Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Mazzei

    Mazzei - Siepi - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.

     

    Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.

     

    Din viile cu o vechime de 24 - 37 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 18 zile pentru Sangiovese și 14 zile pentru Merlot, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni în 70% butoaie noi de tip barrique și Tonneaux. În final, cupajul cu procente egale din fiecare soi, este finisat 3-4 luni în cuve din ciment și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome crocante de soc, prune, fructe de pădure, lemn de santal și tutun.

     

    GUST: Gust cu o construcție monumentală, cu note crocante de flori, fructe roșii de livadă și de pădure, lemn, ierburi uscate cu tușe pământii, rustice. Postgust foarte lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate savuroase din carne roșie, inclusiv vânat, cu textură bogată, compliemtate de sosuri consistente și gustări cu brânzeturi acoperite de mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).

     

    460,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15% Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15%

    Balla Geza

    Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2023 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul de cireșe răscoapte și lemn deschid apetitul pentru acest soi roșu, românesc.

     

    GUST:  Simțurile sunt trezite de aciditatea pronunțată și delectate de corpolența notelor cireșe, agrișe și piper verde, crăpat. Postgust lung, savuros, ușor exotic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O experiență plăcută pentru cei care preferă vinurile roșii și preparatele din carne de porc condimentate, carne de vită și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14% Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Cheval Noir

    Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.

     

    Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.

     

    Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchet complex și sofisticat, cu note de cireșe negre, prune coapte și coacăze, completate de accente de condimente dulci, cacao și ușoare nuanțe de tutun și cedru.

     

    GUST: Pe papile este corpolent și bine structurat, cu taninuri fine și mătăsoase care îi conferă eleganță. Fructele negre coapte se împletesc cu note de vanilie și ciocolată, iar finalul este lung și armonios, cu o notă subtilă de lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri intense, pentru a-i pune în valoare complexitatea și profunzimea.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    248,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5% Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Almaviva

    Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva EPU 2022 este a doua expresie produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din același Puente Alto. Vinul realizat din cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon 86%, Carmenère 10%, Merlot 5%, Cabernet Franc 2% și Petit Verdot 1%, și este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc, aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un cupaj generos, dar cu procente bine meșteșugite, care oferă un buchet opulent, cu arome de aronia,  mure, vișine și alte fructe roșii tropicale și dulci. Nota de mijloc este oferită de mirodenii verzi și senzații de lemn dulce.

     

    GUST: Catifelat, cu note de fructe dulci, când proaspete, când macerate, într-un carusel aromatic hipnotizant și savuros. Fructele și mirodeniile sunt îmbrățișate de note vegetale și lemnoase, care se mențin pe papile cu o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu care poate deveni cu ușurință alegerea preferată la mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, dar și la degustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14% Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Domini Castellare

    Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVETO, MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Castellare di Castellina este o cramă renumită din Italia, regiunea Toscna, Chianti Classico. Istoria sa modernă începe în 1968, când a fost înființată dintr-o fuziune a cinci proprietăți mai mici. Viziunea a fost de a crea o cramă modernă care să îmbine tradiția cu inovația, cu accent pe producția de vinuri de înaltă calitate, expresie a terroir-ului toscan.

     

    De-a lungul anilor, Castellare di Castellina s-a impus ca un pionier în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea viticolă. A fost una dintre primele crame din Chianti Classico care a investit semnificativ în studierea și selecția clonală a soiurilor indigene, în special Sangiovese. Podgoria se întinde pe aproximativ 33 de hectare, cu soiuri roșii indigene, cu un accent deosebit pe Sangiovese. Pe lângă Sangiovese, sunt cultivate și alte soiuri locale precum Canaiolo, Malvasia Nera și Colorino. Alături de acestea este Cabernet Sauvignon, necesar pentru cupajele Super Tuscan.

     

    Din podgoriile Toscanei, aflate la 370 de metri altitudine și hrănite de solurile predominant calcaroase, bogate în marne și argile, provin și varietățile folosite pentru acest cupaj (Sangioveto 85%, Malvasia Nera 15%). Fermentația alcoolică are loc în cuve de oțel inoxidabil cu temperatură controlată, urmată de fermentația malolactică. Se realizează o macerare cu cojile de struguri, care poate dura în jur de 20 de zile. Maturarea are loc în baricuri de stejar (o parte dintre acestea fiind noi, în general aproximativ 50%) pentru o perioadă extinsă, variind de la 24 la 30 de luni. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit timp de 12 luni înainte de a fi lansat pe piață.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Intens și foarte concentrat, cu arome de fructe roșii coapte, care evoluează spre note de dulceață, condimente, vanilie și lemn dulce.

     

    GUST: Textură densă și elegantă, susținută de aciditatea puternică a Sangiovese-ului. Taninuri absolut dulci oferă un postgust lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu mezeluri și carne sărată, preparate suculente și brânzeturi aromate, mature (Pecorino toscan și Parmigiano).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.  (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute, Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2014 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2014 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Pentru acest vin, strugurii au fost recoltați manual între a doua săptămână din septembrie și a doua săptămână din octombrie 2014. După recoltare, strugurii au fost selectați cu atenție pe o bandă vibrantă la cramă. Urmează desciorchinarea și o presare ușoară. Fermentația alcoolică are loc în cisterne din oțel timp de 3-4 săptămâni la o temperatură controlată de 28°C. Un procent de 10% din vin este fermentat malolactic în baricuri, iar restul în cuve de oțel inoxidabil. În final, cupajul de 38% Cabernet Franc, 42% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon și 12% Petit Verdot este îmbuteliat și învechit încă 6 luni înainte de a fi comercializat.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Note intense și complexe de cireșe roșii, afine, mure, coacăze negre și prune, completate de condimente (piper, lemn dulce, condimente de turtă dulce), vanilie, mentol, indicii de stejar, cedru, tutun și chiar note pământii, de piele sau cafea.

     

    GUST: Parcă lăsat moștenire într-o amforă atemporală de strămoșii etrusci, Il Pino di Biserno este armonios și corpolent, atinge papilele gentil ca o fâșie de mătase. Apoi este mai sobru, mai rustic, cu arome intense de fructe negre (cassis, mure), cireșe de cafea, note dulci de fructe de zmeură, dar și note de tutun și stejar. Taninurile sunt fine, coapte, rotunjite și bine integrate. Finalul este lung, rafinat și persistent, cu o aciditate echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu carne roșie (vită, miel), în special fripturi sau antricot. Se potrivește bine și cu preparate din vânat sau brânzeturi mature.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 25 de ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

    Producția acestui vin începe cu o selecție atentă a strugurilor pe banda transportoare, urmată de desciorchinare. Pentru a păstra specificul fiecărui lot, fermentația alcoolică și macerarea au loc în rezervoare de oțel cu temperatură controlată, timp de 3-4 săptămâni, la o temperatură maximă de 28°C. Ulterior, are loc fermentația malolactică spontană. Maturarea vinului se realizează în două moduri: 75% din vin se maturează timp de 12 luni în baricuri de stejar francez, atât noi, cât și folosite. Restul de 25% din vin stăla maturare în cisterne din oțel.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și stratificat, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze negre, prune), completate de note de mirodenii dulci (ghimbir, vanilie), accente subtile de cacao, cafea cu lapte și note orientale. Se pot distinge și nuanțe balsamice, de mentă, eucalipt, grafit și un ușor fumé de la învechirea în baric.

     

    GUST: Plin, corpolent și catifelat, cu o textură densă și o mare eleganță. Prezintă o structură echilibrată, cu taninuri puternice, dar bine integrate și o aciditate vibrantă care îi conferă prospețime. Aromele din nas se regăsesc în gust, cu persistență de fructe de pădure (afine, vișine) și o notă minerală la final, care amintește de solul bogat în loess și nisip. Finalul este lung și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, în special fripturi de vită (filet de mușchi, T-Bone toscan), vânat, carne la grătar, dar și cu preparate pe bază de ciuperci sau brânzeturi maturate. Poate fi o alegere bună și alături de pui cu lămâie și ardei iute sau vită fiartă cu fasole și roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).

     

    GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).

     

    GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domaine de Chevalier

    Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.

     

    În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniează autenticitatea locului.

     

    Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat dur de fier și nisip. Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu închis.

     

    MIROS: Complex, cu arome intense de fructe roșii și negre de pădure și de livadă (afine sălbatice, zmeură neagră, cireșe negre, prune), note de dulceață proaspătă de coacăze roșii, violetă candiată, scorțișoară, tutun, lemn afumat și jar, cafea, grafit, piele nouă și cacao. O delectare pentru toate așteptările.

     

    GUST: Corpolent spre mediu, elegant și stilat, cu o abundență de fructe negre și roșii nuanțate. Are o textură mătăsoasă, catifelată, cu taninuri ultra-fine, bine integrate, ce construiesc o structură puternică, dar echilibrată. Gustul este proaspăt, concentrat și complex, cu un final lung, intens și persistent, adesea descris cu note piperat-fructate și tușe de tutun sau trabuc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin-poezie, pentru cele mai frumoase momente. Fie că este o cină romantică, ori o masă cu preparate savuroase din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), precum și preparate cu sosuri bogate sau gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15% Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    Chateau Trotte Vieille

    Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Château Trotte Vieille are rădăcini adânci, primele atestări datând din secolul al XV-lea. Vița de vie de pe anumite parcele ale domeniului este considerată a fi printre cele mai vechi din regiune. Unele plantații au vârsta de peste 100 de ani, în ciuda filoxerei, care a afectat viticultura europeană la începutul secolului trecut.

     

    Familia Castéja, proprietara Casei de Comerț Borie-Manoux din Bordeaux, a achiziționat Château Trotte Vieille la începutul secolului al XX-lea și deține proprietatea de peste 100 de ani. Sub conducerea lor, domeniul a fost constant modernizat pentru a oferi vinuri de calitate premium și o reputație pe măsură. Château Trotte Vieille este un Premier Grand Cru Classé B în clasificarea vinurilor din Saint-Émilion.

     

    Château Trotte Vieille are aproximativ 15 hectare de vie, o suprafață considerată medie pentru mica localitate franceză. Vița de vie, inclusiv cea prefiloxerică, se află într-un terroir de excepție, caracterizat prin soluri argilo-calcaroase pe platoul Saint-Émilion, cât și zone cu argilă roșie și pietriș, o expunere solară excelentă, precipitații și temperată oceanică, influențată de proximitatea Oceanului Atlantic.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex și intens, cu arome dominante de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, prune), note florale de violetă, accente minerale de grafit - o notă naturală de cretă - mirodenii dulci (vanilie, cuișoare), și lemn de cedru.

     

    GUST: Corp plin, bogat și voluptuos, cu o textură catifelată. Taninuri dense, dar incredibil de fine și bine integrate, care oferă o structură remarcabilă și o persistență lungă. Fructul este concentrat și vibrant, susținut de o aciditate proaspătă care echilibrează bogăția. Gustul final aduce o remanență savuroasă, cu ecouri de fructe și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (mușchi de vită, antricot), preparate din vânat (căprioară, mistreț), rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6% Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    Morlet Family Vineyards

    Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: OAKVILLE, NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15.6%

     

    VIN ROȘU SEC. Morlet Family Vineyards este o cramă ultra-premium din Napa Valley, California, fondată de cuplul Luc și Jodie Morlet în 2006. Luc provine din familia de viticultori Morlet (Pierre Morlet), cu o tradiție de cinci generații în Franța, regiunea viticolă Champagne.

     

    Morlet Family Vineyards deține și cultivă mai multe podgorii de prestigiu. Una dintre acestea este Cœur de Vallée în Oakville, Napa Valley. Această podgorie achiziționată și dezvoltată din 2015, ce se intinde acum pe 9,7 hectare, este sursa principală pentru cupajele roșii de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Solurile din Oakville sunt predominant aluviale, cu un amestec de pietriș, nisip și argilă-lutoasă. Aceste soluri sunt bine drenate, ceea ce este crucial pentru a controla creșterea viguroasă a viței de vie.

     

    Vinificarea are loc în tancuri de inox de capacitate mică și în butoaie de stejar francez (puncheons), permitând o controlare precisă a procesului. Vinurile sunt învechite timp de aproximativ 16-18 luni exclusiv în butoaie de stejar francez noi (sau cu un procent foarte mare de butoaie noi, de până la 85%). Cupajul anului 2021 este obținut din Cabernet Sauvignon 94% și Cabernet Franc 6%. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet complex și intens de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, cireșe amare), note de ciocolată neagră, tutun, cedru, grafit și subtile accente florale (violete).

     

    GUST: Un cupaj din 95% Cabernet și 5% Merlot Plin, concentrat, cu o textură catifelată și taninuri bine integrate. Arome persistente de fructe negre, cafea, anason stelat și o mineralitate fină. Final lung, savuros și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (ribeye, file mignon), miel la cuptor cu ierburi aromatice, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14% Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%

    Chateau Mouton Rothschild

    Chateau Mouton Rothschild - Pauillac AOC, Gerard Garouste 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din Bordeaux, zona rurală Pauillac, la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.

     

    Eticheta Château Mouton Rothschild 2022 este opera artistului francez Gérard Garouste. Eticheta este un omagiu adus Baronului Philippe de Rothschild, împlinind dorința acestuia exprimată în autobiografia sa din 1981 de a i se celebra centenarul sosirii la Château Mouton Rothschild. Opera lui Garouste, intitulată "Hommage au Baron Philippe", este descrisă ca o reprezentare heraldică simbolică și fantasmagorică. Elementele cheie ale etichetei includ: portretul Baronului Philippe; berbecul, un simbol binecunoscut al Baronului Philippe (a cărui zodie era berbec); peretele frontal al Château-ului și fructul viței de vie, un tribut adus vinului ca operă de viață a Baronului Philippe și o celebrare a naturii.

     

     

    ASPECT: Roșu granat intens spre opac, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Buchet intens și complex, necesitând aerare pentru a se deschide. Arome de coacăze negre coapte, mure, dudă proaspătă, cireșe negre și lemn dulce. Note subtile de grafit, cafea, rocă zdrobită, cacao, violete, fum de tutun, anason stelat și o tentă mentolată.

     

    GUST: Plin, somptuos și incredibil de dens, cu arome explozive de coacăze negre, cireșe negre și lemn dulce. Prezintă o textură catifelată, cu taninuri foarte ferme, perfect integrate. Straturile de fructe negre, energia minerală și notele rafinate de stejar se desfășoară armonios pentru un gust final lung, cu o notă de argilă și flori proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate clasice din carne roșie (vită, miel, vânat, rață), inclusiv fripturi, mâncăruri la grătar și braisate. De asemenea, se potrivește cu preparate asiatice bogate, ciuperci și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Petit-Village

    Chateau Petit-Village - Pomerol AOC, Bordeaux 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Petit-Village este un domeniu cunoscut de cel puțin 130 de ani pentru culturile de viță de calitate superioară Premier Cru, aflate pe dealurile ce înconjoară localitatea Pomerol, din regiunea viticolă Bordeaux.

    Platoul cu soluri bogate în pietriș, calcar și clei, cu temperaturi favorabile și cantități generoase de apă formează un terroir excepțional pentru Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, din generații diferite, cele mai vechi fiind plantate în 1948. Producția vinului începe cu recoltarea manuală, sortarea, desciorchinarea și fermentarea de 20 - 25 de zile în vase din beton atribuite fiecărui lot de pământ.

     

    Urmează maturarea timp de 15 luni, pentru toate vinurile, în butoaie din stejar, marcate în continuare după loturile și parcele de pe care s-au cules strugurii. În fiecare an sunt date în folosință butoaie noi ce reprezintă 30 până la 50% din numărul total. Vinurile Château Petit Village oferă tot ce este mai bun din strugurii crescuți în terroir-ul Pomerol: proaspețime, textură fină, echilibru între arome intense de fructe și alte familii de arome, ce îi îmbogățesc constant caracterul.

     

    Ediția anului 2021 este un cupaj clasic de 65% Merlot, 26% Cabernet Franc și 9% Cabernet Sauvignon, vinificate tradițional și maturate în 50% butoaie din stejar nou.

     

     

    ASPECT: Roșu granat profund, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet bine definit, cu arome de cireșe negre, prune zemoase și afine sălbatice, completate de note de frunze de cedru, ulei de trandafir, cărbune, ciocolată neagră, lemn dulce și o tentă discretă de iod. Aerarea îi oferă intensitate.

     

    GUST: Corp mediu spre plin, cu un note arome principale de fructe negre, înconjurate de taninuri fine, dar ferme, cu o textură plăcută. Aciditatea crocantă și mineralitatea subliniază prospețimea. Finalul este așteptat, persistent, cu note delicate de mirodenii și o tentă sărată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită (în special fripturi sau alte preparate la grătar), miel, vânat, rață, precum și preparate cu trufe sau ciuperci. Brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Pichon Baron

    Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria proprietății situată în Bordeaux, în renumita localitate Pauillac, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea, când Pierre Desmezures de Rauzan, un comerciant de vinuri și intendent al unor domenii prestigioase precum Latour și Margaux, a achiziționat parcele de viță de vie în apropiere de Latour, creând Enclos Rauzan. Numele "Pichon Longueville" a apărut în 1694, când aceste vii au intrat în zestrea fiicei sale, Thérèse, la căsătoria cu Baronul Jacques Pichon Longueville.

     

    Punctul de cotitură a avut loc în 1850, cu doar cinci ani înainte de clasificarea oficială a vinurilor de Bordeaux din 1855. Astfel, domeniul original a fost divizat în alte două proprietăți: Château Pichon Baron și Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.

     

    Château Pichon Baron se întinde pe o suprafață de 73 de hectare de viță de vie. Este important de menționat că, pentru producerea vinului principal se folosesc struguri doar de pe cele mai bune 40 de hectare istorice ale proprietății. Terroir-ul de la Château Pichon Baron este definit de solul cu straturi adânci de pietriș (gravel), depozitate de râul Garonne în timpul erelor cuaternare, care asigură un drenaj excelent, forțând rădăcinile viței de vie să pătrundă adânc în sol pentru apă și nutrienți. Acest lucru contribuie la obținerea unor struguri concentrați și la dezvoltarea unei complexități minerale în vin. Sub pietriș se găsesc și straturi de nisip și argilă.

     

     

    ASPECT: Negru intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchetul este construit din arome delicate de flori precum violete și trandafiri, alături de fructe roșii și negre. Ulterior apar note de grafit și lemn, oferite de maturarea reazlitază în procent de 70 % în butoaie noi și 30% în butoaie asezonate .

     

    GUST: După un atac puternic, palatul este încărcat de textura catifelată și profundă. Se regăsesc nuanțe de fructe roșii și negre, condimente lemnoase și mineralitatea terroir-ului. Finalul este intens, corpolent și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Pontet-Canet

    Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%   

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria Château Pontet-Canet începe în secolul al XVIII-lea, în 1705, când Jean-François de Pontet, un înalt magistrat și guvernator al Médocului, achiziționează și plantează viță de vie pe un teren situat la nord de Pauillac, dându-i o parte din nume ("Pontet"). Numele "Canet" provine de la locul unde erau situate alte parcele. Familia de Pontet a deținut proprietatea până în 1865.

     

    Atunci, domeniul a fost cumpărat de Herman Cruse, o bogată familie de negociante din Bordeaux, care a modernizat și a îmbunătățit vinificația. Criza financiară din anii 1970 a forțat familia Cruse să vândă, iar în 1975, domeniul a fost achiziționat de Guy Tesseron. Sub conducerea sa și, ulterior, a fiului său, Alfred Tesseron, Pontet-Canet a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, devenind un pionier al agriculturii biodinamice în Bordeaux, începând cu anul 2004 (și certificat din 2010).

     

    Podgoria Château Pontet-Canet se întinde pe aproximativ 81 de hectare, situate în inima localității Pauillac. O parte importantă a podgoriei (aproximativ 50 de hectare) este formată dinr-o singură bucată, un avantaj considerabil pentru managementul viței de vie. Climatul oceanic temperat, specific regiunii Bordeaux, cu estuarul Gironde formează un microclimat care protejează vița de vie de înghețuri primăvara și atenuează căldura în timpul verii. Umiditatea oferită de estuar poate contribui la dezvoltarea noblessei pourriture (putregaiul nobil) în anumiți ani, deși pentru vinurile roșii se caută o maturitate fenolică optimă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, profund.

     

    MIROS: Fructe negre (coacăze, mure), cedru, grafit, mentol, cu accente minerale și de stejar.

     

    GUST: Plin, concentrat, taninuri ferme dar fine. Arome de fructe negre, ciocolată, cafea și minerale pământii. Aciditate echilibrată. Gust final lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Rouget

    Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Rouget este un domeniu viticol istoric din Bordeaux, aflat în apelațiunea Pomerol, a cărui istorie începe cu secole în urmă, fiind menționat în arhive încă de la 1700. Este considerat unul dintre primele "Cru-uri" oficiale din Pomerol. De altfel, în secolul al XIX-lea, Rouget a fost clasat printre primele cinci proprietăți din Pomerol, un semn al calității constante a vinurilor sale.

     

    După mai bine de un secol în posesia familiei Bayonne, care a construit și splendidul château ce simbolizează proprietatea, și apoi a altor proprietari, în 1992, Château Rouget a fost achiziționat de familia Labruyère, care și-a propus să readucă Château Rouget la gloria sa de odinioară. Sub conducerea lui Jean-Pierre Labruyère, și ulterior a fiului său, Édouard, și cu sprijinul renumitului oenolog Michel Rolland, domeniul a trecut printr-o transformare semnificativă. S-au făcut investiții majore în podgorie și în facilitățile de vinificație.

     

    Château Rouget deține o podgorie de aproximativ 17 hectare, cu un terroir aparte. Solul este compus din straturi consistente de argilă albastră, foarte densă și bogată în fier. Pe lângă argilă, există și zone cu pietriș grosier și nisip, aduse de-a lungul timpului de râurile Garonne și Isle. Climatul este oceanic temperat, influențat de proximitatea râurilor Dordogne și Isle. Acestea moderează temperaturile, reducând riscul de înghețuri primăvara și de căldură excesivă vara. Ploile sunt distribuite relativ uniform pe parcursul anului, dar variațiile anuale pot influența semnificativ recoltele din soiurile roșii principale: Merlot, în proporție de 85% și Cabernet Franc pentru restul de 15%.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet bogat și complex de fructe negre coapte (cireșe negre, prune, mure) și fructe roșii (zmeură). Note florale subtile de violetă, urmate de accente de ciocolată neagră, cafea, lemn dulce și o tentă minerală de pământ proaspăt sau trufe.

     

    GUST: Plin, opulent și catifelat, cu o textură densă și taninuri mătăsoase, coapte, foarte bine integrate. Aromele din nas se regăsesc, amplificate pe papile, cu o predominanță a fructelor negre suculente și a notelor gurmande de ciocolată și condimente dulci. Aciditate echilibrată și gust final lung, persistent, cu o notă caldă și o tentă de mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită (friptură, mușchiuleț), rață la cuptor, vânat (mistreț, căprioară) sau brânzeturi maturate (în special cele din lapte de vacă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 20 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Smith Haut Lafitte

    Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primele atestări ale cultivării viței de vie pe acest domeniu datează din anul 1365, când familia Verrier Du Boscq a plantat viță de vie pe un platou pietros numit "Lafitte" (de unde și o parte a numelui). Domeniul a fost redenumit în 1720 după George Smith, un negustor scoțian care a cumpărat proprietatea. În 1842, Lodi Martin Duffour-Dubergier, primarul de Bordeaux, a preluat domeniul, contribuind la faima sa.

     

    Smith Haut Lafitte  a fost clasificat ca Grand Cru Classé în 1959. Un moment important pentru evoluția acestui domeniu a fost în 1990, când Daniel și Florence Cathiard au achiziționat proprietatea, au investit masiv în modernizare și au adus recunoaștere internațională pentru vinurile sale excepționale, produse printr-o abordare inovatoare și prietenoasă cu mediul.

     

    Domeniul viticol al Château Smith Haut Lafitte se întinde pe o suprafață totală de 78 de hectare, iar terroirul său definește aromele vinurilor roșii și albe. Solul este compus dintr-un amestec de pietriș, nisip și argilă, depuse de râul Garonne de-a lungul a milioane de ani. Pietrișul asigură un drenaj excelent și absoarbe căldura soarelui ziua și o eliberează lent noaptea, contribuind la coacerea optimă a strugurilor. Cupajul anului 2021 este produs din struguri fermentați în butoaie la 28°C, iar vinul este maturat timp de 18 luni, pe drojdie în butoaie noi (60%), cu un singur transfer.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii (cireșe, coacăze roșii) și negre (coacăze negre), completate de note de ierburi aromatice, cedru, grafit și o subtilă tentă florală. Apar și note fine de mirodenii pământii de la baric.

     

    GUST: Corp mediu, cu o aciditate vibrantă și taninuri fine, bine integrate, care oferă o structură elegantă. Fructul este prezent, dar nu dominant, lăsând loc notelor minerale și celor de stejar. Postgust proaspăt, lung și persistent, cu o tentă salină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), friptură de rață, preparate cu ciuperci, brânzeturi semidure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    Chateau Bellgrave

    Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VIN ROȘU SEC. Château Bellegrave, situat în Médoc, Pauillac, se află între domenii renumite precum Latour, Pichon-Longueville și Lynch-Bages. Proprietatea a aparținut inițial lui Armand Roux și a fost achiziționată în 1901 de H. Van-Der-Voort, comerciant stabilit în San Francisco.

     

    Din 1997 domeniul este deținut de familia Meffre, cunoscută pentru activitatea sa din Valea Ronului, care a combinat tradiția cu tehnici moderne de vinificație. Administrat astăzi de Ludovic și Julien Meffre, Château Bellegrave valorifică solurile de pietriș aluvionar caracteristice regiunii, oferind vinurilor un caracter elegant și structurat. Numele Bellegrave evocă frumusețea și calitatea acestor soluri care definesc terroir-ul vinurilor sale.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchetul se deschide cu arome elegante de fructe negre coapte, precum mure și prune, completate de note fine de condimente dulci, vanilie și lemn fin, rezultate din maturarea în butoaie de stejar. În plan secund se simt accente subtile de tutun și cacao, care sporesc complexitatea și persistența olfactivă.

     

    GUST: Fructele negre coapte se împletesc cu notele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și echilibrat, cu reminiscențe de lemn nobil și fructe bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fripturi roșii, vânat, carne de miel sau brânzeturi maturate. Poate fi savurat și singur pentru a aprecia rafinamentul unui Médoc clasic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    39,81 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Avincis

    Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj.

     

    Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui. Într-o dimineață prințul a fost prins de lumina soarelui și transformat într-o picătură de rouă. Acest cupaj roşu aminteşte de povestea prințului prin licoarea care aduce aromele strugurilor de pe dealurile Drăgăşanilor, unde viile sunt legate de oameni şi poveşti nemuritoare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet aromatic de o complexitate rafinată, în care fructele negre coapte – coacăze, mure și prune – dansează în armonie cu subtilități condimentate de vanilie, piper alb și o notă delicată de stejar. În fundal se strecoară accente minerale discrete și elegante.

     

    GUST: Atacul amplu și voluptuos dezvăluie tanini maturi, catifelați, care se contopesc armonios cu corpul generos și aciditatea echilibrată. Aromele fructate persistă cu noblețe, conturând nuanțe de prune confiate, cireșe negre și o ușoară mângâiere de condimente dulci. Gustul final este lung, sofisticat și elegant, cu reverberații minerale și o impresie de rafinament desăvârșit.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se dezvăluie în toată splendoarea sa lângă preparate rafinate de vită sau miel, vânat ușor, sau brânzeturi maturate. De asemenea, poate însoți cu grație feluri complexe cu sosuri pe bază de roșii, ierburi aromatice și ciuperci, transformând mesele într-o experiență gastronomică sublimă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă