Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip dulce: Demisec Eliminare
 • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2019 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE SEC. Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

   

  Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care duc mai departe îndeletnicirea bunicului prin vinuri ireproșabile, vinuri pur românești, care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor.

   

  Sorginte rose, demisec, inspiră emoții autentice care te fac să revii la origini și adevăr.  

   

   

  ASPECT: Roz somon cu nuanțe de petale de trandafir.

   

  MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

   

  GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

  Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

   

  În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

   

  Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

   

   

  ASPECT: Rose somon.

   

  MIROS:  Un rose cu aromă catifelată de piersici, cireșe, căpșuni și zmeură.

   

  GUST: Un vin rose din Merlot, păstrează în gust o mare parte din caracterul fructat a soiului roșu cu origini franceze. Vinul este plin de viață, proaspăt, corpolent prin intensitatea aromelor de fructe roșii și taninilor diluați lăsați de struguri. Aciditate plăcută și post gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive fine, preparate din pește și brânzeturi cu trufe și ierburi aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Starmina Merlot, este un vin obținut din soiul francez, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

   

   

  ASPECT: Un vin roșu-rubiniu, intens și strălucitor, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Crama Vinarte ne oferă un vin din 100% struguri din soiul Merlot - pur și îmbogățit de tot ce poate aduce terroir-ul din Mehedinți și vinicarea tradițională: un buchet de arome de fructe de pădure, prune uscate, caramel și condimente.

   

  GUST: Corpul vinului este robust, aromele fructate și condimentele sunt dozate în măsuri egale. Fructele aduc puțină dulceață și tanini rotunzi ce îl fac să fie un demisec clasic. Condimentele se ridică subtil în nas, aduc o căldură plăcută și un post gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparatele din carne roșie, cele tradiționale din carne de porc, vită și miel, vânat de talie mică, sau brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

   

 • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

  Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
 • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Merlot 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

  Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
  Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.
 • Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13% Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

  Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Roz-somon, limpede, strălucitor.

   

  MIROS: Parfumul acestui roze este obţinut din soiul francez Merlot, caracteristic pentru sensisbilitatea strugurilor şi aromele de fructe roşii, cum ar fi zmeura, completată în această varitate, de portocale şi note de vanilie.

   

  GUST: La gust, este proaspăt, fructat, mai dulce decât sugerează, dar şi puţin acidulat.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, merge de minune cu aperitive şi preparate din carne albă, peşte, ori salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13% Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Merlot e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.

   

  Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, rose-ul produs de Cramele Halewood, sub eticheta Floarea Soarelui, este un vin liniștit, din struguri roșii ai soiului francez Merlot. Strugurii Merlot s-au adaptat la condițiile din județele Prahova şi Buzău. Vinurile din această parte a României sunt apropiate de cele întâlnite în marile regiuni viticole din Franța. Asemănările continuă cu documentele care atestă existența culturilor de viță de vie în Dealu Mare, încă din secolele XIV și XV.

   

   

  ASPECT: Rose, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Parfum din flori, iarbă proaspăt cosită și fructe roșii de pădure.

   

  GUST: Revin aromele de fructe roșii de pădure (cireșe, zmeură, coacăze, fragi) - cele mai evidente, urmate de arome din flori și plante (violete, respectiv cicoare).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose clasic, de pus pe mesle cu salate și preparate ușoare din carne de pasăre.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C.

   

Grilă Listă