SGR-Category

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
  • Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Rosso di Montalcino este produs din struguri Sangiovese, culeși manual din rândurile cele mai tinere ale domeniului Il Poggione. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, apoi baricat timp de 12 luni în butoaie mari din stejar franțuzesc și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Expresiv și rafinat, cu arome de vișine coapte, cireșe negre și prune, împletite cu note florale de violete și accente fine de condimente dulci, piper și lemn nobil.

     

    GUST: Generos și echilibrat, cu taninuri catifelate și o aciditate bine integrată. Fructele roșii și negre se contopesc cu nuanțe subtile de ierburi mediteraneene și o mineralitate discretă. Final lung, armonios și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu carne roșie la grătar, paste cu sos bogat, brânzeturi maturate sau preparate tradiționale italienești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14% Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Garrus rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, ROLLE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial la temperatură controlată în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Vinificarea are loc fără macerare, iar fermentația malolactică în butoi de stejar este stimulată prin batonnage în stil Burgundia de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu nuanţă somon şi reflexii aurii.

     

    MIROS: Complex și elegant, cu arome rafinate de fructe roșii coapte (căpșune, zmeură, cireșe), nuanțe discrete de citrice confiate și piersică albă, completate de accente florale fine și note subtile de condimente și vanilie.

     

    GUST: Textură catifelată și amplă, cu un echilibru perfect între prospețime și complexitate. Fructele roșii și albe se împletesc cu tonuri minerale, delicate atingeri lemnoase și o aciditate vibrantă. Final lung, sofisticat și persistent, cu eleganță remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegerea perfectă pentru cine rafinate, alături de homar, pește nobil, preparate asiatice fine sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    450,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Moet & Chandon - Sampanie brut rose Imperial miniatura - 0.2L, Alc: 12.5% Moet & Chandon - Sampanie brut rose Imperial miniatura - 0.2L, Alc: 12.5%

    Moet & Chandon

    Moet & Chandon - Sampanie brut rose Imperial miniatura - 0.2L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743.  La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.

     

    Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria numelui Moët (& Chandon). Șampania la care se taie dopul cu spada este o legendă atribuită lui Bonaparte, care obișnuia să celebreze cu șampanie Moët numeroasele sale victorii militare. 

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.

     

    Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de ambră, cu perlaj elegant, ce ridică natural la suprafața paharului.

     

    MIROS: Un buchet fermecător și plin de viață, câștigat din fructe roșii (căpșuni sălbatice, zmeură și cireșe), nuanțe din petale de trandafir și note de condimente (piper negru).

     

    GUST: Parfumul fructat și elegant este vestitorul unui cupaj clasic, realizat din trei mari soiuri proaspete, și alte vinuri, în proporție de 20 - 30%. Vinurile proaspete și cele de rezervă aduc arome bogate, delicate și consistente cupajului final. 

    Pinot Noir este un soi intens, Pinot Meunier este echilibrat, iar Chardonnay este elegant și exclusivist. Acest trio versat aduce un mix suculent din fructe de pădure (căpșuni, zmeură și coacăze), pulpă dulce de piersică și prospețime din petale de izmă, revigorată de o ploaie călduță de toamnă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vază pe care îl vedem la o masă cu preparate din rață, gâscă, brânză proaspătă de capră, mozzarella, mascarpone, salate și tarte irezistibile cu fructe roșii, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    102,83 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ruinart - Sampanie Blanc de Blancs - 0.375L, Alc: 12.5% Ruinart - Sampanie Blanc de Blancs - 0.375L, Alc: 12.5%

    Ruinart

    Ruinart - Sampanie Blanc de Blancs - 0.375L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.

     

    De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.

     

    Blanc de Blancs este un asamblaj delicat din soiul Chardonnay. Regele vinurilor franceze este reprezentat în această șampanie exclusivistă de culturile selectate din ani diferiți și cel puțin 20% vinuri de rezervă din ultimii doi ani.

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui. Strălucitor, luminos, cu efervescență persistentă.

     

    MIROS: Primul val aromatic aduce note de fructe proaspete, în special citrice coapte. Al doilea val aduce notele din flori și fructe cu pulpă albă (piersici albe).  

     

    GUST: Vinurile de rezervă și acele proporții de Chardonnay adus din culturile aflate la nord, în valea Vesle, își fac simțită prezența prin corpolență armonioasă, aromele proaspete de strugure alb, nectarine și citrice. Fnalul  aduce o aciditate slabă, persistentă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De la pahar la farfurie, acest blanc de blancs este un aperitiv excelent în zilele calde de vară și un vin pentru care preferă meniurile cu fructe de mare, crustacee, pește (biban de mare la disc) și tartar de doradă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    303,49 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ruinart - Sampanie Rose - 0.375L, Alc: 12.5% Ruinart - Sampanie Rose - 0.375L, Alc: 12.5%

    Ruinart

    Ruinart - Sampanie Rose - 0.375L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.

     

    De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.

     

    Pinot Noir este cultivat în Montagne de Reims şi Vallee de la Marne, este vinificat în alb iar 18-19% este vinificat în roșu pentru a oferi culoarea rose. Alte 20-25% din vin sunt procente ocupate de vinurile de rezervă, produse în ultimii doi ani. Amestecul de vinuri proaspete și baricate oferă arome pure și echilibrate, perfecte pentru o șampanie.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Parfumul denotă finețe și prospețime, cu arome principale de fructe exotice (guava, litchi), și fructe roșii mici (mure, cireșe, căpșune). În scurt timp își fac apariția și notele de trandafir și rodie proaspătă.

     

    GUST: Textura șampaniei este mătăsoasă și plină, dominată de rodie, guavă, litchi, grepfrut și mentă. Gust final lung, acidulat și floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Și alte note fructate așteaptă să fie remarcate alături de supă de legume gazpacho, creveți în sote de busuioc tailandez, friptură de vită tataki și file de miel cu cimbru. La desert, savurați șampania cu fursecuri macaroon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    303,49 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Spumant Caii de la Letea Vol. I, Babeasca Neagra Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.2% Sarica Niculitel - Spumant Caii de la Letea Vol. I, Babeasca Neagra Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.2%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Spumant Caii de la Letea Vol. I, Babeasca Neagra Rose Brut - 0.75L, Alc: 12.2%

    REGIUNE / ȚARĂ: SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCP NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.2%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.

     

    După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

     

    ASPECT: Culoare roz pal cu reflexii aurii, perlaj fin și persistent.

     

    MIROS: Aromă proaspătă, întreținută de fructe roșii de pădure - căpșuni, zmeură și coacăze - completate de note florale delicate și ușoare accente citrice. Se simt subtil nuanțe de pâine proaspăt coaptă datorită fermentației secundare, care adaugă complexitate și eleganță buchetului.

     

    GUST: Sec, revigorant, cu aciditate proaspătă și bine integrată. Gustul de fructe roșii este amplificat de un ușor caracter mineral, iar efervescența fină amplifică senzația de prospețime. Finalul este crocant, elegant și persistent, lăsând o impresie de delicatețe și rafinament.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu aperitive, salate cu brânzeturi proaspete, fructe de mare sau alte preparate ușoare și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18% Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%

    Martini

    Martini - Vermouth Extra Dry - 1L, Alc: 18%

    Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi s-au întâlnit în 1863 în orașul italian Torino și au ridicat o distilerie în micul orășel Pessione.

     

    Prima băutură creată în Pessione a fost Martini Rosso, urmat de Bianco, Extra Dry, Rosato, D’Oro și multe alte sortimente care au avut și au succes în orice colț al lumii. Povestea etichetei Extra Dry a început în 1890, anul în care fiul lui Rossi a lansat un vermut sec cu doar 30 de grame zahăr per litru.

     

    După aproape 10 ani, în ziua de anul nou 1900, Martini a lansat Extra Dry, vermutul pentru un nou secol. Scoarță și lemn, plante macerate și distilate, oferă aromele plăcute și echilibrul aromatic, iar zmeura proaspătă și coaja de lămâie asigură personalitatea unică a acestui vermut emblematic, produs după o rețetă încă secretă.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de mure, pepene galben, măr, lămâi și miere de salcâm.

     

    GUST: Aroma de măr domină papilele, urmată de stânjenel, lemn și aciditate echilibrată. Apar și note de mijloc din rădăcini care dau un gust sec.

     

    FINISH: Mediu, cu note din coajă de lămâie, măr cu scorțișoară și piersică.

     

    53,58 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Cadarca rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Cadarca rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Cadarca rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare. 

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii delicate.

     

    MIROS: Arome vibrante de fructe roșii de pădure, precum căpșuni și zmeură, însoțite de o ușoară notă vegetală și o subtilă condimentare specifică soiului.

     

    GUST: Proaspăt și crocant, cu o aciditate bine integrată. Notele de fructe roșii se regăsesc și pe palat, iar postgustul este ușor condimentat și persistent, evidențiind caracterul fin și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne albă, pește, fructe de mare sau salate proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Feteasca Regala DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aromă floral-fructată, cu note de flori albe, citrice, mere verzi și un ușor accent de miere. Caracterul floral este dominant, completat de mineralitate subtilă care adaugă eleganță.

     

    GUST: Sec, cu aciditate echilibrată și corp ușor. Aromele de flori și fructe se simt clar pe palatin, iar finalul proaspăt și persistent subliniază rafinamentul vinului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește la grătar, fructe de mare, salate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru acest vin fermecător de Fetească Neagră strugurii au fost recoltați manual la jumătatea lunii septembrie. După presare strugurilor mustul și cojile au trecut prin fermentare alcoolică și macerare în vase din inox cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul a fost tras în vase de lemn pentru fermentarea secundară (malolactică) timp de 6-8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Aromă intensă și complexă, dominată de fructe negre coapte, prune, mure și cireșe negre. Se simt note subtile de condimente, cacao, tutun și stejar fin, care adaugă profunzime și eleganță.

     

    GUST: Plin, rotund, cu taninuri ferme și bine integrate. Aciditatea echilibrată oferă prospețime, iar aromele de fructe negre și condimente se desfășoară pe palatin cu final lung și persistent, cu complexitate remarcabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu consistent, recomandat la friptură de porc la cuptor, sarmale și alte preparate tradiționale din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.

     

     

    ASPECT: Roz-pal.

     

    MIROS: Aromă proaspătă, explozivă, dominată de fructe roșii - căpșuni, zmeură și cireșe. Se disting note fine florale de trandafir și flori de câmp, completate de ușoare accente condimentate, asociate adesea cu soiurile Syrah și Cabernet Franc.

     

    GUST: Sec, cu aciditate vioaie și structură echilibrată. Fructele roșii proaspete se simt intens pe palatin, însoțite de o mineralitate discretă. Finalul este crocant, persistent și foarte revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose delicat pentru mesele cu salate mediteraneene, pește la grătar, fructe de mare sau sushi. Poate fi servit și ca aperitiv într-o seară caldă de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tinazzi

    Tinazzi - Cantine San Giorgio - Diodoro, Primitivo di Manduria DOP 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MANDURIA DOP - PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet generos, cu note de fructe negre coapte - prune, cireșe negre, mure - însoțite de accente de gem și stafide. Apar nuanțe subtile de vanilie, ciocolată și condimente dulci, tipice pentru Primitivo.

     

    GUST: Plin și corpolent, cu taninuri moi și rotunde. Vinul are o textură catifelată și o concentrație de arome impresionantă: fructe negre confiate, ciocolată amară și lemndulce. Finalul este lung, cald, ușor balsamic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate consistente - friptură de vită, miel, paste cu sos ragù sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Averesti

    Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui.

     

    MIROS: Aromă proaspătă, tipică soiului - mere verzi, pere și citrice, completate de note florale delicate. Se simt accente minerale și vegetale, care îi conferă autenticitatea terroirului.

     

    GUST: Sprinten, cu aciditate crocantă. Domină notele de fructe verzi și citrice, cu o textură lejeră și final proaspăt, vioi, cu ușoară mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv, alături de pește alb, fructe de mare sau salate ușoare. Este ușor de savurat și cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Traminer de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Traminer de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un monosoi vinificat tradițional în recipiente din oțel, fără influența lemnului de stejar. Lipsa aromelor lemnoase păstrează vinul proaspăt, intens și revigorant.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet intens, cu tipicitate florală și exotică. Notele dominante sunt de trandafir, lychee și miere, completate de accente de fructe tropicale și citrice dulci.

     

    GUST: Catifelat și expresiv, cu echilibru între aromele florale și cele fructate. Aciditatea este moderată și îi oferă prospețime, iar finalul este lung, persistent și seducător, cu note de fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Traminer echilibrat, potrivit cu preparate asiatice, ușor condimentate, fructe de mare, brânzeturi aromate sau deserturi pe bază de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9% Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Corcova

    Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Reserve Syrah 2017 este maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aromatic complex, cu straturi de fructe negre coapte - mure, afine și prune uscate - peste care se suprapun note de piper negru, cuișoare, vanilie și ciocolată amăruie, provenite din maturarea la baric.

     

    GUST: Textură catifelată, cu taninuri ferme, dar bine rotunjite. Corp plin, bogat în arome de fructe, susținute de accente condimentate și ușoare tonuri de lemn prăjit. Postgust lung, persistent, cu nuanțe de cacao și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin maturat, complex, recomandat  la mesele cu mușchi de vită la grătar, miel la cuptor cu ierburi aromatice, rață confiată sau brânzeturi maturate precum Pecorino și Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Corcova - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Corcova

    Corcova - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Proaspăt și vibrant, cu note de citrice (lime, grapefruit), fructul pasiunii, coajă de lămâie și iarbă proaspăt cosită. O mineralitate discretă completează registrul aromatic.

     

    GUST: Atac crocant și răcoritor, cu aciditate bine susținută. Aromele fructate și ierboase se prelungesc într-un final energic, cu tonuri citrice persistente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu pește alb la grătar, fructe de mare, scoici Saint-Jacques, paste cu sos alb sau salate de sezon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

     

    Fermecător prin nume și aromele sale complexe, soiul de struguri Shiraz este înconjurat de legende și povești adevărate: se spune că numele său vine din Iran, locul de origine este Franța, iar faima vinului obținut din acest soi vine din teritoriul îndepărtat al Australiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe roșii și negre (cireșe negre, vișine, coacăze), completate de condimente orientale, ciocolată și un discret ton afumat care aduce profunzime.

     

    GUST: Catifelat și echilibrat, cu taninuri moi și bine integrate. Aromele de fructe se împletesc cu nuanțe de piper, scorțișoară și ciocolată amară, oferind un gust final lung, condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant, potrivit la mesele cu tocănițe de vită, antricot sau coaste de vită la grătar, carne de vânat sau brânzeturi cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13% Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Chardonnay BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Acest Chardonnay varietal este produs din struguri culeși manual în lădițe de 10 kilograme la jumătatea lunii septembrie. La crama strugurii sunt desciorchinați și sortați cu atenție apoi răciți la 4°C. și lăsați la macerație peliculară timp de 2-3 ore. După această fază strugurii sunt presați pentru a se obține mustul ce este colectat și lăsat să se limpezească după metoda gravitațională. Fermentarea alcoolică are loc la 14°C. timp de minim 14 zile în cisternele din oțel inoxidabil ale domeniului Bogdan. Maturarea are loc cu drojdia fină în cisterne timp de minimum 2 luni, perioadă în care se face și batonaj zilnic.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Aromatic fin și elegant, cu note de pară coaptă, piersici și flori albe, la care se adaugă tușe subtile de unt, vanilie și migdale prăjite.

     

    GUST: Rotund și onctuos, cu textură catifelată. Echilibru între fructuozitate și o mineralitate delicată, completat de un final persistent, cremos și rafinat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pește gras (somon, ton), carne albă la cuptor, risotto cu fructe de mare, pui cu sosuri cremoase sau brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Folklore

    Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD NICOREȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC.  Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.

    Vinul de Băbească Neagră aduce pe etichetă o mască tradițională românească care simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul Anului Nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fetele virgine.

     

    Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Băbeasca este generoasă în arome de vișine, cireșe și prune uscate cu o notă de nuiele afumate.

     

    GUST: Este un vin ușor de băut, cu note simple - de vârf și de mijloc - dar elegant și plăcut. Ceva mai acidulat decât alte vinuri roșii, cu note fructate și taninuri ce se păstrează în post gust și dau impresia unui  tonic.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune la mesele cu carne de curcan și pui. Pentru o degustare ce pune în valoare aromele sale tonice, brânzeturile maturate sunt cea mai bună alegere.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă