Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine- 
                        
                
                    Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Fetească Neagră din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Feteasca Neagră a reservei speciale din Tohani aduce un profil matur, cu arome bine dezvoltate de metoda de vinificare și învechire: cireșe negre, vișine, prune răscoapte și dulceață de casă din coacăze negre. Fundalul aromatic este ocupat de notele foarte discrete de piper verde și scorțișoară.
GUST: Câteva minute de aerare dezvăluie profilul bogat al acestui vin din soi vechi românesc. Astfel, se simte suculent, elegant, cu tanini ce aduc aceleași fructe roșii, cât și condimente ce se retrag încet de pe papile, spre plăcerea celor care doresc un post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Descoperiți aromele complexe ale acestui vin la mesele cu preparate tradiționale românești (sarmale, tochitură, tocană), paste cu sosuri roșii și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.
ASPECT: Roz-pal, limpede.
MIROS: Vinul dăruiește simțurilor un melanj elegant din arome de flori de măceș, fructe roșii (căpșune de pădure și zmeură), și note de citrice.
GUST: Textură delicată cu note de zmeură, dulceață din petale de trnadafir și coajă de portocală. Răcit în prealabil este răcoritor, tonic cu un post gust mediu, demisec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vară pentru salate, pește roșu, fructe de mare și desert cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    SERVE
Serve - Terra Romana Millenium Alb (SB+R+TR) 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
S.E.R.V.E are în prezent culturi întinse pe o suprafață de peste 68 de hectare, cu soiuri roșii Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și soiuri albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.
ASPECT: Galben auriu, deschis și strălucitor.
MIROS: Asamblajul ales de Serve pentru Millenium alb 2021 aduce un parfum relaxant, cu arome de fructe dulci - piersici, pepene galben și note verzi de caprifoi și iasomie.
GUST: Se deschide pe papile ușor acidulat, apoi aduce aromele mai complexe de citrice, kiwi și grepfrut. Post gust lung, savuros, vegetal.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect în sezonul cald, la o petrecere sau pur și simplu pentru momentele de relaxare, ușor de servit ca atare sau alături de preparatele din pui, pește, fructe de mare, salate de vară și brânză de oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare: minim 5 - 6 ani).
57,96 RON Începând cu: 52,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Metamorfosis
Metamorfosis - Via Marchizului Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Gama Via Marchizului a fost creată pentru a aduce un tribut Marchizului Piero Antinori. Strugurii de Fetească Neagră au fost recoltați de pe o suprafață ce depășește cu puțin un hectar, replantată în anul 2010 și cultivată prin metode ecologice. După recoltare boabele sunt separate de ciorchine și sortate din nou pentru a se alege cele mai bune exemplare. Vinificarea se face prin fermentarea alcoolică în cisterne din oțel, la temperatura de 28°C. cu macerare de minimum două săptămâni, pentru a se extrage culoarea și aromele consistente. Vinul fermentează malolactic și se maturează în butoaie mari din stejar, numite budane. Maturarea este urmată de îmbutelierea și păstrarea sticlelor în depozitul cramei pentru o scurtă perioadă în care are loc o așezare organoleptică necesară înainte de a fi oferit spre comercializare.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu ușoare irizații violet.
MIROS: Abundă aromele de fructe roșii, de la prune răscoapte la vișine, alte fructe roșii de pădure, ciocolată neagră și vanilie.
GUST: Robust și proaspăt, cu taninuri rotunde, remanență lungă, ușor fructată, cu alcool bine integrat și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu ce definește fiecare masă cu preparate din mușchi de porc sau de vită umplut, alte preprate la cuptor gătite cu sos de vin, sau degustări cu brânzeturi aromate. Pentru vegetarieni, este recomandat la tocană de ciuperci cu mămăliguță.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
78,30 RON Începând cu: 70,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Avincis
Avincis - Vila Dobrusa Negru de Dragasani & Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI, MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii violet.
MIROS: Cele două soiuri roșii aduc la nas un amestecat de fructe roșii foarte echilibrat, chiar liniștit, ce relaxează olfactiv.
GUST: Și pe papile își păstrează o armonie, un echilibru între note de fructe roșii, apoi o nuanță scurtă de aronia pentru un post gust mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu de Vila Dobrușa este recomandat la aperitive din porc afumat și condimentat, preparatele din carne de porc la grătar și gustările cu brânzeturi tradiționale.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,00 RON Începând cu: 32,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Oprisor
Crama Oprisor - Premium Feteasca Neagra 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Soiul Fetească Neagră este cultivat pe 30 de hectare în podgoria Oprișorului, iar de pe această suprafață este aleasă parcela cu cei mai buni struguri ai soiului românesc, ce oferă aroma și consistența ce-a mai mare. Strugurii atent selecționați sunt vinificați cu echipamente moderne, iar vinul proaspăt este maturat în butoaie din lemn de stejar. Odată cu aceste vinuri Eticheta Roșie, consacrată, devine Eticheta Violet, cu același simbol: roata vieții ce simbolizează comuniunea cu elementele naturale ce o hrănesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Premium Fetească Neagră aduce adierile armonioase ale fructelor roșii și a ciocolatei proaspete amestecata cu mirodenii ce așteaptă să fie descoperite pe îndelete.
GUST: Deși este rezultat dintr-un soi complex, acest vin aduce papilelor o structură echilibrată, cu remanență lungă, plăcută și ușor condimentată.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru colecționari, dar si pentru cei care doresc sa il savureze în curand, la mesele cu preprate din carne de vită în sos condimentat, preparate din carne de vânat sau rață. La desert este pus în evidență de prăjiturile cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
142,78 RON Începând cu: 128,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Averesti
Averesti - Diamond Selection Feteasca Neagra Barrique DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
Soiul Fetească Neagră ales pentru acest vin provine dintr-un terroir cu sol nisipos, straturi de piatră și rocă calacaroasă. După recoltă strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire și lăsați la macerare în containere speciale. Fermentarea alcoolică are loc în condiile controlate oferite de cisterne din oțel inoxidabil din incinta cramei. O delectare pentru simțuri și o experiență savuroasă mulțumită perioadei de 24 de luni în care vinul a stat la maturare în baricuri din stejar românesc.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet armonios, construit meticulos din note de fructe roșii și negre de pădure, vârfuri de cacao brut și păstăi de vanilie.
GUST: Echilibrat, dulce, mulțumită aromelor de prune uscate, completate de condimente afumate. Un post gust lung, cu tanini fructati, ușor rustici, în ultimile momente.
ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească Neagră maturată este prima recomandare la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel și pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Liliac
Liliac Transylvania - Cuvee Antonia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, NEUBURGER, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Un buchet cu prospețime debordantă, compus din aromele deosebite de mere și pere galbene, dulci, caise, piersici, note de fructe exotice și plante aromatice.
GUST: Structurat, proaspăt, acidulat, cu arome fructate echilibrate. Post gust mediu, sec, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul serilor de vară la mesele cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Balla Geza
Balla Geza - Kolna Rose Cuvee, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe roșii de livadă.
GUST: Arome de zmeură, mere roșii și fructe confiate. În post gust aduce o tușă de condiment.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu salate proaspete, salată Nicoise, fructe de mare, miel cu ierburi Provence, brȃnză Camembert şi Brie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Oprisor
Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
În Drăgaica Roşie se îmbină eleganța din Feteasca Negră cu intensitate Cabernet Sauvignon-ului, corpul catifelat al Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Acest cupaj fermecător a fost denumit Drăgaica Roșie și asemenea multor ființe din folclorul popular își are originea în mitologia romană. Sancta Diana din Imperiul Roman este la noi Sânziana, iar după aceasta a apărut Drăgaica (de la „cel drag”), o creație feminină care, în Noatea de Sânziene, alungă spiritele rele și vestește dragostea. Drăgaica este asociată și cu recolte bogate și sănătatea copiilor ținuți în braţele fecioarelor care joacă în horă.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchetul dezvăluie arome de fructe roșii confiate, fructe roșii de pădure proaspete, cafea și mirodenii.
GUST: Echilibrat, cu tanini cărnoși, alcool bine integrat și remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Este un vin ușor de asociat cu multe preparate din carne de porc, vită sau miel, iar complexitatea gustativă îl fac un companion perfect al întâlnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute în familie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
77,44 RON Începând cu: 69,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.
MIROS: Profilul aromatic aduce arome de vârf florale, concentrate pe soc și acompaniate de citrice, tușe de lemn, vanilie și flori de salcâm.
GUST: Pe papile aduce o diversitate de arome, echilibrate de aciditate. În post gust se mențin note de fructe exotice și apar tușele de baricare.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește gras la cuptor, garnisit cu ierburi aromatice, gustări cu brânzeturi și fructe, deserturi cu citrice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Balla Geza
Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.
Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Proaspăt, cu arome de pere galbene și verzi, note verzi din flori și frunze de viță matură.
GUST: Aciditatea este discretă, cu arome florare, armonizate de fructele albe dulci și ghimbir. Post gust scurt, vegetal.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit mai ales vara, la mesele cu preparate din pește și carne de pui, găină și curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    SERVE
Serve - Cuvee Pacs 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, RIESLING, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvee Pacs este un vin creat pentru a fi savurat fără întârziere pentru a înțelege aromele energice și prețioase ale terroir-ului din Dealu Mare. Cele trei soiuri au fost culese din parcele selecte și vinificate separat în ultimele zile ale lunii august. Cupajul anului 2023 este realizat din Pinot Noir, Riesling și Fetească Albă într-o ediție de numai 20345 de sticle.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Din rodul sănătos al pământului milenar, cupajul Pacs fascinează cu aromele și stilul incofundabil, devenit tradiție. Soiurile păstrează parfumul din flori albe de câmp, flori de tei și merișoare proaspete.
GUST: Pe papile agrișele își aduc valurile acrișoare, florile dau un gust verde, amărui, revigorant, iar citrice îmblânzesc simțurile și le pregătesc pentru un postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor ce poate fi savurat ca aperitiv, dar și la mesele cu preparate ușoare de vară: gustări, aperitive, salate.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
70,16 RON Începând cu: 63,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fințești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru această Fetească Regală strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și macerați scurt la temperatură scăzută pentru a extrage aromele naturale. Fermentarea alcoolică a vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 16°C.
ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.
MIROS: O Fetească Regală cultivată și vinificată cu atenție deosebită, ce oferă aromele pure și delicate de citrice, caise și alte drupe, completate de florile de salcâm ce inspiră o adiere de primăvară.
GUST: Mineralitate naturală, note florale și fructate, ușor dulci, cu o remanență scurtă și răcoritoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai bune vinuri din soi românesc, recomandat la mesele cu salate, preparate din carne albă, pește de apă dulce și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
32,54 RON Începând cu: 29,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Oprisor
Crama Oprisor - Premium Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
În 2024 crama Oprișor lansează Premium Chardonnay 2022, un vin alb de calitate, mult așteptat, după cele din soiuri roșii Cabernet Sauvignon 2009 și Fetească Neagră 2022. Regele soiurilor albe se alătură seriei începute în urmă cu mulți ani, ce prezintă pe etichetă un simbol ce sugerează căldura soarelui, un alt element primordial al vieții și parte a Olteniei profunde. Vinul a fost creat de enologul Liviu Grigorică într-o ediție limitată de 6140 și prezintă o etichetă creată de artistul Ciprian Paleologul.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Un buchet rar întânit în lumea vinurilor, bogat în arome de fructe de livadă și flori de măr.
GUST: Onctuos, cu o persistență fructată, un ton mineral și o notă de vanilie, dezvoltată în butoiul de maturare. Gustul final lung, ușor sec, cu astringență de citrice.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu somon la cuptor în sos de mango, fructe de mare, preparate pescărești servite cu mămăliguță și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
142,78 RON Începând cu: 128,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Liliac
Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Private Selection Sauvignon Blanc este mai robust și persistent în arome de flori sălbatice, fructe exotice și vanilie.
GUST: Pe papile aduce o dulceață exotică și o remanență compusă din note de mirodenii și păstăi de vanilie uscată.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb consistent și potrivit la mesele cu preparate din pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. Îl puteți savura și la desert alături de ștrudel cu scorțișoară.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Aromele elegante de agrișe, căpșune și citrice coapte, completate de nectarine zemoase și flori proaspete de cireș.
GUST: Un rose cu profunzime aromatică, adusă treptat de fructe coapte. Drupele și fructele roșii se amestecă armonios pe papile și sunt urmate de minerale, ce dau un postgust cu proiecție lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Princeps rose este ușor de asociat cu preparatele din carne consistente, cum ar fi rața cu legume la cuptor, pește roșu sau gustările cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.
Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Galben- verzui, strălucitor.
MIROS: Un Aligote elegant ce aduce simțurilor doar aromele sale naturale, păstrate cu atenție și delicatețe prin arta vinificării. Pere, mere verzi și nucă proaspătă, înconjurată de flori albe răcoresc și seduc simțurile pentru a lăsa licoarea să cucerească și papilele.
GUST: Mineralitatea vinului slăbește ușor fructele de livadă, citricele și florile simțite anterior. Pe boltă apar note de ierburi proaspete, amărui, și lemn verde, ce se păstrează în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu gustări și feluri principale din carne albă, pește, fructe de mare și brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
45,38 RON Începând cu: 40,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Corcova
Corcova - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubniu, intens.
MIROS: O Fetească ușoară, cu note de fructe roșii coapte, coacăze și mure.
O Fetească Neagră, maturată, dar nebaricată, cu arome de fructe roșii de pădure, rezumate în note de afine și dude roșii.
GUST: Vinificarea fără maturare oferă un profil aromatic suculent și tanini echilibrați, cu arome de fructe roșii coapte și răscoapte, acrișoare, ce oferă o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit și în sezonul cald, la mesele cu preparate delicioase din carne de pasăre - confit de rață sau curcan savurat cu sos de fructe de pădure - porc la grătar sau frigărui turcești din carne tocată.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
39,65 RON Începând cu: 35,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Aurelia Visinescu
Aurelia Visinescu - Promessa Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIGIO, SYRAH
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.
Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon).
Promessa rose este un vin deosebit, obținut din cupajarea a trei soiuri roșii bine cunoscute în Europa. Strugurii sunt fermentați după metoda clasică a vinurilor proaspete, la temperaturi cuprinse între 13-15°C. în de cisterne din inox închise.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Promessa este un rose plin de energie, proaspăt, dar și echilibrat, cu arome de pepene roșu, căpșune și zmeură.
GUST: Proaspăt, fructat, cu tanini moi și revigoranți. Un postgust natural de scurt, dar plăcut și tonic.
ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre primele alegeri în serile calde de vară, dar și în alte perioade al anului, la mesele ușoare cu aperitive, salate și deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR