Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi, franțuzești și păstrat la sticlă timp de câțiva ani.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cremai Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente imprumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), împănate, cu mirodenii, servite cu cartofi cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

  • Crama Ceptura - Cervus Magnus Merlot Rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Ceptura - Cervus Magnus Merlot Rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Ceptura - Cervus Magnus Merlot Rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

     

    Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, transparent și strălucitor.

     

    MIROS: Merlot-ul aduce în acest vin aroma cireșelor amare, răscoapte și lăsate la macerat în sucul propriu.

     

    GUST: Ajuns cu energie pe papile, vinul îți arată o fațetă proaspătă, urmată imediat de textura catifelată și onctuoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviți acest acest vin alături de bucate calde din carne: biftelc. șnițel, vițel la cuptor și specialități la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Averesti - Nativa - Merlot, vin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Nativa - Merlot, vin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti - Nativa - Merlot, vin rose 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale Podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află centrul Viticol Avereşti, unde produc unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova. În această parte a ţării, în inima civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor de origine franceză Merlot, Cabernet şi Aligote.

     

    Prezentul aduce oamenii talentaţi şi muncitori de pe Domeniul Avereşti, care lucrează anual 3000 de hectare de viţă de vie şi duc mai departe tradiţia strămoşilor în producţia de vin. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin după tradiţia pornită de René Faure, în urmă cu aproape 150 de ani, urmate de Fetească Regală şi Fetească Albă. Vinurile produse de Domeniul Avereşti includ şi monosoiuri şi cupaje din soiurile clasice franceze Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Un vin de culoare roz trandafiriu, fermecător și limpede.

     

    MIROS: Domeniul Averești ne oferă un rose proaspăt, cu arome spontane și intense, caracteristice soiului roșu de origine franceză.

     

    GUST: Peste așteptările unui vin rose de masă, Nativa Merlot își începe povestea cu arome florale împletite armonios cu nuanțe de fructe de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest rose pentru a fi servit în compania preparatelor cu carne de pasăre și garnitură de legume, fructe de mare cu verdețuri aromate și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Oprisor - Caloian Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Caloian Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - Caloian Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian Merlot aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens. 

     

    MIROS: Un Merlot este nedespărţit de aromele de fructe de pădure, în acest caz, afine şi mure, cu note de condimente dulci.

     

    GUST: Pe papile vinul este la fel de fructat, astringent, de la tanini bine integraţi, uşor gliceric, cu final intens şi post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar (condimentate), sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc, brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: După o maturare de 18 luni în butoaie noi din stejar românesc, Notorius Merlot vă așteaptă să îi descoperiți aromele de dulceață de vișine și vișine macerate în alcool, cu tonuri de vanilie și ciocolată.

     

    GUST: Se păstrează aromele de vișine, dulci-amărui, care dau o senzație de sec, cu o aciditate bună, final plin și lung. Un vin bun, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate din carne roșie și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Prince Stirbey - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice, cu origini franceze.

    Merlot este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii.

     

    Strugurii din Merlot, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.

     

    ASPECT: Roșu-grena adânc.

     

     

    MIROS: Merlot-ul anului 2016 are buchet de fructe roșii, coapte, și condimente.

     

    GUST: Un vin roșu unic, definit de prune coapte, vișine și un amestec de cel puțin trei plante aromatice, întâlnite rar la un vin liniștit (piper, ienupăr și dafin). La textură Stirbey Merlot are un corp plin, tanini bine intergați și aciditate medie. Potențial de învechile la sticlă de câțiva ani.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar (condimentate), sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc, brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5% Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    Crama Viisoara - Via Maria vin rosu sec (ME), 2016 - 6 buc x 0.187L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale cu renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu.

     

    MIROS: Un vin de Merlot, cu buchet șic, compus din arome fine de zmeură proaspătă, afine, piper și scorțișoară, ce aduc o parte din atmosfera grădinilor din Micul Paris, dar și pe cea din marele Paris.   

     

    GUST: Fructele și condimentele se așează uniform și lasă la iveală taninuri consistenți ce se diluați ușor spre final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru preparate din vânat, frigărui din carne de berbec și cașcaval picant.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8% Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Principele Radu Merlot este un vin creat pentru gusturi selecte, cu spirit regalist, care apreciază și eleganța inegalabilă a unui monosoi produs din soiul francez Merlot. Soiul provine din podgoria Tohani, unde o mică parte dintr-un hectar este ocupată de căteva rânduri cu soi Merlot, numite “via regală”.

     

    Strugurii sunt vinificați în stilul tradițional din Bordeaux, pentru a oferi un vin cizelat cu arome puternice de fructe supracoapte și esențe din lemn de baric.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchetul începe o defilare elegantă de arome clare de piper negru și roșu, fructe roșii ce ies în evideță prin prospețimea impecabilă de cireșe negre, vișine și mure coapte. Baricul își asumă meritul pentru condimente dulci, ierburi balsamice și rășină de brad.

     

    GUST: Câteva secunde sunt necesare pentru a simți licoarea mătoasă, fructele ce par să fi fost macerate în alcool, frunze de tutun din Lumea Nouă, note de vanilie și gudron. Finalul aduce taninurile schimbtate de maturare în butoi, iar post gustul este lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot corpolent merită savurat la mesele cu carne de porc, însă merită încercat și alături de carnea roșie. Gustul ușor picant se potrivește și la carne de pasăre și preparate cu ciuperci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - La Cetate Merlot 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de afaceristul german Carl Reh, în cunoscuta regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor, să reconstruiască vinăria și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri originare din Germania și Franța.

     

    La Cetate din 100% Merlot,  este pur, maleabil și potrivit pentru toate gusturile. Chiar și cele mai pretențioase evaluări îl pot coborâ cu greu de la înălțimea demnă de vin tânăr, puțin rebel, totuși aristocrat, manierat și din ‘familie bună’, cu origini în Lumea Veche.  

     

     

    ASPECT: Roșu cireș. O culoare fermecătoare pentru un vin select ce stă cu rafinament în sticla decorată cu elemente aurii, distinsă în orice împrejurate.

     

    MIROS: Fructe roșii și condimente. Acestea sunt aromele care anunță tânărul vin de Merlot, oferit de Crama Oprișor.

     

    GUST: Revin fructele, ce se dezvăluie a fi cireșe, mure și grepfrut roșu. Condimentele sunt cele care urmează, cu note de șofran și cuișoare. Finalul este marcat de tanini subtili și tonuri serioase de pielărie și tutun.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex din Merlot potrivit la mesele cu carne de porc la grătar, sau la cuptor, mâncăruri cu sosuri de usturoi, sosuri din ardei chilli, alte preparate cu condimente exotice, sau brânzeturi intens aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de maturare la sticlă de până la 5 ani).

     

  • Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Liliana este un vin frumos, asemenea chipului curat de pe etichetă, ce împarte farmece cu note de grepfrut și portocale roșii.

     

    GUST: Un Merlot vinificat lejer într-o licoare fructată, plăcută și răcoritoare, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul demidulce al acestui vin îl recomandă la deserturi: salată, plăcintă, tort și tot ce mai bun, cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă, pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică și maturarea de 15-18 luni. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni, sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

     

    MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci.  

     

    GUST: La gust, acest vin păstrează aromele fructate, ce se păstrează încă proaspete, gentile, în licoare cu textură densă, puternic și echilibrat, cu tanini șlefuiți de om și de timp. Post gust sec, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparate cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

  • Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Prestige - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Începând cu 1884 Administrația Domeniilor Coroanei, a promovat și a răspândit tehnici de viticultură, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C. (Denumire de Origine Controlată).

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roșu inchis cu reflexii de Burgundia.

     

    MIROS: Fructat, cu note lemnoase.

     

    GUST: Gustul dezvăluie o structură complexă a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanțe subtile de lemn prăjit, condimente și lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este nedespărțit de meniurile cu bucate din vită, viţel, vânat mare şi păsări de ţară. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Splash Merlot Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose somon.

     

    MIROS:  Un rose cu aromă catifelată de piersici, cireșe, căpșuni și zmeură.

     

    GUST: Un vin rose din Merlot, păstrează în gust o mare parte din caracterul fructat a soiului roșu cu origini franceze. Vinul este plin de viață, proaspăt, corpolent prin intensitatea aromelor de fructe roșii și taninilor diluați lăsați de struguri. Aciditate plăcută și post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitive fine, preparate din pește și brânzeturi cu trufe și ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Acest vin urmează maxima latină de pe etichetă și se deschide celor care au învățat să își trăiască viața și să simtă plăcere din experiențele de zi cu zi. Viva roșu este vin din soiul Merlot fructat complex, înzestrat cu arome de fructe și maturat (30% din acest vin a fost ținut minim 6 luni în barique-uri de stejar).

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Soiul Merlot oferă un buchet fructat, catifelat și prietenos, adaptat la terroir-ul din Mehedinți și, în același timp, rămas neschimbat printre vinurile rafinate, produse în orice stat din Lumea Veche, de sute de ani.

     

    GUST: Merlot-ul oferit de Vinarte are un profil aromatic construit din fructe roșii și negre, iar acest lucru este natural pentru un soi roșu de origine franceză. Mai mult de atât, strugurii fermentați în cuve din oțel cu drojdii selecționate, păstrează aromele de fructe negre și oferă taninuri cu astringență echilibrată, după stilul vinurilor din Merlot tradiționale, care au devenit foarte populare în ultimii 10-20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Înveselește mesele cu carne de porc și vită. Este potrivit și în meniuri cu condimente exotice, ierburi aromatice și gustări cu brânzeturi puternic aromate (bleu, gorgonzola, Roquefort)

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina Merlot, este un vin tânăr, obținut din soiul francez, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Un vin roșu rubiniu, intens și strălucitor, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Crama Vinarte ne oferă un vin din 100% struguri din soiul Merlot - pur și îmbogățit de tot ce poate aduce terroir-ul din Mehedinți și vinicarea tradițională: un buchet de arome de fructe de pădure, prune uscate, caramel și condimente.

     

    GUST: Corpul vinului este robust, aromele fructate și condimentele sunt dozate în masuri egale. Fructele aduc puțină dulceață și tanini rotunzi, ce îl fac să fie un demisec clasic, iar condimentele se ridică subtil în nas, aduc o căldură plăcută și un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparate din carne roșie, preparate tradiționale din carne de porc, vită și miel, vânat de talie mică, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

     

  • Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14% Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    Segarcea - Elite - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a Romaniei de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002 de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Filosofia brandului a oferit privilegiul de a avea pe sticla însemnele regale ale panglicii cu crini, alături de care se poate admira vinul roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: În gama Elite, Merlot este unul dintre cele mai darnice soiuri, care oferă prin natura sa, un parfum select, extras din flori, fructe roșii și condimente.   

     

    GUST: Pe bolta palatină se deschide buchetul de fructe roșii. Se simt aromele de fructe roșii cu aciditate plăcută și mai puține taninuri, ce oferă un post-gust mediu. Vinul este maturat parțial, timp de 6 până la 8 luni, în butoaie din stejar, aflate la a doua și a treia trecere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon şi cartofi la cuptor cu rozmarin.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3% Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Mosia Tohani - Principele Radu Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod dulce pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până azi.

     

    Principele Radu Chardonnay este un vin nou pentru toți cei care împărtășesc mândria de a fi român și plăcerea de a savura un vin prețios, tradițional sau modern, rezultat din muncă și viziune. Acest blanc de blancs a fost lansat în noiembrie 2019 și se alătură celorlalte vinuri cu prestigiu, create pe moșia din Tohani.

     

     

    ASPECT: Galben pai, intens și strălucitor.

     

    MIROS: O parte din natură, un colț de rai verde adus într-un vin nou-născut și înnobilat de florile de câmp, esențe din citrice, șofran, flori de vanilie și talc. În scurt timp, vinul se destinde și lasă împrejur arome încântătoare de miere de salcâm și flori de tei.

     

    GUST: Indubitabil, papilele gustative sunt seduse de aroma de citrice și flori, ce rămân câteva secunde, numai pentru a se retrage simetric ca un tonic – puțin sec și înțepător. Post gustul ne descoperă o aromă elegantă de baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Plăcintă sau risotto de ciuperci, brâzeturi moi (brie, mascarpone creme de fraîche), homar, scoici aburite și alte fructe de mare, meniuri cu carne de pasăre (pui, rață, curcan).

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

  • Segarcea - Prestige - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusa la 6 tone per hectar la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadã de un an de învechire la sticlã, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromã dominantã de fructe de pãdure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilã de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvãluie o structurã complexã a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prãjit, condimente şi lemn dulce.
  • Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1% Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

    Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.1%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un monosoi de Merlot, atent vinificat pentru a oferi un parfum relaxant și jovial de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Menestrel este maturat 16-18 luni în lemn de gorun românesc, iar acest proces se face simțit prin corpolența și aromele elegante. Vinul urmează linia aromatică a parfumului și dezvăluie gem de prune, ciocolată, cafea, piper și lemn exotic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 9 ani).

     

  • Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Rapsod este încă un exemplu al varietății de arome și fațete obținute din soiul Merlot în Crama Rotenberg. Degustarea începe cu un miros îmbietor de fructe roșii, ușor maturate.

     

    GUST: Vinul este catifelat, corpolent, cu arome de coacăze negre și cireșe cu note de vanilie și ciocolată. 50% din vin este maturat în butoaie din stejar, de aceea este catifelat și corpolent. Restul de 50% este nematurat și oferă fructuozitate și echilibru prin prospețimea adăugată ‘cupajului’.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă