Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
La Bastide Saint Dominique
La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, rouge 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.
Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.
Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 5 hectare de viță de vie, cu vârsta de 25 până la 50 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată timp de 18 zile. Pentru a oferi complexitate și savoare pielița strugurilor este amestecată constant cu mustul, apoi are loc o recirculare a mustului de la baza vasului de fermentare către partea de sus a vasului pentru omogenizare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii, jeleu de coacăze negre, zmeură și note de lemn scoase la suprafață de o scurtă aerare.
GUST: Textura atacă bine papilele prin taninii corpolenți și aromă de mentă. Un vin echilibrat și mineral, cu post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu ruladă de porc cu chorizo, iepure la cuptor cu mirodenii dulci și amare, rață cu piure de cartofi.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 5 ani).
94,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine Rouge Garance
Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOP - VALEA RONULUI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În regiunea Rhone, din Franța se află domeniul Rouge Garance, cu 30 de hectare, ce oferă producţie pentru 9 soiuri de vin. Dintre acestea, Feuille de Garance, Grenache, Syrah și Cinsault sunt alese pentru majoritatea cupajelor din portofoliul vinificatorului francez.
Soiurile din cupaj sunt cultivate cu pasiune, iar strugurii sunt recoltaţi manual pentru a se realiza un cupaj de 60% Grenache, 30% Syrah şi 10% Cinsault.
ASPECT: Recolta din 2017 aduce un vin roşu închis, impresionant, atât în sticla proprie cât şi în pahar unde își va etala reflexiile și buchetul.
MIROS: Toate soiurile îşi aduc contribuţia, însă cel care iese în evidență este Syrah, ce oferă note persistente și rafinateGUST: Un vin proaspăt şi echilibrat, cu note de violete, piper şi coniac distilat din cireşe.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele îmbelşugate cu carne de vită, miel şi vânat (cerb).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
64,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Marc Bredif
Marc Bredif - Muscadet de Sevre & Maine AOC, Sur Lie 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SEVRE & MAINE AOC - VALEA LOAREI / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MELON DE BOURGOGNE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Vinăria Marc Bredif oferă tradiţie şi originalitate cu fiecare produs. Experienţa de peste 200 de ani a producătorului francez ne aduce Muscadet Sevre et Maine sur lie, practic un vin special obţinut din soiul alb Melon de Bourgogne și maturat în prezenţa unei mici cantităţi de drojdie, fără a se trece mustul prin procesul de filtrare.
ASPECT: Vinul este de culoare verde pal, clar, strălucitor.
MIROS: Produs prin metoda tradițională Sur Lie, acest Marc Bredif este unul dintre cele mai relaxante și delicate vinuri din soiul Melon de Bourgogne, ce oferă arome de mere coapte şi lămâie.
GUST: Alături de aromele sale fructate, vinul păstrează mineralele terroir-ului din Valea Loarei și oferă un gust final sărat, sec, cu aciditate medie
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, produs tradițional de francezi, este o alegere bună la mesele cu aperitive, gustări, preparate din pui, peşte, stridii, scoici şi creveţi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
62,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2014 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: PULIGNY-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.
MIROS: La nas aduce notele consistente ale unui Chardonnay învechit, corpolent, cu arome de migdale prăjite, biscuiți, lămâie și piersică albă.
GUST: Complex și echilibrat pe papile, cu arome de citrice, piersică și patiserie dulce. Post gust lung, onctuos și ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb așezat și savuros alături de aperitive cu mezeluri crud-uscate, paste, preparate cu somon sau ton, fructe de mare și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
742,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Gevrey Chambertin AOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Familia Lamblin produce vinuri de calitate excepţională, din tată în fiu, încă din anii 1690. În prezent au ajuns la culturile de viţă nobilă ce se întind pe 5400 de hectare, în estul Franței, pe dealurile din Burgundia.
Gevrey Chambertin este produs din strugurii cultivați în podgoria din zona Côte de Nuits, unde solul este compus din calcar închis, marle de clei și o concentrație mare de fosile din faună acvatică preistorică.
Producția începe cu recoltarea manuală a strugurilor, macerare la rece și fermentare alcoolică cu drojdie proprie și maturare Sur-Lie timp de 15 până la 18 luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchetul dezvăluie note discrete de coacăze negre și alte fructe de pădure roșii și negre, la care se adaugă o notă de mosc.
GUST: O structură luxuriantă, cu tanini energici, șlefuiți, dar și cărnoși, ce lasă un gust final lung, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la preparatele sofisticate - pulpă de miel, vită bourguignon, tocănițe, friptură de cocoș în vin, pate din vânat și brânzeturi foarte aromate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
415,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe violet.
MIROS: Pe măsură ce se trezește în sticlă și în pahar, ridică la nas parfumul de fructe roșii proaspete (cireșe, vișine), cu o notă subtilă de piper și vanilie.
GUST: Ușor, elegant, cu o aciditate bună și taninuri fine, Nocturne dezvăluie esențele neprețuite ale soiului românesc Fetească Neagră. Gustul de fructe roșii se regăsește pe palat, cu un postgust lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de preparate din carne de rață, curcan, brânzeturi moi, paste cu sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Gitana
Gitana - Premium - Lupi (CS+M+S) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.
În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens și profund, cu nuanțe de granat la margine. Textura pare densă în pahar.
MIROS: Un buchet aromatic complex și bogat. Se deschid arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, urmate de note de prune uscate și stafide. Odată ce vinul se oxigenează, apar notele de condimente dulci (vanilie, scorțișoară), ciocolată neagră, tutun, piele și o notă discretă de vegetație pământie.
GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri coapte și bine integrate. Aduce în prim-plan fructele negre, care se împletesc cu notele de vanilie, cafea prăjită și un final ușor picant. Postgust fructat, lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate tradiționale românești: tochitură, sarmale cu carne de porc, preparate din carne roșie: fripturi de vită și miel la cuptor, preparate vânătorești din carne de mistreț sau cerb, brânzeturi maturate (cașcaval afumat, parmezan, brânzeturi tari cu mucegai).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
174,05 RON Începând cu: 156,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15 kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne din oțel separate, la temperatura de 26-30°C timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit încă 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Complex și intens, cu arome de fructe negre bine coapte (coacăze, mure, prune), completate de note de violete, tutun fin, ciocolată amară și accente condimentate de piper și vanilie.
GUST: Puternic și elegant, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Structura este amplă, susținută de o aciditate echilibrată și de un alcool armonios. Aromele de fructe negre și condimente se prelungesc în gust, unde apar și nuanțe de cafea și lemn nobil. Final lung, catifelat, cu mare potențial de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: O potrivire rafinată pentru mesele cu fripturi de vită maturată, miel la cuptor, preparate de vânat sau brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.329,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.
MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.
GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
450,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Far Niente
Far Niente - Chardonnay Napa Valley 2023 - 0.75L, Alc: 13.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.7%
VIN ALB SEC. Far Niente este o cramă din Statele Unite ale Americii, regiunea California, orașul Oakville și a fost construită în 1885 de John Benson, unul dintre americanii care au participat la goana după aur din 1849 și unchi al faimosului pictor impresionist Winslow Homer.
După 60 de ani de pauză începută de prohibiția alcoolului în SUA, activitatea vinăriei Far Niente a fost reluată de Gil Nickel care a refăcut culturile de viță de vie și spațiile de producție după o muncă de 3 ani. În prezent crama Far Niente este un producător recunoscut de vinuri din Napa Valley mulțumită vinurilor sale de calitate, produse din soiurile clasice Chardonnay și Cabernet Sauvignon.
După ce a fost începută pivnița de la secolul al XIX-lea, Gil Nickel a început în anii ‘80 extinderea spațiului subteran cu o rețea de peșteri și amenajări potrivite amplasării butoaielor de stejar în care se țin la maturat vinurile albe și roșii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un Chardonnay din Lumea Nouă, definit de parfumul intens de smochine și flori de portocal.
GUST: Pe papile se concentrează cu textura mătăsoasă de pepene galben, nectarine și lămâie ce evoluează într-un post gust lung cu aromă de stejar rumenit.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu midii aburite, pui cu lămâie și ierburi mediteraneene, păstrăv prăjit. Textura minerală și crocantă anunță potențial de învechire.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
897,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: TRAMINER
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Traminer de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un monosoi vinificat tradițional în recipiente din oțel, fără influența lemnului de stejar. Lipsa aromelor lemnoase păstrează vinul proaspăt, intens și revigorant.
ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.
MIROS: Din terroir-ul cu temperaturi moderate al regiunii Ștefan Vodă, acest Traminer este înzestrat cu arome mai așezate din flori de ceai și flori proaspete ce vor evolua echilibrat.
GUST: Pe papile este direct, dar mai prelung decât ale varietăți, mulțumită aromelor dulci din dulceață de trandafir diluată și flori proaspăt culese după roua dimineții.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb răcoritor, potrivit la mesele cu salate de crudități, preparate din piept de pui, file de calcan gratinat cu orez negru și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Le Volte dell' Ornellaia Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși în lădițe, aleși manual, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Cele trei soiuri roșii sunt fermentate separat în cisterne mici din oțel cu temperatură controlată. Fermentarea alcoolică este urmată de fermentarea malolactică în aceleași vase apoi maturat timp de 10 luni. O parte din vin este maturat în butoaie asezonate cu vinuri din recoltele anterioare, iar cealaltă parte este lăsată la maturare în cuve din ciment, pentru a se obține echilibrul perfect între taninuri și aromele de fructe. Cupajul final este obținut din 51% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot și 5% Petit Verdot.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome proaspete și intense de fructe roșii (cireșe, zmeură), integrate cu note subtile de mirodenii dulci și o tentă balsamică delicată.
GUST: Plin, suculent, cu fructe roșii vibrante și taninuri moi, bine integrate. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime. Final mediu, cu o notă persistentă de fruct și condiment.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie la grătar (tagliata de vită), paste cu sosuri bogate pe bază de carne, brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
120,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Salentein
Salentein - Portillo Malbec 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: MALBEC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.
Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic. Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, unde sunt cisterne din oțel și butoaie mari din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește butoaie de 225 de litri, din stejar. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă a pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.
Portilo Malbes este produs din soiu roșu, recoltat mecanic cu utilaje moderne. Strugurii sunt desciorchinați pentru a păstra doar boabele ce ajung în scurt timp direct în cisternele unde sunt macerate la rece timp de 6 zile, apoi fermentate alcoolic timp de 10 zile la temperatura de 28°C. După fermentare vinul este lăsat cu pielița pentru macerare și este degustat constant pentru evaluarea calității. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc și american.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tonuri violet.
MIROS: Bine structurat, perfect pentru cei care vor să se delecteze cu aromele proaspete de prune și coacăze negre ale soiului roșu Malbec, vinificat în stilul regiunilor viticole tinere și pline de potențial.
GUST: Înițial se simte proaspăt, mulțumită profilului acidulat. Prima impresie este urmată de valurile aromatice fructate și tanini șlefuiți. Gust final dulce și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un soi roșu venit din teritoriile îndepărtate ale Lumii Noi, este recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, alte cărnuri gătite la grătar Asado, tocană, ciuperci și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 15 ani).
59,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui, limpede și strălucitor.
MIROS: Galbenul strălucitor și limpede al vinului este acompaniat de parfumul merelor verzi și al perelor coapte în livadă.
GUST: Corpul fructat este bine echilibrat, acidulat, cu o remanență medie și cu un potențial de a impresiona la fiecare degustare.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios și revigorant la mesele cu aperitive reci din pește și antreuri ușoare, crustacee și alte fructe de mare, pui, brânza tare și legume rumenite la gratar.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Mouton Rothschild
Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din Bordeaux, zona rurală Pauillac, la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.
Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.
Eticheta Château Mouton Rothschild 2022 este opera artistului francez Gérard Garouste. Eticheta este un omagiu adus Baronului Philippe de Rothschild, împlinind dorința acestuia exprimată în autobiografia sa din 1981 de a i se celebra centenarul sosirii la Château Mouton Rothschild. Opera lui Garouste, intitulată "Hommage au Baron Philippe", este descrisă ca o reprezentare heraldică simbolică și fantasmagorică. Elementele cheie ale etichetei includ: portretul Baronului Philippe; berbecul, un simbol binecunoscut al Baronului Philippe (a cărui zodie era berbec); peretele frontal al Château-ului și fructul viței de vie, un tribut adus vinului ca operă de viață a Baronului Philippe și o celebrare a naturii.
ASPECT: Roșu granat intens spre opac, cu nuanțe violet.
MIROS: Buchet intens și complex, necesitând aerare pentru a se deschide. Arome de coacăze negre coapte, mure, dudă proaspătă, cireșe negre și lemn dulce. Note subtile de grafit, cafea, rocă zdrobită, cacao, violete, fum de tutun, anason stelat și o tentă mentolată.
GUST: Plin, somptuos și incredibil de dens, cu arome explozive de coacăze negre, cireșe negre și lemn dulce. Prezintă o textură catifelată, cu taninuri foarte ferme, perfect integrate. Straturile de fructe negre, energia minerală și notele rafinate de stejar se desfășoară armonios pentru un gust final lung, cu o notă de argilă și flori proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate clasice din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), inclusiv fripturi, mâncăruri la grătar și braisate. De asemenea, se potrivește cu preparate asiatice bogate, ciuperci și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
13.980,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Petit-Village
Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Château Petit-Village este un domeniu cunoscut de cel puțin 130 de ani pentru culturile de viță de calitate superioară Premier Cru, aflate pe dealurile ce înconjoară localitatea Pomerol, din regiunea viticolă Bordeaux.
Platoul cu soluri bogate în pietriș, calcar și clei, cu temperaturi favorabile și cantități generoase de apă formează un terroir excepțional pentru Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, din generații diferite, cele mai vechi fiind plantate în 1948. Producția vinului începe cu recoltarea manuală, sortarea, desciorchinarea și fermentarea de 20 - 25 de zile în vase din beton atribuite fiecărui lot de pământ.
Urmează maturarea timp de 15 luni, pentru toate vinurile, în butoaie din stejar, marcate în continuare după loturile și parcele de pe care s-au cules strugurii. În fiecare an sunt date în folosință butoaie noi ce reprezintă 30 până la 50% din numărul total. Vinurile Château Petit Village oferă tot ce este mai bun din strugurii crescuți în terroir-ul Pomerol: proaspețime, textură fină, echilibru între arome intense de fructe și alte familii de arome, ce îi îmbogățesc constant caracterul.
Ediția anului 2021 este un cupaj clasic de 65% Merlot, 26% Cabernet Franc și 9% Cabernet Sauvignon, vinificate tradițional și maturate în 50% butoaie din stejar nou.
ASPECT: Roșu granat profund, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet bine definit, cu arome de cireșe negre, prune zemoase și afine sălbatice, completate de note de frunze de cedru, ulei de trandafir, cărbune, ciocolată neagră, lemn dulce și o tentă discretă de iod. Aerarea îi oferă intensitate.
GUST: Corp mediu spre plin, cu un note arome principale de fructe negre, înconjurate de taninuri fine, dar ferme, cu o textură plăcută. Aciditatea crocantă și mineralitatea subliniază prospețimea. Finalul este așteptat, persistent, cu note delicate de mirodenii și o tentă sărată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită (în special fripturi sau alte preparate la grătar), miel, vânat, rață, precum și preparate cu trufe sau ciuperci. Brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
1.145,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Pichon Baron
Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Istoria proprietății situată în Bordeaux, în renumita localitate Pauillac, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea, când Pierre Desmezures de Rauzan, un comerciant de vinuri și intendent al unor domenii prestigioase precum Latour și Margaux, a achiziționat parcele de viță de vie în apropiere de Latour, creând Enclos Rauzan. Numele "Pichon Longueville" a apărut în 1694, când aceste vii au intrat în zestrea fiicei sale, Thérèse, la căsătoria cu Baronul Jacques Pichon Longueville.
Punctul de cotitură a avut loc în 1850, cu doar cinci ani înainte de clasificarea oficială a vinurilor de Bordeaux din 1855. Astfel, domeniul original a fost divizat în alte două proprietăți: Château Pichon Baron și Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.
Château Pichon Baron se întinde pe o suprafață de 73 de hectare de viță de vie. Este important de menționat că, pentru producerea vinului principal se folosesc struguri doar de pe cele mai bune 40 de hectare istorice ale proprietății. Terroir-ul de la Château Pichon Baron este definit de solul cu straturi adânci de pietriș (gravel), depozitate de râul Garonne în timpul erelor cuaternare, care asigură un drenaj excelent, forțând rădăcinile viței de vie să pătrundă adânc în sol pentru apă și nutrienți. Acest lucru contribuie la obținerea unor struguri concentrați și la dezvoltarea unei complexități minerale în vin. Sub pietriș se găsesc și straturi de nisip și argilă.
ASPECT: Negru intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchetul este construit din arome delicate de flori precum violete și trandafiri, alături de fructe roșii și negre. Ulterior apar note de grafit și lemn, oferite de maturarea reazlitază în procent de 70 % în butoaie noi și 30% în butoaie asezonate .
GUST: După un atac puternic, palatul este încărcat de textura catifelată și profundă. Se regăsesc nuanțe de fructe roșii și negre, condimente lemnoase și mineralitatea terroir-ului. Finalul este intens, corpolent și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață confit, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).
1.796,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Pontet-Canet
Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Istoria Château Pontet-Canet începe în secolul al XVIII-lea, în 1705, când Jean-François de Pontet, un înalt magistrat și guvernator al Médocului, achiziționează și plantează viță de vie pe un teren situat la nord de Pauillac, dându-i o parte din nume ("Pontet"). Numele "Canet" provine de la locul unde erau situate alte parcele. Familia de Pontet a deținut proprietatea până în 1865.
Atunci, domeniul a fost cumpărat de Herman Cruse, o bogată familie de negociante din Bordeaux, care a modernizat și a îmbunătățit vinificația. Criza financiară din anii 1970 a forțat familia Cruse să vândă, iar în 1975, domeniul a fost achiziționat de Guy Tesseron. Sub conducerea sa și, ulterior, a fiului său, Alfred Tesseron, Pontet-Canet a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, devenind un pionier al agriculturii biodinamice în Bordeaux, începând cu anul 2004 (și certificat din 2010).
Podgoria Château Pontet-Canet se întinde pe aproximativ 81 de hectare, situate în inima localității Pauillac. O parte importantă a podgoriei (aproximativ 50 de hectare) este formată dinr-o singură bucată, un avantaj considerabil pentru managementul viței de vie. Climatul oceanic temperat, specific regiunii Bordeaux, cu estuarul Gironde formează un microclimat care protejează vița de vie de înghețuri primăvara și atenuează căldura în timpul verii. Umiditatea oferită de estuar poate contribui la dezvoltarea noblessei pourriture (putregaiul nobil) în anumiți ani, deși pentru vinurile roșii se caută o maturitate fenolică optimă.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, profund.
MIROS: Fructe negre (coacăze, mure), cedru, grafit, mentol, cu accente minerale și de stejar.
GUST: Plin, concentrat, taninuri ferme dar fine. Arome de fructe negre, ciocolată, cafea și minerale pământii. Aciditate echilibrată. Gust final lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 ani).
1.151,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR