Vinuri de import

Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.


Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.


Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.


Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Pe măsură ce se trezește în sticlă și în pahar, ridică la nas parfumul de fructe roșii proaspete (cireșe, vișine), cu o notă subtilă de piper și vanilie.

     

    GUST: Ușor, elegant, cu o aciditate bună și taninuri fine, Nocturne dezvăluie esențele neprețuite ale soiului românesc Fetească Neagră. Gustul de fructe roșii se regăsește pe palat, cu un postgust lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de preparate din carne de rață, curcan, brânzeturi moi, paste cu sos roșu.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Gitana

    Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens și profund, cu nuanțe de granat la margine. Textura pare densă în pahar.

     

    MIROS: Un buchet aromatic complex și bogat. Se deschid arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, urmate de note de prune uscate și stafide. Odată ce vinul se oxigenează, apar notele de condimente dulci (vanilie, scorțișoară), ciocolată neagră, tutun, piele și o notă discretă de vegetație pământie.

     

    GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri coapte și bine integrate. Aduce în prim-plan fructele negre, care se împletesc cu notele de vanilie, cafea prăjită și un final ușor picant. Postgust fructat, lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate tradiționale românești: tochitură, sarmale cu carne de porc, preparate din carne roșie: fripturi de vită și miel la cuptor, preparate vânătorești din carne de mistreț sau cerb, brânzeturi maturate (cașcaval afumat, parmezan, brânzeturi tari cu mucegai).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Ornellaia

    Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15  kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne din oțel separate, la temperatura de 26-30°C timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit încă 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Complex și intens, cu arome de fructe negre bine coapte (coacăze, mure, prune), completate de note de violete, tutun fin, ciocolată amară și accente condimentate de piper și vanilie.

     

    GUST: Puternic și elegant, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Structura este amplă, susținută de o aciditate echilibrată și de un alcool armonios. Aromele de fructe negre și condimente se prelungesc în gust, unde apar și nuanțe de cafea și lemn nobil. Final lung, catifelat, cu mare potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O potrivire rafinată pentru mesele cu fripturi de vită maturată, miel la cuptor, preparate de vânat sau brânzeturi tari și maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    1.329,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14% Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.

     

    MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.

     

    GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    450,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7% Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Far Niente

    Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ALB SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.

     

    După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.  

     

    După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.

     

    MIROS: Buchet complex, cu note de piersici, caise, flori albe și un ușor caracter de stejar fin. Aromele sunt intense, elegante, cu subtilă mineralitate.

     

    GUST: Plin, rotund, cu aciditate echilibrată care menține prospețimea. Aromele de fructe coapte se combină cu notele fine de stejar și aduc un gust final onctuos, persistent, caracteristic unui Chardonnay maturat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu pește gras, pui la grătar, brânzeturi maturate sau preparate cremoase tartinabile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Traminer de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un monosoi vinificat tradițional în recipiente din oțel, fără influența lemnului de stejar. Lipsa aromelor lemnoase păstrează vinul proaspăt, intens și revigorant.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet intens, cu tipicitate florală și exotică. Notele dominante sunt de trandafir, lychee și miere, completate de accente de fructe tropicale și citrice dulci.

     

    GUST: Catifelat și expresiv, cu echilibru între aromele florale și cele fructate. Aciditatea este moderată și îi oferă prospețime, iar finalul este lung, persistent și seducător, cu note de fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Traminer echilibrat, potrivit cu preparate asiatice, ușor condimentate, fructe de mare, brânzeturi aromate sau deserturi pe bază de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13% Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Ornellaia

    Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt culeși în lădițe, aleși manual, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Cele trei soiuri roșii sunt fermentate separat în cisterne mici din oțel cu temperatură controlată. Fermentarea alcoolică este urmată de fermentarea malolactică în aceleași vase apoi maturat timp de 10 luni. O parte din vin este maturat în butoaie asezonate cu vinuri din recoltele anterioare, iar cealaltă parte este lăsată la maturare în cuve din ciment, pentru a se obține echilibrul perfect între taninuri și aromele de fructe. Cupajul final este obținut din 51% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot și 5% Petit Verdot.     

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete și intense de fructe roșii (cireșe, zmeură), integrate cu note subtile de mirodenii dulci și o tentă balsamică delicată.

     

    GUST: Plin, suculent, cu fructe roșii vibrante și taninuri moi, bine integrate. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime. Final mediu, cu o notă persistentă de fruct și condiment.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie la grătar (tagliata de vită), paste cu sosuri bogate pe bază de carne, brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    120,74 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Ornellaia

    Ornellaia - Le Serre Nuove dell' Ornellaia Bogheri DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC   

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.

     

    Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.

     

    Fiecare soi și fiecare parcelă de vie sunt vinificate separat pentru a păstra caracteristicile specifice ale fiecărei varietăți. Fermentația alcoolică are loc parțial în tancuri de inox și de ciment, la temperaturi cuprinse între 22–28°C., pe o perioadă de aproximativ două săptămâni. Ulterior vinul este lăsat la macerare timp de 10–15 zile, pentru a extrage culoare și taninuri fine. Fermentația malolactică are loc în tancuri de inox, după care vinul este transferat în butoaie din stejar (25% noi și 75% utilizate o singură dată) pentru maturare. După primele 12 luni de maturare vinul este amestecat și lăsat în barrique-uri pentru încă 3 luni, pentru a asigura o integrare perfectă a aromelor.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu profund.

     

    MIROS: Complex și rafinat, cu arome de fructe negre - coacăze, mure și prune - completate de mirodenii fine, ciocolată neagră și note delicate de cedru și tutun proaspăt.

     

    GUST: Structurat și armonios, cu taninuri mătăsoase și alcool bine integrat. Aromele de fructe negre se întrepătrund cu subtilități de ciocolată și vanilie. Postgust rustic, fructat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian sofisticat, ce impresionaează alături de o friptură de vită, vânat în sosuri bogate, brânzeturi maturate și preparate gourmet complexe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    388,14 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Salentein

    Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.

     

    Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic. Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, unde sunt cisterne din oțel și butoaie mari din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește butoaie de 225 de litri, din stejar. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă a pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.

     

    Portilo Malbes este produs din soiu roșu, recoltat mecanic cu utilaje moderne. Strugurii sunt desciorchinați pentru a păstra doar boabele ce ajung în scurt timp direct în cisternele unde sunt macerate la rece timp de 6 zile, apoi fermentate alcoolic timp de 10 zile la temperatura de 28°C. După fermentare vinul este lăsat cu pielița pentru macerare și este degustat constant pentru evaluarea calității. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tonuri violet.

     

    MIROS: Aromă intensă de fructe negre, prune și vișine, cu accente subtile de condimente și stejar.

     

    GUST: Corpolent, cu tanini bine integrați și postgust fructat persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu fripturi suculente, coaste de porc glazurate, paste cu sos de ciuperci și brânzeturi maturate, dar și cu preparate cu influență argentiniană, cum ar fi empanadas sau vită argentiniană la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 15 ani).

     

    59,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    Chateau Bellgrave

    Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VIN ROȘU SEC. Château Bellegrave, situat în Médoc, Pauillac, se află între domenii renumite precum Latour, Pichon-Longueville și Lynch-Bages. Proprietatea a aparținut inițial lui Armand Roux și a fost achiziționată în 1901 de H. Van-Der-Voort, comerciant stabilit în San Francisco.

     

    Din 1997 domeniul este deținut de familia Meffre, cunoscută pentru activitatea sa din Valea Ronului, care a combinat tradiția cu tehnici moderne de vinificație. Administrat astăzi de Ludovic și Julien Meffre, Château Bellegrave valorifică solurile de pietriș aluvionar caracteristice regiunii, oferind vinurilor un caracter elegant și structurat. Numele Bellegrave evocă frumusețea și calitatea acestor soluri care definesc terroir-ul vinurilor sale.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchetul se deschide cu arome elegante de fructe negre coapte, precum mure și prune, completate de note fine de condimente dulci, vanilie și lemn fin, rezultate din maturarea în butoaie de stejar. În plan secund se simt accente subtile de tutun și cacao, care sporesc complexitatea și persistența olfactivă.

     

    GUST: Fructele negre coapte se împletesc cu notele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și echilibrat, cu reminiscențe de lemn nobil și fructe bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fripturi roșii, vânat, carne de miel sau brânzeturi maturate. Poate fi savurat și singur pentru a aprecia rafinamentul unui Médoc clasic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,81 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu arome de mere verzi, pere și piersici albe, însoțite de note florale subtile și accente minerale fine.

     

    GUST: Gustul este suplu și echilibrat, cu fructe albe și citrice integrate armonios. Aciditatea fină păstrează prospețimea și conferă vinului o structură delicată, iar finalul este persistent și curat, cu tușe florale și minerale ce se prelungesc plăcut pe simțuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit cu preparate ușoare, precum salate proaspete, pește alb, fructe de mare sau brânzeturi fine, și ideal ca vin de relaxare, savurat în momente tihnite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14% Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%

    Chateau Mouton Rothschild

    Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din Bordeaux, zona rurală Pauillac, la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.

     

    Eticheta Château Mouton Rothschild 2022 este opera artistului francez Gérard Garouste. Eticheta este un omagiu adus Baronului Philippe de Rothschild, împlinind dorința acestuia exprimată în autobiografia sa din 1981 de a i se celebra centenarul sosirii la Château Mouton Rothschild. Opera lui Garouste, intitulată "Hommage au Baron Philippe", este descrisă ca o reprezentare heraldică simbolică și fantasmagorică. Elementele cheie ale etichetei includ: portretul Baronului Philippe; berbecul, un simbol binecunoscut al Baronului Philippe (a cărui zodie era berbec); peretele frontal al Château-ului și fructul viței de vie, un tribut adus vinului ca operă de viață a Baronului Philippe și o celebrare a naturii.

     

     

    ASPECT: Roșu granat intens spre opac, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Buchet intens și complex, necesitând aerare pentru a se deschide. Arome de coacăze negre coapte, mure, dudă proaspătă, cireșe negre și lemn dulce. Note subtile de grafit, cafea, rocă zdrobită, cacao, violete, fum de tutun, anason stelat și o tentă mentolată.

     

    GUST: Plin, somptuos și incredibil de dens, cu arome explozive de coacăze negre, cireșe negre și lemn dulce. Prezintă o textură catifelată, cu taninuri foarte ferme, perfect integrate. Straturile de fructe negre, energia minerală și notele rafinate de stejar se desfășoară armonios pentru un gust final lung, cu o notă de argilă și flori proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate clasice din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), inclusiv fripturi, mâncăruri la grătar și braisate. De asemenea, se potrivește cu preparate asiatice bogate, ciuperci și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Petit-Village

    Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Petit-Village este un domeniu cunoscut de cel puțin 130 de ani pentru culturile de viță de calitate superioară Premier Cru, aflate pe dealurile ce înconjoară localitatea Pomerol, din regiunea viticolă Bordeaux.

    Platoul cu soluri bogate în pietriș, calcar și clei, cu temperaturi favorabile și cantități generoase de apă formează un terroir excepțional pentru Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, din generații diferite, cele mai vechi fiind plantate în 1948. Producția vinului începe cu recoltarea manuală, sortarea, desciorchinarea și fermentarea de 20 - 25 de zile în vase din beton atribuite fiecărui lot de pământ.

     

    Urmează maturarea timp de 15 luni, pentru toate vinurile, în butoaie din stejar, marcate în continuare după loturile și parcele de pe care s-au cules strugurii. În fiecare an sunt date în folosință butoaie noi ce reprezintă 30 până la 50% din numărul total. Vinurile Château Petit Village oferă tot ce este mai bun din strugurii crescuți în terroir-ul Pomerol: proaspețime, textură fină, echilibru între arome intense de fructe și alte familii de arome, ce îi îmbogățesc constant caracterul.

     

    Ediția anului 2021 este un cupaj clasic de 65% Merlot, 26% Cabernet Franc și 9% Cabernet Sauvignon, vinificate tradițional și maturate în 50% butoaie din stejar nou.

     

     

    ASPECT: Roșu granat profund, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet bine definit, cu arome de cireșe negre, prune zemoase și afine sălbatice, completate de note de frunze de cedru, ulei de trandafir, cărbune, ciocolată neagră, lemn dulce și o tentă discretă de iod. Aerarea îi oferă intensitate.

     

    GUST: Corp mediu spre plin, cu un note arome principale de fructe negre, înconjurate de taninuri fine, dar ferme, cu o textură plăcută. Aciditatea crocantă și mineralitatea subliniază prospețimea. Finalul este așteptat, persistent, cu note delicate de mirodenii și o tentă sărată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită (în special fripturi sau alte preparate la grătar), miel, vânat, rață, precum și preparate cu trufe sau ciuperci. Brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Pichon Baron

    Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria proprietății situată în Bordeaux, în renumita localitate Pauillac, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea, când Pierre Desmezures de Rauzan, un comerciant de vinuri și intendent al unor domenii prestigioase precum Latour și Margaux, a achiziționat parcele de viță de vie în apropiere de Latour, creând Enclos Rauzan. Numele "Pichon Longueville" a apărut în 1694, când aceste vii au intrat în zestrea fiicei sale, Thérèse, la căsătoria cu Baronul Jacques Pichon Longueville.

     

    Punctul de cotitură a avut loc în 1850, cu doar cinci ani înainte de clasificarea oficială a vinurilor de Bordeaux din 1855. Astfel, domeniul original a fost divizat în alte două proprietăți: Château Pichon Baron și Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.

     

    Château Pichon Baron se întinde pe o suprafață de 73 de hectare de viță de vie. Este important de menționat că, pentru producerea vinului principal se folosesc struguri doar de pe cele mai bune 40 de hectare istorice ale proprietății. Terroir-ul de la Château Pichon Baron este definit de solul cu straturi adânci de pietriș (gravel), depozitate de râul Garonne în timpul erelor cuaternare, care asigură un drenaj excelent, forțând rădăcinile viței de vie să pătrundă adânc în sol pentru apă și nutrienți. Acest lucru contribuie la obținerea unor struguri concentrați și la dezvoltarea unei complexități minerale în vin. Sub pietriș se găsesc și straturi de nisip și argilă.

     

     

    ASPECT: Negru intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchetul este construit din arome delicate de flori precum violete și trandafiri, alături de fructe roșii și negre. Ulterior apar note de grafit și lemn, oferite de maturarea reazlitază în procent de 70 % în butoaie noi și 30% în butoaie asezonate .

     

    GUST: După un atac puternic, palatul este încărcat de textura catifelată și profundă. Se regăsesc nuanțe de fructe roșii și negre, condimente lemnoase și mineralitatea terroir-ului. Finalul este intens, corpolent și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Pontet-Canet

    Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%   

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria Château Pontet-Canet începe în secolul al XVIII-lea, în 1705, când Jean-François de Pontet, un înalt magistrat și guvernator al Médocului, achiziționează și plantează viță de vie pe un teren situat la nord de Pauillac, dându-i o parte din nume ("Pontet"). Numele "Canet" provine de la locul unde erau situate alte parcele. Familia de Pontet a deținut proprietatea până în 1865.

     

    Atunci, domeniul a fost cumpărat de Herman Cruse, o bogată familie de negociante din Bordeaux, care a modernizat și a îmbunătățit vinificația. Criza financiară din anii 1970 a forțat familia Cruse să vândă, iar în 1975, domeniul a fost achiziționat de Guy Tesseron. Sub conducerea sa și, ulterior, a fiului său, Alfred Tesseron, Pontet-Canet a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, devenind un pionier al agriculturii biodinamice în Bordeaux, începând cu anul 2004 (și certificat din 2010).

     

    Podgoria Château Pontet-Canet se întinde pe aproximativ 81 de hectare, situate în inima localității Pauillac. O parte importantă a podgoriei (aproximativ 50 de hectare) este formată dinr-o singură bucată, un avantaj considerabil pentru managementul viței de vie. Climatul oceanic temperat, specific regiunii Bordeaux, cu estuarul Gironde formează un microclimat care protejează vița de vie de înghețuri primăvara și atenuează căldura în timpul verii. Umiditatea oferită de estuar poate contribui la dezvoltarea noblessei pourriture (putregaiul nobil) în anumiți ani, deși pentru vinurile roșii se caută o maturitate fenolică optimă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, profund.

     

    MIROS: Fructe negre (coacăze, mure), cedru, grafit, mentol, cu accente minerale și de stejar.

     

    GUST: Plin, concentrat, taninuri ferme dar fine. Arome de fructe negre, ciocolată, cafea și minerale pământii. Aciditate echilibrată. Gust final lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Rouget

    Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Rouget este un domeniu viticol istoric din Bordeaux, aflat în apelațiunea Pomerol, a cărui istorie începe cu secole în urmă, fiind menționat în arhive încă de la 1700. Este considerat unul dintre primele "Cru-uri" oficiale din Pomerol. De altfel, în secolul al XIX-lea, Rouget a fost clasat printre primele cinci proprietăți din Pomerol, un semn al calității constante a vinurilor sale.

     

    După mai bine de un secol în posesia familiei Bayonne, care a construit și splendidul château ce simbolizează proprietatea, și apoi a altor proprietari, în 1992, Château Rouget a fost achiziționat de familia Labruyère, care și-a propus să readucă Château Rouget la gloria sa de odinioară. Sub conducerea lui Jean-Pierre Labruyère, și ulterior a fiului său, Édouard, și cu sprijinul renumitului oenolog Michel Rolland, domeniul a trecut printr-o transformare semnificativă. S-au făcut investiții majore în podgorie și în facilitățile de vinificație.

     

    Château Rouget deține o podgorie de aproximativ 17 hectare, cu un terroir aparte. Solul este compus din straturi consistente de argilă albastră, foarte densă și bogată în fier. Pe lângă argilă, există și zone cu pietriș grosier și nisip, aduse de-a lungul timpului de râurile Garonne și Isle. Climatul este oceanic temperat, influențat de proximitatea râurilor Dordogne și Isle. Acestea moderează temperaturile, reducând riscul de înghețuri primăvara și de căldură excesivă vara. Ploile sunt distribuite relativ uniform pe parcursul anului, dar variațiile anuale pot influența semnificativ recoltele din soiurile roșii principale: Merlot, în proporție de 85% și Cabernet Franc pentru restul de 15%.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet bogat și complex de fructe negre coapte (cireșe negre, prune, mure) și fructe roșii (zmeură). Note florale subtile de violetă, urmate de accente de ciocolată neagră, cafea, lemn dulce și o tentă minerală de pământ proaspăt sau trufe.

     

    GUST: Plin, opulent și catifelat, cu o textură densă și taninuri mătăsoase, coapte, foarte bine integrate. Aromele din nas se regăsesc, amplificate pe papile, cu o predominanță a fructelor negre suculente și a notelor gurmande de ciocolată și condimente dulci. Aciditate echilibrată și gust final lung, persistent, cu o notă caldă și o tentă de mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită (friptură, mușchiuleț), rață la cuptor, vânat (mistreț, căprioară) sau brânzeturi maturate (în special cele din lapte de vacă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 20 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Smith Haut Lafitte

    Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primele atestări ale cultivării viței de vie pe acest domeniu datează din anul 1365, când familia Verrier Du Boscq a plantat viță de vie pe un platou pietros numit "Lafitte" (de unde și o parte a numelui). Domeniul a fost redenumit în 1720 după George Smith, un negustor scoțian care a cumpărat proprietatea. În 1842, Lodi Martin Duffour-Dubergier, primarul de Bordeaux, a preluat domeniul, contribuind la faima sa.

     

    Smith Haut Lafitte  a fost clasificat ca Grand Cru Classé în 1959. Un moment important pentru evoluția acestui domeniu a fost în 1990, când Daniel și Florence Cathiard au achiziționat proprietatea, au investit masiv în modernizare și au adus recunoaștere internațională pentru vinurile sale excepționale, produse printr-o abordare inovatoare și prietenoasă cu mediul.

     

    Domeniul viticol al Château Smith Haut Lafitte se întinde pe o suprafață totală de 78 de hectare, iar terroirul său definește aromele vinurilor roșii și albe. Solul este compus dintr-un amestec de pietriș, nisip și argilă, depuse de râul Garonne de-a lungul a milioane de ani. Pietrișul asigură un drenaj excelent și absoarbe căldura soarelui ziua și o eliberează lent noaptea, contribuind la coacerea optimă a strugurilor. Cupajul anului 2021 este produs din struguri fermentați în butoaie la 28°C, iar vinul este maturat timp de 18 luni, pe drojdie în butoaie noi (60%), cu un singur transfer.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii (cireșe, coacăze roșii) și negre (coacăze negre), completate de note de ierburi aromatice, cedru, grafit și o subtilă tentă florală. Apar și note fine de mirodenii pământii de la baric.

     

    GUST: Corp mediu, cu o aciditate vibrantă și taninuri fine, bine integrate, care oferă o structură elegantă. Fructul este prezent, dar nu dominant, lăsând loc notelor minerale și celor de stejar. Postgust proaspăt, lung și persistent, cu o tentă salină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), friptură de rață, preparate cu ciuperci, brânzeturi semidure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15% Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    Chateau Trotte Vieille

    Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Château Trotte Vieille are rădăcini adânci, primele atestări datând din secolul al XV-lea. Vița de vie de pe anumite parcele ale domeniului este considerată a fi printre cele mai vechi din regiune. Unele plantații au vârsta de peste 100 de ani, în ciuda filoxerei, care a afectat viticultura europeană la începutul secolului trecut.

     

    Familia Castéja, proprietara Casei de Comerț Borie-Manoux din Bordeaux, a achiziționat Château Trotte Vieille la începutul secolului al XX-lea și deține proprietatea de peste 100 de ani. Sub conducerea lor, domeniul a fost constant modernizat pentru a oferi vinuri de calitate premium și o reputație pe măsură. Château Trotte Vieille este un Premier Grand Cru Classé B în clasificarea vinurilor din Saint-Émilion.

     

    Château Trotte Vieille are aproximativ 15 hectare de vie, o suprafață considerată medie pentru mica localitate franceză. Vița de vie, inclusiv cea prefiloxerică, se află într-un terroir de excepție, caracterizat prin soluri argilo-calcaroase pe platoul Saint-Émilion, cât și zone cu argilă roșie și pietriș, o expunere solară excelentă, precipitații și temperată oceanică, influențată de proximitatea Oceanului Atlantic.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex și intens, cu arome dominante de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, prune), note florale de violetă, accente minerale de grafit - o notă naturală de cretă - mirodenii dulci (vanilie, cuișoare), și lemn de cedru.

     

    GUST: Corp plin, bogat și voluptuos, cu o textură catifelată. Taninuri dense, dar incredibil de fine și bine integrate, care oferă o structură remarcabilă și o persistență lungă. Fructul este concentrat și vibrant, susținut de o aciditate proaspătă care echilibrează bogăția. Gustul final aduce o remanență savuroasă, cu ecouri de fructe și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (mușchi de vită, antricot), preparate din vânat (căprioară, mistreț), rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6% Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    Morlet Family Vineyards

    Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: OAKVILLE, NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15.6%

     

    VIN ROȘU SEC. Morlet Family Vineyards este o cramă ultra-premium din Napa Valley, California, fondată de cuplul Luc și Jodie Morlet în 2006. Luc provine din familia de viticultori Morlet (Pierre Morlet), cu o tradiție de cinci generații în Franța, regiunea viticolă Champagne.

     

    Morlet Family Vineyards deține și cultivă mai multe podgorii de prestigiu. Una dintre acestea este Cœur de Vallée în Oakville, Napa Valley. Această podgorie achiziționată și dezvoltată din 2015, ce se intinde acum pe 9,7 hectare, este sursa principală pentru cupajele roșii de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Solurile din Oakville sunt predominant aluviale, cu un amestec de pietriș, nisip și argilă-lutoasă. Aceste soluri sunt bine drenate, ceea ce este crucial pentru a controla creșterea viguroasă a viței de vie.

     

    Vinificarea are loc în tancuri de inox de capacitate mică și în butoaie de stejar francez (puncheons), permitând o controlare precisă a procesului. Vinurile sunt învechite timp de aproximativ 16-18 luni exclusiv în butoaie de stejar francez noi (sau cu un procent foarte mare de butoaie noi, de până la 85%). Cupajul anului 2021 este obținut din Cabernet Sauvignon 94% și Cabernet Franc 6%. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și intens de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, cireșe amare), note de ciocolată neagră, tutun, cedru, grafit și subtile accente florale (violete).

     

    GUST: Un cupaj din 95% Cabernet și 5% Merlot Plin, concentrat, cu o textură catifelată și taninuri bine integrate. Arome persistente de fructe negre, cafea, anason stelat și o mineralitate fină. Final lung, savuros și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (ribeye, file mignon), miel la cuptor cu ierburi aromatice, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).

     

    GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă