Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.
Cupajul anului 2020 a fost creat pentru a sărbători impresionanta istorie Mouton Cadet, mai exact împlinirea a 90 de ani de când a fost creat prima dată acest vin de către baronul Philippe de Rothschild. Această ediție aniversară aduce același cupaj de Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (5%) și Cabernet Franc (3%) cu un profil aromatic mai tânăr, mai proaspăt și mai potrivit pentru orice ocazie.
ASPECT: Roșu-crimson, cu ton violet.
MIROS: Parfumul aduce o paletă largă de arome din fructe roșii și negre, întrepătrunse cu note delicate de mirodenii.
GUST: Consistent și robust, cu arome de vârf din cireșe morello și căpșune, note de mijloc din fructe negre, acrișoare și calde, apoi note finale de condimente proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Crochete cu brânză Comté, Gravlax de vită, miso și semințe de susan rumenite, smochine prăjite cu fistic.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
59,05 RON Începând cu: 51,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Davino
Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră este unul dintre cele complexe și intense cupaje de soiuri roșii din viticultura românească. Buchetul este bine închegat, cu arome incipiente de fructe roșii de pădure dulci și acrișoare, tanini din lemn de stejar și o notă mai ușoară de cafea rece.
GUST: Corpolent, cu note de fructe roșii cărnoase, coapte și răscoapte. Alcoolul generos, dar bine integrat aduce remanență lungă, cu note de lemn și vegetație uscată de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit la mesele de seară, în companie selectă și masă îmbelșugată cu preparate din carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi semi-maturate și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.
68,97 RON Începând cu: 62,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Sapiens Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Complex și aproape exuberant, acest Cabernet hipnotizează cu aromele de coacăze negre, prune uscate și afine.
GUST: Textura este expresivă, cu remanență de cireșe răscoapte, vișine și ciocolată neagră cu tușe uscate. Postgust lung, oferit de taninii rotunjiți.
ASOCIERE CULINARĂ: La o cină intimă sau la o masă cu ce propiați, Sapiens merită savurat alături de biftec tartar din carne de porc, șnițel de vită, precum și alte preparate din carne la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Nocturne Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Cabernet Sauvignon de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată și intensă, zahărul natural și aciditatea echilibrată, trei elemente absolut esențiale pentru o fermentare alcoolică ce păstrează și restul atributelor organoleptice oferite de soiul roșu Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Un roșu rubiniu intens, cu reflexi violet.
MIROS: Arome de fructe de pădure negre coapte (mure, coacăze), violete și o notă de piper negru. În plan secund sunt note de vanilie, cafea și tutun, oferite de maturarea în baric.
GUST: Pe papile se reflectă buchetul, prin cu o notă de fructe negre proaspete și o aciditate plăcută care echilibrează taninurile. Gust final lung și persistent, cu note de vanilie și condimente, lăsând în urmă o senzație plăcută de fructe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vițel, miel, vânat), paste cu sosuri roșii intense sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. O Fetească Neagră deosebit de bună, cu arome primare intense, păstrate prin vinificare. După fermentarea alcoolică și malolactică vinul este maturat 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Buchetul dezvăluie aromele concentrate de fructe roșii, dulceață de afine, prună coaptă, vanilie și o notă de lemn.
GUST: Relaxează cu note suplimentare de cacao, piele nouă și tanini rotunjiți. Gustul final aduce mai mult fruct roșu, acrișor, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată a meselor cu preparate din carne de pasăre, carne roșie, inclusiv vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
>66,09 RON Începând cu: 59,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cadarca DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii albăstrui.
MIROS: După mai bine de 2 ani de la îmbuteliere Cadarca aduce un buchet dezvoltat, cu note de fructe roșii - afine, mure roșii - completate de condimente.
GUST: Structura aduce polifenoli tanici ce întrețin notele de fructe roșii, alături de condimentele, ce persistă pe papile și oferă un post gust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Cadarca de Miniș este excelentă la mesele cu preparate condimentate din carne de porc, vită și curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
49,85 RON Începând cu: 44,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Cadarca 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CĂDARCĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.
În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Parfumul de cireșe răscoapte și lemn deschid apetitul pentru acest soi roșu, românesc.
GUST: Palatul și bolta sunt trezite de aciditatea pronunțată și delectate de corpolența cu note cireșe, agrișe și piper verde, crăpat. Postgust lung, savuros, ușor exotic.
ASOCIERE CULINARĂ: O experiență plăcută pentru cei care preferă vinurile roșii și preparatele din carne de porc condimentate, carne de vită și curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
83,49 RON Începând cu: 75,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cele două soiuri apropiate genetic și aflate în armonie organoleptică oferă un vin ce se află în plină evoluție, dezvăluită prin aromele intense din fructe roșii și negre. În vârful aromatic stau aromele de prune, afine și cireșe.
GUST: Papile este catifelat, cu baza aromatică de fructe dulci-acrișoare, completate cu note de maturare: tutun, vanilie și scorțișoară
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin liniștit, complex, perfect pentru cele mai interesante discuții și preparate din carne de vită, în special mușchi de vită la grătar, miel, porc și vânat (căprioară). După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
71,39 RON Începând cu: 64,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Alira
Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.
GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
75,02 RON Începând cu: 67,52 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Alira
Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă vișinie.
MIROS: Un cuvee elegant, compus din două soiuri roșii vechi, din Europa, ce oferă din terroir-ul Dobrogei arome de vișine, lemn și frunze uscate cu tușă pământie.
GUST: Catifelat și mai relaxat după o scurtă aerare, Cuve 2019 aduce arome suplimentare de ciocolată, fructe confiate și piper alb, urmate de un fond scurt cu tușă de stejar, și un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite și mesele cu preparate speciale din carne de vită în sos de vin, chifteluțe, sau clasica friptură, condimentată la discreție. Potrivit și la o masă cu piept de rață la cuptor, cu garnitură de piure de cartofi și nuci pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani.)
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 17%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Buchetul este un spectacol aromatic al fructelor negre de pădure, insoțite de note dulci din gem de prune.
GUST: Corpolent, catifelat, cu arome de fructe, tușe de macerare, alcool consistent, bine integrat, urmat de un gust final lung, cu tanini vioi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu orice preparat din carne roșie, inclusiv vânat, porc și oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domaine de Ladoucette
De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee Sancerre AOC, rouge 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SANCERRE AOC - VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franțuzești.
În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori la nivel european.
Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.
ASPECT: Roșu-granat.
MIROS: Un Pinot Noir pus în valoare de terroir-ul din Valea Loare și crama De Ladoucette pentru a oferi simțurilor buchetul de fructe roșii și condimente dulci. Câteva minute de aerare aduc note de mierale, afine și dude.
GUST: Complex, rotund, cu tanini ce susțin aromele de fructe roșii și oferă un post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Sancerre Rouge este excelent la mesele cu carne de vită, miel sau vânat la cuptor cu ierburi mediteraneene sau alături de paste gratinate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
203,28 RON Începând cu: 177,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Avincis
Avincis - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
ASPECT: Violet închis.
MIROS: Buchetul deschide apetitul cu arome dominante de coacăze negre și prune, și o notă de vârf amăruie din ciocolată neagră.
GUST: Aromele fructate sunt completate de note lemnoase, pământii și o tușă de tutun uscat sau trabuc. Postgust lung, cu o notă de fruct negru de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu friptură de porc, vită, oaie, vânat, preparate cu ciuperci, trufe și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
98,99 RON Începând cu: 89,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2022 - 0.75L, Alc: %
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: %
VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante.
Cupajul de patru soiuri roșii (Băbească Neagră, Fetească Neagră, Syrah, Merlot) din gama Anca Maria este numit Primeur cu scopul de a evidenția primul vin roșu al anului, produs în crama familiei Vlădoi.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de coacăze negre, mure și zmeură, arminizate de cafea, caramel dulce și condimente.
GUST: Intens, cu un corp echilibrat, dulce, note de vișine și cireșe negre macerate. Pe măsură ce este savurat aduce simțurilor profilul unui vin elegant și remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest cupaj pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Licorna
Licorna - Serafim Cabernet Sauvignon DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Buchetul aduce aromele din fructe de pădure și fructe roșii de livadă, unde se simte dulceața sucului din prune dolofane, coapte la sfârșit de sezon, apoi note vegetale.
GUST: Rotund, cu tanini moi, note foarte scurte de fructe roșii. Fondul dulce devine mai exotic, cu o notă de cocos sec, acoperit de ierburi uscate apoi lemn condimentat sau lemn dulce. Post gust mediu spre lung, catifelat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit atât pentru preparatele tradiționale românești cât și pentru preparatele asiatice din carne de porc, vită, miel, oaie, rață și gâscă. Acest Cabernet este o alegere bună și pentru gustările cu brânzeturi aromate de tip Gorgonzola, Blue Stilton sau Danish Blue.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Corcova
Corcova - Magna rosu (M+Sy+CS) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii grena.
MIROS: Arome de fructe negre de pădure, fructe confiate, cacao, piele și note de tutun.
GUST: Bolta și papilele sunt acoperite de o textură cremoasă, cu note de lemn, tanini moi și consistenți. Remanență impresionantă, cu alcool bine integrat și note de fructe dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Un complex, pentru o varitate de preparate, începând cu aperitive din carne de cerb sau mistreț afumată, savurate alături de brânzeturi maturate și fructe uscate. La felul principal este recomandat alături de carne din vițel maturată Angus sau Wagyu Kobe, tocăniță de mistreț, cu trufe sau ceafă de porc cu sos vânătoresc. La desert alături de ciocolată artizanală cu un conținut de minim 75% cacao. Pentru cei care preferă și un trabuc după masă, acest vin este excelent alături de un Churchill sau Double Corona.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
203,36 RON Începând cu: 183,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta San Guido
Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tenuta San Guido este o casa italiană fondată de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La începutul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultură și soiurile Lumii Vechi, așa că a început să planteze primele soiuri pe câmpiile din apropierea cetății Castiglioncello, în regiunea viticolă Toscana. Mario a observat asemănările între solul italian din Bolgheri și cel din zona Graves în regiunea viticolă Bordeaux din Franța, și s-a concentrat pe producția de vinuri roșii de calitate superioară.
Descendeții lui Mario continuă tradiția monosoiuriulor și cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese și Merlot sunt soiurile cultivate în Bolgheri la altitudini ce variază între 60 și 400 de metri deasupra mării, iar vița de vie are expunere vest - sud vest, și este hrănită de sol compozit ce variază între straturi de calcar, alberese și gabbro.
Pentru acest vin strugurii sunt recoltați până la începutul lui octombrie, presați ușor și desciorchinați, apoi lăsați la fermentat în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fără adăugarea drojdiei. Macerarea durează 11-12 zile pentru Cabernet Franc și 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafață a vinului și alte operațiuni specifice din timpul fermentării alcoolice dezvoltă structura și aromele vinului proaspăt. După fermentarea malolactică cea mai mare parte din vin este maturată în baricuri din stejar franțuzesc, iar restul în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 20 - 25 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce dăruiește simțurilor arome de coacăze, vișine, ierburi de câmp, vanilie și alte condimente uscate.
GUST: Rotund, cu o structură generoasă, tipică stilului toscan, unde se pun în evidență aromele de prune uscate, lemn, fum și rozmarin uscat. Taninii aduc și note de vegetale uscate-pământii de toamnă, ce se păstrează mult pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o seară în stil italian, cu preparate din carne de vită / vițel, miel sau vânat la cuptor, ori la grătar, dar și tradiționalele paste și brânzeturi maturate din regiunile Italiei.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 15 până la 20 ani în condiții de pivniță).
1.281,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Montalcino este produs din struguri Sangiovese, culeși manual din rândurile cele mai tinere ale domeniului Il Poggione. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, apoi baricat timp de 12 luni în butoaie mari din stejar franțuzesc și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un vin cu note energice de coacăze negre și lemn dulce, echilibrat de mineralitate din piatră, din sol predominant calcaros.
GUST: Textura este mătăsoasă, cu aciditate bine integrată și prăjitură cu fructe. Post gust lung, cu tanini delicați. Un Sangiovese bine structurat, dar și cu arome proaspete ce poate oferi și alte note interesante după ce este învechit la sticlă pentru o scurtă perioadă.
ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos de carne, friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
87,12 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Shiraz DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii violet.
MIROS: O explozie aromatică de zmeură neagră, afine și o tentă de prune afumate. Note de piper negru, violete și o subtilă aromă de vegetație uscată-pământie.
GUST: Corp plin și catifelat, cu straturi de fructe negre, cireșe negre și condimente. Taninuri ferme, dar rafinate, duc spre un final lung și cu o urmă de vanilie și lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Intensitatea aromelor odferite de soiul roșu Shiraz este ușor de asociat cu preparate tradiționale din carne de porc, vită sau vânat (iepure, cerb, mistreț), gătită la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi maturate, brânzeturi moi, cu arome puternice, cum ar fi Brie sau Camembert.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Cuvee Aradinum Reserve 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, CADARCĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.
Balla Geza Cuvee Aradinum Reserve 2020 este un cupaj obținut din trei soiuri roșii cu următoarele proporții: Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 40% și Cadarcă 20%.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Cele trei soiuri hrănite de terroir-ul românesc și vinificate cu pricepere în Miniș, oferă un buchet proaspăt, cu arome de prune coapte, zemoase, nuanțe de lemn și fructe mici de pădure
GUST: Fructele roșii aduc notele naturale acrișoare, urmate de tanini cu intensitate medie și alcool generos, ce oferă un postgust fructat, sec, ușor lemnos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin premium cu potențial de învechire, potrivit la mesele cu preparate din carne de vită, miel, porc, pasăre, dar și mâncăruri condimentate. După masă îi puteți aprecia calitățile organoleptice alături de brânzeturi aromate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
253,07 RON Începând cu: 227,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat