Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Mehedinti - Oltenia Eliminare
  • Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc: Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    111,27 RON
  • Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - Cupaj rose (CS+ME) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13 %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

     

    ASPECT: Rose deschis.

     

    MIROS: Anul acesta am creat pentru tine un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, un rose deschis la culoare amintind de vinurile de Provence, cu arome proaspete de căpșune sălbatice și fragi.

     

    GUST: Rotund, cu aciditate echilibrată și bine integrată, având note de cireșe proaspete și piersici.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu mâncărurile pescărești de cherhana, ceafă de porc la cuptor cu prune afumate, tocăniță de pui cu ardei kapia, tartar de ton sau vițel, file de somon la grătar, salate, brânzeturi tinere asezonate cu merișoare uscate și caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    38,62 RON
  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir cuceritor prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri și note de stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - La Cetate Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - La Cetate Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

     ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

     

    Gama La Cetate oferă lumii unele dintre cele mai bune vinuri create pentru renașterea pământului românesc. Acestea sunt și primele monosoiuri albe și roșii produse cu tradiție și mare atenție pentru a cinsti istoria vinurilor românești care încă se mai scrie prin meșteșugul oamenilor pasionați și dedicați de la Crama Oprișor.

     

    Acest Pinot aduce parfumul vinului din Bucureștiul interbelic însă licoarea nu îți spune secretul cu ușurință. Aromele sale de vin elegant, savurat la petreceri dintr-o lume dispărută încurajează o și mai mare curiozitate ce debutează cu notele de lemn vechi.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens, aproape opac.

     

    MIROS: Parfumul de stejar amestecat cu note pământii dau senzația unui vin ținut la sticlă sigilată cu ceară și lăsată să se odihnească pe pământul unei pivnițe din piatră. Apoi își fac loc arome exotice, rom cald și nucă de cocos. La mijloc aromele revin la caracterul vinurilor roșii din Lumea Veche, poate unele dintre cele mai bune, clasice, fructate, cu note de iarbă sau frunze groase.    

     

    GUST: Pe papile se așează cu textura suplă și toate acele arome simțite mai devreme revin în aceeași ordine bine orchestrată parcă nu de om ci de natură.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, garnisit cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Grilă Listă