Chardonnay

Chardonnay (cunoscut si sub numele de Aubaine, Beaunois, Gamay blanc, Melon blanc), este un soi de strugure alb, folosit in productia vinului alb, dar si al sampaniilor. La origini, soiul Chardonnay provine din Franța, regiunea viticola Burgundia. Chardonnay este rezultat din incrucisarea a doua soiuri: soiul rosu Pinot Noir si soiul alb Gouais Blanc (Heunisch).


 


Chardonnay este cel mai cunoscut soi de struguri si este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume, incepand cu vechile state producatoare de vin din Europa (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania), pana in teritoriile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Chardonnay au culoare verde, iar vinurile produse doar din acest soi au culoarea galben pal (deschis), sau galben intens (inchis). Culoarea vinurilor produse din soiul Chardonnay variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati strugurii.


 


Miros: In majoritatea cazurilor, vinurile proaspete de Chardonnay impart un parfum de mere, lamai, piersici si diferite fructe tropicale. Buchetul vinului de Chardonnay difera in functie de mediu, cupaje, procesele de productie si pastrare.


 


Gust: Vinul produs din soiul Chardonnay este sec si are gust de mere, caise si flori, pentru vinurile proaspete. Aromele sunt schimbate in majoritatea cazurilor de timpul de coacere naturala, de mediu (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din lemn de stejar.


 


Cele mai cunoscute si apreciate vinuri produse din acest soi provin din Franta, zona de est, regiunea viticola Burgundia, mai exact din localitatea Chablis. Vinurile din struguri Chardonnay se pot consuma proaspete, intr-un interval de 12-24 de luni, sau maturate. Maturarea este un proces care permite consumul vinului dupa perioade de 5 ani. Cele mai bune vinuri din Chardonnay sunt maturate pana la 10 ani in butoaie din stejar.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Meursault 1'er Cru AOC, Clos Des Poruzots blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT PREMIER CRU AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Buchetul așezat și elegant păstrează arome de mere galbene, stafide aurii și fructe tropicale.

     

    GUST: Textura cu notă de unt aduce arome complementare de grepfrut și remanență echilibrată, cu note de mere acrișoare, miere, flori de câmp și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay premier cru merită savurat la mesele cu ciupercuțe trase la tigaie, tocană de ciuperci cu pui și alte meniuri cu carne de rață și curcan, homar cu unt și cartofi dulci copți, fructe de mare, creveți și calamar prăjit.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    278,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2021 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE-MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un parfum primăvăratic de lăcrămioare, caprifoi, verbena și alune de pădure, completate cu note de vârf din pâine prăjită și unt proaspăt. Învechirea aduce și note minerale din piatră de silex, miere și pere coapte.

     

    GUST: Atacă papilele cu textura cărnoasă, minerală, cu note de flori și fructe galbene, coapte. Fermentarea alcoolică și maturarea în baricuri din stejar aduc o notă finală de migadle, cu ton lemnos, sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay din Burgundia este neuitat la mesele cu preparate din peşte şi mâncăruri pe bază de verdeţuri şi legume după rețete mediteraneene. La finalul mesei puteţi savura acest vin alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    354,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome principale de fructe și citrice, completate cu note mature de vanilie, condimente și drojdie.

     

    GUST: Ușor acidulat, cu arome de măr și lămâie coaptă, sâmburi lemnoși și tușe de minerale și argilă. Postgust mediu, sec, cu o tușă de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic este pus în valoare de preparatele din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 10 ani).

     

    106,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT AUBIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Acest vin aduce arome comune cu vinurile din Puligny-Montrachet, de aceea vor fi recunoscute ușor aromele de citrice, fructe de livadă cu pulpă albă, mai ales pară și gutuie, încheiate cu o notă scurtă de condimente.  

     

    GUST: O textură generoasă de unt, piatră silex și stejar - ce stă puțin pe papile. Aciditatea medie aduce un gust final echilibrat și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește cu legume și verdețuri, scoici și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    131,72 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13% Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Corcova

    Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul aduce note de fructe galbene, coapte, cu sâmbure lemnos, completate de note dulci din fructe tropicale.

     

    GUST: Onctuos, echilibrat, cu note de caise, mere golden și banane. Aromele de fructe sunt urmate de minerale ușor sărate și o notă de stejar, lăsată de maturarea în baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu paste și sosuri albe, pui la rotisor, somon la cuptor în crustă de fistic sau homar tras în unt. Delectează simțurile și la mesele cu sarmale din amestec porc cu vită în foi de viță sau varză dulce, fără afumătură. Îi puteți savura aromele și alături de brânzeturi tari și semitari, ușor afumate,

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12% Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Spumant Alb Kotys Chardonnay DOC 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar. Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur.

     

    Spumantul alb Kotys este obținut din soiul Chardonnay, cules și selecționat manual, apoi fermentat alcoolic în cisterne din oțel timp de 15 zile. După oprirea fermentării vinul rezultat este lăsat la maturare în amestec cu drojdia, după care este tras în sticle unde fermentează a doua oară timp de 48 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj delicat.

     

    MIROS: După ce se liniștește în pahar și bulele se destind la suprafață, apar aromele de fructe galbene confiate și cremă de vanilie ce inspiră un cremșnit rece și gustos.     

     

    GUST: Pe papile este cremos, cu note de fructe tropicale (papaya și ananas), completate de portocală amară și ghimbir. Gustul final aduce o tușă foarte delicată de drojdie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu legume, pește, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PULIGNY MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Puligny Montrachet Blanc oferă un buchet bine închegat ce se lasă în tihnă pe simțuri cu aromele de flori proaspete, lemongrass, alune verzi și citrice.  

     

    GUST: Dimensiunea aromatică diversă a soiului Chardonnay aduce în acest vin pofta de caise dulci și sâmbure lemnos. Finalul este mineral, persistent și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay din podgoriile franceze este foarte ușor de acsociat cu preparate din carne de peşte oceanic, raviolli umplute cu somon şi ierburi aromate, creveţi, sushi şi sahimi de ton, homar, risoto cu scoici şi alte fructe de mare. După felul principal este o alegere bună alături de brânzeturi tari şi semitari, asezonate cu fructe uscate şi alune.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    472,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14% Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: Buchetul jonglează cu arome de nectar onctuos și citrice acrișoare, efervescente, nerăbdătoare să se așeze pe papile, unde poate să dezvăluie mai multe surprize aromatice.

     

    GUST: O notă de unt proaspăt, sărat, alune rumenite cu coaja și note echilibrante de fructe, mai cu seamă bergamotă și piersică. Postgust mediu spre lung, cu notă de pâine scoasă din cuptor, ce ridică aburi de drojdie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un AOC al Burgundiei ce merită descoperit alături de preparate din pește, creveți, paste și brânzeturi fine și moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    149,07 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14% Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Perelada & Chivite este o uniune a două mari companii producătoare de vin în regiunle viticole cunoscute din Regatul Spaniei. Vinurile produse din această colaborare provin de pe 450 de hectare de viță de vie, din care aproape 320 de hectare sunt cultivate prin metode stricte ce oferă unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

     

    Proprietarul Perelada & Chivite, familia Suqué Mateu, respectă tradiția celor două companii și păstrează prin fiecare vin caracteristicile oferite de diferitele regiuni viticole. Pentru elegantul Lagardeta, producătorul culege strugurii manual și îi transportă în lădițe pentru a păstra boabele întregi până la sortare.

     

    După sortare și o scurtă macerare, strugurii din soiul Chardonnay sunt presați ușor. Mustul obținut este tras în cisterne din oțel inoxidabil sau în butoaie din stejar franțuzesc pentru fermentarea alcoolică. Procesul continuă cu maturarea de 5 luni în prezența drojdiei proprii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note de fructe albe, coapte, citrice și flori de acacia. Pe fundal apar mineralele specifice soiului și note de lemn.

     

    GUST: Chardonnay aduce complexitatea sa prin textura onctuoasă, echilibrată de prospețimea extraordinară dată de notele fructate și florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de calitate ce merită să fie savurat cel puțin odată alături de aperitive și gustări cu șuncă, cârnați, preparate din carne albă, ciuperci, orez și brânzeturi.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    51,67 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - La Stejari Chardonnay DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - La Stejari Chardonnay DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Recas

    Recas - La Stejari Chardonnay DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. La Crama Recaș vinurile liniștite în majoritate monosepaje, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    La Stejari Chardonnay este produs din strugurii cultivați pe o parcelă de 4.33 hectare, cu sol argilocalcaros și expoziție sudică situată la 215 de metri. Vinul anului 2020 este produs din nou după o pauză de un an și este unul dintre cele mai echilibrate produse până în prezent. După un an ce a oferit condiții perfecte pentru soiurile albe, strugurii sunt culeși manual și vinificați după aceeași metodă: fermentare alcoolică și malolactică 100% în baric, timp de 4 luni pe drojdie, cu batonaj.

     

    Vinul este trecut prin a doua perioadă de maturare timp de 6 luni în butoaie din stejar nou de 225 de litri de la producătorul francez Dargaud & Jaegle. După maturare sunt alese cele mai bune baricuri din care sunt trase vinuri pentru asamblaj în vase de inox. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 12 luni în pivnițele cramei Recaș.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de fructe galbene - mere golden, pere și piersici albe. Maturarea pe drojdie aduce notă de pâine proaspătă, completată de vanilie și unt caramelizat.

     

    GUST: Onctuos și mineral, cu note mai pronunțate de lemn și acool bine integrat. Post gust generos, sec, tipic pentru un Chardonnay baricat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios la mesele cu risotto cu trufe albe, preparate din calcan, șalău sau nisetru, fructe de mare, brânzeturi semitari tradiționale, preparate din carne de fazan, potârniche, rață sau prepeliță cu sosuri consistente și produse de patiserie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Terrazas de Los Andes - Chardonnay Mendoza 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Terrazas de Los Andes - Chardonnay Mendoza 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Terrazas de Los Andes

    Terrazas de Los Andes - Chardonnay Mendoza 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Terrazas de los Andes este un vinificator din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Poveste celor care au fondat această antrepriză a început în umră cu mai bine de 30 de ani, cand au realizat potențialul terroir-ului din Mendoza și maiestuosul lanț al Anzilor ce definește natura și productele fructelor sale.

     

    Pe terasele Anzilor, acolo unde cerul se întâlnește cu pământul în armonie și se află aerul rece, câțiva oameni au creat Terrazas de los Andes. Acolo, pe mozaicul cu peste 200 de terase individuale, cu 12 terroir-uri unice, fiecare dintre ele aflate la 1000 de metri deasupra nivelului mării. Vița de vie este hrănită de solul cu lut nisipos, pietriș și argilă, cât și de irigațiile proprii ce aduc apa glaciară din Anzi. Între toate acestea, trei soiuri aduc faimă domeniului argentinian: Malbec, Cabernet Sauvignon și Chardonnay.

     

    Chardonnay este un soi bine adaptat la natura locului mai cu seamă în zonele Gualtallary și El Peral din Valea Uco (regiunea Mendoza). Când strugurii au ajuns la maturitate ”al dente”, după cum zic producătorii, sunt recoltați și presați pentru a colecta mustul. Fermentarea mustului are loc imediat, iar în timpul acestui proces este mutat în butoaie din stejar pentru a dezvolta arome mai intense și elegante. Fermentarea malolactică este realizată parțial, după care vinul este maturat 8 luni pe drojdie în butoaie din stejar, apoi stabilizat și îmbuteliat. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome seducătoare de piersici galbene și pere, susținute de fundalul cu note de grepfrut, coajă de portocală zaharisită și o tușă de miere.

     

    GUST: Mineral, cu arome energice de pere, echilibrate de aciditatea ce lasă un gust final lung și octuos, cu note discrete de brioșe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește alb la grătar, paste cu unt, preparate thailandeze, gustări cu brânzeturi Camembert și Brie. La desert este potrivit cu fructe proaspete - mere, ananas, mango și portocale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    96,46 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13% Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13%

    Perelada - Chivite

    Chivite - Coleccion 125 Blanco 2013 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria La Cascajera. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri originare din Franța (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay), pentru vinuri de calitate, exportate în 60 de state.   

     

    Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, cand a fost sărbătorit primul export de vin din 1860. Gama Coleccion reflectă calităţile unice ale solului pe care este cultivat soiul Chardonnay cât şi profilul aromatic unic al fiecărui vin, produs an de an. Pentru anul 2013, vinul a fost maturat pe drojdii, în barrique din stejar franţuzesc, timp de 10 luni şi jumătate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu accente verzui.

     

    MIROS: Intens şi complex, puternic afumat, completat cu arome de coajă de pâine prăjită, alune de pădure, coajă de bergamotă şi mentă. 

     

    GUST: Acest Chardonnay se prezintă asemenea vinurilor tradiţionale de calitate, produse în cele mai bune regiuni ale Europei: este onctuos, elegant şi catifelat. Textura şi aroma de verbena îi accentuează propeţimea şi seduc degustătorul cu finalul de citrice, lung şi plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spaniol ce merită să aştepte o masă cu preparate din carne de peşte, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromatice, pregătite la cuptor. Este un bun prieten al preparatelor vegetariene sau vegane, şi nu în ultimul rând, al brânzeturilor tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    134,67 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Coleccion 125 Blanco 2020 - 0.75L x 3, Alc: 14% Perelada - Chivite Coleccion 125 Blanco 2020 - 0.75L x 3, Alc: 14%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Coleccion 125 Blanco 2020 - 0.75L x 3, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    VIN ALB SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra, cu soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiurile clasice ale Lumii Vechi (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).   

     

    Chivite Coleccion 125, este o gamă lansată în 1985, la împlinirea a 125 de ani de la primul export de vin (realizat în 1860). Producția vinului începe cu recolta manuală și transpotul în lădițe, pentru a păstra boabele intacte până la cramă. După o scurtă macerare boabele sunt presate ușor și doar mustul ravac este tras în butoaie de 225 de litri unde este fermentat alcoolic. Vinul proaspăt este lăsat la maturare pe drojdie timp de aproximativ 12 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu accente verzui.

     

    MIROS: Colección 125 Blanco păstrează standardul de calitate și eleganța gamei prin ediția anului 2020. Buchetul delectează cu arome de fructe albe coapte, note din flori proaspete de salcâm și citrice împletite armonios cu note de lemn.

     

    GUST: Pe papile aduce corpolența firească a unui Chardonnay fermentat și maturat pe drojdie în butoaie din stejar. Onctuozitatea vinului este egalată de aciditate și notele fructate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate ce poate fi păstrat pentru învechire, ori savurat la mesele cu preparate din carne de peşte la cuptor, asezonate cu sosuri albe şi ierburi aromate. Este o alegere inspirată și la preparatele vegetariene sau vegane cât şi la gustările cu brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    622,04 RON

    + 1,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Talete, Chardonnay Puglia IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Arome clasice de pere, caise, mere și minerale.

     

    GUST: Corpolent, cu note dominante de drupe și ușor salin. Notele inițiale sunt completate de onctuozitatea vinului, care iși lasă ultimele note într-un postgust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare, preparate vegetariene și gustări cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    44,89 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine H&G Buisson

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ROMAIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.

     

    Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică. Strugurii sunt culeși manual, depozitați în lăzi, vinificați tradițional, apoi vinul este maturat în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Vin galben-pai, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, elegant, prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle și piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare. Post gust mediu, onctuos, absolut răcorito la temperatura optimă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    148,23 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Jean Monnier & Fils - Puligny Montrachet AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Jean Monnier & Fils - Puligny Montrachet AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Jean Monnier & Fils

    Domaine Jean Monnier & Fils - Puligny Montrachet AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1720, domeniul Jean Monnnier este unul dintre cele mai vechi din Burgundia. Tradiția casei franțuzești este continuată de Nicolas Monnier din ce de-a 16 generație de vinificatori. Domeniul cuprinde 17 hectare în localitatea Meursault, Puligny Montrachet, Volnay, Pommard și Beaune, cu plantații de viță de vie cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani. Monnier este unul dintre puțini producători care aduc pe piață cantități egale de vin alb și roșu.

     

    Vinurile albe sunt complexe și corpolente mulțumită metodei de vinificare ce implică maturarea în prezența drojdiei rămase din fermentare și baricare timp de 12 până la 18 luni. Pentru vinurile roșii este ales soiul Pinot Noir, macerat la rece pentru cele mai clare arome fructate, fermentat alcoolic, apoi maturat în  baricuri franțuzești.

     

    Vinul Puligny Motrachet este obținut din soiul Chardonnay adus dintr-un singur hectar al podgoriei cu sol compus din marnă și calcar maroniu. Vinificarea are loc după metoda modernă în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri din stejar timp de 12 luni. Asamblajul conține 20% din vin maturat în butoaie noi.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Arome așezate de migdale, citrice și condimente slabe.

     

    GUST: Corpolent, onctuos, cu arome de fructe și aciditate echilibrată. Post gust lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay deosebit, recomandat la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    468,39 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Salentein - Barrel Selection Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13% Salentein - Barrel Selection Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Salentein

    Salentein - Barrel Selection Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UCO VALLEY - MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Bodegas Salentein este un producător de vin din Argentina, regiunea viticolă Mendoza. Podgoriile din Valea Uco sunt hrănite de solul nisipos și cleios al regiunii, de vremea cu temperaturi foarte ridicate ziua și foarte scăzute noaptea.

     

    Clădirile vinăriei se află la o altitudine de 1200 de metri, chiar în centrul podgoriei. Construcția în formă de cruce este o lucrare de artă și o probă a spiritului practic: poziționare corpurilor scurtează drumul ce trebuie parcurs de la vița de vie la instalațiile de vinificare, dar și circularea mustuieli.

     

    Vinăria Salentein are două nivele. Unul la sol, acolo unde se află cisterne din oțel și butoaie de maturare de 700 de litri, realizate din stejar franțuzesc. Al doilea nivel este o pivniță aflată la o adâncime de 9 metri, un loc ce găzduiește mai multe butoaie de 225 de litri, din stejar, pentru maturarea vinurilor. Pivnița are o temperatură constantă de 12°C. și 80% umiditate în aer. O altă caracteristică importantă pivniței, de mari dimensiuni, este podeaua și pereții din piatră, cu șist și gresie, specifică solului din regiune.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome expresive de citrice și piersici albe, completate armonios de notele minerale ale terroir-ului din Mendoza.

     

    GUST: Acidulat, proaspăt, cu tușe onctuoase și minerale, urmate de un gust final fructat, de intensitate medie, oferit de maturarea în baricuri din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri fie că este servit simplu sau alături de brânzeturi moi sau afumate, paste somon și sos cremos, crustacee, ori salată de arugula cu langustine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    96,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Valahorum Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte din cele mai bune culturi.

     

    Pentru Valahorum Chardonnay sunt alese cele mai bune plantații, iar strugurii sunt culeși manual, aduși la cramă în lădițe și sortați manual bob cu bob. Mustul ravac colectat gravitațional este limpezit și inoculat cu drojdii selecționate pentru fermentarea alcoolică la temperatură controlată.

     

    Din cantitatea totală de vin aproximativ 25% este fermentat pe indelete în butoaie vechi din stejar franțuzesc pentru a dezvolta aromele și extracția. Vinul proaspăt a fost maturat pe drojdie pentru a completa profilul final.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

     

    MIROS: În 2023 se scrie încă o strofă pentru vinul-poezie Valahorum Chardonnay, creat de oenologul Răzvan Macici. Buchetul dăruiește arome fermecătoare de iasomie, flori de portocal și zest de citrice, echilibrate de fructe tropicale.

     

    GUST: Textura aduce o notă de unt rece, ușor sărat, arome de fructe zemoase, dulci, și o notă scurtă de avocado. Alunecă ușor, este sățios, cu alcool bine integrat și postgust mineral, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Prima recomandare pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, peşte oceanic sau de apă dulce, sushi, fructe de mare, preparate cu legume şi brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Regnard

    Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Domeniul pe care se cultivă soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, este parte din parcelele cu acelaşi nume, cunoscute în urmă cu peste 200 de ani sub numele de Clos de Pavillion. Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.  

     

    MIROS: Parfum de piersic plantat în podgorie, gutuie, cireșe negre, prune și pere, completate de alte note fructate.

     

    GUST: Fructat, echilibrat, cu alcool bine integrat și o notă vegetală persistentă în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu salate de vară, pește (biban de mare, șalău, guvid) și fructe de mare, dar și preparate de cherhana. La finalul mesei este recomandat alături de brânzeturi fine, tari și semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).

     

    182,11 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5% Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Bauer

    Bauer - Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de fructe galbene (piersici, ananas), unt și vanilie. Se simt și note de alune prăjite și o ușoară notă minerală.

     

    GUST: Textura este cremoasă, cu o aciditate echilibrată. Gustul de fructe coapte se combină cu note de vanilie și o notă subtilă de stejar. Postgustul este lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește gras (somon, ton), preparate din pui cu sosuri cremoase, paste cu fructe de mare și gustări cu brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă