BLACK FRIDAY 2025
-
Kavalan
Kavalan - Taiwan Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%
Kavalan este un producător de whisky din Taiwan, care și-a început activitatea în 2005, în comitatul Ylan. Antreprenorul Tien-Tsai Lee a dorit o nouă regiune cu faimă mondială în producția de whisky și o distilerie “pentru un secol” și multe generații, inspirată de cele aflate în Scoția și Japonia.
În 2006 distileria Kavalan și-a început activitatea, iar în 2008, compania Taiwaneză a lansat primul whisky: Kavalan Classic Single Malt.
Pe parcursul anilor, în distileria Kavalan au fost create și alte etichete single malt, care au câștigat popularitate și nume bun în rândul criticilor și iubitorilor de whisky din întreaga lume. Pentru producția de whisky, echipa Kavalan împrumută tot ce este mai bun de la natură: gheața din munți, topită în apă pură, bogată în minerale, butoaiele tradiționale din stejar, umiditatea și briza regiunii, valorificate pentru maturare.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Simplu, elegant, floral (parfum de orhidee), fructat și seducător. Sunt prezente și note de miere, fructe tropicale (mango), pere, vanilie, cocos și urme de ciocolată.
GUST: O notă de mango, dulce, acompaniată de acea complexitate aromatică a condimentelor.
FINISH: Mediu. Condimente calde și citrice.
339,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purity Vodka
Purity - Vodka Signature 34 Edition BIO - 0.7L, Alc: 40%
Purity Vodka este produsă în Suedia, la distileria gazduită de fortăreața Ellinge, veche din secolul XII-lea. Maestrul distilator Stefan Magnusson a lucrat timp de 10 ani pentru a perfecționa procesul tradițional de distilare și a dezvoltat un gust unic pentru fiecare distilat.
Metoda de producție implică o distilare multiplă a alcoolului (de 34 și 51 de ori), prin încălzirea înceată a ingredientelor. Distilarea lungă și repetată, la temperaturi scăzute, are loc în alambicuri din cupru de 600 de litri, ce o oferă un alcool cu proprietăți unice mulțumită reacțiilor moleculare ale cuprului, ce pare să nu aibă egal în industria mondială a producătorilor de băuturi alcoolice.
În timpul celor 34 sau 51 de distilări maestrul trebuie sa ‘taie’ cu pricepere partea cea mai bună a vaporilor de alcool și să o colecteze pentru a oferi o vodcă intensă și aromată, de calitate superioară.
ASPECT: Clar.
MIROS: Arome energice de iarbă verde, mușețel și piper alb ce pregătesc papile pentru un melanj de arome și mai intense.
GUST: Signature 34 încălzește palatul cu arome de anason stelat, piper negru și terci de ovăz.
FINISH: Fiecare picătură de aduce căldura alcoolului fin și o notă vegetală lungă.
143,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
The GlenDronach
The Glendronach - The Hielan Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
The GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Acest single malt a fost maturat 8 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă culoarea naturală și aromele autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Parfum rotund din flori de portocal, limonadă proaspătă, stafide sultanas, stafide clasice și prune galbene, acoperite de un praf de vanilie.
GUST: Crocant, vibrant, cu note de stejar condimentat, stafide sultanas calde, gem de caise și turtă dulce. Toate aceste arome sunt înconjurate de caramel, cacao și migdale rumenite.
FINISH: Ecouri aromatice de sherry în contrast cu gustul sec al distilatului puternic îți arată complexitatea și rafinamentul în acest whisky tradițional din regiunea Highland.
147,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Jelinek
Jelinek - Pear Williams cu fruct - 0.7L, Alc: 42%
Republica Cehă este cunoscută pentru regiunile istorice în care se produc băuturi alcoolice încă din secolul al XVI-lea. Una dintre aceste regiuni este Moravia, unde se află orașul Vizovice, ce găzduiește distileria lui Rudolf Jelinek din 1894. După 40 de ani de la fondare, Jelinek a început exportul produselor din Vizovice către state din Europa.
În ultimii ani Rudolf Jelinek a devenit un grup de brand-uri, și-a diversificat gamele, a sporit cantitățile de băuturi exportate și a devenit mai cunoscut la nivel internațional.
Dintre băuturile produse cu dedicare și tradiție în distileria Jelinek vă prezentăm rachiul obținut prin fermentarea și tripla distilare a perelor din soiul Williams. Pentru a păstra aroma fructată intensă și complexă a acestei băuturi este folosită o pară întreagă crescută în sticlă și ținută 6 luni în alcool.
ASPECT: Gălbui.
MIROS: Fructat, cu parfum de pară macerată.
GUST: Aroma bine definită a fructului din sticlă păstrează rachiul încredibil de proaspăt și savuros.
FINISH: Final lung, evidențiat de arome fructate.
162,62 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Glenmorangie
Glenmorangie - Scotch Single Malt Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.
De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea malțurilor naturale și maturare în butoaie din stejar.
Instalațiile de distilare din cupru au 8 metri și sunt cele mai înalte din Scoția. Distilarea este urmată de selecția celor mai bune loturi și maturarea în cele mai bune butoaie din lemn de stejar, aduse din Franța, Spania, Portugalia și S.U.A., asezonate cu băuturi tradiționale din aceste state cum ar fi sherry (Oloroso, Pedro Ximénez), porto sau bourbon clasic.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfum generos, echilibrat și dulce din fructe uscate, malț și aromă florală, complexă.
GUST: Gustul este un efort de a balansa aromele de miere, malț și flori. Curmalele și smochinele stau în fundal și se simt doar pentru un moment, alături de o notă de lemn ars.
FINISH: Lung și ispititor prin dulceața fructelor răscoapte și gustul sec de alune, caracteristic butoiului de sherry oloroso.
557,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's Single Barrel - Tennessee Whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 45%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile.
Single Barrel este parte din portofoliul cu licori produse în ediție limitată de Jack Daniel’s. Mai mult de atât, este un whiskey maturat într-un singur butoi (single barrel), și lăsat în grija timpului, care reușește să ne ofere tot ceea ne inspiră sticla și eticheta elegantă cu fond negru: parfum elegant, aromă complexă, consistență și finețe.
ASPECT: Ambră închisă sau zahăr ars.
MIROS: Buchet complex de lemn de stejar rumenit, fructe amestecate cu miere, sirop de zahăr și note de alune prăjite.
GUST: Mai sec decât ne putem aștepta, dar echilibrat de gustul intens de miere, porumb prăjit și scorțișoară. Urmează note de mijloc din piper, cuișoare diluate și cărbune de stejar.
FINISH: Single Barrel aduce mai puțină dulceață decât Old No. 7, se retrage încet și imprimă în memorie acel mix ireal de fructe, condimente și lemn.
206,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
The Matsui
The Matsui - Sakura Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.
Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.
Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Sakura Cask, maturat în butoaie de cireș japonez.
ASPECT: Auriu, deschis.
MIROS: Migdale, note de portocale proaspete, pepene și lemn umed, condimentat.
GUST: Condimente de patiserie se întrepătrund cu aceleași note de portocală. O tușă de floare proaspătă de cireș japonez completează identitatea acestui whisky single malt.
FINISH: Punctul final prin care acest whisky își argumentează prezența pe simțuri este oferit de textura caldă generată de piper alb și îndulcită de chec cu vanilie.
551,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cubical
Cubical - Premium Gin - 0.7L, Alc: 40%
Williams & Humbert este o vinăriei fondată în 1877 de Sir. Alexander Williams și Arthur Humbert. Compania cu sediul în Spania, la Cadiz, oferă o gamă largă de brand-uri, iar printre acestea se află și ginul Cubical, produs în Anglia, la Birmingham, în vechea distilerie Langley.
Baza acestui gin este un acool de calitate obținut din cereale locale, triplu distilate. Amestecul de infuzie conține unele dintre cele mai bune ingrediente ale stilului Dry Gin: fructe de ienupăr, semințe de coriandru, rădăcină de angelica, coajă de lămâie, rădăcină de crin, coajă de cassia, coji de migdale, portocală dulce și lămâi ‘mana lui Buddha’, un fruct cu origini vechi în Asia.
ASPECT: Clar.
MIROS: Simțurile sunt delectate cu arome din semințe de ienupăr și coji de migdale, note de citrice din ‘mâna lui Buddha’, bergamotă și portocală dulce.
GUST: Pe papile se simte prima dată distilatul ușor, neted, cu arome de ierburi, condimente exotice și rădăcini uscate / pământii.
FINISH: Mediu, aromat și sec.
148,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Marzadro
Marzadro - Giare Riserva Amarone Grappa - 0.7L, Alc: 41%
Brand-ul de grappa Marzadro își are începuturile în 1949, într-o perioadă când Italia cât și celelalte state europene erau afectate de conflagrația mondială ce se terminase în urmă cu doar patru ani. După mulți ani petrecuți la muncă în Roma, Sabina Marzadro s-a întors la sfârșitul anilor ’40, în reginea natală Brancolino, localitatea Nogaredo.
În scurt timp Sabina și-a instalat în casa părintească un alambic construit de artizanul Arnoldi. Odată cu primele care pline cu tescovină au apărut și primii clienți pentru primele sale loturi de grappa, o băutură tradițională a Italiei.
Giare Riserva Amarone este o grappa de calitate premium, obținută din soiurile clasice ale producției de vin Amarone: Corvina, Rondinella și Molinara. Distilarea are loc în alambicuri Bagnomaria, iar alcoolul proaspăt este lăsat cel puțin 36 de luni să se odihnească în butoaie de stejar de 500 de litri. În tot acest timp, maestrul distilator verifică constant evoluția blendului și echilibrul aromelor naturale ale fiecărui lot de grappa.
ASPECT: Auriu-deschis, strălucitor.
MIROS: O grappa cu expresii aromatice de fructe confiate, miere, vanilie și condimente dulci.
GUST: Pe papile este cald, rotund cu note catifelate și persistente de fructe.
FINISH: Un gust final sec, cu o notă de struguri macerați.
321,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Remy Martin
Remy Martin - Cognac VSOP End Of Year GB - 0.7L, Alc: 40%
În anul 1724, în Franța, regiunea viticolă Cognac, tânărul Rémy Martin a vândut pentru prima dată coniacul cu numele propriu. Coniacul său a fost apreciat în cercurile restrânse ale nobilimii și după numai 14 ani Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit permisiunea de a planta viță de vie. În secolul următor, coniacul Rémy Martin a câștigat popularitate și a fost exportat în Statele Unite, Asia și insulele Pacificului.
Rémy Martin este produs din struguri crescuți în cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. În subregiunile Grande Champagne și Petite Champagne există soluri bogate în straturi de calcar, care hrănesc vița de vie, iar la suprafață piatra reflectă soarele și asigură o coacere perfectă. Soiurile de struguri folosite la producția coniacului Rémy Martin sunt în principal: Ugni Blanc, Colombard și Folle Blance. Pentru a primi Denumirea de Origine Controlată, oferită de legislația franceză, coniacul trebuie distilat de două ori în alambicuri din cupru și maturat cel puțin doi ani în butoaie de stejar.
V.S.O.P (Very Superior Old Pale) a fost creat în 1927 de André Renaud, maestrul în blenduri al distileriei Rémy Martin. Acest coniac a redefinit standard-ul celor mai sofisticate amestecuri și a creat o denumire de origine controlată, recunoscută oficial 11 ani mai târziu. Eleganța etichetei cu toate elementele originale de brand rămâne loială stilului rafinat, creat de Emile Rémy Martin, continuat de André Renaud și păstrat cu dedicare de Baptiste Loiseau, actualul maestru al casei Rémy Martin.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii. Sticla prezintă simbolul centaurului pe medalion auriu, numele fondatorului și denumirea de origine controlată Fine Champagne Cognac.
MIROS: V.S.O.P este dominat de note vanilate, oferite de maturarea în butoaie din stejar franțuzesc Limousin. Simțurile sunt delectate cu mirosul delicat de caise coapte, măr copt la cuptor și flori.
GUST: Savurat în tihnă, într-un pahar clasic, licoarea uimește prin caracterul ferm al aromelor de fructe coapte cu note de lemn dulce.
FINISH: Notele fructate și cele de lemn maturat se transformă într-o experiență memorabilă.
260,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nonino
Nonino - Grappa Monovitigno Il Friulano - 0.7L, Alc: 41%
Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.
De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.
Monovitigno Il Friulano este produs din tescovina soiurilor de struguri din regiunea viticolă Friuli. Producția începe cu fermentarea în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, și distilarea în alambicurile proprii.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aromă de fructe proaspete și condimente, completate cu o notă de migdale prăjite.
GUST: Mere și pere dulci, alături de fructe macerate, pe un fond de distilat rafinat, neted, ce alunecă ușor pe papile.
FINISH: Scurt spre mediu, cu note de fructe calde.
99,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1996 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
446,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1978 - 0.7L , Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un ctrabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
509,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1975 Gift Box - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de armagnac.
Este delicios lângă amuse bouche / antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d’Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru armagnac-urile vechi. Se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase).
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
827,64 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Jagermeister
Jagermeister - Herbal Liqueur Manifest - 0.5L, Alc: 38%
În secolul al XIX- lea Wilhelm Mast era un producător de oțet din Germania, însă fiul său, Curt Mast a decis să ducă afacerea mai departe și să creeze un produs diferit. Astfel, în anii 1930, în orașul Wolfenbüttel din Saxonia Inferioară, Curt Mast a creat un lichior de plante care a fost la început o băutură de sărbătoare pentru vânători. După ani de cercetare și perfecționare, Curt a stabilit rețeta finală pentru un lichior din 56 de ingrediente naturale.
După mai bine de 80 de ani, lumea lui Curt s-a schimbat însă alchimia sa a rămas aceeași. Băutura conține ierburi, muguri, rădăcini și fructe de cea mai bună calitate, aduse din toată lumea, prelucrate în 4 amestecuri diferite, macerate, apoi amestecate din nou și ținute la maturat în butoi din stejar german timp de 12 luni.
La fel ca “fratele” său mai mare, Jagermeister Manifest este produs în Wolfenbüttel, Germania, din peste 56 de plante, macerate de 5 ori și finisat printr-un proces de extracție elaborat. Îmbuteliat într-o sticlă nouă, transparentă, cu emblema bronz aplicată manual, Jägermeister Manifest are culoarea strălucitoarea a chihlimbarului și o textură fină, a cărei servire ideală este: ușor răcită, din pahare speciale.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Manifest aduce aroma revigorantă de pin, anason stelat, caramel cu mentol și amestec complex de ierburi aromatice.
GUST: Se mențin aromele vioaie de pin și condimente, completate de caramel, vanilie și lemn dulce. Apar și aromele de fructe uscate, amestecate cu vegetale și rădăcini.
FINISH: Note de ierburi, în special cimbru, pin, puțin anason și mentă. Echilibrat și mai complicat decât originalul, Manifest poate fi comparat cu cele mai bune lichioruri amaro, italiene. Cu toate acestea, aromele sale sunt parte din stilul autentic al familiei Jagermeister.
88,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Glenmorangie
Glenmorangie - The Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Distileria Glenmorangie a fost construită în 1843 de William Matheson în Scoția (Highlands), orașul Tain. Inspirat de peisajul liniștit al orășelului aflat pe coasta Scoției, Matheson a fost pionierul whisky-ului single malt, încântător de complex și excepțional de fin.
De atunci, toate whisky-urile produse în distileria Glenmorangie păstrează legătura cu natura prin ingredientele naturale și tind către perfecțiune fără compromis. Profesioniștii de azi onorează brand-ul prin meșteșugul de a produce o băutură pură, de înaltă calitate, prin distilarea malțurilor naturale și maturare în butoaie din stejar.
Ediția clasică de 10 ani, devenită reprezentativă pentru producătorul scoțian, a fost reinventată odată cu apariția etichetei actuale de 12 ani. Acest single malt rămâne expresia aventurilor și tradiției inconfundabile de oferi un whisky cu arome intense, rotujite de o maturare mai lungă cu doi ani, mai îndrăzneț și mai spectaculos.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Arome delicioase de citrice, piersici cozpte, zemoase, armonizate cu o notă timidă de vanilie.
GUST: Papilele sunt impresionate de vanilie caldă și un amestec dulce de flori, miere și fructe.
FINISH: Finalul aduce o senzație aparte, aproape separată, în care se ivesc note de migdale, nucă de cocos și sirop de arțar. Cu totul delicios!
145,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Zacapa
Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.
ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.
MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.
GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.
FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.
1.496,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bols
Bols - Genever Barrel Aged - 1L, Alc: 42%
În 1575, familia Bols și-a construit prima distilerie în Olanda, în Amsterdam. În secolele XVII și XVIII, membrii familiei Bols dețineau acțiuni în prima corporație de pe planetă, Compania Olandeză a Indiilor de Est.
Această poziție a oferit distilatorilor Bols acces la ierburi și condimente rare, aduse de vase comerciale, de pe alte continente. Din noile ingrediente au fost create primele lichioruri selecte din portofoliul brandului olandez.
Rețeta pentru distilatul olandez Genever datează din 1820. Formula diferită de cele existente în acele vremuri a fost creată pentru a oferi o băutură cu aromă subtilă și armonioasă, care a revoluționat cocktail-urile din lumea întreagă. Inspirat de tradiția bourbon-ului american, maestrul Piet Van Leijenhorst, a ales rețeta originală pentru maturarea în butoi din stejar.
După 200 de ani, Genever este produs în loturi mici, după aceeași rețetă creată de Lucas Bols, și maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc Limousin.
ASPECT: Clar, cu tentă gălbuie.
MIROS: Malț și pâine cu mirodenii, în special cardamom, angelica, anason, lemn dulce și o notă de ienupăr. Buchetul de ansamblu sugerează note pământii și lemnoase de unt, mirodenii, caprifoi, citrice, mentă, vanilie și iris florentin.
GUST: Varianta maturată are textură fină și suplă, ce se deschide cu note de malț și multe feluri de condimente. Se simt și notele florale, amorțite de piper și citrice.
FINISH: La final, gâdilă papilele cu arome de condimente și ierburi ușor dulci.
182,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
