BLACK FRIDAY 2025
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial miniatura - 0.2L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
Moet Imperial este compus din peste 100 de vinuri, din care 20 până la 30% sunt adăugate din rezerva cramei pentru a oferi cupajului maturitate, complexitate și un profil aromatic echilibrat. Cupajul reflectă diversitatea și capacitatea celor trei soiuri de a se completa cu arome și note delicate.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Aromele vibrante și intense de mere verzi și citrice, prospețime oferită de nuanțe minerale și flori albe. Parfumul este incomplet fără notele de brioșă, cereale și alune proaspete.
GUST: Somptuozitate și finețe din fructe cu pulpă albă (pere, piersici, mere), atingerea delicată a bulelor mici și citricele revigorante, cu nuanțe de agrișe.
ASOCIERE CULINARĂ: Moet Imperial alungă plictiseala și delectează toate gusturile la mesele cu somon afumat, caviar, creveți, calamar prăjit și scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
70,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Herradura
Herradura - Tequila Reposado - 0.7L, Alc: 40%
Casa Herradura și-a început activitatea în 1870, pe domeniul numit de mexicani ‘hacienda’ San Jose del Refugio, localizat în ce-a mai cunoscută regiune din Mexic, Jalisco. Acolo, la scurtă distanță de Guadalajara, se află ultima hacienda de construcție veche unde încă se mai produce tequila. Dincolo de zidurile străvechi, echipa Herradura folosește meșteșugul transmis de fiecare generație pentru a produce cele mai fine loturi de tequila de până acum. Și tot acolo, în micul orășel Amatitàn, se află locul în care Herradura a produs prima tequila reposado și extra añejo.
Pentru orice tequila Herradura, sunt necesare cele mai bune culturi de agave albastre Weber, care sunt apoi tăiate de ‘jimadores’ și duse la distilerie unde stau la cuptor pentru a se aburi (coace), timp de 26 de ore. Planta este apoi răcită și zdrobită / stoarsă într-o moară de piatră vulcanică pentru a se extrage sucul dulce. Urmează fermentarea sucului în cuve mari cu drojdie de fructe și apă din sursă locală.
Distilarea sucului de agave are loc în instalații din cupru individuale, de mică capacitate, ce oferă o tequila fină, intensă și pregătitiă pentru a fi desăvârșită în butoaiele din lemn. Maturarea are loc în butoaie din stejar alb american, în funcție de etichetă, între 45 de zile și 4 ani.
ASPECT: Chihlimbar-auriu.
MIROS: Note dulci de caramel cu unt la discreție și biscuiți cu ghimbir. Mărarul și salvia aduc o prospețime vegetală
GUST: Puțin astringent, cu note de stejar, lemn de santal și agave rumenite. Notele de condimente și ceară de albine devin mai clare.
FINISH: Piper alb și ulei din semințe de in.
140,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Herencia de Sanchez
La Herencia de Sanchez - Mezcal Espadin - 0.7L, Alc: 42%
La Herencia de Sanchez se traduce în “moștenirea lui Sanchez”, și este o afacere de familie din Mexic, aflată la cea de-a treia generație. La Herencia de Sanchez își are originile în Candelaria Yegolé, un orășel mic din sud estul Văii Tlacolua, la poalele munților Sierra Sur (aproape de Oaxaca).
Mezcalul din Candelaria Yegolé este produs sub stricta supraveghere și implicare a maestrului Romulo Sanchez Parada. Recoltarea, coacerea în cuptor, fermentarea și distilare este realizată cu muncă manuală și instalații din cupru artizanale, de mici dimensiuni, ce oferă aromele clasice ale distilatelor originale din Mexic.
ASPECT: Clar.
MIROS: Citrice, guava, ananas, tutun proaspăt și vanilie dulce.
GUST: Portocale uscate, sirop de piersici, ierburi verzi și piper negru.
FINISH: Mediu. Subtil și condimentat.
186,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Leblon
Leblon - Cachaca - 0.7L, Alc: 40%
Leblon Cachaça este o băutură artizanală, premium, produsă în Brazilia, regiunea Minas Gerais. Cachaça se obține prin fermetarea și distilarea sucului de trestie de zahăr încă din 1532, cand portughezii din Madeira au adus pentru prima dată trestia de zahăr în Brazilia. Numită și pinga, caninha sau aguardente, această băutură este una dintre cele mai cunoscute din America de Sud.
Pentru Cachaça Leblon, producătorii brazilieni urmează metodele clasice de producție. Trestia de zahăr este culeasă manual și trimisă imediat la presat. Sucul de presă este lăsat la fermentat între 20 și 24 de ore. După fermentare sucul este distilat în cazanele de cupru, după care este tras în butoaie din stejar franțuzesc folosite la producția de coniac și lăsat la maturare 6 luni. După maturare, mai multe loturi de Cachaça sunt amestecate de Maeștrii Gilles Merlet și Carlos Oliveira.
Cachaça poate fi savurată sec sau cu gheață însă, de cele mai multe ori, este un ingredient de bază pentru cocktail-urile tropicale, cele mai cunoscute fiind Caipirinha și Daiquiri, unde înlocuiește romul.
ASPECT: Clar.
MIROS: Fructat, cu note de trestie de zahăr și condimente, urmate de subtile note de vanilie, ierburi aromate și lemn.
GUST: Supplimentar notelor regăsite în parfum, băutura este echilibrată cu arome de citrice și piper.
FINISH: Lung și fructat.
126,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bottega
Bottega - Prosecco DOC, Gold - 0.2L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.
Bottega Gold este un sortiment brut, proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Strugurii sunt culeși manual, pentru a asigura calitatea produsului, apoi boabele sunt presate uşor pentru acel must pur, fermentat în cisterne din oţel inoxidabil la rece.
Fermentarea a durat aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, în prezenţa unei drojdii selecţionate. După fermentare, vinul este lăsat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta o structură cu arome echilibrate. Pentru a dezvolta spuma caracteristică, vinul este fermentat a doua oară prin metoda Charmat (numită și Martinotti) în cisterne de inox presurizate și cu temperatură controlată.
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj delicat de persistență medie.
MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de flori din salcâm şi lăcrămioare.
GUST: Proaspăt şi armonios, combină cu eleganţă aromele delicate de flori şi fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
23,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Maker's Mark
Maker's Mark - American Bourbon Whiskey - 1L, Alc: 45%
Compania Maker’s Mark a început cu o familie din S.U.A. care a dorit în 1953 să producă un whisky propriu pe care să îl savureze mereu împreună cu cei dragi. Bill Samuels Senior a început să producă whisky pe baza unei reţete de familie, veche de 170 de ani.
Bill a început să experimenteze cu diferite ingrediente şi procese pentru a obţine un whisky cu profil aromatic ce necesita un timp cât mai scurt de maturare. A înlocuit secara, folosită tradiţional pentru bourbon, cu grâul roşu de iarnă. Această schimbare a înlocuit taria din secară cu aroma dulce a grâului şi astfel a stabilit un etalon pentru toţi cei care i-au urmat şi au produs whisky în distileria din statul Kentucky.
Pe parcursul anilor, urmaşii lui Bill au dus mai departe pasiunea pentru bourbon şi au contribuit la schimbarea şi evoluţia industriei americane de whisky. Au creat o imagine inconfundabilă pentru brand, au dezvoltat afacerea cu încă trei sortimente şi au fost printre primii care au invitat turisti în distilerie unde îşi dezvăluie şi astăzi o parte importantă din meşteşug.
ASPECT: Chihlimbar cu reflexii aurii.
MIROS: Maker’s Mark aduce un parfum cu note superbe de miere condimentată, coji din fructe, arome de strugure Malvasia, alune de pădure şi fructe, cu puţin lemn rumenit.
GUST: Bogat şi plin, cu note de secară şi mirodenii, malţ de orz, puţin ulei de nucă, cu unt şi vanilie.
FINISH: Finalul este dulce, marcat de aroma de caramel şi condimente uscate din butoiul de stejar uscat.
134,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - Coffey Grain Japanese Whisky - 0.7L, Alc: 45%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
Coffey Grain este un sortiment clasic pentru distileria niponă încă din anii 1960. Coffey Grain este obținut din distilarea unui amestec de porumb și puțin malț de orz, după metoda inventată în Aeneas Coffey în 1830. Distilarea în instalație Coffey este un proces complicat și de durată, de aceea whisky-urile obținute prin această metodă sunt rare, însă aduc texturi și arome cu totul speciale.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum de vanilie din butoi de bourbon, note de porumb cu tușe vegetale de mușețel.
GUST: Dulce, fructat de pepene, grepfrut și sirop gros, echilibrat de biscuiți crocanți și vanilie proaspătă.
FINISH: Note lungi de porumb, dulce și vibrant.
255,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac VS - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pt. cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
O plăcere alături de preparate flambate sau lângă carne cu sos pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker și savurat în pahar rock / bucket.
144,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nordes
Nordes - Gin - 0.7L, Alc: 40%
Nordés este un gin premium, creat de trei pasionați de lumea băuturilor rafinate care au dorit să creeze rețeta unui gin dedicat locuitorilor și regiunii spaniole Galicia. Inspirat de tot ce e iberic și varietatea de ingrediente disponibile, ginul spaniol are la bază un distilat din struguri Albariño și 11 plante macerate, dintre care 6 fac parte exclusiv din flora sălbatică a regiunii Galicia.
Ingrediente locale sunt: salvie, frunze de dafin, lămâiță, eucalipt, mentă și săricică. Celelalte 5 botanice, menite să completeze caracterul mediteraneean și să aducă un echilibru ginului sunt următoarele: ienupăr, ghimbir, cardamom, hibiscus și ceai negru.
Fiecare plantă este macerată individual pentru perioade ce diferă în funcție de intensitatea dorită, de la 1 oră până la 1 lună. Aromele oferite de plante sunt atent selectate și aduse în acest gin pentru a forma un melanj aromatic echilibrat, plăcut și satisfăcător.
ASPECT: Clar.
MIROS: Un amestec curajos de vegetale uscate, dulceață de boamboane și caramele, piper alb și o aromă slabă de vegetale amare (ace de pin).
GUST: Ienupărul iese mai bine în evidență atunci când ginul atinge papilele. După această introducere clasică urmează o aromă simplă din flori de primăvară, ceai negru, lămâiță și mentol.
FINISH: Gustul final lung continuă cu aceleași arome principale de dulceață, piper și vegetale.
111,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pyrat
Pyrat - Rom XO Reserve - 0.7L, Alc: 40%
Pyrat este spiritul de explorator, inspirat de un blend negru produs în statele din Caraibe și maturat până la 16 ani pentru a oferi cele mai intense arome. Prin forma sticlei din secolul al XIX-lea, design-ul etichetei și funda galbenă Pyrat XO (Extra Old) aduce tuturor povestea piraților din Caraibe.
La fiecare sticlă este oferit un medalion în care apare Hoti, protectorul zen și patronul spiritual al barmanilor. Protectorul invocă fericire, prosperitate și voie bună tuturor, iar reprezentarea sa grafică este făcută în stilul asiatic pentru că în acea parte a lumii a fost distilată trestia de zahăr pentru prima dată.
XO (Extra Old) Reserve este o alegere foarte bună pentru cei care doresc să exploreze aromele tropicale ale caraibilor în variantă simplă sau în cocktail-uri personalizate, cum ar fi: Pyrate Black Pearl, Pyrate Coral Cove sau Pyrate Sails Up Sour.
ASPECT: Chihlimbar deschis, auriu.
MIROS: Complex, cu arome de caramel, miere, melasă și coajă de portocală.
GUST: Pe papile este neted și delicat, aproape dulce, cu note de condimente proaspete.
FINISH: Cald și lung, cu o notă de caramel ars.
141,73 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Rose Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui portofoliu divers de vinuri spumante, de calitate superioară, printre care se află și acest Prosecco rose brut, din soiurile Glera (85-90%) și Pinot Noir (15-10%), cultivate în regiunea cu Denumire de Origine Controlată Friuli-Venezia Giulia.
ASPECT: Roz-pal, cu perlaj fin, mediu.
MIROS: Parfum delicat din fructe negre și roșii, proaspete.
GUST: Aromele inițiale de fructe de pădure sunt completate de note citrice. Un spumant cu aciditate echilibrată și corp mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor într-o zi de vară, alături de aperitive și gustări.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
31,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Teeling
Teeling - Irish Single Malt Whiskey GB - 0.7L, Alc: 46%
Producția distilatului de whiskey și antreprenoriatul au fost parte din viața familiei Teeling încă din 1782, când Walter Teeling a construit o distilerie cu instalații artizanale în Marrowbone Lane, centrul zonei industriale din Dublin.
Fiecare generație a familiei Teeling a dus mai departe meșteșugul de a produce whiskey, dar și propria contribuție la existența și activitatea distileriei. Din 2012, Jack și Stephen au început munca proprie la acest brand, încununată în 2015 cu inaugurarea unei distilerii noi, prima din Dublin, construită în ultimii 125 de ani pe Market Street, parte din Triunghiul de Aur (zona cu cele mai vechi distilerii).
Poate cel mai convențional dintre neconvenționale, acest lot este un distilat din 100% malț de orz, maturat și desăvârșit în butoaie din stejar ce oferă arome și note elegante din cinci băuturi diferite: sherry, port, vin de Madeira, vin alb din regiunea franceză Burgundia și vin roșu din soiul Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.
MIROS: Vibrant, cu aromă de pepene, caramel și lămâie.
GUST: Note de fructe uscate, citrice, vanilie, cuișoare și multe condimente.
FINISH: Lung, dulce și armonios cu taninuri seci din lemnul butoaielor de vin, ce se unesc ca o filarmonică clasică în această compoziție irlandeză.
184,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Johnnie Walker
Johnnie Walker - Black Label Scotch Blended Whisky - 1L, Alc: 40%
Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky.
Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci au lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră.
Johnnie Walker cu etichetă neagră, este un model pentru industria blend-urilor de whisky. Eticheta neagră oferă un amestec de whisky-uri aduse din patru puncte ale Scoției, maturate minim 12 ani, pentru un profil aromatic original.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Un parfum bogat de fructe negre, tropicale, cu note de vanilie dulce.
GUST: Eticheta neagră oferă savoare unui whisky elegant, maturat în butoaie din stejar, cu aromă cremoasă din caramel, rezultat din distilarea tradițională a unor cereale selecționate.
FINISH: Finalul este cald și oferă o aromă de fum, caracteristică etichetelor Johnnie Walker.
141,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stalinskaya
Stalinskaya - Vodka Blue - 0.7L, Alc: 45%
Brand-ul de vodcă Stalinskaya a fost creat în 1996, iar denumirea vine de la cuvântul 'stal', din rusă, care înseamnă 'oțel'.
Vodca Stalinskaya este produsă de peste 20 de ani din ingrediente naturale. Grâu distilat în trei etape, pentru cel mai pur alcool, filtrare prin cărbune și coajă de nucă de cocos și amestec cu apă pură pentru acel gust puternic și clar.
Stalinskaya Blue este obținută din grâu LUX fermentat și distilat în alcool pur, filtrat mai apoi în trei etape succesive prin cărbune de mesteacăn și plante aromatice. Distilarea și filtrarea prin vegetale aduce arome naturale, gust puternic și rafinat. Este o vodcă „Extra Strong” de 45% vol.
Stalinskaya Blue este despre succes, putere și distracție. Se adresează cunoscătorilor, oamenilor experimentați, celor care reușesc să îmbine statutul profesional cu viata socială activă.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aromă de unt și note de alune prăjite și pergament încălzit ce aduce o urmă de lemn și piper.
GUST: Tare, cu note dulci de frișcă și cereale rumenite.
FINISH: Scurt și foarte fin.
48,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jagermeister
Jagermeister - Herbal Liqueur - 1.75L, Alc: 35%
În secolul al XIX- lea Wilhelm Mast era un producător de oțet din Germania, însă fiul său, Curt Mast a decis să ducă afacerea mai departe și să creeze un produs diferit. Astfel, în anii 1930, în orașul Wolfenbüttel din Saxonia Inferioară, Curt Mast a creat un lichior de plante care a fost la început o băutură de sărbătoare pentru vânători. După ani de cercetare și perfecționare, Curt a stabilit rețeta finală pentru un lichior din 56 de ingrediente naturale.
După mai bine de 80 de ani, lumea lui Curt s-a schimbat însă alchimia sa a rămas aceeași. Băutura conține ierburi, muguri, rădăcini și fructe de cea mai bună calitate, aduse din toată lumea, prelucrate în 4 amestecuri diferite, macerate, apoi amestecate din nou și ținute la maturat în butoi din stejar german timp de 12 luni.
După maturare, licoarea își spune povestea de fiecare dată, prin parfum și arome din patru colțurile ale lumii. Jägermeister este ingredientul de petrecere și voie bună, în club, sau cine știe, poate la o partidă de vânătoare, adânc în pădurea cerbului.
ASPECT: Roșu Burgundia.
MIROS: Savurat sec sau în cocktail-uri, Jägermeister este mereu impunător. Ingredientele naturale ale acestui lichior sunt concentrate inițial în note intense de ierburi și citrice care pregătesc o revelație.
GUST: În varianta clasică, Jägermeister este un lichior al contrastelor: condimentat, dulce și fructat, cu note din coajă de portocală zaharisită, nucșoară și piper negru.
FINISH: Piperat și fructat.
Producătorul recomandă păstrarea lichiorului Jägermeister la rece și consumul la o temperatură precisă de -18°C.
128,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Herradura
Herradura - Tequila Plata - 0.7L, Alc: 40%
Casa Herradura și-a început activitatea în 1870, pe domeniul numit de mexicani ‘hacienda’ San Jose del Refugio, localizat în ce-a mai cunoscută regiune din Mexic, Jalisco. Acolo, la scurtă distanță de Guadalajara, se află ultima hacienda de construcție veche unde încă se mai produce tequila. Dincolo de zidurile străvechi, echipa Herradura folosește meșteșugul transmis de fiecare generație pentru a produce cele mai fine loturi de tequila de până acum. Și tot acolo, în micul orășel Amatitàn, se află locul în care Herradura a produs prima tequila reposado și extra añejo.
Pentru orice tequila Herradura, sunt necesare cele mai bune culturi de agave albastre Weber, care sunt apoi tăiate de ‘jimadores’ și duse la distilerie unde stau la cuptor pentru a se aburi (coace), timp de 26 de ore. Planta este apoi răcită și zdrobită / stoarsă într-o moară de piatră vulcanică pentru a se extrage sucul dulce. Urmează fermentarea sucului în cuve mari cu drojdie de fructe și apă din sursă locală.
Distilarea sucului de agave are loc în instalații din cupru individuale, de mică capacitate, ce oferă o tequila fină, intensă și pregătitiă pentru a fi desăvârșită în butoaiele din lemn. Maturarea are loc în butoaie din stejar alb american, în funcție de etichetă, între 45 de zile și 4 ani.
ASPECT: Clar, cu reflexii gălbui.
MIROS: Agave, ierburi aromate și note subtile de stejar.
GUST: Aromă robustă de agave, citrice și lemn tare, oferită de cele 45 de zile de maturare în stejar american.
FINISH: Mediu. Distilat fin cu aromă de vegetale arse.
140,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Slane
Slane - Irish Blended Whiskey - 0.7L, Alc: 40%
Slane Irish Whisky este primul Irish whisky lansat de Brown Forman în anul 2017. Denumirea provine de la castelul Slane de lângă Dublin, deținut de familia Conyngham. Odată cu creșterea interesului pentru astfel de whisky-uri, membrii familiei Conyngham au decis să colaboreze cu Brown Forman pentru a deschide o distilerie chiar lângă castel. În 2015 a început construcția distileriei în interiorul anexelor cu o vechime de 250 de ani.
Distilatorii irlandezi din satul Slane folosesc tunuri de mălțuire cu tehnologie modernă și alambicuri din cupru pentru a produce trei băuturi tradiționale: Pot Still (whiskey din amestec de orz mălțuit și orz nemălțuit) Grain (whiskey obținut din amestec de cereale) și Malt (clasicul whiskey din malț de orz).
Brand-ul irlandez ne oferă un blend din whiskey-uri maturate în butoaie noi din stejar, în butoaie asezonate cu whiskey american din Tennessee și în butoaie asezonate cu sherry Oloroso.
ASPECT: Auriu-topaz cu reflexii de caramel.
MIROS: Parfum complex de fructe cu stropi de caramel, bomboane de zahăr ars și caramel (butterscotch), vanilie, condimente și stejar ars.
GUST: Începutul este condimentat, apoi se îndulcește cu caramel, vanilie și butterscotch aflat deasupra unui strat gros de fructe uscate.
FINISH: Note lungi de fructe uscate, zahăr, lemn și caramel.
111,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baricz
Baricz - Palinca visine - 0.5L, Alc: 41%
Baricz este un brand de băuturi alcoolice tradiționale, de calitate premium, produse de Bestiller Fruttia în distileria aflată în comuna Joseni din județul Harghita.
Băuturile producătorului din Ardeal sunt premiate la competiții internaționale și oferă aromele intense din fructe de livadă și soiuri de struguri cu origini locale, dar și soiuri recunoscute în Europa.
Această băutură nobilă este produsă din numai două ingrediente, fructe alese de pe dealurile Carpaților și apă de izvor din Munții Harghitei.
ASPECT: Clar, limpede.
MIROS: Arome discrete de distilat fructat și lemn verde.
GUST: Prima senzație este oferită de alcoolul tare cu note de pulpă de vișină macerată și o tușă de dulceață acoperită de astringența naturală a fructelor roșii.
FINISH: Intens, sec, ușor cald.
118,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baricz
Baricz - Palinca struguri Muscat Ottonel - 0.5L, Alc: 41%
Baricz este un brand de băuturi alcoolice tradiționale, de calitate premium, produse de Bestiller Fruttia în distileria aflată în comuna Joseni din județul Harghita.
Băuturile producătorului din Ardeal sunt premiate la competiții internaționale și oferă aromele intense din fructe de livadă și soiuri de struguri cu origini locale, dar și soiuri recunoscute în Europa.
Această băutură nobilă este produsă din numai două ingrediente, fructe alese de pe dealurile Carpaților și apă de izvor din Munții Harghitei.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aromă de alcool tare și note de ierburi ce se dezvoltă tihnit pe simțuri.
GUST: Textură ușoară, proaspătă, cu notă din pieliță verde de strugure, o tușă de flori sălbatice și ierburi.
FINISH: Post gust echilibrat și sec.
109,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baricz
Baricz - Palinca struguri Feteasca Regala - 0.5L, Alc: 41%
Baricz este un brand de băuturi alcoolice tradiționale, de calitate premium, produse de Bestiller Fruttia în distileria aflată în comuna Joseni din județul Harghita.
Băuturile producătorului din Ardeal sunt premiate la competiții internaționale și oferă aromele intense din fructe de livadă și soiuri de struguri cu origini locale, dar și soiuri recunoscute în Europa.
Această băutură nobilă este produsă din numai două ingrediente, fructe alese de pe dealurile Carpaților și apă de izvor din Munții Harghitei.
ASPECT: Clar.
MIROS: Soiul de struguri Fetească Regală aduce un buchet de arome evidente de fructe și ierburi proaspete.
GUST: Dintre aromele de fructe sunt cele de mere și gutui verzi ce dau un gust amărui și astringență de durată.
FINISH: Gust final lung, fructat.
86,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
