Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin rosu Eliminare
  • Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ce se identifică ușor cu vinurile roșii din regiune viticolă Burgundia, începând cu aromele de afine, vișine, cireșe amare, cafea, tutun și piele. Notele de condimentele fine și stejar, rezultate din maturare îi oferă personalitate și îl apropie mai m.  

     

    GUST: Rotung, cu tanini moi ce îi dau o astringență plăcută și aromele unui mix de fructe roșii. Alcoolul este bine integrat și păstrează intensitatea fructelor în post gustul lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Noir Barrique este potrivit alături de gustări cu mezeluri uscate, preparate cu carne roșie (vită, porc), la grătar și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14.8% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest excelent Pinot Noir, strugurii au fost recoltați manual la începutul lunii septembrie. Vinificarea a avut loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată 28°C, iar perioada de macerare a durat o săptămâna, fiind cea mai scurtă dintre toate soiurile roșii. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea malolactică de 6 luni ce a dezvoltat proprietățile organoleptice caracteristice soiului.

     

     

    ASPECT: Un roșu strălucitor, elegant.

     

    MIROS: Un vin pur din Pinot Noir, cu arome fine de fructe roșii, dominate de vișine. Pe plan secund persistă note lemn afumat și condimente ce invită simțurile la o explorare în profunzime.

     

    GUST: Plimbat bine pe papile și pe bolta, vinul se arată sec, dar echilibrat, cu tanini moi și post gust lung, clasic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de friptură de curcan sau piept de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Petro Vaselo - Otarnita, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Otarnita, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo - Otarnita, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello se afla În România și văzând dealurile întinse din Timiș, și-a amintit de peisajul copilăriei petrecute în regiunea viticolă Veneto. Astfel a luat naște crama și echipa dedicată Petro Vaselo.

     

    Crama se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei, urmate de cele cu straturi de calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Eleganța soiului Pinot Noir întâlnește terroir-ul generos din Banat, iar rezultatul este unic și fermecător, cu note de flori și fructe roșii ce amintesc de mireasma grădinilor mari de la țară.   

     

    GUST: Se păstrează notele de flori și fructe roșii, care se dovedesc a fi cireșe coapte, ușor dulci, acompaniate de taninii moi. Post gustul este dat de o textură aproape balsamică și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu arome potrivite mâncărurilor cu carne albă și melci cu unt și usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    BPHR - Pays d'Oc Pinot Noir rouge 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. De la începutul secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii frenaceze, odată cu marile schimbări aduse prin eticheta Chateau Mouton Rothschild.

     

    Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinuri Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Aceste vinuri albe și roșii, mult mai accesibile, sunt produse din soiuri franceze populare, cultivate în diverse localități din regiunea Languedoc-Roussillon.

     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Pays D’oc, clasic, elegant, cu buchet din fructe roșii, din care se remarcă parfumul de căpșune și zmeură.

     

    GUST: Produs fără maturare în butoaie din stejar, acest monosoi de Pinot Noir, păstrează prospețimea strugurilor și note de fructe roșii. Taninii sunt blânzi, iar finalul este echilibrat și simplu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    35,70 RON
  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, mătăsos, cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne de vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac Transylvania - Private Selection Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu o ușoară transparență, specifică soiului.

     

    MIROS: Aromele jucăușe de cireșe și prune aduc o dispoziție veselă, susținută și de note delicate de lemn dăruite de stejarul transilvănean, după opt luni de maturare.

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschid arome de fructe roșii și mirodenii. Un Pinot Noir meșteșugit cu pricepere să fie generos în arome și numai bun pentru a fi păstrat în colecția proprie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Friptură cu legume la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13% Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Cramele Halewood - Kronos - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Monosoiul Kronos a fost denumit astfel după zeul grec asociat cu agricultura și roadele pământului. Pentru acest monosoi vinificatorii Halewood ajung în podgoriile din Dealu Mare la primele ore ale dimineții și culeg manual fiecare ciorchine de Pinot Noir.

     

    După zdrobire, mustul şi pieliţa strugurilor roşii sunt lăsate să macereze împreună timp de trei zile, la temperatura controlată de 4°C. Această fază este urmată de maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 14 luni pentru lăsa vinul să împrumute arome complexe de lemn și condimente.

     

    În final, Kronos este un vin roșu de Pinot Noir produs în ediție limitată, cu arome și buchet sofisticat, ce merită savurat cu orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Strugurii de Pinot Noir oferă aromele de prune și cireșe aflată într-o livadă bogată unde se simt și notele de ierburile uscate. Condimente nedeslușite se fac simțite pentru scurt timp mulțumită maturări în baricuri franțuzești.   

     

    GUST: Aromele fructate se simt și îngust ca o parte inegalată a buchetului. Alături de fructe ajung pe papile note de vanilie și scorțișoară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect alături de pește la grătar, miel, curcan sau preparate din carne de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13% Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Maria - Private Bin, Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Pinot Noir, cultivat în regiunea Malborough, are un profil aromatic elegant, bine definit de fructe și tanini șlefuiți de învechirea la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ușor opulent mulțumită simfoniei de arome fructate: căpșuni, zmeură și cireșe, tot ce este nevoie pentru un vin clasic din Marlborough.

     

    GUST: Fructele roșii de vară, zemoase și dulci, întrepătrunse de cafea prăjită și ciocolată neagră. Tanini moi, catifelați, cu note de ierburi uscate în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Somon afumat sau brânză afumată cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    78,44 RON
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee rouge, Sancerre 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani.

     

    În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Note de fructe roșii macerate (cireșe), condimente dulci (scorțișoară și vanilie) și ceva note vegetale. După o aerare tihnită, notele de minerale și fum fac loc aromelor clare de coacăze negre și mure.

     

    GUST: Bine structurat, cu note de cireșe și tanini consistenți cu astringență de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 245,00 RON

    Special Price 208,25 RON

    (-36,75 RON)
  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir cuceritor prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri și note de stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14% Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții, cât și solul bogat în minerale, oferă vinurilor eleganță, finețe, rafinament, prospețime și fructozitate soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay). În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Parfumul de fructe roșii este completat de arome de vanilie, tutun și lemn de stejar uscat și rumenit.

     

    GUST: Vinul denumit în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, este obținut din 100% Pinot Noir. Vinul oferă o aromă fructată, cu tanini moi, aflați în echilibru cu aciditatea plăcută. Post gust mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu pui, rață, tocană cu vită după rețetă Burgundia, mâncare de ciuperci și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 -  0.75L

    Lechburg - Pinot Noir rosu BIO 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, rubiniu.

     

    MIROS: Fructe negre de pădure (coacăze, frăguțe), și aromă de tămâie, unite într-un parfum extravagant și elegant.

     

    GUST: Fructat, catifelat, complex și echilibrat de tanini moi. Aciditate peste medie și plăcută  ce oferă un post gust prelung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de carne roșie la grătar, cârnăciori și mezeluri picante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14% Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinul Cavalerului - Pinot Noir 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

     

    Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

     

    Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis cu reflexii de merișor.

     

    MIROS: Un Pinot Noir puțin maturat în recipiente din oțel inoxidabil, cu parfum proaspăt de fructe roșii de pădure, din care se disting zmeura și coacăzele roșii.  

     

    GUST: Alături de smeură se simte aroma de vișine coapte și tanini ușor lemnoși, care oferă senzația unui vin maturat în baric. Aciditatea plăcută păstrează prospețimea și oferă un finish mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele cu carne de vită, porc, vânat (căprioară), păsări de curte și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Pinot Noir este cel mai pretenţios soi roşu, însă oferă unul dintre cele mai delicate arome din podgoria Segarcea. Pentru vinul anului 2016, maturarea de până la 8 luni oferă nuanţe fine de lemn şi vanilie, dominate în scurt timp de cireşe, rodie şi o urmă de condimente.

     

    GUST: Papilele versate recunosc echilibrul unic între notele fructate şi cele lemnoase, dulci, cu taninuri asimilate şi alcool bine integrat. Post gust fructat, astringent, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

     

  • Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Cele mai cunoscute localități pe care se află culturile de viţă de vie din care se obţin vinuri Roux Pere & Fils, includ Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux, produc o gamă largă de vinuri începând cu cele clasice albe de Burgundia, până la vinurile Premier Cru, din soiul Pinot Noir și Grand Cru, din soiul Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roşu-violaceu, intens, aproape opac.

     

    MIROS: Casa franceză Roux Pere et Fils păstrează foarte bine şi tradiţia vinurilor roşii. Pentru acest monosoi, prima impresie aduce mirosul unui vin proaspăt, puternic, bogat în arome de fructe rosii (vişine Morello, coacăze negre şi roşii), completate de valenţe lemnoase şi boate de cătină.

     

    GUST: Pe papile, Pinot Noir este plăcut şi cărnos, intens fructat, în special de coacăze roşii şi afine, cu o caracteristică lemnoasă, completată de accente vegetale. Astringenţa este persistentă, dar moale și plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin gândit şi creat cu fineţe pentru a fi ingredientul perfect în sosuri, sau alături de  preparate elaborate din carne roşie, gătite la cuptor, la foc mic, cu ierburi aromate, condimente si legume, sau la rotisor. Perfect lângă miel, raţă, curcan, iepure şi fazan. La finalul mesei este la fel de savuros lângă brânzeturi moi şi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 285,60 RON

    Special Price 242,76 RON

    (-42,84 RON)
  • Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinurile seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin obţinut exclusiv din soiul Pinot Noir, uimeşte cu aromele sale fine de cireşe negre şi alte fructe roşii, dulci amărui.  

     

    GUST: Prospeţimea şi rafinamentul soiului rămân neschimbată. Echilibrul este evident şi între aromele fructate şi taninurile moi ce păstrează uşor în post gust şi reamintesc de caracterul inconfundabil al unui vin roşu, pur.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele tihnite, cu preparate pe bază carne albă, carne roşie şi gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă