Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Averesti
Averesti - Diamond Junior Busuioaca de Averesti DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Pentru Diamond Junior sec strugurii au fost culeși manual, la primele ore ale dimineții, în perioada când au atins 195g/L conținut de zahăr. Strugurii au fost desciorchinați, fără zdrobire, răciți la 10°C., apoi lăsați la macerat în presă timp de 6 ore. După decantarea gravitațională de 24 de ore, realizată pentru a îndepărta pielițele, mustul a fost tras în vase de 2000 de litri unde a fermentat la temperatura de 12°C. timp de 18 zile.
ASPECT: Roz-trandafiriu.
MIROS: Vinificată în sec, Busuioaca aduce note mai scurte de flori și pere coapte.
GUST: Pe papile vinul este delicat și oferă aceleași note de flori și fructe, ce dezvoltă nota clasică de busuioc, apoi o notă mai consistentă, apropiată de mosc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose proaspăt potrivit la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
54,45 RON Începând cu: 49,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Plavaie DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PLĂVAIE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Plăvaie prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau în urs un animal sacru, cu puteri vindecătoare.
ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.
MIROS: Parfum din flori de tei și de măr deschid simțurile și le răcoresc cu o naturalețe completă.
GUST: Pe papile se descoperă aromele de caise coapte, note de piper alb și alte condimente. Postgust mediu, verde, puțin cumpătat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurat la 12°C. se înțelege de minune cu salate, carne albă, preprate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Cabernet Sauvignon DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Cabernet Sauvignon prezintă “Dansul Ursului”, un obicei vechi și actual la satele românești, ținut iarna de sărbători. Dansul ursului simbolizează moartea și renașterea timpului, iar această simbolistică este legată și de credința geto-dacilor, care vedeau ursul un animal sacru, cu puteri vindecătoare.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii, ce se se ridică armonios la gura paharului.
GUST: Pe papile se simte corpolent, cu arome de fructe negre, note delicate de vanilie uscată, ciocolată și scorțișoară, persistentă și in gustul final, mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Taninii moi recomandă acest vin la mesele cu friptură la grătar, paste și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Cuvee X DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ, RHEINRIESLING
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
Cuvee X 2021 este un vin alb obținut dintr-un cupaj unic de patru soiuri cu origini în Lumea Veche. Din Franța vine Sauvignon Blanc și Chardonnay, din Germania soiul Rheinriesling, ambele cu arome de fructe albe și citrice. Cupajul este desăvârșit de soiul românesc Fetească Albă, cu arome vegetale și florale.
ASPECT: Galben deschis, cu reflexii verzui.
MIROS: Un cupaj de colecție din patru soiuri albe ce aduc note fructate, definite de măr și banană. În plan secund note de fân verde, proaspăt cosit.
GUST: Proaspăt, cu arome de caise, nectar și pomelo. Acidulat, cu gust final mediu spre lung, vegetal și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din carne de pui, curcan, miel, pește la grătar, meniuri cu fructe de mare și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
81,35 RON Începând cu: 73,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Ispita T Rosu - 0.75L, Alc: 14.9%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Gama Ispita este o creație cu elemente ezoterice, o artă împărțită în șase expresii, cu soiuri diferite. Fiecare vin este denumit Ispita, urmat de câte o literă a aceluiași cuvânt. Literele definesc fiecare expresie cu aspecte diferite ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Grafica acestei game aparține artistului Ciprian Paleologu. Litera T reprezintă Tainele și este o cale de urmat pentru cei care vor să pătrundă misterele spirituale și pământești în încercarea de a răspunde la întrebările proprii.
Culeși de pe versanții "Cioaca Natla" și "Marșavu", strugurii din soiurile roșii sunt selectați și transportați la cramă în lădițe de 17 Kg. Strugurii sunt desciorchinați lent, iar mustul este lăsat în contact cu pielița pentru macerare timp de 20-30 de zile, cu remontaj și scufundarea pieliței la temperaturi controlate, cuprinse între 21-26°C. După presare are loc fermentarea alcoolică și malolactică (19-20°C.), iar în final vinul este tras în butoaie din stejar american și franțuzesc pentru maturare timp de 14-48 de luni.
ASPECT: Roșu rubiniu intens.
MIROS: Buchet cu arome de merișoare, fructe uscate, nuanțe de piper roșu, cuișoare, eucalipt și mentă.
GUST: Structura taninoasă, la început rustică, aduce note de fructe și tanini fini, echilibrați. Aciditatea moderată asigură un postgust lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Oricare dintre aceste 9696 de sticle va oferi aceleași arome intense, șlefuite cu talent pentru mesele îmbelșugate cu antricot de vită maturat, rumenit la grătar, rață sălbatică sau berbecuț. Îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate (18-24 de luni), din specialitățile Comte, Gruyere, Parmezan, tarte sărate și prăjituri cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire în sticlă de peste 20 ani).
320,65 RON Începând cu: 288,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Ispita I2 Rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Gama Ispita este o creație cu elemente ezoterice, o artă împărțită în șase expresii, cu soiuri diferite. Fiecare vin este denumit Ispita, urmat de câte o literă a aceluiași cuvânt. Literele definesc fiecare expresie cu aspecte diferite ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Grafica acestei game aparține artistului Ciprian Paleologu. Litera I este de la Instinct, aleasă pentru a previziona trăirile oferite de acest vin, reacțiile naturale, instinctive diferite, cum ar fi plăcerea, supriza, bucuria, uimirea, admirația și, uneori, chiar extazul.
Culeși de pe versanții "Cioaca Natla" și "Marșavu", strugurii din soiurile roșii sunt selectați și transportați la cramă în lădițe de 17 Kg. Strugurii sunt desciorchinați lent, iar mustul este lăsat în contact cu pielița pentru macerare timp de 18-22 de zile, cu remontaj și scufundarea pieliței la temperaturi controlate, cuprinse între 21-26°C. După presare are loc fermentarea alcoolică și malolactică (19-20°C.), iar în final vinul este tras în butoaie din stejar american și franțuzesc pentru maturare timp de 12-38 de luni.
ASPECT: Roșu rubiniu, natural.
MIROS: Buchet de vișine cu dulceață în vârf de coacere, cireșe mici de pădure, nuanțe echilibrate de cacao, vanilie și ciocolată neagră.
GUST: Consistent, cu tușe de fructe și tanini rotunjiți de maturare, ce oferă un postgust lung și satisfăcător.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparate din carne roșie, inclusiv vânat mare, și brânzeturi maturate tradiționale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire în sticlă de peste 20 ani).
320,65 RON Începând cu: 288,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU DULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Buchet de fructe roșii dulci și acrișoare, într-o armonie perfectă.
GUST: Dulce, cu tanini moi, rotunjiți de zahărul generos și alcoolul bine integrat. Postgust mediu, fructat și acrișor.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la prăjituri cu ciocolată și gustări cu brânzeturi maturate cu mucegai nobil albastru.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben intens, cu ușoare reflexii aurii, oferite de filtrarea redusă.
MIROS: Exotic, interesant, cu arome de ghimbir murat, lichior de portocală, alune zaharisite și coriandru uscat.
GUST: Pe papile aduce anason dulce, tanini de ceai sencha și ceapă caramelizată. Revin ierburile cu note de taragon și salvie proaspătă, pere asiatice, citrice, cu note acrișoare din coajă de lămâie și lime. Postgust fructat-vegetal, mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu rață confiată și păsat, varză călită și rulouri din vinete umplute cu nuci și usturoi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Private Selection Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un Merlot cu arome relaxante de fructe roșii suculente, notă de ciocolată amară și o tușă pământie, scurtă.
GUST: Dintre fructele roșii se remarcă note de afine, mure, merișoare, note de cacao uscat, tutun uscat și lemn de esență tare.
ASOCIERE CULINARĂ: Private Selection Merlot este alegerea potrivită la mesele cu preparate din carne de vită gătită la cuptor, rață garnisită cu mirodenii și gustări cu brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
121,00 RON Începând cu: 108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Pentru stilul de vinificare în dulce a soiului Chardonnay strugurii sunt lăsați să prindă puțin mucegai nobil (botrytis cinerea), apoi sunt fermentați alcoolic în cistrne din oțel cu temperatură controlată. Astfel se obține un vin cu o concentrație de zahăr mai ridicată.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchet cu note dulci de fructe galbene de livadă, fructe tropicale și flori.
GUST: Alunecă pe papile cu aromele de pere coapte, flori de soc, caramel proaspăt și rambutan.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare fie că este servit simplu sau alături de Branza de Nasal, garnisită cu nucă, alte brânzeturi cu mucegai, maturate, mouse de ciocolată, tartine cu fructe, clătite cu gem de gutui sau cozonac cu brânză și stafide.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
70,16 RON Începând cu: 63,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.
Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Buchetul este ușor rustic, cu arome de fructe roșii și mirodenii orientale.
GUST: Echilbrat și aromat, cu arome de cireșe negre, afine, mure, note acrișoare de coacăze, dulceață de smochine și cuișoare. Postgust lung, cu un ton rustic, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex și bine așezat, recomandat la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv vânat și brânzeturi fine, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
77,28 RON Începând cu: 69,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Elegance Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un buchet intens și delicat de fructe rosii coapte, fructe negre, cacao, cafea și vanilie.
GUST: Un Merlot foarte apropiat de un vin roșu de Bordeaux, prin tanii puternici și aromele de fructe de pădure ce îl recomandă la o degustare imediată sau învechire la sticlă pentru câțiva ani.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot este mereu o alegere bună lângă preparatele cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
216,59 RON Începând cu: 194,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - La Tiganci Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
La Țigănci Fetească Neagră este produs din struguri culeși manual, desciorchinați și lăsați la macerare în cisterne de inox, la temperatura de 6°C. timp de 48 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în aceeași instalație timp de aproximativ 10 zile. După această fază vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar franțuzesc aflate la prima și la a doua umplere.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească atipică, fermecătoare, ce își împarte aromele fermecătoare de prune, vișine acrișoare și tușe de ciocolată.
GUST: Elegant, echilibrat, cu arome de fructe roșii și alcool bine integrat. Postgust condimentat, cu note de ciocolată și vanilie, oferite de maturare în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu mezeluri condimentate, preparate din carne de vită, porc și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
54,91 RON Începând cu: 49,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BLAUFRAENKISCH
VOL. ALC.: 14.2%
VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
LacertA rose este obținut prin vinificarea în alb a soiului Blaufraenkisch, un strugure cu pieliță neagră, originar din Slovenia și cultivat preponderent în regiunile viticole din Europa Centrală. Rose-ul obținut din acest soi este generos, vioi și ușor de savurat, mulțumită aromelor sale fructate ce oferă o experiență răcoritoare în serile călduroase de vară.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Delicat, cu arome de zmeură, trandafir și condimente.
GUST: Pe papile vinul rose de Blaufraenkisch este acidulat, cu note scurte de citrice și fructe de pădure. Post gust mediu, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rose, sec, recomandat la mesele ușoare cu salate, pește și paste cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
61,01 RON Începând cu: 54,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Cuvee Tohani DOC, alb 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Cuvee Tohani este o gamă creată pentru vinurile aparte obținute pe parcursul anilor în crama Tohani din Dealu Mare. Cele trei cupaje au fost lansate odată cu re-brandingul etichetelor Cuve Nicolae și Cuvee Dolette.
Mai mult cu mai puțin este întotdeauna o rețetă de succes, de aceea vinurile roșii, albe sau rose satisfac multe așteptări prin profilul lor energic, foarte fructat și aromat, prezentat publicului cu o nouă etichetă creată după desenul artistului Mircea Moroianu.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Bucură simțurile cu adieri de flori sălbatice, pere galbene și dovleac copt.
GUST: Pe papile delectează cu aceleași arome de prune și alte fructe coapte de soarele verii, aciditate și o notă minerală, discretă. Postgust scurt, acidulat și proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Efervescența și prospețimea ediției din 2024 este recomandată la mesele cu preparate din carne de pasăre, pește de captură, dar și paste cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Vița de vie din soiul Chardonnay, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 6 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în prima jumătate a lunii septembrie. Strugurii sunt desciorchinați, sortați cu atenție și trecuți prin zdrobitorul cu acțiune centrifugă. Urmează presarea ușoară a boabelor și limpezirea gravitațională a mustului. Fermentarea mustului are loc în baricuri din stejar franțuzesc, la prima umplere, la o temperatură de 12-13°C. cu amestecare a drojdiei (batonnage), de 3-4 ori pe săptămână. Vinul nu este lăsat să termine fermentarea malolactică și este maturat în proporție de 85% în butoaie de stejar franțuzesc de 400 de litri, cu restul de 15% păstrat în cisternele din inox.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Proaspăt, cu aciditate debordantă și arome de fructe. În vârful aromatic stau aromele de citrice, narcise proaspăt culese, vanilie și unt de casă.
GUST: Aciditatea face loc texturii onctuoase - mulțumită notei de unt – notelor recurente de citrice, completate de lemn dulce, vanilat, ce oferă un gust final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru orice masă, fie că alegeți să gătiți o porție de creveți la grătar cu sos de caise, un homar sau un risotto rapid, urmat de o gustare cu brânzeturi Brillat-Savarin sau Camembert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
79,86 RON Începând cu: 71,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tabu Rose (Sy+CS+M) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
ASPECT: Roz-piersică, strălucitor.
MIROS: Vinificarea în demisec oferă vinului arome intense de fructe negre, vișine și mirodenii măcinate, aduse de Syrah și Cabernet Sauvingon. Buchetul aduce și aromele de prune coapte amestecate cu vanilie proaspătă, caracteristice soiului Merlot.
GUST: Textura este generoasă, ca o atingere de catifea, cu arome de fructe roșii și aciditate scurtă ce permite un gust final mai lung și mai dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea elegantă pentru mesele cu pui la grătar presărat cu condimente sau în baiț, fructe de mare, pastele gătite după rețeta preferată și prăjituri cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
35,09 RON Începând cu: 31,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB DULCE. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Kolna Tămâioasă Românească dulce este obținută din struguri culeși la stafidire, cand este concentrata cantitatea de zahar și, parțial, cu boabe pe care s-a dezvoltat botrytis. Fermentația alcoolică a strugurilor se face cu drojdii naturale în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată.
ASPECT: Galben-pal, auriu, strălucitor.
MIROS: Buchet dulce, cu tonuri de citrice și caise.
GUST: Vinificarea în dulce îi oferă textura unui nectar, cu arome de miere, flori de tei și flori de salcâm proaspete. Aciditate mică și postgust lung, dulce și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru a fi servit ca aperitiv, ori la desert, alături de plăcintă cu brânză dulce sau la gustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR