- Pagina Principală /
- Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
- Pagina Principală /
- Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, MERLOT, GARNACHA, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Roșu-granat, cu accente purpurii.
MIROS: Acest vin a fost maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar pentru a oferi în buchet rafinamentul european și culoarea soiurilor spaniole Tempranilo şi Garnacha. Merlot şi Syrah se alătură pentru a oferi împreună arome de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.
GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare, cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).
| Soi strugure | Cupaj rosu |
|---|---|
| Ţara de Origine | Spania |
| Regiune | Navarra |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Perelada - Chivite |
| An productie | 2014 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 14.0% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Tempranillo, Merlot, Garnacha, Syrah. |
| Alergeni | Contine sulfiti |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Perelada - Chivite
Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, roșu 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: DOC RIOJA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, GRACIANO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Granat, cu accente purpurii.
MIROS: Acest vin a fost maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar, de aceea, aduce în buchet rafinamentul Lumii Vechi, definit de soiurile spaniole Tempranilo şi Graciano. Cupajul aduce cupaj arome puternică de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.
GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).
35,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau La Chapelle des Landes
Chateau La Chapelle des Landes - Lussac-Saint-Emilion AOC, rouge 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: LUSSAC-SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Château La Chapelle des Landes 2020 este un vin roșu din AOC Lussac-Saint-Émilion, o subregiune renumită a Bordeaux-ului, situată în nordul orașului medieval Saint-Émilion. Acest domeniu face parte din Vignobles Lassagne și este a doua proprietate deținută în regiunea cu denumire de origine controlată în care se produc vinuri în stilul tradițional bordolez.
Vinul este realizat dintr-un amestec clasic bordolez, predominant Merlot, completat de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, ceea ce îi conferă un echilibru între puterea fructului și finețea taninurilor.
Château La Chapelle des Landes 2020 este un vin reprezentativ pentru terroir-ul Lussac-Saint-Émilion, combinând tradiția bordoleză cu o expresie elegantă și rafinată, ideal pentru iubitorii de vinuri roșii cu caracter și potențial de evoluție în sticlă.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet de fructe roșii și negre, completate discret cu o notă de maturare.
GUST: Pe papile aduce o structură complexă ce combină fructe negre coapte, condimente dulci, nuanțe de lemn prăjit și trufe, rezultate din maturarea în butoaie de stejar franțuzesc.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la o cină romantică ori la o masă generoasă, cu preparate din carne roșie la grătar, piept de rață sau file de vițel cu ciuperci. Brânzeturile maturate, precum Saint-Nectaire sau Cantal, reflectă, de asemenea, bogăția vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
28,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2021 - 0.75L Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Toscana este obținut din struguri Sangiovese, Merlot, Cabernet, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap” - strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, finisat în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și învechit.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome intense din fructe roșii, vișine, vanilie și lemn dulce. Notele delicate de violete sunt oferite de clasicul Sangiovese, coacăze negre de Cabernet și Merlot ce completează discret buchetul.
GUST: Un atac consistent, cremos, cu un ton acrișor din fructe roșii, mentă și eucalipt. Gustul final este marcat de tanini delicați și aciditate fructată.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
29,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Producătorul italian aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul are o subtilitate surprinzătoare, cu note de struguri, prune, tușe uscate și pământii.
GUST: Atacă papilele cu taninii seci și rotunjiți, completați cu arome de fructe negre de pădure, stafide roșii, piele nouă și lemn uscat, pământiu. Postgust mediu spre lung, potrivit la mesele cu preparate consistente.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, friptură de vânat la grătar, ori la cuptor. O alegere firească și la mesele cu preparate tradiţionale din Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne vită Lampredotto.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
49,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Ferran
Chateau Ferran - Saint Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-PIERRE-DE-BAT - BORDEAUX SUPERIOR / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de Entre-Deux-Mers, o sub-regiune Bordeaux. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat pe 40% din cele 35 de hectare.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii violet.
MIROS: Relaxant, cu arome amestecate de fructe roșii și negre (zmeură, căpșune, coacăze negre, cireșe cărnoase) și condimente, evidențiate cu o tușă de piper.
GUST: Rotund și îndrăzneț, cu aceleași arome de fructe roșii, astringență discretă, alcool bine integrat și postgust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Bordeaux clasic, corpolent, ce merită savurat la mesele cu preparate din carne de vită / viţel și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.
36,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.
Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com
ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Un rose proaspăt și relaxant, cu arome de căpșune, note scurte din alte fructe roșii de pădure și drupe.
GUST: Alături de căpșuni relaxează papilele cu note de mure, piersici, caise și citrice, strecurate prin aciditatea naturală a cupajului.
ASOCIERE CULINARĂ: La prânz, seara sau oricând doriți un roze creat în stilul Provence, excelent ca aperitiv și descurcăreț la mesele cu preparate din carne albă, în special pește și fructe de mare. Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
64,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.
Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com
ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Noua ediție Whispering Angel aduce arome frumoase de zmeură și piersici, pe un fond citric de grepfrut.
GUST: Delicat, rotund și cremos, cu note foarte scurte de condimente, apoi fructe, echilibrate de aciditatea naturală ce oferă un post gust răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose foarte potrivit ca aperitiv sau un vin excelent la mesele cu antreuri și feluri principale din carne albă, în special pește și fructe de mare.Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
63,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - The Pale Rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
The Pale Rose este una dintre cele mai recente creații ale lui Sacha Lichine și este produs în regiunea Var din Provence. Acest cupaj este creat prentru cei care preferă aromele sofisticate rezultate din soiurilor native și vinificarea în stilul caracteristic regiunii Provence.
ASPECT: Un roz pal, luminos, cu reflexii argintii.
MIROS: Arome delicate de fructe roșii proaspete, precum căpșune și zmeură, completate de note citrice de grapefruit și nuanțe florale subtile.
GUST: Un gust proaspăt și vibrant, cu o aciditate bine echilibrată. Se simt arome de fructe de vară, cu o mineralitate fină. Finalul este persistent și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu aperitive, salate ușoare, fructe de mare, pește la grătar, bucătărie asiatică ușoară sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
34,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Aromele intense din fructe negre, cum ar fi aronia și afinele, oferă ritm cupajului și echilibru texturii, după patru ani de învechire la sticlă.
GUST: Taninuri și note acrișoare de lemn și sâmburi de drupe păstrunși de alcool. Gustul final este persistent și promite un potențial de învechire la sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin ar trebui să însoțească preparate din carne roșie (vită, vițel, porc, oaie, miel, rață, gâscă etc.), brânzeturi maturate și deserturi pe bază de ciocolată amăruie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor