BLACK FRIDAY 2025
-
Choya
The Choya - Lichior Ume Extra Years - 0.7L, Alc: 17%
Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.
Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, în distileria din prefectura Wakayama.
Acoolul din trestie de zahăr adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă băuturii Choya un buchet fructat unic, cu arome de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marțipan. Această expresie oferă același lichior tradițional japonez, împrospătat cu fructe întregi în interiorul unui ambalaj modern și practic.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Aromă din sirop de prune amestecat cu distilat fin, fructat, și tușe amărui din codițe și frunze de prun.
GUST: Fructat și sățios, cu note efemere de marțipan și migdale amare.
FINISH: Mediu spre lung cu o notă de fruct dulce.
113,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Choya
The Choya - Lichior Ume Extra Shiso - 0.7L, Alc: 17%
Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.
Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, în distileria din prefectura Wakayama.
Acoolul din trestie de zahăr adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă băuturii Choya un buchet fructat unic, cu arome de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marțipan. Această expresie oferă același lichior tradițional japonez, împrospătat cu fructe întregi în interiorul unui ambalaj modern și practic.
ASPECT: Vișiniu.
MIROS: Aroma fructată este mai proaspătă, energică, și completată ce note delicate de măceșe și fagure de miere.
GUST: Pe fondul intens fructat apar și note amărui din iarbă și tușe dulci din busuioc japonez și mentă perilla.
FINISH: Dulceag și acrișor.
113,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Choya
The Choya - Lichior Ume Royal Honey - 0.7L, Alc: 17%
Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.
Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko.
După succesul înregistrat pe piața locală cu lichiorul tradițional de ume timp de peste 30 de ani, compania Choya a decis să se extindă peste hotare cu un lichior premium numit Royal Honey. Acest lichior este produs din 100 caise japoneze premium din soiul Nanko, din regiunea Kishu, recunoscută pentru culturile numeroase dedicate acestui fruct. Un alt ingredient de bază al lichiorului este mierea 100% naturală și jeleu cu zero adaos de zahăr.
ASPECT: Auriu, strălucitor, cu fructe întregi în interiorul sticlei.
MIROS: Dulce, cu arome de fructe macerate, alcool fin și prospețime.
GUST: O textură consistentă, cărnoasă, cu gust de miere densă, note de migdale și marțipan.
FINISH: Dulce, cu alcool bine integrat și revigorant.
157,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Choya
Choya - Sake - 0.75L, Alc: 14.5%
REGIUNE / ȚARĂ: JAPONIA
VOL. ALC.: 14.5%
VIN CLAR SEC. Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Unul dintre produsele aflate în portofoliul Choya este nelipsitul sake, un vin obținut din orez în fabrica din Japonia și îmbuteliat în Germania.
Choya este un sake produs în stilul Futsuu-shu (sake simplu), din cel mai bun orez japonez, fermentat încet, cu toți compușii naturali, înclusiv koji (drojdie), care aduce aroma dulce, caracteristică.
Choya oferă acest vin cu un conținut scăzut de alcool, ce păstrează prospețimea altor arome delicate și este potrivit pentru toți cei care doresc să încerce acest tip de vin.
ASPECT: Clar.
MIROS: Note de orez, drojdie fină și alcool.
GUST: Dulce, fin, echilibrat de o notă amară, intensă. Post gust proaspăt, cu aceeași notă de drojdie, completată de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de pește sau preparate tradiționale japoneze (sashimi, sushi, yakitori sau okonomiyaki).
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Choya
Choya - Original - 0.75L, Alc: 10%
Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.
Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, din prefectura Wakayama.
Acoolul din trestie de zahăr adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă băuturii Choya un buchet fructat unic, cu arome de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marțipan.
ASPECT: Auriu închis.
MIROS: Umeshu Original oferă un parfum exotic cu note de caise și migdale.
GUST: Aromă de fruct dulce-acrișor și alcool fin, cu note amărui din lemn de esență tare.
FINISH: Mediu, cu notă de fruct macerat.
43,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Choya
The Choya - Lichior Ume 3 yo GB - 0.7L, Alc: 15.5%
Compania Choya produce de peste 50 de ani băuturi tradiționale japoneze. Primul și cel mai important produs din portofoliul Choya este umeshu, un lichior obținut din diferite soiuri de ume (caisă), cunoscut în Japonia de secole.
Specialitatea umeshu are cea mai mare calitate atunci când extractul de ume și alcoolul sunt echilibrate prin maturarea fructelor întregi (cu sâmburi). Producătorul alege doar câteva dintre sutele de soiuri de caise, cultivate în Japonia, iar cel mai folosit este Nanko-ume, în distileria din prefectura Wakayama.
Acoolul din trestie de zahăr adăugat suplimentar în fruct, în timpul producției, oferă posibilitatea de a extrage aroma de ume (caisă japoneză), din pulpă, coajă dar și din sâmbure. Această metodă oferă băuturii Choya un buchet fructat unic, cu arome de sâmbure lemnos, asociat adesea cu migdale și marțipan. Această expresie este realizată din 6 loturi de umeshu și este maturată între 3 și 5 ani înainte să fie îmbuteliată și trimisă spre comercializare.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Pruna macerată este aroma care aduce plăcere simțurilor, alături de piersică și miere, ce dezvăluie o structură mai consistentă a clasicului umeshu.
GUST: În această parte a degustării se dezvoltă cu arome de fructe negre, cuișoare și lămîie zaharisită.
FINISH: Lung, cu notă de fruct macerat, sec.
179,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oban
Oban - Scotch Single Malt Whisky 14 yo - 0.7L, Alc: 43%
Ajunși la frontiera isulelor Hebride în 1793, frații John și Hugh Stevenson au găsit o insulă ce nu avea mai mult decât un port și pământ măturat de vânt. În același an, cei doi au adus un miez de civilizație prin fabrica de bere Oban (citiți OH-bin), un nume venit din galeză tradus în ‘micul golf’. În 1794, frații Stevenson au construit și distileria de whisky. Toate acestea s-au întâmplat înainte de fondarea oficială orașului scoțian Oban, care s-a ridicat în jurul distileriei înconjurându-i zidurile cu fiecare deceniu.
Distileria Oban a rămas la fel de peste 200 de ani: cădirea nu a fost extinsă, și este una dintre cele mai mici din Scoția, instalațiile sunt cele originale și în perfectă stare de funcționare, iar rețeta și metodele au rămas așa cum au fost lăsate de familia Stevenson. Pe parcursul anilor distileria și brand-ul au trecut în proprietatea multor companii. Astăzi face parte din Grupul Diageo și oferă lumii unele dintre cele mai rafinate whisky-uri din regiunea Highland.
Pentru fiecare expresie, echipa Oban folosește apă pură dintr-un lac natural aflat la doar 4 Km depărtare, orz adus din regiunea Speyside și turbă din multe zone al Scoției. Producția are loc fără grabă, fără compromis și cu multă atenție. După amestecul cerealelor, fermentarea și distilare în alambicurile vechi din cupru, whisky-ul este maturat în funcție de expresia dorită. Pentru eticheta de 14 ani, una dintre cele mai cunoscute ale producătorului scoțian, whisky-ul este maturat în butoaie din stejar alb american.
ASPECT: Auriu-strălucitor.
MIROS: Parfum de portocale proaspete, lămâi și pere cu note sare marină și puține vegetale uscate și pământii.
GUST: Aromă de smochine răscoapte, chiar uscate, mirodenii și malț ușor afumat cu turbă.
FINISH: Lung, fin, lemnos și puțin sărat.
270,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hine
Hine - Cognac H by Hine VSOP GB - 0.7L, Alc: 40%
Povestea Hine a început 1763, anul în care tânărul ofițer Thomas Hine, originar din Dorset, a hotărât să se stabilească în sud-vestul Franței, în localitatea Jarnac, unde și-a construit prima distilerie de coniac. Acest brand franțuzesc cu suflet britanic promovează ideea că un coniac excelent este, înainte de toate, un vin alb foarte bun, iar identitatea vinului este oferită de terroir și de evoluția de mii de ani a viței de vie.
Blend-ul creat pentru fiecare coniac este obținut prin distilarea vinurilor din struguri cultivați în zonele Grande Champagne și Petite Champagne. În localitatea Bonneuil sunt 115 hectare de viță de vie din soiul Ugni Blanc, hrănită de sol și acoperită la rădăcini cu pietre de calcar pentru a proteja și asigura recoltele viitoare.
Fiecare eaux-de-vie este transformat și rotunjit într-un coniac delicat prin maturarea în butoaie din stejar local, cu granulație fină, arse ușor la interior așa cum cere tradiția locului și standardele industriei. Dacă acest coniac V.S.O.P (Very Superior Old Pale) ar avea o personificare atunci ar fi unul dintre acele personaje elegante de pe Riviera Franceză a anilor ’30, imaginate de faimosul scriitor F. Scott Fitzgerald. Aromele sale construiesc o structură complexă, fermecătoare, ce așteaptă să fie descoperită în cocktail-uri, ori sec, acompaniată doar de un strop de tonic rece.
ASPECT: Chihlimbar strălucitor.
MIROS: Expresiv și discret în aceleși timp, cu note de iris, piersici proaspete, acacia și piper alb.
GUST: Fructat, cu note de citrice, gutuie și vanilie ce se propagă rapid pe papile. Notele florale se remarcă din nou și aduc o tușă de miere și verdeață.
FINISH: Floral, mediu spre lung.
177,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Saint Remy
Saint Remy - Brandy French Authentic VSOP - 0.7L, Alc: 40%
Brandy-ul Saint Rémy are o strânsă legătură cu istoria casei Rémy Martin, vărul mai ilustru care se află în topul producătorilor de coniac. În 1886, culturile de viță de vie ale casei Rémy Martin, aflate în vestul Franței, în Charente, erau grav afectate de phylloxera o boală răspândită în multe regiuni viticole ale Europei, în acea perioadă și mai târziu.
Plecat în căutarea unor culturi sănătoase de struguri, Paul-Emile Rémy Martin a găsit câteva varietăți bune, dar pentru brandy, nu coniac, pentru că acesta nu se mai afla în regiunea tradițională a coniacului. Paul-Emile și-a stabilit distileria în Machecoul o comună din partea istorică a Loarei Inferioare. Mai târziu casa franceză Saint Rémy a rămas aproape de faima vărului mai mare Rémy Martin prin exporturi internaționale, dezvoltarea gamei de băuturi și popularitatea crescută.
Strugurii albi și roșii culeși din regiuni ca Bordeaux, Burgundia sau Champagne sunt vinificați apoi distilați în coloane de condensare din cupru, după metoda tradițională, apoi maturate în baricuri din stejar franțuzesc. Pentru a crea acest V.S.O.P (very superior old pale), maestrul Cécile Roundaut, amestecă loturile cu pricepere și experiența celor 20 de ani de activitate în echipa Saint Rémy. După blend, brandy-ul este îmbuteliat în fabrica din Valea Loarei apoi este exportat în toate colțurile lumii.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, strălucitor.
MIROS: Saint Rémy se deschine cu note de alcool, înlocuite repede cu arome bogate de cireșe, agrișe și căpșuni sălbatice. Aromele fructate sunt urmate de cele florale, subtile, elegante, urmate îndeaproape de stejar cu ton de vanilie.
GUST: Echilibrat și rafinat cu papilele. Fructat și lemnos, cu note de vanilie ce formează un melanj clasic pentru o băutură distilată și maturată în Franța conform meșteșugului și regulilor vechi de sute de ani.
FINISH: Lung, fructat cu note slabe de lemn.
65,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Silent Pool
Silent Pool - Gin Rose Expression - 0.7L, Alc: 43%
Din pasiune pentru băuturi fine, un grup de prieteni au construit o distilerie artizanală pentru a crea băuturi alcoolice de calitate, fără compromisuri. Într-un loc liniștit și special din Anglia, pe proprietatea Ducelui de Northumberland, Albury Estate, mai multe clădiri de ferme au fost transformate într-o distilerie dedicată ginului Silent Pool.
Pentru a crea ginul Silent Pool, premiat la competiții de renume, echipa a cercetat amănunțit diferite ingrediente, proporții și metode de producție. Cea mai bună metodă de a obține un gin bogat este prin controlul proceselor din timpul distilării, de aceea sunt urmate 4 faze. Prima fază începe cu o parte din ingrediente, cum ar fi boabele de ienupăr bosniac, rădăcină din lemn dulce, scoarța de cassia, orris și bergamotă, zdrobite și macerate în alcool bază înainte de a fi distilate.
Urmează ienupărul din Macedonia, angelica adusă din Polonia, portocalele, cojile de lime și perele uscate care sunt introduse în coșul aflat în instalația de distilare, unde sunt pătrunse de alcool pentru a oferi aromele naturale și intense. Echipa Silent Pool adaugă și arome delicate obținute prin macerarea în alcool ce separă uleiurile și compușii aromatici de materia vegetală. Distilarea are loc în coloane cu mai multe camere și e atent supravegheată pentru a se obține o băutură cu arome echilibrate. Apoi ginul e pregătit de îmbutelierea pe linia proprie.
ASPECT: Clar.
MIROS: Un gin creat pentru sezonul cald, diferit de varianta clasică prin adăugare petalelor de trandafir. Rețeta originală a fost regândită pentru a pune în evidență aromele unei infuzii din ceai de trandafir ce îi dau ginului o persistență florală pe toată durata degustării.
GUST: Ușor, elegant și fin, cu note de vetiver și cardamom, unite armonios pe papile. Apar și mult așteptatele note de trandafir, cu o textură elegantă, promițătoare, ce pare fi lucrată cu îndemânarea unui parfumier.
FINISH: Mediu, cu note de citrice și mirodenii.
165,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stroh
Stroh - Rom 40 - 0.7L, Alc: 40%
Stroh este un nume de referință în lumea băuturilor alcoolice rafinate încă din 1832, anul în care Sebastian Stroh începe să producă în Austria băuturi de tip lichior și schnapps. Băutura devine populară în țara de origine și peste granițe, iar în anii 1970 este mărită producția pentru a face față cererii tot mai mare.
În perioada următoare Stroh devine unul dintre liderii de piață, rămâne unul din cele mai populare lichioruri din Europa, îți extinde gama de produse și, după schimbarea companiei deținătoare, se restabilește ca un brand ce oferă o băutură cu spirit austriac.
Romul Stroh Inländer este o băutură cu origini în timpul Imperiului Austro-Ungar. Acest rom produs de austrieci era oferit atunci marinarilor nu doar pentru a ridica moralul dar și din motive medicale. Din 2008, directivele eropene stabilesc că acest rom trebuie produs 100% în Austria din melasă de trestie de zahăr, devenind astfel un produs cu denumire protejată. Statutul unic al acestui rom oferă garanția calității dar și un profil aromatic select, obținut pe baza experienței de zeci de ani a producătorului austriac.
ASPECT: Arămiu închis.
MIROS: Note puternice de caramel și condimente. Sirop din zahăr brut, melasă și nucșoară
GUST: Textură de sirop dulce și arome bogate de condimente cu un ton lemnos.
FINISH: Lung, cu note de scorțișoară, vanilie și multe tipuri de alune.
69,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Magura Zamfirei
Magura Zamfirei - Wolfpack Elixir Twenty Gin GB - 0.7L, Alc: 40%
Măgura Zamfirei este un brand de gin creat de Alexandru Haita, fermier și antreprenor român, care a ales să își dezvolte afacerile cu o distilerie construită în comuna Călinești din județul Teleorman. Comuna Călinești se numea înainte Setraru și este locul unde se află o măgură, iar în această măgură o cârciumă ținută de un personaj numit Zamfira. Poveste spune că această cârciumă a fost arsă de haiduci, însă locul pe care se afla clădirea a fost numit mai târziu Măgura Zamfirei și a intrat în folclorul zonei.
Astăzi, în Călinești, distileria ce reamintește de povestea Zamfirei, produce un gin inspirat de un presupus obicei al cârciumăresei, care își culegea singură ingrediente din împrejurimi pentru a oferi oaspeților băuturi cu arome unice.
Elixir Twenty este a treia expresie din gama de ginuri și este produs după o rețetă ce îmbină pasiunea pentru plante și metode inovative, dezvoltate permanent în industria băuturilor de acest fel. Baza pentru gin este transformată armonio de cele 20 de plante aromatice, alese cu mare atenție de către maestrul distilator. Aromele proaspete poartă în fiecare picătură esențele naturii și viață, de pe piscurile Carpaților până în câmpiile Teleormanului.
ASPECT: Verde închis.
MIROS: Parfumul ginului reamintește de briza cu arome verzi, unde stă fără deranj ienupărul, amfitrionul ce primește cu multă prospețime aromele florale și fructate.
GUST: Alături de aroma ienupărului se desfac note de muguri, conifere, note delicate de soc și afine dulci-acrișoare, trezite de bruma dimineții.
FINISH: Vegetal, cald, cu o notă lungă de ienupăr.
163,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
St-Germain
St-Germain - Lichior - 0.7L, Alc: 20%
St~Germain este un lichior franțuzesc creat în 2007 de distilatorul american Cooper Smith și denumit astfel după Saint Germain-Des-Pres, o zonă a Parisului ce a influențat curentele artistice din Epoca Frumoasă și stilul Art Deco. Sticla elegată cu eticheta ce prezintă fontul auriu, este inspirată de eleganța și extravaganța aceluiași stil Art Deco, prezent în tot ceea ce însemna bunul gust în societatea pariziană din anii '20.
Acum parte din grupul Bacardi, St~Germain este în continuare un lichior produs cu pasiune și dăruire din cele mai proaspete și delicate flori de soc, culese în fiecare an spre sfârșitul primăverii. Primul lichior obținut din 100% flori de soc aduce în fiecare pahar o bucurie pentru simțuri.
Aroma sa este subtilă și delicată mulțumită notelor de piersică, pară și grepfrut. Alături de toate acestea, lichiorul St~Germain aduce acel savoir faire franțuzesc, un ingredient discret, dar esențial.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Floral, cu note subtile de litchi, puțin nectar de piersici, flori proaspete și dulci.
GUST: Echilibrat și fin pe papile, cu note de pere, dulceață moale, aromă din flori de soc, boabe de soc și citrice picante.
FINISH: Lung, proaspăt și armonios.
167,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dom' Profesor
Dom' Profesor Silver - Palinca prune - 0.7L, Alc: 40%
Pălinca Dom' Profesor este un produs românesc super premium din ingrediente 100% naturale, o băutură obținută prin fermentarea unui amestec ideal de soiuri de prune, desăvârșită mai apoi prin dubla distilare.
De la pălinca de prună culeasă târziu la sticla făurită de meșteri sticlari prin suflare, Dom'Profesor traiește viața produsului autentic, unic prin excelență.
ASPECT: Lichidul este clar și de o excelentă limpiditate.
MIROS: Parfum clasic de palincă curată de prune, seducător, suav dar intens fructat, de caise, prune, gutui și piersici.
GUST: Placută și cremoasă; se remarcă prin caracteristica catifelată alcoolul fiind bine integrat, și confirma paleta aromatica fructoasă identificată prin aprecierea olfactivă.
FINISH: Senzatia la final dupa înghițire, este foarte persistentă, ușor dulceagă și condimentată (piper alb și negru).
Se consumă tradițional la temperatura camerei în țoiuri/pahare mici, alături de gustări din carne și produse de carmangerie, brânzeturi tradiționale și preparate grase, tipice sezonului rece. Se poate servii și rece, un excelent 'chaser' turnat direct din congelator în pahare de shot înghețate, sau ca ingredient în mixologie (vezi rețete de cocktail-uri în blog).
141,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%
REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent
MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Acidulat, cu gust crocant, puternic fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Corpolența aduce un gust final mediu, cu notă de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
74,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Douglas Laing
Douglas Laing - Big Peat Scotch Blended Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
În 1948, Douglas Laing, un ofiţer în rezervă al Forţelor Aeriene Regale britanice, a fondat compania ce îi poartă numele, alături de un partener american, cu intenţia de a exporta brand-ul său, King of Scots, în Europa şi SUA.
Pe parcursul următorilor ani, membrii familiei Laing au fost legaţi de afacerile unor distilerii de renume unde au acumulat experienţa şi cunoştiinţele ce au dus la dezvoltarea companiei fondată de aviator. În prezent, scoţienii de la Douglas Laing oferă o gamă impresionantă de whisky-uri single malt şi blended printre care se află şi etichetele Timorous Beastie, Scallywag, The Gauldrons și Rock Island.
Big Peat este un amestec de whisky-uri single malt produse doar pe insula Islay. Startul acestei uniuni este dat de lotul Caol Ila, ce oferă aromele dulci, urmat de un Bowmore echilibrat, Ardbeg, cu esențele sale medicinale și arome vegetale uscate / pământii și Port Ellen, ce oferă eleganța desăvârșită a blend-ului.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Se deschide cu arome proaspete, intense, de sare și malț dulce, uscat cu fum de turbă.
GUST: Pe papile se simt arome de lemn ars, nisip îmbibat de apă sărată și fumul care încheie ciclul aromatic, puternic influențat de maturarea unor loturi folosite în acest blend.
FINISH: Lung, cu note persistente de sare, lemn dulce, fum și doar o urmă de fenoli.
170,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Grey Goose
Grey Goose - Vodka - 3L, Alc: 40%
Grey Goose este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de vodcă premium din lume și provine din Franța, regiunea Cognac. Distilatul este obținut din culturi de grău din regiunea agricolă Picardie și apă naturală din izvorul comunei Gensac-la-Pallue, aflată în sud-vestul țării.
Grâul pur și apa curată de izvor sunt singurele ingrediente pentru vodca clasică Grey Goose, iar distilarea urmează cinci pași respectați pentru fiecare lot, fără compromis. Pentru cei care doresc vodcă franceză diferită de varianta clasică, Grey Goose oferă o gamă constantă de șase băuturi cu diferite arome, dar și ediții limitate.
Vodca Grey Goose poate fi savurată sec ori în cocktail-uri elegante, cum ar fi: Bloody Mary, Black Russian, Bohemian Goose, Caipiroska, Cosmopolitan, Cherry Collins și multe altele.
ASPECT: Clar.
MIROS: Tare, dulce și curat, cu parfum de lămâie și nucă de cocos.
GUST: Vodca are o textură rafinată și cremoasă. Dulce și puțin amară. Se înfiripă ușor o notă de condiment.
FINISH: Finish-ul este lung, cald și cremos. Ultimele picături dezvăluie și o notă de anason dulce.
716,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Port Charlotte
Port Charlotte - Scotch Single Malt Whisky 10 yo - 0.7L, Alc: 50%
Whisky-ul Port Charlotte este produs la distileria Bruichladdich, construită în 1881 de frații Harvey în Scoția, pe insula Islay. După ani de dificultăți economice și logistice distileria a fost închisă definitiv în 1994, însă noi investitori au reaprins cazanele din cupru și l-au adus pe Jim McEwan, de la Bowmore, responsabil de toate operațiunile distilării.
În 2001, distileria Bruichladdich a fost restaurată și pusă în funcțiune, iar la scurt timp a reînceput producția de whisky comercializat sub etichetele Bruichladdich și Port Charlotte.
Port Charlotte Scotish Barley Heavily Peated este un omagiu adus distileriei și măiestriei moștenite de localnicii distilatori în arta de produce whisky-uri afumate. Orzul folosit la producția acestui whisky este cultivat în Scotia, iar apa provine dintr-un izvor natural de pe insulă. Butoaiele din stejar în care sunt maturate toate expresiile Port Charlotte au fost alese de Maestrul Jim McEwan și se află în vechiul depozit al distileriei, locul în care au fost maturate primele whisky-uri în urmă cu un secol.
ASPECT: Ambră clară.
MIROS: Notele de fum sunt contrabalansate de caracterul marin, timpul perfectând o armonie între lemnul de stejar, aroma de fum și distilat. Fumul ce se distinge este uscat, cu indicii de turbă și miros de pământ și permite aromelor de stejar să se evidențieze în valuri laolaltă cu note de caramel, ciocolată, cremă de vanilie, ghimbir, nucșoară și cuișoare.
Arome de citrice, bezea cu lămâie și clementine. Inspiră adânc și aromele florale de cimbru sălbatic și iarbă aromată te vor purta pe coasta Atlanticului.
GUST: Fin, delicat. Din nou, echilibrul de arome este perfect, fumul însoțind discret dulceața extrasă din adâncul lemnului de stejar. Se disting note de nucă de cocos, vanilie și miere combinate cu arome de stridii afumate și miros de nisip sărat, încălzit de soare.
FINISH: Finalul este sublim, cu note clare de fum, dulceața fină a orzului mălțuit, notele de portocale și mango și notele dulcegi de placintă ce indică profunzimea și calitatea stejarului.
Numeroasele valuri de arome se întrepătrund la fiecare înghițitură. Pe măsura ce apare fumul se simt și notele de măr copt, armonios, împletite cu arome dulci de malț și stejar.
257,33 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's Gentleman Jack - Tennessee Whiskey GB + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a numit băutura Tennessee Whiskey, un sortiment ce se detașa subtil de categoria bauturilor de tip bourbon. Această diferență făcută de Jack se baza pe faptul că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și pentru Gentleman Jack distilatul este trecut de două ori printr-un filtru din cărbune de arțar. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma gentilă a unui whiskey cu tradiție.
Gentleman Jack este alegerea potrivită și confortabilă pentru cei care doresc să experimenteze pentru prima dată un whiskey american. Este recomandat sec sau într-un cocktail elegant numit Manhattan, creat și inspirat de gentilomul rafinat, care alege totdeauna o băutură pe măsura caracterului său.
ASPECT: Ambră.
MIROS: În paharul cu Gentleman Jack simțim un buchet format din note de vanilie, zahăr brun, fructe și arțar.
GUST: Pentru început se simte aroma potentă a malțului dublu filtrat, urmat de notele de mijloc, extrase dintr-un mix de vanilie dulce și fructe, în special mere verzi.
FINISH: Notele finale sunt scurte și ne reamintesc de profilul aromatic al acestui whiskey: mix de malț rafinat, fructe, arțar și puțină miere polifloră.
Pachetul conține o cutie din carton cu însemnele Jack Daniel’s în care se află sticla de whiskey Jack Daniel’s Gentleman Jack de 0.7L + 2 pahare de sticlă de tip Tumbler, cu însemnele brand-ului Jack Daniel’s.
155,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cynar
Cynar - Bitter - 0.7L, Alc: 16.5%
Cynar bitter a fost creat în Italia, în anul 1952 de Angelo Dalle Molle, un antreprenor şi filatrop veneţian. Încă din anii 1950, Cynar (denumit după Cynar scolymus, numele ştiinţific din botanică al plantei de anghinare), a devenit popular în Italia, iar în prezent este parte din portofoliul grupului Campari şi este comercializat la nivel internaţional.
Cynar este un biter dulce-amărui, produs din anghinare, cunoscut pentru aroma sa plăcută şi distinctă, obţinută prin îmbogăţirea cu o infuzie de 13 ierburi aromatice şi plante. Reţeta după care este produs acest bitter, rămasă secretă încă din 1952, este bazată pe substanţele naturale care se găsesc în aghinare, printre care se află şi compusul activ numit cinarină.
Mulţumită amestecului de ierburi și plante din compoziție, Cynar bitter este un excelent aperitiv, digestiv sau ingredient sofisticat pentru cocktail-uri originale.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Lichiorul Cynar întâmpină simţurile cu arome vegetale de castravecior, nucă, trestie de zmeură, roşie de seră şi un ton fin de fum.
GUST: La gust este dulce-amărui, un laitmotiv aromatic, urmat de un amestec de caramel şi chinină amară, urmată de un condiment ce duce cu gândul la scorţişoară.
FINISH: Sfârşitul este definit de gustul amărui al chininei, cu puţină mentă şi caramel afumat.
61,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
