Rom & Tequila - Cele mai noi
-
Bacardi
Bacardi - Rom Carta Blanca + 1 pahar - 0.7L, Alc: 37.5%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Actualul rom Carta Blanca are la bază aceeași metodă tradițională folosită de Don Facundo Bacardi y Maso în 1862 pentru a crea primul rom al companiei Bacardi.
Astfel, distilatul din melasă de trestie de zahăr este filtrat de două ori prin cărbune în timpul maturării de până la 12 luni în butoaie din stejar american. Bacardi Carta Blanca este popular oriunde se dorește un rom superior pentru cocktail-uri elegante.
ASPECT: Clar.
MIROS: Note sensibile de migdale prăjite și lime. În plan secund apar arome fine din alte fructe dulci și vegetale.
GUST: Aromele de vanilie, migdale și mirodenii, dezvoltate în butoiul din stejarul alb de origine americană.
FINISH: Lung, cu note de piper.
Pachetul conține sticla de rom Bacardi Carta Blanca, de 0.7L + 1 pahar din sticlă cu însemnele brand-ului Bacardi.
81,80 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bacardi
Bacardi - Rom Caribbean Spiced - 0.7L, Alc: 40%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Inspirată de familia ei de origine cubaneză, Noidys Herrera, maestrul în amestecuri din echipa Bacardi, a selecționat un un blen maturat premium, la care adăugat cele mai bune condimente și arome tradiționale din Caraibe. Pentru Carabbean Spiced a fost aleasă apă din nucă de cocos, zahăr din flori de cocos, suc proaspăt de ananas și rom maturat, amestecat cu vanilie și scorțișoară după rețeta clasică.
Această expresie este mai mult decât un simplu blend, este o băutură realizată în mai multe etape, ce includ amestecul romului cu condimente și filtrări. După ce romul este amestecat cu primele ingrediente stabilite are loc o primă filtrare pentru îndepartarea microparticulelor. Urmează al doilea amestec, atunci când sunt adăugate în rom scorțișoara de Saigon și vanilia de Madagascar, ce-a mai bună din lume. Amestecul este lăsat să se odihnească pentru a permite aromelor să fuzioneze, apoi este realizată ultima filtrare, care finisează claritatea și culoarea romului actual.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum de ananas caramelizat și nucă de cocos rumenită la cuptor ce aduc stilul aromatic al romurilor vechi din Caraibe.
GUST: Echilibrat și generos în mirodenii amestecate cu alcool ce încălzesc papilele și fac loc notelor suplimentare de lemn, dăruite de scurta maturare în butoaie din stejar.
FINISH: Lung, cald, cu note de scorțișoară, vanilie și turtă dulce cu mirodenii.
102,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Havana Club
Havana Club - Rom 7 yo - 0.7L, Alc: 40%
Havana Club este un rom autentic cubanez, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Trestia de zahăr, materia primă din care este produsă această băutură a fost adusă în Cuba, de spanioli, încă din secolul al XVI-lea.
Cubanezii sunt mândrii de băutura lor, produsă pentru prima dată în 1934 în Cárdenas, de o mică afacere de familie denumită Jose Arechabala S.A. După eliberarea companiilor naționalizate la începutul anilor ‘60, Havana Club a încheiat în 1993 un parteneriat cu marele producător francez Pernod Ricard.
Havana Club este produs prin distilarea unei melase de calitate superioară cu vâscozitate redusă. Distilatele sunt mai apoi alese de Maestrul Havana Club pentru maturare timp de 3 până la 15 ani în butoaie de stejar, sub atentă supraveghere. Acest brand de rom reprezintă Havana, cu fiecare bucată de pământ, fiecare stradă, fiecare notă muzicală, fiecare pas de dans, fiecare moment de bună dispoziție.
ASPECT: Ambră.
MIROS: Primul dintre romurile create pentru a fi savurate sec, Añejo 7 Anos (maturat 7 ani), este intrigant prin notele de dulceață și caramel infiripate de note complementare de fagure, cafea, puține condimente, fructe și biscuiți.
GUST: Bogat în note de lemn uscat și tutun, în special lemn de cedru, guava și frunze de banană cu și mai mult caramel.
FINISH: Fructat, cremos și complex.
114,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bacardi
Bacardi - Rom Spiced - 1L, Alc: 35%
Povestea Bacardi este la fel de populară ca romul produs pentru prima dată în 1862. Trecut prin revoluții, schimbări majore și eforturi admirabile de reinventare a unui brand legendar, născut în Cuba, Bacardi a prosperat în exil și în prezent oferă o gamă largă de romuri pentru toate gusturile.
Spiced este cel mai nou rom produs de Bacardi, ce ne dezvăluie o parte esențială din povestea sa fascinantă prin aromele șlefuite cu tradiție și pricepere.
Prin acest sortiment, Bacardi aduce un cadou tuturor celor care doresc blend-ul perfect de rom proaspăt și maturat în butoi din stejar american, ușor ars. Aromele principale de vanilie și condimente îl recomandă la mixurile exotice pe bază de rom premium.
ASPECT: Chihlimbar, cu ton auriu.
MIROS: Vanilie pe un fundal de arome dulci de prăjitură cu coacăze, stafide, scorțișoară și cuișoare.
GUST: Corp mediu, puțin dulce, dar și condimentat, într-o proporție plăcută ce aduce mereu în gând stilul amestecului subtil de arome exotice ale distileriei Bacardi.
FINISH: Finish mediu, cu note de piper negru, vanilie, condimente și caramel.
82,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Gold GB - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool
Înainte de apus este acel moment special când întunericul îmbrățișează lumina soarelui. Acest moment prețios i-a inspirat echipa Clase Azul să creeze Tequila Gold, un distilat de tip Joven (tânăr), obținut din amestecul a 3 loturi diferite. Blend-ul începe cu o tequila Plata (tequila proaspătă sau maturată scurt), apoi se alege o tequila reposado (odihnită), maturată în butoaie din stejar franțuzesc și, în final, este adăugat un lot de tequila Extra Añejo, maturat în butoaie americane de whiskey și finisat în butoaie de sherry.
ASPECT: Chihlimbar deschis, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfumul acestui blend este oferit de aromele delicate din suc dulce de agave, măr verde, coajă de portocală, smochine proaspete și note de migdale amestecate cu nucă.
GUST: Pe limbă aduce o textură echilibrată cu note de lemn ars, smochine, măsline verzi, ghimbir și ciocolată amară.
FINISH: Mediu, cu o notă lungă de lemn amar și astringență din fructe roșii de pădure.
2.089,39 RON -
Volcan
Volcan - Tequila Blanco Tahona - 0.7L, Alc: 38%
Volcan tequila este produsă din cele mai bune exemplare de agave albastre weber din Mexic. Agavele sunt cultivate și recoltate în văile și dealurile regiunii Jalisco, din apropierea vulcanului Tequila, care a erupt în urmă cu 200.000 de ani. Erupția vulcanului a lăsat în sol cenușa și a contribuit la fertilizarea solului pentru toată flora din zonă. Timp de generații, localnicii se ocupă de recoltarea plantelor de agave, asemenea celor folosite pentru această expresie premium.
Expresiile Volcano sunt produse din agave rumenite în cuptoare vechi, apoi stoarse într-o moară Tahoma, construită din piatră vulcanică, ce separă sucul de fibrele plantei. Sucul din agave este fermentat lent după care este distilat în instalații moderne.
Tequila Volcán de mi Tierra Blanco Tahona este produsă exclusiv din agave albastre cultivate în zonele joase, coapte lent în cuptoare tradiționale din cărămidă și lut, apoi zdrobite integral prin metoda Tahona, folosind roata de piatră vulcanică pentru a extrage sucurile bogate în arome. Fermentarea sucului are loc natural, fără aditivi, iar distilarea are loc în cazane de cupru, ceea ce oferă băuturii puritate și un profil aromatic complex, în care se împletesc note de agavă coaptă, citrice și migdale fine.
ASPECT: Clar, cu reflexii ușor verzui.
MIROS: Intens de agavă proaspătă, cu note delicate de citrice, grapefruit, lime și tușe vegetale, completate de accente minerale fine.
GUST: Catifelat și echilibrat, cu accente de piper alb, migdale crude și ierburi aromatice, evoluând armonios pe cerul gurii.
FINISH: Curat și elegant, cu o nuanță subtilă de piatră vulcanică care evocă terroirul unic din Jalisco.
844,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Reposado - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Pentru acest Reposado, tequila este maturată cu măiestrie timp de 8 luni în butoaie asezonate cu whiskey american, care oferă cele mai intense și sățioase arome. Tequila este apoi trasă în decantoare create din ceramică de artiștii mexicani din Santa María Canchesda. Vasul este sculptat, finisat și pictat cu motive tradiționale în albastru cobalt, ce aparțin populației antice Mazahua.
ASPECT: Auriu, cu reflexii intense.
MIROS: Decantorul aduce mai multă atenție băuturii și astfel se ridcă mai ușor aromele sirop din agave, vanilie, portocală zaharisită și lemn de stejar. Notele finale de scorțișoară și banană oferă o tentă exotică băuturii și mai multă apreciere pentru munca artizanilor mexicani.
GUST: Maturarea aduce notele onctuoase și intense de alune de pădure, unt de alune și vanilie. Condimentele sunt nelipsite prin notele de cuișoare și scorțișoară.
FINISH: Finalul este mediu, cu note de condimente și același sirop de agave ce întâmpină simțurile la început.
1.039,99 RON -
Mount Gay
Mount Gay - Rom Single Estate Series 2 GB - 0.7L, Alc: 55%
Mount Gay este unul dintre cei vechi producători de rom din lume. Un act juridic confirmă existenţa distileriei pe domeniul din Barbados încă din anul 1703. În cei peste trei sute de ani de existenţă, romul Mount Gay a devenit celebru graţie atât calităţii ingredientelor - a trestiei de zahăr folosite şi a apei filtrate de corali, cât şi a pasiunii celor care-l produc.
Mount Gay Single Estate Series 2 este produs din 100% melasă produsă în 2018 din trestie de zahăr cultivată în plantațiile din Barbados, St Lucy. Melasa cu un procent de 72% zahăr, este fermentată timp de 9 zile (față de cele 4 zile standard), urmată de o fermentare secundară ce oferă arome distincte de ananas și guava.
Aromele desosebite ale acestui rom premium sunt dezvoltate prin maturarea timp de 5 ani în butoaie de stejar american (Quercus Alba), asezonate cu bourbon.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii de cupru.
MIROS: Note de fructe tropicale coapte (ananas, guava), completate de vanilie, miere și accente fine de caramel și condimente dulci. Se simt și tușe subtile de lemn de stejar și nuci prăjite.
GUST: Textură catifelată, cu echilibru între dulceața fructelor exotice și notele de melasă, ciocolată și scorțișoară. Se dezvoltă straturi de cafea prăjită și citrice confiate.
FINISH: Lung și persistent, cu o eleganță dată de tonuri de stejar, condimente calde și un ecou fin de vanilie și fructe uscate.
2.453,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Patron
Patron - Tequila Reposado El Alto - 0.7L, Alc: 40%
Patron este unul din cele mai cunoscute nume dintre cele aflate în prezent în industria producătoare de tequila. Inițial, Patrón Tequila a fost produsă de distileria Casa 7 Leguas, una dintre cele mai vechi distilerii din Mexic. Din 1989 Patron a mutat operațiunile într-o distilerie nouă în statul mexican Jalisco, a dezvoltat gama de produse și a introdus o sticlă cu design aparte.
După schimbările din anii 1990 și 2000, Patrón tequila s-a poziționat ca o băutură premium, diferită de brand-urile populare pe piața nord-americană.
Tequila Patron este produsă 100% din cea mai bună varietate de agavă albastră Weber, recoltată din cel mai înalte părți ale regiunii Atotonilco El Alto, care a inspirat numele acestei ediții. După ce sunt recoltate doar cele mai bune plantele ajunse la maturitate, acestea sunt mărunțite cu piatră vulcanică antică, apoi coapte câteva zile în cuptoare de lut. Din distilarea platelor se obține expresia clasică Extra Añejo, maturată timp de patru ani și amestecată cu loturi de tequila Añejo și Reposado. Blend-ul final este o expresie a perfecțiunii aromatice, o inovație unică, realizată după cele mai înalte standarde de calitate.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Savuros, cu arome de agave dulci, fructe uscate și lemn rumenit.
GUST: Textura aduce pe papile aromele minunate de caise, vanilie, migdale și agave rumenite. Un gust excepțional și incomparabil la fiecare degustare.
FINISH: Rafinat, ușor dulce și perfect până la ultima picătură.
1.452,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Plata GB - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Clase Azul Plata este o tequila filtrată de trei ori pentru a oferi aromele proaspete și intense, specifice acestei variante. Ca de obicei, tequila este îmbuteliată într-un decantor cu forma unică, creat în acest caz din sticlă transparentă, prin care se poate observa băutura clară oferită de brand-ul mexican.
ASPECT: Clar, cu o ușoară tentă argintie.
MIROS: Arome proaspete de portocală, citronelă și mentă sălbatică. Deși Plata este puțin maturată, apar note de vanilie armonizate cu măr verde și ceai verde.
GUST: Pe papile aduce arome de vanilie, lămâie meyer, ce oferă mai multă dulceață, mentă proaspătă și doar o notă de guava verde.
FINISH: Scurt spre mediu, vegetal, cu alcool bine integrat.
593,55 RONStoc epuizat
-
Plantation
Plantation - Rom Barbados 5 yo - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Lotul de 5 ani este obținut din melasă fermentată până la patru zile și distilată în instalații clasice și instalații cu coloane duble, ce oferă baza pentru un rom delicat cu arome naturale, intense și potențial de maturare. În primii 3 sau 4 ani, butoaiele din stejar american sunt primele gazde ale acestui rom originar din Barbados. A doua maturare are loc în butoaiele din stejar franțuzesc ale Casei Ferrand și durează până la 2 ani.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Primele note sunt cele de patiserie, dar și tutun de pipă, urmat de note dulci de bezea. După o scurtă aerare se ridică și notele de șuncă, stafide negre și prune uscate.
GUST: Primele picături ajunse pe papile aduc note dulci-amărui din stejar rumenit. Notele de lemn ars sunt acoperite repede de fructe fierte și ceva rășină naturală.
FINISH: Mediu spre lung, cu note de ciocolată.
124,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nusa Cana
Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40%
Nusa Caña este un brand de rom tradițional indonezian. Istoria acestei băuturi este scrisă de la 1600, când a fost descoperită de marinariii olandezi pe insula Java. De atunci, romul indonezian produs din trestie de zahăr de calitate superioară a devenit popular în Europa și SUA, alături de coniac și romul caraibian.
Romul indonezian a devenit prima băutură alcoolică de lux cu popularitate internațională și un punct de referință în lumea romului. Brand-ul Nusa Caña (ce se traduce în Insula Romului), a fost creat de 4 prieteni, care au în comun pasiunea pentru rom indonezian, distracție și stilul de viață de pe insula Bali.
Romurile Nusa Caña sunt produse din melasă extrasă din trestie de zahăr javaneză, una dintre cele mai bune din insulele Indoneziei. La melasă este adaugată apă de ploaie locală, filtrată, și orez roșu, care dezvoltă drojdia sălbatică și începe fermentarea. Distilare are loc de două ori în alambicuri tradiționale rustice, care oferă un alcool cu arome intense. Urmează maturarea tropicală în butoaie din lemn de tec indonezian timp de 12 până la 24 de luni, apoi blend-ul cu alte loturi de rom, produse în coloane de distilare și maturate.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Arome robuste din prăjitură cu ananas condimentat și trestie de zahăr, completate cu note de cafea și ciocolată.
GUST: Un rom sec, condimentat, cu arome dulci și tropicale de ananas, cuișoare și nucșoară îndulcite cu suc din trestie de zahăr. Notele de cafea și cacao sunt prelungite cu o notă de ghimbir.
FINISH: Lung și sec, cu note de cafea, cacao, ghimbir și nucșoară.
97,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Plantation
Plantation - Rom 3 stele - 0.7L, Alc: 41.2%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Plantation 3 Stars este un tribut adus romurilor vechi din Caraibe, prin amestecul a trei loturi obținute din melasă de trestie de zahăr la distileriile din Jamaica, Barbados și Trinidad. Amestecul conține rom din Barbados nematurat, rom din Trinidad maturat 2-3 ani, rom din Jamaica nematurat și câteva procente de rom maturat 10 ani de la aceeași distilerie jamaicană.
ASPECT: Clar.
MIROS: Note delicate de zahăr brun, miere și boabe de cafea. După câteva minute de aerare apar și note de vanilie amestecată cu muguri de cuișoare.
GUST: Pentru început se simte un gust de biscuiți, apoi este dulce-amărui. Notele intermediare sunt cele de ciocolată neagră, bere americană (cu extracte din rădăcini, plante) și cremă de ouă.
FINISH: Scurt, cu tentă vegetală intensă.
68,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Zacapa
Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.
ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.
MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.
GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.
FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.
1.564,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat