Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • DFR - Arrogance Rose Merlot DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14% DFR - Arrogance Rose Merlot DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Arrogance Rose Merlot DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Gamele oferite de Domeniile Franco-Române includ monosoiuri și cupaje de vinuri albe, rose și roșii, obținute din soiuri autohtone vechi, dar și din soiuri cunoscute din Europa, cultivate cu succes în regiunile viticole din România. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Un vin proaspăt ce aduce zâmbete odată cu parfumul de fructe roșii, ușor timid, construit din note de cireșe de mai și note de calcar, extrase din solul fertil al regiunii Dealu Mare.  

     

    GUST: Atacă papilele cu arome curajoase de căpșuni, coacăze roșii și grepfrut roz. În post gust are o remanență medie, unde se dezvoltă note de lime și rodie sau alte poame exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Arrogance rose Merlot este recomandat mai ales în serile călduroase de vară, alături de salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Masseto - Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 15.5% Masseto - Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Masseto

    Masseto - Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viile din care se obțin vinurile Masseto și Massetino au fost plantate în 1984, la sfatul enologului ruso-american André Tchelistcheff, care a recunoscut potențialul solului de argilă albastră al zonei pentru soiul de struguri Merlot, din care se obțin vinuri comparate adesea cu faimosul Chateau Pétrus din Bordeaux.  După ce familia Frescobaldi a preluat controlul deplin asupra afacerii în 2005, a investit în construirea unei crame dedicate.

     

    Această clădire modernă, inaugurată în 2019, este o dovadă a angajamentului pentru a separa și a celebra identitatea distinctă a vinăriei Masseto, deși ambele mărci de vin rămân în portofoliul aceleiași companii. Principalul element al terroir-ului Masseto este solul său. Viile sunt plantate pe o porțiune de deal care se află la o altitudine de 80-100 de metri deasupra nivelului mării Tireniene. Această zonă este caracterizată de prezența dominantă a unei argile de culoare albastră. Această argilă este din era Pliocen, o reminiscență preistorică bogată în minerale, atât de necesare soiurilor roșii ca Merlot (soiul principal) și Cabernet Franc.

     

    Strugurii sunt culeși manual și transportați în lădițe de 15 kg. După desciorchinare și o presare delicată, strugurii sunt transferați prin gravitație direct în cisterne de beton. Fiecare parcelă este vinificată separat. Fermentația se produce spontan, cu drojdiile proprii, la temperaturi între 25-28°C., timp de 21 până la 28 de zile. În această perioadă se efectuează remontări de două sau trei ori pe zi și "délestages" (separarea totală mustului de părțile solide, apoi reintroducerea peste pielițe și sâmburi). Vinurile din fiecare lot sunt maturate separat timp de 12 luni în butoaie din stejar. După asamblajul clonelor de Merlot, vinul este maturat din nou în butoi de stejar încă 12 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în depozitul cramei timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Un buchet olfactiv vibrant și complex, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze), prune uscate, note subtile de condimente dulci, ciocolată și accente de pământ umed, care se deschid treptat.

     

    GUST: Vinul este elegant și captivant, cu o structură robustă și taninuri catifelate. Gustul reflectă aromele de fructe de pădure cu o tușă pământie, rustică, și un postgust lung și echilibrat. O expresie savuroasă a terroir-ului și recoltei anului 2021.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din carne roșie, precum friptură de vită, miel la cuptor, vânat sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).

     

    6.416,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Castel Mimi oferă în gama Tandem și un rose demisec, din soiul Merlot, cu un buchet mai generos de fructe roșii, definite mai bine prin notele de fragi și caise.  

     

    GUST: Pe papile aduce și valuri de fructe dulci, suculente, și se diversifică cu note de grepfrut, rodii și smeură. Postgust lung, cu notă de fructe proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deliciul meselor cu fructe de mare, pește cu legume la cuptor, preparate din carne de pui condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot DOC 2020 GB - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu este un vin obținut din soiul Merlot, cultivat pe un lot separat de 0.7 hectare. Vinificarea are loc în stilul autentic ale regiunii viticole Bordeaux, din Franța, și oferă aromele elegante ce reafirmă calitatea și tradiția acestui soi în Lumea Veche. 

     

    Pentru acest Merlot strugurii au fost culeși manual în lădițe de 15 Kg și sortați. Boabele de struguri sunt macerate la temperatura de 8-10°C. timp de 5-8 zile. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne la temperatura controlată de 26 - 28°C. timp de 8 - 10 zile. Acest Merlot este maturat timp de 12 luni în butoaie din stejar Allier, apoi îmbuteliat și învechit timp de 18 luni în depozitul cramei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu ton purpuriu închis.

     

    MIROS: Buchet cu arome intense de ciuperci, prune, vegetale uscate de pădure și note de condimente dulci de patiserie.

     

    GUST: Pe papile se desfac treptat arome de vișine, vanilie și fructe negre de pădure. Postgust lung cu tușe de fructe, piele și tanini pământii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un complex, elegant, pentru mesele cu friptură de porc sau miel la grătar, cu garnituri de legume simple sau ușor condimentate cu piper.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13% DFR - Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Pentru acest vin sunt selectați struguri ajunși la maturitate deplină, culeși manual pe data de 8 septembrie 2020 și vinificați în linuri din beton, timp de 13 zile, la temperaturi cuprinse între 23-25°C.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul este descris de notele delicate ale fructelor roșii, în special vișine coapte, echilibrate de minerale și o tușă de condiment uscat.

     

    GUST: Corpolent, ferm, cu tanini dulci și mai multe note de fructe roșii, printre care vișine și prune coapte, completate de piper negru și ardei verde. Remanență lungă cu ton condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru toate gusturile și pentru mesele cu preparate din carne roșie, tocanite, sarmale, pizza, paste cu sos roșu, brânzeturi tari maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Merlot DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14% DFR - Merlot DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Merlot DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Pentru acest vin sunt selectați struguri ajunși la maturitate deplină, culeși manual în septembrie și vinificați în linuri din beton, timp de 13 zile, la temperaturi cuprinse între 23-25°C.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Note de fructe roșii oferite de un amestec armonios de cireșe și vișine coapte, note pământii și  minerale, încheiate de condimente uscate.

     

    GUST: Bine structurat și așezat, cu note de vișine răscoapte și prune uscate, presărate cu semințe de coriandru și o notă vegetală, scurtă. Postgust lung, taninos și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea clasică pentru un vin roșu, fie că este savurat între mese sau la mesele cu tocanite, sarmale, pizza, paste cu sos roșu, brânzeturi tari maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Castellum Dracula - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14% Castellum Dracula - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Legendary Dracula

    Castellum Dracula - Merlot 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula, din soiul Merlot, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală și sortare, urmată de desciorchinarea și presarea strugurilor. Macerarea și fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura controlată.

     

    Un vin pur și intens venit din Dealu Mare, Muntenia, o regiune stăpânită odată de boierii pământeni, ce se ocupau și în vremurile lui Dracula de cultivarea strugurilor și producția de vin. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce aromele intense de fructe negre, în special cireșe, prune coapte, coacăze negre răscoapte și o notă de mirodenii.

     

    GUST: O structură ușor robustă, cu arome de fructe roșii dulci și acrișoare, cucerite încet de taninuri scurte, dar intense, cu un procent de alcool generos, bine integrat. Postgust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu tocănițe, sarmale, paste cu sos roșu, pizza sau brânzeturi tari, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Merlot de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - 1827 Merlot de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - 1827 Merlot de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este obținut din struguri recoltați manual, selecționați și vinificați tradițional cu tehnologie modernă. Pentru a desăvârși aromele clasice ale soiului Merlot, vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Relaxant și jovial, cu parfum de fructe roșii dulci, urmate discret de tușe acrișoare, rotunjite de învechire.

     

    GUST: Mătăsos, cu remanență puternică de la primele picături ce ating papilele și aduc note de lemn, mure și dude roșii pentru un postgust lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merlot de Purcari este vinul care aduce inspirație și voie buna la mesele bogate în preparate din carne, cum ar fi aperitive cu prosciutto, piept de rață afumat, șnițel din piept curcan și friptură de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvial. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Pentru anul 2020 Prince Mircea Merlot aduce un buchet echilibrat de note tinere și note mature de fructe roșii de livadă, prune coapte, cireșe și o tușă de lemn dulce.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii, dulci, astringență din macerare și note de lemn din maturare. Notele de fructe roșii amestecate cu mirodenii uscate aduc un gust final lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură de vită, rumenită la cuptor sau la grătar, care de vânat, preparate tradiționale din carne și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14% Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Licorna

    Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Licorna Winehouse sunt produse în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual. Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar.

     

    Inspirat de personalitatea boierul pământean Nicu Nicolau și istoria acestuia în zonă, crama Licorna oferă o nouă ediție ANNO 5 Merlot, obținută din recolta anului 2020. Vinul este maturat în butoaie din stejar franțuzesc timp de 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet ce se ridică pe îndelete la gura paharului cu arome de cireșe glazurate cu ciocolată neagră, completate discret cu o notă de vanilie

     

    GUST: Catifelat și taninos în proporți nemăsurate, dar potrivite să aducă armonia soiului pe papilele gustative. Aroma de fruct copt pentru dulceață, ciocolată și vanilie mai îndrăzneață, oferă un postgust lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O recomandare perfectă pentru toate preparatele din carne de vită, indiferent că preferați o tocană de vită cu legume, o friptură de vită australiană, angus black american sau burger de vită wagyu, cu french fries. De asemenea, este recomandat și la mesele cu paste și sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Selene Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Recas - Selene Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Recas

    Recas - Selene Merlot DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.

     

    Numele Selene a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.

     

    Selene Merlot 2021 este un vin obținut din ce-a mai bună recoltă a ultimilor 40 ani, în Banat. Vinul semnat de Nora Iriarte este rezultat dintr-un asamblaj al clasicul soi roșu provenit din mai multe parcele ale podgoriei Recaș. Vinificarea este urmată de o maturare de șase luni în butoaie din stejar Allier de 225 de litri, furnizate de fabricatul francez Dargaud & Jaegle. După maturare vinul este îmbuteliat fără filtrare.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul păstrează ecourile aromatice ale terroir-ului din Recaș prin delicatețea fructelor roșii, reprezentate de căpșune, zmeură, coacăze negre și prune uscate.

     

    GUST: Pe papile se simte încă tânăr, dar echilibrat, cu arome de fructe roșii coapte și uscate, apoi note finale de vanilie, espresso și nucșoară, oferite de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne de vită, porc, carne de fazan și alte păsări de vânat, bânzeturi tradiționale românești, deseturi cu ciocolată și cozonac cu nucă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.9% Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Licorna

    Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Licorna Winehouse sunt produse în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar. Acest vin este obținut din cunoscutul soi roșu Merlot și este maturat în butoi din stejar franțuzesc timp de 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet liniștit de fructe negre uscate și prune uscate, cu o notă foarte discretă de lemn umed sau lemn verde.

     

    GUST: Delicat, cu o notă scurtă din fructe roșii (pământii), urmată de tanini echilibrați. Post gust mediu, taninos și sec.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Merlot la mesele cu mezeluri crud-uscate (prosciutto crudo), piept de rață afumat și biftec de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Tandem rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un rose obținut din soiul Merlot, ce oferă aromele proaspete de fragi și caise.  

     

    GUST: Profilul acestui rose delectează în continuare cu arome de grepfrut roșu, rodie și mure. Fructele roșii aduc un post gust astringent, lăsat de taninii slabi ai soiului roșu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce merită încercat alături de pulpe de pui marinate, gătite la grătar, pește cu legume la cuptor sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Elogium Merlot DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Domeniul Bogdan - Primordial Elogium Merlot DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Elogium Merlot DOC, BIO 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Pentru acest vin în ediție limitată strugurii sunt culeși manual în prima jumătate a lunii octombrie și transportați la cramă în lădițe de 10 Kg. Strugurii sunt desciorchinați, lăsați la macerare rece apoi fermentați alcoolic cu remontaj în fiecare dintre cele 30 de zile stabilite pentru această metodă.  Primul și singurul vin ce poartă semnătura oenologului Philippe Cambie este desăvârșit prin maturarea timp de 12 luni în butoaie din stejar franțuzesc noi, dar și în butoaie aflate la a doua umplere, cu ardere medie.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Generos în arome fructe roșii, în special căpșune, mure răscoapte și o notă de lemn.

     

    GUST: Papilele sunt întâmpinate de o textură intensă, cu arome de fructe coapte, prune foarte dulci, suculente, tutun și cafea verde. Gustul final ridică taninii cu alcool bine integrat, ce oferă un postgust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru cei care se aventurează în lumea preparatelor culinare din carne de vânat, mai cu seamă friptură de căprioară, cât și preparate clasice cum ar fi o friptură de vită în sos cu ciuperci și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4% DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Rendez-Vous Rose Merlot DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Rendez-Vous Rose Merlot demisec este obținut din strugurii recoltați manual prin tăiaere cu foarfeca, transportați în lădițe de 15 kilograme, sortați desciorchinați și zdrobiți mecanic. Mustul este limpezit în cisterne din inox timp de 48 de ore, la temperatura constantă de 10°C. Fermentare alcoolică ține 14 zile în același tip de cisternă, cu mediu controlat, unde temperaturile sunt păstrate în intervalul 16-18 °C.

     

     

    ASPECT: Roz pal, delicat și atrăgător.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii coapte (căpșuni, zmeură), note florale subtile.

     

    GUST: Corp mediu, echilibrat, cu o aciditate plăcută care îi conferă prospețime și note de fructe roșii cu remanență medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect pentru zilele calde sau ca aperitiv. Pentru asocierea cu preparate este recomandat la salate, pui sau altă carne albă, brânzeturi moi și deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Merlot 2022 - 0.75L, Alc: 14% Bauer - Merlot 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Bauer

    Bauer - Merlot 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome complexe de fructe roșii și negre (cireșe coapte, prune, mure), completate de note de vanilie, ciocolată și condimente dulci, rezultate din maturarea în baricuri din stejar.

     

    GUST: Sec, corpolent, cu taninuri catifelate și bine integrate. Gustul este plin, cu arome de fructe confiate și note de tabac și piper negru. Finalul este lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de asavurat la mese cu vită și miel la grătar, brânzeturi maturate și preparate cu sosuri consistente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.7% Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.7%

     

    VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natură într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în marile regiuni viticole ale Europei

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Pentru că acest rose este produs dintr-un singur soi roșu, buchetul aduce arome clare și relaxante de fructe roșii, din care răzbat cireșele ușor acrișoare de mai și alte fructe roșii de pădure ce se vor dezvălui pe papile.

     

    GUST: Plăcut, ușor acidulat, cu arome de fragi, coacăze roșii și citrice roșii. Post gust răcoritor, cu alcool discret și o tușă de tanin cu astringență scurtă spre medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros cu orice ocazie și la orice masă cu aperitive ușoare, salate proaspete și preparate cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Caraman - Tamam Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Caraman

    Caraman - Tamam Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Merlot este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.   

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Tamam Merlot prezintă un buchet proaspăt, cu arome din vișine, mure și coacăze proaspete.

     

    GUST: La primele atingeri pare aspru, însă corpolența evoluează și aduce taninii moi ce dau notele de fructe roșii și negre și o tușă de condiment pentru o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot ușor de savurat la mesele cu aperitive reci, pastramă, cârnați afumați, feluri principale din carne roșie, inclusiv vânat, și brânzeturi de tip Maasdam și Gouda.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - La Stejari Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - La Stejari Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Recas

    Recas - La Stejari Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    În anul 2020 podgoria cramei Recaș a oferit o cultură excepțională a soiului Merlot din care fost obținut un vin de calitate superioară de către enologul Nora Iriarte. De pe parcelele cu sol predominant calcaros strugurii de Merlot sunt culeși manual, selecționați cu rigurozitate, desciorchinați și transferați în cisterne de inox unde sunt lăsați la macerare și fermentare alcoolică timp de 10 zile.

     

    După fermentarea alcoolică vinul este limpezit centrifugal și lăsat la fermentare malolactică. Pentru maturare vinul este tras în baricuri noi din stejar franțuzesc Dargeaux & Jaegle, unde este ținut timp de 12 luni, apoi este îmbuteliat fără filtrare și învechit timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

     

    MIROS: După aerare aduce la nas un buchet discret ce dezvălui treptat arome de violete și fructe de pădure, în special mure, afine și zmeură. Notele de maturare ies de pe fundal și se fac simțite prin adieri de scorțișoară, vanilie și nucșoară.

     

    GUST: Cremos, cu taninuri echilibrate ce mai aduc tușe de mirodenii exotice, curmate de aciditate și procentul generos de alcool.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne de rață sau berbecuț, gustări cu brânzeturi semi-maturate sau semitari și dulciuri pe bază de ciocolată condimentată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de minimum 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Pierre Zero - Merlot (fara alcool) - 0.75L Pierre Zero - Merlot (fara alcool) - 0.75L

    Pierre Zero

    Pierre Zero - Merlot (fara alcool) - 0.75L

    ȚARĂ: FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VIN ROȘU FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.

     

    Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.

     

    Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și strălucitor.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii.

     

    GUST: Acest vin roșu fără alcool denotă prospețime, echilibru și tinerețe care încântă simțurile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de friptură la grătar, inclusiv carne roșie. Un vin recomandat și în compania gustărilor cu brânzeturi tradiționale europene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă