• Vinuri import

Vinuri import

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chablis clasic, mineral. Aromele de piersică, pepene galben și lămâie se lasă puțin așteptate.

     

    GUST: Pe papile este nedespărțit de aroma sărurilor minerale (silex), note de drupe acoperite de vegetale proaspete, vioi. În post gust aduce aciditatea, influențată de același minerale ale solului bogat din Burgundia.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay generos pentru mesele cu preparate din carne de porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    151,25 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14% Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.

     

    Cupajul anului 2020 a fost creat pentru a sărbători impresionanta istorie Mouton Cadet, mai exact împlinirea a 90 de ani de când a fost creat prima dată acest vin de către baronul Philippe de Rothschild. Această ediție aniversară aduce același cupaj de Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (5%) și Cabernet Franc (3%) cu un profil aromatic mai tânăr, mai proaspăt și mai potrivit pentru orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-crimson, cu ton violet.

     

    MIROS: Parfumul aduce o paletă largă de arome din fructe roșii și negre, întrepătrunse cu note delicate de mirodenii.

     

    GUST: Consistent și robust, cu arome de vârf din cireșe morello și căpșune, note de mijloc din fructe negre, acrișoare și calde, apoi note finale de condimente proaspete.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crochete cu brânză Comté, Gravlax de vită, miso și semințe de susan rumenite, smochine prăjite cu fistic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    73,81 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC.  Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Oferă note din dulceață de mure, căpșune sălbatice, note de trufe și migdale prăjite.

     

    GUST: În ansamblu un vin echilibrat, elegant, specific zonei Bordeaux, ce se dezvoltă pe papile cu arome diverse de fructe roșii și negre - coacăze negre. În final aduce acea corpolență, densitate, lăsată de struguri roșii vinificați la maturitate deplină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Complexitatea vinului de Bordeaux este asociată adesea cu preparate din carne roșie - antricot de vită pe grătar, miel, vânat (căprioară), iepure uns cu sos de ciuperci, precum și alte preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    79,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2021 - 0.75L, Alc: 12% Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Sacha Lichine

    Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose. Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose. 

     

    Le Pousin Rose este un cupaj din soiurile Grenache și Cinsault, produs după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice, ghidate de cunoștințele despre vinificare tradițională, dobândite de Sacha Lichine în Franța. Strugurii urmează o pre-fermentate la temperatură scăzută, urmată de extracție ușoară și păstrare în cisterne timp de 12 până la 18 zile.

     

    "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." (Sacha Lichine - vinificator).

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de piersică.

     

    MIROS: Buchetul rose de Grenache și Cinsault aduce un parfum delicat de flori, frunze verzi, dude și rodie coaptă.

     

    GUST: Notele fructate și florale se plimbă discret pe papile pentru a lăsa loc unor tanini slabi și acidității specifice unui vin proaspăt. Post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin ca aperitiv sau vin de masă pentru gustările și preparate din carne albă și carne roșie fiartă sau înăbușită la tigaie. Absolut superb lângă o friptură de ton, asezonat cu măsline negre, ori un sandwich cu carne de crab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    50,82 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Strabone, Primitivo di Salento IGP 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

    Strabone este obținut din 100% struguri din soiul Primitivo, recoltați din zona Taranto, presați ușor, desciorchinați, macerați și fermentați la temperatura de 22-26°C. timp de 6/8 zile. Maturarea vinului are loc în butoaie din stejar de 10-20 de hectolitri timp de 4 până la 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin pentru momentele liniștite ce îndeamnă la descoperirea aromelor sale ce stau închegate, lăsând să scape doar câteva note de lemn umed, fructe negre și roșii.

     

    GUST: Câteva minute de aerare aduc textura mătăsoasă, pământie și lemnoasă. Tutun, stejar, piele nouă și multe feluri de fructe roșii, sfârșite cu prune afumate, vișine uscate și ciocolată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian deosebit, indicat la mesele cu meniuri din carne de vită, oaie, rată, curcan, pui și tradiționalele paste italiene. O degustare însoțită doar de brânzeturi îi scoate în evidență aromele fructate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    108,90 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Bianco di Toscana este obținut din struguri Vermentino și Chardonnay, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat în must timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Mineralitatea din Vermentino și structura din Chardonnay definesc acest cupaj alb din Toscana încă din primele momente de aerare. 

     

    GUST: Arome proaspete de fructe galbene, citrice și note minerale persistente. Post gust scurt, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive calde cu pește, aperitive reci cu pește afumat, risotto cu fructe de mare, sushi, sashimi, brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    60,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 15% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA DOCG - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Acinum este un cupaj din trei soiuri cu origini în regiunile viticole ale Italiei: Corvina, Corvinone și Rondinella. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate timp de 15-20 de zile. Vinul este apoi dezvoltat în baricuri din stejar franțuzesc cât și in baricuri din stejat propriu timp de 12-24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens

     

    MIROS: Unul dintre cupajele puternice, complexe, cu arome de gin fructat, banană verde, ciocolată albă, cuișoare și sos de curry prelungit cu note de piper roșu, caramel și nisip.

     

    GUST: La gust este ușor acidulat, apoi aduce arome liniștite de coacăze negre, cacao măcinat și vanilie. Post gust lung și un procent generos de alcool.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paleta largă de arome asociate cu fructe și condimente recomandă acest vin la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, sosuri uşor condimentate și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată aerarea la sticlă timp de cel puțin 60 de minute).

     

    308,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12% Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Sacha Lichine

    Sacha Lichine - Le Poussin Rose 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA 

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose. Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose. 

     

    Le Pousin Rose este un cupaj din soiurile Grenache și Cinsault, produs după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice, ghidate de cunoștințele despre vinificare tradițională, dobândite de Sacha Lichine în Franța. Strugurii urmează o pre-fermentate la temperatură scăzută, urmată de extracție ușoară și păstrare în cisterne timp de 12 până la 18 zile.

     

    "Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." (Sacha Lichine - vinificator).

     

     

    ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de piersică.

     

    MIROS: Buchet cu note de căpșune și frunze verzi, grepfrut roz și tușe din alte fructe roșii ce stau discrete pe fundal.

     

    GUST: Acidulat, fructat, cu alcool subtil și gust final sec, scurt. Un vin potrivit pentru după-amiezile și serile călduroase de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor ca aperitiv sau alături de gustări și preparate din carne albă și carne roșie fiartă sau înăbușită la tigaie. Absolut superb lângă o friptură de ton, asezonat cu măsline negre, ori un sandwich cu carne de crab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    27,28 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MACON LUGNY AOC - BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, Macon-Lugny oferă arome proaspete de fructe galbene, definite de pere și mere, completate cu o notă de lămâie și alte citrice.

     

    GUST: Fructat, acidulat, cu o textură onctuoasă și notă minerală, caracteristică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay la mesele cu aperitive reci, foie gras, carne de porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    73,21 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2022 - 0.75L  Alc: 13.5% Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2022 - 0.75L  Alc: 13.5%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2022 - 0.75L Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Rosso di Toscana este obținut din struguri Sangiovese, Merlot, Cabernet, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivel,ului mării. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ‘submerged cap’ în care strugurii sunt presați, iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, finisat în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și învechit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Toscan complex, cu buchetul clasic de fructe roșii coapte și acrișoare, vanilie și lemn parfumat. Tușele din cireșe răscoapte și afine îndulcite completează discret senzațiile inițiale oferite de acest cupaj.

     

    GUST: Ușor robust, bine structurat de aromele fructelor roșii, frunze de plate aromatice de mirt și mentol. Postgust lung cu note de fructe roșii amare și tanini.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit într-un  cadru privat, dar și alături de cei dragi, la mesele cu friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    70,18 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Salvego Eccellente Veneto IGP, Rosso 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO IGP / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Salvego este un vin roșu din soiurile Corvina, Corvinone, Merlot, Cabernet Sauvignon, selecționate din provincia Verona. Vinificarea are loc prin fermentare cu macerare la temperatura controlată în intervalul 22-24°C. timp de 10-12 zile. După macerare boabele sunt presate ușor. Vinul este maturat în butoaie din stejar de tip Toneau, timp de 8-12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un vin roșu italian generos în arome de fructe roșii, dominate de cireșe marasca și note de condimente.

     

    GUST: Un vin cu textură complexă, tanini ce păstrează o aromă de cireșe dulci-acrișoare din soiul Morello. Corpoleța vinului păstrează foarte bine echilibrul între arome soiurilor roșii și aciditatea naturală. Post gust lung, cu tanini delicați.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crama italiană Tinazzi recomandă acest vin la mese cu preparate din carne de vită, risotto și degustări cu brânzeturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    252,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    Bervini

    Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC -  VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere. 

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest Prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8ºC.

     

    60,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BARBARESCO DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat în butoaie din stejar de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Barbaresco, numit și Nebbiolo în Italia, oferă arome intense de trandafir și cireșe, iar după o aerare generoasă vinul aduce pe simțuri și o notă scurtă de anason.  

     

    GUST: Complexitatea organoleptică păstrează aromele florale, unde apar și note de violete. Fructele roșii se dezvoltă cu o notă de coacăze negre, iar în post gust apar condimente uscate și o notă de clei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome rustice, potrivite preparatelor consistente cu carne de pasăre sălbatică, căprioară, carne de miel sau paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    181,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2013 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu aromele delicate de zmeură și mure, completate cu note de cafea rece și caramel.

     

    GUST: Almaviva este un vin roșu cu taninuri robuste, echilibrat de note de vanilie și piper. Vinul a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc și păstrează cu eleganță liniile generale ale vinului creat pentru prima dată în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    1.089,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico Riserva DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico Riserva DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico Riserva DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea de aproximativ 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni învechit la sticlă în depozitele proprii.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Classico Riserva este un Chianti superior, cu buchet elegant, construit din arome suave de fructe negre, răscoapte și acrișoare, note de maturare anunțate de lemn și mirodenii dulci.

     

    GUST: La gust poate părea rustic, dar se deschide papilelor cu arome de cireșe, prune, coacăze roșii, cassis, note armonioase de stejar, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chianti este perfect pentru o masă în stil italian, cu preparate tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne de vită Lampredotto. De asemenea, este o alegere potrivită la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, vânat la grătar, ori la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).

     

    65,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet -  Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Mouton Cadet -  Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

    Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.

     

     

    ASPECT: Roșu granat.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu un spectru de arome oferite de fructe negre, ce se dezvoltă alături de boabe de cafea ușor prăjite.   

     

    GUST: După un atac cu note delicate de fructe negre, condimentele ies mai bine în evidență, apoi boabele de cafea preiau atenția în timpul degustării. În final, remanența este lungă prin taninuri șlefuiți și alcool bine integrat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru mesele unde se servesc coaste de miel, carne roșie / vânat la cuptor sau la grătar, magret de rață cu sos de piper verde și brânzeturi

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    76,23 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14% Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Escudo Rojo - Gran Reserva Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, SYRAH, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, ce oferă nutrienţii necesari pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah şi Cabernet Franc, din cupajul Escudo Rojo.

     

     

    ASPECT: Roşu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome elegante de coacăze negre, cireșe, smochine și note minerale cu prune și cafea.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu taninii fructați și tanini șlefuiți de butoaiele de maturare în stilul clasic al casei Baron Philippe de Rothschild, adus în terroir-ul din Chile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit meselor cu preparate din carne de gâscă, raţă, miel, porc, vită, alte preparate bogate în condimente și brânzeturi proaspete, ori maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    49,80 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA RIPASSO DOP VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Valpolicella Ripasso DOP Superiore este obținut din trei soiri roșii locale, vinificate după metoda clasică a regiunii. Strugurii sunt sdrobiți și desciorchinați, apoi lăsați la macerare și fermentare timp de 8-10 zile la temperatura de 22-26°C.

     

    La sfârșitul lunii decembrie, vinul proaspăt este dezvoltat prin metoda Ripasso. Prin această metodă se pornește a doua fermentare după ce se adăugă în cisterna cu vin un supliment de pielițe de la strugurii cupajului Amarone, care aduce mai multă corpolență prin tanini, antocianine și polifenoli. În final vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie mari din lemn de stejar din Franța și America.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: O experiență aromatică deosebită, mulțumită aromelor de prune și cireșe amare, pe un fond scurt cu note note de vanilie și cacao.

     

    GUST: Intens, echilibrat, cu tanini moi, rotunjiți de maturare, note fructe acrișoare și o tușă lemnoasă.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prparate gurmande din carne de vită, oaie sau miel, risotto sau paste, gătite după numeroasele rețete tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    127,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Tarcisio Lugana DOP, bianco 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă.

     

    Tarcisio Lugana este un vin din soiul Trebbiano, produs în localitatea Lugana (Denumire de Origine Protejată). Strugurii culeși din podgoria aflată în partea de sud a lacului Garda, sunt vinificați prin macerare la rece pentru 8 - 12 ore, presare ușoară și fermentare la temperatura de 16 - 18°C, urmată de maturare scurtă în vase din oțel.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Soiul alb Trebbiano oferă o delectare cu parfum de mirodenii verzi, fructe albe, verdețuri mediteraneene și o tușă de sâmbure lemnos.  

     

    GUST: Savurat la temperatura recomandată este revigorant, ca un tonic cu suc de cireșe, mure și mirodenii onctuoase. Postgust mediu spre lung, tonic, plăcut.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea firească pentru preparate italiene din carne albă, pește, fructe de mare, sushi și sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    114,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Producătorul italian aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul are o subtilitate surprinzătoare, cu note de struguri, prune, tușe uscate și pământii.   

     

    GUST: Atacă papilele cu taninii seci și rotunjiți, completați cu arome de fructe negre de pădure, stafide roșii, piele nouă și lemn uscat, pământiu. Postgust mediu spre lung, potrivit la mesele cu preparate consistente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, friptură de vânat la grătar, ori la cuptor. O alegere firească și la mesele cu preparate tradiţionale din Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    49,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă