Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 12.31% Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 12.31%

    Caraman

    Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 12.31%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.31%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    Podgoria Murfatlar se află aproape de cel mai mare port de la Marea Neagră, de aceea vinurile din această zonă ar fi ajuns în lumea întreagă din alte timpuri, cu alți zei. De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone.

     

    În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist. Cele mai cunoscute soiuri cultivate cu tradiție și vinificate cu tehnologie modernă pe Domeniile Caraman sunt următoarele: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Riesling. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificarea în demidulce aduce un buchet floral, primăvăratic, îmbogățit cu note de prune proaspete și zmeură.

     

    GUST: Textura înclină balanța spre notele dulci, ușoare, ce dau prospețime, ce duc simțurile într-o mică selecție de fructe roșii de pădure, coapte și suculente. Remanența lungă, dulce, este susținută și de taninii ce stau mai mult pe fundalul aromatic. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose savuros pentru gustări între mese și deserturi cu fructe: salate, plăcinte, torturi, prăjituri.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.

     

    Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Un rose de Merlot, demisec, relaxant, cu arome de zmeură și cîpșune, înconjurate discret de flori și adieri de grepfrut.  

     

    GUST: Un rose descris de vigoare si aciditate, cu note de fructe și minerale. Post gust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu homar, scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Merlot DOC 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Strugurii atent selecționați prin recoltarea manuală au fost vinificati după o tehnologie modernă, la temperatura de 28-30°C cu o macerare de trei săptămâni, obținând astfel o culoare intensă și arome desăvârșite. Maturarea are loc timp de 12 luni în baricuri de 225 litri din stejar european, perioada în care vinul fermentează malolactic și dezvoltă aromele.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis, cu tentă violet.

     

    MIROS: Un Merlot complex ce necesită o aerare pe îndelete pentru notele de vișine și prune, amestecate cu mirodenii, dezvoltate după maturarea în baric de stejar și învechire.

     

    GUST: Aerarea oferă și o textură mai relaxată, de intensitate medie, însă elegantă, cu tanini catifelați ce păstrează aceleași valuri de fructe roșii și mirodenii. Gustul final împresionează cu persistența aproape rustică a acestui soi roșu generic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai proaspăt Merlot creat în stilul lui Fiorenzo Rista este o recomandare excelentă la preparatele din carne albă cu sosuri cremoase, preparate tradiționale din bucătăria italiană (ușor condimentate, ce includ sosuri de tomate) și brânzeturi moi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Cheval Noir

    Cheval Noir - Saint Emilion AOC, Grand Gru 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cunoscută pentru prima dată sub numele de Cheval Noir în 1895, acestă proprietate este una dintre cele mai vechi din localitatea Saint-Émilion a regiunii Bordeaux. În 1937, domeniul care se numește și în prezent Château Cheval Noir a fost achiziționat de familia Mähler-Besse. Acest domeniu a fost prima afacere în vitcultură a familiei Mähler-Besse, iar astăzi podgoriile din care se produc vinurile Cheval Noir sunt dominate de soiul roșu Merlot, plantat în urmă cu peste 50 de ani, într-un sol bogat în straturi de nisip și minereu de fier.

     

    Vinurile Cheval Noir sunt produse și cu participarea lui Hubert de Boüard, un enolog reputat și co-proprietar al etichetei Château Angélus, un vin Premier Grand Cru Classé.

     

    Saint-Émilion din soiul Merlot, ce ocupă majoritatea parcelelor de pe domeniu, este un vin emblematic al brand-ului Cheval Noir. După ce strugurii sunt recoltați manual și transportați în cutii mici, urmează prefermentarea la rece (5°C), timp de 7 zile, apoi fermentarea alcoolică în cuve de capacitate redusă unde temperatura nu depășește valoarea de 28°C. Maturarea vinului are loc în butoaie din lemn de stejar franțuzesc timp 12-16 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchetul aduce note lungi de fructe roșii, armonizate de lemn ușor ars, note picante și o notă de vegetație pământie.

     

    GUST: Structura este rotunjită de maturare, dar păstrează bine și o parte din taninii vioi ce lasă o remanență lungă, ușor pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Merlot la mesele cu aperitive din mezeluri crud-uscate (prosciutto crudo), preparate din piept de rață afumat și biftec de porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16- 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 5 până la 10 ani).

     

    223,85 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Caraman

    Caraman - Baby D Rose Merlot DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    Podgoria Murfatlar se află aproape de cel mai mare port de la Marea Neagră, de aceea vinurile din această zonă ar fi ajuns în lumea întreagă din alte timpuri, cu alți zei. De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone.

     

    În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist. Cele mai cunoscute soiuri cultivate cu tradiție și vinificate cu tehnologie modernă pe Domeniile Caraman sunt următoarele: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Riesling. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificarea în demidulce aduce un buchet floral, primăvăratic, îmbogățit cu note de prune proaspete și zmeură.

     

    GUST: Textura înclină balanța spre notele dulci, ușoare, ce dau prospețime, ce duc simțurile într-o mică selecție de fructe roșii de pădure, coapte și suculente. Remanența lungă, dulce, este susținută și de taninii ce stau mai mult pe fundalul aromatic. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose savuros pentru gustări între mese și deserturi cu fructe: salate, plăcinte, torturi, prăjituri.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativa Rose Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Un vin de culoare roz-trandafiriu, fermecător și limpede.

     

    MIROS: Domeniul Averești ne oferă un rose proaspăt, cu arome spontane și intense, caracteristice soiului roșu cu origini franțuzești.

     

    GUST: Peste așteptările unui vin rose de masă, Nativa Merlot își începe povestea cu arome florale împletite armonios cu nuanțe de fructe de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest rose pentru mesele cu preparate din carne de pasăre și garnitură de legume, fructe de mare cu verdețuri aromate și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domeniile Prince Matei

    Domeniile Prince Matei - Prince Matei, Merlot Reserva DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Prince Matei se află în Dealu Mare, în jurul dealurilor Tegăneanu și Zorilor, pe o suprafață de 70 de hectare, plantată cu viță de vie bătrână de peste 40 de ani. Producția vinurilor Prince Matei a început în 1998, după aproape 25 de ani de activitate vinificatorul a înțeles că cele mai bune vinuri sunt obținute prin îngrijirea viței de vie și utilizarea tehnologiei moderne.

     

    Portofoliul Prince Matei este alcătuit din două game excepționale (Domeniile Prince Matei și Bistrot), completate de vinuri semnătură. Fiecare dintre cupajele și monosoiurile Prince Matei reprezintă acel mult dorit echilibrul între natură, om și tehnologie. 

     

    Pentru acest vin roșu strugurii sunt culeși manual, apoi sortați cu echipament optic. Macerarea cu pielițe este urmată de fermentarea alcoolică timp de 25 de zile în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. După fermentarea malolactică vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc cu capacitatea de 225L. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit în depozitul cramei timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un Merlot maturat, cu o structură complexă construită de aromele fructate de coacăze, mure, piper negru, cacao, cafea și vanilie.

     

    GUST: Catifelat, corpolent, cu tanini moi și astringență ce readuce notele delicate ale fructelor de pădure. Post gust lung, savuros, cu alcool bine întegrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu perfect la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv vânat, preparate tradiționale românești din carne de porc și brânzeturi maturate, cu arome intense.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă