Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, mătăsos, cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne de vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

     

    MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13% Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Monosoiul Kronos a fost denumit astfel după zeul grec asociat cu agricultura și roadele pământului. Pentru acest monosoi vinificatorii Halewood ajung în podgoriile din Dealu Mare la primele ore ale dimineții și culeg manual fiecare ciorchine de Pinot Noir.

     

    După zdrobire, mustul şi pieliţa strugurilor roşii sunt lăsate să macereze împreună timp de trei zile, la temperatura controlată de 4°C. Această fază este urmată de maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 14 luni pentru lăsa vinul să împrumute arome complexe de lemn și condimente.

     

    În final, Kronos este un vin roșu de Pinot Noir produs în ediție limitată, cu arome și buchet sofisticat, ce merită savurat cu orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Strugurii de Pinot Noir oferă aromele de prune și cireșe aflată într-o livadă bogată unde se simt și notele de ierburile uscate. Condimente nedeslușite se fac simțite pentru scurt timp mulțumită maturări în baricuri franțuzești.   

     

    GUST: Aromele fructate se simt și îngust ca o parte inegalată a buchetului. Alături de fructe ajung pe papile note de vanilie și scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect alături de pește la grătar, miel, curcan sau preparate din carne de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Pinot Noir, cultivat în regiunea Malborough, are un profil aromatic elegant, bine definit de fructe și tanini șlefuiți de învechirea la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ușor opulent mulțumită simfoniei de arome fructate: căpșuni, zmeură și cireșe, tot ce este nevoie pentru un vin clasic din Marlborough.

     

    GUST: Fructele roșii de vară, zemoase și dulci, întrepătrunse de cafea prăjită și ciocolată neagră. Tanini moi, catifelați, cu note de ierburi uscate în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Somon afumat sau brânză afumată cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    78,44 RON
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani.

     

    În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Note de fructe roșii macerate (cireșe), condimente dulci (scorțișoară și vanilie) și ceva note vegetale. După o aerare tihnită, notele de minerale și fum fac loc aromelor clare de coacăze negre și mure.

     

    GUST: Bine structurat, cu note de cireșe și tanini consistenți cu astringență de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 245,00 RON

    Special Price 208,25 RON

    (-36,75 RON)
  • Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5% Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    Lechburg - Il Frizzante Rose BIO - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Pentru vinurile Il Frizzante strugurii sunt culeși manual, desciorchinați și presați pentru a obține mustul care este mai apoi lăsat să se limpezească natural. Fermentarea mustului are loc în bazine din beton cu temperatură controlată. Il Frizzante este obținut prin a doua fermentare după metoda Charmat și este îmbuteliat cu efervescență mult mai redusă decât la un spumant sau șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de cupru. Perlaj slab în primele momente de aerare.

     

    MIROS: Parfum de flori și fructe de pădure.

     

    GUST: Floral, ușor fructat, puțin acidulat. Un vin frizzante ce poate fi bine răcit și servit mai mult în zilele calde de vară.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește prăjit și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - rose Pinot Noir  2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - rose Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Parfum răcoritor de fructe de pădure şi condimente exotice.

     

    GUST: La gust, acest Pinot Noir, vinificat în rose, este echilibrat, acrişor şi uşor amărui, ca un tonic preparat din merişoare coapte şi suc de citrice. În post gust intensitatea îi scade simţitor, dar rămâne aromat şi numai bun pentru sezonul cald.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de fructe de mare (crustacee, scoici), paste, brânzeturi şi salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir cuceritor prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri și note de stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12%
    -10%

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.

     

    La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.  

     

     

    ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 975,80 RON

    Special Price 878,22 RON

    (-97,58 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose - 0.75L, Alc: 12% Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose - 0.75L, Alc: 12%
    -33%

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.

     

    În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.

     

    La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.  

     

     

    ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 452,20 RON

    Special Price 304,00 RON

    (-148,20 RON)
  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, rubiniu.

     

    MIROS: Fructe negre de pădure (coacăze, frăguțe), și aromă de tămâie, unite într-un parfum extravagant și elegant.

     

    GUST: Fructat, catifelat, complex și echilibrat de tanini moi. Aciditate peste medie și plăcută  ce oferă un post gust prelung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de carne roșie la grătar, cârnăciori și mezeluri picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5% Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%
    -25%

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Gift Box - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / TARA: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR / PINOT MEUNIER / CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, vinificarea, păstrarea în drojdie, în cele mai condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez.

     

    Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

    În portofoliul Armand de Brignac se regăsesc 5 variații de șampanie (Gold, Rosé, Demi Sec, Blanc de Blancs și Blanc de Noirs), realizate din cupaje cu procente diferite ale celor trei soiuri clasice.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Soiurile roșii, folosite în proporție mare stabilesc caracterul acestei șampanii rose, produsă în stilul tradițional din Lumea Veche. Primele note, caracteristici strugurilor roșii sunt cele de fructe negre, care ademenesc prin simplitate și eleganță.

     

    GUST: Degustarea pune in evidență soiul Pinot Noir, dar și celelalte soiuri bogate în arome (Pinot Meunier și Chardonnay). Pinot Noir și Meunier sunt definite de fructele roșii: căpșuni și coacăze negre, ce oferă textura mătăsoasâ, iar Chardonnay ajută cu tonurile de citrice proaspete și revigorante. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose puțin înțepător datorită acidului, dar proaspăt, revigorant, potrivit pentru meniuri cu pui, piept de rață și alte preparate din carne de vânat și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C

     

    Preț normal: 2.499,00 RON

    Special Price 1.880,00 RON

    (-619,00 RON)
  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12.5% Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12.5%
    -24%

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Rose Magnum - 1.5L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / TARA: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR / PINOT MEUNIER / CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, vinificarea, păstrarea în drojdie, în cele mai condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez.

     

    Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

    În portofoliul Armand de Brignac se regăsesc 5 variații de șampanie (Gold, Rosé, Demi Sec, Blanc de Blancs și Blanc de Noirs), realizate din cupaje cu procente diferite ale celor trei soiuri clasice.

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Soiurile roșii, folosite în proporție mare stabilesc caracterul acestei șampanii rose, produsă în stilul tradițional din Lumea Veche. Primele note, caracteristici strugurilor roșii sunt cele de fructe negre, care ademenesc prin simplitate și eleganță.

     

    GUST: Degustarea pune in evidență soiul Pinot Noir, dar și celelalte soiuri bogate în arome (Pinot Meunier și Chardonnay). Pinot Noir și Meunier sunt definite de fructele roșii: căpșuni și coacăze negre, ce oferă textura mătăsoasâ, iar Chardonnay ajută cu tonurile de citrice proaspete și revigorante. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose puțin înțepător datorită acidului, dar proaspăt, revigorant, potrivit pentru meniuri cu pui, piept de rață și alte preparate din carne de vânat și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C

     

    Preț normal: 5.117,00 RON

    Special Price 3.914,00 RON

    (-1.203,00 RON)
  • Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14% Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis cu reflexii de merișor.

     

    MIROS: Un Pinot Noir puțin maturat în recipiente din oțel inoxidabil, cu parfum proaspăt de fructe roșii de pădure, din care se disting zmeura și coacăzele roșii.  

     

    GUST: Alături de smeură se simte aroma de vișine coapte și tanini ușor lemnoși, care oferă senzația unui vin maturat în baric. Aciditatea plăcută păstrează prospețimea și oferă un finish mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele cu carne de vită, porc, vânat (căprioară), păsări de curte și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Girboiu - Cuartz vin spumant roze 0.75L, Alc: 12% Crama Girboiu - Cuartz vin spumant roze 0.75L, Alc: 12%

    Crama Girboiu - Cuartz vin spumant roze 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Cuartz este primul spumant oferit de Crama Gîrboiu, și este creat cu mândrie, pentru a oferi tuturor experiența unui vin prețios, limpede ca un cristal, mineral, cu aciditate răcoritoare în zilele fierbinți de vară. 

     

     

    ASPECT: Rose-somon, strălucitor, cu perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Cuartz rose este un vin spumant obținut din soiul Pinot Noir, ce oferă un parfum fructat și surprinzător de floral.

     

    GUST: Cuatz rose este bogat se remarcă printr-un duet de arome dăruite de fructe roșii ce au rezistat impecabil vinificării în rose și perioadei în care s-au gasit capturate de sticlă. Cireșele și zmeura sunt cele două arome de fructe, urmate de coacăze negre, care uimesc papilele și rămân în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Quartz rose este potrivit la aperitive cu pește (prosciutto cu melone), carne de vită la grătar, puțin condimentată, diferite preparate cu pește (somon, ton) și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12%

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă condiţii propice soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil aromatic fructat, proaspăt, elegant şi rafinat. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii caracteristice soiului roșu Pinot Noir.

     

    GUST: Acest spumant este învechit la sticlă aproape doi ani, o perioadă optimă care păstrează proaspătă aroma de fructe roșii și oferă o textură mătăsoasă, ușoară și aerisită. Aromele de fructe roşii şi efervescenţa tipică soiului Pinot Noir se păstrează în post gust, unde apare şi profilul mineral, întâlnit des la vinurile din Carastelec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant ce redefinește prospețimea este numai bun la o masă cu carne de rață, iepure, somon, ciuperci (trase la tigaie), și preparate ușor condimentate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Pinot Noir este cel mai pretenţios soi roşu, însă oferă unul dintre cele mai delicate arome din podgoria Segarcea. Pentru vinul anului 2016, maturarea de până la 8 luni oferă nuanţe fine de lemn şi vanilie, dominate în scurt timp de cireşe, rodie şi o urmă de condimente.

     

    GUST: Papilele versate recunosc echilibrul unic între notele fructate şi cele lemnoase, dulci, cu taninuri asimilate şi alcool bine integrat. Post gust fructat, astringent, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă