Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Tohani
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata V DOC 2015 - 1.5L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Apogeum Fetească Neagră Ediție Limitată 2015 este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani. Vinul este maturat timp de 24 de luni în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și lăsat la învechit încă 12 luni înainte de comercializare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, strălucitor.
MIROS: Buchet fructat de prune, afine și coacăze negre armonizate de notele foarte scurte de maturare, dezvoltate de maturarea în baric.
GUST: Catifelat și condimentat, cu note de piper uscat și vanilie dulce. Taninii rotunjiți și nota de ciocolată cu vișine oferă o remanență lungă și satisfăcătoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele delicioase din carne rosie, piept de rață cu miere și oțet balsamic, brânzeturi maturate și deserturi cu ciocolată amăruie.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).
629,20 RON Începând cu: 566,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata V, DOC 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Tohani Apogeum, anul VI este produs din soiul Fetească Neagră al culturii 2016 și este disponibil în ediție limitată. Acest vin este produs din struguri culeși manual în lădițe de 15 kilograme și sortați cu grijă. Strugurii sunt macerați la temperatura de 8-10°C. timp cinci până 8 zile. Mustuiala este fermentată între opt și zece zile în cisterne cu temperatură controlată de 26-28°C. O perioadă de 24 de luni vinul este lăsat în contact cu lemnul de stejar Allier al butoaielor proprii aflate în crama. După îmbuteliere vinul este lăsat din nou să se odihnească timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Aroma de prună deschide siajul notelor de fructe de pădure, roșii și negre, lemn dulce și cacao.
GUST: Mătăsos, cu tanini ce întrețin aromele de fructe proiectate anterior. Taninii aduc și tușe de maturare pentru un post gust impresionant de lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin echilibrat, potrivit la mesele cu preparate din carne roșie, piept de rață învelit cu miere și oțet balsamic, nelipsitele brânzeturi tari și deserturi cu ciocolată amăruie.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).
375,10 RON Începând cu: 337,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aurelia Visinescu
Aurelia Visinescu - Artisan Red (CS+M+FN) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.
Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon).
Artisan Red DOC-CT este un cupaj roșu din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră. Vinul este produs prin fermentare alcoolică cu scufundare căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromă intensă de fructe negre coapte unde se împletesc tonuri de vișine negre, prune uscate și cireșe amare, însoțite de o notă de cafea și tutun. Buchetul se deschide treptat spre tușe de vanilie, lemn dulce și ciocolată amăruie.
GUST: Catifelat cu o structură echilibrată. Fructele negre revin cu intensitate, completate de o tușă de ciocolată neagră și tonuri condimentate care dau profunzime. Taninii sunt rotunjiți și bine integrați, iar gustul final este mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește parteneri inspirați în preparate precum mușchiul de vită maturat, tocănițele intense de vânat, rața cu sos de fructe roșii sau brânzeturile maturate care îi scot în evidență complexitatea.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sacha Lichine
Sacha Lichine - Le Coq Rouge 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, GRENACHE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Născut în Bordeaux și educat în S.U.A, Sacha Lichine a început să lucreze pe proprietatea Chateau Prieuré din Franța de la vârsta de 23 de ani. Activitatea sa în lumea vinurilor franțuzești în regiuni ca Burgundia, Rhone sau Bordeaux în anii ‘90, a fost urmată de achiziția domeniului Chateau d’Esclans din Provence, unde a creat un brand axat pe categoria vinurilor rose. Experienţa acumulată în producția de vinuri rose este urmată de această gamă cuprinsă din trei vinuri create pentru toate gusturile: un cupaj roșu, un monosoi alb și un cupaj rose.
Pentru Le Coq Rouge strugurii din soiurile Syrah şi Grenache, cultivaţi în regiunea Hérault, între localităţile Pezenas şi Béziers sunt vinificaţi după cele mai moderne și riguroase metode tehnologice. Vinificarea ghidată de cunoștiințele dobândite de Sacha Lichine oferă un cupaj elegant, creat în stilul autentic franțuzesc.
"Ca și tatăl meu, cred de vinul trebuie savurat și nu idolatrizat. Am creat acest cupaj cu o bucurie de hedonist în minte." (Sacha Lichine - vinificator).
ASPECT: Roşu-rubiniu, cu reflexii grena.
MIROS: Cupajul creat de Sacha Lichine este caracterizat de aromele consistente de merișoare, prune coapte, dude roșii și alte note din fructe de pădure.
GUST: Fructele roșii se simt dulci, coapte, transformate în dulceață, cu tușe acrișoare și mirodenii lemnoase ce dau o remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care preferă preparatele din carne de vită (tartar), şniţel de porc umplut cu şuncă şi caşcaval, coaste la cuptor, sarmale cu ciolan, platouri cu jumări, şorici și cârnaţi prăjiţi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
40,66 RON Începând cu: 35,57 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MANDURIA DOP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Buchet generos, cu note de fructe negre coapte - prune, cireșe negre, mure - însoțite de accente de gem și stafide. Apar nuanțe subtile de vanilie, ciocolată și condimente dulci, tipice pentru Primitivo.
GUST: Plin și corpolent, cu taninuri moi și rotunde. Vinul are o textură catifelată și o concentrație de arome impresionantă: fructe negre confiate, ciocolată amară și lemndulce. Finalul este lung, cald, ușor balsamic.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate consistente - friptură de vită, miel, paste cu sos ragù sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
91,96 RON Începând cu: 80,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Selene Cabernet Sauvignon DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosepaje, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.
Numele Selena a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.
Selene Cabernet Sauvignon este obținut din soiul roșu, cultivat în podgoria Recaș pe 158 de hectare. Din culturile celor mai buni ani sunt aleși strugurii ajunși la maturitate deplină, apoi sunt vinificați după metoda clasică. Vinul proaspăt este maturat timp de 6 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc, produse de Dargaud & Jaegle.
ASPECT: Roșu-vișiniu, opac.
MIROS: Buchetul generos al acestui Cabernet maturat anunță fructe roșii de pădure, ce se desfac treptat la gura paharului în arome de căpșuni, zmeură și aronia, apoi note de ierburi uscate-pământii.
GUST: Notele de maturare sunt primele care se fac remarcate în corpolența acestui vin. Maturarea și învechirea au adus și note de vanilie, scorțișoară și frunze de tutun proaspăt uscat. Remanența consistentă păstrează note de fructe roșii și ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru toate poftele culinare, cum ar fi preparatele tradiționale românești din carne de porc, carne de porc mistreț, vițel sau vită. După masă, ori la o gustare între mese este potrivit alături de brânzeturi cu mucegai sau prăjituri cu fructe de pădure și ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de minimum 10 ani).
81,68 RON Începând cu: 73,51 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rosu (M+CS+CF) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Freamăt roșu, asemenea tuturor vinurilor produse pe domeniul Catleya, este obținut din struguri culeși manual în lădițe, macerați înainte de fermentație timp de 4 zile pentru a se extrage culoarea și aromele. Fermentare este pornită cu drojdii autohtone, iar după aceasta fază pielițele strugurilor sunt lăsat în continuare în vin timp de zece zile pentru dezvoltarea taninilor. Cupajul anului 2022 este realizat din Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (15%), şi Cabernet Franc (15%).
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Cele trei soiuri dăruiesc simțurilor aromele primare de fructe roșii, dintre care se deosebesc cele de zmeură, căpșune și coacăze roșii.
GUST: Armonios, catifelat, cu dulceață și remanență din cireșe amare, prune uscate și coacăze negre. Postgust mediu spre lung, cu alcool integrat și o tușă de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu Freamăt este o alegere excelentă la mesele cu carne de vită la grătar, tagliata de vită cu rucola și parmezan. La sfârșitul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Syrah & Merlot BIO demisec 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Vinurile din gama Domeniul Bogdan Premium sunt obținute fiecare dintr-un singur soi, exceptând cupajul rose. Această gamă are menirea să ofere mai multe caracteristici ale soiului și ale terroir-ului dobrogean. Aromele varietale sunt șlefuite delicat de contactul cu lemnul de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Delectează cu parfumul fructelor roșii, dulci-acrișoare, acompaniate de o notă condimentată, firavă și scurtă .
GUST: Papilele și bolta sunt acoperite de textura ușor rustică, cu arome de coacăze, afine, mure și dulceață de cireșe amare. Gustul final aduce tanini blânzi, cu remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj pentru mesele generoase în preparate din carne de vită la gărtar, tocăniță de vițel și alte preparate din carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Selectie Feteasca Neagra Rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 11%
VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de fructe roșii și negre, acrișoare și dulci, dezvoltându-se armonios într-un pahar clasic de vin roșu.
GUST: Respiră repede și delectează papilele gustative cu notele de prune uscate, cireșe negre, vișine răscoapte, mure, afine și coacăze negre, având o remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat în special la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, precum și la degustări de brânzeturi picante.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
26,87 RON Începând cu: 24,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 14.3%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un buchet bogat în arome de fructe confiate, un amestec de smochine, curmale, cireșe negre și merișoare.
GUST: Corpolența aduce un echilibru natural între notele amărui de stejar și fructe confiate, un procent generos de alcool, bine integrat, și aciditate medie. Gustul final este lung și abundă în note de ciocolată, vanilie și condimente uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Pătrar Syrah este o delectare la mesele cu preparate din carne crud-uscate (salamuri, Prosciutto, Bresaola, jambon Pădurea Neagră), preparate din carne roșie, în special vită la grătar, tocăniță de vițel, miel la grill, preparate vânătorești din carne de căprioară.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
217,80 RON Începând cu: 196,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil, apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.
MIROS: Cnatus Primus este un vin de referință pentru crama Metamorfosis prin buchetul excelent, alcătuit din cele mai alese arome de prune uscate, alte fructe roșii foarte coapte (cireșe și amestec de coacăze).
GUST: Este aromat și păstrează notele fructate, cucerite apo de ciocolată amară și mirodenii. Post gust lung, sec, cu o tușă de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Textura taninoasă și remanența este perfectă la mesele cu sarmale, tochitură moldovenească, piftie și cârnați de Pleșcoi. Pentru cei care doresc savoarea vinului roșu în compania brânzeturilor, cele mai potrivite sunt cele afumate și cele de burduf.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
80,33 RON Începând cu: 72,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Arrogance Rosu (FN + M) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 14.4%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Strugurii sunt recoltați manual prin tăiere cu foarfecele și transportați în lădițe de 10 kilograme la cramă pentru fermentarea alcoolică. Soiul Fetească Neagră este vinificat în cisterne de inox, iar soiul Merlot este fermentat timp de 13 zile în linuri din beton, la temperaturi cuprinse între 23-25°C, apoi maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc timp de 18 luni. Arrogance roșu este un vin bine meșteșugit din 60% Fetească Neagră din 2023 și un procent de 40% Merlot din anul 2021. Cele două soiuri au fost cupajate și îmbuteliate în anul 2024.
ASPECT: Roșu închis.
MIROS: Arome de fructe de livadă, dominate de vișine răscoapte și note de condimente, în special piper negru, și vanilie oferită de maturarea în baric de stejar.
GUST: Cireșe amare, coacăze negre acrișoare și prune afumate cu note dulci, urmate în plan secund de lemn dulce și tabac. Gust final lung, cu tonuri de ciocolată neagră și trufe de păudre ce dau senzație de remanență pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, vânat, miel și porc.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.
61,47 RON Începând cu: 55,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON & FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Cabernet și Fetească Neagră, un cupaj complex, foarte consistent, cu buchet definit de fructe roșii și negre, coapte și acrișoare. Se disting scurt cireșe foarte coapte și aronia, completate de ciocolată neagră, condimentată.
GUST: Ușor amorțite de timp, aromele de fructe roșii au nevoie de câteva minute pentru a se desface pe papile. Taninii corpolenți, ciocolata și vanilia aduc un post gust lung, delicat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea acestui vin este pusă în evidență de preparatele din carne de vită, porc, vânat, paste cu sos roșu și gustări cu parmesan.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
38,00 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Croft
Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%
REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA
SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL
VOL. ALC.: 20%
VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.
La nivel mondial, Croft este unul dintre producătorii tradiționali de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinuri cu arome complexe și rafinate.
Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.
ASPECT: Roşu închis, cu tentă maro.
MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.
GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.
61,95 RON Începând cu: 54,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA DOCG - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.
Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Acinum este un cupaj din trei soiuri cu origini în regiunile viticole ale Italiei: Corvina, Corvinone și Rondinella. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate timp de 15-20 de zile. Vinul este apoi dezvoltat în baricuri din stejar franțuzesc cât și in baricuri din stejat propriu timp de 12-24 de luni.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens
MIROS: Unul dintre cupajele puternice, complexe, cu arome de gin fructat, banană verde, ciocolată albă, cuișoare și sos de curry prelungit cu note de piper roșu, caramel și nisip.
GUST: La gust este ușor acidulat, apoi aduce arome liniștite de coacăze negre, cacao măcinat și vanilie. Post gust lung și un procent generos de alcool.
ASOCIERE CULINARĂ: Paleta largă de arome asociate cu fructe și condimente recomandă acest vin la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, sosuri uşor condimentate și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată aerarea la sticlă timp de cel puțin 60 de minute).
246,84 RON Începând cu: 215,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2021 - 0.75L Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Toscana este obținut din struguri Sangiovese, Merlot, Cabernet, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap” - strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, finisat în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și învechit.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome intense din fructe roșii, vișine, vanilie și lemn dulce. Notele delicate de violete sunt oferite de clasicul Sangiovese, coacăze negre de Cabernet și Merlot ce completează discret buchetul.
GUST: Un atac consistent, cremos, cu un ton acrișor din fructe roșii, mentă și eucalipt. Gustul final este marcat de tanini delicați și aciditate fructată.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
29,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau La Cabanne
Chateau La Cabanne - Pomerol AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC – BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château La Cabanne este situat în Bordeaux, în inima prestigioasei apelațiuni Pomerol și datează din secolul al XVIII-lea. Numele ‘La Cabanne’ (coliba) își are rădăcinile în secolul al XIV-lea, când oamenii care lucrau vița de vie locuiau în colibe izolate pe domeniu. La începutul anilor 1900, domeniul a fost achiziționat de familia Audy, care aveau în proprietate și alte podgorii în Pomerol, inclusiv Clos du Clocher.
Un moment crucial în istoria Château La Cabanne a fost anul 1952, când domeniul a fost cumpărat de familia Estager. În 2010, în urma unui incendiu care a afectat o mare parte din proprietate, inclusiv vinul produs in 2008, aflat în cisterne, familia Estager a întreprins o renovare completă a clădirilor și a refăcut instalațiile de producție. Podgoria are 9 hectare pe versantul vestic al platoului Pomerol. Vița de vie este plantată pe soluri argiloase cu faimoasele straturi de argilă albastră, în timp ce subsolul este alcătuit din cenușă amestecată cu diverși oxizi metalici.
Vinul anului 2022 este ce de-al doilea produs prin cultivarea organică a viței de vie. După recoltarea strugurilor are loc fermentarea alcoolică în cisterne cu temperatură controlată. Pentru maturare, vinul este tras în butoaie de stejar și lăsat să se dezvolte timp de 12-14 luni. Cupajul este realizat din 94% Merlot și 6% Cabernet Franc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens și profund, cu nuanțe purpurii vibrante.
MIROS: Buchetul este expresiv și seducător, dominat de arome intense de fructe roșii și negre proaspete: cireșe negre coapte, prune, zmeură și mure. Aceste note fructate sunt frumos completate de accente florale delicate de iris. Pe măsură ce vinul se deschide în pahar, apar note de maturare: vanilie dulce, ciocolată neagră, note subtile de cafea prăjită și un strop de condimente dulci, cum ar fi scorțișoara sau cuișoarele.
GUST: Se simte plin și catifelat, cu o textură bogată și o prospețime remarcabilă. Notele de cireșe negre și prune sunt completate de taninurile bine integrate și fine. Gustul final este dominat de fructe, note de ciocolată și o mineralitate subtilă, sugerând un mare potențial de evoluție în sticlă.
ASOCIERE CULINARĂ: Lejer și jovial, este vedeta meselor cu preparate din carne de vită cu sos de trufe, tournedos Rossini, cotlete de miel la cuptor cu ierburi aromatice, rasol de miel, Risotto cu ciuperci sălbatice, ori rață cu sos de ciuperci. Potrivit și alături de brânzeturi maturate, semitari și tari, cum ar fi Comté, Beaufort sau Brie de Meaux.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
281,69 RON Începând cu: 246,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Belguardo Bronzone Morellino di Scansano Riserva DOCG 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Mazzei Belguardo este o proprietate a familiei Mazzei, situată în inima regiunii Maremma, Toscana, pe dealurile dintre Grosseto și Montiano, foarte aproape de Marea Tireniană. Achiziționat de Mazzei la mijlocul anilor '90, acest domeniu se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt cultivate cu viță de vie. Datorită solului calcaros și stâncos, dar și a proximității mării, Belguardo a devenit cunoscută pentru producția de vinuri roșii și albe de înaltă calitate, obținute atât din soiuri locale, precum Sangiovese și Vermentino, cât și din soiuri internaționale cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.
Morellino di Scansano Riserva DOCG este produs din soiul local Sangiovese crescut pe dealurile cu soluri dei gresi și calcar, în culturile cu vârsta medie de 25 de ani. Culeși manual din 20 semptembrie, strugurii sunt fermentați alcoolic la temperatura de 27-29°C, apoi vinul este lăsat la macerare cu pielița timp de 14-16 zile. Pentru maturare vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc de 225 de litri (40% noi) unde este lăsata să se dezvolte timp de 14 luni. Maturarea în baricuri este urmată de îmbuteliere și învechirea de câteva luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu-rubiniu adânc, cu o intensitate ce amintește de vișinele coapte.
MIROS: Parfumul este seducător și complex, cu straturi de arome. Se simt inițial fructe de pădure, precum murele și coacăzele, urmate de note pământii de tutun, piper negru și un iz de piele nouă.
GUST: O simfonie de arome, corpolent și echilibrat, cu taninuri ferme, dar elegante, ce învăluie palatul. Gustul de cireșe negre se împletește cu accente de ciocolată amară și condimente dulci, culminând într-un final persistent și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un parteneriat ideal pentru fripturi de vită, preparate din carne de vânat sau brânzeturi maturate, care îi pun în valoare structura robustă.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 - 12 ani).
88,09 RON Începând cu: 77,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nachbil
Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.
După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.
Nachbil Syrah Reserve 2021 este un vin produs din culturile selectate ale podgoriei Beltiug. O proporție semnificativă din vin este tras în butoaie din stejar și maturat în diferite loturi, apoi asamblat în varianta finală. Nachbil Syrah Reserve are potențial de învechire îndelungată.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet cu note dulci-acrișoare de coacăze negre și afine, pe un fond aromatic condimentat de piper, vanilie și lemn dulce.
GUST: Cremos, cu valuri de tanini rotunzi și alcool bine integrat. Notele mijlocii de vanilie și stejar oferă postgust lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Syrah este potrivit la mesele cu preparate din carne de vită, în special friptură și tocănițe condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
99,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Feteasca Neagra de Purcari 2021 - 0.75L
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Acest soi roșu cutivat în regiunile viticole din România a găsit un terroir propice și în Republica Moldova, de unde a cules aromele de vișine răscoapte, urmate discret de vanilie și alte condimente de patiserie ce sugerează maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Catifelat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, ușor macerate, din care se păstrează o notă de cireșe uscate, pe un fond de condimente. Taninii stejarului de maturare oferă un postgust generos și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai bune vinuri dedicate preparatelor tradiționale din carne de porc, vită și vânat.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR