Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
Filtru
 • Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

  Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13.2%

   

  VIN ROSE SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

   

  În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

   

  Pentru acest rose, mustul obținut din strugurii Merlot, este lăsat în contact cu pielița doar câteva minute, apoi este separat pentru a lăsa acel ton de culoare rose. Fermentația alcoolică a mustului are loc la temperatură controlată. în bazine de inox, fără cotact cu aerul.

   

   

  ASPECT: Rose foiță de ceapă roșie.

   

  MIROS: Proaspăt, sprinten, cu parfum bogat de flori și fructe roșii.

   

  GUST: Arome proaspete de trandafiri, violete și fructe roșii. Vinificarea în rose a acestui soi roșu păstrează o mineralitate și aciditate echilibrată, cu final savuros și răcoritor.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de preparatele ușoare de vară, pește oceanic și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7% Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%

  Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2012

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.7%

   

  VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

   

  În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

   

  Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

   

  MIROS: Un vin creat în stilul Rotenberg: elegant, surprinzător prin parfumul de flori, mai ales violete, urmate mirodenii dulci și note de grafit.

   

  GUST: La gust vinul revine la arome cunoscute de vișine, cireșe negre și prune afumate, cu note de piper și vanilie. În post gust se simte lemnul, ușor dulce, care a stat deoparte suficient timp pentru un vin maturat în butoaie arse.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine maturate cu mucegai nobil.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

 • Rotenberg - Notorius, Blanc de Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

  Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Merlot, cu arome de flori de tei, grapefruit si lime. Gust proaspat si vioi, sprijinit de o buna ciditate, cu accente de citrice, sambure de caisa si mere verzi. Baricat 3 luni in bariquri din stejar romanesc.
 • Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.375L, Alc: 14% Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.375L, Alc: 14%

  Vinul Cavalerului - Merlot 2014 - 0.375L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2014

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.

   

  Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).

   

  Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesul de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

   

  MIROS: Merlot aduce parfumul vinului creat să relaxeze simțurile și să le delecteze cu arome din amestec de fructe negre, fructe roșii și nuci.

   

  GUST: Aromele complexe ale buchetului se deschid ușor în pahar, apoi ajunse încet pe papile se dezvăluie a fi vișine, coacăze negre, note de vegetale uscate / pâmântii și lemn de stejar (în care a fost maturat vinul).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate gourmet cu rață la cuptor cu sos de merișoare, miel la cuptor, vită la grătar și, la sfărșitul mesei, o completare cu brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

 • Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%

  Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
  Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
  Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
  Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
  Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
  Continut de alcool : 14,5 % vol.
  Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
  Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.

  Degustare:

  Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
  roscate

  Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
  de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.

  Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
  dulci, astringenta delicata, post-gust prelung

  Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
  Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
 • Vinarte - Prince Mircea, Merlot Magnum 2000 - 1.5 L, Alc: 14%

  Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
  Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
 • Vinarte - Terase Danubiene - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
  SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
  VOL. ALC.: 13%

  ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
  MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
  GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
  ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
  TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
 • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Merlot 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

  Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
  Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.
 • BPHR - Mapu - Reserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13% BPHR - Mapu - Reserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%
  -15%

  BPHR - Mapu - Reserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

   

  Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă toate elementele necesare pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon și Carmenere din cupajul Mapu, al anului 2013.

   

  Mapu şi Mapu reserva sunt gamele de vinuri create pentru a împărtăşi tuturor din bogăţia pământului chilian. În limba străveche a populaţiei Mapuche, cuvântul împrumutat pentru numele acestui vin, Mapu, înseamnă pământ. Onorând acest pământ roditor, vinăria baronesei  Phillippine de Rothschild ne oferă un vin expresiv şi elegant, cu acele arome complexe, specifice stilului consacrat în Lumea Veche.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

   

  MIROS: Este puternic și complex, îmbinând elegant arome de fructe roșii și negre de pădure, completate cu note de lemn dulce și anason.

   

  GUST: De o corpolentă relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat și molatec, de o aciditate bine integrată, cu accente fructate (cireșe negre și frăgi). Sunt prezente şi note de ciocolată și pâine prăjită. Gustul final este intens, și lasă o senzație de prospețime.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru gurmanzi pasionaţi de carne roșie, frigărui din carne de miel, ceafă de porc la tavă, tocăniță de curcan cu ciuperci, biftec de vită sau ficăței trași la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, stă bine lângă brânzeturi moi și semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 39,27 RON

  Special Price 33,38 RON

  (-5,89 RON)
 • Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13% Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

  Crama Ceptura - Cervus Cept. rose, demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Primul lot de vin de la Crama Ceptura a fost oferit publicului în 2005, la un an după ce a fost construită crama în localitatea Ceptura, înconjurată de podgoriile Dealu Mare din județul Prahova. Pământul bogat și soarele care bate cu generozitate 14 zile în plus, în fiecare an, oferă struguri sănătoși din soiuri românești și soiuri cu origini în Europa de Vest.

   

  Pământul și condițiile meteorologice din Dealu Mare sunt asemănătoare cu cele din regiunea franceză Bordeaux. Alături de regiunea în care sunt cultivate soiurile cramei Ceptura, vinurile româneşti stau aproape de cele franceze și prin procesele tradiţionale sau ceva mai sofisticate, realizate cu ajutorul tehnologiei moderne.

   

   

  ASPECT: Roz-somon, limpede, strălucitor.

   

  MIROS: Parfumul acestui roze este obţinut din soiul francez Merlot, caracteristic pentru sensisbilitatea strugurilor şi aromele de fructe roşii, cum ar fi zmeura, completată în această varitate, de portocale şi note de vanilie.

   

  GUST: La gust, este proaspăt, fructat, mai dulce decât sugerează, dar şi puţin acidulat.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, merge de minune cu aperitive şi preparate din carne albă, peşte, ori salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13% Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Merlot e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.

   

  Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, rose-ul produs de Cramele Halewood, sub eticheta Floarea Soarelui, este un vin liniștit, din struguri roșii ai soiului francez Merlot. Strugurii Merlot s-au adaptat la condițiile din județele Prahova şi Buzău. Vinurile din această parte a României sunt apropiate de cele întâlnite în marile regiuni viticole din Franța. Asemănările continuă cu documentele care atestă existența culturilor de viță de vie în Dealu Mare, încă din secolele XIV și XV.

   

   

  ASPECT: Rose, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Parfum din flori, iarbă proaspăt cosită și fructe roșii de pădure.

   

  GUST: Revin aromele de fructe roșii de pădure (cireșe, zmeură, coacăze, fragi) - cele mai evidente, urmate de arome din flori și plante (violete, respectiv cicoare).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose clasic, de pus pe mesle cu salate și preparate ușoare din carne de pasăre.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C.

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă