Rom & Tequila
Beicevrei.ro – importatorul oficial al celor mai cunoscute branduri de rom si tequila! Iti oferim livrare rapida si transport gratuit in Bucuresti si Ilfov!
Ce poate fi mai fierbinte decat o seara cu acorduri latino-americane, acompaniata de bauturi alcoolice puternice din sudul exotic al lumii? Vorbim despre rom si tequila, bineinteles, doua dintre cele mai caliente tipuri de bauturi de pe intreg mapamondul. Ti-am facut pofta? Iata ce ti-am pregatit!
Pentru iubitorii de tequila, BeiCeVrei a pregatit o selectie a celor mai bune marci: Camino, Herradura, Patron sau El Jimador iti suna cunoscut? Sigur ca da! Gustul rafinat al acestor bauturi alcoolice a facut inconjurul lumii si a ramas intiparit in mintea a milioane de oameni. In catalogul nostru vei regasi toate tipurile de tequila: Blanco, Gold, Reposado si Anejo. Produsele sunt 100% originale, asa ca fii sigur ca experienta latino va fi una veritabila! Aye!
Pentru cei care prefera romul si cocktail-urile delicioase care se pot face cu ajutorul sau, am pregatit cele mai infocate ritmuri de salsa. Indiferent ca poftesti la un Mojito rece, un Cuba Libre sau o Pina Colada, pe site-ul nostru vei gasi rom de calitate care sa iti ofere o experienta de exceptie. Suntem importatori oficiali Bacardi si Zacapa, alaturi de care vei regasi branduri cunoscute precum Havana Club sau Old Pascas.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Captain Morgan
Captain Morgan - Rom White - 0.7L, Alc: 37.5%
Captain Morgan este un brand cu origini în statele din Caraibe, exportat în principal pe piețele din SUA și Europa. În 1944, marele producător de băuturi alcoolice din Canada, Seagram, a început să producă rom prin compania sa numită Captain Morgan Rum Company, ce opera o distilerie în Jamaica.
Fuziuni și achiziții au adus compania în grupul Diageo din anul 2001, iar în următorii ani brand-ul a devenit mai cunoscut la nivel mondial și au fost lansate alte etichete ce au la bază rețeta Captain Morgan.
Orice rom Captain Morgan este produs prin obținerea melasei din sucul trestiei de zahăr, fermentare melasei alături de apă și drojdie, urmată de tripla distilare în instalații din cupru. După distilare are loc maturarea în butoaie de stejar arse, ce oferă parfum și arome complexe pentru toate cele trei etichete clasice, dar și pentru edițiile limitate. Ultima fază presupune un amestec realizat după proporții bine meșteșugite de echipajul căpitanului Morgan.
ASPECT: Clar.
MIROS: Floral, lemnos și fructat.
GUST: Melasa aduce arome delicioase de stafide, scorțișoară și lemn condimentat, oferite de cele 12 luni de maturare.
FINISH: Cald, dulce și puțin condimentat.
54,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Matusalem
Matusalem - Rom 15 yo Gran Reserva GB - 0.7L, Alc: 40%
Matusalem & Company a fost înfiinţată în 1872 în Cuba, în oraşul Santiago, de Benjamin şi Eduardo Camp. Cei doi fraţi au ajuns pe malul Cubei după o călătorie pe mare din direcţia Europa, mai exact de pe coasta Spaniei. Reţeta secretă pe care aceştia au dezvoltat-o în Santiago de Cuba şi tehnica Solera, folosită iniţial de spanioli pentru a produce vinuri sherry şi brandy, le-a adus în scurt timp succes şi prosperitate.
La sfârşitul anilor 1950, când Fidel Castro a preluat controlul statului Cubanez, zilele brand-ului de rom au fost numărate. În anii 1990, familia Alvarez, aflată în S.U.A., reia controlul asupra brand-ului, iar din 2002, Matusalem s-a întors la originile sale cubaneze.
Romul Matusalem este produs în Republica Dominicană, din trestie de zahăr, procesată după metodele vechi şi o reţetă ştiută doar de maestrul distileriei. Maeştrii sunt descendenţi ai fondatorilor şi sunt dedicaţi să producă cele mai bune romuri pe care le maturează și le amestecă după metoda Solera.
ASPECT: Auriu închis, cu tonuri de chihlimbar.
MIROS: Gran Reserva este expresia de bază a brand-ului cubanez și este apreciat pentru aromele generoase de lemn, oferite de maturarea în butoaie din stejar.
GUST: Metoda Solera oferă aromă de lemn tare cât și onctuozitate ce îl aduce în topul romurilor ce pot fi consumate sec sau în cele mai sofisticate cocktail-uri (Old Fashioned, Daiquiri, Sex on the Beach).
FINISH: Lung, sec, astringent.
103,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Original Dark Double Aged - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Bogăția și autenticitatea etichetei Plantation Original Dark este oferită de blend-ul cele două romuri produse în Jamaica și Barbados. În cele două state, romul este obținut prin distilarea în alambicuri clasice, respectiv coloane de distilare, ce oferă un produs final mai rafinat și mai puternic. Romurile sunt maturate individual la distileriile de origine, apoi sunt aduse în sud-vestul Franței, unde sunt unite și maturate pentru a doua oară în butoaie din stejar local.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note din boabe de piper negru, cuișoare, scorțișoară, vișine, prune și melasă. În plan secund se remarcă o parte din notele lăsate de lemnul tare de stejar, coajă de stejar, frunze, piatră uscată și puțin ceai.
GUST: Primele note sunt cele din stafide de struguri albi și ananas uscat. Notele de mijloc sunt picante și minerale. Ultima parte a degustării aduce un profil aromatic mai sec.
FINISH: Lung, condimentat.
79,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bacardi
Bacardi - Rom Carta Oro - 0.7L, Alc: 37.5%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Carta Oro este o mândrie pentru maestrul Barcardi și echipa sa. Împreună au creat un distilat din zahărul trestiei caraibiene, filtrat prin cărbune și maturat până la doi ani în butoaie arse în interior. Bacardi Gold este popular oriunde se dorește un rom superior pentru cocktail-uri.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Vanilie, nucă proaspătă, caramel, zahăr brun, melasă și note de stejar.
GUST: Pentru cei care doresc să savureze un rom sec, această etichetă este o alegere foarte bună, mulțumită aromelor sale dulci-amărui de vanilie, stejar și nucă caramelizată, ce se păstrează bine pe papile. Notele citrice sunt o surpriză pentru acest rom clasic, însă doar pentru cele mai tihnite degustări.
FINISH: Lung, cald, fructat.
58,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom 40 - 0.7L, Alc: 40%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Romul Stroh Inländer este o băutură cu origini în timpul Imperiului Austro-Ungar. Acest rom produs de austrieci era oferit atunci marinarilor nu doar pentru a ridica moralul dar și din motive medicale. Din 2008, directivele eropene stabilesc că acest rom trebuie produs 100% în Austria din melasă de trestie de zahăr, devenind astfel un produs cu denumire protejată. Statutul unic al acestui rom oferă garanția calității dar și un profil aromatic select, obținut pe baza experienței de zeci de ani a producătorului austriac.
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Note puternice de caramel și condimente. Sirop din zahăr brut, melasă și nucșoară
GUST: Textură de sirop dulce și arome bogate de condimente cu un ton lemnos.
FINISH: Lung, cu note de scorțișoară, vanilie și multe tipuri de alune.
69,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom Jagertee lichior herbal - 0.5L, Alc: 40%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Stroh Jagertee, tradus ‘ceaiul vânătorului’, este bazat pe o rețetă originală din 1864. Asemenea celorlalte sortimente, Jagertee este un rom cu ierburi aromatice, condimentate, indicat în sezonul rece, sec sau amestecat în băuturi preparate cu apă caldă (ceai, cafea, ciocolată).
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Jagertee împarte cu calm un parfum de rom condimentat, generos, fructat și plin de note adunate din ierburi aromatice, ce par să fi fost lăsate la uscat într-o cămară bine aprovizionată.
GUST: Imediat ce atinge limba, Jagertee ne lasă de înțeles că oferă mai multe arome decâ cele dezvăluite în parfum. Revin condimentele (recunoaștem scorțișoara ca într-un vin fiert), și se dezvăluie amestecul de fructe: stafide, portocală, mango și ananas deshidratat.
FINISH: Lung, aromat de ierburi aflate într-un concurs infinit de a capta prin simțuri fiecare colț al minții.
52,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo - 0.7L, Alc: 41%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 12 ani de maturare un profil aromatic luxuriant și intens.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii de mahon.
MIROS: Cald și bogat, cu arome de fructe exotice uscate, măr caramelizat și pere zemoase amestecate cu portocală, cacao și tutun.
GUST: Rădăcină din lemn dulce, scorțișoară și vanilie, cu ierburi armonizate de citrice, cacao și tanini delicați.
FINISH: Un rom puternic și rafinat, cu un echilibru aromatic prezent și în notele finale de cafea și cardamom.
302,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Eminente
Eminente - Rom Reserva 7 yo, DOP - 0.7L, Alc: 41.3%
Eminente stabilește noi standarde în industria producătorilor de rom odată cu lansarea expresiei Reserva, produs cu 70% eaux-de-vie din trestie de zahăr, numit aguardiente. Distilatele folosite pentru acest rom sunt maturate după tradiția romurilor produse în Cuba încă din secolului al XIX-lea. César Martí reinventează complexitatea romului cubanez prin arta sa de a matura și amesteca cele mai bune loturi de aguardiente.
César Martí este Maestrul creator al romurilor Eminente, iar experința sa în procesarea trestiei de zahăr se întinde pe zeci de ani. Funcția de maestru al romurilor Eminente i-a fost oferită în urmă cu 9 ani, iar aceasta este o realizare fără precedent.
Eminente Rom Reserva este maturat minimum 7 ani în baricuri din stejar alb asezonate cu whisky și este unul dintre cele câteva romuri din Cuba ce beneficiază de certificarea D.O.P (denumire de origine protejată).
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Arome intense de cafea, sos de caramel, migdale prăjite și cacao.
GUST: Pe papile este consistent și delicat, cu arome de vanilie, zahăr din trestie, piper sishuan și prune dulci.
FINISH: Un gust final memorabil, cu note de ciocolată, melasă, alune și pară.
213,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mount Gay
Mount Gay - Rom XO Triple Cask Blend GB - 0.7L, Alc: 43%
Mount Gay este unul dintre cei vechi producători de rom din lume. Un act juridic confirmă existenţa distileriei pe domeniul din Barbados încă din anul 1703. În cei peste trei sute de ani de existenţă, romul Mount Gay a devenit celebru graţie atât calităţii ingredientelor - a trestiei de zahăr folosite şi a apei filtrate de corali, cât şi a pasiunii celor care-l produc.
Mount Gay este un amestec de distilate obţinute prin două metode de distilare, în coloane de distilare şi în cazane, toate maturate în butoaie de stejar, procedeu ce conferă romului un caracter distinct.
XO (Extra Old) este un amestec de distilate fine, maturate în butoaie de bourbon și coniac. Gustul are fineţea pe care doar timpul o poate aduce şi multe arome naturale, bine echilibrate.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note generoase de lemn și dulceață.
GUST: Bogat în arome de fructe tropicale dulci.
FINISH: Gustul final aduce arome de butoi ars, biscuiți și melasă din trestie de zahăr.
255,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Old Pascas
Old Pascas - Rom White - 0.7L, Alc: 37.5%
Old Pascas White este un blend de romuri obținute prin distilare tradițională din melasă din trestie de zahăr în Barbados și Jamaica.
Metoda de producție autentică, în cazul variantei clare, implică distilarea și îmbutelierea imediată. Old Pascas White este o variantă accesibilă pentru cocktail-urile cu romuri albe cum sunt Cuba Libre, Piña Colada sau El Presidente.
ASPECT: Clar.
MIROS: Parfum fin, dominat de trestie de zahăr, cu note de migdale, vanilie, caramel și ierburi proaspete.
GUST: Moale și pur, cu note de fructe și caramel.
FINISH: Mediu, cald, caracteristic unui distilat nematurat.
45,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Flor de Cana
Flor de Cana - Rom Centenario 18 yo GB - 1L, Alc: 40%
Istoria Flor de Caña începe cu Alfredo Francisco Pellas Canessa, un tânăr aveturier din Italia. Investițiile inițiale legate de Nicaragua și goana după aur din California au dus la o nouă afacere fondată în 1890. Francisco a construit distileria Flor de Caña în Nicaragua, la poalele vulcanului San Cristóbal.
Distileria de rom a fost o idee de succes, iar timp de 130 de ani, descendenții afaceristului italian, au păstrat afacerea după numeroase piedici puse de om și natură: accidente aviatice, război, naționalizări, cutremure și erupții vulcanice.
Astăzi, romurile Flor de Caña sunt produse tradițional de Licorera de Nicaragua, iar în ultimii ani brand-ul din Nicaragua a fost premiat la competiții internaționale. Toate expresiile devin unice prin efectele naturale ale vulcanului San Cristóbal, cel mai activ dintre toate cele aflate în Nicaragua. Solul vulcanic este fertilizat constant de cenușa aruncată în atmosferă, apa este îmbogățită de minerale infiltrate în sursele subterane, iar clima aduce temperaturi ridicate, benefice pentru chimia dintre rom și butoaiele din stejar în care este maturat.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Arome splendide de alune și nuci glazurate în caramel dulce și sărat.
GUST: Cei 18 ani de maturare în butoaie din stejar aduc un profil robust, consistent, cu arome de vanilie și condimente.
FINISH: Note scurte de caramel și condimente calde.
280,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Zacapa
Zacapa - Rom Centenario 23 yo Solera - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Centenario 23 este un amestec din romuri maturate între 6 și 23 de ani. Blendul oferă un profil aromatic dominat de caramel, stejar condimentat și fructe uscate, ce promovează priceperea maestrului de a crea un rom complex prin amestecul loturilor maturate după sistemul Solera.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Foarte dulce, cu note de alune, miere și ciocolată. Maturarea romului aduce în prim plan și arome de zahăr brun, fum și tutun.
GUST: La fel de dulce și fin, cu dulceață derivată atât din caramel, zahăr brun cât și din melasa distilată pentru acest rom.
FINISH: Textură groasă, corpolentă, ce persistă mediu cu note foarte slabe de fum din stejar.
220,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nusa Cana
Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40%
Nusa Caña este un brand de rom tradițional indonezian. Istoria acestei băuturi este scrisă de la 1600, când a fost descoperită de marinariii olandezi pe insula Java. De atunci, romul indonezian produs din trestie de zahăr de calitate superioară a devenit popular în Europa și SUA, alături de coniac și romul caraibian.
Romul indonezian a devenit prima băutură alcoolică de lux cu popularitate internațională și un punct de referință în lumea romului. Brand-ul Nusa Caña (ce se traduce în Insula Romului), a fost creat de 4 prieteni, care au în comun pasiunea pentru rom indonezian, distracție și stilul de viață de pe insula Bali.
Romurile Nusa Caña sunt produse din melasă extrasă din trestie de zahăr javaneză, una dintre cele mai bune din insulele Indoneziei. La melasă este adaugată apă de ploaie locală, filtrată, și orez roșu, care dezvoltă drojdia sălbatică și începe fermentarea. Distilare are loc de două ori în alambicuri tradiționale rustice, care oferă un alcool cu arome intense. Urmează maturarea tropicală în butoaie din lemn de tec indonezian timp de 12 până la 24 de luni, apoi blend-ul cu alte loturi de rom, produse în coloane de distilare și maturate.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Arome robuste din prăjitură cu ananas condimentat și trestie de zahăr, completate cu note de cafea și ciocolată.
GUST: Un rom sec, condimentat, cu arome dulci și tropicale de ananas, cuișoare și nucșoară îndulcite cu suc din trestie de zahăr. Notele de cafea și cacao sunt prelungite cu o notă de ghimbir.
FINISH: Lung și sec, cu note de cafea, cacao, ghimbir și nucșoară.
97,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Havana Club
Havana Club - Rom 3 yo - 1L, Alc: 40%
Havana Club este un rom autentic cubanez, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Trestia de zahăr, materia primă din care este produsă această băutură a fost adusă în Cuba, de spanioli, încă din secolul al XVI-lea.
Cubanezii sunt mândrii de băutura lor, produsă pentru prima dată în 1934 în Cárdenas, de o mică afacere de familie denumită Jose Arechabala S.A. După eliberarea companiilor naționalizate la începutul anilor ‘60, Havana Club a încheiat în 1993 un parteneriat cu marele producător francez Pernod Ricard.
Havana Club este produs prin distilarea unei melase de calitate superioară cu vâscozitate redusă. Distilatele sunt mai apoi alese de Maestrul Havana Club pentru maturare timp de 3 până la 15 ani în butoaie de stejar, sub atentă supraveghere. Acest brand de rom reprezintă Havana, cu fiecare bucată de pământ, fiecare stradă, fiecare notă muzicală, fiecare pas de dans, fiecare moment de bună dispoziție.
ASPECT: Clar.
MIROS: Crocant, cu note proaspete de marzipan, citrice, ienibahar, ghimbir și puțin stejar cu o tentă de lime.
GUST: Pe papile aduce note clare de citrice, vanilie și stejar. Stejarul aduce a nuci, mirodeniile și citricele se liniștesc.
FINISH: Scurt. Distilat cald cu o urmă de ienibahar.
85,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom 60 - 0.7L, Alc: 60%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Romul Stroh Inländer este o băutură cu origini în timpul Imperiului Austro-Ungar. Acest rom produs de austrieci era oferit atunci marinarilor nu doar pentru a ridica moralul dar și din motive medicale. Din 2008, directivele eropene stabilesc că acest rom trebuie produs 100% în Austria din melasă de trestie de zahăr, devenind astfel un produs cu denumire protejată. Statutul unic al acestui rom oferă garanția calității dar și un profil aromatic select, obținut pe baza experienței de zeci de ani a producătorului austriac.
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Note puternice de caramel și condimente. Sirop din zahăr brut, melasă și nucșoară
GUST: Textură de sirop dulce și arome bogate de condimente cu un ton lemnos.
FINISH: Lung, cu note de scorțișoară, vanilie și multe tipuri de alune.
87,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Dead Man's Fingers
Dead Man's Fingers - Spiced Rum - 0.7L, Alc: 37.5%
Dead Man's Fingers, un rom nou, neconvențional și total surprinzător, a fost ideea unor antreprenori din Marea Britanie. Proprietarii unui restaurant cu specific pescăresc din St. Ives, Cornwall, au avut o idee liberatoare: un rom nou, ieșit din tiparele vechi de sute de ani, obținut prin aceleași metode, dar cu ingrediente exotice, ce se găsesc în băuturile noi și experimentale, dar și în gastronomia Europeană din ultimii ani.
În 2015, creatorii Dead Man's Fingers au ales primele arome și s-au apucat de treabă. Pentru noile romuri, englezii au ales șofranul folosit în patiserie, înghețată cu aromă de sherry Pedro Ximénez, nucșoară, vanilie și portocală.
Rezultatul a fost pe măsura efortului - un rom unic, condimentat, delicios atunci când este savurat sec și memorabil atunci când este adăugat în cocktail-uri. Trei ani mai târziu Dead Man's Fingers a intrat în familia Halewood Wines & Spirits, iar în prezent romul este produs în distileria din Liverpool.
ASPECT: Ambră.
MIROS: Condimente puternice, în special șofran, cu note de distilat din fructe, baricat.
GUST: Cei care sunt trași de șofranul pus în prăjituri se vor delecta imediat cu această aromă, pe care o avem din belșug în acest rom. Urmează notele de înghețată cu topping din sherry Pedro Ximénez, puțin caramel, vanilie, scorțișoară, nucșoară și doar o urmă de portocală.
FINISH: Lung, fructat, puțin sec.
71,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bacardi
Bacardi - Rom Carta Negra - 0.7L, Alc: 37.5%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Carta Negra, înlocuitorul sortimentului Bacardi Black, este obținut din amestecul unor loturi maturate 4 ani în butoaie din lemn de stejar arse în interior. Blend-ul Carta Negra este popular oriunde se dorește un rom superior pentru cocktail-uri.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Carta Negra este un blend cu parfum sofisticat, specific producătorilor din statelor caraibiene, care obișnuiesc să își matureze romurile local. Notele fermecătoare de migdale prăjite, fructul pasiunii, cacao și nuci pecan sunt înconjurate de tonul general lemnos al acestui rom, care mai apoi dezvăluie și o aromă intensă de cicoare.
GUST: Fructe negre uscate de torța plimbată pe doagele butoiului, coji uscate de portocală, caramel, ciocolată neagră și cafea proaspătă cu un praf de vanilie.
FINISH: Mediu, cu note fructate și puțin piper negru.
58,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Zacapa
Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.
ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.
MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.
GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.
FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.
1.564,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Lunazul
Lunazul - Tequila Reposado - 0.7L, Alc: 40%
Lunazul este o companie producătoare de tequila, înființată de Francisco Beckmann, un descendent al lui Jose Antonio de Cuervo, aflat la cea de-a șaptea generație. Francisco a ridicat proprietatea Tierra de Agaves în 2004, cu scopul de a distila agave albastre pentru tequila, obținută în cantități mici (small batch), comercializată la un preț acceptabil. Astfel, a fost creat și brand-ul de tequila Lunazul, dus mai departe de fiul acestuia, Jorge Beckmann.
Tequila Lunazul este produsă în distileria din Mexic, statul Jalisco, aproape de micul orășel Santiago de Tequila. Tot aici se află culturile de agave și linia de îmbuteliere, două puncte unite de munca maestrului Francisco Quijano și a oamenilor săi reponsabili de toate etapele de producție.
Pentru tequila Lunazul se folosesc trei ingrediente de bază: agavă, apă și drojdie. Expresiile Lunazul sunt maturate până la 18 luni în butoaie din stejar american folosite anterior la maturarea bourbon-ului.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Reposado este o tequila delicată și rafinată, cu reminiscențe de ananas copt pe grătar, însă o putem identifica mai bine după o aroma intensă de agavă pură, rumenită și distilată.
GUST: Caramel luxuriant cu straturi de crustă vanilată, fructe și condimente ce se transformă într-o aromă subtilă de stejar cu note recurente de vanilie.
FINISH: Cremos, cu note de fum și condimente persistente.
114,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Olmeca
Olmeca - Tequila Gold - 0.7L, Alc: 38%
Brand-ul de tequila Olmeca face parte din grupul Pernod Ricard, iar producția are loc în regiunea mexicană Los Altos, cunoscută pentru solul roșu, bogat în minerale benefice pentru culturile de agavă dulce.
Pentru orice tequila Olmeca, sunt selectate manual cele mai bune plante de agave, sunt rumenite în cuptoare de cărămidă timp de trei zile apoi sunt stoarse pentru a se obține sucul de fermentare. După fermentare are loc dubla distilare în alambicuri din cupru.
Cele mai multe sortimente din gama Olmeca sunt maturate în butoaie din stejar alb, american, folosite anterior la producția de bourbon.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Parfum dulceag, fructat, ușor citric cu tonuri subtile de caramel și fum din stejar ars.
GUST: Gold aduce textura obținută din maturarea în butoaie de stejar. Notele lemnoase sunt completate de miere, lime și piper negru.
FINISH: Lung și dulce.
85,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR