Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 33
  2. 34
  3. 35
  4. 36
  5. 37
Grilă Listă
Filtru
  • Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Alira

    Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă vișinie.

     

    MIROS: Un cuvee elegant, compus din două soiuri roșii vechi, din Europa, ce oferă din terroir-ul Dobrogei arome de vișine, lemn și frunze uscate cu tușă pământie.

     

    GUST: Catifelat și mai relaxat după o scurtă aerare, Cuve 2019 aduce arome suplimentare de ciocolată, fructe confiate și piper alb, urmate de un fond scurt cu tușă de stejar,  și un post gust lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite și mesele cu preparate speciale din carne de vită în sos de vin, chifteluțe, sau clasica friptură, condimentată la discreție. Potrivit și la o masă cu piept de rață la cuptor, cu garnitură de piure de cartofi și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani.)

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17% 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 17%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchetul este un spectacol aromatic al fructelor negre de pădure, insoțite de note dulci din gem de prune.

     

    GUST: Corpolent, catifelat, cu arome de fructe, tușe de macerare, alcool consistent, bine integrat, urmat de un gust final lung, cu tanini vioi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu orice preparat din carne roșie, inclusiv vânat, porc și oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15% Avincis - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Avincis

    Avincis - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

     

    ASPECT: Violet închis.

     

    MIROS: Buchetul deschide apetitul cu arome dominante de coacăze negre și prune, și o notă de vârf amăruie din ciocolată neagră.

     

    GUST: Aromele fructate sunt completate de note lemnoase, pământii și o tușă de tutun uscat sau trabuc. Postgust lung, cu o notă de fruct negru de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu friptură de porc, vită, oaie, vânat, preparate cu ciuperci, trufe și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Sole - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Recas

    Recas - Sole - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

     

    Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchetul revigorează simțurile cu parfumul de fructe galbene, coapte îmbinate armonios cu varietăți tropicale, completate natural cu o notă de fân uscat.

     

    GUST: Pe papile este foarte direct, asemenea unui cocktail de dimineață, acidulat, cu note de fructe și ierburi. Postgust scurt, cu notă de ierburi uscate și amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb nelipsit la mesele cu aperitive și preparate cu carne de pasăre și pește de râu (păstrăv, știucă). Răcoritor și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2022 -  0.75L, Alc: % D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2022 -  0.75L, Alc: %

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2022 - 0.75L, Alc: %

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: %

     

    VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante.

     

    Cupajul de patru soiuri roșii (Băbească Neagră, Fetească Neagră, Syrah, Merlot) din gama Anca Maria este numit Primeur cu scopul de a evidenția primul vin roșu al anului, produs în crama familiei Vlădoi.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de coacăze negre, mure și zmeură, arminizate de cafea, caramel dulce și condimente.

     

    GUST: Intens, cu un corp echilibrat, dulce, note de vișine și cireșe negre macerate. Pe măsură ce este savurat aduce simțurilor profilul unui vin elegant și remanență lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest cupaj pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - Serafim Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Licorna - Serafim Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Licorna

    Licorna - Serafim Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROŞU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

     

     

    ASPECT: Roșu-intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Zmeură și vișine coapte, suculente, întrepătrunse armonios cu note de stejar, fum de tutun și nucă de cocos.

     

    GUST: Corpolența vinului este dată de fructe roșii consistente: mure și vișine cu un ton de vanilie. Post gust cu astringență lungă, plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic este recomandat la mesele cu preparate din carne de porc sau miel la grătar, cu garnituri de legume simple sau ușor condimentate cu piper.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Magna rosu (M+Sy+CS) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Corcova - Magna rosu (M+Sy+CS) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Corcova

    Corcova - Magna rosu (M+Sy+CS) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii grena.

     

    MIROS: Arome de fructe negre de pădure, fructe confiate, cacao, piele și note de tutun.  

     

    GUST: Bolta și papilele sunt acoperite de o textură cremoasă, cu note de lemn, tanini moi și consistenți. Remanență impresionantă, cu alcool bine integrat și note de fructe dulci.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un complex, pentru  o varitate de preparate, începând cu aperitive din carne de cerb sau mistreț afumată, savurate alături de brânzeturi maturate și fructe uscate. La felul principal este recomandat alături de carne din vițel maturată Angus sau Wagyu Kobe, tocăniță de mistreț, cu trufe sau ceafă de porc cu sos vânătoresc. La desert alături de ciocolată artizanală cu un conținut de minim 75% cacao. Pentru cei care preferă și un trabuc după masă, acest vin este excelent alături de un Churchill sau Double Corona.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Martha Bouquet (PG + TR) 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Galicea Mare - Martha Bouquet (PG + TR) 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Martha Bouquet (PG + TR) 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate cu tehnologie modernă.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Martha Bouquet aduce laolaltă personalitățile deosebit de elegante ale soiurilor albe Pinot Gris și Tămâioasă Românească, prin debutul natural al aromelor florale și fructate. Aromele de vanilie și lemn completează grațios profilul acestui cupaj alb, nobil.

     

    GUST: Echilibrat, floral, chiar vegetal, cu o notă persistentă din frunze uscate de ceai verde, o tușă de vanilie și un gust final mediu, ușor acidulat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la orice masă cu preparate din carne albă, inclusiv pește, paste cu sos cremos și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14% Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Coltul Pietrei Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin strugurii din soiul Chardonnay au fost macerați timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, păstrate în timpul fermentației alcoolice în vase de inox, la temperatura de 17°C. și dezvoltate prin contactul cu butoaiele de stejar. Vinul a fost maturat timp de 6 luni, apoi îmbuteliat și învechit câteva luni în crama Metamorfosis din Dealu Mare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: La mai puțin de un de la maturare și îmbuteliere, oferă un buchet incredibil de proaspăt, cu note de caise coapte, vanilie și pâine prăjită cu unt.

     

    GUST: Revigorant și echilibrat, se joacă pe papile cu arome suplimentare de fructe exotice, migdale și lemn, cu o notă amăruie. Aciditatea medie spre ridicată, echilibrată de arome și alcoolul cu o valoare consistentă, oferă un gust final sățios, consistent, cu tușă de minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O experiență plăcută cu orice ocazie, fie că este servit pur și simplu sau alături de aperitive, salate, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7% Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Domeniile Prince Matei

    Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.

     

    Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie. 

     

    Pentru acest vin roșu strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe este urmată de fermentarea alcoolică timp de 25 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc cu capacitatea de 225L. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit în depozitul cramei timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Lăsat câteva momente să se bucure de aer după ani de învechire, răsplătește răbdare cu un buchet armonios, descris de fructe negre de pădure, în special aronia, cassis, mure, piper crăpat, cireșe de cafea și lemn parfumat.

     

    GUST: Elegant, catifelat și corpolent, cu tanini ce își arată colții, apoi se îmblânzesc și fac loc notelor cunoscute de poame pădurețe. Alături de acestea alcool bine integrat și o tușă de vanilie ce oferă un postgust lung și delicios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot baricat merită doar cele mai bune preparate din carne roșie, inclusiv vânat, preparate din porc tradiționale românești și brânzeturi maturate, cu arome intense.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Regno Roze, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Recas - Regno Roze, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Recas

    Recas - Regno Roze, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversarea a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).

     

    Chipurile de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu.

     

    Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin, monosepaj sau cupaj.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Un vin rose cu arome desenate olfactiv de tușele generale elegante de flori și fructe roșii, delicate și plăcute, asemenea chipului feminin.

     

    GUST: Liniile aromatice generale se despart în multe note ce definesc detaliile acestui chip. Chipul tineneri continuă cu flori de trandafir și flori albe prinse printre șuvițele ce cad deasupra urcheilor împodobite cu boabe de cireșe, struguri, coacăze și mure vibrante ce ating obrazul fin și se lasă încet spre gât. Mai departe, frunze verzi și dude se așază ca un colier al naturii.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru un ospăț cu salatele de pește, carne la grătar, pizza și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti

    Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Soiul Traminer provine istoric din dordul Italiei, aproape de granița cu Austria. Aromele acestui soi sunt apreciate la nivel internațional, unde este considerat regele strugurilor aromați. Pentru Nativus demidulce, sunt aleși struguri cu o concentrație de zahăr de 230 de grame la litru, culeși dimineața pe răcoare, presați scurt pentru mustul care este apoi decantat gravitațional. Fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată pentru a se păstra prospețimea și aromele naturale ale soiului Traminer.   

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Arome de fructe tropicale dulci - star fruit și papaya - completate de notele florilor de salcâm.

     

    GUST: Vegetal, așezat, cu o dulceață echilibrată de notele fructate și aciditate ce oferă un postgust mediu spre lung, demidulce și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu fructe de mare și preparate picante. La desert este delicios cu salate de fructe și patiserie cu dulceață de trandafir.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Un vin de culoare roz-trandafiriu, fermecător și limpede.

     

    MIROS: Domeniul Averești ne oferă un rose proaspăt, cu arome spontane și intense, caracteristice soiului roșu cu origini franțuzești.

     

    GUST: Peste așteptările unui vin rose de masă, Nativa Merlot își începe povestea cu arome florale împletite armonios cu nuanțe de fructe de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest rose pentru mesele cu preparate din carne de pasăre și garnitură de legume, fructe de mare cu verdețuri aromate și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativa Busuioaca de Averesti rose, DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Nativa Busuioaca de Averesti rose, DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti

    Averesti - Nativa Busuioaca de Averesti rose, DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Rose cu tentă de foiță de ceapă.

     

    MIROS: Un parfum delicat de busuioc verde, puțin cimbrișor, flori de câmp și citrice.

     

    GUST: Notele de flori cu puțină miere și grepfrut aduce o textură consistentă, dar echilibrată. Gustul final este ușor dulce, apoi amărui / sec prin notele vegetale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose la orice masă cu preparate dulci-acrișoare și desert (chec, prăjituri și torturi).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Junior Zghihara de Averesti 2020 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Diamond Junior Zghihara de Averesti 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti

    Averesti - Diamond Junior Zghihara de Averesti 2020 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Buchetul aduce un amestec energic de arome florale și fructate.

     

    GUST: Pe papile se reîntâlnesc aromele difuze din amestec fructe, apoi se definesc citrice și fructe coapte și condimente. Post gust mediu, marcat de citrice.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest monosoi special alături de preparate din carne de vită și porc, vinete cu maioneză, ouă umplute, salate cu legume (boeuf, orientală).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tabu Cupaj Alb (FA + RI) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12% Caraman - Tabu Cupaj Alb (FA + RI) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Caraman

    Caraman - Tabu Cupaj Alb (FA + RI) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice, unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, limpede.

     

    MIROS: Cupajul alb Tabu oferă un parfum seducător, cu note de flori, fructe tropicale și citrice proaspete.

     

    GUST: Dulce ca un nectar, cu note fructate, aciditate echilibrată și postgust mediu spre lung, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu salate de vară, pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Segarcea - Principesa Margareta alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Principesa Margareta alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniul Coroanei Segarcea

    Segarcea - Principesa Margareta alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, PINOT GRIS, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama de vinuri Principesa Margareta reprezintă încă un efort al companiei Segarcea de a sprijini caracterul nobil şi spiritul monarhiei, dovedit de Alteța Sa Regală Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Meșteșugit în mare parte din soiul Viognier, buchetul oferă arome de ierburi și flori sălbatice, completate discret cu o notă lemnoasă, ce dezvăluie maturarea în butoaie din stejar.

     

    GUST: Flori de salcâm, ierburi onctuoase, lămâie și o notă dulce de miere amestecată cu vanilie. Gust final lung, vegetal și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Principesa Margareta alb este recomandat la preparatele din carne de vită, porc, pui, peşte, meniuri asiatice, salate şi brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Segarcea - Minima Moralia Sinceritate alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Minima Moralia Sinceritate alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniul Coroanei Segarcea

    Segarcea - Minima Moralia Sinceritate alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.:12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede.

     

    MIROS: Proaspăt, cu arome de citrice verzi și cârcei din viță ce deschid simțurile pentru notele suplimentare de nectarine, prune albe și flori.

     

    GUST: Butoaiele de lemn au rotunjit aromele delicate de fructe, cu o textură plăcută și vârf de brioșă cu unt și vanilie. Postgust mediu spre lung, revigorant și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcut la orice masă cu preparate din carne de iepure cu sos alb, friptură de porc în cidru, somon cu sos de grepfrut, risotto cu creveţi, salată de fructe tropicale,

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Prince Matei - Bistrot Rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Prince Matei - Bistrot Rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Prince Matei

    Domeniile Prince Matei - Bistrot Rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.

     

    Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie. 

     

    Pentru acest cupaj rose strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe are loc la o temperatură de aproximativ 10°C. urmată de fermentarea în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 16°C. timp de aproximativ 10 zile.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Pentru Bistrot rose aromele cuceritoare ale celor patru soiuri roșii se întrec în intensitate și eleganță. Încă din primul moment se remarcă notele de cireșe, zmeură, pepene galben și flori de cais.  

     

    GUST: Bolta palatină este cuprinsă de textura proaspătă și tonică, cu aciditatea echilibrată. Post gust scurt, fructat, cu o tușă de tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu preparate din carne albă și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 33
  2. 34
  3. 35
  4. 36
  5. 37
Grilă Listă