Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Mazzei
Mazzei - Concerto di Fonterutoli - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Din viile cu o vechime de 18 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 14-18 zile, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni: Sangiovese în baricuri mici din stejar franțuzesc; Cabernet Sauvignon în baricuri clasice de 225 de litri. După maturarea individuală vinurile sunt unite într-un cupaj de 80%-20%, care este apoi finisat în cuve din ciment. După această ultimă parte a maturării vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu intens, profund.
MIROS: Bogat și suculent, cu note de fructe negre și vegetație uscată, pământie și lemn.
GUST: Gust puternic, dar fin, care reflectă notele de trufe pământii, note mai deschise de fructe de pădure dulci și acrișoare. Postgust lung, ușor mineral, cu taninuri și note de maturare consistente.
ASOCIERE CULINARĂ: Având în vedere profilul său bogat și puternic, acest vin s-ar potrivi excelent cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau preparate tradiționale din Toscana.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
304,92 RON Începând cu: 266,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Într-un an 2021 complicat și pentru terroir-ul din Bordeaux, unde condițiile au variat de la temperaturi scăzute la o ușoară lipsă de precipitații, sfârșitul lunii septembrie a permis clonelor de Cabernet să ajungă la maturitate deplină și să ofere vinuri de o calitate aparte. Echo este al doilea vin al casei Lynch-Bages vinificat tradițional și maturat 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc. Cupajul anului 2021 este realizat din doar două soiuri în următoarele proporții: 56% Merlot, 44% Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu rubiniu strălucitor.
MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și negre (cireșe, coacăze negre), cu note delicate de mirodenii și o ușoară tentă vegetală.
GUST: Corp mediu, taninuri mai suple și mai rotunde decât eticheta principală a domeniului. Fructuos, cu o aciditate plăcută, alcool bine integrat, și un final curat, cu note de lemn dulce și vanilie. Remanență medie spre lungă, cu tușe de fructe negre.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele clasice din carne roșie la grătar, pui și gustări cu brânzeturi semimaturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
312,66 RON Începând cu: 273,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET-SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET-FRANC, PETIT-VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Până la recolta din 2008, al doilea vin al Château Lynch-Bages se numea "Château Haut-Bages Averous". Începând cu ediția anului 2008, numele a fost schimbat în "Echo de Lynch-Bages" pentru a sublinia mai clar afilierea sa la faimosul domeniu. Cupajul anului 2022 este realizat din soiurile Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet-Franc, Petit-Verdot și este maturat timp de 14 luni în butoaie de stejar noi, în mare parte, dar și în butoaie de vin asezonate.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, strălucitor.
MIROS: Arome expresive de fructe roșii și negre proaspete (cireșe, prune, coacăze), cu note delicate de mirodenii dulci și o ușoară tentă de cacao.
GUST: Corp mediu spre plin, taninuri suple și rotunde, o aciditate bună care aduce prospețime. Fructuos, cu o textură plăcută și un gust final curat, de remanență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar, preparate din pui sau rață, paste cu sosuri roșii și gustări cu brânzeturi semimaturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 12 ani).
337,83 RON Începând cu: 295,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Almaviva
Almaviva - EPU Puente Alto Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
Almaviva EPU 2021 este a doua expresie, produsă în paralel cu eticheta clasică și provine din aceeași sub-regiune, Puente Alto. Cupajul de 80% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenère și 5% Merlot este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc (10% noi și 90% la a doua umplere).
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Mai ușor de abordat decât eticheta clasică, proaspăt și plăcut, cu arome de coacăze negre, cireșe și smochine, completate de adieri vanilate, ceai și tușe uscate, pământii.
GUST: Pe papile, este echilibrat, dulce-acrișor, mulțumită fructelor de pădure și taninurilor mătăsoase. Ediția anului 2021 se deosebește prin prospețimea și stabilitatea aromatică oferită de strugurii care s-au dezvoltat într-un sezon mai răcoros decât în ceilalți ani.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru mesele cu friptură la grătar, în special miel și vită, tocană de vițel, precum și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
347,51 RON Începând cu: 304,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Montrose
Chateau Montrose - Saint-Estephe AOC, La Dame de Montrose 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Istoria Château Montrose începe în prima jumătate a anilor 1800. Terenul din Bordeaux, Saint-Estèphe, care făcea parte la acea vreme din marele domeniu Calon Ségur, a fost cumpărat și transformat de Etienne Théodore Dumoulin. În 1815, el a recunoscut potențialul excepțional al terroir-ului și a început dificila sarcină de a curăța terenul și a planta primele vițe de vie. Sub îndrumarea lui Dumoulin, proprietatea a câștigat rapid o reputație pentru vinuri de calitate. Ascensiunea sa a fost atât de rapidă încât, în clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux din 1855, Château Montrose a fost recunoscut ca un Deuxième Cru Classé (Al Doilea Grand Cru Classé).
În 1896, Château Montrose a intrat în posesia familiei Charmolüe, care a administrat proprietatea timp de peste trei generații, până în 2006. O nouă eră a început pentru Château Montrose în 2006, când a fost achiziționat de frații americani Martin și Olivier Bouygues. Aceștia au demarat un amplu program de investiții, având ca scop modernizarea facilităților și îmbunătățirea continuă a calității vinurilor. Château Montrose are 95 de hectare de viță de vie, într-un terroir format cu sol format din straturi de pietriș adânc, nisip și subsol argilos. Estuarul râului Gironde este un regulator termic natural care protejează vița de vie de înghețurile severe de primăvară și de căldura excesivă din timpul verii, asigurând o coacere uniformă a strugurilor.
La Dame de Montrose a fost creată în 1983. Eticheta a fost concepută ca un omagiu adus doamnei Yvonne Charmolüe, o personalitate remarcabilă care a condus singură activitatea de producție pentru Château Montrose din 1944 până în 1960.
ASPECT: Roșu intens, profund.
MIROS: Complex și expresiv, cu arome de fructe negre (mure, coacăze negre), violete, petale de trandafir, note subtile de cafea, ciocolată, pământ umed și note de minerale.
GUST: Corp mediu spre plin, cărnos, cu o concentrație remarcabilă. Taninuri catifelate, rotunde și fine. Arome de fructe roșii proaspete (coacăze roșii), cireșe, prune, cu o notă persistentă de coajă de portocală și o salinitate revigorantă. Echilibrat și elegant, cu un postgust lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate clasice din carne de vită, miel, vânat, rață și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 20 ani).
327,18 RON Începând cu: 286,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Léoville
Chateau Leoville - Saint-Julien AOC, Le Petit Lyon Du Marquis De Cases 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea acestei case franceze începe în secolul al XVII-lea, cu vasta proprietate Léoville, care la acea vreme era cea mai mare din Médoc. Aceasta aparținea familiei Léoville și acoperea o suprafață considerabilă în comuna Saint-Julien. După Revoluția Franceză, și apoi prin moșteniri și vânzări succesive, această proprietate a fost fragmentată în trei domenii distincte, cu patrimoniu comun: Château Léoville Las Cases, Château Léoville Poyferré, Château Léoville Barton. Este cel mai mare și, pentru mulți, cel mai prestigios dintre cele trei domenii Léoville, fiind un Deuxième Grand Cru Classé în clasificarea din 1855.
Destinul modern al Château Léoville Las Cases este strâns legat de familia Delon, care a achiziționat proprietatea în 1900. Sub conducerea patriarhului Michel Delon (până în 2000) și ulterior a fiului său, Jean-Hubert Delon, domeniul a cunoscut o perioadă de investiții masive și de rafinare continuă a tehnicilor de vinificație.
Ceea ce diferențiază în mod deosebit Léoville Las Cases este locația sa excepțională. Din cele 98 de hectare ocupate cu viță de vie, partea cea mai importantă este parcela "Grand Clos", care se învecinează direct cu viile de la Château Latour și se bucură de un terroir similar, cu soluri adânci de pietriș, ideale pentru Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, strălucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet expresiv, care se deschide cu arome revigorante de fructe roșii și negre proaspete, reprezentate de cireșe, zmeură, coacăze negre, mure, împletite cu note subtile de vanilie, cuișoare și lemn. Pe măsură ce vinul se aerisește, apar nuanțe florale și o ușoară mineralitate.
GUST: Vinul este plin de energie, fructat și proaspăt. Dezvăluie o structură medie spre plină, cu taninuri fine, mătăsoase și bine integrate, care îi conferă o textură catifelată. Aciditatea este vibrantă este completată de aceleași fructe roșii și negre, cu remanență minerală lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie la grătar (antricot, mușchi de vită), preparate din pui sau rață cu sosuri bogate, brânzeturi semimaturate și preparate cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
555,63 RON Începând cu: 486,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Le Petit Mouton
Chateau Mouton Rothschild - Le Petit Mouton Pauillac AOC 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din zona rurală Pauillac (din zona viticolă Medoc), la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.
Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.
Petit Mouton a fost produs prima dată în 1993 și e denumit după reședința baronesei Philippine, aflată în inima domeniului. Pentru acest vin sunt aleși struguri cu cea mai înaltă clasificare de calitate (Premier Cru), fermentați după metoda clasică în cuve din stejar. Urmează maturarea vinului proaspăt în butoaie din stejar pentru un profil aromatic apropiat de cel al fratele mai mare, Grand Cru Classé.
ASPECT: O culoare purpurie intensă, cu o nuanță de carmin.
MIROS: Amplu și expresiv, cu arome de zmeură coaptă, cireșe și coacăze roșii, completate de note de piper alb și lemn dulce.
GUST: Atacul este robust, plin și bogat, cu taninuri în diferite perioade de maturare. La mijlocul degustării, gustul este dens și neted, combinând arome de vanilie cu fructe crocante și suculente, care conduc spre un final generos, ușor rustic.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent la mesele cu preparate rafinate, din carne roșie (vânat mic, mânzat, purcel de lapte) pregătite rasol, pe grill, rotisor sau grătar, cu sosuri brune, de fructe roșii sau reducții de vin, acompaniate de sote-uri de legume (ciuperci de pădure, vinete, cartofi noi, ardei grași roșii și kapia, brocoli).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
2.113,14 RON Începând cu: 1.849,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Le Petit Mouton
Chateau Mouton Rothschild - Le Petit Mouton Pauillac AOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, baronul Philippe de Rothschild a moştenit castelul Mouton Rothschild din zona rurală Pauillac (din zona viticolă Medoc), la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie a fost îmbuteliat și definit de faimoasa etichetă a artistului Jean Carlu. Astfel, sub conducerea baronului, afacerile companiei s-au extins cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.
Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.
Petit Mouton a fost produs prima dată în 1993 și e denumit după reședința baronesei Philippine, aflată în inima domeniului. Pentru acest vin sunt aleși struguri cu cea mai înaltă clasificare de calitate (Premier Cru), fermentați după metoda clasică în cuve din stejar. Urmează maturarea vinului proaspăt în butoaie din stejar pentru un profil aromatic apropiat de cel al fratele mai mare, Grand Cru Classé.
ASPECT: Roșu-rubin intens, cu nuanțe violete.
MIROS: Arome intense de coacăze negre și cireșe, combinate cu note de tutun, cedru, condimente dulci, flori (bujor) și mentă proaspătă.
GUST: Plin, mătăsos și corpolent, cu arome de fructe roșii coapte, precum mure și prune. Se remarcă taninuri rafinate, note de cacao, vanilie și stejar pe un fond cu alcool foarte bine integrat. Gustul final este lung și echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Lăsat să respire și savurat pe îndelete, este alegerea ideală la o cină intimă, ori la o masă mare, cu preparate din carne roșie (vită, miel, rață la cuptor), legume la grătar și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
1.820,81 RON Începând cu: 1.593,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Latour
Chateau Latour - Pauillac AOC, Les Forts de Latour 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Asemenea multor domenii din Bordeaux, Château Latour din Pauillac, a fost la început o fortăreață. Încă din anul 1331 când este menționată o construcție cu turn pe terenul parohiei Saint-Maumbert al bisericii Saint-Nicolas-du-Chardonnet. Turnul a rămas în numele domeniului - Latour - iar viticultura s-a devoltat pe parcursului secolului al XVIII-lea.
Château Latour a fost încadrat Premier Grand Cru în 1855, odată cu clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris. Château Latour a fost unul dintre cele doar patru domenii care au primit această înaltă clasificare, celelalte trei fiind Margaux, Lafite Rothschild și Haut-Brion. Un moment important a avut loc în 1993, când Château Latour a fost achiziționat de François Pinault prin holdingul său, Artémis. Această achiziție a marcat o nouă eră de investiții semnificative în vie și în facilitățile de vinificație, consolidând angajamentul pentru excelență.
Eticheta Les Forts de Latour a fost creată în 1966. Este al doilea vin al domeniului Château Latour, produs din vițe mai tinere și parcele adiacente podgoriei principale. Pe parcursul deceniilor a devenit un vin de prestigiu, cu o calitate comparabilă cu cea a unui Grand Cru Classé.
ASPECT: Culoare roșu-granat intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet complex și intens, cu arome de fructe negre coapte (coacăze, mure), arome de cedru, tutun, grafit și note subtile de vanilie și condimente dulci de la maturarea în butoi.
GUST: Concentrat, cu o structură puternică și taninuri catifelate. Aromele de fructe negre se regăsesc pe papile, alături de note de ciocolată, ierburi uscate (pământii) și condimente. Finalul este lung, proaspăt și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi antricot de vită la grătar, friptură de miel sau rață la cuptor, precum și cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de până la 25 de ani).
1.897,28 RON Începând cu: 1.660,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Latour
Chateau Latour - Pauillac AOC, Les Forts de Latour Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Asemenea multor domenii din Bordeaux, Château Latour din Pauillac, a fost la început o fortăreață. Încă din anul 1331 când este menționată o construcție cu turn pe terenul parohiei Saint-Maumbert al bisericii Saint-Nicolas-du-Chardonnet. Turnul a rămas în numele domeniului - Latour - iar viticultura s-a devoltat pe parcursului secolului al XVIII-lea.
Château Latour a fost încadrat Premier Grand Cru în 1855, odată cu clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris. Château Latour a fost unul dintre cele doar patru domenii care au primit această înaltă clasificare, celelalte trei fiind Margaux, Lafite Rothschild și Haut-Brion. Un moment important a avut loc în 1993, când Château Latour a fost achiziționat de François Pinault prin holdingul său, Artémis. Această achiziție a marcat o nouă eră de investiții semnificative în vie și în facilitățile de vinificație, consolidând angajamentul pentru excelență.
Eticheta Les Forts de Latour a fost creată în 1966. Este al doilea vin al domeniului Château Latour, produs din vițe mai tinere și parcele adiacente podgoriei principale. Pe parcursul deceniilor a devenit un vin de prestigiu, cu o calitate comparabilă cu cea a unui Grand Cru Classé.
ASPECT: Culoare roșu-granat intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet complex și intens, cu arome de fructe negre coapte (coacăze, mure), arome de cedru, tutun, grafit și note subtile de vanilie și condimente dulci de la maturarea în butoi.
GUST: Concentrat, cu o structură puternică și taninuri catifelate. Aromele de fructe negre se regăsesc pe papile, alături de note de ciocolată, ierburi uscate (pământii) și condimente. Finalul este lung, proaspăt și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi antricot de vită la grătar, friptură de miel sau rață la cuptor, precum și cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de până la 25 de ani).
3.794,56 RON Începând cu: 3.320,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cos d'Estournel
Chateau Cos d'Estournel - Pagodes de Cos Saint-Estephe AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Château Cos d’Estournel este situat în marea regiune viticolă Bordeaux, la nord de Médoc, pe dealurile rustice din Saint-Estèphe. Pe acest domeniul, cultura franceză se împletește cu influențele orientale ale unui palat de Maharajah, pus în evidență de pagode semețe, interioare exotice și opulente. Toate acestea sunt meritul primului proprietar, Louis-Gaspard d'Estournel, un aventurier și călător pasionat, care a moștenit pământul și a construit palatul în 1791 cu elemente exotice ale arhitecturii și culturii Estice.
Domeniul este deținut de Michel Reybier din anul 2000, iar vinurile produse aici, cu denumire de origine controlată Saint-Estèphe, sunt unele dintre cele mai bune oferite de viticultura acestei zone. Vinurile se disting prin cupajele unice, create în fiecare an din aceleași soiuri, diferențiate de condițiile terroir-ului și misiunea vinificatorului de a captura în permanență frumusețea și excelența stilului francez.
Strugurii aleși pentru acest cupaj provin dintr-un terroir foarte bine definit, din culturi cu vechimea medie de 40 de ani. Profilul și dozajul celor trei soiuri oferă o impresie ușor de savurat, o expresie mai clară a cupajelor de acest tip, cu un echilibru unic între corpolență și prospețime.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii scurte.
MIROS: Un moment de plăcere imediată, de relaxare și răsfăț în orice peisaj. Acestea sunt experiențele oferite de buchet pe măsură ce respiră și dezvoltă note de sirop de coacăze negre făcut acasă, fructe de pădure amestecate și o tușă de dulceață de portocale proaspete.
GUST: Printre notele dulci, mătăsoase, și onctuoase, se strecoară arome de fructe negre, cacao, tușe de lemn dulce, lăsate de maturare, precum și alte note elegante ce se păstrează încă pe fundal. Postgust lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui sau rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), pește și preparate cu trufe sau ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
396,88 RON Începând cu: 347,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Masseto
Masseto - Super Tuscan Wine - 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Viile din care se obțin vinurile Masseto și Massetino au fost plantate în 1984, la sfatul enologului ruso-american André Tchelistcheff, care a recunoscut potențialul solului de argilă albastră al zonei pentru soiul de struguri Merlot, din care se obțin vinuri comparate adesea cu faimosul Chateau Pétrus din Bordeaux. După ce familia Frescobaldi a preluat controlul deplin asupra afacerii în 2005, a investit în construirea unei crame dedicate.
Această clădire modernă, inaugurată în 2019, este o dovadă a angajamentului pentru a separa și a celebra identitatea distinctă a vinăriei Masseto, deși ambele mărci de vin rămân în portofoliul aceleiași companii. Principalul element al terroir-ului Masseto este solul său. Viile sunt plantate pe o porțiune de deal care se află la o altitudine de 80-100 de metri deasupra nivelului mării Tireniene. Această zonă este caracterizată de prezența dominantă a unei argile de culoare albastră. Această argilă este din era Pliocen, o reminiscență preistorică bogată în minerale, atât de necesare soiurilor roșii ca Merlot (soiul principal) și Cabernet Franc.
Strugurii sunt culeși manual și transportați în lădițe de 15 kg. După desciorchinare și o presare delicată, strugurii sunt transferați prin gravitație direct în cisterne de beton. Fiecare parcelă este vinificată separat. Fermentația se produce spontan, cu drojdiile proprii, la temperaturi între 25-28°C., timp de 21 până la 28 de zile. În această perioadă se efectuează remontări de două sau trei ori pe zi și "délestages" (separarea totală mustului de părțile solide, apoi reintroducerea peste pielițe și sâmburi). Vinurile din fiecare lot sunt maturate separat timp de 12 luni în butoaie din stejar. După asamblajul clonelor de Merlot, vinul este maturat din nou în butoi de stejar încă 12 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în depozitul cramei timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu rubiniu intens.
MIROS: Un buchet olfactiv vibrant și complex, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze), prune uscate, note subtile de condimente dulci, ciocolată și accente de pământ umed, care se deschid treptat.
GUST: Vinul este elegant și captivant, cu o structură robustă și taninuri catifelate. Gustul reflectă aromele de fructe de pădure cu o tușă pământie, rustică, și un postgust lung și echilibrat. O expresie savuroasă a terroir-ului și recoltei anului 2021.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din carne roșie, precum friptură de vită, miel la cuptor, vânat sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
5.133,30 RON Începând cu: 4.491,64 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Masseto
Masseto - Massetino - Super Tuscan Wine - 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Viile din care se obțin vinurile Masseto și Massetino au fost plantate în 1984, la sfatul enologului ruso-american André Tchelistcheff, care a recunoscut potențialul solului de argilă albastră al zonei pentru soiul de struguri Merlot, din care se obțin vinuri comparate adesea cu faimosul Chateau Pétrus din Bordeaux. După ce familia Frescobaldi a preluat controlul deplin asupra afacerii în 2005, a investit în construirea unei crame dedicate.
Această clădire modernă, inaugurată în 2019, este o dovadă a angajamentului pentru a separa și a celebra identitatea distinctă a vinăriei Masseto, deși ambele mărci de vin rămân în portofoliul aceleiași companii. Principalul element al terroir-ului Masseto este solul său. Viile sunt plantate pe o porțiune de deal care se află la o altitudine de 80-100 de metri deasupra nivelului mării Tireniene. Această zonă este caracterizată de prezența dominantă a unei argile de culoare albastră. Această argilă este din era Pliocen, o reminiscență preistorică bogată în minerale, atât de necesare soiurilor roșii ca Merlot (soiul principal) și Cabernet Franc.
Strugurii au fost recoltați manual în lădițe de 15 kg, iar după desciorchinare și o presare delicată, au fost transferați prin gravitație în cisterne de beton. Fiecare parcelă a fost vinificată separat, cu fermentație spontană (cu drojdii proprii) la temperaturi de 25 - 28°C., timp de 21 - 25 de zile. Fermentația malolactică a avut loc în baricuri din stejar, din care 50% sunt noi. După primele 12 luni de maturare, vinurile sunt cupajate în proporția 90% Merlot și 10% Cabernet Franc. Cupajul final este finisat în cisterne de ciment pentru aproximativ trei luni.
ASPECT: Culoare roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet rafinat și proaspăt, cu arome de fructe negre și albastre (mure, prune, cireșe), note de lemn de santal, ciocolată neagră, lemn dulce și o tentă de vegetație uscată, pământie, trezită de o ploaie tomnatică.
GUST: Intens, suculent și bine echilibrat, cu o structură densă și taninuri cremoase și șlefuite. Gustul aduce note de fructe negre și condimente, cu o aciditate vibrantă și o persistență lungă și savuroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), brânzeturi maturate, preparate sofisticate cu sosuri bogate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 15 ani).
1.787,90 RON Începând cu: 1.564,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Anul 2018 a oferit un sezon cu vreme propice viței de vie. La inceputul anului a fost remarcabil de secetos însă natura a echilibrat terroirul cu ploi venite la momentul necesar, chiar înainte de creșterea mugurilor și dezvoltarea vegetației pe butași. Caondițiile foarte bune a permis înflorirea viței, creșterea perfectă a strugurilor ce a oferit o recoltă bună, cu tonaj peste mediu. Recolta a început pe 19 septembrie și a continuat până la data de 25 octombrie.
Cupajul anului 2018 este compus din Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 6%, Merlot 5%, Cabernet Franc 4% and Malbec 1%. Aromele somptuoase sunt oferite de calitatea soiurilor și maturarea de 17 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, ce prezintă semnăturile creatorilor.
MIROS: Arome abundente de mure, coacăze negre și cireșe negre, urmate de note elegante de violete, piper alb și petale de trandafir.
GUST: Aromele se dezvoltă într-un crescendo de fructe negre proaspete și suculente, cu nuanțe de coajă de portocală, lemn dulce și ciocolată neagră. Taninurile sunt fine, rotunde și combinate cu o aciditate proaspătă, oferind o senzație cremoasă și un final lung, persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri, o experiență de neuitat în fiecare ediție, savurat simplu sau alături de preparate din carne roșie, în special vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori friptură la cuptor cu legume și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
2.926,26 RON Începând cu: 2.560,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Nappa Valley California red 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni, bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.
Cupajul de Cabernet Sauvignon 78%, Merlot 8%, Petit Verdot 6%, Cabernet Franc 6% și Malbec 2% oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, pe care se află semnăturile aurii ale creatorilor.
MIROS: Arome intense de prune coapte, afine, coacăze negre și petale de trandafir uscat, accentuate de subtonuri minerale.
GUST: O textură cremoasă și satinată, cu taninuri fine. Aromele de fructe negre, ierburi, espresso și cacao, cu o tensiune subtilă creată de prospețime și aciditate delicată. În final, persistă o notă de ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: Fiecare ediție Opus One este dedicată preparatelor alese din carne roșie, vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat, carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), dar și friptură de vită la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp minimum de 45 de minute).
2.872,06 RON Începând cu: 2.513,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Sette Ponti
Tenuta Sette Ponti - Orma - Super Tuscan Wine - 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Istoria Tenuta Sette Ponti începe în 1950, când arhitectul Alberto Moretti Cuseri a achiziționat o proprietate vastă de 55 de hectare în inima Toscanei. Terenul avea deja o tradiție viticolă din 1935, când Prințul Amedeo de Savoy-Aosta plantase aici faimoasa "Vigna dell'Impero". Alberto s-a dedicat inițial producției de struguri și ulei de măsline, dar a vândut recolta altor crame.
O perioadă importantă pentru vinificatorul italian a început în anii '90, când fiul proprietarului, Antonio, a preluat afacerea și a decis să fondeze o cramă proprie. Așa s-a născut oficial brandul Tenuta Sette Ponti (numele face referire la cele șapte poduri ce leagă Florența de Arezzo, unul dintre ele fiind imortalizat în pictura „Mona Lisa” a lui Da Vinci). Antonio a oprit vânzarea de struguri și a lansat primele vinuri sub etichetă proprie.
Tenuta Sette Ponti se distinge prin combinarea soiurilor tradiționale italiene cu cele internaționale, inspirate de marile vinuri de Bordeaux. Strugurii sunt fermentați la o temperatură controlată, iar mustul este lăsat să macereze cu pielițele strugurilor timp de aproximativ 20 de zile, cu mai multe remontaje, în fiecare zi. Vinul este maturat timp de 18 luni în baricuri mici (butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri). După maturarea în butoi, vinul este transferat în sticle și învechit pentru o perioadă suplimentară de un an înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu purpuriu cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet intens și complex cu note de fructe negre și roșii (mure, coacăze negre, prune), arome de tutun, salvie, rozmarin, lemn dulce și condimente. De asemenea, se pot distinge note balsamice și florale, precum și nuanțe subtile de vanilie.
GUST: Un vin corpolent, cu o structură armonioasă și elegantă. Taninurile sunt bine integrate, oferind o senzație catifelată și rotundă în palat. Gustul este intens, cu note de fructe coapte și condimente, care duc spre un gust final lung și proaspăt.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din carne roșie, cum ar fi o friptură clasică de vită, o friptură de miel, carne de vânat sau o friptură de rață.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani.
463,67 RON Începând cu: 405,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ornellaia
Ornellaia - Bolgheri DOC Superiore Rosso 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Ornellaia a fost construit în 1981 de Marchizul Lodovico Antinori. În 1982 a avut loc primele plantări de viță de vie pe noul domeniul, iar anul 1985 a adus primul vin cu eticheta Ornellaia. În 1999 a fost lansat cel de-al doilea vin, un cupaj roșu, iar în anii următori casa italiana a dezvoltat cupaje noi, apreciate în Italia și alte state europene.
Podgoria Ornellaia se află pe dealuri din apropiere de mica localitate Bolgheri, la câțiva kilometri de coasta Mediterană. Culturile se află într-un terroir propice, cu veri calde și briză rece, urmate de ierni în care vița este protejată de dealurile satului. Solul este compus din sedimente marine, aluviuni și rocă vulcanică. Soiurile cultivate sunt în majoritate roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual în lădițe de 15 kilograme, sortați în două rânduri pe masă, desciorchinați și storși prin presare ușoară. Mustul din fiecare soi este fermentat alcoolic în cisterne separate, la temperatura de 26-30°C. timp de o săptămână. Fermentarea este urmată de macerare timp de 15 zile. Pentru fermentarea malolactică vinul este ținut în diferite butoaie de stejar după următoarele proporții: 70% în butoaie noi și 30% în butoaie folosite odată. Vinul este ținut în baricuri, în pivnițele Ornallaia timp de 18 luni. După 12 luni de maturare are loc asamblarea soiurilor, apoi cupajul este tras din nou în baricuri pentru încă 6 luni. După îmbuteliere vinul este învechit timp de 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Se remarcă printr-un buchet complex, cu note de fructe roșii coapte, vanilie delicată și tutun.
GUST: Pe papile aduce textura corpolentă și catifelată. Taninii sunt intenși, eleganți și foarte persistenți în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu din Toscana cu arome intense și corpolență este recomandat la mesele cu preparate din carne de vită/vițel, miel, căprioară (friptură, tocăniță), sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 15 ani).
1.664,96 RON Începând cu: 1.456,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Overture Napa Valley California red 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Opus One Overture a apărut ca o "a doua etichetă" a cramei, fiind lansat pentru prima dată în 1993. Numele "Overture" (Uvertură) reflectă ideea că acest vin este un preludiu, o introducere în stilul și calitatea vinurilor Opus One. Inițial, Overture a fost disponibil exclusiv la cramă, dar ulterior a devenit accesibil publicului larg, oferind o experiență similară cu vinul Opus One, dar cu un caracter mai deschis și mai direct.
Overture se deosebește de eticheta principală Opus One prin faptul că este un vin multi-vintage, ceea ce înseamnă că este un cupaj de vinuri din mai multe recolte (ani diferiți). Această abordare îi permite vinificatorului să creeze un profil aromatic și o textură aparte, cu fiecare ediție lansată și în ani consecutivi.
Cupaj este realizat din cele cinci soiuri tradiționale bordoleze: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot și Malbec.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu o culoare profundă și densă.
MIROS: Arome complexe și stratificate de fructe negre coapte (mure, cireșe negre), completate de note de ierburi uscate, grafit, ciocolată neagră și condimente dulci provenite de la butoi.
GUST: Un vin echilibrat și elegant, cu taninuri catifelate și o textură suplă. Gustul reproduce aromele din nas, adăugând note de vanilie și o aciditate vibrantă pentru un postgust persistent și mătăsos.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne de vită la cuptor, miel, rață, brânzeturi tari și mâncăruri cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
1.300,99 RON Începând cu: 1.138,37 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Overture Napa Valley California red 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Opus One Overture a apărut ca o "a doua etichetă" a cramei, fiind lansat pentru prima dată în 1993. Numele "Overture" (Uvertură) reflectă ideea că acest vin este un preludiu, o introducere în stilul și calitatea vinurilor Opus One. Inițial, Overture a fost disponibil exclusiv la cramă, dar ulterior a devenit accesibil publicului larg, oferind o experiență similară cu vinul Opus One, dar cu un caracter mai deschis și mai direct.
Overture se deosebește de eticheta principală Opus One prin faptul că este un vin multi-vintage, ceea ce înseamnă că este un cupaj de vinuri din mai multe recolte (ani diferiți). Această abordare îi permite vinificatorului să creeze un profil aromatic și o textură aparte, cu fiecare ediție lansată și în ani consecutivi. Eticheta Overture, lansată în 2023 este realizat din loturi din ani diferiți, amestecate pentru a oferi cele mai intense arome, gusturi și texturi. Cupajul este realizat din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Arome intense de fructe negre (mure, coacăze negre), cireșe negre și prune, completate de nuanțe de violete, ciocolată, cafea, vanilie și mirodenii dulci.
GUST: Corpolent, dar cu o textură catifelată și suplă. Gustul este dominat de arome de fructe negre și roșii, cu o aciditate echilibrată, taninuri fine și alcool perfect integrat. În postgust apar note intense de cafea și ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu preparate din carne de vită și miel la grătar, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
1.170,31 RON Începând cu: 1.024,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sena
Sena - Rocas de Sena Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ACONCAGUA VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: MALBEC, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MOURVEDRE, GRENACHE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Vinăria chiliană Seña, fondată în 1995, este rezultatul unei colaborări inspirate între două mari personalități din lumea vinului: Eduardo Chadwick și Robert Mondavi. Eduardo Chadwick este descendentul familei care a fondat casa de vinuri Errázuriz în 1870, un vinificator pasionat, un profesionist în industria vinului chilian, președinte și în parte proprietar al vinăriei Seña. Robert Mondavi este un cunoscut vinificator american din California, creditat și pentru colaborarea cu baronul Philippe de Rothschild în proiectul vinului Opus One.
Rocas de Seña este al doilea vin produs de crama Seña, situată în Valea Aconcagua, Chile. Acesta își trage numele de la solurile stâncoase (rocas) din zonă și este un asamblaj de diferite soiuri de struguri, cu baza formată din Malbec, Syrah și Cabernet Sauvignon, completate de alte trei soiuri roșii cultivate pe domeniul propriu.
Culesul strugurilor a început pe 3 martie cu soiul Grenache, urmat la scurt timp de Syrah. A continuat pe 16 martie cu Malbec, Cabernet Sauvignon, și Petit Verdot, și s-a încheiat pe 4 aprilie cu Mourvedre. După vinificarea clasică vinul este desăvârșit prin maturarea de 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu rubiniu strălucitor, cu tonuri de violet.
MIROS: Expresiv și pur, cu arome de fructe proaspete precum merișoare, afine, rozmarin, mărar și note ușoare de nucșoară.
GUST: Proaspăt și suculent, cu un caracter savuros și un gust final neted, fructat și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Rocas de Sena va fi un subiect interesant de discuție și un vin savuros la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, preparate din carne de vânat și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 10 ani).
380,42 RON Începând cu: 332,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR