Vin rosu

Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!


Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!


Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.


De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.


Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.


Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.


Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:


1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.


 2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.


 3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.


 4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.


 5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.


Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă
Filtru
  • Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol calcaros, cochilifer și bogat în argilă. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece. Mustul a fermentat timp 14 zile, timp în care a fost amestecat permanent cu pielițele din care a extras aromele, culoarea și taninurile.

     

    După fermentare vinul a fost tras în butoaie noi din stejar românesc unde a stat la maturare timp de 16 luni. La finalul perioadei de maturare vinul a fost condiționat și filtrat la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe negre coapte, precum vișine și prune, însoțite de note subtile de piper alb și marzipan, ce adaugă profunzime și eleganță buchetului olfactiv.

     

    GUST: Corpolent și catifelat, cu taninuri suple și bine integrate. Aromele de fructe negre și condimente se regăsesc pe palat, oferind o senzație de echilibru și armonie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din carne roșie, vânat, porc sau oaie, precum și cu brânzeturi maturate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Medoc Reserve AOC, rouge 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC.  Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Oferă note din dulceață de mure, căpșune sălbatice, note de trufe și migdale prăjite.

     

    GUST: În ansamblu un vin echilibrat, elegant, specific zonei Bordeaux, ce se dezvoltă pe papile cu arome diverse de fructe roșii și negre - coacăze negre. În final aduce acea corpolență, densitate, lăsată de struguri roșii vinificați la maturitate deplină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Complexitatea vinului de Bordeaux este asociată adesea cu preparate din carne roșie - antricot de vită pe grătar, miel, vânat (căprioară), iepure uns cu sos de ciuperci, precum și alte preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 14% La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    La Bastide Saint Dominique

    La Bastide Saint Dominique - Cotes Du Rhone AOC, rouge 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile. Soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

    Pentru acest cupaj sunt selectați struguri de pe 5 hectare de viță de vie, cu vârsta de 25 până la 50 ani, expusă în punctele cardinale nord și sud. Soiurile sunt fermentate separat în cisterne din oțel cu temperatură controlată timp de 18 zile. Pentru a oferi complexitate și savoare pielița strugurilor este amestecată constant cu mustul, apoi are loc o recirculare a mustului de la baza vasului de fermentare către partea de sus a vasului pentru omogenizare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii, jeleu de coacăze negre, zmeură și note de lemn scoase la suprafață de o scurtă aerare. 

     

    GUST: Textura atacă bine papilele prin taninii corpolenți și aromă de mentă. Un vin echilibrat și mineral, cu post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu ruladă de porc cu chorizo, iepure la cuptor cu mirodenii dulci și amare, rață cu piure de cartofi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 2 până la 5 ani).

     

  • Tinazzi - Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona IGP 2021- 0.75L, Alc: 13.5% Tinazzi - Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona IGP 2021- 0.75L, Alc: 13.5%

    Tinazzi

    Tinazzi - Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona IGP 2021- 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VERONA IGP - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi încât să pornească propria afacere. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Ripa Magna este un vin obţinut din soiul italian Corvina Veronese crescut în podgoria de pe dealurile însorite ale provinciei Verona. Strugurii sunt lăsaţi să atingă punctul optim de coacere, apoi sunt recoltaţi manual, desciorchinaţi, presaţi, lăsaţi la macerare şi fermentaţi la o temperatură controlată de 22 - 26 °C, timp de 10 zile. Buchetul amplu, caracteristic stilului italian aduce o parte din tradiţia vinurilor din Lumea Veche şi experienţa unui vin de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aerat cu răbdare și savurat pe îndelete, Corvina este un soi  robust, ce oferă arome incipiente de fructe roșii, ce se desfac în note de prune, coacăze și vișine. Printre acestea se strecoară tușe de vanilie, piele tăbăcită vegetal și lemn, ce sugerează  o maturare parțială în baricuri din stejar.

     

    GUST: Pe papile evoluează taninii coprolenți, ce aduc notele familiare de coacăze negre, compot de cireșe, prune și ciocolată cu vanilie. Postgust lung, taninos, delicat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Soiul italian promite o masă de neuitat atunci când este savurat alături de preparate din carne de miel, vită sau vânat, gătite simplu (la grătar sau înăbuşite), urmate de un platou cu brânzeturi tradiționale din regiunile italiene sau franceze.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Coleccion 125 Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Perelada - Chivite Coleccion 125 Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Coleccion 125 Reserva 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Perelada & Chivite este o uniune a două mari companii producătoare de vin în regiunle viticole cunoscute din Regatul Spaniei. Vinurile produse din această colaborare provin de pe 450 de hectare de viță de vie, din care aproape 320 sunt cultivate prin metode stricte ce oferă unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

     

    Proprietarul Perelada & Chivite, familia Suqué Mateu, respectă tradiția celor două companii și păstrează prin fiecare vin caracteristicile oferite de diferitele regiuni viticole. Pentru elegantul Lagardeta, producătorul culege strugurii manual și îi transportă în lăzi de 20 de Kg pentru a păstra boabele întregi până la sortare.

     

    După sortare, strugurii din soiul Tempranillo sunt lăsați în cisterne din oțel inoxidabil cu capacitatea de 20.000 de Kg, unde fermentează la temperatură controlată. Pentru acest vin se face o pompare manuală ce permite o extracție mai bună a aromelor din struguri. După fermentare, vinul sta la maturat în butoaie din stejar franțuzesc timp de 15 până la 18 luni, în funcție de caracteristicile recoltei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Proaspăt și expresiv, cu note dulci, note de maturare din fructe roșii și nuanțe pământii. La primele note vinul aduce mirosul de vegetație al pădurii, note de stejar, piper, portocală și prune negre amestecate cu afine.   

     

    GUST: Pe papile vinul este complex, bine structurat, cu arome de fructe negre și cuișoare. Taninii gustoși asigură un final lung, specific vinurilor roșii de calitate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne roșie / vânat, tocană cu carne, carne la grătar și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    91,78 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Perelada & Chivite este o uniune a două mari companii producătoare de vin în regiunle viticole cunoscute din Regatul Spaniei. Vinurile produse din această colaborare provin de pe 450 de hectare de viță de vie, din care aproape 320 sunt cultivate prin metode stricte ce oferă unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

     

    Proprietarul Perelada & Chivite, familia Suqué Mateu, respectă tradiția celor două companii și păstrează prin fiecare vin caracteristicile oferite de diferitele regiuni viticole. Pentru elegantul Lagardeta, producătorul culege strugurii manual și îi transportă în lăzi de 20 de Kg pentru a păstra boabele întregi până la sortare.

     

    După sortare, strugurii din soiul Syrah sunt lăsați în cisterne din oțel inoxidabil cu capacitatea de 20.000 de Kg, unde fermentează la temperatură controlată. Pentru acest vin este realizată o pompare manuală ce permite o extracție mai bună a aromelor din struguri. După fermentare, vinul este maturat în butoaie din stejar franțuzesc timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Intens, cu arome de fructe negre introduse fin de coacăze și mure.

     

    GUST: Un vin dens și gustos, cu tanini șlefuiți de maturare, note de minerale și fructe dulci. Post gust lung, ușor astringent, cu alcool bine integrat.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru toate poftele. Ușor de savurat cu carne de vânat la grătar, la cuptor, tocane, preparate cu carne grasă de pasăre, ciuperci, orez și brânzeturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    40,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14% Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC rouge, Editie Aniversara 90 ani Vintage 2020 - 0.75L: Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.

     

    Cupajul anului 2020 a fost creat pentru a sărbători impresionanta istorie Mouton Cadet, mai exact împlinirea a 90 de ani de când a fost creat prima dată acest vin de către baronul Philippe de Rothschild. Această ediție aniversară aduce același cupaj de Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (5%) și Cabernet Franc (3%) cu un profil aromatic mai tânăr, mai proaspăt și mai potrivit pentru orice ocazie.

     

     

    ASPECT: Roșu-crimson, cu ton violet.

     

    MIROS: Parfumul aduce o paletă largă de arome din fructe roșii și negre, întrepătrunse cu note delicate de mirodenii.

     

    GUST: Consistent și robust, cu arome de vârf din cireșe morello și căpșune, note de mijloc din fructe negre, acrișoare și calde, apoi note finale de condimente proaspete.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crochete cu brânză Comté, Gravlax de vită, miso și semințe de susan rumenite, smochine prăjite cu fistic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.

     

    GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva Puente Alto 2022 este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon 72%, Carmenere 23%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 1%). Vinul este maturat timp de 20 luni în butoaie noi și butoaie asezonate din stejar franțuzesc. 

     

     

    ASPECT: Roșu intens, aproape opac, cu reflexii violacee.

     

    MIROS: Arome complexe și intense de fructe negre (coacăze, mure, cireșe negre), note de cedru, tutun, ciocolată neagră, mentă proaspătă și condimente dulci (vanilie, cuișoare). De asemenea, se pot simți note subtile de grafit și pământ reavăn.

     

    GUST: Corp plin, opulent, cu o textură catifelată și taninuri fine, dar structurate. Gustul reproduce aromele percepute la miros, cu o explozie de fructe negre coapte, integrate perfect cu note de stejar, ciocolată și condimente. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime și un final lung, persistent și elegant, cu o notă minerală distinctă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate complexe din carne roșie, precum antricot de vită la grătar, friptură de miel cu ierburi aromatice, vânat sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux, și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, apoi desciorchinați, și ținuți separat în funcție de tarlaua de pe care au fost aduși. Fermentarea strugurilor are loc timp de 3-4 săptămâni în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 28°C. Fermentare malolactică spontană are loc în butoaie din stejar, cât și în cisterne din oțel. Pentru maturare vinurile sunt ținute timp de 15 luni în butoaie din stejar franțuzesc, dintre care 70% sunt noi. După alegerea atentă a blend-ului, vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens și vibrant ca o nestemată.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome elegante de ierburi și mirodenii parfumate, fructe negre de pădure dulci, note de cafea proaspătă, blat dulce și tușe de lemn, dezvăluind anii petrecuți în butoaie.

     

    GUST: Echilibrat, matur, cu taninuri fine și o prospețime care amintește de bucuria de notele fructate, și remanența lungă și savuroasă. Un vin deosebit, cu potențial de evoluție.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Impresionează la orice masă cu friptură de vită sau miel la grătar sau la cuptor, preparate din carne de vânat mare, paste cu sos de roșii sau ragu de carne, lasagna și, bineînțeles, brânzeturi, mai ales cele tradiționale italiene (Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Gorgonzola), savurate la sfârșitul mesei sau în timpul gustările dintre mese.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tenuta Di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Tenuta Di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tenuta di Biserno

    Tenuta Di Biserno - Bibbona - Super Tuscan Wine - Rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.

     

    Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.

     

    Bibbona este un blend creat în stilul Bordeaux și este cel mai apreciat vin dintre toate cele produse pe domeniul Biserno. După recoltă, strugurii sunt selecționați pe bandă, desciorchinați, presați ușor și fermentați alcoolic în cisterne din inox conice la temperatura de 28°C timp de 3-4 săptămâni. Un procent de 85% din vin este lăsat să fermenteze malolactic în butoaie de lemn, iar restul de 15% urmează același proces în cisterne de oțel. Butoaiele folosite sunt 85% noi și 15% la a doua umplere. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 6 luni, după care este comercializat. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet cu note de ierburi uscate, lucernă și rozmarin, armonios completate de cireșe și vanilie.

     

    GUST: Se dezvăluie papilelor cu note suplimentare de fructe roșii și note uscate din cacao brut. Aciditate echilibrată, postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată, un vin perfect pentru friptură de vită sau miel la grătar sau la cuptor, preparate din carne de vânat mare, paste cu sos de roșii sau ragu de carne, lasagna și, bineînțeles, brânzeturi, mai ales cele tradiționale italiene (Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Gorgonzola), savurate la sfârșitul mesei sau în timpul gustărilor dintre mese.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Angelus

    Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON 

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Angélus este un domeniu viticol din Franța, în regiunea Bordeaux, Saint-Émilion Saint-Émilion, recunoscut pentru vinurile excepționale. Asemenea multor domenii din Franța, Angélus este un loc stăpânit încă din Evul Mediu, iar istoria sa stabilește prezența familiei Boüard de Laforest pe domeniu în 1782.

     

    Și pentru că reperele acestor locuri sunt stabilite pe secole, Château Angélus a început să producă vinuri la începutul secolului trecut, în 1909, iar în secolul XXI, anul 2012, a primit clasificarea Premier Grand Cru Classé A, ce-a mai înaltă treaptă de calitate din Saint-Émilion.

     

    În 2023, proprietarii au îndeplinit obiectivul de conversie la agricultura și cultivarea organică, iar astăzi Stéphanie de Boüard-Rivoal, a opta generație de vinificator al domeniului Angélus, ne oferă vinuri de calitate, cupaje roșii obținute în principal din soiurile Merlot și Cabernet Franc, cu adaosuri mici de Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex, elegant care nu promite nimic mai mult decât ceea ce oferă, într-o manieră inițial rustică și neasumată, cu arome de zmeură, prune roșii, tonuri dulci de clei și trufe.

     

    GUST: Pe papile este cărnos, corpolent, dar și vibrant, mulțumită taninurilor proaspeți, extrași din stejar, persistenți, care asigură un postgust lung și ușor sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru o cină romantică, momente de reflexie sau o masă împodobită cu  preparate din care roșie la grătar (cotlet de vită, antricot), miel cu sos de vin roșu, preparate din carne de pasăre (pui, rață, bibilică), paste cu sosuri bogate, ori meniuri deosebite din carne de vânat, cum ar fi fazan cu ciuperci sălbatice sau trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Lafite Rothschild - Carruades De Lafite Pauillac AOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Lafite Rothschild - Carruades De Lafite Pauillac AOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Lafite Rothschild

    Chateau Lafite Rothschild - Carruades De Lafite Pauillac AOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Numele Lafite este menționat pentru prima dată într-un document ce datează din 1234. Existența celor din familia Lafite se întinde pe următorii ani și sunt parte a istoriei medievale a Franței iar, descendenții din familia Ségur sunt primii care încep să cultive struguri în secolul al XVII-lea. 

     

    Vinurile Lafite au ajuns în secolul al XVIII-lea în Anglia, apoi la curtea Regelui francez și a nobililor, unde a fost foarte apreciat și popularizat. În 1855, după Expoziția Universală de la Paris, primele reglementări legate de clasificarea vinurilor franțuzești au încadrat Château Lafite în categoria first growth (premier cru), cel mai bun calificativ de calitate al unui vin din zona Médoc (Bordeaux). La 8 august 1868, Château Lafite a fost cumpărat de Baronul James de Rothschild, iar activitatea lor a continuat pănă în 1940.

     

    După război, baronii de Rothschild au reconstruit domeniul și au continuat producția vinurilor de Lafite Rothschild. Numele acestui cupaj provine de la parcele de pământ de pe platoul Carruades, de unde sunt recoltate soiurile de struguri, vinificate prin metoda tradițională din Bordeaux. Strugurii sunt fermentați alcoolic în cuve de stejar, ciment și oțel inoxidabil. În funcție de tipul cuvei, mustul este recirculat pentru a extrage taninurile și culoarea, iar perioada totală de macerare este de aproximativ 20 de zile. După fermentarea malolactică, vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc, unde este lăsat la maturare timp de 16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Foarte parfumat, cu arome de tutun dulce, coacăze negre, lemn de cedru și ciocolată neagră, oferite de maturare.

     

    GUST: Corpolență medie, cu arome clare și intense de coacăze negre, coajă de portocale și piersici. Postgust lung, taninos, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carruades este un vin elegant, atemporal, potrivit la mesele cu preparate din carne roșie gătite în special la grătar, meniuri cu carne de pasăre, inclusiv vânat, alte specialități cum ar fi risotto de ciuperci, alte rețete cu trufe și sosuri bogate, și nelipsitele brânzeturi franțuzești, tari și maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 12.9% Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Chateau Beychevelle

    Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.

     

    Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.

     

    Anul 2021 a început cu o iarnă ușoară, fără precipitații, dar vița de vie se află într-un microclimat  protejat de estuarul râului Gironde. Primăvara și vara au adus ploi generoase și temperaturi sub media climatologică. Aceste condiții ar fi putut cauza apariția mucegaiului pe culturi, însă echipa tehnică a viticultorului a folosit metode specifice pentru a păstra calitatea strugurilor. Saint-Julien Grand Cru Classe este un cupaj din cele trei tradiționale, la care se adaugă Cabernet Franc. Vinul este maturat în 70% butoaie noi din stejar.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este o explozie de fructe roșii rumenite de soarele toamnei. Delectează prin prospețimea și echilibrul aromelor de fragi, zmeură și coacăze negre - cu tușe acrișoare.

     

    GUST: Pe papile, aduce tanini mătăsoși, ecouri de fructe negre gătite la foc pentru dulceață, și o tușă de lemn. Postgust lung și savuros, cu o notă pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Structura intensă îl recomandă la mesele cu preparate din carne de vită (de la fripturi pe grătar la cele gătite lent la cuptor), preparate din carne de miel, pasăre de casă sau vânat, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din gastronomia asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Cos d'Estournel

    Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.

     

    Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.

     

    După cea mai secetoasă vară din 1960 până în prezent și arșița la care au fost supuse culturile, în mod deloc surprinzător au oferit rod bun, amintind de rezistența naturală a soiurilor originale, provenite din zone ca Orientului Mijlociu sau Mesopotamia, unde clima deșetică este mai dură decât seceta europeană.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cupajul anului 2022, este excepțional, prin intensitatea aromelor de flori și fructe proaspete.

     

    GUST: Delectează papilele cu eleganța florală și dulceața de caoacăze negre și zmeură, echilibrate de nuanțe acrișoare de cireșe și vișine pe un fond cu alcool bine integrat. Cu cât stă mai mult pe papile cu atât dezvoltă note mai intense de mirodenii și lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu ăreparate din carne roșie: vită (de la fripturi pe grătar la cele gătite lent la cuptor), miel, vânat sau păsări de casă, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Calon Segur - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Calon Segur - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Calon Segur

    Chateau Calon Segur - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Calon Ségur este un domeniu din regiunea viticolă Bordeaux, în mica localitate Saint-Estèphe, cu denumire de origine controlată. În istorie, domeniul a fost deținut încă din secolul al XII-lea, ceea ce înseamnă peste 900 de ani în care proprietatea a fost deținută de familiile Gascq, Ségur, Dumoulin, Lestapis și Gasqueton, cea mai recentă dintre acestea vânzând proprietatea către grupul Crédit Mutuel Arkéa.

     

    În parteneriat cu o altă companie franceză, s-au făcut investiții în renovarea și modernizarea cramei pentru producția de vinuri. Pe cele 55 de hectare de viță de vie, înconjurate de ziduri medievale de piatră, sunt cultivate soiuri ce au primit înalta clasificare de calitate Fifth Growth în 1855 la Expoziția Universală de la Paris.

     

    În aceste locuri cu semnificație istorică profundă, Château Calon Ségur produce trei cupaje premium. Eticheta principală, Château Calon Ségur Saint-Estephe Grand Cru Classe, este un cupaj de patru soiuri tradiționale ale regiunii Bordeaux, vinificate prin macerare de 18 până la 21 de zile, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Vinul este maturat timp de 20 de luni în butoaie noi din stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un vin franțuzesc creat fără compromis, intens și elegant, cu un buchet țesut minuțios din arome fructate de coacăze negre, afine, cedru și pin (oferite de maturarea îndelungată).

     

    GUST: Se revarsă pe papile cu un stil clasic, anunțat de taninuri cizelate, mai clare. Prospețimea echilibrată, aromele fructate și un ton ușor salin, aduc un postgust lung, ușor lemnos. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru preparate din carne de vită (file mignon, mușchi la grătar sau la cuptor), pulpă de miel la cuptor sau tocăniță de miel, vânat mare, în special căprioară și porc mistreț, confit de rață și preparate cu ciuperci sau trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de minimum 10 ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Canon - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Canon - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Canon

    Chateau Canon - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Canon este o altă parte importantă a regiunii Bordeaux, mai exact din Saint-Émilion. Domeniul Canon, inițial parte din podgoriile Clos Saint Martin, a fost separat și cumpărat în 1760, de Jacques Kanon, un corsar care a mărit suprafața proprietății și a construit castelul inițial. Domeniul a fost deținut de mai multe familii, inclusiv familia Fournier, înainte să ajungă în 1996 la actualul proprietar, familia Wertheimer, care deține și faimosul brand de modă și cosmetice Chanel.

     

    Château Canon este al doilea domeniu viticol al grupului Chanel, situat pe estuarul râului Gironde. În oglindă se află Château Rauzan-Ségla, primul domeniu cumpărat de Chanel în 1994. Viticultura tradițională oferă răbdare timpului, iar tehnologia modernă și cele mai bune pivnițe cu butoaie potrivite pentru perfecționarea vinurilor oferă, în fiecare ediție și în fiecare sticlă, o experința completă a vinului franțuzesc recunoscut în toate părțile lumii.

     

    După un an caracterizat de o iarnă blândă, urmată de sezoanele cu temperaturi ridicate și secetă, vinificatorii au stabilit proporțiile de 75% Merlot și 25% Cabernet Franc pentru vinul anului 2022. Strugurii au fost fermentați alcoolic în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată. Pentru maturare sunt folosite 50% butoaie noi din stejar, inclusiv patru budane.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Acest vin le are pe toate. Un buchet sofisticat, cu arome de influențate de solul calcaros. Parfumul florilor de primăvară proaspăt culese, al narciselor și al fructelor roșii suculente, seduce simțurile și stârnește pofta de mai mult.

     

    GUST: Pe papile înflorește armonios cu arome de cireșe și grepfrut roz, efervescent. Textura mătăsoasă este completată de ecourile finale ale taninilor lemnoși, asigurând o remanență impresionantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru un festin cu preparate din carne roșie, precum miel la cuptor, mușchi de vită, căprioară sau rață (potârniche, fazan sau cocoș de munte), tocănițe din carne roșie, preparate cu trufe sau ciuperci (porcini, shiitake), și brânzeturi (Comté sau Brie maturat).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de până la 20 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2021 - 0.75L, ALC: 13% Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2021 - 0.75L, ALC: 13%

    Chateau Cheval Blanc

    Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2021 - 0.75L, ALC: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Încă de acum 600 de ani, pământul de pe domeniu Château Cheval Blanc este cultivat cu struguri pentru viticultură, iar vița de vie este plantată constant de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman. Actuala așezare respectă planul stabilit prima dată la mijlocul secolului al XIV-lea.

     

    Situată în localitatea  Saint-Emilion, la extremitățile teritoriului Pomerol, acest domeniu beneficiază de varietatea naturală a terroir-ului din regiunea viticolă Bordeaux. Solul este un mozaic cu straturi fine de clei, nisip și piatră fină pe unele loturi ale domeniului ce însumează 42 de hectare.

     

    Alături de tipicitatea fiecărui lot de pământ, cu soluri diferite, este vița de vie, cu vârste diferite și soiuri diverse, însă păstrate după tradiția franceză și cultivate constant de sute de ani. Pe domeniul Château Cheval Blanc terenul este ocupat în principal de Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Alături de acestea, procente mici din domeniu este cultivat cu soiurile albe Sauvignon Blanc și Semillon.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu ton violet.

     

    MIROS: Cu un procent mai mare de Cabernet Franc, acest cupaj clasic de Bordeaux oferă arome de fructe, cu accent pe afine, o notă florală de violete, liliac, ierburi proaspete și o notă scurtă de stejar.

     

    GUST: Pe papile, este rotund, cu structură puternică și tanini bine integrați. Postgust lung oferit de aromele de fructe, cu alcool bine integrat și o tușă de lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate din carne roșie, carne de pasăre și vânat, specialități cu trufe, ciuperci și sosuri consistente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Cheval Blanc

    Chateau Cheval Blanc - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe A 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Încă de acum 600 de ani, pământul de pe domeniu Château Cheval Blanc este cultivat cu struguri pentru viticultură, iar vița de vie este plantată constant de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman. Actuala așezare respectă planul stabilit prima dată la mijlocul secolului al XIV-lea.

     

    Situată în localitatea  Saint-Emilion, la extremitățile teritoriului Pomerol, acest domeniu beneficiază de varietatea naturală a terroir-ului din regiunea viticolă Bordeaux. Solul este un mozaic cu straturi fine de clei, nisip și piatră fină pe unele loturi ale domeniului ce însumează 42 de hectare.

     

    Alături de tipicitatea fiecărui lot de pământ, cu soluri diferite, este vița de vie, cu vârste diferite și soiuri diverse, însă păstrate după tradiția franceză și cultivate constant de sute de ani. Pe domeniul Château Cheval Blanc terenul este ocupat în principal de Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Alături de acestea, procente mici din domeniu este cultivat cu soiurile albe Sauvignon Blanc și Semillon.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: În Saint-Emilion, solul este format din aluviuni cuaternare, cu pietriș și argilă, în proporții aproape egale, care oferă soiurilor o dezvoltare armonioasă și arome proaspete de fructe roșii și flori.

     

    GUST: Intensitatea și complexitatea vinului sunt amintite când atacă papilele gustative cu arome mătăsoase de coacăze negre, afine, vișine, o notă amară de ciocolată și stejar rumenit. Postgustul este lung, marcat de taninuri lemnoase.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul robust al acestui vin îl face potrivit pentru multe preparate din carne roșie, precum miel la cuptor, mușchi de vită, căprioară sau rață (potârniche, fazan sau cocoș de munte), tocănițe din carne roșie, preparate cu trufe sau ciuperci (porcini, shiitake), și brânzeturi (Comté, Cheddar maturat, brânză cu mucegai albastru).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Cos d'Estournel - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Cos d'Estournel - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Cos d'Estournel

    Chateau Cos d'Estournel - Saint-Estephe AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ESTEPHE AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Cos d’Estournel este situat în marea regiune viticolă Bordeaux, la nord de Médoc, pe dealurile rustice din Saint-Estèphe. Pe acest domeniul, cultura franceză se împletește cu influențele orientale ale unui palat de Maharajah, pus în evidență de pagode semețe, interioare exotice și opulente. Toate acestea sunt meritul primului proprietar, Louis-Gaspard d'Estournel, un aventurier și călător pasionat, care a moștenit pământul și a construit palatul în 1791 cu elemente exotice ale arhitecturii și culturii Estice.

     

    Domeniul este deținut de Michel Reybier din anul 2000, iar vinurile produse aici, cu denumire de origine controlată Saint-Estèphe, sunt unele dintre cele mai bune oferite de viticultura acestei zone. Vinurile se disting prin cupajele unice, create în fiecare an din aceleași soiuri, diferențiate de condițiile terroir-ului și misiunea vinificatorului de a captura în permanență frumusețea și excelența stilului francez.

     

    Asemenea unui călător singuratic care a traversat toate mările lumii, Cos d'Estournel pare un vin foarte discret, plin de secrete și intrigant. Apoi se destinde, aduce arome, note și tușe ce inspiră imaginea unui oraș îndepărtat, piețe cu mii de secrete, sărbători cu voie bună și femei cu forme voluptoase. Aromele, culorile și gustul sunt dezvăluite încet ca niște amintiri frumoase. Un vin echilibrat, cuceritor, aflat la granița dintre reținut și senzual.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Soiurile din carecompun acest cupaj provin din viță de vie cu o vechime medie de 55 de ani, de aceea proporțiile oferă în fiecare ediție arome intense de ceai negru, piper negru și expresii de fructe roșii dezlănțuite după maturare și învechire.

     

    GUST: Remarcabil, cu arome de coacăze negre și vișine pe un fond cald, mătăsos, echilibrat de note minerale. Vinul are un postgust lung, cu taninuri lemnoase și fructe dulci-acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fie că îl serviți acum sau la maturitate deplină, acest excelent cupaj de Bordeaux este recomandat alături de aperitive reci cu mezeluri și brânzeturi maturate, sau platouri de tip charcuterie.  Este recomandat și cu preparate din carne de vită, miel și vânat mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani). 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
Grilă Listă