Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Grilă Listă
Filtru
  • Segarcea - Prestige Pinot Noir DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Prestige Pinot Noir DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniul Coroanei Segarcea

    Segarcea - Prestige Pinot Noir DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC.  În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt pentru pasionații de vinuri rafinate, produse prin metodele moderne, consacrate. Culegerea manuală a strugurilor, sortarea, stoarcerea, fermentarea de lungă durată și maturarea cu drojdie în butoaie din stejar sunt procese de vinificație practicate de case cu tradiție din Europa de Vest, America de Sud și America de Nord.

     

     

    ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Considerat unul dintre cele mai pretențioase soiuri roșii din regiune, Pinot Noir este o alegere clasică pentru cei care preferă un vin roșu, definit de aromele fructelor roșii de pădure, note de lemn și vanilie, dezvoltate prin maturarea în butoaie de stejar noi și asezonate.

     

    GUST: Aromele de mure, vișine, ce par macerate de alcoolul generos, dar bine integrat. Notele finale, lungi, sunt cele de maturare, unde lemnul și fructele roșii vanilate se joacă armonios pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de maturare, arome intense, potrivit pentru mesele cu preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

     

     

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Segarcea - Simfonie Magnum DOC 2021 GB - 1.5L, Alc: 14% Segarcea - Simfonie Magnum DOC 2021 GB - 1.5L, Alc: 14%

    Domeniul Coroanei Segarcea

    Segarcea - Simfonie Magnum DOC 2021 GB - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, PINOT NOIR, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ, MARSELAN, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, TOURIGA NACIONAL

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Din 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Simfonie oferă poate unul dintre cele mai complicate cupaje din regiunile viticole ale țării. Cele opt soiuri, incluse într-un cupaj ce par la prima degustare foarte pretențios, este în fapt așezate într-un ritm liniștit pentru care este nevoie doar puțină liniște pentru a-i simți aproape toate notele sale, așezate armonios de natură.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, Intens.

     

    MIROS: Arome de prune dulci, fructe de pădure cu tușe acrișoare și mirodenii.

     

    GUST: Robust, luxuriant, cu intensitatea unui amestec de cireșe, aronia, căpșune și note de lemn condimentat, cu remanență lungă, savuroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele puternice și cantitatea generoasă pentru o masă mare, îmbeșlugată cu preparate din carne roșie (vită, porc, miel, oaie, rață, gâscă, etc.)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex și seducător, cu note de prune coapte, căpșuni sălbatice și stafide, însoțite de ușoare accente de scorțișoară și ciocolată neagră.

     

    GUST: Puternic și bine structurat, cu taninuri fine și o aciditate echilibrată. Aromele de mure și cireșe negre, se îmbină armonios cu nuanțe de cafea și vanilie pentru un gust final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum friptură de vită, costițe de porc sau burgeri gourmet. Se potrivește de asemenea cu paste cu sosuri bogate, precum ragu sau ciuperci sălbatice, precum și cu brânzeturi afumate sau maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Cuvee Aradinum Reserve 2021 - 0.75L, Alc: 15.5% Balla Geza - Cuvee Aradinum Reserve 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Balla Geza

    Balla Geza - Cuvee Aradinum Reserve 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

    Balla Geza Cuvee Aradinum Reserve 2020 este un cupaj obținut din trei soiuri roșii cu următoarele proporții: Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 40% și Cadarcă 20%.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele trei soiuri hrănite de terroir-ul românesc și vinificate cu pricepere în Miniș, oferă un buchet proaspăt, cu arome de prune coapte, zemoase, nuanțe de lemn și fructe mici de pădure

     

    GUST: Fructele roșii aduc notele naturale acrișoare, urmate de tanini cu intensitate medie și alcool generos, ce oferă un postgust fructat, sec, ușor lemnos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin premium cu potențial de învechire, potrivit la mesele cu preparate din carne de vită, miel, porc, pasăre, dar și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia calitățile organoleptice alături de brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Cabernet Sauvignon DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Folklore - Cabernet Sauvignon DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Folklore

    Folklore - Cabernet Sauvignon DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

     

    Folklore Cabernet Sauvignon prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau ursul un animal sacru, cu puteri vindecătoare.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii, ce se se ridică armonios la gura paharului.

     

    GUST: Pe papile se simte corpolent, cu arome de fructe negre, note delicate de vanilie uscată, ciocolată și scorțișoară, persistentă și in gustul final, mediu spre lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Taninii moi recomandă acest vin la mesele cu friptură la grătar, paste și gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Ispita T Rosu - 0.75L, Alc: 14.9% Crama Oprisor - Ispita T Rosu - 0.75L, Alc: 14.9%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Ispita T Rosu - 0.75L, Alc: 14.9%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.  

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Gama Ispita este o creație cu elemente ezoterice, o artă împărțită în șase expresii, cu soiuri diferite. Fiecare vin este denumit Ispita, urmat de câte o literă a aceluiași cuvânt. Literele definesc fiecare expresie cu aspecte diferite ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Grafica acestei game aparține artistului Ciprian Paleologu. Litera T reprezintă Tainele și este o cale de urmat pentru cei care vor să pătrundă misterele spirituale și pământești în încercarea de a răspunde la întrebările proprii.

     

    Culeși de pe versanții  "Cioaca Natla" și "Marșavu", strugurii din soiurile roșii sunt selectați și transportați la cramă în lădițe de 17 Kg. Strugurii sunt desciorchinați lent, iar mustul este lăsat în contact cu pielița pentru macerare timp de 20-30 de zile, cu remontaj și scufundarea pieliței la temperaturi controlate, cuprinse între 21-26°C. După presare are loc fermentarea alcoolică și malolactică (19-20°C.), iar în final vinul este tras în butoaie din stejar american și franțuzesc pentru maturare timp de 14-48 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet cu arome de merișoare, fructe uscate, nuanțe de piper roșu, cuișoare, eucalipt și mentă.

     

    GUST: Structura taninoasă, la început rustică, aduce note de fructe și tanini fini, echilibrați. Aciditatea moderată asigură un postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Oricare dintre aceste 9696 de sticle va oferi aceleași arome intense, șlefuite cu talent pentru mesele îmbelșugate cu antricot de vită maturat, rumenit la grătar, rață sălbatică sau berbecuț. Îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate (18-24 de luni), din specialitățile Comte, Gruyere, Parmezan, tarte sărate și prăjituri cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire în sticlă de peste 20 ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Ispita I2 Rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.9% Crama Oprisor - Ispita I2 Rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Ispita I2 Rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.  

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Gama Ispita este o creație cu elemente ezoterice, o artă împărțită în șase expresii, cu soiuri diferite. Fiecare vin este denumit Ispita, urmat de câte o literă a aceluiași cuvânt. Literele definesc fiecare expresie cu aspecte diferite ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Grafica acestei game aparține artistului Ciprian Paleologu. Litera I este de la Instinct, aleasă pentru a previziona trăirile oferite de acest vin, reacțiile naturale, instinctive diferite, cum ar fi plăcerea, supriza, bucuria, uimirea, admirația și, uneori, chiar extazul.  

    Culeși de pe versanții  "Cioaca Natla" și "Marșavu", strugurii din soiurile roșii sunt selectați și transportați la cramă în lădițe de 17 Kg. Strugurii sunt desciorchinați lent, iar mustul este lăsat în contact cu pielița pentru macerare timp de 18-22 de zile, cu remontaj și scufundarea pieliței la temperaturi controlate, cuprinse între 21-26°C. După presare are loc fermentarea alcoolică și malolactică (19-20°C.), iar în final vinul este tras în butoaie din stejar american și franțuzesc pentru maturare timp de 12-38 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, natural.

     

    MIROS: Buchet de vișine cu dulceață în vârf de coacere, cireșe mici de pădure, nuanțe echilibrate de cacao, vanilie și ciocolată neagră.

     

    GUST: Consistent, cu tușe de fructe și tanini rotunjiți de maturare, ce oferă un postgust lung și satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparate din carne roșie, inclusiv vânat mare, și brânzeturi maturate tradiționale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire în sticlă de peste 20 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii dulci și acrișoare, într-o armonie perfectă.

     

    GUST: Dulce, cu tanini moi, rotunjiți de zahărul generos și alcoolul bine integrat. Postgust mediu, fructat și acrișor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la prăjituri cu ciocolată și gustări cu brânzeturi maturate cu mucegai nobil albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% D. Vladoi - Anca-Maria Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Parfum de fructe prune răscoapte, cu dulceață intensă, mure și aronia ce aduc tușe acrișoare, pentru un echilibru aromatic desăvârșit.

     

    GUST: Fructe proaspete, coapte, și confiate, în diferitre straturi aromatice, concluzionate de tanini moi, ușor condimentați, ce oferă un postgust lung, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit meselor cum preprate din carne roșie, în special friptură de vită gătită mediu și vânat mare la cuptor cu sos de fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Private Selection Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Private Selection Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un Merlot cu arome relaxante de fructe roșii suculente, notă de ciocolată amară și o tușă pământie, scurtă.

     

    GUST: Dintre fructele roșii se remarcă note de afine, mure, merișoare, note de cacao uscat, tutun uscat și lemn de esență tare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Private Selection Merlot este alegerea potrivită la mesele cu preparate din carne de vită gătită la cuptor, rață garnisită cu mirodenii și gustări cu brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Cepari - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.7% Crama Cepari - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Crama Cepari

    Crama Cepari - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.

     

    Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.

     

    După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis. 

     

    MIROS: Buchetul este ușor rustic, cu arome de fructe roșii și mirodenii orientale.

     

    GUST: Echilbrat și aromat, cu arome de cireșe negre, afine, mure, note acrișoare de coacăze, dulceață de smochine și cuișoare. Postgust lung, cu un ton rustic, condimentat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex și bine așezat, recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv vânat și brânzeturi fine, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7% Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Domeniile Prince Matei

    Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.

     

    Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie. 

     

    Pentru acest vin roșu strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe este urmată de fermentarea alcoolică timp de 25 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc cu capacitatea de 225L. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit în depozitul cramei timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Lăsat câteva momente să se bucure de aer după ani de învechire, răsplătește răbdare cu un buchet armonios, descris de fructe negre de pădure, în special aronia, cassis, mure, piper crăpat, cireșe de cafea și lemn parfumat.

     

    GUST: Elegant, catifelat și corpolent, cu tanini ce își arată colții, apoi se îmblânzesc și fac loc notelor cunoscute de poame pădurețe. Alături de acestea alcool bine integrat și o tușă de vanilie ce oferă un postgust lung și delicios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot baricat merită doar cele mai bune preparate din carne roșie, inclusiv vânat, preparate din porc tradiționale românești și brânzeturi maturate, cu arome intense.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Elegance Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Elegance Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Elegance Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet intens și delicat de fructe rosii coapte, fructe negre, cacao, cafea și vanilie.

     

    GUST: Un Merlot foarte apropiat de un vin roșu de Bordeaux, prin tanii puternici și aromele de fructe de pădure ce îl recomandă la o degustare imediată sau învechire la sticlă pentru câțiva ani.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot este mereu o alegere bună lângă preparatele cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Velvet - La Tiganci Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.9% Velvet - La Tiganci Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Velvet Winery

    Velvet - La Tiganci Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.

     

    Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.

     

    La Țigănci Fetească Neagră este produs din struguri culeși manual, desciorchinați și lăsați la macerare în cisterne de inox, la temperatura de 6°C. timp de 48 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în aceeași instalație timp de aproximativ 10 zile. După această fază vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc aflate la prima și la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: O Fetească atipică, fermecătoare, ce își împarte aromele fermecătoare de prune, vișine acrișoare și tușe de ciocolată.

     

    GUST: Elegant, echilibrat, cu arome de fructe roșii și alcool bine integrat. Postgust condimentat, cu note de ciocolată și vanilie, oferite de maturare în butoaie din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu mezeluri condimentate, preparate din carne de vită, porc și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Selection Bordeaux rouge 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Mouton Cadet - Selection Bordeaux rouge 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Selection Bordeaux rouge 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un excelent cupaj tradițional de Bordeaux, ce oferă aromele sale echilibrate de fructe roșii și condimente, rotunjite de maturarea în baricuri din stejar franțuzesc.

     

    GUST: Rotund, cu arome de cireșe și coacăze negre, armonizate de scorțișoară și piper alb. Taninurile și aromele fructate dezvoltate de maturare aduc un gust final generos.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură de vită, tocăniță de vițel, coaste de miel la tavă, alte preparate din carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    42,16 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.9% DFR - Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Strugurii din soiul Fetească Neagră ajunși la maturitate deplină sunt culeși manual, transportați în lădițe de 10 kilograme și fermentați alcoolic în linuri de beton timp de 13 zile, la temperaturi cuprinse între 23-25°C.  Vinul este maturat și stabilizat în cisterne din oțel inoxidabil, apoi îmbuteliat.     

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: O Fetească Neagră nematurată, ajunsă la un echilibru aromatic subtil între fructe roșii, anunțate de afine supramaturate și ciuperci, cu o notă pământie.   

     

    GUST: Marcat de terror-ul generos al regiunii Dealu Mare, acest soi se dezvoltă pe papile cu un colaj de fructe negre, taninuri și mirodenii, rezumate la tușe de piper, ce se păstrează bine în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate din carne roșie (vită, vânat, miel, porc), caren de pasăre, în special curcan, dar și alături de clasicele paste cu sos roşu

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Draculea - (FN + Sy) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Draculea - (FN + Sy) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Legendary Dracula

    Draculea - (FN + Sy) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Cupajul de Fetească Neagră și Syrah, cu Denumire de Origine Controlată, este obținut din cele două soiuri sunt culese târziu și vinificate în condiții controlate. Acest cupaj nu este maturat în butoaie din stejar, de aceea oferă arome robuste, specifice soiurilor roșii cultivate în terroir-ul Munteniei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Din adâncurile istoriei vine și soiul roșu românesc al familiei Feteștilor, completat în aceeași măsură de mai nou-venitul Syrah, pentru a oferi un buchet generos, definit de cireșe, prune dolofane și o notă de mirodenie.

     

    GUST: Pe papile aduce fructe roșii dulci, cu tresăriri acrișoare, vanilie dulce și o notă picantă. Taninurile au fost îmbânzite de învechirea la sticlă, de aceea vor oferi echilibru și remanență catifelată, impresionant de lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere savuroasă la preparatele (inclusiv cele condimentate) din carne de miel, vită în sos ragu, burger de vită, friptură de rață sau curcan, șuncă afumată și chorizo.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Legend of Dracula - Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 14% Legend of Dracula - Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Legendary Dracula

    Legend of Dracula - Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, acest monosepaj de Fetească Negară este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul deschide jocul organoleptic cu arome de prune coapte și afine, urmate de altre roșii și negre de pădure, urmate o notă foarte discretă de lemn.  

     

    GUST: Maturarea scurtă și parțială a dezvoltat notele de vanilie și fructe. Textura cu taninuri cărnoase aduce un gust final lung, sec și neted.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic face față ușor aperitivelor cu branză maturată și tare, apoi felurilor principale cu carne de vit și, miel. De asemenea, este recomandat alături de pastele și preparate condimentate.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
Grilă Listă