Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  1. Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Special Reserve Pinot Noir 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul Special Reserve Pinot Noir este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă pe care este reprezentat simbolul universal al devenirii și evoluției, creat de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Rubiniu-violaceu, intens.

     

    MIROS: Parfum de fructe de pădure, răscoapte, aproape macerate, vegetale - frunze umede, tutun, și un ton de ciocolată amară împrumutată din butoi în timpul maturării.

     

    GUST: Un Pinot Noir special, baricat generos, cu arome de cireșe negre, zmeură, ciocolată neagră și smochine. Vinul perfect pentru relaxare, elegant, ușor astringent de la taninuri, dar mătăsos, rotund. Finalul este lung, dominat de fructe roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin bine primit la mesele cu diverse cărnuri gătite la cuptor, somon la grătar, rață cu mirodenii și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  2. Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc: Tarla 101 - Rose (CS+M) MAGNUM 2020 - 1.5L, Alc:

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINTI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, climei şi tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte. 

     

    Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime, lejer.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu accente de foiţă de ceapă roşie. 

     

    MIROS: Intens, de o prospeţime seducătoare. Mineral, fructat şi floral, distinct de mure şi petale de trandafir.

     

    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capşune), cu aciditate ridicată şi o senzaţie finală, după înghitire, persistentă, cu un gust remanent plăcut şi răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose excelent alături de preparate de cherhana din peşte şi fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roşii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muşchiulet de vită cu paste şi sosuri ușoare. Potrivit şi alături de brânzeturi asezonate cu smochine proaspete. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    111,27 RON
  3. Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest rose, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După toate acestea, mustul ravac a fost fermentat în vase din inox la temperatură controlată. A rezultat un vin tânăr, fin cu arome fructate, răcoritor și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă, cu reflexii roz-pal.

     

    MIROS: Parfum lejer cu note de fructe roșii de pădure, fructe de livadă (măr roșu) și miere.

     

    GUST: Un rose de Pinot Noir ce lasă pe papile note caracteristici de fragi și căpșune proaspete, completate de citrice, mai cu seamă grepfrut roz, ce îi oferă o efervescență ușoară, plăcută. Post gustul este revigorant, astringent și lejer, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mai ales în sezonul cald, bine răcit, alături de preparate din carne de pui, pește (somon cu cimbru sau ierburi mediteraneene) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  4. Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14% Issa - Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TURDA - DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri monosoi, albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ce se identifică ușor cu vinurile roșii din regiune viticolă Burgundia, începând cu aromele de afine, vișine, cireșe amare, cafea, tutun și piele. Notele de condimentele fine și stejar, rezultate din maturare îi oferă personalitate și îl apropie mai m.  

     

    GUST: Rotung, cu tanini moi ce îi dau o astringență plăcută și aromele unui mix de fructe roșii. Alcoolul este bine integrat și păstrează intensitatea fructelor în post gustul lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pinot Noir Barrique este potrivit alături de gustări cu mezeluri uscate, preparate cu carne roșie (vită, porc), la grătar și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  5. Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  6. De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee Sancerre rose, 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee Sancerre rose, 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități cu plantații de viță (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale.

     

     

    ASPECT: Roz.

     

    MIROS: Parfum complex de citrice, în mare parte, acompaniate suav de tonuri de ierburi și minerale cu nuanțe de piatră de râu.

     

    GUST: Vinul rose de Pinot Noir dintr-un singur lot, fermentat în cantitate mare, cunoscut sub numele de Grande Cuvée, oferă vinului aroma intensă, cu profil aromatic sofisticat. Prima aromă, și cea mai pură, este acea de fructe cu pulpă albă, cu o aciditate medie și post gust sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm atunci când aveți poftă de un vin de calitate, la aperitiv, la mesele cu pește, crustacee și moluște, salate și brânzeturi tari din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticla de până la 10 ani).

     

     

    Preț normal: 242,76 RON

    Special Price 206,35 RON

    (-36,41 RON)
  7. Serve - Cuvee Sissi rose (PN) Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.8% Serve - Cuvee Sissi rose (PN) Magnum 2019 - 1.5L, Alc: 12.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ROSE SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Sissi rose, din soiul Pinot Noir, este un vin proaspăt, creat cu inspirația de a oferi tuturor o parte din energia zilelor de vară petrecute de la răsărit până la apus pe o plajă cu nisip cald, unde sunt lăsate de valuri scoici mici și delicate. Acestea sunt trăirile inspirate de aromele vinului Sissi rose, creat pentru a răcori și a aduce buna dispoziție din zilele însorite de vară.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, trandafiriu.

     

    MIROS: Un vin select, care relaxează prin amestecul de arome florale, lămâi, pomelo și fructe exotice.

     

    GUST: Aromele din Sissi rose se mențin prospete, intense, cu urme moi de tanini, rămase după îmbutelierea realizată la începutul anului 2019 și timpul petrecut în sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos, pentru aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate cu vițel la cuptor cu sos și ciuperci, salată de pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 12°C.

     

  8. Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  9. Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  10. Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14.8% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Pinot Noir 2019 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest excelent Pinot Noir, strugurii au fost recoltați manual la începutul lunii septembrie. Vinificarea a avut loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată 28°C, iar perioada de macerare a durat o săptămâna, fiind cea mai scurtă dintre toate soiurile roșii. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea malolactică de 6 luni ce a dezvoltat proprietățile organoleptice caracteristice soiului.

     

     

    ASPECT: Un roșu strălucitor, elegant.

     

    MIROS: Un vin pur din Pinot Noir, cu arome fine de fructe roșii, dominate de vișine. Pe plan secund persistă note lemn afumat și condimente ce invită simțurile la o explorare în profunzime.

     

    GUST: Plimbat bine pe papile și pe bolta, vinul se arată sec, dar echilibrat, cu tanini moi și post gust lung, clasic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de friptură de curcan sau piept de rață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă