- Pagina Principală /
- Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
- Pagina Principală /
- Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Castel Mimi oferă în gama Tandem și un rose demisec, din soiul Merlot, cu un buchet mai generos de fructe roșii, definite mai bine prin notele de fragi și caise.
GUST: Pe papile aduce și valuri de fructe dulci, suculente, și se diversifică cu note de grepfrut, rodii și smeură. Postgust lung, cu notă de fructe proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Deliciul meselor cu fructe de mare, pește cu legume la cuptor, preparate din carne de pui condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
| Soi strugure | Merlot |
|---|---|
| Ţara de Origine | Republica Moldova |
| Regiune | Codru |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Liliac |
| An productie | 2023 |
| Culoare | Vin rose |
| Tip dulce | Demisec |
| Alcool | 12.5% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rose din soiul / soiurile de struguri Merlot. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Liliac
Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.
GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Aperol
Aperol - Bitter aperitiv 0.7L, Alc: 11%
Aperol este rezultatul a șapte ani de eforturi ale fraților Luigi și Silvio Barbieri, din orașul italian Padua, care au moștenit compania în 1912 de la tatăl lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular în perioada interbelică pentru tinerii activi, iar în deceniile următoare, după război, băutura fraților Barbieri a devenit un brand cunoscut în toată Italia, mai ales după ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o variantă a clasicului mix venețian de vin alb cu apă carbogazoasă.
Între anii 1980-1990, Aperol a devenit un brand cosmopolit în statele europene. În anii 2000, după ce a fost cumpărat de grupul Campari, și-a continuat ascensiunea în popularitate și a devenit una dintre băuturile asociate cu stilul de viață italian.
După mai bine de 100 de ani băutura fraților Barbieri este produsă după aceeași rețetă secretă în fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinantă din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, rădăcini și extracte din portocală ce oferă arome perfect echilibrate.
ASPECT: Roșu deschis cu tonuri de rubin.
MIROS: Parfumul aduce din start aroma de alcool fin, coajă de portocală și un amestec bogat de ierburi aromatice armonizate cu un praf de vanilie.
GUST: Pe papile este puțin catifelat, rotund și tare, deși are doar 11% volum alcool. Imediat intervine corpolența echilibrată, compusă din portocala intensă cu note de ierburi ce amintesc de chinică, rubarbă și gențiană. Ierburile sunt urmate momentat de lemn verde ce dă un gust amar plăcut, apoi sărat.
FINISH: Gustul final este lung, vegetal și amar, exact așa cum trebuie să fie un bitter italian.
58,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tanqueray
Tanqueray - London Dry Gin - 0.7L, Alc: 43.1%
Ginul Tanqueray a fost produs pentru prima dată în 1830, în Anglia, de Charles Tanqueray, care nu s-a temut să creeze o rețetă de gin cu ingrediente ce definesc stilul personalității sale și vremurile în care a trăit. În distileria Bloomsbury din Londra, Charles a reușit să dea viață ideilor sale într-un gin care este celebrat și astăzi pentru ingeniozitatea și profilul aromatic bogat.
În prezent, Tanqueray face parte din grupul Diageo, este produs în Scoția, în micul sat Cameronbridge, la vechea distilerie de whisky ce a aparținut familiei Haig. Pentru varianta clasică este folosită o bază de gin distilată de 4 ori și extracte din ingrediente naturale, cum este ienupărul, coriandrul şi rădăcina de Angelica. Aceste Ierburi și rădăcini sunt macerate până la 18 luni.
Ginul Tanqueray London Dry Gin oferă arome fine, elegante și exotice, ușor de savurat sec, într-un mix Gin & Tonic clasic sau într-o mulțime de cocktail-uri faimoase și elegante.
ASPECT: Clar.
MIROS: Frumos aromat de lemn de cedru, ulei de ienupăr și puțină coajă fină de lămâie.
GUST: Se simte foarte bine gustul de ienupăr, notele de condimente, coajă de portocală și lămâie, cu doar o urmă de anason stelat, ce lasă o impresie bună despre varitatea ingredientelor folosite la producție.
FINISH: Lung, plin, cu aromă clară de ienupăr.
79,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome proaspete de coacăze negre, cireșe și alte fructe roșii ce merită dezvoltate la sticlă, în condiții de pivniță.
GUST: Pe papile se grăbește cu textura sa taninoasă, note de stejar și vanilie. Gust final cu astringență medie și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurat proaspăt sau învechit, acest vin de Rară Neagră este cea mai potrivită alegere la mesele cu preparate din carne de porc și carne de vită la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Momente Spumant Alb Brut Muscat & Viorica - 0.75L, Alc: 11.7%
REGIUNE / ȚARĂ: REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT, VIORICA
VOL. ALC.: 11.7%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
Cupajul spumant din soiurile Muscat și Viorica din gama Momente, este produs după metoda Charmat. Această metodă clasică de producție implică a doua fermentare naturală a vinului în cisterne din oțel inoxidabil pentru a dezvolta perlajul caracteristic.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj fin, persistent.
MIROS: Parfum dulce de miere proaspătă, flori de salcâm, note de piersică galbenă și pepene galben.
GUST: Un spumant energic, dar rotund, cu post gust scurt, fructat de piersică galbenă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant recomandat la mesele cu brânză cu mucegai albastru, dar si brânzeturi cremoase de tip Brie și Camembert și produse din carne, crud-uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
36,66 RON Începând cu: 32,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin. Cupajul din soiurile Rară Neagră și Saperavi este vinifact clasic și maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul sofisticat al acestui cupaj are nevoie de o scurtă aerare pentru a delecta cu aromele de cireșe negre, accente de scorțișoară, pâine proaspătă și o notă de lemn dulce.
GUST: Echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie ce se joacă pe papile și aduc o remananeță lungă și elegantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru cei care vor să ofere o masă de neuitat, cu miel la cuptor, preparate din carne de vânat, costiță de porc la grătar, paste cu sos roșu sau gustări cu brânzeturi Gorgonzola și Cheddar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,74 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Cupaj Rosu Rara Neagra & Saperavi 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ & SAPERAVI
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.
Cupajul de Rară Neagră și Saperavi este realizat din struguri recoltați manual și vinificați alcoolic prin metoda tradițională. Aromele și taninii sunt dezvoltați de maturarea în baricuri clasice, realizate din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii de rodie.
MIROS: Fructele roșii și negre își aduc laolaltă dulceața și diferitele tonuri amărui, completate de ciocolată amară și alte note uscate.
GUST: Pe papile defilează armonios aromele de cireșe negre, dulceță de vișine, păstăi de vanilie uscată, dăruite de soiul Rară Neagră. O introducere generoasă ce păstrează atenția pentru aromele suplimentare de mure, coacăze negre, flori și mirodenii.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu biftec de porc, șnițel, friptură de vițel la cuptor sau la grătar, precum și alte preparate din carne la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
39,93 RON Începând cu: 35,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor