Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Cotnari
Cotnari - Concept Francusa Baricata Editie Limitata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Procesul de vinificație al vinului Concept Frâncușă Baricată 2024 presupune recoltarea strugurilor devreme, urmată de fermentația cu drojdii selecționate pentru păstrarea caracteristicilor soiului. Vinul este maturat timp de 6 luni în butoaie mari de stejar, conferindu-i complexitate, finețe și note subtile de vanilie și pâine proaspătă.
ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Arome delicate de flori albe și fructe galbene coapte, cu note subtile de vanilie și pâine proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie de stejar.
GUST: Aciditate echilibrată și corp mediu, care susține armonios aromele fructate și lemnoase. Gustul final este elegant și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pește slab, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
31,46 RON Începând cu: 28,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Flamboyant 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.
Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.
MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului obținut în 2015 un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde, mentă și tutun.
GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 24 de luni).
228,69 RON Începând cu: 205,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Alb (SB+FA+RI) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
VAST alb este unul dintre vinurile celei mai noi game de la crama Davino din Dealu Mare. Cupajul din soiurile Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Riesling Italian este obținut prin presarea pneumatică directă a boabelor, continută cu o deburbare - stabulație la rece timp de 48 de ore. Vinificația are loc după principiul zero-zero, în care se folosesc metode precise și doze foarte scăzute de dioxid de sulf (SO2). În procesele de vinificare intervenția producătorului este minimă, iar fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil de 100 de hectolitri, cu termostate ce păstrează temperatura cuprinsă între 18-20°C. Înainte de îmbuteliere vinul este maturat cu drojdii fine timp de 5 luni în cisterne din inox.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Aromă fină de flori albe și citrice, unde se împletesc tușe de mere verzi și lime, peste care se așază o adiere subtilă minerală, ca o briză venită dinspre podgoriile însorite ale Munteniei.
GUST: Elegant, cu o prospețime ce poartă tonuri de grapefruit și pară, susținute de o aciditate bine echilibrată. Finalul se arată curat și lung cu tușă vegetală, ușor amăruie.
ASOCIERE CULINARĂ: Însoțește cu grație preparate din pește alb, fructe de mare sau salate proaspete cu note verzi. Poate fi un companion inspirat pentru brânzeturi fine ori pentru pui la grătar cu ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.
ASPECT: Galben pal, strălucitor.
MIROS: Buchet amplu și sofisticat, dominat de citrice coapte și fructe exotice discrete, armonios împletite cu note de lemn fin, vanilie și nuanțe afumate subtile. Aromele vegetale caracteristice soiului se contopesc cu tonuri minerale și accente florale diafane, creând o impresie de complexitate și rafinament.
GUST: Atacul este plin și echilibrat, cu o aciditate bine integrată ce pune în valoare aromele de grapefruit, mere galbene și fructe exotice. Textura catifelată, sprijinită de finețea lemnului, adaugă adâncime și eleganță. Finalul este lung și armonios, cu ecouri delicate de vanilie și note ușor afumate, care se imprimă memorabil pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Își relevă noblețea alături de preparate elaborate pe bază de pește la grătar, fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi maturate. Complexitatea sa îl recomandă și în asociere cu preparate culinare cu influențe asiatice, unde condimentele fine se echilibrează cu eleganța vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Vinca - Theresia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate. Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.
Vinca Theresia este produs din struguri recoltați la maturitate deplină. Strugurii sunt împărțiți în cantități două egale și din acestea, una are strugurii presați cu ciorchine întreg, iar la cealaltă parte se păstrează doar boabele. Strugurii sunt fermentați în cisterne din inox, iar vinul este maturat în același recipient timp de 7 luni.
ASPECT: Galben-lămâie, strălucitor.
MIROS: Un Riesling-ul de Rin vinificat în sec cu perlaj delicat, arome proaspete de citrice, în special lime, în armonie cu note de turmeric și iasomie.
GUST: Acidulat, cu arome de pere verzi, suculente, piersici albe și miere. În post gust, aromele inițiale sunt completate cu note de citrice și ierburi de câmp.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la mesele cu preparate din carne de rață, pește, porc. Theresia este unul dintre vinuri care fac față și preparatelor bine condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel. Vol. II al acestui vin din soiul românesc Fetească Neagră a fost maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar la prima și la a doua umplere pentru a-i dezvolta structura aromatică și pentru a crea un potențial de învechire la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfum de dulceață, căpșune, fructe roșii de pădure și prune coapte.
GUST: Pe papile aduce un corp suplu (cu potențial de învechire), aciditate, tanini seci, note de vișine și tușe din alte fructe roșii. Gustul final este lung, fructat, și condimentat cu o notă de cuișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru degustare, simplu, la o gustare cu brânzeturi maturate sau la mesele cu preparate din carne de vânat la cuptor, ciorbă de fasole cu prune uscate și afumate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Un Chardonnay tânăr, cu arome tipice de flori de tei, completate armonios cu note dulci de nectarine și zarzăre.
GUST: Pe papile aduce tușe de unt și alunecă ușor cu arome dulci din compot de caise și gutuie proaspătă. Postgust scurt spre mediu, cu tușe dulci și verzi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive și mese principale cu pui și cartofi, homar, pește, crustacee, paste cu sos alb și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Pentru acest vin de Gewurztraminer, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După presarea strugurilor, pielița a fost lăsată la o macerare scurtă pentru oferi aromele fine. Apoi mustul a fost tras în cisterne din oțel inoxidabil unde a fermentat la temperatură controlată. Din toate aceste procese a rezultat un vin special, reprezentativ pentru terroir-ul Dobrogei și bogat în arome caracteristicile soiului de origine franceză.
ASPECT: Alb-gălbui, ușor strălucitor.
MIROS: Parfumul aduce arome florale, mai ales din petale de trandafir, arome fructate din caise și alte fructe exotice.
GUST: Aromele de trandafir îl prezintă ca un vin complex, corpolent, însă pe limbă se simte textura ușoară și acidulată. Se simt mineralele din solul bogat al Podgoriei Murfatlar. În final este jovial și revigorant - un vin excelent, recomandat în sezonul cald.
ASOCIERE CULINARĂ: În răcoarea serilor de vară este fermecător alături de aperitive cu fructe de mare, legume caramelizate, salate și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească Albă și Grasă de Cotnari.
Soiul românesc Fetească Regală își schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.
Pentru acest vin sunt culeși struguri din soiul Fetească Regală, sortați manual și desciorchinați. Urmează presare ușoară, deburbare și limpezire naturală a mustului. Fermentarea alcoolică are loc încet în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 5-7 luni cu batonaj.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii vezui.
MIROS: Arome de ierburi și flori de câmp ce încropesc fundalul aromatic al soiului alb românesc.
GUST: Se dezvăluie pe papile cu o textură acidulată persistentă, ușor vegetală și lemnoasă. Gust final scurt, sec, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și savurat în ritmul propriu se dovedește excelent la mesele cu aperitive, brânzeturi ușoare, mezeluri semi-afumate și legume proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Merlot DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Aromele seducătoare ale acestui Merlot aduc încă odată unicitatea terroir-ului, aromele generoase ale soiului și priceperea vinificatorului din crama 1000 de Chipuri. Obținut din cultura anului 2020, acest Merlot sec este oferit publici într-un număr de sticle foarte limitat.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Asemenea vinului din recolta anului 2018, și acest Merlot seduce cu aromele de fructe roșii și tușe de vanilie uscată, trezite de o aerare binemeritată.
GUST: Pe structura echilibrată se dezvoltă aromele de fructe roșii, dulci, acrișoare, macerate, rezumate treptat la arome de vișine, susținute armonios cu note de ierburi și condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot clasic, așezat, pregătit să facă față gusturilor alese, care preferă o gamă variată de rețete cu carne roșie cu sosuri și gustări cu brânzeturi maturate, servite după felul principal.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Clasic și stilat, Sauvignon Blanc oferă, chiar și în recolta anului 2024, aromele fructelor de livadă. Aici se evidențiază note de mere, pere și caise coapte și răcoritoare, completate de citrice și flori sălbatice.
GUST: Pe papile se păstrează notele echilibrate de fructe proaspete, iar notele vegetale se rezumă la iarbă proaspăt culeasă, cu o remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat a se servi rece, la mesele cu preparate din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet intens de coacăze, afine și prune uscate, împletite cu note elegante de vanilie, cedru şi lemn dulce provenite din maturarea în butoaie de stejar timp de 12 luni.
GUST: Gust matur, corpolent, cu tanini bine definiţi şi integrati; aromele de fructe negre persistă pe papile, completate de o uşoară tuşă de cacao şi piper. Postgust lung, cu o senzaţie caldă de alcool bine echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de friptură de vită sau miel la grătar, vânat ușor, brânzeturi maturate (Gouda, Manchego), preparate cu sosuri bogate pe bază de vin roșu sau ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
71,39 RON Începând cu: 64,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Cernoziomul pe pat de roci calcaroase al regiunii Murfatlar, se află vița de vie a soiului românesc Fetească Neagră, ce oferă o recoltă de 5 tone la hectar, începută în prima jumătate a lunii octombrie. În crama strugurii sunt desciorchinați, iar boabe mutate în vase de inox pentru macerare la temperatura de 4-5°C. Pentru a dezvolta aromele și culoare vinului fermentarea se face cu macerare și remontaj de 30 de zile, realizate înainte de a începe fermentarea alcoolică. În completarea acestui efort, producătorul apelează la metoda delestage de 3-4 ori pe săptămână pentru a oferi vinului mai mult oxigen, culoare și persistență taninoasă. Maturarea vinului are loc timp de minim 12 luni în baricuri franțuzești aflate la doua și a treia umplere, arse mediu la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Abundă aromele de vișine, cireșe și prune alături de note lemnoase, vanilie și piper alb, completate de accente pământii.
GUST: Gustul este bogat, de corp plin, cu taninuri ferme, dar bine integrate; aciditatea susține echilibrul aromelor de fructe negre. Tonuri de lemn și condimente dulci cu alcool bine integrat oferă un gust final cald, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu fripturi (vita, miel), vânat, preparate în sosuri bogate de vin, brânzeturi maturate sau cu ciuperci; ideal și cu preparate de porc marinat sau cu arome de fum.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
93,17 RON Începând cu: 83,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.7%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Proaspăt, cu arome de măr verde, drupe și citrice.
GUST: Acidulat, cu un arome de măr verde, caise și citrice coapte. Mineralitatea echilibrată oferă un postgust mediu, fructat și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj alb recomandat la mesele cu fructe de mare în sos de vin, pește condimentat cu plante aromatice și gustări cu brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
40,54 RON Începând cu: 36,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Aromă intensă și complexă, dominată de fructe negre coapte, prune, mure și cireșe negre. Se simt note subtile de condimente, cacao, tutun și stejar fin, care adaugă profunzime și eleganță.
GUST: Plin, rotund, cu taninuri ferme și bine integrate. Aciditatea echilibrată oferă prospețime, iar aromele de fructe negre și condimente se desfășoară pe palatin cu final lung și persistent, cu complexitate remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu consistent, recomandat la friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,60 RON Începând cu: 32,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Aromă proaspătă, tipică soiului - mere verzi, pere și citrice, completate de note florale delicate. Se simt accente minerale și vegetale, care îi conferă autenticitatea terroirului.
GUST: Sprinten, cu aciditate crocantă. Domină notele de fructe verzi și citrice, cu o textură lejeră și final proaspăt, vioi, cu ușoară mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv, alături de pește alb, fructe de mare sau salate ușoare. Este ușor de savurat și cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca Maria - Rose Syrah & Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Note delicate florale, cu accente uşor condimentate, îmbogăţite de aroma de trandafir şi piersici coapte.
GUST: Gust fin şi plăcut, cu aciditate bine susţinută, mineralitate revigorantă; textura catifelată și postgust scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potriveşte excelent cu fructe de mare în sos roşu uşor condimentat sau aperitive uşoare, salate sau carne de pasăre.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Castel Huniade Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un Hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.
Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.
Pentru a păstra aromele proaspete și persistența acestora vinificatorul începe recolta din timpul nopții, atunci când boabele sunt reci și numai bune pentru presarea imediată, limpezirea și fermentarea alcoolică. Pentru stilul demisec fermentarea are loc lent, la temperatură joasă, și este oprită atunci când vinul a ajuns la o concentrație de 8-9 grame de zahăr rezidual per litru, o valoare ce echilibrează aromele naturale din miros și gust.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Arome intense florale (floare de viță-de-vie, flori de câmp), completate de fructe galbene și albe coapte (caise, cireșe albe, mere), cu note citrice ușor perceptibile și accente delicate de verbena.
GUST: Gust demisec, textura plină, aciditate bine definită care susține caracterul floral și fructat. Note persistente de caise și mere, cu un final rotund și curat, tipic soiului.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește alături de brânzeturi semitari sau telemea, preparate ușoare din pui sau curcan la grătar, pește alb cu sosuri delicate, acompaniamente de ierburi aromatice sau deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
24,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob alb (SB + FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Pentru acest vin sunt folosiţi struguri din soiurile Sauvignon Blanc şi Fetească Albă, selectați din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt lăsați la macerație peculiară timp de 8 ore, sub influența temperaturilor cuprinse între 12-13°C. Boabele sunt presate ușor la maxim 600 mbar, apoi este mustul este limpezit la temperatură scăzută timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc la 10-12°C. cu drojdii selecționate în mediu protejat oferit de cisterne din oțel inoxidabil de 10 hectolitri. În același vas se continuă procesul natural de producție prin maturarea scurtă a vinului.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Nasul se deschide cu arome de fructe albe și citrice, precum pere coapte, mere verzi și lime, acompaniate de accente florale delicate și nuanțe subtile de ierburi aromatice. Buchetul este armonios și persistent, captivând simțurile.
GUST: Gustul este suplu și echilibrat, cu fructe coapte și citrice bine integrate. Aciditatea fină îi conferă prospețime, iar finalul este elegant și armonios, cu tușe florale și minerale care rămân plăcut pe palat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu salate proaspete, preparate din pește sau fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi proaspete. Este ideal și ca vin de relaxare, savurat în momente liniștite.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Merlot este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Tamam Merlot prezintă un buchet proaspăt, cu arome din vișine, mure și coacăze proaspete.
GUST: La primele atingeri pare aspru, însă corpolența evoluează și aduce taninii moi ce dau notele de fructe roșii și negre și o tușă de condiment pentru o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot ușor de savurat la mesele cu aperitive reci, pastramă, cârnați afumați, feluri principale din carne roșie, inclusiv vânat, și brânzeturi de tip Maasdam și Gouda.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR