BLACK FRIDAY 2025
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Expresia de 12 ani reprezintă semnătura distileriei și stilul whisky-ului din Speyside. Prospețimea unică oferită de apa izvor, aromele de malț și fructe sunt așa cum le-a dorit William Grant încă din 1887. Toate aceste arome sunt rotunjite de maturarea de 12 ani în cele mai bune butoaie din stejar american și butoaie de sherry din stejar european.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Proaspăt și fructat cu o notă de pară. Mirosul oferă prima idee despre calitatea malțului și aroma clară, echilibrată de stejar tânăr.
GUST: Dulce și fructat. Se simt pe papile notele de caramel cu mult unt, smântână, malț și stejar.
FINISH: O notă moale, dar persistentă, de malț și lemn umed.
143,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dom' Profesor
Dom' Profesor Gold - Palinca prune - 0.7L, Alc: 50%
Pălinca Dom' Profesor este un produs românesc super premium din ingrediente 100% naturale, o băutură obținută prin fermentarea unui amestec ideal de soiuri de prune, desăvârșită mai apoi prin dubla distilare.
De la pălinca de prună culeasă târziu la sticla făurită de meșteri sticlari prin suflare, Dom'Profesor traiește viața produsului autentic, unic prin excelență.
ASPECT: Are culoarea mierii de salcâm, cu subtile tente de chihlimbar.
MIROS: Parfum intens lemnos, cu o evidentă caracteristică de vanilie, îmbogățită de note de cedru și pin.
GUST: Gust onctuos și savuros, alcoolul fiind bine integrat, cu accente ușoare de fructe (caise și prune uscate), completate de o lemnozitate puternică, distinctă de stejar și cedru și îmbogățită de delicate note de caramel și condimente (de piper negru și nucșoară).
FINISH: Senzatia remanentă după înghițire, este dulceagă, intens vanilată cu accente de piper.
Se consumă tradițional la temperatura camerei în țoiuri/pahare mici, alături de gustari din carne și produse de carmangerie, brânzeturi tradiționale și preparate grase tipice sezonului rece. Se poate servii și rece, un excelent 'chaser' turnat direct din congelator în pahare de shot înghețate, sau ca ingredient în mixologie (vezi rețete de cocktail-uri în blog).
152,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chambord
Chambord - Lichior - 0.7L, Alc: 16.5%
Brand-ul Chambord a fost creat în 1982, însă lichiorul actual este creat după o rețetă creată de francezi în regiunea istorică Valea Loarei, la sfârșitul secolului al XVII-lea. O poveste interesantă legată de acest tip de lichior face referire la un producător care a oferit băutura Regelui Franței Ludovic al XIV-lea în timpul unei vizite la palatul Chambord.
Chambord este lichiorul care a reușit să dăruiască într-o sticlă toate atributele definitorii pentru țară sa de origine, Franța. Eleganța ambalajului și rafinamentul gustului fac din acest lichior franțuzesc răsfățul perfect al femeii moderne.
Gustul bogat și mătăsos al lichiorului Chambord este rezultatul îmbinării ingredientelor 100% naturale: zmeură neagră, mure atent selecționate, coniac XO și vanilie de Madagascar.
ASPECT: Vișiniu în sticlă sferică, elegantă, cu centura aurie și însemnele brand-ului.
MIROS: Parfum din fructe de pădure, portocale și vanilie
GUST: Zmeură macerată în coniac fin. Dulceață din fructe de pădure, arome de coniac fin, note de ierburi și vanilie.
FINISH: Aromat, astringent, cu un eau-de-vie energic.
95,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Apple Tennessee Whiskey - 0.7L, Alc: 35%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție whiskey-ul este supus unui proces esențial pe care se bazează denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul de 70 de grade tărie este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este lăsat la maturare în butoaie din stejar, fabricate conform instrucțiunilor precise ale specialiștilor din distilerie.
Foarte versatil, delicios de fin și revigorant în orice sezon, Jack Apple combină lichiorul de mere verzi proaspete cu inconfundabilul caracter unic al lui Jack Daniel’s. Este un whiskey cu aromă de mere pe care doar Jack Daniel’s îl poate livra - savurat cu ușurință acasă într-un cocktail răcoritor, apreciat ca shot rece alături de prieteni sau sorbit încet, cu gheață.
ASPECT: Chihlimbar deschis, strălucitor.
MIROS: Aromă concentrată de mere verzi, coapte la cuptor și glazurate cu caramel. Este nelipsit stejarul și notele scurte de scorțișoară uscată.
GUST: Pe papile dulceața echilibrează procentul de 35% volum alcool și face loc aromelor recurente de măr ras călit, caramel și lemn tare ars la foc mic.
FINISH: Măr verde, caramel și stejar ars.
87,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.
GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.
FINISH: Delicat și lung.
168,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie Brut Imperial GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
Moët Imperial este compus din peste 100 de vinuri, din care 20 până la 30% sunt adăugate din rezerva cramei pentru a oferi cupajului maturitate, complexitate și un profil aromatic echilibrat. Cupajul reflectă diversitatea și capacitatea celor trei soiuri de a se completa cu arome și note delicate.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Aromele vibrante și intense de mere verzi și citrice, prospețime oferită de nuanțe minerale și flori albe. Parfumul este incomplet fără notele de brioșă, cereale și alune proaspete.
GUST: Somptuozitate și finețe din fructe cu pulpă albă (pere, piersici, mere), atingerea delicată a bulelor mici și citricele revigorante, cu nuanțe de agrișe.
ASOCIERE CULINARĂ: Moët Imperial alungă plictiseala și delectează toate gusturile la mesele cu somon afumat, caviar, creveți, calamar prăjit și scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
173,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Mezcal Durango - 0.7L, Alc: 44%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Plin de personalitate, distinct și frumos, toate trei într-un singur decantor. Clase Azul Mezcal Durango este obținut din agave Cenizo, originare din nordul Mexicului, statul Durango. Solul bogat în minerale și apa din izvoare naturale oferă plantelor arome complexe, extrase prin metode artizanale antice ce aduc tribut băuturii tradiționale mezcal.
ASPECT: Clar, cu reflexii argintii.
MIROS: Citric și vegetal, prin note de lime, măsline verzi și condimente, unde răzbat tușe aproape insesizabile de cuișoare bine uscate.
GUST: Corpolență medie, cu note de alune, zahăr brun, miere, lemn pătruns de distilat și ciocolată cu vișine.
FINISH: Fructat și condimentat.
1.880,83 RON -
The Famous Grouse
The Famous Grouse - Scotch Blended Whisky eticheta personalizabila - 0.7L, Alc: 40%
The Famous Grouse este un brand apărut din inițiativa lui Matthew Gloag, urmașul unei familii de negustori de vin și băuturi distilate din Scoția, care îți vindeau marfa în orașul Perth.
Experiența de zeci de ani în blend-uri de whisky și oportunitățile economice al vremurilor i-au permis lui Matthew să creeze în 1896 un blend numit The Famous Grouse, care a devenit cunoscut în toată lumea.
În prezent, The Famous Grouse păstrează viziunea fondatorului: aceea de a crea cel mai bun blend de whisky. Pentru a îndeplini această viziune, echipa trece whisky-ul prin patru pași esențiali. Primul pas implică maturarea în butoaie din stejar, al doilea pas este amestecul a diferite loturi, ce poate dura săptămâni - nu este nici o grabă. Al treilea pas este procesul de selecție și îmbuteliere, iar cel de-al patrulea pas are legătură cu inovarea și experimentarea continuă a distilatorilor din echipa Famous Grouse.
ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.
MIROS: Fructe zaharisite, biscuiți tradiționali scoțieni cu unt și coji de citrice.
GUST: Fructe uscate, mirodenii fine (scorțișoară, ghimbir) și notă de stejar.
FINISH: Final moale, bine echilibrat.
68,62 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jose Cuervo
Jose Cuervo - Tequila Reserva De La Familia GB - 0.7L, Alc: 38%
Povestea Jose Cuervo începe în 1700, în Mexic, cu însuși José Antonio de Cuervo y Valdés, care a primit de la Regele Spaniei, Ferdinand al VI-lea, un înscris oficial ce îi permitea să planteze agave pe pământul său și distileze această plantă. Tequila Jose Cuervo a devenit și mai populară în secolul XX, când au apărut și primii competitori din regiunile cu producători mici. Actualitatea brand-ului Jose Cuervo a rămas neschimbată, fiind cel mai vechi brand de tequila din lume, cu o gamă generoasă de etichete pentru toate gusturile.
Reserva de la Familia Extra Añejo este una dintre cele mai premiate tequila ale familiei producătorului mexican. Pentru această tequila sunt alese agave albastre, complet mature (de 10-12 ani), apoi sunt tăiate de jimadores pentru a colecta inima plantei în formă de ananas. Aceste bucăți dulci din agavă sunt coapte la cuptor timp de 48 de ore.
După coacere plantele sunt zdrobite pentru a se obține sucul, care este fermentat, apoi distilat. Tequila proaspătă urmează un proces elaborat în care o parte este maturată în butoaie din stejar franțuzesc, iar cealaltă parte este maturată în butoaie din stejar american. În final, cele două loturi sunt amestecate de maestrul distilator Alex Coronado.
ASPECT: Chihlimbar închis, cu ușoare reflexii aurii.
MIROS: Aromă de stejar, migdale, mere verzi, măsline și scorțișoară.
GUST: Maturarea generoasă aduce pe papile aroma intensă de lemn, onctuozitatea migdalelor prăjite completate de note sățioase de vanilie și scorțișoară.
FINISH: Lung, mătăsos și cald.
622,98 RON -
Gin Sul
Gin Sul - Dry Gin - 0.5L, Alc: 43%
Gin SUL îşi face apariţia în lumea ginurilor deosebite odată cu povestea interesantă a identităţii sale. Gin SUL este singurul gin din Hamburg, Germania, cu origini în punctul sud vestic al Europei peninsulare, pe pământul însorit al Portugaliei.
Producţia are loc aproape artizanal. Cazanele din cupru au doar 100 de litri şi permit trecerea lejeră a aburilor prin coji de lămâi proaspete din frumoasa Portugalie, rozmarin şi petale catifelate de trandafir. Distilatul îşi urmează cursul şi se amestecă în tihnă, cu apă rece şi curată din Hamburg, pentru a aduce licoarea la 43% alcool. Urmează procesul liniştit de maturare.
Maturarea aduce bogăţia aromatică a plantelor de ienupăr şi rozmarin, la care se adaugă ingredientul unic al acestei reţete: Cistus ladanifer (guma rosie).
ASPECT: Clar.
MIROS: Gin Sul are un debut serios, cu parfum unic, arome ce par complicate.
GUST: Toate aceste impresii duc încet dar sigur către sentimente profunde. La a doua degustare este descoperit acel constrast al originii sale: pe de o parte, este alcoolul tare, obținut cu rigurozitatea industriei germane, pe de altă parte, aromele de portocale sugerează dorul şi nostalgia iberică, ce trimite la acel misterios ’Saudade’, prezent pe fiecare sticlă.
FINISH: Gust final lung, bine condimentat. Un gin excelent în formula sa pură sau într-un Dirty Martini, sec şi solitar.
174,24 RON -
Blue Nun
Blue Nun - Sparkling Gold - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: GERMANIA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB DEMIDULCE. Blue Nun este un brand de vinuri produse în Germania încă din 1921 de H. Sichel Söhne, o companie din Mainz cu un istoric de peste 150 de ani. Deși afacerile producătorului german au stagnat în perioada războiului, brand-ul Blue Nun a devent foarte popular la nivel internațional între anii ‘50 - ‘80.
Expaniunea brand-ului Blue Nun în Europa și Statele Unite, a adus multe colaborări cu personalități faimoase, iar astăzi vinurile produse de germani sunt în continuare asociate cu artiști din lumea muzicii și cu petrecerile urbane.
Unul dintre vinurile interesante ale etichetei Blue Noon este spumantul ce conține foițe de aur alimentar de 24 de karate.
ASPECT: Galben, cu reflexii aurii intense. Perlaj fin.
MIROS: Arome de fructe de livadă și struguri copți, proaspeți.
GUST: Acidulat, fructat, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat la aperitive și la mese cu preparate ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ruinart
Ruinart - Sampanie Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.
De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.
Blanc de Blancs este un asamblaj delicat din soiul Chardonnay. Regele vinurilor franceze este reprezentat în această șampanie exclusivistă de culturile selectate din ani diferiți și cel puțin 20% vinuri de rezervă din ultimii doi ani.
ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui. Strălucitor, luminos, cu efervescență persistentă.
MIROS: Primul val aromatic aduce note de fructe proaspete, în special citrice coapte. Al doilea val aduce notele din flori și fructe cu pulpă albă (piersici albe).
GUST: Vinurile de rezervă și acele proporții de Chardonnay adus din culturile aflate la nord, în valea Vesle, își fac simțită prezența prin corpolență armonioasă, aromele proaspete de strugure alb, nectarine și citrice. Fnalul aduce o aciditate slabă, persistentă și răcoritoare.
ASOCIERE CULINARĂ: De la pahar la farfurie, acest blanc de blancs este un aperitiv excelent în zilele calde de vară și un vin pentru care preferă meniurile cu fructe de mare, crustacee, pește (biban de mare la disc) și tartar de doradă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
420,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jagermeister
Jagermeister - Herbal Liqueur - 0.7L, Alc: 35%
În secolul al XIX- lea Wilhelm Mast era un producător de oțet din Germania, însă fiul său, Curt Mast a decis să ducă afacerea mai departe și să creeze un produs diferit. Astfel, în anii 1930, în orașul Wolfenbüttel din Saxonia Inferioară, Curt Mast a creat un lichior de plante care a fost la început o băutură de sărbătoare pentru vânători. După ani de cercetare și perfecționare, Curt a stabilit rețeta finală pentru un lichior din 56 de ingrediente naturale.
După mai bine de 80 de ani, lumea lui Curt s-a schimbat însă alchimia sa a rămas aceeași. Băutura conține ierburi, muguri, rădăcini și fructe de cea mai bună calitate, aduse din toată lumea, prelucrate în 4 amestecuri diferite, macerate, apoi amestecate din nou și ținute la maturat în butoi din stejar german timp de 12 luni.
După maturare, licoarea își spune povestea de fiecare dată, prin parfum și arome din patru colțurile ale lumii. Jägermeister este ingredientul de petrecere și voie bună, în club, sau cine știe, poate la o partidă de vânătoare, adânc în pădurea cerbului.
ASPECT: Roșu Burgundia.
MIROS: Savurat sec sau în cocktail-uri, Jägermeister este mereu impunător. Ingredientele naturale ale acestui lichior sunt concentrate inițial în note intense de ierburi și citrice care pregătesc o revelație.
GUST: În varianta clasică, Jägermeister este un lichior al contrastelor: condimentat, dulce și fructat, cu note din coajă de portocală zaharisită, nucșoară și piper negru.
FINISH: Piperat și fructat.
Producătorul recomandă păstrarea lichiorului Jägermeister la rece și consumul la o temperatură precisă de -18°C.
58,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
Moët Imperial este compus din peste 100 de vinuri, din care 20 până la 30% sunt adăugate din rezerva cramei pentru a oferi cupajului maturitate, complexitate și un profil aromatic echilibrat. Cupajul reflectă diversitatea și capacitatea celor trei soiuri de a se completa cu arome și note delicate.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Aromele vibrante și intense de mere verzi și citrice, prospețime oferită de nuanțe minerale și flori albe. Parfumul este incomplet fără notele de brioșă, cereale și alune proaspete.
GUST: Somptuozitate și finețe din fructe cu pulpă albă (pere, piersici, mere), atingerea delicată a bulelor mici și citricele revigorante, cu nuanțe de agrișe.
ASOCIERE CULINARĂ: Moët Imperial alungă plictiseala și delectează toate gusturile la mesele cu somon afumat, caviar, creveți, calamar prăjit și scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
183,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey - 0.5L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
72,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bombay
Bombay Sapphire - London Dry Gin - 0.7L, Alc: 40%
Bombay Sapphire este un brand de gin lansat în 1987 şi distribuit de către Grupul Bacardi. Ginul Bombay este produs în Anglia, în Hampshire, la distileria construită pe locul unei mori vechi, numită Laverstoke.
Cel mai fin gin necesită cele mai bune ingrediente, de aceea maestrul Ivano Tonutti se ocupă de selecția celor 10 plante și fructe rare folosite pentru a infuza alcoolul în instalațiile distileriei din Hampshire.
Prin coșul de cupru perforat, plasat în instalațile originale din anii 1830, dar și în instalații moderne de 12.000 de litri, sunt infuzate arome naturale, intense din vegetale proaspete. Aromele din Sapphire sunt oferite de lemn dulce, rădăcină de iris italian, migdale, rădăcină de Angelica, scorțișoară chinezească, coriandru, piper Cubeba, coajă de lămâie, boabe de paradis și fructe de ienupăr.
Ginul Bombay are un gust proaspăt, delicat și echilibrat, uşor de savurat sec, în mix-uri simple cum este Gin & Tonic, dar şi în numeroase cocktail-uri pe bază de gin.
ASPECT: Clar.
MIROS: Arome de Ienupăr, limonadă, cremă de lămâie cu piper negru și alb, condimente indiene și note fine de vegetale.
GUST: Se deschide cu aroma delicată de dulceață, urmată de ienupăr, suc de lămăie și coriandru. Condimentele revin cu note de piper și chilli. Se simt și notele de vegetale amestecate, înăbușite în alcool.
FINISH: Ienupăr, pin verde, amar, puțină lavandă și amestec din soiuri de piper.
75,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lunazul
Lunazul - Tequila Anejo - 0.7L, Alc: 40%
Lunazul este o companie producătoare de tequila, înființată de Francisco Beckmann, un descendent al lui Jose Antonio de Cuervo, aflat la cea de-a șaptea generație. Francisco a ridicat proprietatea Tierra de Agaves în 2004, cu scopul de a distila agave albastre pentru tequila, obținută în cantități mici (small batch), comercializată la un preț acceptabil. Astfel, a fost creat și brand-ul de tequila Lunazul, dus mai departe de fiul acestuia, Jorge Beckmann.
Tequila Lunazul este produsă în distileria din Mexic, statul Jalisco, aproape de micul orășel Santiago de Tequila. Tot aici se află culturile de agave și linia de îmbuteliere, două puncte unite de munca maestrului Francisco Quijano și a oamenilor săi reponsabili de toate etapele de producție.
Pentru tequila Lunazul se folosesc trei ingrediente de bază: agavă, apă și drojdie. Expresiile Lunazul sunt maturate până la 18 luni în butoaie din stejar american folosite anterior la maturarea bourbon-ului.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Primele arome sunt cele de stejar ars cu note subtile de fructe uscate, prune și migdale. Urmează notele de condimente și vanilie ce se ridică timid și râmân pe simțuri doar un moment.
GUST: O tequila maturată între 12 și 18 luni aduce un corpolență moderată, o dulceață slabă din stejar rumenit și o notă de piper verde.
FINISH: Prelung și cald datorită condimentelor și alcoolului fin.
136,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Barbados Grande Reserve - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Grande Réserve este un blend din mai multe romuri din Barbados, maturate în butoaie de bourbon în statele din Caraibe. Din această parte a lumii, romurile sunt trimise în sud-vestul Franței unde sunt amestecate și maturate a doua oară în butoaie vechi din stejar franțuzesc pentru aproximativ 12 luni.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Complex și bine echilibrat în note de fructe tropicale coapte și vanilie ce evoluează în piersici albe și nucă de cocos.
GUST: Dubla maturare aduce primul val de fructe tropicale zaharisite și note de vanilie din butoi de bourbon. Vanilia este echilibrată de fructe proaspete și taninuri delicate, aduse de un al doilea val, ceva mai subtil și persistent.
FINISH: Lung, cu note de fructe și vanilie.
101,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Lotul de 5 ani este obținut din melasă fermentată până la patru zile și distilată în instalații clasice și instalații cu coloane duble, ce oferă baza pentru un rom delicat cu arome naturale, intense și potențial de maturare. În primii 3 sau 4 ani, butoaiele din stejar american sunt primele gazde ale acestui rom originar din Barbados. A doua maturare are loc în butoaiele din stejar franțuzesc ale Casei Ferrand și durează până la 2 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Primele note sunt cele de patiserie, dar și tutun de pipă, urmat de note dulci de bezea. După o scurtă aerare se ridică și notele de șuncă, stafide negre și prune uscate.
GUST: Primele picături ajunse pe papile aduc note dulci-amărui din stejar rumenit. Notele de lemn ars sunt acoperite repede de fructe fierte și ceva rășină naturală.
FINISH: Mediu spre lung, cu note de ciocolată.
112,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Diplomatico
Diplomatico - Rom Planas DOC - 0.7L, Alc: 47%
Romul Dimplomatico este produs încă din anul 1959 de compania Licorerías Unidas din Venezuela. După ce a aparținut grupului Seagram, până în 2002, Diplomatico a revenit sub conducerea unei familii din Venezuela.
Distileria aflată la poalele munților Anzi folosește trei procese de distilare diferite. Sunt recoltate 10 soiuri de trestie și din acestea 3 sunt folosite în cele mai mari cantități. Trestia este procesată în melasă / sirop, este fermentată și distilată pentru romuri ușoare, a doua procesare de melasă este folosită pentru romuri complexe. După fermentare și distilare, cele mai multe romuri sunt maturate în butoaie de bourbon și malt whisky, iar cele rare sunt finisate în butoaie de sherry Pedro Ximénez și Oloroso.
După maturare, Maestrul Ronero, Tito Cordero și echipa sa aleg romuri distilate diferit și le unesc aromele pentru a crea expresii perfect echilibrate și corpolente.
Planas este un rom unic, maturat până la 6 ani și filtrat prin cărbune pentru a-i oferi claritate și limpiditate. Denumit după locul în care se află distileria, acest rom incolor oferă arome simple, dulci și tari, ce relevă priceperea și experiența în procesare trestiei de zahăr pentru producția unei tării de cea mai bună calitate.
ASPECT: Clar.
MIROS: Bogat în arome de vanilie, cu note de cocos proaspăt, lămâie și ceai negru din Orient.
GUST: Puțin onctuos, cu arome de caramel, iarbă verde și puțin condimentat de ardei chili.
FINISH: În post gust este piperat și îndulcit de o aromă surprinzătoare de caise.
101,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
