Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Corcova
Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchet generos în arome de mure, prune și vanilie.
GUST: Notele fructate sunt echilibrate de tanini moi pe un fond cu alcool bine integrat și note de vegetale uscate spre pământii.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu recomandat la mesele cu preparate din carne, ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi copți, mezeluri fine ușor afumate din carne roșie și brânzeturi maturate. La desert îl puteți savura alături de prăjituri cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cele două soiuri roșii aduc laolaltă notele de prune uscate și nuiele afumate, smochine și brândușe.
GUST: Papilele sunt acoperite de textura catifelată, cu fenoli rotunzi și condimentați. Aromele fructate sunt reprezentate de cireșe sălbatice și mure, completate cu o notă de ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru delicatese și preparate consistente din carne roșie, inclusiv vânat, cum ar fi micii din carne de berbec, cotlet de vițel, șnițel de porc cu legume coapte la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Feteasca Neagra 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Rose-ul Terra Romana este mai mult decât un vin de vară. An după an, începând cu 1996, când elabora primele rozeuri seci din România, Aurel Rotărescu definește acest asamblaj complex care poate satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări. Vinul de Fetească Neagră 2022 este îmbuteliat după o maturare de 10 ani în butoaie din stejar franțuzesc și românesc.
ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: O Fetească Neagră maturată pe îndelete și în două tipuri de stejar, aduce note discrete de fructe roșii - mure, dude roșii - echilibrate de mirodenii ce se definesc ușor pe finalul buchetului.
GUST: Textura mătăsoasă păstrează fructele de pădure, tanini medii și moi, lăsați de maturare. Post gust lung, fructat, acrișor și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai bun soi roșu românesc și prima alegere la mesele cu preparate din carne de miel la cuptor, gulaș austriac din carne de vită și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani).
59,99 RON Începând cu: 53,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Via Marchizului Negru de Dragasani DOC 2021 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Gama Via Marchizului a fost creată pentru a aduce un tribut Marchizului Piero Antinori. Pentru soiul Negru de Drăgășani a fost aleasă o suprafață de aproape 1 hectar, izolată de restul viilor, replantată în 2005 și cultivată prin metode ecologice. Acest vin este produs din struguri desciorchinați cu blândețe, sortați manual și lăsați să fermenteze la temperatura controlată de 28-30°C., cu macerare de minim 3 săptămâni. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în baricuri, apoi învechit la sticlă pentru a dezvolta arome persistente și elegante.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Negru de Drăgășani maturat este o experiență organoleptică rară, mulțumită aromelor de smochine, ciocolată amară și vanilie.
GUST: Maturarea și învechirea aduce o textură rotundă, tanini eleganți și un post gust lung, ce dezvăluie încă odată calitatea excepțională a acestui vin.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele cu gustări reci, mezeluri (șuncă afumată, cârnați, tobă, lebăr, mușchi de porc crud uscat). Feluri principale din carne de vânat, în special mușchi de mistreț umplut sau cârnați afumați de mistreț, preparate la cuptor în sos de vin și brânzeturi tari, maturate (brânză de burduf, pecorino, gorgonzola).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
73,21 RON Începând cu: 65,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon DOC 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri, apoi vinul este îmbuteliat și învechit.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens.
MIROS: Primul cântec al acestui Cabernet este simțit prin aromele extravagante de fructe roșii de livadă și de pădure, acompaniate de o notă joasă din stejar.
GUST: În marea partitură a aromelor fructate se află note de ciocolată neagră, lemn dulce și vanilie. Ecoul aromelor și notelor caracteristice se întorc prin tanini ce dau o persistență aparte în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Aranjamentul unei mese speciale este incomplet fără acest Cabernet elegant, ce primește multe ovații la mesele cu preparate din carne roșie, ori preparate din carne de vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
85,41 RON Începând cu: 76,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Sapiens Rara Neagra de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție. Pentru acest vin din Rară Neagră strugurii sunt recoltați manual și vinificați tradițional. Timp de 9 luni vinul este maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Rară Neagră este un soi românesc vechi, vinificat în stilul clasic pentru a oferi simțurilor aromele de prune uscate, zmeură și scorțișoară.
GUST: Cremos, cu tanini rustici și tanini șlefuiți de maturarea la baric, ce mențin notele de fructe roșii, vanilie și stejar. Post gust lung, sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit din soi românesc, potrivit la mesele cu preparate biftec tartar din carne de porc, șnițel din carne de vită și preparate din carne la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Negru de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
Tradiția etichetei Negru de Purcari există de peste 140 de ani, iar ăn prezent este un cupaj premium, realizat din 55% Cabernet Sauvignon, 40% Saperavi și 5% Rară Neagră. Pentru aprofundarea aromelor excelente oferite de faimosul trio de soiuri roșii, vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Complex și rafinat, cu arome de coacăze negre, cireșe amare, prune uscate și un strat subtil de vanilie, ciocolată neagră și condimente orientale.
GUST: Catifelat și profund, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Straturile de fructe negre se completează cu note de cafea prăjită și lemn dulce. Final lung, memorabil, cu eleganță aristocratică.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la preparatele din carne roșie la cuptor, vânat în sosuri bogate și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
96,80 RON Începând cu: 87,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13%
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.
MIROS: Cupajul de soiuri roșii aduce aromele dominante de fructe roșii, dulci-acrișoare, unde tușele dulci sunt amplificate cu note de lemn dulce și ciocolată.
GUST: Cremos, cu arome de fructe de pădure răscoapte, dulceață și amandină proaspătă în sirop de zahăr ars. Gustul final este savuros de lung și dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri savurat ca atare sau alături de madlene din ciocolată amară, negresă clasică sau tort Sacher.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Shiraz DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii violet.
MIROS: O explozie aromatică de zmeură neagră, afine și o tentă de prune afumate. Note de piper negru, violete și o subtilă aromă de vegetație uscată-pământie.
GUST: Corp plin și catifelat, cu straturi de fructe negre, cireșe negre și condimente. Taninuri ferme, dar rafinate, duc spre un final lung și cu o urmă de vanilie și lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Intensitatea aromelor odferite de soiul roșu Shiraz este ușor de asociat cu preparate tradiționale din carne de porc, vită sau vânat (iepure, cerb, mistreț), gătită la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi maturate, brânzeturi moi, cu arome puternice, cum ar fi Brie sau Camembert.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROŞU SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Roşu-vişiniu.
MIROS: Fructele de pădure foarte bine închegate și complexe ce au nevoie de o aerare generoasă pentru a delecta simțurile.
GUST: Catifelat și generos în tanini maturi ce inspiră note de coacăze negre, mure, tușe de vanilie și cacao. Cupajul are o remanență lungă, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Cuvee Vișan roșu este excelent la mesele cu preparate din carne de porc şi carne roşie (vită / vânat).
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cloudy Bay
Cloudy Bay - Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1983 David Hohnen a savurat pentru prima dată un vin din soiul Sauvignon Blanc produs în regiunea viticolă Marlborough din Noua Zeelandă. Captivat de intensitatea aromelor oferite de acel vin, acesta a dorit să descopere întregul potențial viticol al regiunii, iar în 1985, alături de vinificatorul Kevin Judd, acesta a lansat brandul Cloudy Bay. În același an a obținut recunoasterea internațională cu un Sauvignon Blanc din Marlborough și a pus Noua Zeelandă pe harta marilor state din lumea vinului. În 2003 Cloudy Bay s-a alăturat brandului Veuve Clicquot, iar în 2010 a devenit parte din marele grup de branduri LVMH.
Cloudy Bay este este un membru fondator al unei asociații ce pune în practică și promovează metodele viticulturii organice, pentru asigurarea sustenabilității în toate podgoriile pe care le deține. În podgoria din Marlborough sunt cultivate 163 de parcele apropiate de râul Awairau, cu sol format din straturi de piatră și nisip ce permite drenarea mai rapidă a apelor și favorizează soiul Sauvignon Blanc. În Văile de Sud soiurile bogate în clei favorizează soiurile Pinot Noir și Chardonnay.
Otago este a doua zonă cu podgorii aflate în două tipuri de terroir, cu soluri diferite, dar propice soiurilor roșii. Clasicul Pinot Noir crescut în cele două subzone este folosit într-un asamblaj de calitate, definit de tanini puternici și structură mătăsoasă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromă intensă de căpșuni și cireșe roșii, acompaniate de note vanilate și pâine prăjită. Note de fum, piele și accente de lemn dulce se contopesc cu fructele suculente.
GUST: Textură seducătoare, aciditate vie care echilibrează fructul generos. Gust de cireșe, prune violete și vișine, cu tanini fini și catifelați. Gust final persistent, cu tușe de lemn și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește bine cu carne de rață sau porc, preparate cu sosuri pe bază de fructe roșii, brânzeturi semi-maturate sau mâncăruri cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 15°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).
208,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe violet.
MIROS: Pe măsură ce se trezește în sticlă și în pahar, ridică la nas parfumul de fructe roșii proaspete (cireșe, vișine), cu o notă subtilă de piper și vanilie.
GUST: Ușor, elegant, cu o aciditate bună și taninuri fine, Nocturne dezvăluie esențele neprețuite ale soiului românesc Fetească Neagră. Gustul de fructe roșii se regăsește pe palat, cu un postgust lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de preparate din carne de rață, curcan, brânzeturi moi, paste cu sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MALBEC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin. Cupajul roșu de Fetească Neagră și Malbec este vinificat clasic și maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Feteasca Neagră și Malbec aduc un buchet apropiat de stilul vinificatorilor din Lumea Nouă prin aromele de prune uscate, afine, alte fructe roșii - rodie coaptă - cacao brut și scorțișoară.
GUST: Textura catifelată evoluează de la cacao la ciocolată, iar maturarea în butoi de stejar a lăsat aromă de vanilie. Post gust lung, catifelat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Brisket de vită la cuptor și cartofi dulci, paste cu sos roșu, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,74 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin. Cupajul din soiurile Rară Neagră și Saperavi este vinifact clasic și maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul sofisticat al acestui cupaj are nevoie de o scurtă aerare pentru a delecta cu aromele de cireșe negre, accente de scorțișoară, pâine proaspătă și o notă de lemn dulce.
GUST: Echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie ce se joacă pe papile și aduc o remananeță lungă și elegantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru cei care vor să ofere o masă de neuitat, cu miel la cuptor, preparate din carne de vânat, costiță de porc la grătar, paste cu sos roșu sau gustări cu brânzeturi Gorgonzola și Cheddar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,74 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aurelia Visinescu
Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.
Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon).
Artisan Red DOC-CT este un cupaj roșu din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră. Vinul este produs prin fermentare alcoolică cu scufundare căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este o delectarea pentru nas prin înlănțuirea aromelor de cafea proaspătă, tutun, vanilie și prune uscate.
GUST: Pe papile cafeaua devine ciocolată, tutunul face loc mirodeniilor, iar vanilia este mai persistentă și oferă un post gust lung, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Artisan Red este recomandat la mesele cu friptură de curcan sau gâscă, porc sau vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Cuvee IX DOC 2017 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile ce se întind cât vezi cu ochii. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
Cuvee IX 2017 este unul dintre cele 6 varietăți de vinuri roșii ce reprezintă Lumea Nouă prin cupajul a trei soiuri cu origini franțuzești (Cabernet, Merlot, Shiraz), și Feteasca Neagră, un soi pur, românesc. Vinul este maturat în butoaie din stejar timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Cupajul roșu Cuve IX aduce aromele intense și opulente ale stilului din Lumea Nouă, reprezentat de un amestect de fructe roșii, dominate de cireșe, coacăze și mure.
GUST: Maturarea în contact cu lemn de esență tare a adus note de vanilie, cafea, ciocolată și condimente. Postgust lung, cu tanini echilibrați.
ASOCIERE CULINARĂ: Structa fermă și generoasă este potrivită la preparatele din carne roșie, inclusiv vânat, carne de oaie, la grătar sau la cuptor, cu un praf de condimente și gustări cu brânzeturi maturate tradiționale.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
122,02 RON Începând cu: 109,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Cuvee Boheme rosu (Sy + M) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Corcova Cuveé Bohème 2019 este un cupaj din două soiuri roșii, Syrah și Merlot, maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cele două soiuri aduc pe simțuri acel gust al terroir-ului, acele arome specifice podgoriei Corcova – frcute negre de pădure proaspete și foarte coapte, vanilie, lemn verde și cacao.
GUST: Pe papile se așază cu o textură corpolentă, dar echlibrată, tanini maturi și rotujiți, cu ecouri de fructe dulci-acrișoare și gust final lung, dulce și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre alegerile deosebite pentru mesele cu mușchi de vită și reducție de vin roșu (unde poate fi adăugat pentru ce-a gustoasă experiență), carne roșie la grătar sau la cuptor garnisită cu ierburi aromatice, alte preparate din porș și vânat mic, lasagna cu carne, brânzeturi moi cu mucegai.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
70,16 RON Începând cu: 63,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Cabernet Sauvignon & Merlot DOC 2019 - 0.187L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Un buchet elegant și jovial, definit de un buchet complex de fructe negre (cireșe negre, coacăze), prune uscate, note de ciocolată neagră și condimente dulci (vanilie, cuișoare).
GUST: Corpolență medie, cu taninuri rotunde și o aciditate echilibrată. Aromele de fructe negre se regăsesc în gust, completate de note de tutun și piele nouă. Finalul este lung și persistent, ușor rustic.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate din carne roșie (vită, miel), brânzeturi tari, preparate cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
12,71 RON Începând cu: 11,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Smerenie rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ, PINOT NOIR, DORNFELDER
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Smerenie este un cupaj roșu din Shiraz, Pinot Noir și Dormfelder. Shiraz și Pinot Noir sunt populare de mai bine de 10 ani printre producătorii români, iar soiul Dornfelder este un soi roșu creat în anii 1950 în Germania, ce reprezintă o semnătură a stilului dovedit de Crama Oprișor. Cupajul Smerenie este și un tribut adus credinței prezente în toate colțurile Olteniei, unde se regăsesc valori, tradiții și lăcașe de cult vechi de secole. Prin experiența oenologului Liviu Grigorică, completată de munca și dedicarea colegei sale Veronica Gheorghiu, care s-a ocupat de puritate soiurilor, a fost creat acest vin rafinat și complex cu potențial de învechire la sticlă.
ASPECT: Roșu intens, aproape opac.
MIROS: Un cupaj construit în jurul soiului Shiraz, cu un stil reminiscent toscan, definit de aromele fructate generoase de prune, vișine uscate, vanilie, piper, alte note de fructe de pădure, stejar și piele tăbăcită vegetal.
GUST: Acidulat, cu tanini ce oferă structură ușor robustă, note de fructe și alcool bine integrat. Postgust lung, ușor pământiu și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Servit acum sau peste ani, aromele sale sunt potrivite la preparatele din carne roșie, inclusiv cele tradiționale din amestec porc-vită.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
163,35 RON Începând cu: 147,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata X, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Tohani Apogeum, anul X este produs din soiul Fetească Neagră în ediție limitată la 9090 de sticle. Tradiția milenară a vinurilor din Tohani a inspirat proprietarul cramei, Virgil Mandru, să revină la metoda de vinificare în amfore de ceramică a strugurilor culeși manual din vița de vie cu o vârstă de peste 50 de ani. Vinul este maturat în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp de 24 de luni, apoi este îmbuteliat și ținuit în depozit minim 24 de luni. După o perioadă de cel puțin patru ani, vinurile sunt trimise la concursuri mondiale renumite și doar dacă acestea obțin medalia de aur sunt scoase la vânzare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: O Fetească Neagră maturată și învechită ce se deosebește ușor prin aromele sofisticate de prune coapte, coacăze negre și mure semoase ce se împletesc cu note de condimente și ierburi mediteraneene, proaspete.
GUST: Valurile delicate de mirodenii continuă spectacolul organoleptic – note de vanilie și piper roșu, sunt continuate cu note de ciocolată. Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii de pădure, vișine, prune uscate și note finale de lemn dulce. Textura balsamică oferă o remanență proporțională pentru un vin maturat și învechit pentru un timp îndelungat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin premiat cu medalia de aur în Portugalia, potrivit pentru o degustare fără preparate - alături de o țigare de foi și cele mai interesante conversații.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).
223,85 RON Începând cu: 201,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat