- Pagina Principală /
- Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
- Pagina Principală /
- Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
Vinarte - Colectie Nedeea cupaj rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI, NOVAC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Vinurile din Crama Vinarte sunt obținute prin vinificarea separată a fiecărui soi. Strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați, iar mustul este tras în cisterne de inox și ținut la temperatură controlată. În cisterne, mustul este fermentat în prezența unei drojdii, apoi fermentația malolactică este finalizată în baricuri din stejar franțuzesc, unde își dezvoltă aromele prin maturare pe o perioadă de 2-6 luni. După maturarea în lemn, vinul este îmbuteliat și păstrat în pivniță unde urmează o altă etapă de învechire.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu ton violet.
MIROS: Trei soiuri roșii autohtone aduc împreună arome de vișine coapte, fructe de pădure, prune uscate și nucșoară.
GUST: Structură cremoasă, cu taninuri șlefuite de maturare ce aduc și tușe de lemn, alături de fructe roșii ce lasă un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu pentru feluri principale cu friptură de miel, vită și porc, urmate de un desert cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
| Soi strugure | Cupaj rosu |
|---|---|
| Ţara de Origine | Romania |
| Regiune | Mehedinti - Oltenia |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Vinarte |
| An productie | 2020 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 13.5% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Novac. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
82,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 10%
VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.
GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.
ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,56 RON Începând cu: 52,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%
VOL. ALC.: 11%
VIN ALB DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii scurte.
MIROS: Soiul alb Tămâioasă Românească aduce la suprafață arome elegante de fructe (piersici și caise, pere coapte și gutui) completate de florile proaspete de vară.
GUST: Pe papile se relaxează aroma de fructe și ciocolată albă, delicată ca o glazură de patiserie, ce oferă un gust final lung și dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prăjituri din foietaj crocant cu cremă de vanilie (Millefeuille) și fructe exotice.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Carastelec
Crama Carastelec - Friza Alb 2024 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 11%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.
Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.
Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României. Friza alb este obținut din struguri ajunși la maturitate deplină fermentați după metoda Asti pentru saturare cu dioxid de carbon în cisterne presurizate. Perlația vinului obținut prin această metodă este ușoară, cu o presiune cuprinsă între 1 și 2,5 bari, ce completează aromele naturale ale soiului alb.
ASPECT: Galben pal, cu ton auriu și efervescență scurtă.
MIROS: Friza alb aduce prospețimea notelor de flori sălbatice, mere și pere verzi, dulci și acrișoare pe un fond acidulat, răcoritor.
GUST: Fructele de livadă, verzi și coapte, sunt completate cu o notă de fruct tropical. Remanența scurtă lasă pe papile alcoolul discret, notele verzi și minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor cu orice ocazie și perfect vara, la mesele cu salate, preparate picante, sushi și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
35,70 RON Începând cu: 32,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%
VOL. ALC.: 11%
VIN ROSE DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Roz trandafir.
MIROS: Arome din flori de bujor și fructe roșii de pădure, cu accente dulci de ciocolată albă.
GUST: Delicat, dulce, cu arome de zmeură, fragi de munte, note de ciocolată și grepfrut roz. Aciditatea perfect echilibrată și aroma dulce oferă un postgust mediu spre lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la deserturile cu fructe roșii de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj rosu (ME+CS+FN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
ASPECT: Roșu-purpuriu, opac.
MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.
GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.
ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar, miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).
55,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Dealu Mare
Domeniile Dealu Mare - Zzpelin Frizzante Alb, DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 11.5%
VIN FRIZZANTE ALB DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.
Continuând tradiția vinificatorilor, compania Domeniile Dealu Mare SRL, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, cât și soiuri recunoscute la nivel internațional: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Zzpelin alb este obținut din soiul Muscat Ottonel, la care este adăugat un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic Pelin. Zzpelin este produs și cu macerate din mere, pere pădurețe, gutui, salcâm, tei, soc și coada șoricelului.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Revigorant și savuros, cu parfum de fructe verzi și vegetație proaspătă de primăvară. Pelinul se strecoară subtil prin bulele aduse de aciditate și definește profilul aromatic.
GUST: Fructat și floral, asemenea unui vermut, dar mai energic, cu alcool discret și gust final crocant, mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un frizzante aparte, recomandat la mesele preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
35,59 RON Începând cu: 32,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Ie de Fintesti, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Ie de Fințești oferă vinuri de excepție ce prezintă pe etichetă design-ul modelului popular de ie, specific zonei. Acest vin de Fetească Neagră este obținut din strugurii recoltei 2017, maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar și învechit la sticlă timp de 6 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească Neagră în ediție limitată și unul dintre cel mai bune soiuri românești, înzestrat cu arome intense de prune dulci și fructe roșii, dezvoltate și finisate organoleptic prin maturare și învechire.
GUST: Foarte bine așezat și catifelat, mulțumită aromei de magiun de prune proaspăt și fructe de pădure printre care se strecoară tușe de condimente. O structură cu alcool generos, integrat discret și remanență impresionantă, cu note finale de fructe dulci-acrișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, recomandat la preparatele din carne roșie la grătar sau la cuptor, garnisite cu ierburi și condimente, tortellini, ori pelmeni cu carne și lasagna. Recomandat și la degustările cu brânzeturi moi cu mucegai.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
133,10 RON Începând cu: 119,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor