- Pagina Principală /
- Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%
- Pagina Principală /
- Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Valpolicella Ripasso DOP Superiore 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA RIPASSO DOP VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Valpolicella Ripasso DOP Superiore este obținut din trei soiri roșii locale, vinificate după metoda clasică a regiunii. Strugurii sunt sdrobiți și desciorchinați, apoi lăsați la macerare și fermentare timp de 8-10 zile la temperatura de 22-26°C.
La sfârșitul lunii decembrie, vinul proaspăt este dezvoltat prin metoda Ripasso. Prin această metodă se pornește a doua fermentare după ce se adăugă în cisterna cu vin un supliment de pielițe de la strugurii cupajului Amarone, care aduce mai multă corpolență prin tanini, antocianine și polifenoli. În final vinul este maturat timp de 12 luni în butoaie mari din lemn de stejar din Franța și America.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: O experiență aromatică deosebită, mulțumită aromelor de prune și cireșe amare, pe un fond scurt cu note note de vanilie și cacao.
GUST: Intens, echilibrat, cu tanini moi, rotunjiți de maturare, note fructe acrișoare și o tușă lemnoasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prparate gurmande din carne de vită, oaie sau miel, risotto sau paste, gătite după numeroasele rețete tradiționale italiene.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
Soi strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Italia |
Regiune | Veneto |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Tinazzi |
An productie | 2021 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Corvina, Corvinone, Rondinella. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Perrier
Perrier - Apa minerala carbogazoasa - 24 buc. X 0.33L - sticla
Perrier este un brand de apă minerală, natural carbogazoasă, îmbuteliat în sudul Franței, departamentul Gard, orășelul Vergèze. Îmbuteliată la sursă, apa Perrier este recunoscută pentru dioxidul de carbon natural ce îi oferă aciditate mai mare decât în cazul celorlalte ape minerale carbogazificate (natural).
Povestea Perrier începe cu Sir. John Harmsworth, fratele unui magnat al presei engleze care a studiat în apropiere de Les Bouillens, acolo unde l-a cunoscut pe Doctorul Perrier. Ulterior Sir. John Harmsworth a aflat de sursa de apă din Vergèze, a cumpărat-o, a redenumit-o Perrier și a început să comercializeze apa îmbuteliată în sticlele verzi cu design foarte apropiat de cel prezent.
În deceniile următoare, apa Perrier a avut mare succes în Marea Britanie, a fost premiată la concursuri prestigioase dedicate apelor minerale apoi a cucerit publicul din întreaga lume. În prezent Perrier este parte din grupul Nestle și oferă o gamă variată de ape minerale aromate și sucuri naturale aflate în topul vânzărilor pe piețele din Franţa, SUA, Canada și Japonia.
Apa minerală Perrier este carbogazificată natural și conține magneziu, calciu, sodiu, potasiu și alți compuși naturali care hidratează și au efect benefic pentru organism.
125,47 RON+ 12,00 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Energic, cu aciditatea naturală și definit de aromele de soc și citrice, acest vin oferă prospețimea clasică a soiului alb Sauvignon Blanc din Dealu Mare.
GUST: Textura onctuoasă, caracteristică, este prezentă scurt pe papile, fiind înlocuită de aciditate și note de ierburi proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ce trebuie savurat întotdeauna rece, alături de preparatele din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 17%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Buchetul este un spectacol aromatic al fructelor negre de pădure, insoțite de note dulci din gem de prune.
GUST: Corpolent, catifelat, cu arome de fructe, tușe de macerare, alcool consistent, bine integrat, urmat de un gust final lung, cu tanini vioi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu orice preparat din carne roșie, inclusiv vânat, porc și oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%
VOL. ALC.: 11%
VIN ALB DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii scurte.
MIROS: Soiul alb Tămâioasă Românească aduce la suprafață arome elegante de fructe (piersici și caise, pere coapte și gutui) completate de florile proaspete de vară.
GUST: Pe papile se relaxează aroma de fructe și ciocolată albă, delicată ca o glazură de patiserie, ce oferă un gust final lung și dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prăjituri din foietaj crocant cu cremă de vanilie (Millefeuille) și fructe exotice.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Aromele intense din fructe negre, cum ar fi aronia și afinele, oferă ritm cupajului și echilibru texturii, după patru ani de învechire la sticlă.
GUST: Taninuri și note acrișoare de lemn și sâmburi de drupe păstrunși de alcool. Gustul final este persistent și promite un potențial de învechire la sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin ar trebui să însoțească preparate din carne roșie (vită, vițel, porc, oaie, miel, rață, gâscă etc.), brânzeturi maturate și deserturi pe bază de ciocolată amăruie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
Acest vin elegant și rafinat este un cupaj perfect de Sauvignon Blanc și Chardonnay din renumita regiune Lechința, situată în inima Transilvaniei.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Proaspăt, revigorant, cu un melanj armonios de lămâie, flori dulci și vanilie.
GUST: Mineral, cu note verzi și onctuoase de fructe verzi și galbene. Postgust mediu spre lung, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi fine. Este alegerea ideală pe a acompania mesele festive sau momentele speciale petrecute alături de cei dragi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,99 RON Începând cu: 44,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Aniversarium Alb (SB+R+Ch+A) demisec - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA/ ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, CHARDONNAY, ALIGOTE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Un buchet delicat, cu arome de frute coapte de livadă, flori parfumate și ierburi proaspete de primăvară
GUST: Acidulat, cu note tonice de fructe, ce se concentrează pe drupe, tușe de fructe exotice și citrice. Post gust scurt, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Acasă, la o petrecere sau în orice alt context, un vin ușor da savurat cu preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,88 RON Începând cu: 30,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Viorica de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: VIORICA
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Nocturne din soiul Viorica este obținut din struguri culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii de chihlimbar deschis.
MIROS: Intens aromatic, cu note florale de salcâm și flori de câmp, completate de arome de fructe exotice, pepene galben și citrice fine. Se disting accente delicate de busuioc și miere.
GUST: Proaspăt și catifelat, cu o aciditate echilibrată ce susține aromele de fructe exotice și flori. Din spectrul fructat se remarcă nuanțe de pere, caise și citrice, iar finalul este lung, expresiv și ușor condimentat, caracteristic soiului Viorica.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare pentru mesele cu preparate din pește la cuptor, fructe de mare, salate aromate sau brânzeturi cu textură fină.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Minuty
Chateau Minuty - M Cotes de Provence AOP, Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: CÔTES DE PROVENCE AOP - PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Chateau Minuty a fost cumpărat în 1936 de Gabrie Farnet care deținea deja domeniul Châteauneuf in Vidauban. Domeniul Minuty a fost construit inițial de Napoleon al III-lea, așa cum a fost și micul locaș de cult ce denumea un cuvee, cu emblematica sticlă ce a rămas cunoscută multă vreme. În anii ce au urmat familiei Farante a replantat soiurile tradiționale din Provence, în special Tibouren, Rolle și Grenache, cu limitarea cantității în favoare dezvoltării calității vinurilor produse de Chateau Minuty.
Parcelele cultivate de Chateau Minuty se află pe dealurile din localitățile Gassin și Ramatuelle, ce oferă o panoramă completă asupra golfului din Saint Tropez. Terroir-ul are un climat temperat, maritim, iar cele 200 de hectare de viță de vie sunt hrănite de soluri compuse din șist de clacar, soluri formate din clei și calcar dar și soluri nisipoase.
Minuty M este acel cuvée gândit pentru a aduce la suprafață o impresie de ansamblu asupra vinurilor de Provence și asupra stilului actual al casei Minuty. De la selecția strugurilor, veniți din toate parcelele cultivate, până la sticla cu formă modificată ultima oară în 2014, dar creată inițial în anii ’60 de Monique Farnet, mama actualilor proprietari Jean-Etienne și François Matton. Producția începe cu cele trei soiuri, recoltate manual, presate și fermentate alcoolic la temperatură scăzută. Cupajul de Grenache 60%, Cinsault 30% și Syrah 10%, este îmbuteliat fără fermentare malolactică, asemenea tuturor etichetelor Minuty.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Nas delicat și elegant, cu piersici coapte, fructe roșii și accente florale de flori de câmp.
GUST: Proaspăt și rafinat, cu aciditate fină, armonie între fructe și o atingere subtilă de minerale. Gustul final este elegant, lung și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Companionul perfect pentru un prânz sau o cină cu preparate Provençale, fructe de mare, preparate mediteraneene, salate proaspete cu legume și ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
79,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor