Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-foiță de ceapă.
MIROS: Proaspăt ca o dimineață de vară, cu parfum de flori proaspete și fructe cu o dulceață amorțită.
GUST: Pe papile se păstrează spectrul floral, din care se desface o notă mai clară de trandafir. Postgust grăbi, ușor dulce și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Degustat la temperatura recomandată aduce aromele potrivite la mâncărurile cu piept de pui, spanac și rucola, pește, fructe de mare înăbușite și stropite cu unt.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
În Drăgaica Roşie se îmbină eleganța din Feteasca Negră cu intensitate Cabernet Sauvignon-ului, corpul catifelat al Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Acest cupaj fermecător a fost denumit Drăgaica Roșie și asemenea multor ființe din folclorul popular își are originea în mitologia romană. Sancta Diana din Imperiul Roman este la noi Sânziana, iar după aceasta a apărut Drăgaica (de la „cel drag”), o creație feminină care, în Noatea de Sânziene, alungă spiritele rele și vestește dragostea. Drăgaica este asociată și cu recolte bogate și sănătatea copiilor ținuți în braţele fecioarelor care joacă în horă.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Patru soiuri roșii aduc simțurilor un buchet geros în arome de fructe de pădure roșii și negre.
GUST: Corpolent, echilibrat, cu arome de coacăze negre, afine și zmeură neagră, urmate de gustul final lung, cu note de fructe, frunze de tutun uscat și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu mezeluri crud uscate, salate vegetariene, friptură de porc la grătar, vită, mai ales tocănițe de vițel și coaste de miel la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
77,44 RON Începând cu: 69,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Cabernet Sauvignon Alb 2023 - 0.75L, Alc: 12.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.4%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii roz.
MIROS: Strălucirea roz a Cabernetului vinificat în alb este în armonie cu notele de fructe roșii dulci, coapte de soare și transformate în dulcețuri irezistibile. Nota fructată este egalată doar de cea florală, plăcută.
GUST: Pe papile aduce notă amară din coajă verde de nuci și o notă de alune rumenite la cuptor. O nuanță diferită de tanini încheie spectacolul aromatic și oferă un postgust discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aparte, dar ușor de asociat cu preparate din carne de pește, în special somon cu ierburi, gătit la cuptor după rețete mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee Dimitri rosu (M+CS+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman.
Colecția Cuvée este compusă din cele mai valoroase vinuri produse din struguri selecționați de pe suprafețe mici ale podgoriei. Caraman Cuvee Dimitri este un cupaj din soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Vinul este produs și maturat în baric sub atenta supraveghere a vinificatorului Nicolae Itu, a cărui semnătură este prezentă pe contraetichetă.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Merlot și Cabernet Sauvignon șoptesc în tihnă secretele terroir-ului prin aromele delicate de cireșe și vișine, armonizate de vanilia efemeră a baricului din crama.
GUST: Învăluie bolta și papilele cu gustul astringent al taninilor finisați ce dau o notă de cacao și un gust final rustic și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate consistente din carne de vită, miel sau pasăre, gătite simplu sau condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee 83 Cupaj Rosu, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman.
Colecția Cuvée este compusă din cele mai valoroase vinuri produse din struguri selecționați de pe suprafețe mici ale podgoriei.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchetul de fructe roșii de pădure și condimente deschid festinul organoleptic al acestui cupaj.
GUST: Cuvee 83 este un cupaj cu arome sofisticate de cireșe negre, coacăze și piper negru, armonizate pe papile de alcoolul bine integrat. Post gust lung, cu o notă pământie, aciditate și o tușă de stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru toate gusturile culinare, începând cu mezeluri crud-uscate, gustări cu brânzeturi moi, feluri principale din carne de pasăre sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
102,85 RON Începând cu: 92,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Cabernet Sauvignon este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Cabernet clasic, cu buchet generos în arome de vișine coapte, fructe negre de pădure și ierburi.
GUST: Echilibrat și mătăsos prin tanini și fenoli ce întrețin dulceața și plăcerea din vișine, coacăze negre și piele nouă. Corpolență medie spre lungă, cu un procent de alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roșu potrivit la orice masă cu brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos și tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Merlot DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Merlot este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii scurte.
MIROS: Parfum de fructe roșii, mure și cireșe răscoapte.
GUST: Moale, catifelat, cu arome de vișine și zahăr vanilat pentru un post gust lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de bucate de porc sau miel la grătar cu garnituri din legume simple ori condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii compus din arome delicate de fructe roșii, în special vișine, cireșe și condimente.
GUST: Catifelat, cu arome dulci din prune răscoapte, scorțișoară proaspătă și fenicul. Alcool bine integrat și remanență lungă, ușor rustică.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru orice masă cu preparate tradiționale românești, preparate condimentate din carne de rață și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Cabernet Sauvignon DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).
În anul 2020, după o primăvară timpurie și o vară caldă și umedă, dar cu soare generos ce a mângâiat strugurii din Dealu Mare, echipa SERVE alege strugurii roșii din soiul Cabernet Sauvignon. Mustul din acest soi este fermentat în baricuri din stejar franțuzesc și românesc pentru a dezvolta culoarea elegantă și aromele intense ale celui supranumit regele vinurilor roșii.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Terra Romana Cabernet Sauvignon 2022 este energic, cu multe arome fructate ce se joacă armonios deasupra paharului. Se simt aromele de afine, mure negre răscoapte, coacăze negre acrișoare, stafide aurii, vișine zemoase și scorțișoară.
GUST: Fructe roșii și negre se împletesc cu arome mai corpolente de ciocolată neagră, apoi toate lasă o remanență lungă cu tanini blânzi și eleganți.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită pentru momentele de tihnă și reflexie, dar și un vin excelent pentru mesele cu friptură de vită la grătar sau la cuptor, alte preparate din carne de oaie sau vânat și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minim 10 ani).
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Strugurii atent selecționați prin recoltarea manuală au fost vinificati după o tehnologie modernă, la temperatura de 28-30°C cu o macerare de trei săptămâni, obținând astfel o culoare intensă și arome desăvârșite. Maturarea are loc timp de 12 luni în baricuri de 225 litri din stejar european, perioada în care vinul fermentează malolactic și dezvoltă aromele.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul este definit de aroma prunelor coapte, completate de mure și o notă de condiment uscat.
GUST: Foarte bine echilibrat în aciditate, cu arome de fructe, macerate, afumate și condimentate. Nota de ciocolată amară și ierburi completează structura și oferă un postgust lung, sec, firesc pentru un vin maturat în baricuri din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Creația lui Fiorenzo Rista, din cultura anului 2022, este recomandată alături de aceleași preparate din carne albă cu sosuri cremoase, preparate tradiționale italiene (ușor condimentate, cu sosuri de tomate) și gustări cu brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
33,55 RON Începând cu: 30,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Cuvee Tohani DOC, rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Cuvee Tohani este o gamă creată pentru vinurile aparte obținute pe parcursul anilor în crama Tohani din Dealu Mare. Cele trei cupaje au fost lansate odată cu re-brandingul etichetelor Cuve Nicolae și Cuvee Dolette.
Mai mult cu mai puțin este întotdeauna o rețetă de succes, de aceea vinurile roșii, albe sau rose satisfac multe așteptări prin profilul lor energic, foarte fructat și aromat, prezentat publicului cu o nouă etichetă creată după desenul artistului Mircea Moroianu.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Gama Cuvee Tohani revine cu ediția anului 2022, obținută din aceleași soiuri roșii, ce oferă aromele clasice de fructe roșii proaspete, anunțate de mure și prune uscate, apoi note de condimente uscate, cum ar fi nucșoara și ienibaharul.
GUST: Atinge bolta și papilele cu textura catifelată a fructelor de pădure, scurte tresăriri amărui, taninuri echilibrate și alcool bine integrat, pentru un gust final lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu de Tohani pentru o degstare tihnită sau o masă îmbelșugată cu preparate din piept de rață, vită sau berbec.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Cabernet Franc Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii de granat.
MIROS: Fructe roșii dulci, coapte și răscoapte, completate foarte discret de note lemnoase și condimentate.
GUST: Arome de fructe roșii susținute de tanini moi, maturi, tușe de stejar și condimente uscate, ce oferă un post gust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin de rezervă, maturat în baricuri de stejar (cu potențial de învechire la sticlă) la mesele cu preparate din carne de porc, vită și curcan, ușor condimentate și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
244,42 RON Începând cu: 219,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Blaufrankisch DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Vinul obținut din soiul roșu Blaufränkisch, numit și Burgund Mare, este rar întâlnit în România. Cu toate acestea, în podgoria din Miniș acest soi este cultivat și vinificat dinainte de 1989. Balla Geza continuă tradiția mai puțin cunoscută a soiului roșu cu origini în centrul Europei, și ne oferă vinul anului 2020, cu arome fructate, catifelate și desăvârșite prin maturare în butoaie de stejar și învechire la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un soi de terroir rece, cu arome vegetale, ce evoluează în note florale de violete.
GUST: Consistent, cu arome de fructe de pădure, agrișe crude și cireșe completate de condimente lăsate de maturare. Aciditatea și alcoolul bine integrat aduc un gust final lung, cu note vegetale.
ASOCIERE CULINARĂ: Blaufränkisch 2020 poate fi savurat ușor la mesele cu preparate din carne de curcan, rață, paste cu trufe și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Pinot Gris DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD-DOP MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Un Pinot Gris foarte limpede și proaspăt, cu arome de pere, caise și citrice întrpătrunse cu note de migdale crude.
GUST: Acidulat, cu note de citricele și migdalele ce dau onctuozitate și remanență amăruie în acelasși timp. Post gust scurt, energic.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat mereu rece, acest vin este potrivit la mesele cu preparate din carne de pește, salată mexicană, mâncăruri cu ciuperci și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
45,98 RON Începând cu: 41,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Cuvee Aradinum Reserve 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, CADARCĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Balla Geza Cuvee Aradinum Reserve 2020 este un cupaj obținut din trei soiuri roșii cu următoarele proporții: Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 40% și Cadarcă 20%.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cuvee Aradinum Reserve oferă simțurilor personalitatea sa unică, dezvăluită prin aromele delicate de prune coapte, sâmburi lemnoși și note din fructe roșii de pădure.
GUST: Pe papile se așază cu o textură corpolentă, formată din valuri aromatice de fructe roșii coapte. Gustul final este lung, cu tanini rotunzi, tușe de lemn și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere deosebită pentru mesele cu preparate din carne de vită, miel, porc, pasăre, dar și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia calitățile organoleptice alături de brânzeturi aromate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
251,68 RON Începând cu: 226,51 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Galben-pai, limpede.
MIROS: Un vin baricat parțial, cu o eleganță aromatică specifică soiului. Vanilia și salvia se amestecă discret pentru a face o scurtă prezentare organoleptică.
GUST: Pe papile se dezvoltă arome de ananas, vanilie, stejar (oferit de maturarea în baric), unt și migdale, ce lasă o onctuozitate echilibrată de aciditatea naturală. Post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate din carne de pasăre, pește slab, fructe de mare, brânzeturi moi și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
83,49 RON Începând cu: 75,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Soiul Cabernet Sauvignon vinificat în stilul clasic aduce arome de fructe negre, marochin, stejar și fum.
GUST: Pe papile se simte corpolența taninilor îmblânziți de maurarea scurtă și învechire. Sec, cu taninuri ce reiterează aromele de fructe de pădure, o notă pământie și o notă de piele. Gust final mediu, cu un procent ridicat de alcool, bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin roșu la mesele cu preparate din carne roșie, ușor condimentate, și la gustările cu brânză maturată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
101,64 RON Începând cu: 91,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Feteasca Neagră este un soi românesc vechi, cultivat în sol fertil, cu substraturi de șist, gresie fisurată, granit, diorit și roci metamorfe. Strugurii sunt vinificați la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Un vin maturat în proporție de 20% în butoaie noi din stejar franțuzesc și 80% în butoaie aflate la a treia umplere.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet cu arome de prune roșii și prune golden, dulci, completate cu o notă de ierburi verzi.
GUST: Intens, ușor rustic prin aromele de fructe negre cu tonuri dulci și acrișoare, taninuri îmblânzite de maturare și aciditate naturală.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de colecție sau pentru învechire îndelungată, potrivit la mesele cu preparate din carne de vânat (gulaș de porc mistreţ, căprioară la cuptor cu piure de cartofi), vită la tigaie și rață la cuptor condimentată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
54,45 RON Începând cu: 49,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Alira
Alira - Aliman Cabernet Sauvignon 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aliman Cabernet Sauvignon este un vin tânăr, dar echilibrat, cu arome de fructe de pădure și ierburi.
GUST: Ușor complex în primele secunde, se deschide pe papile cu note de coacăze, alte fructe roșii cu astringență proaspătă și o tușă de piele. Post gust lung, sec, elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu mezeluri, brânzeturi maturate, cotlet de porc cu sos, tocană de vițel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
75,02 RON Începând cu: 67,52 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Alira
Alira - Aliman Red Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Din aceste 3 soiuri excepționale, cupajate în proporții egale de 33% este creat vinul Aliman Red Cuvee 2019, ce oferă buchet și arome rafinate.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Arome de coacăze negre, mure și note foarte scurte dinalte fructe roșii de pădure și condimente.
GUST: Corpolent, cu arome așezate de fructe roșii și gust final cu astringență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic, sau paste cu carne în sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
75,02 RON Începând cu: 67,52 RON+ 0,50 RON garanție SGR