Crama Oprisor - Ispita I2 Rosu 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Gama Ispita este o creație cu elemente ezoterice, o artă împărțită în șase expresii, cu soiuri diferite. Fiecare vin este denumit Ispita, urmat de câte o literă a aceluiași cuvânt. Literele definesc fiecare expresie cu aspecte diferite ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Grafica acestei game aparține artistului Ciprian Paleologu. Litera I este de la Instinct, aleasă pentru a previziona trăirile oferite de acest vin, reacțiile naturale, instinctive diferite, cum ar fi plăcerea, supriza, bucuria, uimirea, admirația și, uneori, chiar extazul.
Culeși de pe versanții "Cioaca Natla" și "Marșavu", strugurii din soiurile roșii sunt selectați și transportați la cramă în lădițe de 17 Kg. Strugurii sunt desciorchinați lent, iar mustul este lăsat în contact cu pielița pentru macerare timp de 18-22 de zile, cu remontaj și scufundarea pieliței la temperaturi controlate, cuprinse între 21-26°C. După presare are loc fermentarea alcoolică și malolactică (19-20°C.), iar în final vinul este tras în butoaie din stejar american și franțuzesc pentru maturare timp de 12-38 de luni.
ASPECT: Roșu rubiniu, natural.
MIROS: Buchet de vișine cu dulceață în vârf de coacere, cireșe mici de pădure, nuanțe echilibrate de cacao, vanilie și ciocolată neagră.
GUST: Consistent, cu tușe de fructe și tanini rotunjiți de maturare, ce oferă un postgust lung și satisfăcător.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparate din carne roșie, inclusiv vânat mare, și brânzeturi maturate tradiționale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire în sticlă de peste 20 ani).
| Ţara de Origine | Romania |
|---|---|
| Regiune | Mehedinti - Oltenia |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Oprisor |
| An productie | 2019 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 14.9% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit din soi / soiuri de struguri roșii. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
| Energie | 356.81 kJ |
| Energie | 85.28 Kcal |
*informatii nutritionale la 100 ml