Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine- 
                        
                
                    Vinarte
Vinarte - Soare Blanc de Noir DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Unul dintre cele mai noi vinuri este Soare Blanc de Noir, obținut din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt recoltați din podgoria Sâmburești, hrănită de soluri cu straturi diverse și clima temperat continentală. După recolta manuală, strugurii sunt duși la crama Bolovanu unde sunt desciorchinați, presați și fermentați cu drojdii selecționate în recipiente de inox. Expunerea deosebită a culturilor de struguri la soarele Munteniei au inspirat denumirea acestei etichetei (Soare), iar profilul aromatic select al acestui strugure roșu se păstrează perfect după vinificarea în alb.
ASPECT: Alb-verzui.
MIROS: Blanc de Noir adună multă curiozitate și se lasă confundat cu un vin alb clasic, însă aduce cu tihnă, prin buchetul său, arome caracteristice de fructe roșii, în special cireșe negre, urmate de pere, pepene galben și flori.
GUST: De pe papiple până la bolta palatină se arată corpolența specifică soiului roșu. Se mențin aromele de de fructe roșii, notele de pere și pepene.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin special, recomandat alături de preparate ușoare din pește sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
71,17 RON Începând cu: 64,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Recas
Recas - Selene Syrah DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.
Numele Selene a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.
Selene Merlot 2021 este un vin obținut din ce-a mai bună recoltă a ultimilor 40 ani, în Banat. Vinul semnat de Nora Iriarte este rezultat dintr-un asamblaj al clasicul soi roșu provenit din mai multe parcele ale podgoriei Recaș. Vinificarea este urmată de o maturare de șase luni în butoaie din stejar Allier de 225 de litri, furnizate de fabricatul francez Dargaud & Jaegle. După maturare vinul este îmbuteliat fără filtrare.
Selene Syrah este reușita vinificatorului australian Hartley Smithers, care a văzut potențialul soiului Syrah în terroir-ul din Recaș. Astfel, începând cu anul 2006 acest soi roșu este cultivat pe o parcelă însorită cu expoziție Sud-Sud Vest, în sol argilos, bogat în oxizi de fier. Anul 2021 are cea mai prosperă recoltă din ultimii 40 de ani, inclusiv pentru soiurile roșii. Strugurii sunt culeși manual și vinificați cu atenție prin macerare lentă. Fermentarea alcoolică este urmată de maturare în baric din stejar Allier timp de 6 luni pentru stabilizarea și rotunjirea taninurilor. Vinul este îmbuteliat fără filtrare.
ASPECT: Roșu purpuriu, cu reflexii violet.
MIROS: Arome de fructe negre, stratificate, ce oferă compexitate. Primele facere se fac remarcate sunt poamele negre, prin afine și cireșe negre. În plan secund sunt note de fum și bacon, completate delicat de piper negru.
GUST: Aciditate echilibrată, corpolență, arome de fructe, alcool generos, dar bine integrat și taninuri lemnoase. Postgust lung, cu note de fructe și condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la o mesele îmbeșugate, unde se găsesc brânzeturi cu chimen, carpaccio de vițel, fripturi, preparate din carne de căprioacă cu sos de muștar și cotlet de miel. La desert completează prăjituri cu fructe roșii, nuici, migdale și stafide.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 17°C.
81,68 RON Începând cu: 73,51 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cantea Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cantea este un vin dintr-o colecție deosebită, unde fiecare fiecare etichetă poartă după numele oamenilor din Fințești, Dealu Mare, care au deținut pământul lucrat în prezent de echipa cramei 1000 de Chipuri. Acest Cabernet Sauvignon este vinificat clasic și maturat timp de 24 de luni în butoaie din stejar. Disponibilitatea acestui lot îmbuteliat în 2020 este de numai 5958 de sticle.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Captivant și fermecător prin siajul buchetului de vișine răscoapte, coacăze în suc propriu și condimente uscate, ușor înțepătoare.
GUST: Fructele roșii se adâncesc cu subtilitate în arome mai complexe și astringente de cafea, ciocolată neagră, tușe de vanilie și lemn verde. Post gust lung și delicat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru preparate consistente, fripturi brasato, tournedo, rosinni și dulciuri cu trufe și ciocolată belgiană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
90,75 RON Începând cu: 81,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    DeMatei
Crama DeMatei - Migala Cuvee 25 Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, ALIGOTE, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING ITALIAN
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.
Din soiurile diverse de viță de vie, cultivată pe dealurile satului Zorești, din județul Buzău, vine și gama de vinuri Migala, cu acest cuvée 25 alb din anul 2022, realizat excepțional din soiurile Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Aligote, Tămâioasă Românească și Riesling Italian.
Mâinile frământă pământul cu patimă și îl rotunjesc într-un bob de strugure care, odată plămădit cu migală, dă cea mai nobilă rostire a soarelui, vinul. Acest vin a fost creat pentru a celebra al 25-lea an de existență a cramei.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Îmbie cu parfumul de flori, fructe de livadă și fructe tropicale proaspete.
GUST: Prospețimea aduce pe papile esențele primăverii cu flori de câmp și flori de salcâm, mentă, măr galben, ananas, pomelo și un praf de vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Aciditatea echilibrată de 6,02 g/l, oferă o structură potrivită pentru pește, fructe de mare, în special crustacee, risotto și deserturi - tartă cu cremă de vanilie cheesecake cu glazură din fructul pasiunii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
61,71 RON Începând cu: 55,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Metamorfosis
Metamorfosis - Viile Metamorfosis Rose (M + CS) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Viile Metamorfosis Rose este obținut din soiurile Merlot (80%) și Cabernet Sauvignon (20%), recoltate manual în luna septembrie. Pentru a obține cea mai bună calitate din vinificare strugurii sunt desciorchinați presați ușor pentru mustul ravc ce este transferat direct în cisternele din inox pentru fermentare alcoolică. Fermentarea la temperatura constantă de 17°C. oferă vinurilor arome delicate și savoare.
ASPECT: Roz-trandafiriu.
MIROS: Arome de cireșe, căpșuni și alte fructe roșii ce stau discrete pe fundalul aromatic.
GUST: Își păstrează foarte bine prospețimea și oferă energie prin taninii echilibrați ce aduc un post gust mediu, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Metamorfosis rose este o alegere foarte bună la mesele cu medalion de somon, salată cu pui și curcan, gustări dulci și sărate, pepene galben cu prosciutto sau biscuiți sărați cu măsline și cașcaval.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
30,50 RON Începând cu: 27,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Corcova
Corcova - Eclat Rose (CS+Sy+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Rose-somon.
MIROS: Un rose relaxant, cu arome intense de fructe roșii, citrice și note foarte delicate de stejar.
GUST: Proaspăt și răcoritor, cu arome de fructe roșii de pădure adunate de la cele trei soiuri roșii ale acestui cupaj. Căpșuni, grepfrut roșu și citrice, urmate de cedru și stejar ce contribuie la remanența cupajului.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de pui Haloumi, ton în crustă de fistic, preparate libaneze (Tabouleh, Kebe Nee de vită, Musabaha cu carne). După masă poate fi savurat și alături de brânzeturi tari și semitari garnisite cu fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,94 RON Începând cu: 51,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Corcova
Corcova - Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Un Chardonnay proaspăt, cu un profil aromatic clasic de drupe coapte și note octuoase din nucă și patiserie dulce.
GUST: Nectarine și caise dulci, armonizate de migdale proaspete și blat dulce de prăjitură. Textura aduce și onctuozitatea ce lasă un gust final mediu și sec. Un vin pentru mesele lungi și momentele de tihnă.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la temperatura recomandată, în compania antreurilor cu fructe de mare și brânzeturi proaspete, dar și preparate pescărești servite cu mămăliguță sau calcan pe plită cu legume la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Corcova
Corcova - Lecram rosu (CS+M+Sy) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Cupajul roșu Lecram este obținut din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, vinificate clasic și maturate aproximativ 12 luni în baricuri din stejar românesc și franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromele nelipsite de fructe roșii, coapte, sunt înconjurate de aromele mai robuste de piele nouă și ciocolată neagră, apoi note de lemn ușor rumenit.
GUST: Catifelat și corpolent cu taninii bine structurați, note de maturare, un procent de alcool generos, dar bine integrat, și gust final lung, neașteptat de proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru multe preparate din carne roșie, cum ar fi vită maturată, berbecuț, carne de porc la grătar cu sos, cârnați de măcelarie bine condimentați, vrăbioară de mânzat la tigaie, cu sos de piper verde, carne de vânat cu ciuperci de pădure, pizza carnivora, brânzeturi cu mucegai nobil. Pentru aceia care preferă și un trabuc după masă, acest vin este excelent alături de un Churchill, Lonsdale sau Double Corona.
TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute Potențial de învechire la sticlă de minimum 10 - 12 ani).
81,35 RON Începând cu: 73,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.
GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Crama Cepari
Crama Cepari - Rose (CS + ND) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.8%
VIN ROSE SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul.
Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Roz-somon, strălucitor.
MIROS: Generos în arome de fructe negre de pădure, petale de trandafir, măr galben copt și alte fructe dulci.
GUST: Structura acidulată îi accentuează profilul de vin sec și face puțin loc aromelor de fructe roșii. Alcoolul discret pe papile și notele fructate au o remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Cepari Rose este potrivit la mesele cu mezeluri crud-uscate și brânzeturi mature, gustări reci, preparate cu sosuri picante, pește cu legume la cuptor, creveți și pizza.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
54,91 RON Începând cu: 49,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Licorna
Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Verde-gălbui.
MIROS: Serafim Sauvignon Blanc 2023 este un vin proaspăt și oferă un buchet pe măsură, descris de aromele florale de păducel, citrice și fructe cu pulpa galbenă.
GUST: Textura ușor acidulată aduce un joc echilibrat între notele florale și citrice. Pe papile se rafinează scurt o notă de pepene galben, dulce, ce oferă remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele proaspete și profilul sec al acestei varietăți sunt potrivite la mesele cu preparate din carne de pasăre și ierburi, după rețete mediteraneene și pește gras de apă dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Furmint DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FURMINT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și baricuri pentru vinurile roșii. Vinurile albe sunt obținute și păstrate în rezervoare din oțel inoxidabil, montate în pivnița cu o capacitate de 8000 de hectolitri.
Vinul din Furmint este singurul sortiment alb al gamei Stone Wine, iar acest fapt se datorează soiului sensibil la solul stâncos, afectat de secetă, din zona Crişana. Strugurii Furmint sunt culeşi în cantitate mică, iar fermentarea şi maturarea după metoda Sur Lie (pe drojdie), timp de 8 - 9 luni în butoaie de 500 de litri, oferă un vin deosebit, cu arome intense.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Cu fiecare expresie Furmintul cucerește prin aromele delicate și plăcute. Expresia anului 2021 delectează cu arome de vanilie și iasomie.
GUST: Pe papile aduce o textură bine așezată, cremoasă, cu note de vanilie, grepfrut, nucă și stejar afumat. Gustul final este lung, cu note de vanilie și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele intense ale etichetei Stone Wine Furmint sunt recomandate la aperitive cu mezeluri crud-uscate și brânzeduri moi (Brie, Camembert, Gorgonzola), gustări, preparate din carne de pasăre sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
83,49 RON Începând cu: 75,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Avincis
Avincis - Vila Dobrusa Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).
ASPECT: Roz - foiţă de ceapă, cu reflexii de somon.
MIROS: Aromele proaspete de citrice, din care se deosebește mai bine grepfut roz, acompaniat de zmeură.
GUST: Păstrează aromele de fructe roșii de pădure, completate de citrice, pentru un postgust scurt și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose potrivit la mesele cu aperitive reci, salate de sezon, preparate din carne de pui cu sos dulce-picant sau peşte la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
36,00 RON Începând cu: 32,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Oprisor
Crama Oprisor - Jiana Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SHIRAZ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Asemenea altor făpturi din folclorul românesc ce denumesc vinurile de la crama Oprișor, Jiana este o zână a locurilor ce se arată grabnic oamenilor însetați ce trudesc pentru avuția și rodul pământului. Zâna potolește setea omului cu apă vie, care hrănește și copacul vieții, izvorul tuturor lucrurilor și protectorul fiecăruia. Jiana rose este creat de Liviu Grigorică și vinificat de Veronica Gheorghiu din soiul roșu Pinot Noir, în proporție de 65%, cupajat cu soiul roșu Shiraz, în proporție de 35%.
ASPECT: Roz-piersică.
MIROS: Jiana rose potelește setea celor care vor vinul proaspăt, dăruit de strugurii sănătoși ai pământului românesc. Cele două soiuri bucură simțurile cu arome de fructe de livadă și fructe tropicale, coapte.
GUST: O structură ușor onctuoasă, delicată, cu aceleași note de fructe, intrpătrunse subtil cu note de vanilie și alte condimente, ce se linitesc repede și anunță ultima parte a degustării.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru aperitiv, dar și alături de peprate cu fructe de mare, pește sau mâncăruri condimentate (picante).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte Cuvee Rose (M + FN) - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.
Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).
Cele două soiuri roșii varietale au fost vinificate separat, in funcție de parcelă. Fermentarea alcoolică are loc la temperatură joasă pentru a se păstra diferitele arome de fructe și prospețimea vinului. După această fază vinul este limpezit natural în vase din oțel inoxidabil.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Cuvee rose are un buchet definit de arome fructate, ce amintesc de zmeură, și un siav vegetal, apropiat de ierburile aromatice.
GUST: Pe papile este ușor acidulat, cu arome dulci din compot de cireșe și alte fructe de pădure cu ton acrișor. Gust final scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru mesele cu supă cremă de ciuperci, ton în crustă de susan, crustacee sau simplem degustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte Cuvee Alb (SB + FA) - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.
Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).
Cupajul de Sauvignon Blanc și Fetească Albă, realizat în proporții egale, pune în evidență tipicitatea soiurilor prin armele de fructe proaspete. Fermentația alcoolică are loc în cisterne din inox de 100 de hectolitri, la temperatură cuprinsă între 10-12°C. cu drojdii selecționate pentru fiecare soi. Maturare vinului are loc în aceleași cisterne de inox.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Buchetul aduce arome proaspete de fructe verzi și galbene.
GUST: Din solul bogat în argilă, nisipuri și marne, cele două soiuri au extras note de minerale, prezente în textură pentru a echilibra aromele de fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele mediteraneene, dar și preparate tradiționale, cum ar fi saramura de pui, rasolul de curcan sau plăcinta cu praz.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    LacertA
LacertA - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roșu intens, rubiniu.
MIROS: Buchetul de fructe roșii, dominat de prune uscate și afumate este echilibrat de o notă de maturare, scurtă, oferită de maturarea parțială în butoaie de stejar.
GUST: O notă de stejar, aduce o structură mai clară, la care se adaugă note de prună uscată, afine, smochine și struguri stafidiți. Notele de mijloc aduc și un amestec de condimentele, din care rămân nuanțe de vanilie și ienibahar. Postgust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din roșu românesc potrivit la mesele cu preparate tradiționale din carne roşie, carne de curcan, paste, alte preparate condimentate şi gustări cu brânzeturi tari, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
88,21 RON Începând cu: 79,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Recas
Recas - Cuvee Uberland DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cuvée Überland este eticheta reprezentativă a vinifcatorilor de la Crama Recaș. Diferitele cupaje și loturi produse de-a lungul anilor au adus apreciere și multe premii la conscursuri locale și internaționale.
La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
Pe acest vin au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri este macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile sunt asamblate. Vinul este maturat pentru o perioadă 12 luni în butoaie noi din stejar Dargeaux & Jaegle.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Cele patru soiuri reușesc să aducă armonia terroir-ului din Recaș și echilibrul aromelor de fructe roșii și lemn. Notele de coacăze negre, afine, smochine dulci și zemoase, sunt urmate subtil de notele mai amărui ale lemnului ars, ciocolată și vișine.
GUST: Lotul anului 2021 aduce un gust mai intens, cu tanini șlefuiți, întreținuți de alcoolul bine integrat ce aduce un post gust fructat și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj nemaipomenit la mesele cu piept de rață, cotlet de miel în crustă de fistic, cotlet de berbecuț cu piure, antricot de vită Wagyu, filet mignon cu sos de vin roșu, paste cu trufe și parmezan, brânzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu ciocolată amară și fructe negre.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 15 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    SERVE
Serve - Terra Romana Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Terra Romana Chardonnay este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Cuvinte simple care unesc cele două culturi peste mii de kilometri și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin alb deosebit, creat să îmbuneze trupul și sufletul.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchetul este delicat, sublim, ca o dimineață de vară în grădină, unde soare încălzește ușor atmosfera și se simte o adiere de salcâm, fân uscat în împrejurimi și o notă de citrice proaspăt stoarse într-o limonadă rece.
GUST: Delectează și papilele cu textura licoroasă, bogată în minerale, acidulată, verde și dulce, mulțumită gustului de măr copt.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay elegant, potrivit la mesele cu aperitive, preparate cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume, fructe de mare și gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
57,97 RON Începând cu: 52,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
 - 
                        
                
                    Tohani
Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2007
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.
Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Fetească Neagră, vinificată în anul 2007, are nevoie de cel puțin 3 ore de decantare pentru a oferi arome complexe, potrivite alături de preparatele tradiționale cu carne și multă bună dispoziție.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe portocalii. Eticheta și cutia sunt relizate după design-ul artistului român Mircea Moroianu.
MIROS: Fructe de pădure coapte și magiun scos din monotonie cu un praf de condimente orientale.
GUST: Fascinează cu straturile suprapuse de tanini fini ce dau tușe fructate, apoi aciditatea echilibrată ce încheie degustarea într-un ton mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate tradiționale românești, ce includ și vânat, cât și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 19°C. ((Este recomandată decantarea timp de 190 de minute)
254,10 RON Începând cu: 228,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR