Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 33
  2. 34
  3. 35
  4. 36
  5. 37
Grilă Listă
Filtru
  • Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Fructe roșii de pădure se întrec cu fructele negre de pădure și o notă de condimente uscate, ce sugerează scurta maturare a vinului.

     

    GUST: Un corp plăcut, elegant, ușor de savurat, cu arome mai clare de fructe, unde se remarcă mure, vișine și alte fructe, amorțite treptat de taninurile dominante ale gustului final, lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajuns la începutul perioadei de stabilizare și învechire completă, acest Shiraz este o alegere foarte bună pentru mesele cu mezeluri fine și brânzeturi la aperitiv, urmat de feluri principale din carne de miel și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12% Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Vița de vie din soiul Sauvignon Blanc, plantată în solul cernoziom al domeniului Bogdan, oferă o producție de 5 tone la hectar, recoltată manual în lădițe de zece kilograme în zilele din prima jumătate a lunii septembrie. Strugurii sunt desciorchinați și sortați cu atenție, răciți până la temperatura de 4°C. și lăsați la macerație peliculară timp de 3 ore pentru a extrage aromele specifice. După acest proces strugurii sunt presați și mustul este lăsat sa se limpezească prin efectul gravitațional. Fermentarea alcoolică este pornită cu drojdii selecționate și se menține timp de 15 zile, în condiții de temperatură controlată ce nu depășește 14 °C. Vinul proaspăt este stabilizat și ținut în cisterne până la îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un singur soi alb, vinificat cu pricepere și echilibrat de timp, unde se dezvăluie arome de fructe tropicale și parfum deosebit de floral, cu note delicate din flori soc și flori din viță de vie.

     

    GUST: Generos în perle mici și dese ce aduc mineralitatea naturală pe papile, urmată de note fructate, mai mult citrice, cu o persistență generoasă în gustul final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și savuros atunci când aveți poftă de pește la grătar, în special cu garnitură de sparanghel, brânzeturi proaspete și plăcintă cu praz.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3% D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.3%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

    Acest vin face parte din gama denumită după unul din membrii familiei Vlădoi, iar Sauvignon Blanc este cu siguranță fresh, sprinten și plin de viață, asemenea personalității după care a fost modelat.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul este dominat de aroma florilor de soc, revigorate de piper verde.

     

    GUST: Pe papile se păstrează tonul floral prin note de acacia, soc, fagure de miere și minerale. Aciditatea echilibrată este urmată de remanența medie, firească pentru acest Sauvignon Blanc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit la mesele cu preparate din pește slab, crustacee, brânzeturi moi din lapte de capră și salate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Pinot Noir DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7% Corcova - Reserve Pinot Noir DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Corcova

    Corcova - Reserve Pinot Noir DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un Pinot Noir deosebit, rotunjit de învechirea la sticlă, cu buchet elegant, construit armonios din arome de fructe roșii răscoapte, note de lemn și vegetale.

     

    GUST: Un moment de aerare destinde papilele cu textura cremoasă și mătăsoasă întreținută de tanini și ecouri aromatice de fructe roșii ce se sting încet și suav.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre cele mai bune alegeri la mesele cu preparate din carne de rață sau curcan, paste cu sos de roșii și mirodenii, garnisite cu parmezan, preparate vegetariene pe bază de ciuperci de pădure sau lângă brânzeturi fine moi și semimoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  •  Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%  Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Tamaioasa Roza, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Anul 2023 a oferit o recoltă moderată, dar calitativă, ce înclude soiul românesc Tămâioasă, cules manual și transportat în lădițe de 15 Kg la crama. Strugurii sunt sortați și lăsați la macerare peliculară timp de 24 de ore, în cisterne cu temperatura controlată de 8-10°C. Strugurii sunt lăsați la macerale peliculară, apoi sunt presați pentru colectarea mustului. Fermentarea alcoolică a mustului are loc timp de 21 zile în cisterne din oțel ce păstrează valorile de temperatură între 15 și 18°C.

     

     

    ASPECT: Roz pal.

     

    MIROS: Buchetul aduce prospețimea piersicilor suculente, a caiselor albe și a fructelor roșii de pădure.

     

    GUST: Pe papile ajung aceleași arome fructate, iar finalul este mediu spre lung, cu note de trandafir și caramel sărat, ce anunță mineralele extrase din solul argiloiluvial cu pietrișuri, nisipuri si marne.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi savurat simplu sau alături de brânzeturi, prăjituri cu mac, tarte cu fructe, pate de pasăre sau alte preparate, ușor condimentate, din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rose, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BĂBEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Acest vin provine din struguri hrăniți de sol argiluvian cu sedimente din pietrișuri, nisipuri și marne. Clima din Oltenia este temperat continentală cu influențe mediteraneene propice pentru coacerea optimă a strugurilor și păstrarea aromelor caracteristici fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, limpede.

     

    MIROS: Cupajul de Fetească Neagră și Băbească aduce un parfum armonios din cireșe albe, frăguțe, prune zemoase și bujori.

     

    GUST: Textura de fructe albe și roșii cu post gust scurt, ușor acidulat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru preparatele cu carne de pasăre, pește, fructe de mare și preparate vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vinurile de Cabernet Sauvignon sunt cele care aduc cea mai mare atenție asupra stilului și metodei de vinificare și maturare: strugurii din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltați manual în lădițe, desciorchinați și presați. Mustul rezulat este tras în cisterne din oțel pentru fermentația alcoolică și o maceratie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi și culoare. Spre sfârșitul fermentației alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franțuzesc unde are loc și fermentația malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare prin maturare în baricuri din stejar timp de 15-18 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu nuanțe roșcate.

     

    MIROS: O aerare de un ceas și acest Cabernet va răsări cu aromele sale îndestulătoare de fructe negre și roșii de pădure, valuri scurte de vanilie, ciocolată amară cu mirodenii uscate și o notă de marochinărie.

     

    GUST: Se așterne pe papile cu textura moale, fructată, vanilată și completată echilibrat de tanini șlefuiți de stejar. Post gust lung, ce sugerează un vin încă tânăr.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soare Cabernet Sauvignon este o alegere ce atrage atenție și complimente la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor sau grătar, carne de vânat mare, precum și alte preparate tradiționale românești din carne. La finalul mesei sau oricând doriți să îi savurați aromele fructate și taninurile, este recomandat alături de brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 35 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12% Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Prince Stirbey

    Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRAMPOȘIE SELECȚIONATĂ        

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.

     

    Crâmpoșia selecționată este un alt soi românesc cu origini pre-romane, cultivat pe teritoriul dintre Carpați și Dunăre, locuit de strămoșii daci. Pe parcursul a două mii de ani soiul s-a adaptat perfect la solul și clima regiunii Drăgășani, fapt dovedit de strugurii sănătoși din care se obțin vinuri pline de viață, fructate și acidulate.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu scurte reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de fructe coapte, citrice și ierburi.

     

    GUST: Pe papile este mineral, cu arome de pere, caise, litchi, mere și argișe - ce schimbă atenția către un spectru amărui-vegetal, continuat cu note de fân și flori de salcâm. Un vin cu aciditate ridicată și post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crâmpoșia Selecționată este recomandată la mesele cu preparate din carne de pui sau curcan cu legume la grătar, somon la grătar cu sparanghel, macrou cu sparanghel la cuptor, dar și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    SERVE

    Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    S.E.R.V.E are în prezent culturi întinse pe o suprafață de peste 68 de hectare, cu soiuri roșii Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și soiuri albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, deschis și strălucitor.

     

    MIROS: Millenium 2023 aduce același cupaj armonios, definit de meșteșugul vinificatorilor SERVE, ce au păstrat buchetul cu arome de fructe exotice, în special fructul pasiunii și mango, note dulci de soc, frunze de tomată și măr verde. Tonul vegetal se remarcă prin nota de fân proaspăt cosit, alături de lemn și vanilie oferite de maturare.

     

    GUST: Pe papile aduce arome de fructe proaspete, note vegetale și minerale. Postgust ușor onctuos, mediu spre lung, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la prânz sau la cină, alături de preparatele din carne pui, pește, fructe de mare, salate de vară și brânză de oaie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare: minim 5 - 6 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Producția acestui vin începe cu recolta manuală a soiului Negru de Drăgășani, urmată de sortare și triere pentru alegerea celor mai bune exemplare. Vinificare are loc după metoda clasică, pe boștină, timp de 17-19 zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. După fermentarea malocatică vinul este tras în butoaie de stejar franțuzesc pentru o maturare de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Soiul roșu din Drăgășani oferă parfumul fructelor de padure, dominate de zmeură și coacăze negre, acompaniate discret de condimente dulci pentru patiserie.

     

    GUST: Taninos, corpolent, cu arome de cafea și lemn dulce, alcool bine integrat ce aduce note călduroase de fructe roșii, ciocolată neagră și condimente uscate. Notele de maturare contribuie la un postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru la mesele cu preparate din carne roșie, piept de rață cu piper, ori plăcinte cu carne după rețete tradiționale  (Hachis Parmentier).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Castellum Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Castellum Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Legendary Dracula

    Castellum Dracula - Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD TÂRNAVE TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile din Târnave își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și menționează Transilvania ca Weinland (Țara vinului).

     

    Existența podgoriilor în Transilvania Evului Mediu, ar fi putut să ofere vinuri bune chiar și pentru curtea lui Vlad Țepeș, și sigur i-ar fi plăcut. Din același terroir milenar vine și acest excelent Sauvignon Blanc, produs cu Denumire de Origine Controlată din struguri Culeși la Maturitate Deplină.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet vegetal-floral și note de citrice proaspete.

     

    GUST: Textura proaspătă cu note de flori sălbatice, citron și minerale. Postgust scurt spre mediu, tonic și răcoritor la temperatura recomandată pentru degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb clasic, recomandat la mesele cu preparatele cu pui, peşte și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 11°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9% DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    O Tămâioasă clasică, recoltată manual prin tăiere cu foarfeca, desciorchinată, zdrobită și lăsată la limpezit în cisterne de inox, timp de 48 de ore, la temperatura de 5°C. Strugurii sunt presați la 1.8 bari, iar mustuiala este trasă în cisterne din oțel inoxidabil unde fermentează alcoolic timp de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C.

     

     

    ASPECT: Galben auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Un vin dulce, cu arome delicate de grepfrut, note florale asociate cu soc și mentă verde.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură aromatică exotică, cu gust de ananas copt, lime și anason, completate de miere și tușe minerale. În gustul final se păstrează note din miere polifloră și note verzi, ușor amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la desert, cu prăjituri și torturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14% DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Galeron Chardonnay DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Vinul Galeron aduce un omagiu arhitectului francez Paul Louis Albert Galeron, creatorul impunătorului Ateneul Român, simbol al Bucureștiului modern. Galeron Chardonnay este un vin complex și sofisticat, maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franţuzesc, în stilul viticultorilor din Lumea Nouă.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Buchet exotic, cu mirodenii orientale, printre care se strecoară anasonul, o notă dulce de miere și un ton subtil de fum.

     

    GUST: Corpolent, cu aciditate echilibrată și arome pere, bergamotă, grepfrut și lime, completate de lemn și vanilie. Postgust lung, savuros, cu nuanțe de pomelo.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume, fructe de mare și gustări cu brânzeturi proaspete (Camembert și Brie).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.9% DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Vigneron Heritage este una dintre gamele noi ale Domeniilor Franco-Române, iar vinurile sunt produse cu aceeași tehnologie modernă în crama din Dealu Mare. După ce strugurii sunt culeși manual și transportați în lădițe de 15 kilograme, după metoda tradițională, are loc zdrobirea boabelor. Mustuiala este limpezită în cisterne de inox timp de 48 de ore la temperatura constantă de 5°C. Pentru fermentarea alcoolică se ridică temperatura la 16-18°C. timp de 16 zile. În final vinul este stabilizat și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Heritage, denumit și Pupăza, reprezentată pe etichetă, este un Chardonnay din Săhăteni ce aduce simțurilor arome proaspete și revigorante de citrice, în special pomelor, alături de fructe galbene coapte.

     

    GUST: Pe papile este cărnos, onctuos, cu arome de pară, bergamotă, piersică și lime. Amestecum de arome din drupe și trice este concluzionat de grepfrut alb și tonuri saline ce oferă o senzație reconfortantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de pui, paste cu sos alb, rizoto de ciuperci, pește la grătar și nelipsitele fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. O Fetească Neagră deosebit de bună, cu arome primare intense, păstrate prin vinificare. După fermentarea alcoolică și malolactică vinul este maturat 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Buchetul dezvăluie aromele concentrate de fructe roșii, dulceață de afine, prună coaptă, vanilie și o notă de lemn.

     

    GUST: Relaxează cu note suplimentare de cacao, piele nouă și tanini rotunjiți. Gustul final aduce mai mult fruct roșu, acrișor, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată a meselor cu preparate din carne de pasăre, carne roșie, inclusiv vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    >

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12% Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. 

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificarea în dulce aduce note generoase de piersici și caise coapte, mere și fructe exotice.  

     

    GUST: Oferă dulceața strugurilor și dulceața fructelor tropicale, apoi note din fructe de livadă cu pulpă albă și note întrerupte de citrice. Post gust lung, dulce, savurat cel mai bine rece.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu plîcintă de brânză dulce cu stafide și gustări cu brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5% 1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele două soiuri apropiate genetic și aflate în armonie organoleptică oferă un vin ce se află în plină evoluție, dezvăluită prin aromele intense din fructe roșii și negre. În vârful aromatic stau aromele de prune, afine și cireșe.

     

    GUST: Papile este catifelat, cu baza aromatică de fructe dulci-acrișoare, completate cu note de maturare: tutun, vanilie și scorțișoară

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin liniștit, complex, perfect pentru cele mai interesante discuții și preparate din carne de vită, în special mușchi de vită la grătar, miel, porc și vânat (căprioară). După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    Alira

    Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Alira Flamma Charme Rose este un vin spumant sec, obținut din soiul roșu românesc Fetească Neagră. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Culoare rose este obținută prin macerarea pieliței în must timp de 4 ore, urmată de fermentarea alcoolică timp de 10 zile la 16°C. Vinul este maturat timp de 20 de zile pe drojdia fină cu două batonaje. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Un rose cu note de fructe de pădure roșii și petale de trandafir.

     

    GUST: Acidulat, fructat, cu o persistență aromatică echilibrată și post gust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose-ul perfect pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare cu mirodenii. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Alira

    Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay. Dintre acestea se remarcă acest Chardonnay din gama Aliman, vinificat cu mare atenție la dezvoltarea aromelor prin maturarea pe drojdii cu batonaj și maturare de 8 luni în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay de Dobrogea cu mireasma primăvăratică compusă din note dulci de flori, caise și pepene galben, presărat cu vanilie.

     

    GUST: Alunecă cu note onctuoase de flori și fructe galbene, dulci, condiment dulce și o tușă minerală pentru un gust final lung cu o remanență lemnoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos cu toate gusturile și potrivit la multe preparate din caren de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Alira

    Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.

     

    GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 33
  2. 34
  3. 35
  4. 36
  5. 37
Grilă Listă