Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

   

  Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

   

  De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

  Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Fin, de micșunea și saftian.

   

  GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un post gust de durată.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

   

 • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

  Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.3%

   

  VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

   

  Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

   

   

  ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

   

  MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

   

  GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

   

  TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

   

 • Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5% Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%
  -33%

  Antonopoulos - Gerontoklima Merlot, red dry 2006 - 0.75L, Alc: 15.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2006

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ACHAIA / GRECIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 15.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Antonopoulos este numele vinăriei infiinţate de Konstantinos Antonopoulos, în Grecia, în peninsula Peloponez, mai exact în regiunea muntoasă Achaia. Pasiunea lui Konstantinos pentru vinul grecesc şi extinderea culturilor pe parcursul anilor a transformat Achaia într-o zonă viticolă recunoscută la nivel naţional şi internaţional. 

   

  În 1994, domeniul a fost cumpărat de Yiannis şi Nikos Chalkias, care au construit o vinărie nouă în Vassilikos, Prefectura Achaia. Pe 350 de hectare (aflate în proprietatea privată dar şi în cooperativă), la altitudini de 150-900 de metri sunt plantate numeroase soiuri de struguri greceşti, cele mai multe albe (Rhoditis, Malagousia, Negru de Kalavryta, Agiorgitiko, Mantinia, Malagouzia).

   

  Pe pământul roditor al Greciei sunt cultivate şi varităţi de origine franceză, albe şi roşii (Sauvignon Blanc, Merlot şi Cabernet Sauvignon), excelente vinuri monosoi şi cupaj cu soiuri greceşti de calitate superioară.

   

   

  ASPECT: Seducator, de un rosu-rubiniu cu note de grena.

  MIROS: Placut şi intens, de lemnozitate suavă, bine integrată, susţinute de nuanţe de ceai negru şi fructe roşii şi negre.

   

  GUST: Pregnant de fructe roşii, cireşe şi vişine, cu o caracteristică delicată şi vegetală. Un vin de o corpolenţă medie, cu tanini moi, catifelat şi mătăsos.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Merlot-ul Antonopoulos este potrivit alături de carne grasă de pastramă de raţă / raţă la rotisor, cu carne roşie de porc, sau oaie pregătită în tocaniţe sau la cuptor. Merge foarte bine si lângă măruntaie, preparate la tigaie în ulei, unt şi ceapă calită.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea cel puţin 30 minute).

   

  Preț normal: 85,68 RON

  Special Price 57,12 RON

  (-28,56 RON)
 • Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5% Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%
  -15%

  Montes Alpha - Merlot Chile rojo 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2010

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COLCHAGUA VALLEY / CHILE

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Montes reprezintă 30 de ani de aventură în lumea vinului chilian. Era anul 1987 când doi afaceriști cu experiență, Aurelio Montes și Douglas Murray, au început să își transforme visul în realitate: producția de vinuri la o calitate superioară celor obținute în Chile, la acea vreme. La proiectul lor au contribuit încă doi partneri, care i-au ajutat să creeze un vin exportat în peste 100 de țări, recunoscut pentru calitatea permanentă și extraordinară.

   

  Mai mult de atât, vinuri produse sub eticheta Montes au reușit să pună Chile în topul celor mai bune state producătoare de vin – cei patru afaceriști au început cu un vin din soiul Cabernet Sauvignon, deschizător de drumuri pentru prețioasele vinuri din soiurile Chardonnay, Merlot și Syrah.

   

   

  ASPECT: Roșu rubiniu.

   

  MIROS: Buchetul acestui vin dezvăluie nuanțele fructelor roșii, inclusiv cireșe, urmate de parfumul boabelor de piper, tutun și pâine prăjită.

   

  GUST: Cele 12 luni de maturare în butoi oferă aroma evidentă de tanini din stejar francez, care reușesc să se împace uimitor de bine cu fructele de pădure, aflate la baza structurii aromatice a acestui Merlot din Chile.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri consistente din carne de vită, vițel și oaie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 de min. înainte de servire).

   

  Preț normal: 78,54 RON

  Special Price 66,76 RON

  (-11,78 RON)
 • Segarcea - Prestige - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadã de un an de învechire la sticlã, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromã dominantã de fructe de pãdure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilã de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvãluie o structurã complexã a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prãjit, condimente şi lemn dulce.
 • Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1% Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

  Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.1%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

   

  În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

   

  Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

   

  MIROS: Un monosoi de Merlot, atent vinificat pentru a oferi un parfum relaxant și jovial de fructe roșii și condimente.

   

  GUST: Menestrel este maturat 16-18 luni în lemn de gorun românesc, iar acest proces se face simțit prin corpolența și aromele elegante. Vinul urmează linia aromatică a parfumului și dezvăluie gem de prune, ciocolată, cafea, piper și lemn exotic.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 9 ani).

   

 • Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

   

  În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

   

  Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Rapsod este încă un exemplu al varietății de arome și fațete obținute din soiul Merlot în Crama Rotenberg. Degustarea începe cu un miros îmbietor de fructe roșii, ușor maturate.

   

  GUST: Vinul este catifelat, corpolent, cu arome de coacăze negre și cireșe cu note de vanilie și ciocolată. 50% din vin este maturat în butoaie din stejar, de aceea este catifelat și corpolent. Restul de 50% este nematurat și oferă fructuozitate și echilibru prin prospețimea adăugată ‘cupajului’.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

  Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
 • Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7% Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%

  Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.7%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

   

  În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

   

  Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

   

   

  ASPECT: Cernelos cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Cu toate că oferă impresia unui monosoi proaspăt, în fapt, parfumul dezvăluie un cupaj din același soi, maturat atât cât să păstreze acel parfum vioi de fructe roșii într-o paletă de arome analoage (coapte, răscoapte și macerate).  

   

  GUST: Vișina este invitatul special al papilelor nerăbdătoare să încerce acest vin. Vișina coaptă, putredă și vișinata. Lemnul, vanilia și ciocolata, reușesc să completeze cu eleganță spectrul de arome al acestui Merlot. Final fructat, lemnos, cu tanini moi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Serviți-l cu plăcere la mesele cu carne afumată, pește la grătar (ton, somon, pește-spadă) și brânzeturi maturate (Cheddar, Gouda), care îl scot în evidență la oride degustare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

   

 • Serafim - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%

  Culoare: roșie-rubinie cu irizații cărămizii
  Miros: complex de vișine, cireșe amare deshidratate, curmale și smochine, trufe de ciocolată și cacao
  Gust: vișine proaspete, cu tanini copți în rotunjire, plin, asemănător cu cel de dulceață de cireșe negre amare, ceai negru, susan negru proaspăt, piper roșu boabe
  Postgust: smochine deshidratate și stafide din struguri apireni
  Apreciere generală: echilibrat aromatic, cu o evoluție de învechire normal
  Temperatura recomandată de servire: 15ºC
 • JP. Chenet - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 13% JP. Chenet - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  JP. Chenet - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. 

  . Povestea J P Chenet a început în 1984, atunci când Joseph Helfrich, artist și antreprenor, a creat o un design revoluționar pentru sticla ce avea să fie folosită la îmbutelierea primelor sale vinuri. P eparcursul anilor J P Chenet a adus pe piață primele spumante și vinuri liniștite, cupaje și monosoiuri din soiurile populare regiunilor viticole franceze cu tradiție, dar și primul brandy.

   

  Vinurile JP Chenet acoperă multe dintre preferințele publicului din toată lumea. De la vinurile proaspete, la cele pentru petreceri și cocktail-uri, vinuri clasice și vinuri baricate, pentru gusturi rafinate.

   

  Original din regiunea Bordeaux, dar adaptat bine în sudul Franţei (peste 68.000 de hectare), soiul Merlot promite un vin clasic și rafinat. Strugurii din componenţa vinului au fost plantaţi în special pe soluri argilo-calcaroase şi pietroase. Strugurii sunt recoltați atunci când boabele sunt foarte coapte, apoi presate pentru a obține mustul care este lăsat să fermenteze timp de 6 - 12 zile. Temperatura de fermentare este păstrată sub 32 °C, iar maturarea are loc în vase din oțel inoxidabil.

   

   

  ASPECT: Roșu granat, intens.

   

  MIROS: Un vin de calitate Pays d’Oc, fructat de pulpa dulce a coacăzelor și zmeurei, cu acea atingere a brizei de pe coasta Mediteranei.

   

  GUST: Aromele de fructe roșii și negre revin, ajutate cu răbdare și consistență de condimente și ciocolată neagră.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal pentru masa de seară cu cârnați, pui la cuptor, cu ierburi aromate și salate. La desert, îl recomandăm alături de tarte cu zmeură și alte produse de patiserie cu fructe de pădure.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

   

  28,56 RON
 • Avincis - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  AVINCIS - MERLOT
  PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

  Recolta si vinificatie:
  Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne
  asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. In timpul perioadei de fermentare temperaturile sunt controlate permanent. 40% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (40% pentru
  cel nou) timp de 12 luni, restul vinului fiind pastrat in cisterne de inox.

  Degustare:
  Culoarea acestui vin este violet-rosu inchis cu reflectii de rubin.
  Acest vin prezinta un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolată neagra.
  Gustul acestui Merlot este rotund si consistent cu final elegant si aroma de mure, boabe de cafea si tanini matasosi.

  Recomandari privind servirea:
  A se degusta la 18 °C.
  Se potriveste perfect cu rizoto de ciuperci.
  Va recomandam sa degustati acest vin alaturi de friptura la gratar, tocanita si musaca.
  Concentratie alcoolica : 13%
  Tipul vinului : Sec
 • Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%

  REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
  SOIUL: MERLOT
  VOL. ALC.: 12.5%

  Macerarea pe boștină și fermentaţia durează aproximativ 20 de zile în căzi din lemn de stejar, după care vinul trece prin fermentarea malolactică în butoaie de lemn. Fermentarea este realizată doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Maturarea de aproximativ 2 ani are loc în butoaie de stejar din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură, optime înnobilării vinului.

  Vizual: limpede, roşu rubiniu închis, strălucitor cu reflexii purpurii.
  Olfactiv: intens, impresionant prin aromele complexe de fructe de pădure (cireșe, mure și afine).
  Gustativ: consistent, echilibrat, cu taninuri catifelate, nuanţe de prune uscate și ciocolată amară, cu post-gust prelung, delicat.
  Recomandari culinare: Acompaniază cu succes carnea la grătar, carnea roșie, carnea de curcan sau cea de rață.
  Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
  48,68 RON
 • Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5% Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -33%

  Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5%

  PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
  ANUL DE RECOLTA: 2008
  REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

  Preț normal: 99,87 RON

  Special Price 66,58 RON

  (-33,29 RON)
 • Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14% Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14%

  Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Merlot aduce parfumul vinului creat să relaxeze simțurile și să le delecteze cu arome din amestec de fructe negre, fructe roșii și nuci.

   

  GUST: Aromele complexe ale buchetului se deschid ușor în pahar, apoi ajunse încet pe papile se dezvăluie a fi vișine, coacăze negre, note de vegetale uscate / pâmântii și lemn de stejar (în care a fost maturat vinul).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gourmet cu rață la cuptor cu sos de merișoare, miel la cuptor, vită la grătar și, la sfărșitul mesei, o completare cu brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • D. Bogdan - Reserva - Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 13.4%

  Merlot Domeniul Bogdan, se situează încă în etapa exuberantă a tinereții, fiind caracterizat printr-o suculență ce-i conferă un corp cărnos, moale și catifelat.
  Maturat în baricuri de stejar franțuzesc timp de 6 luni, am creat un Merlot deosebit de prietenos și elegant, acesta dezvoltând arome de ciocolată neagră, lichior de vanilie, magiun de prune și mure.
  Culoarea roșu mediu-intens este accentuată prin nuanțe violacee.
  Recomandăm servirea Reserva Merlot alături de carne roșie la cuptor cu legume, deserturi cu ciocolată.
 • Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5% Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mapu - Reserva Merlot, Chile rojo 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%

  VIN: MAPU RESERVA - MERLOT
  PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
  ANUL DE RECOLTA: 2013
  REGIUNE / TARA: VALLE CENTRAL / CHILE
  SOIUL / SOIURILE: MERLOT
  VOL. ALC.: 12.5%

  VIN ROSU SEC.

  ASPECT: De o culoare atractiva de un rosu rubiniu, intens.

  MIROS: Este puternic si complex, imbinand elegant arome de fructe rosii si negre de padure, completate cu note de lemn dulce si anason.

  GUST: De o corpolenta relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat si molatec, de o aciditate bine integrata, cu accente fructate (cirese negre si fragute) si valente de ciocolata si paine prajita. Gustul final, remanent, este intens, si lasa o senzatie de prospetime.

  ASOCIERE CULINARA: Evidenta cu carne rosie, cu frigarui din carne de miel, ceafa de porc la tava, tocanita de curcan cu ciuperci Chanterelle / galbenele, biftec de vita sau ficatei trasi la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, ‘sta’ bine langa branzeturi moi si semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue) garnisite cu fructe uscate si nuci pecan.

  TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)
  20,83 RON
 • Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13% Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Gitana - Classico - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Gama / colecția: Gitana Classico
  Soiul strugurilor : Merlot
  Anul recoltei : 2016
  Alcool 13,5%

  Note de degustare:

  Acest Rose complex și mineral, de o culoare vie, dezvăluie aromele citrice (grapefruit) urmate de capsune și cireșe de mai.
  Aciditatea vioaie susține gustul intens obținut din Merlot
  Este bogat si echilibrat in palat, cu o fructozitate foarte buna si final prelungit.

  Recomandări culinare:

  Recomandat cu rață în sos de portocale, piept de pui cu vișine și piper negru, paste, fructe de mare, peste sau branzeturi. Este perfect si ca aperitiv
  36,00 RON
 • LacertA - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.9% LacertA - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.9%

  LacertA - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.9%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.9%

   

  VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Un monosoi din 100% Merlot, cu buchet de fructe de pădure negre, reprezentate de zmeură, cu o notă de macerare.

   

  GUST: Maturarea la baric timp de 12 luni i-a permis vinului să împrumute nuanțe dulci de vanilie, prune afumate și cafea. Corpul vinului este elegant și simplu, de o consistență medie cu astringență potrivită, .

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest vin pentru mesele cu carne roșie (vită/vânat), carne de curcan. După felul principal savurați acest vin și alături de brânzeturi afumate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

   

 • Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Liliac Transylvania - Private Selection Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Crama Liliac Transylvania este situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș.

   

  Soiurile românești (Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră), și cele internaționale (Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Muscat, Merlot, Pinot Noir), sunt cultivate pentru monosoiuri și cupaje albe, rose  și roșii, proaspete sau maturate în butoaie din stejar transilvănean.

   

  De la vinurile proaspete până la cele din gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cei mai apreciați producători la nivel național.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Culoarea fermecătoare este însoțită de un parfum fin de mure și prune coapte, îmbinate armonios cu  fum de stejar condimentat.

   

  GUST: Vinul se deschide cu arome de fructe de pădure, vanilie și ciocolată neagră. Corpul vinului este catifelat, iar finalul este astringent într-o doză potrivită.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Acompaniază cu ușurință bucatele de vită la cuptor, rață unsă cu mirodenii și brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă