Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Minuty
Chateau Minuty - 281 Cotes de Provence AOP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, ROLLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.
Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase.
Chateau Minuty 281 este un cupaj rose este inspirat de Etienne Matton, care a dezvoltat în anii ‘70 o selecție de clone unice ale soiului Grenache, în podgoria Chateau Minuty. Aceleași clone sunt folosite astăzi de fii săi Jean-Etienne și François pentru cupajarea cu alte două soiuri clasice ale domeniului din Provence. Strugurii provin din parcelele aflate în cele trei tipuri de sol. Este folosită o singură clonă de Grenache, ce reprezintă 90% din cupaj, la care se adaugă Syrah și Rolle cu ceilalți 10% împărțiți egal. Strugurii sunt recoltați manual și fermentați alcoolic la temperatură scăzută. Vinul este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Buchet caracterizat de fructe tropicale ce se transformă în note de fructe cu pulpă albă.
GUST: Proaspăt și delicat pe papile, cu persistență uimitoare și structură bine definită de drupe proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose savuros pentru mesele cu fructe de mare, homar rumenit, preparate din carne condimentate - Rață Peking - curry din carne de vită, salate de vară cu homar, bucăți de avocado și grepfrut. La desert este ușor de asociat cu prăjiturile din fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
251,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Academia Saperavi rosu 2020 GB - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Soiul georgian Saperavi este reinterpretat în acest vin prin contribuția terroir-ului și arta vinificarului din crama Purcari. Fermentarea mustuielii are loc în amfore de lut, iar vinul este maturat în butoaie din stejar ce îi dezvoltă aromele și textura.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.
MIROS: Un concert armonios cu note înalte de prune și alte fructe roșii, coapte.
GUST: Corpolent, opulent, cu taninuri catifelate și pogt gust lung, marcate de mai multe arome de fructe roșii și o notă de cacao.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, recomandat la mesele cu preparate din carne condimentate, în special carne de miel și vânat, cât și brânzeturi maturate, ori semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
216,59 RON Începând cu: 194,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Freedom Blend rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ, BASTARDO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Freedom Blend este un cupaj de trei soiuri cu origini în state din Lumea Veche, alăturate pentru a obține o expresie a libertății și a spiritului liber. Începând 2018, vinul este obținut prin vinificare modernă a trei soiuri: Saperavi, originar din Georgia, Rară Neagră, un soi cu tradiție în terroir-ul din Republica Moldova și Bastardo, un soi un soi originar din Portugalia, adus în Crimeea ucraineană. Freedom Blend este maturat 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Trei soiuri roșii cu origini diferite, printre care se află și nordicul Franței, Bastardo, care aduce mai multă intensitate aromelor de vișine, mure, afine și prune confiate cu o notă de nuiele afumate.
GUST: Corpolent, cremos, cu arome de afine glazurate în ciocolată ce se topesc pe limbă din primele secunde. În final, tanini echilibrați și alcool bine integrat pentru un post gust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Freedom Blend aduce complimente gazdei la orice masă, indiferent că sunt savurate aperitive, preparate pe bază de carne roșie, brânzeturi fermentate și deserturi cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: BAROLO DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin roșu din zonă, creat pentru a dărui arome de fructe roșii, elegante și sofisticate. Vinul este ținut 1 an în cisterne din oțel inoxidabil, 2 ani în butoaie din stejar de Slavonia (în budane și în baricuri). Ultima fază presupune învechirea la sticlă timp de minim 8 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Tradiția vinului din Barolo este reprezentată de buchetul complex cu arome de vișine, smochine răscoapte și note de flori uscate.
GUST: Textura taninoasă păstrează notele de fructe roșii și aduce note de piele nouă și ierburi uscate cu o notă sobră, pământie, ce persistă mult pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex pentru preparate din carne roșie, inclusiv vânat, gătite la cuptor sau la grătar și brânzeturi amestecate (Colby).
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).
229,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caringole
La Croix Belle - Caringole Rose Pays d'Oc, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Domeniul La Croix Belle se află în sudul Franței, pe dealurile din Cévennes, aproape de Mediternaă. Acest domeniul este deținut de familia Boyer de peste 200 de ani, iar fiecare generație a dus mai departe tradiția viticulturii și a dezvoltat domeniul cu noi varietăți, 16 în prezent.
În 1977 Jacques și Françoise Boyer au dorit să obțină vinuri mai bune din același terroir așa că au luat hotărârea curajoasă să replanteze vița de vie. Au fost implementate tehnicile de viticultură ale generațiilor trecute și au scăzut cantitățile obținute la hectar în schimbul unor struguri mai sănătoși și mai concentrați ce pot oferi vinuri de un caracter superior.
Caringole Rosé este un cupaj rose proaspăt din soiurile Grenache și Syrah, adăugate în proporții egale de 50%.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Arome de piersici și petale de trandafiri ce aduc aromele fermecătoare din livada de vară.
GUST: Dansează pe papile cu aromele de fructe dulci și acrișoare, aciditate subtilă și remanență scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomanda in special la preparatele din bucătăria mediteraneană, salate de vară și preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vallombrosa
Vallombrosa - Cuvee Prunelle AOP, rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE AOP / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CINSAULT, MOURVEDRE, SYRAH, GRENACHE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Acest rose este produs de Villa Vallobrosa, un domeniu cu iz italian, dar versat în producția unora dintre cele mai bune vinuri din sudul Franței, în Cotes de Provence.
Acest vin este produs din soiuri cultivate în zona cu denumire de origine controlată unde vița de vie a fost plantată pentru prima dată în urmă cu 2000 de ani, în timpul Imperiului Roman.
Solul din Provence este bogat în straturi de calcar din era Triassic, clei roșu din Permian și pe alocuri șisturi din masivul Maures. Alături de sol, culturile de struguri sunt influențate de temperatură, precipitații și distanța mai mare față de coastă.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Rose-ul anului 2023 are un buchet definit de aromele prospete ale celor mai populare soiuri din regiunile Franței și Italiei. Aromele de căpșune, vișine, alături de măr roșu și drupe roșii coapte sunt cele populare alegeri pentru a descrie acest cupaj.
GUST: Pe boltă și pe papile defilează cu aceleași arome de fructe roșii, dulci-acrișoare, balansate de o notă foarte grăbită de cremă onctuoasă, apoi o tușă de minerale și silex.
ASOCIERE CULINARĂ: Mai mult decât un cupaj de soiuri, un asamblaj de stiluri, Vallobrosa este savuros la mesele cu preparate din carne de porc, pui, curcan, rață, fructe de mare, dar și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
84,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Garda DOP, Bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: GARDA DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.
Tenuta Valleselle Garda este produs în zona cu Denumire de Origine Protejată Garda, cunoscută mai bine pentru vinurile roșii și rose, pentru lacul cu același nume, dar și pentru acest cupaj alb obținut din soiurile Garganega, Trebbiano și Chardonnay. La jumătatea lunii septembrie, când strugurii ajung la maturitate deplină în podgoriile selecționate ale zonei, are loc recoltarea și vinificarea în cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de fructe tropicale, dintre care se remarcă persistența ananasului copt, completat din partea florală buchetului.
GUST: Proaspăt, armonios, cu note de fructe și gust final floral, ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele din carne albă, inclusiv pește, și tradiționalele paste, pentru o cină italiană autentică.
47,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jean Claude Mas
Paul Mas - Arrogant Frog Ribet White Sauvignon Blanc 2022 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Arrogant Frog este un brand al vinificatorului francez Jean-Claude Mas. Acesta a fost pasionat de produția vinului în regiunea natală Languedoc încă din copilărie. La începutul anilor '90 acesta a lucrat la producția unor etichete bine stablite pe piața vinurilor, cum ar fi Château Pape Clément sau Château Talbot.
După experiența acumulată în lumea vinurilor și activitatea la cramele din sudul Franței, acesta a hotărât să se întoarcă la rădăcinile sale și în 1995 a creat primul său cupaj. Jean-Clude s-a întors acasă în Laguedoc și a creat vinurile Arrogant Frog, ce au pe etichetă clasificarea Pays Doc IGP (Indicație Geografică Protejată).
Podgoriile Arrogant Frog sunt cultivate cu soiurile Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carigan și Cinsault, pentru vinurile roșii și rose, alături de Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc și Chardonnay pentru vinurile albe.
ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfum de limonadă amestecată cu alcool, note verzi de agrișe, grepfut și iarbă proaspăt culeasă.
GUST: Stabilizat de cei doi ani de învechire și răcit înainte de degustare, aduce acele note verzi de cârcei, aciditatea naturală și note de fructe exotice.
ASOCIERE CULINARĂ: Se înțelege bine cu aperitive calde, preparate din carne de pasăre, pește slab, paste sau salate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Academia Viorica Orange 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: VIORICA
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Purcari Academia Viorica Orange este un vin de calitate superioară, produs cu tradiție și inovație pe domeniul Purcari din Republica Moldova, pentru a evidenția soiul și calitatea terroir-ului. Vinificatorul a ales soiul al Viorica, pe care îl fermentează în amfore de lut italiene, folosite în mod obișnuit la fermentarea soiurilor pentru roșii. În ultima parte a producției, vinul de soi alb este lăsat la o maturare scurtă în butoaie din stejar.
ASPECT: Auriu, intens, cu reflexii scurte de chihlimbar.
MIROS: Viorica Orange aduce o bogație de arome intense ce duc simțurile către spectrul poamelor citrice, bergamotă proaspătă, fructe confiate, gem de caise și iasomie verde.
GUST: La primul val ce îmbracă papilele și bolta palatină pare foarte energic, grăbit, aopi apare corpolența, ecourile de tanini și un gust final lung, cu note de flori sălbatice și caprifoi.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios la mesele cu salate de pește afumat, pește sărat, preparate asiatice cu sos curry, patramă de berbecuț și deserturi cu piersici, caise, mango.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
216,59 RON Începând cu: 194,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Terrebrune
Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou AOP, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 10.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GROLLEAU
VOL. ALC.: 10.5%
VIN ROSE DEMISEC. Domaine de Terrebrune se află în Anjou, în regiunea viticolă Valea Loarei. Podgoria a fost creată în 1986 de Alain Bouleau și Patrice Laurendeau, cărora i s-a alăturat în 2013 Nicolas Bouleau.
Domeniul Terrebrune este împărțit între patru localități, cu soluri bogate în straturi de clei, pietriș și șist. În Notre Dame d'Allençon, Vauchrétien, Thouarcé și Bonnezeaux se află peste 55 de hectare cu soiuri albe și roșii: Chardonnay, Grolleau, Chenin, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.
Vinăria Terrebrune deține tehnologie de ultimă generație și tehnici noi pentru a oferi vinuri de calitate superioară, proaspete, în cazul celor rose și roșii, dar și vinuri albe maturate în butoaie din stejar franțuzesc
ASPECT: Roz pal, somon.
MIROS: Grolleau este tradițional un soi roșu potrivit pentru cupajare în stilul vinurilor din Valea Loarei, iar vinificarea tip monosepaj în rose îi pune în evidență aromele proaspete de zmeură și căpșuni, amestecate cu note de flori și ierburi sălbatice.
GUST: Revigorant, cu aciditatea unui frizzante, dar mai scurtă, fructat, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat simplu, poate într-un mix răcoritor de vară, la o masă cu preparate din somon și ton, pui sau alte carnuri de pasăre și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ego Bodegas
Ego Bodegas - Goru El Blanco 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURCIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT DE ALEXANDRIA, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.
Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.
Goru El Blanco este un cupaj alb din Muscat de Alexandria și Chardonnay. Strugurii sunt culeși noaptea, când sunt copți și au nivel optim de zahăr. Fermentarea are loc la temperatură scăzută pentru a păstra aromele caracteristice fiecărei varietăți.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Buchet delicat și proaspăt, cu note de fructe galbene, coapte, și ierburi proaspete amestecate cu fân ușor uscat.
GUST: Pe papile este direct, onctuos, cu un ecou de tanini, ce oferă remanență medie, cu ton sec și sățios.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol pentru bucătăria europeană, cu preparate ușoare din pește, crustacee, ori carne albă cu garnituri de orez sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
41,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ego Bodegas
Ego Bodegas - El Goru Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: JUMILLA D.O - MURCIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: GARNACHA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brand-ul Ego Bodegas a fost fondat în 2011 de spaniolul Santos Ortiz și românca Ioana Păunescu din lucrurile simple pe care le aveau la îndemână. Talentul și dedicarea pentru această afacere s-au transformat într-o vinărie construită de la zero în care sunt produse vinuri de calitate, bine promovate și la prețuri accesibile. Până în 2013 vinurile Ego Bodegas au ajuns în peste 30 de state.
Vinăria Ego se află în nordul regiunii viticole Murcia, la câțiva kilometri de orașul Jumilla, care acoperă 19000 de hectare până în provincia alăturată, Albacete. În orașul istoric, ce deține certificare DOP (Denumire de Origine Protejată), domeniul brand-ului spaniol ocupă 35 de hectare de viță de vie unde sunt cultivate soiuri locale, cum este Monastrell, hrănit de clima continentală, influențată de Mediterană în est și de platoul La Mancha în vest. Monatrel cultivat pe 80% din podgorii cât și alte soiuri locale își extrag nutrienții din solul negru, bogat în calcar și cruste dure cu minerale.
El Goru rose este un vin varietal din soiul roșu Garnacha, care este cules la maturitate deplină în cutii mici pentru a se păstra calitatea strugurelui înainte de vinificare. Culoare și aromele acestui rose sunt rezultatul metodei Signee: pielița boabelor este macerată în must până se obține culoare dorită, apoi mustul este tras în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, pentru fermentarea alcoolică.
ASPECT: Roz deschis, strălucitor.
MIROS: Soiul Garnacha, vinificat în rose, oferă arome naturale de fructe de pădure, concentrate pe coacăze roșii, mure și coacăze negre.
GUST: Elegant și neted, acidulat și fructat, acest rose surprinde prin remanența medie spre lungă, oferită de taninii păstrați după vinificare.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la gustări cu brânzeturi, cârnați, preparate cu pește, fructe de mare și carne moale.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
41,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vignobles Gueissard
Gueissard - Les Papilles Cotes De Provence AOP, Rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MOURVEDRE, GRENACHE, SYRAH, CINSAULT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Vignoble Gueissard a fost creat în 2010 din pasiunea și determinarea de a produce cele mai bune vinuri din regiunea cu denumire de origine protejată Cotes de Provence. Cu experiență în producția de vin local și studii de specialitate, Clement Minne și partenera sa de afaceri Pauline Giraud, au decis să își producă propriu vin din parcele cu vița de vie aflate în 8 localități, parte din zona Bandol a regiunii Provence.
Primul vin de pe domeniul Gueissard a fost adus pe piață în 2011, iar de atunci, vinăria, metodele și calitatea vinurilor s-au îmbunătățit constant. Vinurile din toate gamele Gueissard sunt produse cu tehnici moderne și aparatură profesională. Sunt folosite metode precise de control al temperaturii și oxigenare, macerare de câteva ore pe zi pentru vinurile albe și rose, cât și degustări zilnice pentru controlul extracției și alte aspecte organoleptice.
Les Papilles rose 2022 este un cupaj de 30% Mourvèdre, 30% Grenache, 30% Syrah și 10% Cinsault. Strugurii sunt culeși din parcelele selecționate ale localităților Le Beausset și La Cadière d'Azur, cu sol bogat în clei și calcar. Strugurii sunt trecuți prin macerație peliculară, urmată de presare directă la temperatură controlată. Musturile sunt fermentate alcoolic în cistene din oțel inoxidabil, apoi cupajul proaspăt este îmbuteliat în cel mai scurt timp pentru a se păstra prospețimea și savoarea aromelor naturale.
ASPECT: Roz deschis, strălucitor.
MIROS: Cupajul rose de Provence, atribuit zonei cu denumire de origine protejată Bandol, oferă un profil echilibrat, cu arome de citrice zaharisite și note de fructe acrișoare.
GUST: Complex și crocant, cu aromă dominantă de grepfrut roz și note secundare din alte fructe dulci. Postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la masa de prânz sau de seară, ca aperitiv sau alături de preparate ușoare de vară, tarte cu pepene galben si carne, file de barbun cu fenicul și caracatiță la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Edmond de Rothschild
Baron Edmond de Rothschild - Aguaribay Malbec 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Acest vin de Malbec este produs de Flechas de los Andes, o cramă fondată în Argentina în urma parteneriatului dintre Baronul Benjamin de Rothschild și Laurent Dassault, care și-au propus să producă vinuri excepționale în terroir-ul de la poalele munților Anzi. Numele Flechas de los Andes se referă la cele 5 săgeți de pe blazonul familiei Rothschild.
Podgoria a început să se dezvolte odată cu plantația din 1999, aflată la 1110 de metri altitudine peste nivelul mării, într-un climat uscat, temperat de impunătorul lanț muntos al Americii de Sud. Soiul care ocupă cea mai mare parte din cele 102 hectare este Malbec, cultivat permanent timp de 25 de ani pentru cele mai bune vinuri numite în prezent Gran Malbec.
Expresia Aguaribay este produsă din struguri recoltați manual, apoi selecționați manual înainte și după desciorchinare. Fermentarea alcoolică are loc cu macerare de 40 de zile, urmată de fermentare malolactică de 20 de zile la temperatura de 18°C. Profilul aromatic ar fi incomplet fără maturarea în cisterne din oțel inoxidabil și butoaie din stejar. Un procent de 60% din vin este maturat timp de 12 luni în cisterne, iar restul de 40% este împărțit egal în butoaiele din stejar franțuzesc noi și la a doua umplere, unde se odihnește timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu intens.
MIROS: Malbecul este un soi specific viticulturii din Lumea Nouă, pe care o reprezintă autentic prin buchetul generos în arome de fructe roșii și negre, înconjurate armonios de vanilie.
GUST: Vișine coapte și răscoapte, dulceață groasă de coacăze negre și vanilie oferită de maturarea. Postgust taninos, ușor condimentat, foarte lung.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere aparte și o experiență savuroasă alături de preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar, tocană cu carne, preparate cu ciuperci și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
83,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Puech-Haut
Puech-Haut - Argali Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO, SAUVIGNON, MUSCAT.
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Istoria Château Puech-Haut este definită de fondatorul său, Gérard Bru, un industriaș de succes, care a decis să lase în urmă activitatea sa și să revină la rădăcini. Bineînțeles, s-a întors la rădăcinile viței de vie din regiunea viticolă aflată în sudul Franței, Languedoc-Roussillon.
Gérard l-a moștenit pe tatăl său în activitatea de viticultor și astfel a dezvoltat crama și podgoria care ocupă în prezent mai mult de 150 de hectare, între coasta cu deschidere la Mediterană până în dealurile din Cévennes. Alături de domeniul originar Puech-Haut se află alte două domenii Château Lavabre și Domaine de Theyron.
Terroir-ul oferă o climă ideală și pământ acoperit de pietriș unde sunt cultivate soiurile tradiționale ale regiunii. Pentru vinurile roșii strugurii sunt fermentați în cuve mari din lemn sau cuve din oțel, deschise, ce permit presarea boabelor și scufundarea pieliței, cu mecanisme acționate manual. Vinurile rose sunt produse în cisterne din oțel cu temperatură controlată pentru păstrarea prospețimii după fermentarea alcoolică. Pentru vinurile albe vinificatorul s-a întors la metoda tradițională în care se folosesc cisterne din oțel și, pentru anumite soiuri albe, butoaie din stejar din Bordeaux sau Burgundia, și maturare pe drojdie, cu batonaj zilnic apoi săptămânal.
ASPECT: Galben deschis, strălucitor.
MIROS: Buchet cu note de fructe exotice proaspete, asociate cu mango și fructul pasiunii, note de piersici și caise, completate de citrice și ierburi.
GUST: Echilibrat, cu note de fructe tropicale onctuoase, drupe coapte, coajă de lămâie și ierburi ce aduc un ton amărui, plăcut, cu remanență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj alb din sudul Franței este potrivit la orice masă cu aperitive calde, preparate din carne de pasăre, pește slab, paste și salate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
127,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Salentein
Salentein - Barrel Selection Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.
Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.
Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.
ASPECT: Roșu purpuriu, intens.
MIROS: Creat de terroir, transformat prin vinificare și fermecat de stejarul baricurilor din pivnițele Salentein, aces Malbec aduce stilul esențial a artizanilor din Lumea Nouă. Buchetul abundă cu note de fructe roșii și fructe negre de pădure, completate de flori.
GUST: Rotund, catifelat, cu tușe de fructe intimidate de tanini lăsați de maturarea în stejar franțuzesc timp de 12 luni. Post gust lung, somptuos, fructat, ușor sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Strălucește la o degustare tihnită cu brânzeturi maturate (cheddar, pecorino, parmesan, manchego), și este savuros la preparatele condimentate cu piper, preparate din carne de porc și vită la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
96,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Erodoto, Aglianico Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Erodoto, ce face o trimitere evidentă la istoricul grec din antichitate, Herodot, este un vin obținut din soiul roșu Aglianico, zdrobit, desciorchinat și fermentat cu macerare timp 8-10 zile la temperatura de 22-24°C. Vinul obținut este maturat scurt în cisterne din oțel, pentru a oferi aromele proaspete și intense ale soiului roșu din Italia.
ASPECT: Roșu-granat, intens.
MIROS: Un parfum proaspăt, ce se dezvoltă cu note de fructe roșii, în special zmeură și cireșe sălbatice.
GUST: Structura cu tanini persistenți, ce slăbesc pe final, dar persistă prin note de fructe roșii, dulci-acrișoare, și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, risotto, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
68,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roșu granat.
MIROS: Nasul este delectat cu un spectru de arome oferite de fructe negre, ce se dezvoltă alături de boabe de cafea ușor prăjite.
GUST: După un atac cu note delicate de fructe negre, condimentele ies mai bine în evidență, apoi boabele de cafea preiau atenția în timpul degustării. În final, remanența este lungă prin taninuri șlefuiți și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru mesele unde se servesc coaste de miel, carne roșie / vânat la cuptor sau la grătar, magret de rață cu sos de piper verde și brânzeturi
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Feudo Croce - Malnera Salento IGP 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri dintr-un singur soi și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle anual.
După recolta strugurilor din podogii selecte ale zonei Salentă, strugurii sunt transformați cu meșteșug și tradiție intr-unul din vinurile elegante ale gamei Feudo Croce de la Tinazzi. Boabele sunt zdrobite, desciorchinate și lăsate la macerare, urmată de fermentare, timp de 8 până la 12 zile, la temperatura de 22-26°C. în cisterne din inox. Cupajul vinului este alcătuit din 60% Merlot și 40% Malvasia Nera.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii rubinii.
MIROS: Malvasia Nera, un soi italian antic, este într-o armonie europeană cu Merlotul, un soi ce poartă o istorie asemănătoare, și oferă laolaltă un buchet generos, apropiat de un super tuscan, ușor particularizat de fructe roșii și negre și note corpolente de cafea și condimente.
GUST: Fructele roșii în frunte cu notele de cireșe și căpșune, deschid spectacolul aromatic și urmate de fructe negre, cu note de coacăze negre și afine. Alături de acestea, note amărui, ce sugerează un amestec de cafea, scorțișoară, note pământii și piper uscat. Post gust lung, fructat, dulce-acrișor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian pentru o masă italiană, îmbelșugată de aperitive, preparate pe bază de carne albă și roșie, la cuptor, sau la grătar. La sfârșitul mesei, Malvasia Nera face față cu brio platourilor generoase cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18°C.
50,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15 kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne separate, la temperatura de 26-30°C. timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Se remarcă printr-un buchet complex, cu note de fructe roșii coapte, vanilie delicată și tutun.
GUST: Pe papile aduce textura corpolentă și catifelată. Taninii sunt intenși, eleganți și foarte persistenți în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu din Toscana cu arome intense și corpolență este recomandat la mesele cu preparate din carne de vită/vițel, miel, căprioară (friptură, tocăniță), sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 15 ani).
1.270,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR