Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Archita, Fiano Puglia IGP 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: FIANO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje roșii, albe și rose.
Archita este un vin alb din soiul Fiano, recoltat din podgorii selecte ale regiunii viticole Puglia. Strugurii sunt desciorchinați, presați apoi fermentați alcoolic în cisterne din oțel, la temperaturi cuprinse între 17 - 18°C. Vinul este maturat scurt în același tip de cisternă.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Note grăbite de flori și note exotice, îmtr-un buchet proaspăt și lejer.
GUST: Proaspăt și bogat în minerale. Delicios și lung, cu o tușă florală.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul favorit la mesele cu pește și fructe de mare, risotto și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
48,40 RON Începând cu: 42,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Croft
Croft - Port Wine Fine Ruby 3 yo Cask - 0.75L, Alc: 20%
REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA
VOL. ALC.: 20%
VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Casa Croft a fost fondată acum peste 300 de ani sub numele de Phayre & Bradley; primele evidenţe ale activităţii firmei datează din 1588, întâmplător şi anul în care se înregistrează primul transport de vin de porto.
Numele actual îl primeşte în 1736 când la conducerea companiei vine John Croft, un membru distins al negocianţilor de vin din Yorkshire. Port Wine Ruby este un blend de vinuri tinere, maturate în butoaie de stejar pentru o perioada medie de 3 ani, înainte de îmbuteliere. A primit 90 de pct. din partea Wine Spectator.
ASPECT: De o culoare de un roşu rubiniu, opac, vâscos.
MIROS: Extrem de intens de fructe negre, cu accente distincte de cireşe negre, mure şi coacăze negre, completate de nuanţe lemnoase şi delicat de fum.
GUST: Intens şi dulce, savuros de fructe negre coapte şi delicat de fructe uscate, de o corpolenţă mare, cu tanini fermi şi echilibraţi şi un gust final intens şi lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Este foarte bine pus în valoare de brânzeturi moi şi semimoi, asezonate cu nuci şi fructe uscate (prune şi stafide roşii), şi deserturi, plăcinte sau cozonaci pe bază de ciocolată, nucă sau migdale (Bread Pudding, Black Forrest Cake, Pecan Pie).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire, pentru separarea eventualelor reziduri).
61,95 RON Începând cu: 54,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No.26 - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
Grand Siècle No. 26 este mai mult decât o șampanie, este cel mai bun vin al anului 2023, premiat după o selecție de 39.000 de expresii evaluate de James Suckling și echipa sa de redactori.
James Suckling este un critic recunoscut în lumea vinurilor, fondator și redactor-șef al site-ului de recenzii JamesSuckling.com. Acesta a ocupat anterior funcția de redactor senior și supervizor pentru piața europeană a revistei de stil Wine Spectator.
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Pentru șampania cu numărul 26 este folosit soiul Chardonnay, în proporție de 58%, recoltat din localitățile Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant și Avize. Pinot Noir este adăugat în proporție de 42% și este recoltat din Tours-sur-Marne, Ambonnay, Bouzy și Verzy. Din asamblaj fac parte și vinurile de rezervă ale anilor 2012, 2008 și 2007. Maturarea șampaniei a fost făcută cu drojdie (sur lie), timp de 10 ani, în sticle de 0.75L.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii spectaculoase, perlaj fin și persistent.
MIROS: Buchetul complex aduce arome de caprifoi, lămâie, clementine și unt proaspăt, completat cu note de alune sălbatice și miere.
GUST: Cu efervescența naturală și textura delicată, transformată de timp și om, Grand Siecle 26 aduce arome de lămâie zaharisită și alune proaspete urmate de notele verzi ale caprifoiului, frânturi de migdale și clementine.
ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi, alte fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită,pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.452,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No.26 GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
Grand Siècle No. 26 este mai mult decât o șampanie, este cel mai bun vin al anului 2023, premiat după o selecție de 39.000 de expresii evaluate de James Suckling și echipa sa de redactori.
James Suckling este un critic recunoscut în lumea vinurilor, fondator și redactor-șef al site-ului de recenzii JamesSuckling.com. Acesta a ocupat anterior funcția de redactor senior și supervizor pentru piața europeană a revistei de stil Wine Spectator.
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Pentru șampania cu numărul 26 este folosit soiul Chardonnay, în proporție de 58%, recoltat din localitățile Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant și Avize. Pinot Noir este adăugat în proporție de 42% și este recoltat din Tours-sur-Marne, Ambonnay, Bouzy și Verzy. Din asamblaj fac parte și vinurile de rezervă ale anilor 2012, 2008 și 2007. Maturarea șampaniei a fost făcută cu drojdie (sur lie), timp de 10 ani, în sticle de 0.75L.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii spectaculoase, perlaj fin și persistent.
MIROS: Buchetul complex aduce arome de caprifoi, lămâie, clementine și unt proaspăt, completat cu note de alune sălbatice și miere.
GUST: Cu efervescența naturală și textura delicată, transformată de timp și om, Grand Siecle 26 aduce arome de lămâie zaharisită și alune proaspete urmate de notele verzi ale caprifoiului, frânturi de migdale și clementine.
ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi, alte fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită,pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.542,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Rose Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui portofoliu divers de vinuri spumante, de calitate superioară, printre care se află și acest Prosecco rose brut, din soiurile Glera (85-90%) și Pinot Noir (15-10%), cultivate în regiunea cu Denumire de Origine Controlată Friuli-Venezia Giulia.
ASPECT: Roz-pal, cu perlaj fin, mediu.
MIROS: Parfum delicat din fructe negre și roșii, proaspete.
GUST: Aromele inițiale de fructe de pădure sunt completate de note citrice. Un spumant cu aciditate echilibrată și corp mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor într-o zi de vară, alături de aperitive și gustări.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
31,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și tranformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.
GUST: Aciditate echilibrată și textură catifelată cu aromele de fructe roșii. Se împletesc armonios nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
115,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aroma şi corpul vinului, mustul este ţinut la temperatură constantă, apoi este agitat (batonnage), de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz, cu nuanţă de coajă de piersică coaptă.
MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.
GUST: Pe palat, vinul se prezintă cu o aciditate echilibrată și o textură catifelată. Aromele de fructe roșii se îmbină armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
190,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Rock Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.
GUST: Papilele sunt delectate cu aciditatea echilibrată și textura catifelată. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
164,56 RON Începând cu: 143,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Negroamaro Rosato Salento IGP 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEGROAMARO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Acest vin este obținut din struguri Negroamaro, macerați la rece timp de 12-24 de ore. După macerare strugurii sunt presați ușor, iar mustul rezultat este fermentat alcoolic în cisterne la temperaturi cuprinse între 14-16°C., timp de 10-15 zile. Maturarea are loc pentru scurtă durată în aceleași cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.
MIROS: Plăcut și delicat, cu arome fructate de cireșe, prune și note de condimente dulci, concentrate de lemn dulce și scorțișoară.
GUST: Proaspăt, rotund și armonios. Gust final fructat, sec, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose proaspăt pentru sezonul cald, recomandat rece, alături de preparate din pește și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.
Cupajul anului 2020 a fost creat pentru a sărbători impresionanta istorie Mouton Cadet, mai exact împlinirea a 90 de ani de când a fost creat prima dată acest vin de către baronul Philippe de Rothschild. Această ediție aniversară aduce același cupaj de Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (5%) și Cabernet Franc (3%) cu un profil aromatic mai tânăr, mai proaspăt și mai potrivit pentru orice ocazie.
ASPECT: Roșu-crimson, cu ton violet.
MIROS: Parfumul aduce o paletă largă de arome din fructe roșii și negre, întrepătrunse cu note delicate de mirodenii.
GUST: Consistent și robust, cu arome de vârf din cireșe morello și căpșune, note de mijloc din fructe negre, acrișoare și calde, apoi note finale de condimente proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Crochete cu brânză Comté, Gravlax de vită, miso și semințe de susan rumenite, smochine prăjite cu fistic.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
59,05 RON Începând cu: 51,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Croft
Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%
REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA
SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL
VOL. ALC.: 20%
VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.
La nivel mondial, Croft este unul dintre producătorii tradiționali de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinuri cu arome complexe și rafinate.
Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.
ASPECT: Roşu închis, cu tentă maro.
MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.
GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.
61,95 RON Începând cu: 54,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Sentieri Infiniti, Primitivo Puglia IGP rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex și seducător, cu note de prune coapte, căpșuni sălbatice și stafide, însoțite de ușoare accente de scorțișoară și ciocolată neagră.
GUST: Puternic și bine structurat, cu taninuri fine și o aciditate echilibrată. Aromele de mure și cireșe negre, se îmbină armonios cu nuanțe de cafea și vanilie pentru un gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum friptură de vită, costițe de porc sau burgeri gourmet. Se potrivește de asemenea cu paste cu sosuri bogate, precum ragu sau ciuperci sălbatice, precum și cu brânzeturi afumate sau maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,34 RON Începând cu: 44,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Ladoucette
De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee Sancerre AOC, rouge 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SANCERRE AOC - VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franțuzești.
În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori la nivel european.
Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.
ASPECT: Roșu-granat.
MIROS: Un Pinot Noir pus în valoare de terroir-ul din Valea Loare și crama De Ladoucette pentru a oferi simțurilor buchetul de fructe roșii și condimente dulci. Câteva minute de aerare aduc note de mierale, afine și dude.
GUST: Complex, rotund, cu tanini ce susțin aromele de fructe roșii și oferă un post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Sancerre Rouge este excelent la mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
203,28 RON Începând cu: 177,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Torreserro - Eccellente Puglia IGP 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO, NEGROAMARO, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.
Pentru acest cupaj vinificatorul italian folosește o metodă de producție numită Appassimento. Prin această metodă se deshidratează strugurii înainte de fermentare. În timpul uscării boabele de struguri pierd din greutate, iar după fermentare vinul are o consistență aparte, cu o structură catifelată, aciditate și arome intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome intense de fructe roșii coapte și fructe uscate, din care se simt delicat prune coapte înconjurate de vanilie și ciocolată.
GUST: Corpolent și cuceritor, cu structură de tanini rustici și moi, tușe de strugure copt și post gust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un subiect pentru multe discuții interesante și o delectare la mesele cu preparate din carne de vită, oaie, paste tradiționale italiene și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
163,59 RON Începând cu: 143,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MANDURIA DOP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Buchet generos, cu note de fructe negre coapte - prune, cireșe negre, mure - însoțite de accente de gem și stafide. Apar nuanțe subtile de vanilie, ciocolată și condimente dulci, tipice pentru Primitivo.
GUST: Plin și corpolent, cu taninuri moi și rotunde. Vinul are o textură catifelată și o concentrație de arome impresionantă: fructe negre confiate, ciocolată amară și lemndulce. Finalul este lung, cald, ușor balsamic.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate consistente - friptură de vită, miel, paste cu sos ragù sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
91,96 RON Începând cu: 80,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest Prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8ºC.
41,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un cupaj influențat direct, dar elegant, descris cel mai bine de aromele fructate: gutuie, caise uscate, piersici și prune.
GUST: Notele fructate aduc și o tușă licoroasă, onctuoasă, echilibrată de nota acrișoară de gutuie. Mineralele proaspete aduc un postgust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă de prânz cu foie gras, aperitice, brânzeturi cu mucegai albastru și desert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
112,29 RON Începând cu: 98,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Alexandra Rose 2012 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2012
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Alexandra rose este un cupaj deosebit al casei Lauren Perrier, realizat din soiurile Pinot Noir și Chardonnay. Un procent de 80% din cupaj este obținut din soiul roșu, recoltat din regiunea Reims, localitățile Ambonnay, Bouzy, Mailly și Verzenay. Soiul alb completează restul de 20% cu struguri recoltați din Valea Marnei, din localitățile Avize, Cramant și Le Mesnil-sur-Oger. Șampania a fost maturată timp de 10 ani.
ASPECT: Portocaliu roșiatic, cu aciditate persistentă.
MIROS: Un parfum complex, oferit de căpșune și alte fructe roșii de pădure.
GUST: Luxuriant, cu note calde de fructe roșii și gust final de portocale amare.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă la mesele cu preparate gourmet din carne de miel, pește, caviar și ravioli cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
2.541,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.
La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.
ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.
GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
409,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Ribbons GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.
La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.
ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.
GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
611,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR