Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Domeniile Cuza
Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VIN ROSU DULCE. Domeniile Cuza este unul dintre cei mai cunoscuți vinificatori, cu origini în localitatea Alexandru Ioan Cuza din Republica Moldova. După unirea spectaculoasă realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, și intrarea localității cu același nume în hotarele Regatului, localnicii au dezvoltat regiune, însă au mai fost nevoie de multe decenii, până la sfârșitul anilor ‘90 pentru a începe plantații mari cu viță de vie.
Podgoria din Cuza Vodă cuprinde hectare cu viță de vie cu soiuri românești (Fetească Neagră și Rară Neagră), cât și soiuri europene de prestigiu (Cabernet Sauvignon, Saperavi, Sauvignon Blanc și Pinot Noir). În anul 2021 a fost înființată crama Domeniile Cuza, iar portofoliul numeros este compus din vinuri definite de terroir și de om.
Prociano este un vin din soiul roșu Cabernet Sauvignon, cu un procent sportit de bioflavonoide rezultat din procesarea strugurilor și extragerea alcoolului.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome de flori dulci ce inspiră o dulceață de trandafir proaspătă și delicioasă.
GUST: Textura sugerează o corpolență liniștită, cu tanini dulci ce infiripă note de fructe roșii coapte și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți savura la mesele cu tocană de legume, hummus, falafel sau pizza vegetariană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte, Cuvee Rosu (CS + FN) - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.
Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).
Din terroir-ul comunei Dobroteasa, județul Olt, vine și acest cupaj de soiuri roșii, cultivate în climatul temperat, cu influențe mediteraneene, sol expus în direcția sud către sud-vest și precipații generoase pentru toate culturile. Tot în acel loc se face vinificarea în cisterne de inox, la temperatura de 28-30°C. pentru a se extrage culoarea și aromele delicate specifice fiecărei clone. După fermentarea alcoolică are loc cea malolactică, în butoaie de lemn, în care vinul mai este lăsat încă 6-8 luni la maturare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii indigo.
MIROS: Se descoperă simțurilor cu parfumul fructelor roșii de pădure, întrepătrunse cu note de prune uscate.
GUST: Pe papile taninurile ajută la echilibrul aromatic al taninilor copți, cu alcool bine integrat. Păstrează o remanență satisfăcătoare pentru cei care preferă varietățile roșii.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de porc, mâncăruri cu sosuri și brânzeturi sau mezeluri maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.
După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Fructe roșii de pădure se întrec cu fructele negre de pădure și o notă de condimente uscate, ce sugerează scurta maturare a vinului.
GUST: Un corp plăcut, elegant, ușor de savurat, cu arome mai clare de fructe, unde se remarcă mure, vișine și alte fructe, amorțite treptat de taninurile dominante ale gustului final, lung și complex.
ASOCIERE CULINARĂ: Ajuns la începutul perioadei de stabilizare și învechire completă, acest Shiraz este o alegere foarte bună pentru mesele cu mezeluri fine și brânzeturi la aperitiv, urmat de feluri principale din carne de miel și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Corcova
Corcova - Reserve Pinot Noir DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un Pinot Noir deosebit, rotunjit de învechirea la sticlă, cu buchet elegant, construit armonios din arome de fructe roșii răscoapte, note de lemn și vegetale.
GUST: Un moment de aerare destinde papilele cu textura cremoasă și mătăsoasă întreținută de tanini și ecouri aromatice de fructe roșii ce se sting încet și suav.
ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre cele mai bune alegeri la mesele cu preparate din carne de rață sau curcan, paste cu sos de roșii și mirodenii, garnisite cu parmezan, preparate vegetariene pe bază de ciuperci de pădure sau lângă brânzeturi fine moi și semimoi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
70,16 RON Începând cu: 63,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vinarte
Vinarte - Soare Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Vinurile de Cabernet Sauvignon sunt cele care aduc cea mai mare atenție asupra stilului și metodei de vinificare și maturare: strugurii din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltați manual în lădițe, desciorchinați și presați. Mustul rezulat este tras în cisterne din oțel pentru fermentația alcoolică și o maceratie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi și culoare. Spre sfârșitul fermentației alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franțuzesc unde are loc și fermentația malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare prin maturare în baricuri din stejar timp de 15-18 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu nuanțe roșcate.
MIROS: O aerare de un ceas și acest Cabernet va răsări cu aromele sale îndestulătoare de fructe negre și roșii de pădure, valuri scurte de vanilie, ciocolată amară cu mirodenii uscate și o notă de marochinărie.
GUST: Se așterne pe papile cu textura moale, fructată, vanilată și completată echilibrat de tanini șlefuiți de stejar. Post gust lung, ce sugerează un vin încă tânăr.
ASOCIERE CULINARĂ: Soare Cabernet Sauvignon este o alegere ce atrage atenție și complimente la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor sau grătar, carne de vânat mare, precum și alte preparate tradiționale românești din carne. La finalul mesei sau oricând doriți să îi savurați aromele fructate și taninurile, este recomandat alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 35 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani).
142,36 RON Începând cu: 128,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vinarte
Vinarte - Prince Mircea Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Producția acestui vin începe cu recolta manuală a soiului Negru de Drăgășani, urmată de sortare și triere pentru alegerea celor mai bune exemplare. Vinificare are loc după metoda clasică, pe boștină, timp de 17-19 zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. După fermentarea malocatică vinul este tras în butoaie de stejar franțuzesc pentru o maturare de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Soiul roșu din Drăgășani oferă parfumul fructelor de padure, dominate de zmeură și coacăze negre, acompaniate discret de condimente dulci pentru patiserie.
GUST: Taninos, corpolent, cu arome de cafea și lemn dulce, alcool bine integrat ce aduce note călduroase de fructe roșii, ciocolată neagră și condimente uscate. Notele de maturare contribuie la un postgust lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru la mesele cu preparate din carne roșie, piept de rață cu piper, ori plăcinte cu carne după rețete tradiționale (Hachis Parmentier).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).
66,09 RON Începând cu: 59,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Sapiens Cabernet Sauvignon 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Complex și aproape exuberant, acest Cabernet hipnotizează cu aromele de coacăze negre, prune uscate și afine.
GUST: Textura este expresivă, cu remanență de cireșe răscoapte, vișine și ciocolată neagră cu tușe uscate. Postgust lung, oferit de taninii rotunjiți.
ASOCIERE CULINARĂ: La o cină intimă sau la o masă cu ce propiați, Sapiens merită savurat alături de biftec tartar din carne de porc, șnițel de vită, precum și alte preparate din carne la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vinarte
Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. O Fetească Neagră deosebit de bună, cu arome primare intense, păstrate prin vinificare. După fermentarea alcoolică și malolactică vinul este maturat 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.
MIROS: Buchetul dezvăluie aromele concentrate de fructe roșii, dulceață de afine, prună coaptă, vanilie și o notă de lemn.
GUST: Relaxează cu note suplimentare de cacao, piele nouă și tanini rotunjiți. Gustul final aduce mai mult fruct roșu, acrișor, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea inspirată a meselor cu preparate din carne de pasăre, carne roșie, inclusiv vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
>66,09 RON Începând cu: 59,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cele două soiuri apropiate genetic și aflate în armonie organoleptică oferă un vin ce se află în plină evoluție, dezvăluită prin aromele intense din fructe roșii și negre. În vârful aromatic stau aromele de prune, afine și cireșe.
GUST: Papile este catifelat, cu baza aromatică de fructe dulci-acrișoare, completate cu note de maturare: tutun, vanilie și scorțișoară
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin liniștit, complex, perfect pentru cele mai interesante discuții și preparate din carne de vită, în special mușchi de vită la grătar, miel, porc și vânat (căprioară). După masă îi puteți aprecia aromele alături de brânzeturi moi și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
71,39 RON Începând cu: 64,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Alira
Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.
GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
75,02 RON Începând cu: 67,52 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Alira
Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.
Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.
După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă vișinie.
MIROS: Un cuvee elegant, compus din două soiuri roșii vechi, din Europa, ce oferă din terroir-ul Dobrogei arome de vișine, lemn și frunze uscate cu tușă pământie.
GUST: Catifelat și mai relaxat după o scurtă aerare, Cuve 2019 aduce arome suplimentare de ciocolată, fructe confiate și piper alb, urmate de un fond scurt cu tușă de stejar, și un post gust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite și mesele cu preparate speciale din carne de vită în sos de vin, chifteluțe, sau clasica friptură, condimentată la discreție. Potrivit și la o masă cu piept de rață la cuptor, cu garnitură de piure de cartofi și nuci pecan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani.)
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2020 - 0.75L, Alc: 17%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 17%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Buchetul este un spectacol aromatic al fructelor negre de pădure, insoțite de note dulci din gem de prune.
GUST: Corpolent, catifelat, cu arome de fructe, tușe de macerare, alcool consistent, bine integrat, urmat de un gust final lung, cu tanini vioi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu orice preparat din carne roșie, inclusiv vânat, porc și oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Avincis
Avincis - Negru de Dragasani DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
ASPECT: Violet închis.
MIROS: Buchetul deschide apetitul cu arome dominante de coacăze negre și prune, și o notă de vârf amăruie din ciocolată neagră.
GUST: Aromele fructate sunt completate de note lemnoase, pământii și o tușă de tutun uscat sau trabuc. Postgust lung, cu o notă de fruct negru de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu friptură de porc, vită, oaie, vânat, preparate cu ciuperci, trufe și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
98,99 RON Începând cu: 89,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2022 - 0.75L, Alc: %
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: %
VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante.
Cupajul de patru soiuri roșii (Băbească Neagră, Fetească Neagră, Syrah, Merlot) din gama Anca Maria este numit Primeur cu scopul de a evidenția primul vin roșu al anului, produs în crama familiei Vlădoi.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de coacăze negre, mure și zmeură, arminizate de cafea, caramel dulce și condimente.
GUST: Intens, cu un corp echilibrat, dulce, note de vișine și cireșe negre macerate. Pe măsură ce este savurat aduce simțurilor profilul unui vin elegant și remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest cupaj pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Corcova
Corcova - Magna rosu (M+Sy+CS) DOC 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii grena.
MIROS: Arome de fructe negre de pădure, fructe confiate, cacao, piele și note de tutun.
GUST: Bolta și papilele sunt acoperite de o textură cremoasă, cu note de lemn, tanini moi și consistenți. Remanență impresionantă, cu alcool bine integrat și note de fructe dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Un complex, pentru o varitate de preparate, începând cu aperitive din carne de cerb sau mistreț afumată, savurate alături de brânzeturi maturate și fructe uscate. La felul principal este recomandat alături de carne din vițel maturată Angus sau Wagyu Kobe, tocăniță de mistreț, cu trufe sau ceafă de porc cu sos vânătoresc. La desert alături de ciocolată artizanală cu un conținut de minim 75% cacao. Pentru cei care preferă și un trabuc după masă, acest vin este excelent alături de un Churchill sau Double Corona.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
203,36 RON Începând cu: 183,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta San Guido
Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tenuta San Guido este o casa italiană fondată de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La începutul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultură și soiurile Lumii Vechi, așa că a început să planteze primele soiuri pe câmpiile din apropierea cetății Castiglioncello, în regiunea viticolă Toscana. Mario a observat asemănările între solul italian din Bolgheri și cel din zona Graves în regiunea viticolă Bordeaux din Franța, și s-a concentrat pe producția de vinuri roșii de calitate superioară.
Descendeții lui Mario continuă tradiția monosoiuriulor și cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese și Merlot sunt soiurile cultivate în Bolgheri la altitudini ce variază între 60 și 400 de metri deasupra mării, iar vița de vie are expunere vest - sud vest, și este hrănită de sol compozit ce variază între straturi de calcar, alberese și gabbro.
Pentru acest vin strugurii sunt recoltați până la începutul lui octombrie, presați ușor și desciorchinați, apoi lăsați la fermentat în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fără adăugarea drojdiei. Macerarea durează 11-12 zile pentru Cabernet Franc și 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafață a vinului și alte operațiuni specifice din timpul fermentării alcoolice dezvoltă structura și aromele vinului proaspăt. După fermentarea malolactică cea mai mare parte din vin este maturată în baricuri din stejar franțuzesc, iar restul în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 20 - 25 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce dăruiește simțurilor arome de coacăze, vișine, ierburi de câmp, vanilie și alte condimente uscate.
GUST: Rotund, cu o structură generoasă, tipică stilului toscan, unde se pun în evidență aromele de prune uscate, lemn, fum și rozmarin uscat. Taninii aduc și note de vegetale uscate-pământii de toamnă, ce se păstrează mult pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o seară în stil italian, cu preparate din carne de vită / vițel, miel sau vânat la cuptor, ori la grătar, dar și tradiționalele paste și brânzeturi maturate din regiunile Italiei.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 15 până la 20 ani în condiții de pivniță).
1.281,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniile Prince Matei
Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.
Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie.
Pentru acest vin roșu strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe este urmată de fermentarea alcoolică timp de 25 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc cu capacitatea de 225L. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit în depozitul cramei timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Lăsat câteva momente să se bucure de aer după ani de învechire, răsplătește răbdare cu un buchet armonios, descris de fructe negre de pădure, în special aronia, cassis, mure, piper crăpat, cireșe de cafea și lemn parfumat.
GUST: Elegant, catifelat și corpolent, cu tanini ce își arată colții, apoi se îmblânzesc și fac loc notelor cunoscute de poame pădurețe. Alături de acestea alcool bine integrat și o tușă de vanilie ce oferă un postgust lung și delicios.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot baricat merită doar cele mai bune preparate din carne roșie, inclusiv vânat, preparate din porc tradiționale românești și brânzeturi maturate, cu arome intense.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Maluri de Prut rosu (FN + RN) 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual din podgorii aflate pe ambele maluri ale râului Prut, apoi vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc. Cupajul roșu de Fetească Neagră și Rară Neagră este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare și arome sofisticate.
ASPECT: Roșu-închis, cu reflexii de rubin.
MIROS: Iese în evidență prin buchetul de arome fructate, concentrate pe mure, zmeură și struguri copți târziu și stafidiți. Maturarea de 6 luni se ivește printr-o notă firavă de vanilie.
GUST: La gust este generos, cu valuri aromatice bine definite de vișine coapte și prune uscate, ce se păstrează intr-un echilibru admirabil pentru un post gust lung, sec și firesc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat celor care preferă să se delecteze cu preparate din carne de vită, porc sau miel din bucătăria fusion sau tradițională.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Vinohora rosu Rara Neagra & Malbec 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, MALBEC
VOL. ALC.: 13%
VIN ROŞU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Aprecierea pentru distincțiile oferite de Franța, fie acum 140 ani, fie în prezent este încununată prin acest cupaj, văzut ca o horă de înfrățire între soiul Rara Neagră din estul Europei şi Malbec, originar din America de Sud (Argentina).
ASPECT: Roșu rubiniu, cu ton purpuriu.
MIROS: Buchet vibrant și fructat, dominat de note de coacăze negre, prune și căpșuni, completate de subtile arome de vanilie și ciocolată amăruie, datorită maturizării în butoi.
GUST: Echilibrat și rotund, cu taninuri fine și aciditate plăcută. Domină aromele de fructe negre (mure, cireșe negre) și stafide, cu un postgust de scorțișoară și cafea.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect pentru carne de vită la grătar, tocănițe tradiționale, dar și pentru brânzeturi semi-tari sau pizza cu salam picant.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Casal Garcia
Casal Garcia - Vinho Tinto 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG LISABONA / PORTUGALIA
SOIUL / SOIURILE: TOURIGA NACIONAL, ALICANTE BOUCHET, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Casal Garcia îți are începuturile în 1939, în Portugalia, atunci când vinifcatorul francez Eugène Hélisse se afla într-o calatorie cu trenul din Douro în Porto. Pe drum acesta a fost atras de podgoriile unice, aflate în Quinta da Aveleda, deținute Roberto Guedes. Eugène s-a angajat la podgoria Aveleda și, pentru a oferi un design unic sticlelor de vin, obișnuia să le înfășoare în batiste de dantelă, un element prezent și astăzi pe etichetele brandului portughez. Numele cramei a fost dat de îngrijitorii podgoriei, care se numeau Casal Garcia.
Podgoriile Casal Garcia se păstrează în regiunea viticolă Vinho Verde, în limitele micului oraș portughez Penafiel, ce găzduiește un areal dedicat oenoturismului, Quinta da Aveleda. Podgoriile înconjurate de grădini și multe alte atracții, oferă numeroase soiuri de struguri specifici Portugaliei.
Vinho Tinto este un cupaj din soiurile Touriga Nacional, Alicante Bouchet și Syrah. Strugurii sunt recoltați, desciorchinați și macerați cu prefermentare pentru a se extrage culoarea și aromele intense. Fermentarea alcoolică are loc timp de 12 zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 24°C. Pentru savoare și complexitate, vinificatorul a maturat 70% din acest lot în butoaie din stejar franțuzesc timp de 6 luni. Restul de 30% a fost maturat aceeași perioadă în cisterne din oțel. În final vinul este stabilizat, filtrat și îmbuteliat, apoi comercializat pe piețele din peste 70 de state.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet proaspăt și fructat, cu arome dominante de fucte roșii și nuanțe de vanilie,
GUST: Un vin tânăr, excelent echilibrat de tanini moi și catifelați ce oferă un postgust lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv alături de brânzeturi. Recomandat și pentru felurile principale din carne roșie, paste, precum și alte preparate condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
21,68 RON Începând cu: 18,97 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat