Rom & Tequila - Cele mai noi
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 15 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 15 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Note de fructe, coajă de mandarină, caramel și tutun uscat.
GUST: Pe papile este delicios, plin și rotund. Aduce multă energie prin notele sofisticate de citrice, fructe confiate și condimente exotice, anunțate de anason în amestec cu piper negru.
FINISH: În final rămân notele tari de rom și câteva șoapte scurte din condimente uscate.
447,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Gold GB - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool
Înainte de apus este acel moment special când întunericul îmbrățișează lumina soarelui. Acest moment prețios i-a inspirat echipa Clase Azul să creeze Tequila Gold, un distilat de tip Joven (tânăr), obținut din amestecul a 3 loturi diferite. Blend-ul începe cu o tequila Plata (tequila proaspătă sau maturată scurt), apoi se alege o tequila reposado (odihnită), maturată în butoaie din stejar franțuzesc și, în final, este adăugat un lot de tequila Extra Añejo, maturat în butoaie americane de whiskey și finisat în butoaie de sherry.
ASPECT: Chihlimbar deschis, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfumul acestui blend este oferit de aromele delicate din suc dulce de agave, măr verde, coajă de portocală, smochine proaspete și note de migdale amestecate cu nucă.
GUST: Pe limbă aduce o textură echilibrată cu note de lemn ars, smochine, măsline verzi, ghimbir și ciocolată amară.
FINISH: Mediu, cu o notă lungă de lemn amar și astringență din fructe roșii de pădure.
1.938,25 RON -
Zacapa
Zacapa - Rom XO GB - 0.7L, Alc: 40%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa XO (Extra Old), este un amestec de romuri cu vârste diferite. Cel mai vechi rom din amestec are 26 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani. După ce este stabilit amestecul final, romul este tras din nou la maturat, în butoaie din stejar franțuzesc, folosite la păstrarea coniacului. Ultima perioadă de maturare oferă timp blend-ului să dezvolte un buchet intens, să fuzioneze aromele din toate romurile adăugate și să netezească punctele rigide cu ajutorul lemnului de stejar adus din Lumea Veche.
ASPECT: O sticlă plată și elegantă, cu litere aurii ce contrastează subtil cu romul limpede, de culoarea chihlimbarului.
MIROS: Zacapa XO prezintă un parfum de o complexitate atemporală. La început sau la sfârșit, note dulci de caramel prăjit, vanilie și cacao. Se simt ecouri ale aromelor venite din butoaiele folosite în procesul Solera (o piramidă a maturării de la butoi nou la cel vechi), completate de nucă caramelizată, alune prăjite, banane și ananas.
GUST: De la primele picături, licoarea dulce ca mierea deschide un evantai de arome. Se simt notele dăruite de caise, stejar, nucșoară, cafea și vanilie.
FINISH: Arome de scorțișoară și ghimbir lasă o impresie de lungă durată, ce vor fi asociate mereu cu locurile și oamenii care au fost parte din această experiență.
504,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Don Julio
Don Julio 1942 - Tequila Anejo - 1.75L, Alc: 38%
În 1942, tânărul Don Julio Gonzalez, a profitat de o ocazie rară pentru a pune în practică pasiunea sa pentru băutura tradițională tequila. Cu puțin ajutor, Don Julio și-a construit prima distilerie și s-a apucat de treabă. În 1987 tequila produsă de compania fondată de Don Julio, a primit numele acestuia și a devenit un brand mexican cunoscut în toată lumea.
În anii 1990 și 2000 distileria Don Julio a oferit lumii primele sortimente de tequila Blanco, Añejo, Real și Don Julio 1942. Celebrată în baruri, restaurante și cluburi exclusiviste, Don Julio 1942 este mai mult decât o tequila, este o alegere pentru cei versați în alegerea unei băuturi rafinate.
Această variantă este produsă în loturi mici și maturată minim 24 de luni. Don Julio 1942 este o băutură meșteșugită cu grijă pentru a aduce un tribut anului în care fondatorul și-a început activitatea în lumea fascinantă a producției de tequila.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Don Julio 1942 are un parfum elegant de ciocolată, caramel și scorțișoară, cu note lungi de stejar și agave rumenite.
GUST: Gustul aduce în prim plan esențe pământii și vegetale, îmbinate cu arome de lemn ars și vanilie.
FINISH: Mediu, dominat de tăria caracteristică distilatului din agave albastre.
3.872,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Patron
Patron - Tequila Reposado El Alto - 0.7L, Alc: 40%
Patron este unul din cele mai cunoscute nume dintre cele aflate în prezent în industria producătoare de tequila. Inițial, Patrón Tequila a fost produsă de distileria Casa 7 Leguas, una dintre cele mai vechi distilerii din Mexic. Din 1989 Patron a mutat operațiunile într-o distilerie nouă în statul mexican Jalisco, a dezvoltat gama de produse și a introdus o sticlă cu design aparte.
După schimbările din anii 1990 și 2000, Patrón tequila s-a poziționat ca o băutură premium, diferită de brand-urile populare pe piața nord-americană.
Tequila Patron este produsă 100% din cea mai bună varietate de agavă albastră Weber, recoltată din cel mai înalte părți ale regiunii Atotonilco El Alto, care a inspirat numele acestei ediții. După ce sunt recoltate doar cele mai bune plantele ajunse la maturitate, acestea sunt mărunțite cu piatră vulcanică antică, apoi coapte câteva zile în cuptoare de lut. Din distilarea platelor se obține expresia clasică Extra Añejo, maturată timp de patru ani și amestecată cu loturi de tequila Añejo și Reposado. Blend-ul final este o expresie a perfecțiunii aromatice, o inovație unică, realizată după cele mai înalte standarde de calitate.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Savuros, cu arome de agave dulci, fructe uscate și lemn rumenit.
GUST: Textura aduce pe papile aromele minunate de caise, vanilie, migdale și agave rumenite. Un gust excepțional și incomparabil la fiecare degustare.
FINISH: Rafinat, ușor dulce și perfect până la ultima picătură.
1.452,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Tequila Reposado - 0.7L, Alc: 40%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Pentru acest Reposado, tequila este maturată cu măiestrie timp de 8 luni în butoaie asezonate cu whiskey american, care oferă cele mai intense și sățioase arome. Tequila este apoi trasă în decantoare create din ceramică de artiștii mexicani din Santa María Canchesda. Vasul este sculptat, finisat și pictat cu motive tradiționale în albastru cobalt, ce aparțin populației antice Mazahua.
ASPECT: Auriu, cu reflexii intense.
MIROS: Decantorul aduce mai multă atenție băuturii și astfel se ridcă mai ușor aromele sirop din agave, vanilie, portocală zaharisită și lemn de stejar. Notele finale de scorțișoară și banană oferă o tentă exotică băuturii și mai multă apreciere pentru munca artizanilor mexicani.
GUST: Maturarea aduce notele onctuoase și intense de alune de pădure, unt de alune și vanilie. Condimentele sunt nelipsite prin notele de cuișoare și scorțișoară.
FINISH: Finalul este mediu, cu note de condimente și același sirop de agave ce întâmpină simțurile la început.
863,26 RON -
Matusalem
Matusalem - Rom 15 yo Gran Reserva GB - 0.7L, Alc: 40%
Matusalem & Company a fost înfiinţată în 1872 în Cuba, în oraşul Santiago, de Benjamin şi Eduardo Camp. Cei doi fraţi au ajuns pe malul Cubei după o călătorie pe mare din direcţia Europa, mai exact de pe coasta Spaniei. Reţeta secretă pe care aceştia au dezvoltat-o în Santiago de Cuba şi tehnica Solera, folosită iniţial de spanioli pentru a produce vinuri sherry şi brandy, le-a adus în scurt timp succes şi prosperitate.
La sfârşitul anilor 1950, când Fidel Castro a preluat controlul statului Cubanez, zilele brand-ului de rom au fost numărate. În anii 1990, familia Alvarez, aflată în S.U.A., reia controlul asupra brand-ului, iar din 2002, Matusalem s-a întors la originile sale cubaneze.
Romul Matusalem este produs în Republica Dominicană, din trestie de zahăr, procesată după metodele vechi şi o reţetă ştiută doar de maestrul distileriei. Maeştrii sunt descendenţi ai fondatorilor şi sunt dedicaţi să producă cele mai bune romuri pe care le maturează și le amestecă după metoda Solera.
ASPECT: Auriu închis, cu tonuri de chihlimbar.
MIROS: Gran Reserva este expresia de bază a brand-ului cubanez și este apreciat pentru aromele generoase de lemn, oferite de maturarea în butoaie din stejar.
GUST: Metoda Solera oferă aromă de lemn tare cât și onctuozitate ce îl aduce în topul romurilor ce pot fi consumate sec sau în cele mai sofisticate cocktail-uri (Old Fashioned, Daiquiri, Sex on the Beach).
FINISH: Lung, sec, astringent.
103,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Plantation
Plantation - Rom Original Dark Double Aged - 0.7L, Alc: 40%
În anii ‘90 Alexandre Gabriel, creatorul brand-ului de coniac Pierre Ferrand, din regiunea viticolă Cognac, și-a dus mai departe pasiunea pentru tehnicile vechi de producție a romului. Alexander a ales romuri din Caraibe și le-a oferit o notă personală prin dubla maturare în butoaie din stejar aflate pe domeniul Château de Bonbonnet din Ars, Franța.
În 2017, Casa Ferrand a achiziționat Distileria Indiilor de Vest din Barbados și a încheiat colaborări cu alte distilerii din Caraibe. Astfel a fost creat și brand-ul Plantation cu romuri venite de la distilerii recunoscute în statele caraibiene.
Bogăția și autenticitatea etichetei Plantation Original Dark este oferită de blend-ul cele două romuri produse în Jamaica și Barbados. În cele două state, romul este obținut prin distilarea în alambicuri clasice, respectiv coloane de distilare, ce oferă un produs final mai rafinat și mai puternic. Romurile sunt maturate individual la distileriile de origine, apoi sunt aduse în sud-vestul Franței, unde sunt unite și maturate pentru a doua oară în butoaie din stejar local.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Note din boabe de piper negru, cuișoare, scorțișoară, vișine, prune și melasă. În plan secund se remarcă o parte din notele lăsate de lemnul tare de stejar, coajă de stejar, frunze, piatră uscată și puțin ceai.
GUST: Primele note sunt cele din stafide de struguri albi și ananas uscat. Notele de mijloc sunt picante și minerale. Ultima parte a degustării aduce un profil aromatic mai sec.
FINISH: Lung, condimentat.
79,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sierra
Sierra - Lichior con Tequila Tropical Chilli - 0.7L, Alc: 18%
Sierra Tequila este un brand de tequila ce aparține companiei Borco-Marken Import, din Germania, cu sediul în Hamburg. Tequila Sierra a apărut pe piața din Europa încă din 1981, atunci când a fost prezentată publicului din state vorbitoare de limba germană.
Producția pentru acest brand are loc în Mexic, la distileria cu același nume din statul Jalisco, orașul Guadalajara. Toți cei din echipa Sierra produc tequila cu spirit și tradiție mexicană, completată de rigoarea și lipsa oricărui compromis, două calități pe care le au în comun cu partenerii germani, pentru a oferi tuturor cele mai bune sortimente de tequila din agave pure.
Sierra Lichior Con Tequila Tropical Chilli este obținut din baza tequila blanco la care se adaugă aromă 100% naturală din fructul pasiunii amestecată cu aromă de mango și o cantitate mică de ardei iute chilli, specific Mexicului.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Arome de fructe exotice, ierburi aromate și uscate.
GUST: Ușor dulce, mulțumită aromelor din fructul pasiunii, onctuos prin aroma de mango și condimentat de ardeiul iute mexican.
FINISH: Mediu, condimentat.
86,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
The Demon's Share
The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 12 yo - 0.7L, Alc: 41%
The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.
După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.
Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 12 ani de maturare un profil aromatic luxuriant și intens.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii de mahon.
MIROS: Cald și bogat, cu arome de fructe exotice uscate, măr caramelizat și pere zemoase amestecate cu portocală, cacao și tutun.
GUST: Rădăcină din lemn dulce, scorțișoară și vanilie, cu ierburi armonizate de citrice, cacao și tanini delicați.
FINISH: Un rom puternic și rafinat, cu un echilibru aromatic prezent și în notele finale de cafea și cardamom.
302,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Clase Azul
Clase Azul - Mezcal Durango - 0.7L, Alc: 44%
Clase Azul este un producător de distilate tradiționale din Mexic ce oferă publicului produsele sale în sticle și decantoare unicat. Pentru toate expresiile de distilate Clase Azul mexicanii aleg cele mai bune exemplare de agave ce au nevoie de 6-8 ani pentru a ajunge la maturitate.
Plantele sunt tăiate și lăsate timp de 72 de ore în cuptoare vechi, construite din cărărmidă, pentru a se rumeni și a oferi mai multă dulceață aunci când sunt stoarse. Sucul extras din agave este fermentat apoi distilat de două ori pentru a se obține cel mai pur alcool.
Plin de personalitate, distinct și frumos, toate trei într-un singur decantor. Clase Azul Mezcal Durango este obținut din agave Cenizo, originare din nordul Mexicului, statul Durango. Solul bogat în minerale și apa din izvoare naturale oferă plantelor arome complexe, extrase prin metode artizanale antice ce aduc tribut băuturii tradiționale mezcal.
ASPECT: Clar, cu reflexii argintii.
MIROS: Citric și vegetal, prin note de lime, măsline verzi și condimente, unde răzbat tușe aproape insesizabile de cuișoare bine uscate.
GUST: Corpolență medie, cu note de alune, zahăr brun, miere, lemn pătruns de distilat și ciocolată cu vișine.
FINISH: Fructat și condimentat.
1.966,97 RONStoc epuizat
-
Flor de Cana
Flor de Cana - Rom Centenario 18 yo GB - 1L, Alc: 40%
Istoria Flor de Caña începe cu Alfredo Francisco Pellas Canessa, un tânăr aveturier din Italia. Investițiile inițiale legate de Nicaragua și goana după aur din California au dus la o nouă afacere fondată în 1890. Francisco a construit distileria Flor de Caña în Nicaragua, la poalele vulcanului San Cristóbal.
Distileria de rom a fost o idee de succes, iar timp de 130 de ani, descendenții afaceristului italian, au păstrat afacerea după numeroase piedici puse de om și natură: accidente aviatice, război, naționalizări, cutremure și erupții vulcanice.
Astăzi, romurile Flor de Caña sunt produse tradițional de Licorera de Nicaragua, iar în ultimii ani brand-ul din Nicaragua a fost premiat la competiții internaționale. Toate expresiile devin unice prin efectele naturale ale vulcanului San Cristóbal, cel mai activ dintre toate cele aflate în Nicaragua. Solul vulcanic este fertilizat constant de cenușa aruncată în atmosferă, apa este îmbogățită de minerale infiltrate în sursele subterane, iar clima aduce temperaturi ridicate, benefice pentru chimia dintre rom și butoaiele din stejar în care este maturat.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Arome splendide de alune și nuci glazurate în caramel dulce și sărat.
GUST: Cei 18 ani de maturare în butoaie din stejar aduc un profil robust, consistent, cu arome de vanilie și condimente.
FINISH: Note scurte de caramel și condimente calde.
280,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Nusa Cana
Nusa Cana - Rom Spiced - 0.7L, Alc: 40%
Nusa Caña este un brand de rom tradițional indonezian. Istoria acestei băuturi este scrisă de la 1600, când a fost descoperită de marinariii olandezi pe insula Java. De atunci, romul indonezian produs din trestie de zahăr de calitate superioară a devenit popular în Europa și SUA, alături de coniac și romul caraibian.
Romul indonezian a devenit prima băutură alcoolică de lux cu popularitate internațională și un punct de referință în lumea romului. Brand-ul Nusa Caña (ce se traduce în Insula Romului), a fost creat de 4 prieteni, care au în comun pasiunea pentru rom indonezian, distracție și stilul de viață de pe insula Bali.
Romurile Nusa Caña sunt produse din melasă extrasă din trestie de zahăr javaneză, una dintre cele mai bune din insulele Indoneziei. La melasă este adaugată apă de ploaie locală, filtrată, și orez roșu, care dezvoltă drojdia sălbatică și începe fermentarea. Distilare are loc de două ori în alambicuri tradiționale rustice, care oferă un alcool cu arome intense. Urmează maturarea tropicală în butoaie din lemn de tec indonezian timp de 12 până la 24 de luni, apoi blend-ul cu alte loturi de rom, produse în coloane de distilare și maturate.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Arome robuste din prăjitură cu ananas condimentat și trestie de zahăr, completate cu note de cafea și ciocolată.
GUST: Un rom sec, condimentat, cu arome dulci și tropicale de ananas, cuișoare și nucșoară îndulcite cu suc din trestie de zahăr. Notele de cafea și cacao sunt prelungite cu o notă de ghimbir.
FINISH: Lung și sec, cu note de cafea, cacao, ghimbir și nucșoară.
97,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Zacapa
Zacapa - Rom Royal Solera Gran Reserva Especial GB - 0.7L, Alc: 45%
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa, locul în care a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea așezării. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la o altitudine de 2300 de metri.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva este un rom premium, creat printr-o metodă unică de maturare, ce combină tradiția cu inovația. Acesta este rezultatul unui amestec de romuri cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani, maturate folosind sistemul Solera, un proces în care romurile mai tinere sunt amestecate cu cele mai vechi, asigurând o consistență și complexitate remarcabile. În plus, înainte de îmbuteliere, romul este maturar suplimentar în butoaie de stejar franțuzesc, utilizate anterior pentru maturarea coniacului. Această etapă adaugă o profunzime și o finețe aparte băuturii.
ASPECT: Culoare mahon intens, cu reflexii aurii și arămii.
MIROS: Arome complexe și elegante de caramel ars, vanilie, nuci prăjite, ciocolată neagră și fructe uscate (stafide și smochine). Subtonuri subtile de scorțișoară și cuișoare completează profilul aromatic, oferind o impresie de rafinament și echilibru.
GUST: Atac rotund și catifelat, cu note bogate de caramel, ciocolată și fructe confiate. Se simt accente de nuci prăjite și condimente dulci, precum scorțișoara și cuișoarele, care adaugă complexitate și profunzime. Textura este cremoasă, iar echilibrul între dulceață și condimente este desăvârșit.
FINISH: Final lung și elegant, cu note persistente de caramel, ciocolată și nuci prăjite.
1.564,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat