Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
Filtru
  • Corcova - Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Corcova - Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Corcova

    Corcova - Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome intense de fructe galbene (ananas, piersică, pară), cu note de vanilie și unt proaspăt, datorită maturării în butoi.

     

    GUST: Plin, cu o corpolență medie și o aciditate echilibrată. Gustul complex combină fructele tropicale cu note cremoase de unt și accente de alune prăjite. Postgustul este lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește gras, pui la cuptor cu ierburi, paste cu sos alb, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Chardonnay Barrique BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.8% Nachbil - Chardonnay Barrique BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Nachbil

    Nachbil - Chardonnay Barrique BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ALB SEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală. 

     

    Chardonnay Barique este obținut din cel mai popular soi alb și aduce multe dintre caracteristicile terroir-ului din Beltiug. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în butoaie din stejar de capacitate mare (500 litri), aflate la a doua umplere, iar structura vinului este dezvoltată prin batonaj periodic timp de 2 săptămâni. După batonaj vinul este lăsat să se liniștească în amfore de lut cu porozitate diferită timp de 6 săptămâni. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Arome vibrante de mere Granny Smith și pere verzi, însoțite de note citrice proaspete și o atingere fină de vanilie, dăruită de maturarea în butoaie mari de stejar.

     

    GUST: Sec și bine echilibrat, cu aciditate crocantă, corp mediu, fructele verzi și citrice persistă pe palat, complementate de eleganța lemnului. Gustul final este tonic, onctuos, aproape personalizat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merge foarte bine cu pește la grătar, fructe de mare, preparate ușoare din pui sau curcan cu sos alb, sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Răcit și savurat dintr-un pahar de vin alb, acest Chardonnay aduce plăcerea aromelor de vanilie, condimente pentru patiserie, lămâie, măr copt la cuptor și un fir de drojdie ce se retrage ușor de pe simțuri.

     

    GUST: Sec, puțin acidulat, cu arome de citrice, drojdie, lemn moale de sâmburi și o notă foarte slabă de calcar. Gust final sec, citric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preprate din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 10 ani).

     

    88,04 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2021 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC Les Enseigneres 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PULIGNY-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: O experiență autentică a vinului alb de Bordeaux, cu arome de fructe galbene dulci, miere și lămâie.

     

    GUST: Licoros, cu arome de lămâie, grepfrut și minerale sățioase, ce prezintă potențialul de învechire și evoluția armonioasă a vinului în anii următori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Echilibrat, consistent și perfect pentru aperitivele cu mezeluri crud-uscate, paste, preparate cu somon sau ton, fructe de mare și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2023 - 1.5L, Alc: 12.5% Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Lamblin & Fils

    Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben intens, auriu și strălucitor.

     

    MIROS: Un Chablis proaspăt ce aduce simțurilor parfumul de mere și pere verzi, lime și ierburi proaspete.

     

    GUST: Din textura onctuoasă se păstrează aromele fructate și vegetale. În final, o notă de sare ce sugerează bogația de minerale extrase din terroir-ul Burgundiei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin al cu arome intense, potrivit la mesele cu pui la grătar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de baltă sau salate vegane și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesărată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Meursault AOC, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault AOC, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault AOC, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia.

     

    Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note de migdale, pâine și miere pe un fundal dominat de lămâie.

     

    GUST: Pe papile este complex, cu note de fructe uscate, piersici și migdale. Prospețimea și corpolența vinului se păstrează bine în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic pentru mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 1.5L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 1.5L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc de Blancs - 1.5L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BLANC DE BLANCS BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede, cu efervescență fină și note autolitice accentuate.

     

    MIROS: Note elegante de patiserie, fructe și citrice.

     

    GUST: Maturarea oferă vinului arome de brioșă, drojdie și cremozitate completată de prospețimea aromelor de fructe proaspete (pere, mere, piersici) și citrice, susținute de aciditatea fermentației în sticlă proprie, după metoda tradițională.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de scoici aburite cu unt, pește și pui prăjit, gustări cu bulete de brânză ușoară sau brânzeturi moi și grase de tip camembert / brie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Pierre Zero - Sparkling Chardonnay (fara alcool) - 0.75L Pierre Zero - Sparkling Chardonnay (fara alcool) - 0.75L

    Pierre Zero

    Pierre Zero - Sparkling Chardonnay (fara alcool) - 0.75L

    ȚARĂ: FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VIN SPUMANT ALB FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.

     

    Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.

     

    Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor. Perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Arome de fructe tropicale, piersici, lychee şi flori.

     

    GUST: Fructat, echilibrat și foarte proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ca și aperitiv sau cu deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani)

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc Magnum 2023 - 1.5L, Alc: 12.5% Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc Magnum 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc Magnum 2023 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Ușor efervescent.

     

    MIROS: Proaspăt, cu parfum de mere verzi, lămâie și caise ce oferă o armonie primăvăratică.

     

    GUST: Bogat, onctuos și aromat de lămâi coapte și piersici albe. Alte note fuctate și o tușă de mineral sărat rămâne pe papile cu intensitate scurtă spre medie. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu preparate din pește crud (sushi, sashimi) sau pește gătit la grill, homar cu risotto de legume și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tarla - Chardonnay Loft Edition Magnum 2024 - 1.5L, Alc: 14% Tarla - Chardonnay Loft Edition Magnum 2024 - 1.5L, Alc: 14%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla - Chardonnay Loft Edition Magnum 2024 - 1.5L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

    Tarla Loft Edition este un vin alb liniștit, obținut din soiul Chardonnay, cultivat în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia. Vinul este produs cu tehnologie modernă, în stilul clasic al zonei și deține certificare DOC-CMD (denumire de origine controlată - cules la maturitate deplină).

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Parfum de flori, citrice și mere galbene .

     

    GUST: Proaspăt, acidulat, cu arome florale și fructate ce oferă un postgust mediu spre lung, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay excelent la mesele cu preparate din carne de pui, curcan, somon, fructe de mare, paste cu sos alb și brânzeturi moi de tip brie sau camembert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    152,46 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Chardonnay, Bourgogne AOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chardonnay, Bourgogne AOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Chardonnay, Bourgogne AOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic al regiunii Burgundia, elegant și intens, plăcut prin complicațiile sale aromatice ce relevă o un profil armonios, cu arome de măr, piersică albă, lemn verde și citrice discrete.  

     

    GUST: Arome lungi de fructe roșii și fructe galbene, minerale și citrice. Gust final mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alb la mesele cu gustări și aperitive din mezeluri crud-uscate, preparate din pește (somon, ton), fructe de mare, paste și brânzeturi moi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Segarcea - Prestige Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Prestige Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Coroanei Segarcea

    Segarcea - Prestige Chardonnay DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Prestige Chardonnay este obținut din struguri culeși mecanic, zdrobiți și lăsați să macereze la temperatura 8-10°C. timp de 12 ore. După presarea ușoară a mustuielii are loc fermentarea lentă în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Aromele elegante ale acestui vin sunt oferite de maturarea pe drojdii fine în butoaie din stejar franțuzesc și în cisterne timp de 6-8 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Regele soiurilor albe este parfumat, elegant, împodobit de arome dulci din fructe galbene, unt, alune proaspăt prăjite și orhidee

     

    GUST: Textura este incărcată, onctuoasă, cu arome de fructe coapte, zemoase, rezumate într-o notă finală de lemn, cu o remanență suplă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay maturat este cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de pui, curcan, miel și pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Tamam Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Tamam Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Chardonnay este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Intens și elegant, cu arome de pere coapte, mere galbene, piersică albă și note fine de flori de câmp. Se disting accente subtile de citrice și o ușoară mineralitate.

     

    GUST: Rotund și echilibrat, cu aciditate moderată ce aduce prospețime. Aromele de fructe albe și piersică se regăsesc clar pe papile, completate de o tentă discretă de vanilie și migdale. Textură catifelată, corp mediu și un final persistent, curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne albă la grătar, pește, fructe de mare, risotto cu legume sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, intens.

     

    MIROS: Parfumul bogat de pere galbene, coapte, lămâie și condimente, în proporții ce oferă eleganță și savoare.

     

    GUST: Corpul proaspăt, definite de aceleași citrice și condimente, aduce note de alune prăjite, reci și onctuoase, suplimentate de vanilie ce anunță maturarea de 6 luni în baricuri din stejar. Postgust scurt spre mediu, sec

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, este răcoritor și savuros ca aperitiv sau alături de preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14% Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură  rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic, mineral, cu note proaspete de fructe coapte, ierburi, lemn verde.

     

    GUST: Se păstrează nota minerală inconfundabilă, completată de mimosa, acacia, alune de pădure și pere dulci care oferă un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu preparate din peşte şi mâncăruri pe bază de verdeţuri şi legume. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui, strălucind ca razele blânde ale dimineții.

     

    MIROS: Aromă delicată, florală și minerală, cu note de citrice - lămâie și lime - și accente subtile de mere verzi și piatră udă, care evocă terroir-ul autentic al Chablis-ului.

     

    GUST: Elegant, cu aciditate proaspătă și clară, care îi conferă un caracter viu și revigorant. Aromele citrice se întrepătrund cu note ușor florale și minerale, iar finalul este curat, persistent și plin de finețe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, pește alb la grătar, scoici sau preparate delicate cu sosuri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    109,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Arome de coacăză roșie, lămâie verde, piersică albă și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund fructat și post gust lung, cu notă de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tarla 201 - Chardonnay Barrique DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tarla 201 - Chardonnay Barrique DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla 201 - Chardonnay Barrique DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc. Din soiurile selectate au fost create o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și tradiției viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.

     

    Tarla 201 Chardonnay Barrique 2023 aduce regele soiurilor albe la cele mai înalte standarde de calitate și oferă tuturor aromele intense și savuroase ale strugurilor albi cultivați și vinificați în crama din Dealu Mare. Vinificarea cu tehnologie modernă, în condiții controlate, a fost urmată de fermentarea malolactică și maturare timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: O bucurie pentru spirit și o delectare pentru simțuri prin aromele de fructe galbene coapte - mere, pere și caise, presărate cu vanilie și completate cu o notă de nucă proaspătă.   

     

    GUST: Textura cu note de unt și minerale cucersc papilele, și fac lor aromlor de fructe coapte și minerale, aflate într-un echilibru perfect. Post gust scurt mnediu spre lung, sec, delicios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Regele soiurilor albe este cea mai bună alegere la mesele cu aperitive reci, mai ales brânzeturi proaspete, și feluri principale cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume sau fructe de mare

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    102,85 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Cuvee  Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.  

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.

     

    GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă