Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 32
  2. 33
  3. 34
  4. 35
  5. 36
Grilă Listă
Filtru
  • Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    După o primăvară și vară tipică pentru regiunile noastre, toamna caldă și lipsită de precipitații a dezvoltat o cultură bună, din care s-au cules manual și strugurii din soiul Riesling Italian, care a fost apoi selecționat manual și vinificat la crama Petro Vaselo. După macerarea cu pielițe timp de 60 de zile în cisterne din oțel vinul este tras și lăsat la maturare pe drojdie cu batonaj frecvent. Maturarea în butoaie de lemn are loc timp de 6 luni, iar după îmbuteliere vinul este invechit încă 2 luni. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Ușor efervescent, cu parfum de fructe coapte și flori. Se deschid note de piersici, flori albe și fructe zaharisite.

     

    GUST: Un Riesling robust, mulțumită aromelor onctuoase de fructe coapte, drojdie și lemn. Aciditatea echilibrată aduce un postgust mediu spre lung, sec, savuros.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și servit într-un pahar potrivit, acest Riesling este grozav la mesele cu preparate din carne de porc, mai ales tocăniță de porc mistreț cu mămăliguță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12- 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 14.9% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

      

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROŞU SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Roşu-vişiniu.

     

    MIROS: Fructele de pădure foarte bine închegate și complexe ce au nevoie de o aerare generoasă pentru a delecta simțurile.

     

    GUST: Catifelat și generos în tanini maturi ce inspiră note de coacăze negre, mure, tușe de vanilie și cacao. Cupajul are o remanență lungă, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cuvee Vișan roșu este excelent la mesele cu preparate din carne de porc şi carne roşie (vită / vânat).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem Alb demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ REGALĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor. După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința.

     

    Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice din soiuri românești, de calitate superioară, dar și din soiuri din regiunile Lumii Vechi.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Cele trei soiuri albe din Lechința cuceresc simțurile cu arome de mere, citrice și flori de soc.

     

    GUST: Proaspăt, acidulat, cu note de fructe coapte și flori. Post gust, ușor onctuos, demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește, fructe de mare, preparate din carne de pui și brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Artisan Red DOC-CT este un cupaj roșu din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră. Vinul este produs prin fermentare alcoolică cu scufundare căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este o delectarea pentru nas prin înlănțuirea aromelor de cafea proaspătă, tutun, vanilie și prune uscate.

     

    GUST: Pe papile cafeaua devine ciocolată, tutunul face loc mirodeniilor, iar vanilia este mai persistentă și oferă un post gust lung, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Artisan Red este recomandat la mesele cu friptură de curcan sau gâscă, porc sau vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Cuvee IX DOC 2017 - 0.75L, Alc: 15% LacertA - Cuvee IX DOC 2017 - 0.75L, Alc: 15%

    LacertA

    LacertA - Cuvee IX DOC 2017 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

    Cuvee IX 2017 este unul dintre cele 6 varietăți de vinuri roșii ce reprezintă Lumea Nouă prin cupajul a trei soiuri cu origini franțuzești (Cabernet, Merlot, Shiraz), și Feteasca Neagră, un soi pur, românesc. Vinul este maturat în butoaie din stejar timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Cupajul roșu Cuve IX aduce aromele intense și opulente ale stilului din Lumea Nouă, reprezentat de un amestect de fructe roșii, dominate de cireșe, coacăze și mure.   

     

    GUST: Maturarea în contact cu lemn de esență tare a adus note de vanilie, cafea, ciocolată și condimente. Postgust lung, cu tanini echilibrați.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Structa fermă și generoasă este potrivită la preparatele din carne roșie, inclusiv vânat, carne de oaie, la grătar sau la cuptor, cu un praf de condimente și gustări cu brânzeturi maturate tradiționale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Sole - Chardonnay Barrique DOP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Recas - Sole - Chardonnay Barrique DOP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Recas

    Recas - Sole - Chardonnay Barrique DOP 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOP-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.

     

    Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist și poftă de viață.

     

    Sole Chardonnay este produs din struguri selecționați din rândurile de viță cu expunere sudică, ce permite soarelui să bată pe butași și să coacă boabele celui mai cunoscut soi alb din lume. Fermentarea alcoolică se face parțial în butoaie noi din stejar franțuzesc, iar după această fază vinul este agitat în butoaie, prin batonaj, de trei ori pe săptămână pentru a permite drojdiei rămase în vin să dezvolte densitatea și aromele. În continuare vinul este maturat în baricuri din stejar ce au fost arse la interior la intensități diferite, ce influențează caracteristicile organoleptice finale.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Succesul vinului de Chardonnay baricat continuă cu ediția excelentă a anului 2024. Parfumul este ca o sărbătoare pentru simțuri, ochiul este delectat de reflexii aurii, nasul este răsfățat de vanilie, tonuri vibrante de stejar în ritm cu arome de citrice, pepene galben și piersici.   

     

    GUST: Pe papile continuă festivitățile cu arome de pară glazurată cu miere, ananas și măr verde. Este onctuos, cu aromă principală de fruct dulce și postgust mediu. Potrivit oricând și pentru toți cei care vor descopere un vin remarcabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere perfectă pentru mesele cu preparatele din carne de pasăre (ruladă de pui și curcan la cuptor, cu sos), pește oceanic și crustacee (rac, langustă, homar). Delicios și alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 10 până la 12 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Cuvee Boheme rosu (Sy + M) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15% Corcova - Cuvee Boheme rosu (Sy + M) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    Corcova

    Corcova - Cuvee Boheme rosu (Sy + M) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Corcova Cuveé Bohème 2019 este un cupaj din două soiuri roșii, Syrah și Merlot, maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cele două soiuri aduc pe simțuri acel gust al terroir-ului, acele arome specifice podgoriei Corcova – frcute negre de pădure proaspete și foarte coapte, vanilie, lemn verde și cacao.

     

    GUST: Pe papile se așază cu o textură corpolentă, dar echlibrată, tanini maturi și rotujiți, cu ecouri de fructe dulci-acrișoare și gust final lung, dulce și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre alegerile deosebite pentru mesele cu mușchi de vită și reducție de vin roșu (unde poate fi adăugat pentru ce-a gustoasă experiență), carne roșie la grătar sau la cuptor garnisită cu ierburi aromatice, alte preparate din porș și vânat mic, lasagna cu carne, brânzeturi moi cu mucegai.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Cabernet Sauvignon & Merlot DOC 2019 - 0.187L, Alc: 14.5% Corcova - Cabernet Sauvignon & Merlot DOC 2019 - 0.187L, Alc: 14.5%

    Corcova

    Corcova - Cabernet Sauvignon & Merlot DOC 2019 - 0.187L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Un buchet elegant și jovial, definit de un buchet complex de fructe negre (cireșe negre, coacăze), prune uscate, note de ciocolată neagră și condimente dulci (vanilie, cuișoare).

     

    GUST: Corpolență medie, cu taninuri rotunde și o aciditate echilibrată. Aromele de fructe negre se regăsesc în gust, completate de note de tutun și piele nouă. Finalul este lung și persistent, ușor rustic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate din carne roșie (vită, miel), brânzeturi tari, preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Smerenie rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Smerenie rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Smerenie rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ, PINOT NOIR, DORNFELDER

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Smerenie este un cupaj roșu din Shiraz, Pinot Noir și Dormfelder. Shiraz și Pinot Noir sunt populare de mai bine de 10 ani printre producătorii români, iar soiul Dornfelder este un soi roșu creat în anii 1950 în Germania, ce reprezintă o semnătură a stilului dovedit de Crama Oprișor. Cupajul Smerenie este și un tribut adus credinței prezente în toate colțurile Olteniei, unde se regăsesc valori, tradiții și lăcașe de cult vechi de secole.  Prin experiența oenologului Liviu Grigorică, completată de munca și dedicarea colegei sale Veronica Gheorghiu, care s-a ocupat de puritate soiurilor, a fost creat acest vin rafinat și complex cu potențial de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, aproape opac.

     

    MIROS: Un cupaj construit în jurul soiului Shiraz, cu un stil reminiscent toscan, definit de aromele fructate generoase de prune, vișine uscate, vanilie, piper, alte note de fructe de pădure, stejar și piele tăbăcită vegetal.

     

    GUST: Acidulat, cu tanini ce oferă structură ușor robustă, note de fructe și alcool bine integrat. Postgust lung, ușor pământiu și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit acum sau peste ani, aromele sale sunt potrivite la preparatele din carne roșie, inclusiv cele tradiționale din amestec porc-vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pe domeniul Vitis Metamorfosis sunt plantate soiuri autohtone, cât și soiuri cu origini franceze, pentru cele patru game de vinuri, în majoritate monosoiuri roșii, urmate de cupaje albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet complex și expresiv, dominat de citrice vibrante, acompaniate de fructe verzi și accente fine de ierburi aromatice. În fundal se strecoară subtilități minerale și note florale diafane, conferind adâncime și sofisticare întregii structuri olfactive.

     

    GUST: Atacul este proaspăt și echilibrat, cu aciditate fin conturată, care evidențiază aromele clare de fructe verzi și citrice. Textura delicată se combină armonios cu nuanțe subtile de ierburi și mineralitate discretă, rezultând un echilibru elegant între corp și prospețime. Finalul este persistent, limpede și plin de rafinament, lăsând o impresie durabilă și sofisticată pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se desăvârșește alături de preparate rafinate din pește alb, fructe de mare, salate cu ierburi aromatice, sau brânzeturi proaspete cu textură fină, oferind o experiență gastronomică armonioasă și elegantă. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Feteasca Neagra 2024 - 0.75L, Alc: 14% La Salina - Issa Feteasca Neagra 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    La Salina

    La Salina - Issa Feteasca Neagra 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet rafinat, cu arome de fructe negre bine coapte (mure, afine și coacăze), întrepătrunse armonios cu note de prune uscate, piper roz, ciocolată amără și o nuanță delicată de lemn dulce.

     

    GUST: O textură ce balansează între mătăsos și catifelat. Fructele roșii stau în prim-plan, urmate de mirodenii și tanini ce se sting ușor pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte potrivită la mesele cu preparate din carne roșie fragedă, mușchi de vită în sos de vin roșu, vânat aromat sau brânzeturi cu gust intens. De asemenea, acompaniază plăcut preparate tradiționale cu savoare rustică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Tohani Apogeum, anul X este produs din soiul Fetească Neagră în ediție limitată la 9090 de sticle. Tradiția milenară a vinurilor din Tohani a inspirat proprietarul cramei, Virgil Mandru, să revină la metoda de vinificare în amfore de ceramică a strugurilor culeși manual din vița de vie cu o vârstă de peste 50 de ani. Vinul este maturat în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp de 24 de luni, apoi este îmbuteliat și ținuit în depozit minim 24 de luni. După o perioadă de cel puțin patru ani, vinurile sunt trimise la concursuri mondiale renumite și doar dacă acestea obțin medalia de aur sunt scoase la vânzare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: O Fetească Neagră maturată și învechită ce se deosebește ușor prin aromele sofisticate de prune coapte, coacăze negre și mure semoase ce se împletesc cu note de condimente și ierburi mediteraneene, proaspete.

     

    GUST: Valurile delicate de mirodenii continuă spectacolul organoleptic – note de vanilie și piper roșu, sunt continuate cu note de ciocolată. Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii de pădure, vișine, prune uscate și note finale de lemn dulce. Textura balsamică oferă o remanență proporțională pentru un vin maturat și învechit pentru un timp îndelungat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin premiat cu medalia de aur în Portugalia, potrivit pentru o degustare fără preparate - alături de o țigare de foi și cele mai interesante conversații.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri, apoi vinul este îmbuteliat și învechit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Primul cântec al acestui Cabernet este simțit prin aromele extravagante de fructe roșii de livadă și de pădure, acompaniate de o notă joasă din stejar.

     

    GUST: În marea partitură a aromelor fructate se află note de ciocolată neagră, lemn dulce și vanilie. Ecoul aromelor și notelor caracteristice se întorc prin tanini ce dau o persistență aparte în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aranjamentul unei mese speciale este incomplet fără acest Cabernet elegant, ce primește multe ovații la mesele cu preparate din carne roșie, ori preparate din carne de vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10° C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. Ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională timp de 24 de ore. În ultima fază mustul este fermentat alcoolic timp de 18 zile în cisterne din oțel inoxidabil de 2000 de litri la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon. Limpede.

     

    MIROS: Aromele clasice de busuioc, flori și ierburi de câmp, ce îi dau prospețimea și energia primăverii.

     

    GUST: Papapilele sunt atinse de o aciditate slabă și arome de fructe albe (piersici, pere), și trandafir parfumat. Postgust mediu pentru stilul sec, cu note de mirodenii. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose sec, răcoritor la mesele cu preparate din carne de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12% Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Excellence Rose (CS+M+Sy) DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Excellence Rose este produs din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, culeși la maturitate deplină. Macerarea și fermentarea alcoolică are loc la temperaturi cuprinse în 12 și 14°C., pentru a se păstra aromele naturale și compușii volatili ce oferă personalitate cupajului produs în crama Sarica Niculițel.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome predominant florale din Cabernet Sauvignon și Merlot, urmate de note foarte scurte de condimente specifice soiului Syrah.

     

    GUST: Pe papile apar și note delicate de fructe roșii de pădure și fructe de livadă, susținute de alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose recomandat la mesele cu preparate din carne de pui la grătar, ușor condimentate, fructe de mare, paste și deserturi cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Averesti

    Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Busuioaca aduce în fiecare vin aromele florale. În această ediție sunt prezente arome relaxante de trandafir și busuioc.

     

    GUST: Pe papile aduce o structură simplă, compusă din arome de citrice și apă dulce de trandafir. Postgust scurt spre mediu, ușor dulce și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru o după-amiază relaxantă sau o seară de vară răcoroasă în care vă delectați cu preparate dulci-acrișoare sau deserturi pentru toate gusturile.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Avenue Rozalia de Samburesti demidulce DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Rozalia de Sâmburești este vinul perfect în sezonul cald, o delectare pentru simțuri prin aromele de fructe roșii de pădure și ananas copt

     

    GUST: Fructele de pădure se desfac în note de căpșune și fragi, completată de aceeași notă de ananas dulce. Post gust mediu, mulțumită taninilor moi lăsați de vinificarea în demidulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat în serile calde vară, la mesele cu preparate ușoare și delicate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Feteasca Regală din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Special Reserve este delicat prin notele proaspete ale florilor de primăvară, în special zambile, completate de note amorțite de fructe.

     

    GUST: Surprinzător de onctuos, pe papile aduce vegetale amărui și aromate, echilibrate de note mai lungi de nectarine și alte drupe ușor necoapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin clasic pentru mesele cu preparate tradiționale românești, deserturi cu telemea proaspătă, quiche cu spanac și ou de prepeliță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12% Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Alb eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.

     

    Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Cuvee Vișan alb prezintă pe etichetă desenul unei siluete inspirată de actorul român Horațiu Mălăele.

     

    MIROS: Cupajul realizat din două soiuri franțuzești foarte bine adaptate în podgoria Moldovei, compun un melanj armonios, cu note fructate aduse de Sauvignon Blanc. Inițial citrice (lămâie, grepfrut), apoi ierburi proaspete. Aligote contribuie cu notele dulci și savuroase de flori albe, piersici și pere.

     

    GUST: Ansamblul de citrice, ierburi și fructe de livadă sunt urmate de fructe roșii de pădure, alte note de flori albe și fructe tropicale. Toate acestea sunt echilibrate de aciditatea naturală care reîmprospătează papilele pentru o delectare culinară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit bine și savurat în ritmul propriu, acest vin aduce complimente și toasturi la mesele cu salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Domeniile Vinarte, Cuvee Rosu (CS + FN) - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Domeniile Vinarte, Cuvee Rosu (CS + FN) - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte

    Vinarte - Domeniile Vinarte, Cuvee Rosu (CS + FN) - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Din terroir-ul comunei Dobroteasa, județul Olt, vine și acest cupaj de soiuri roșii, cultivate în climatul temperat, cu influențe mediteraneene, sol expus în direcția sud către sud-vest și precipații generoase pentru toate culturile. Tot în acel loc se face vinificarea în cisterne de inox, la temperatura de 28-30°C. pentru a se extrage culoarea și aromele delicate specifice fiecărei clone. După fermentarea alcoolică are loc cea malolactică, în butoaie de lemn, în care vinul mai este lăsat încă 6-8 luni la maturare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii indigo.

     

    MIROS: Se descoperă simțurilor cu parfumul fructelor roșii de pădure, întrepătrunse cu note de prune uscate.

     

    GUST: Pe papile taninurile ajută la echilibrul aromatic al taninilor copți, cu alcool bine integrat. Păstrează o remanență satisfăcătoare pentru cei care preferă varietățile roșii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de porc, mâncăruri cu sosuri și brânzeturi sau mezeluri maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 32
  2. 33
  3. 34
  4. 35
  5. 36
Grilă Listă