- Pagina Principală /
- Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
- Pagina Principală /
- Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.
ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.
MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.
GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.
FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.
Ţara de Origine | Guatemala |
---|---|
Tip ambalaj | Cutie |
Brand | Zacapa |
Ingrediente | Alcool distilat din trestie de zahar, apa, fructe uscate, vanilie, caramel. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 45.0% |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Reposado - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Pentru acest Reposado, tequila este maturată cu măiestrie timp de 8 luni în butoaie asezonate cu whiskey american, care oferă cele mai intense și sățioase arome. Tequila este apoi trasă în decantoare create din ceramică de artiștii mexicani din Santa María Canchesda. Vasul este sculptat, finisat și pictat cu motive tradiționale în albastru cobalt, ce aparțin populației antice Mazahua.
ASPECT: Auriu, cu reflexii intense.
MIROS: Decantorul aduce mai multă atenție băuturii și astfel se ridcă mai ușor aromele sirop din agave, vanilie, portocală zaharisită și lemn de stejar. Notele finale de scorțișoară și banană oferă o tentă exotică băuturii și mai multă apreciere pentru munca artizanilor mexicani.
GUST: Maturarea aduce notele onctuoase și intense de alune de pădure, unt de alune și vanilie. Condimentele sunt nelipsite prin notele de cuișoare și scorțișoară.
FINISH: Finalul este mediu, cu note de condimente și același sirop de agave ce întâmpină simțurile la început.
878,07 RON -
Macallan
Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 12yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
Double cask este creat dintr-un echilibru perfect între butoaie din stejar american și butoaie europene asezonate cu vin fortifiat sherry Oloroso. Pentru acest lot, echipa Macallan aduce stejarul din S.U.A în Spania, unde butoaiele sunt montate și umplute cu sherry, special pentru a permite vinului să pătrundă în doage. Whisky-ul este apoi unit cu un alt lot maturat în butoaie din stejar european, asezonate în prealabil cu același tip de vin.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Bomboane de zahăr ars şi unt cu note de măr copt, glazurat cu caramel, portozală confiată, cremă de vanilie și stejar verde (proaspăt tăiat).
GUST: Arome persistente de condiment lemnos și citrice confiate, echilibrate de stafide și caramel.
FINISH: Rămâne stejarul și alcoolul cald, dulce și sec.
366,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bacardi
Bacardi - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 35%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Spiced este cel mai nou rom produs de Bacardi, ce ne dezvăluie o parte esențială din povestea sa fascinantă prin aromele șlefuite cu tradiție și pricepere.
Prin acest sortiment, Bacardi aduce un cadou tuturor celor care doresc blend-ul perfect de rom proaspăt și maturat în butoi din stejar american, ușor ars. Aromele principale de vanilie și condimente îl recomandă la mixurile exotice pe bază de rom premium.
ASPECT: Chihlimbar, cu ton auriu.
MIROS: Vanilie pe un fundal de arome dulci de prăjitură cu coacăze, stafide, scorțișoară și cuișoare.
GUST: Corp mediu, puțin dulce, dar și condimentat, într-o proporție plăcută ce aduce mereu în gând stilul amestecului subtil de arome exotice ale distileriei Bacardi.
FINISH: Finish mediu, cu note de piper negru, vanilie, condimente și caramel.
60,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Zacapa
Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa XO (Extra Old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din amestec are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. După ce este stabilit amestecul final, romul este tras din nou la maturat, în butoaie din stejar franțuzesc, folosite la păstrarea coniacului. Ultima perioadă de maturare oferă timp blend-ului să dezvolte un buchet intens, să fuzioneze aromele din toate romurile adăugate și să netezească punctele rigide cu ajutorul lemnului de stejar adus din Lumea Veche.
ASPECT: O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede, de culoarea chihlimbarului.
MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfârșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera (o piramidă a maturării de la butoi nou la cel vechi), completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas.
GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschide un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.
FINISH: Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.
512,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Original Dark Double Aged - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Bogăția și autenticitatea etichetei Plantation Original Dark este oferită de blend-ul cele două romuri produse în Jamaica și Barbados. În cele două state, romul este obținut prin distilarea în alambicuri clasice, respectiv coloane de distilare, ce oferă un produs final mai rafinat și mai puternic. Romurile sunt maturate individual la distileriile de origine, apoi sunt aduse în sud-vestul Franței, unde sunt unite și maturate pentru a doua oară în butoaie din stejar local.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note din boabe de piper negru, cuișoare, scorțișoară, vișine, prune și melasă. În plan secund se remarcă o parte din notele lăsate de lemnul tare de stejar, coajă de stejar, frunze, piatră uscată și puțin ceai.
GUST: Primele note sunt cele din stafide de struguri albi și ananas uscat. Notele de mijloc sunt picante și minerale. Ultima parte a degustării aduce un profil aromatic mai sec.
FINISH: Lung, condimentat.
76,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Don Julio
Don Julio 1942 - Tequila Anejo GB - 0.7L, Alc: 38%
În 1942, tânărul Don Julio Gonzalez, a profitat de o ocazie rară pentru a pune în practică pasiunea sa pentru băutura tradițională tequila. Cu puțin ajutor, Don Julio și-a construit prima distilerie și s-a apucat de treabă. În 1987 tequila produsă de compania fondată de Don Julio, a primit numele acestuia și a devenit un brand mexican cunoscut în toată lumea.
În anii 1990 și 2000 distileria Don Julio a oferit lumii primele sortimente de tequila Blanco, Añejo, Real și Don Julio 1942. Celebrată în baruri, restaurante și cluburi exclusiviste, Don Julio 1942 este mai mult decât o tequila, este o alegere pentru cei versați în alegerea unei băuturi rafinate.
Această variantă este produsă în loturi mici și maturată minim 24 de luni. Don Julio 1942 este o băutură meșteșugită cu grijă pentru a aduce un tribut anului în care fondatorul și-a început activitatea în lumea fascinantă a producției de tequila.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Don Julio 1942 are un parfum elegant de ciocolată, caramel și scorțișoară, cu note lungi de stejar și agave rumenite.
GUST: Gustul aduce în prim plan esențe pământii și vegetale, îmbinate cu arome de lemn ars și vanilie.
FINISH: Mediu, dominat de tăria caracteristică distilatului din agave albastre.
740,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bacardi
Bacardi - Rom Spiced - 1L, Alc: 35%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Spiced este cel mai nou rom produs de Bacardi, ce ne dezvăluie o parte esențială din povestea sa fascinantă prin aromele șlefuite cu tradiție și pricepere.
Prin acest sortiment, Bacardi aduce un cadou tuturor celor care doresc blend-ul perfect de rom proaspăt și maturat în butoi din stejar american, ușor ars. Aromele principale de vanilie și condimente îl recomandă la mixurile exotice pe bază de rom premium.
ASPECT: Chihlimbar, cu ton auriu.
MIROS: Vanilie pe un fundal de arome dulci de prăjitură cu coacăze, stafide, scorțișoară și cuișoare.
GUST: Corp mediu, puțin dulce, dar și condimentat, într-o proporție plăcută ce aduce mereu în gând stilul amestecului subtil de arome exotice ale distileriei Bacardi.
FINISH: Finish mediu, cu note de piper negru, vanilie, condimente și caramel.
81,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Triple Cask Scotch Single Malt Whisky 12yo GB - 0.7L
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
The Macallan Triple Cask este o trilogie ce conține loturi single malt, învechite în trei butoaie diferite timp de 12, 15 și 18 ani. Două dintre butoaie sunt din stejar european, respectiv american și au fost folosite la păstrarea vinului fortifiat de tip sherry.
Cel de-al treilea butoi este din stejar american și a fost folosit la păstrarea bourbon-ului. Maturarea în cele trei butoaie pentru perioadă totală de 12 ani a oferit acestui whisky un caracter unic, definit de fructe citrice, vanilie și stejar tânăr.
ASPECT: Galben pai, strălucitor.
MIROS: Complex, cu note de vanilie, pepe roșu și suc de lămâie.
GUST: The Macallan oferă un whisky echilibrat pentru fiecare lot. Pentru varianta de 12 ani, tradiția și priceperea scoțienilor este încununată de o licoare ce oferă un colaj aromatic elegant, aproape extravagant, de suc de lămâie, vanilie, stejar (puțin rumenit). și nucșoară, neașteptat de blândă.
FINISH: Lung. Arome reiterate de pepene, papaya, stejar și condimente.
742,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Lotul de 5 ani este obținut din melasă fermentată până la patru zile și distilată în instalații clasice și instalații cu coloane duble, ce oferă baza pentru un rom delicat cu arome naturale, intense și potențial de maturare. În primii 3 sau 4 ani, butoaiele din stejar american sunt primele gazde ale acestui rom originar din Barbados. A doua maturare are loc în butoaiele din stejar franțuzesc ale Casei Ferrand și durează până la 2 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Primele note sunt cele de patiserie, dar și tutun de pipă, urmat de note dulci de bezea. După o scurtă aerare se ridică și notele de șuncă, stafide negre și prune uscate.
GUST: Primele picături ajunse pe papile aduc note dulci-amărui din stejar rumenit. Notele de lemn ars sunt acoperite repede de fructe fierte și ceva rășină naturală.
FINISH: Mediu spre lung, cu note de ciocolată.
124,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Matusalem
Matusalem - Rom 15 yo Gran Reserva GB - 0.7L, Alc: 40%
Matusalem & Company a fost înfiinţată în 1872 în Cuba, în oraşul Santiago, de Benjamin şi Eduardo Camp. Cei doi fraţi au ajuns pe malul Cubei după o călătorie pe mare din direcţia Europa, mai exact de pe coasta Spaniei. Reţeta secretă pe care aceştia au dezvoltat-o în Santiago de Cuba şi tehnica Solera, folosită iniţial de spanioli pentru a produce vinuri sherry şi brandy, le-a adus în scurt timp succes şi prosperitate.
La sfârşitul anilor 1950, când Fidel Castro a preluat controlul statului Cubanez, zilele brand-ului de rom au fost numărate. În anii 1990, familia Alvarez, aflată în S.U.A., reia controlul asupra brand-ului, iar din 2002, Matusalem s-a întors la originile sale cubaneze.
Romul Matusalem este produs în Republica Dominicană, din trestie de zahăr, procesată după metodele vechi şi o reţetă ştiută doar de maestrul distileriei. Maeştrii sunt descendenţi ai fondatorilor şi sunt dedicaţi să producă cele mai bune romuri pe care le maturează și le amestecă după metoda Solera.
ASPECT: Auriu închis, cu tonuri de chihlimbar.
MIROS: Gran Reserva este expresia de bază a brand-ului cubanez și este apreciat pentru aromele generoase de lemn, oferite de maturarea în butoaie din stejar.
GUST: Metoda Solera oferă aromă de lemn tare cât și onctuozitate ce îl aduce în topul romurilor ce pot fi consumate sec sau în cele mai sofisticate cocktail-uri (Old Fashioned, Daiquiri, Sex on the Beach).
FINISH: Lung, sec, astringent.
118,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor