Vin rosu
Una dintre cele mai indragite bauturi alcoolice este vinul rosu si nici nu e de mirare, avand in vedere ca are o aroma placuta si este benefic pentru sanatate. Bineinteles, consumat in cantitati moderate!
Aceasta “licoare magica” imbunatateste sanatatea mentala, sistemul circulator si ofera multe alte beneficii de care oricine isi doreste sa se bucure. Un pahar de vin rosu pe zi scade riscul afectiunilor cardiace si colesterolul, ajutand inima sa functioneze bine. Asadar, daca iti place vinul rosu, savureaza-l cu incredere, dar fii responsabil!
Romanii se pricep sa faca vinuri, tara noastra fiind pe locul al 6-lea la productia de vin in Uniunea Europeana, asa ca te poti bucura de calitatea acestei bauturi alcoolice. Insa, daca vrei sa simti cu adevarat aroma unui vin rosu, serveste-l la o temperatura de 20-25°C sau poti afla mai multe detalii despre modul in care trebuie servit chiar de pe eticheta lui.
De asemenea, este necesar sa stii ca trebuie sa folosesti pahare speciale pentru vinul rosu care au un picior inalt. Desigur, chiar daca acestea sunt de 500 ml, este recomandat sa umpli doar partea de jos a paharului.
Te intrebi cu ce preparate culinare se asociaza cel mai bine un vin rosu? Raspunsul e simplu! Cele mai potrivite sunt preparatele din carne rosie, precum carnea de porc, vita, miel sau berbec. Insa, poti asocia un vin rosu si cu preparate din rata sau curcan, precum si cu paste cu sos rosu, lasagna si diverse tipuri de branzeturi.
Pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri rosii, atat romanesti, cat si importate din alte tari, precum Chile, Spania, Franta, Italia, Portugalia sau Republica Moldova. Specialistii Beicevrei au ales pentru tine vinuri romanesti rosii de la cele mai cunoscute crame din tara noastra, printre care se numara si Liliac, SERVE, Segarcea, Domeniile Samburesti, Recas, Vinarte etc.
Nu stii cum sa alegi un vin rosu? Te ajutam noi! Gustul si aroma sunt diferite in functie de soiul de strugure folosit, astfel:
1. Cabernet Sauvignon – Acesta este cel mai popular sortiment de vin rosu la nivel mondial. Isi are originile in Franta, zona Bordeaux, si a aparut prin amestecul soiurilor de struguri Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Cum poti deosebi acest vin rosu de celelalte sortimente? Are o culoare rubinie si un gust intens, cu arome de cirese amare, piper verde si coacaze.
2. Pinot Noir – Fiind considerat un vin rosu de elita, acesta este fabricat din struguri crescuti in conditii deosebite. Acest tip de vin rosu are note de zmeura, cirese negre si nuante condimentate.
3. Merlot – Acest vin rosu este fabricat din struguri inchisi la culoare, mai dulci si cu un continut redus de acid malic. Vinul rosu Merlot are o aroma dulceaga, cu note de mure, prune sau cirese.
4. Syrah – Sortimentul acesta de vin rosu poate fi utilizat si pentru a crea vinurile rose. In plus, contine mai multe arome, in special de mure si vanilie.
5. Zinfandel – Acest vin rosu este cultivat de mii de ani si a devenit celebru in Italia. In aceasta tara, climatul mediteranean a fost propice pentru dezvoltarea acestui soi de struguri. Are o culoare mai deschisa decat alte sortimente si are note de afine, prune, lemn dulce si merisoare.
Acestea sunt cele cunoscute vinuri rosii, iar pe site-ul nostru vei descoperi o selectie bogata pentru toate gusturile. Pe Beicevrei.ro te asteapta intotdeauna aromele tale preferate, la cele mai bune preturi. Mai mult, vei avea intotdeauna garantia ca vei investi doar in bauturi alcoolice 100% originale. Descopera gama noastra de vinuri rosii si bucura-te de savoarea lor alaturi de prietenii tai!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Cotnari
Cotnari - Naiv Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
NAIV Fetească Neagră roșu este un vin de calitate superioară, al cărui profil aromatic este desăvârșit cu răbdarea celor 16 luni petrecute în contact cu lemnul baricurilor din cramele Cotnari.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul delectează cu note de prune uscate cu fum de lemn verde, cireșe negre, vișine coapte, mure, afine și coacăze negre.
GUST: Sub auspiciile maturării îndelungate, corpul vinului lăsat să respire, aduce arome curate de tutun proaspăt, ciocolată și condimente, din care se remarcă vârfuri de piper verde, scorțișoară și ienibahar. Postgust cu o notă persistentă de cireașă amară și alte fructe roșii.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la un festin cu preparate din carne roșie și alte cărnuri la grătar, dar și degustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
56,41 RON Începând cu: 50,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Castel Vladoianu Feteasca Neagra Rosu DOC 2020 EL - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
Castel Vlădoianu Fetească Neagră este un vin în ediție limitată, pentru că este produs doar în anii favorabili, când soiul oferă producția și calitatea necesară. Sunt alese anumite parcele din regiunea cu Denumire de Origine controlată, iar recolta are loc manual. Vinificarea și finisajul aromatic al vinului sunt făcute de către oenologul George Maluțan.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchet complex și somptuos, cu arome de fructe negre de pădure și fructe roșii coapte, ușor macerate.
GUST: Aduce un echilibru revigorant între dulceața fructelor roșii și notele naturale rustice, completate de tanini slabi. Postgust mediu spre lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere perfectă pentru preparate din carne roșie, cum ar fi tochitură moldovenească, pastramă de oaie cu mămăliguță sau un preparat clasic internațional, precum biftec tartar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
66,57 RON Începând cu: 59,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Faurar Rosu de Ceptura DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Făurar roșu este obținut din trei soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome și potențial de învechire, fermentarea se face timp de 19 zile în cazul soiului Merlot, 21 de zile pentru Cabernet și 14 zile pentru Fetească Neagră. 30% din vin este maturat exclusiv în vase din inox, iar 70% din vin este dezvoltat timp de 8 luni în baricuri din stejar românesc aflat la a doua umplere.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet închis.
MIROS: Un cupaj de trei soiuri roșii complexe aduc pe simțuri arome de fructe roșii uscate, condimente uscate și ciocolată amară.
GUST: O textură luxuriantă, dar proporționată, cu arome de fructe roșii, piper crăpat și cireșe de cafea. Post gust generos, sec, cu o notă de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Făurar roșu de Ceptura este alegerea potrivită la mesele cu preparate din carne de porc, vită, miel, pizza și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,18 RON Începând cu: 32,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la est și hrăniți de sol cernoziom, cochilifer, carbonatat și bogat în argilă. După fermentarea cu drojdii selecționate vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.
După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere.
ASPECT: Roșu închis, cu nuanțe de violet.
MIROS: Maturarea și învechirea au dezvoltat buchetul cu arome de cireșe, vișine și ciocolată neagră ce se ridică încet, cu eleganță pentru a delecta simțurile.
GUST: Straturi aromatice fructate ce variază de la proaspăt la răscopt și rumenit sunt echilibrate de taninurile stejarului și o notă scurtă de lemn tare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru cei care preferă aperitive cu mezeluri fine, preparate din carne de vită și vânat, la grătar, legume corpolente și desert cu ciocolată negră.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 7 ani).
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante.
Cupajul de patru soiuri roșii (Băbească Neagră, Fetească Neagră, Syrah, Merlot) din gama Anca Maria este numit Primeur cu scopul de a evidenția primul vin roșu al anului, produs în crama familiei Vlădoi.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet de coacăze negre, mure și zmeură, arminizate de cafea, caramel dulce și condimente.
GUST: Intens, cu un corp echilibrat, dulce, note de vișine și cireșe negre macerate. Pe măsură ce este savurat aduce simțurilor profilul unui vin elegant și remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest cupaj pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Mennini
Crama Mennini - Le Reve Cabernet Sauvignon & Negru de Dragasani DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Mennini a fost înființată în 2012 de Paolo Mennini din Toscana, un profesionist al industriei ce a colaborat în creația vinurilor Valahorum de la crama Tohani. Crama Mennini se află în localitatea Strejesti, parte din zona podgoriei Drăgășani, un loc plin de viață, cu livezi și 300 de hectare de pământ din care peste 70 ocupate cu viță de vie de calitate superioară.
Viticultura modernă practicată de oamenii locului și proprietarii cramei este concentrată pe soiurile autohtone: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, urmate de soiuri cu renume internațional: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vița de vie replantată, aflată în producție pentru Mennini oferă peste 1 milion de litri de vin
LE RÊVE cupaj roșu este obținut prin vinificarea parțială cu pieliță scufundată în must pentru a se extrage taninurile și parțial cu perforare pentru o extracție bună a culorii. Fermentarea cu pieliță scufundată continuă timp de 15 zile la temperaturi cuprinse între 28 - 28°C. În primele faze ale macerării vinul este recirculat în cisternă pentru tanini moi și culoare mai stabilă. Maturarea vinului se face în butoaie mici din stejar timp de 12 luni, urmată de îmbuteliere și învechire timp de 3 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii, în special vișine și coacăze negre completate cu note de tutun verde și cacao.
GUST: Rotund, cu tanini armonioși ce susțin aromele de fructe roșii și un post gust lung, condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu potrivit la mesele cu preparate din carne de miel, vânat și degustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea timp de cel puțin 30 de minute).
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Selection Haut-Medoc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: HAUT-MEDOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roșu-granat.
MIROS: Seduce prin notele de vanilie, boabe de cafea prăjite mediu, coacăze negre și mure.
GUST: Rotunjit de o scurtă maturare, cupajul roșu continuă să uimească prin aroma generoasă de coacăze negre. Alături de coacăze, un nivel echilibrat de tanin, note recurente de cafea și alte fructe negre ce se păstrează bine în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu excelent alături de carne de vită la grătar, miel, carne de vânat (căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
46,08 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rosu (M+CS+CF) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Freamăt roșu, asemenea tuturor vinurilor produse pe domeniul Catleya, este obținut din struguri culeși manual în lădițe, macerați înainte de fermentație timp de 4 zile pentru a se extrage culoarea și aromele. Fermentare este pornită cu drojdii autohtone, iar după aceasta fază pielițele strugurilor sunt lăsat în continuare în vin timp de zece zile pentru dezvoltarea taninilor. Cupajul anului 2022 este realizat din Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (15%), şi Cabernet Franc (15%).
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Cele trei soiuri dăruiesc simțurilor aromele primare de fructe roșii, dintre care se deosebesc cele de zmeură, căpșune și coacăze roșii.
GUST: Armonios, catifelat, cu dulceață și remanență din cireșe amare, prune uscate și coacăze negre. Postgust mediu spre lung, cu alcool integrat și o tușă de maturare.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu Freamăt este o alegere excelentă la mesele cu carne de vită la grătar, tagliata de vită cu rucola și parmezan. La sfârșitul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Minima Moralia Recunostinta rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Gama Minima Moralia a fost creată pentru a reaminti și a redefini valorile umanității. Bineînțeles, este vorba de acele valori care stau la baza caracterului uman, promovate de Domeniul Coroanei Segarcea prin intermediul unor vinuri de excepție, cupaje din soiuri cu origini în România și Franța.
ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.
MIROS: Primele adieri sunt cele din fructe acrișoare și amărui, cu un ton uscat, lemnos.
GUST: Pe măsură ce respiră, dezvoltă nuanțe mai plăcute de gemuri din amestec de fructe roșii și negre de pădure: coacăze, vișine și aronia. Postgust lung, sec, pământiu.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon deosebit, recomandat la meniuri cu friptură din carne de porc și vită, gătită la cuptor, la grătar sau la tigaie cu garnituri din legume condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
91,96 RON Începând cu: 82,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Un cupaj expresiv, cu arome de fructe de pădure presărate cu vanilie proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie din stejar în crama Sarica Niculițel.
GUST: Ușor robust, dominat de tanini moi, șlefuiți, și tanini rustici cu o remanență puternică.
ASOCIERE CULINARĂ: Câteva minute de aerare și este pregătit pentru o masă cu preparate din carne albă, carne de roșie - vită cu sos și tocană de iepure.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Antinori
Antinori - Tignanello Toscana IGT, rosu 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Antinori este dedicată artei vinificației de peste cinci secole. În această perioadă îndepărtată, Giovanni di Piero Antinori, a intrat în breasla vinificatorilor din Firenze. Primele culturile deținute de familia italiană au fost în Firenze, însă zeci de generații au contribuit la extinderea domeniilor. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din struguri cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție, Umbria, Puglia și Piemonte.
Domeniul Tenuta Tignanello, se află în zona Chianti din regiunea Toscana și cuprinde 130 de hectare de viță de vie, pe dealurile aflate între răurile Greve și Pesa. Solurile au la origine sedimente marine din era Pliocen, bogate în calcar și șist. Alături de solul bogat, vița are parte de temperaturi ridicate ziua și scăzute la apusul soarelui, în mare parte din sezon. Soiurile crescute în Chianti sunt, în majoritate, nativul Sangiovese și varietăți tradiționale de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, urmate de Malvasia și Trebbiano pentru vinsanto.
După un sezon fără surprize și cu o recoltă bogată a soiurilor Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, începută spre sfârșitul lunii septembrie, vinificatorul și-a folosit toată răbdarea și priceperea pentru a crea același cupaj modern din regiunea Chianti Classico. Fiecare dintre cele trei soiuri au fost vinificate separat, cu macerație după fermentarea alcoolică, urmată de filtrarea vinului în butoaie mici din stejar pentru fermentarea malolactică. Butoaiele de maturare sunt din stejar franțuzesc și unguresc, în parte noi, în parte la a doua umplere. După 15 luni de la maturarea inițială și separată a loturilor, acestea sunt cupajate pentru eticheta Tignanello, care este din nou baricată pentru o scurtă perioadă de timp. După îmbuteliere vinul este învechit încă 12 luni în depozitul cramei, apoi este trimis spre comercializare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Din recolta anului 2021 Tignanello oferă același profil robust ce se deschide simțurilor cu arome de drojdie și cocă proaspătă, stejat, piele, coacăze negre, cireșe, cimbru verde, lemn dulce, smochine, ciocolată și o notă de fum.
GUST: Textura are o persistență impresionantă, cu tanini ce pot evolua armonios după câțiva ani de învechire. Coprul mătăsos denotă echilibrul și intensitatea fructelor roșii, o expresie a calității și tradiției vinificatorilor din Toscana.
ASOCIERE CULINARĂ: Va impresiona la o cină romantică, dar și la o masă îmbelșugată, unde se servește miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, vițel la cuptor, sote cu ciuperci, fasole cu cârnați după rețeta tradițională din Toscana, carne de vânat, în special fazan și porc mistreț, friptură și coaste de vită pe grătar și hamburger.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).
829,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: VALPOLICELLA DOCG - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.
Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Acinum este un cupaj din trei soiuri cu origini în regiunile viticole ale Italiei: Corvina, Corvinone și Rondinella. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate timp de 15-20 de zile. Vinul este apoi dezvoltat în baricuri din stejar franțuzesc cât și in baricuri din stejat propriu timp de 12-24 de luni.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens
MIROS: Unul dintre cupajele puternice, complexe, cu arome de gin fructat, banană verde, ciocolată albă, cuișoare și sos de curry prelungit cu note de piper roșu, caramel și nisip.
GUST: La gust este ușor acidulat, apoi aduce arome liniștite de coacăze negre, cacao măcinat și vanilie. Post gust lung și un procent generos de alcool.
ASOCIERE CULINARĂ: Paleta largă de arome asociate cu fructe și condimente recomandă acest vin la mesele cu preparate din carne roșie la grătar, sosuri uşor condimentate și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată aerarea la sticlă timp de cel puțin 60 de minute).
246,84 RON Începând cu: 215,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico Riserva DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea de aproximativ 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni învechit la sticlă în depozitele proprii.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Classico Riserva este un Chianti superior, cu buchet elegant, construit din arome suave de fructe negre, răscoapte și acrișoare, note de maturare anunțate de lemn și mirodenii dulci.
GUST: La gust poate părea rustic, dar se deschide papilelor cu arome de cireșe, prune, coacăze roșii, cassis, note armonioase de stejar, lemn dulce și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chianti este perfect pentru o masă în stil italian, cu preparate tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne de vită Lampredotto. De asemenea, este o alegere potrivită la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, vânat la grătar, ori la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).
65,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Perelada - Chivite
Chivite - Finca de Villatuerta Seleccion Especial, rojo 2014 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, MERLOT, GARNACHA, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROŞU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Roșu-granat, cu accente purpurii.
MIROS: Acest vin a fost maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar pentru a oferi în buchet rafinamentul european și culoarea soiurilor spaniole Tempranilo şi Garnacha. Merlot şi Syrah se alătură pentru a oferi împreună arome de fructe negre, condimente (scorţişoară), fum din lemn de esenţă tare, cafea şi ceva fructe uscate.
GUST: La gust este catifelat şi mătăsos, de o corpolenţă mare, cu tanini fermi, note de lemn dulce şi prune uscate. Post gust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de preparate la cuptor din carne roşie, sau din vânat mic şi mediu, pregătită după rețete simple, cu mirodenii şi ierburi aromate. Este un bun însoţitor al mezelurilor din carne uscată şi afumată, dar şi a brânzeturilor moi şi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea minimum 30 de minute).
29,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - Merlot 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome complexe de fructe roșii și negre (cireșe coapte, prune, mure), completate de note de vanilie, ciocolată și condimente dulci, rezultate din maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Sec, corpolent, cu taninuri catifelate și bine integrate. Gustul este plin, cu arome de fructe confiate și note de tabac și piper negru. Finalul este lung și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de asavurat la mese cu vită și miel la grătar, brânzeturi maturate și preparate cu sosuri consistente.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
97,84 RON Începând cu: 88,06 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - Cabernet Sauvignon 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Coacăze negre, afine și vișine se ridică armonios la gura paharului, urmate discret de vanilie, piper negru și alte mirodenii.
GUST: Pe papile se desfac în tihnă notele de maturare - vanilie, ciocolată, piper negru - o tușă de fum și note de prune și fructe de pădure. Tanini și polifenoli generoși asigură un postgust lung, cu o nuanță pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, potrivit la mesele cu friptură de vită, miel, căprioară, preparate cu ciuperci și gustări cu brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
96,06 RON Începând cu: 86,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bauer
Bauer - Cabernet Franc 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Un roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Arome intense de fructe roșii (zmeură, cireșe) și un caracter distinct de ardei gras, cu note subtile de pământ reavăn și ierburi.
GUST: Un vin proaspăt și vibrant, cu taninuri medii și o aciditate plăcută. Gustul de fructe roșii domină, urmat de un final ușor vegetal și condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc la grătar, risotto cu ciuperci, brânzeturi semitari sau friptură de curcan.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
97,73 RON Începând cu: 87,96 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tabu Nativ Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Gama Tabu crește armonios cu o nouă ediție denumită Nativ, iar unul dintre primele vinuri este acest Cabernet Sauvignon, cultivat în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Purpuriu profund, cu reflexii violet.
MIROS: Arome intense și concentrate de fructe negre coapte (mure, afine), piper negru și note subtile de ciocolată și fum.
GUST: Corpolent, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Gustul este dominat de fructe de pădure, cu accente de condimente și o notă de mentă. Finalul este robust și condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat la o masă îmbelșugată cu friptură de vită și alte preparate din carne roșie, inclusiv vânat mare (mistreț, căprioară).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,09 RON Începând cu: 31,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.
ASPECT: Roșu Rubiniu.
MIROS: Un Cabernet clasic, bogat în arome de fructe roșii dulci și acrișoare. Cireșe negre, mure și dude roșii oferă prima impresie despre acest vin al anului 2020.
GUST: Rotund, bine strucurat și delicat prin aromele de coacăze negre, alte fructe roșii de pădure și ierburi aromate. Post gust mediu spre lung, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la preparatele din vită, miel sau vânat la grătar sau la grill, preparate condimentate, ciuperci la tigaie și degustări cu brânzeturi maturate și tari.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Overture Napa Valley California red 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Opus One Overture a apărut ca o "a doua etichetă" a cramei, fiind lansat pentru prima dată în 1993. Numele "Overture" (Uvertură) reflectă ideea că acest vin este un preludiu, o introducere în stilul și calitatea vinurilor Opus One. Inițial, Overture a fost disponibil exclusiv la cramă, dar ulterior a devenit accesibil publicului larg, oferind o experiență similară cu vinul Opus One, dar cu un caracter mai deschis și mai direct.
Overture se deosebește de eticheta principală Opus One prin faptul că este un vin multi-vintage, ceea ce înseamnă că este un cupaj de vinuri din mai multe recolte (ani diferiți). Această abordare îi permite vinificatorului să creeze un profil aromatic și o textură aparte, cu fiecare ediție lansată și în ani consecutivi. Overture 2021 este realizat din loturi oferite de fiecare parcelă și amestecate pentru a oferi cele mai intense arome, gusturi și texturi. Cupajul este realizat din Cabernet Sauvignon 89%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 4% și Merlot 3%. Maturat timp de 19 luni și jumătate în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Arome proaspete de prune, mure și cireșe, accentuate de note seducătoare de petale de trandafir uscat, ierburi uscate (pământii) și minerale.
GUST: Suculent și luminos pe papile, cu arome distincte de coacăze negre, afine și fragi. Vinul oferă o textură catifelată, cu taninuri pudrate. Note subtile de cafea și ciocolată neagră completează postgustul lung, alături de o aciditate bine integrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Foarte recomandat la mesele cu preparate din carne de vită la grătar, carne de pasăre la cuptor (rață) și feluri de mâncare bogate, cu ingrediente ce amplifică notele pământii, cum ar fi pastele cu trufe sau alte preparate cu ciuperci sălbatice. De asemenea, se potrivește cu brânzeturi tari și tocănițe de vită.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
1.016,40 RON Începând cu: 889,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR