BLACK FRIDAY 2025
-
Distilleries et Domaines de Provence
Noix de la Saint Jean - Lichior din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%
Noix de la Saint Jean este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. Zona Forcalquier oferă numeroase plante folosite de distilerie în producția băuturilor de tip vermut, pastis și absint.
Peisajul în care se află distileria oferă resurse naturale ce includ numeroase plante și fructe folosite în producția băuturilor de tip lichior, vermut, pastis și absint.
Lichiorul din nuci Noix de Saint Jean, este numit astfel după obiceiul producătorului de a culege nucile Dauphine înainte de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, atunci când sunt încă verzi. Aroma intensă și profilul aromatic bogat, este obținut din amestecul aromei de nuci cu mirodenii (nucșoară, scorțișoară și cuișoare).
ASPECT: Roșu închis după culoarea vinului din care este produs. Învechirea la sticlă închide culoarea băuturii într-un maro-teracotă.
MIROS: Parfumul este dominat de nuci, condimente și fructe confiate.
GUST: Aroma principală a acestui aperitiv clasic, francez, este definită de uleiul natural și notele de lemn amestecat cu mirodenii. Aciditatea și dulceața naturală a lichiorului sunt bine echilibrate, de aceea textura aduce o consistență mare atât la miros cât și la gust.
FINISH: Astringența nucilor și a taninilor oferă un gust final demisec, lung și plăcut.
87,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ginsanity
Ginsanity - Premium Dry Gin White Truffle - 0.5L, Alc: 42.5%
Michael și Dagmar Frangenberg sunt doi oameni curioși, care au avut ocazia să exploreze aromele ginurilor produse în toate colțurile lumii. Cei doi au observat că multe ginuri sunt delicioase când sunt amestecate cu apă tonică după rețeta clasică G&T, dar puține sunt la fel de plăcute fără nici un amestec.
Aceștia au pornit o afacere pentru a produce propriul gin care ai aibă cel mai bun gust atunci când este savurat sec și l-au denumit Ginsanity. Distileria în care aceștia își produc ginurile se află în Germania, orașul Cologne, districtul Braunsfeld. Fiecare sortiment Ginsanity este produs cu pasiune și multă atenție într-un alambic de cupru de 100 de litri, construit după cerințele fondatorilor de artizani specializați în aparatură de distilare.
Ginsanity White Truffle este un gin unic, ce are la bază aromele clasice completate de un ingredient extravagant: trufe albe de Alba. Acest soi de ciupercă albă este originar din orașul Alba, nordul Italiei, și se găsește foarte rar din cauza perioadelor de secetă extinsă.
ASPECT: Clar.
MIROS: Alături de ienupăr este aroma de trufă albă și ierburi uscate, pământii, completate de citrice și condimente revigorante.
GUST: Gustul fructelor de ienupăr este echilibrată de aroma prețioasei ciuperci albe, ce păstrează tonul vegetal uscat înaintea tușelor de lime și ardei.
FINISH: Mediu, uscat, cu note de ierburi amărui ce păstrează prospețimea ginului.
229,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vecchia Romagna
Vecchia Romagna - Brandy Riserva 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43.8%
Încă de la 1700, familia Buton a început să producă distilate în Franța și a fost furnizor al casei imperiale în timpul lui Napoleon Bonaparte. După ce Napoleon a plecat de pe tronul Franței familia Buton s-a mutat în Italia, în regiunea Emilia-Romagna, unde a găsit soiurile de struguri și climatul necesar pentru a desăvârși arta distilării respectând vechea rețetă de familie începând cu anul 1830. După mai bine de 100 de ani, familia Buton a hotărât să ofere o identitate italiană propriului distilat și astfel a apărut în 1939 Vecchia Romagna Buton Brandy.
Etichetele Vecchia Romagna sunt produse după o metodă proprie, cu know-how și experiență de peste 200 de ani. Distilarea are loc după două tehnici diferite: în prima fază este distilare discontinuă (metoda franceză) unde vinul este încălzit 8-10 ore în alambicuri Charentais, timp în care se colectează în butoaie doar partea de mijloc a distilatului, cea mai pură. Urmează distilarea continuă în instalații înalte (coloane), unde se obține alcool fin și pur într-o perioadă scurtă de timp.
Riserva 18 ani este un blend de distilate atent selecționate, maturat minim 18 ani în baricuri din stejar adus din Franța, apoi în butoaie mari realizate din stejar de Slavonia. După maturarea îndelungata în aceste tipuri de butoaie expresia de 18 ani este finisată în butoaie asezonate cu vin roșu italian Amarone din podgoria Valpolicella, regiunea Veneto.
ASPECT: Chihlimbar deschis, strălucitor.
MIROS: Note condimentate, arome din frunze de tutun, eteri din fructe uscate și note mai îndrăznețe de nuci și smochine. Profilul aromatic prezintă arome clasice din vinuri europene de tip sherry, port și marsala.
GUST: Delicat și intens, cu o textură ce exprima fructe galbene zaharisite, fructe macerate în alcool și note de condimente, în special scorțișoară, ardei iute pimento și cuișoare. Notele complexe din frunze de nuc și tutun uscat ies în evidență, la fel și cele de cafea și vin fortifiat de madeira.
FINISH: Ultima maturare în butoaie de vin Amarone din Valpolicella aduce astringența clasică a taninilor din soiuri roșii, ce aduce o mare parte din structura aromatică și oferă echilibru acestui brandy.
728,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purity Vodka
Purity - Vodka Connoisseur 51 Reserve BIO - 0.7L, Alc: 40%
Purity Vodka este produsă în Suedia, la distileria gazduită de fortăreața Ellinge, veche din secolul XII-lea. Maestrul distilator Stefan Magnusson a lucrat timp de 10 ani pentru a perfecționa procesul tradițional de distilare și a dezvoltat un gust unic pentru fiecare distilat.
Metoda de producție implică o distilare multiplă a alcoolului (de 34 și 51 de ori), prin încălzirea înceată a ingredientelor. Distilarea lungă și repetată, la temperaturi scăzute, are loc în alambicuri din cupru de 600 de litri, ce o oferă un alcool cu proprietăți unice mulțumită reacțiilor moleculare ale cuprului, ce pare să nu aibă egal în industria mondială a producătorilor de băuturi alcoolice.
În timpul celor 34 sau 51 de distilări maestrul trebuie sa ‘taie’ cu pricepere partea cea mai bună a vaporilor de alcool și să o colecteze pentru a oferi o vodcă intensă și aromată, de calitate superioară.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aromă proaspătă de săruri și piatră (granit) și apă minerală pură ce potolește tăria alcoolului.
GUST: Revigorantă, catifelată, cu o savoare subtilă oferită de puțin zahăr și săruri cu un ton pământiu.
FINISH: Scurt, cald și sec.
159,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jelinek
Jelinek - Palinca capsuni - 0.5L, Alc: 42%
Republica Cehă este cunoscută pentru regiunile istorice în care se produc băuturi alcoolice încă din secolul al XVI-lea. Una dintre aceste regiuni este Moravia (Vizovice), unde se află distileria lui Rudolf Jelinek din 1894. După 40 de ani de la fondare, Jelinek a început exportul produselor din Vizovice către state din Europa.
În ultimii ani Rudolf Jelinek a devenit un grup de brand-uri, și-a diversificat gamele, a sporit cantitățile de băuturi exportate și a devenit mai cunoscut la nivel internațional.
Căpșunile sunt fructe populare în Cehia, de aceea au fost alese pentru a crea o băutură ce aduce aroma unui compot cu un gust mai tare decât preparatul clasic. Căpșunile crescute anual în Cehia, sunt macerate în alcool apoi distilate.
ASPECT: Clar.
MIROS: Parfum proaspăt de fructe și vegetale.
GUST: Pălinca din căpșuni Senga Sengana este o băutură produsă de distileria Rudolf Jelinek pentru cei care doresc gustul tipic al verii, suplimentat de tăria distilatului. Aroma proaspătă și rafinată recomandă această palincă pentru consum sec, dar poate fi și baza pentru cocktail-uri cu brandy.
FINISH: Mediu spre lung. Fructat.
60,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
EPC - Alain Edouard
EPC - Sampanie Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. EPC este un brand de șampanie creat de Edouard, Jérôme și Camille, trei prieteni care s-au întâlnit în 2018 uniți de pasiunea comună pentru această băutură. Cei trei au pornit afacerea și au decis să își producă șampanie prin implicarea viticultorilor în toate fazele de producție. Fondatorii au ales să menționeze pe etichetele fiecărei sticle de șampanie terroir-ul din care provin strugurii, anul culturii și viticultorii care au produs lotul de șampanie respectiv.
Șampaniile EPC sunt produse din struguri Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Fie că sunt realizate cupaje sau vinuri dintr-un singur soi, producătorii fac o selecție a strugurilor și folosesc doar mustul ravac. Pentru a diferenția foarte bine profilele organoleptice ale șampaniilor EPC, producătorii au diferite perioade de maturare pentru fiecare etichetă: minim 36 de luni pentru Blanc de Noir, 60 de luni pentru Grand Cru și 144 de luni pentru Vintage Premier Cru.
Blanc de Blancs este o șampanie produsă de EPC și asociația vinificatorilor din Avize. Cele trei soiuri din cupaj (24% Chardonnay, 28% Pinot Noir, 48% Meunier) sunt recoltate din zonele Sézannais, Vitryat și Valea Marne, unde vița de vie este hrănită de solul compus din argilă, nămol argilos și calcar din Cretacicul Superior. Vinificarea este făcută cu fermentare malolactică în cisterne din inox și maturare de minimum 19 de luni.
ASPECT: Galben-pai, cu inflexiuni aurii. Perlaj fin și persistent.
MIROS: O șampanie impresionantă, cu note de iod, fructe uscate și fructe galbene răscopte.
GUST: Perlajul face deliciul și este completat de textura onctuoasă, fructată și revigorantă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă și perfectă pentru mesele cu pește, în special barbun grecesc cu unt de salvie, dar și risotto cu ciuperci stridie.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
242,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1987 - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
565,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest Prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8ºC.
41,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metaxa
Metaxa - Angels Treasure Single Cask Strength GB - 0.7L, Alc: 42.5%
Metaxa Angels' Treasure este o nouă creație a Casei Metaxa. Inspirat dintr-un fenomen aparte ce se petrecere in pivnițele din Attica, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis a realizat un amestec de o complexitate neîntrecută. Pentru că băuturile fine sunt maturate în butoaie de stejar, evaporarea este un fenomen natural, cunoscut ca „Angels' share“ (partea îngerilor).
În pivnițele întunecate ale Casei Metaxa din regiunea Attica, Grecia, condițiile climatice sunt diferite de cele obișnuite în cazul altor băuturi alcoolice. Umiditatea este scăzută, iar temperaturile sunt moderate pe tot parcursul anului. Aceste condiții au un efect specific asupra procesului de evaporare al băuturii.
În Grecia îngerii iau o cantitate mai mare de apă decât de alcool, lăsând în urma lor o adevărată comoară: un amestec mai concentrat și cu o paletă de arome mai intense.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: O comoară de arome adunate într-un singur buchet, provocator și exotic prin aromele de prune și smochine uscate, nucșoară, scorțișoară uscată și stejar uscat.
GUST: Condimentele sar pe papile alături de anason stelat și sunt îmblânzite de dulceața stafidelor aurii și a siropului de struguri.
FINISH: Condimente dulci și o tușă caldă de ardei.
892,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glenfiddich
Glenfiddich - Scotch Single Malt Whisky Orchard Experiment GB - 0.7L, Alc: 43%
Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători din lumea whisky-ului autentic, cu rădăcini în Scoția, țara care a devenit sinonim pentru această băutură. Pentru Glenfiddich povestea începe în 1886, cu William Grant, care timp de 1 an și-a construit propria distilerie împreună cu familia sa, apoi a denumit-o Glenfiddich (din galeză "Valea Cerbului").
De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de război, prohibiție și criză. Cu toate schimbările parcurse într-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, păstrează neatinsă tradiția, autenticitatea și respectul pentru whisky-ul scoțian, precum și respectul pentru moștenirea lui William Grant.
Departe de convenții și dispus să încerce ceva nou pentru gama experimentală, maestrul Brian Kinsman a ajuns în Somerset, unde s-a întâlnit cu Matilda Temperley, colegă de breaslă și maestrul distilator la fabrica de cidru și distilate a familiei sale. Explorând locurile și produsele, Brian a avut ideea să aleagă câteva butoaie în care a fost ținut Somerset Pomona, o băutură produsă din amestecul unui distilat de mere cu suc de mere. Astfel, prin maturarea finală a unui single malt în butoaie de Somerset Pomona a fost creat Orchard Experiment, cu un profil aromatic deosebit, dulce și fructat.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Baza aromatică cu arome de malt și stejar este echilibrată cu revigorante de note mere coapte.
GUST: Pe papile aduce arome din flori de măr, mere proaspete, miere și note lemnoase de măr și stejar.
FINISH: Fructat, cu o notă de măr rumenit la cuptor și lemn verde.
246,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Valco
Valco - Palinca Premium prune - 0.7L, Alc: 50%
Valco, actuală Distiland Maramureș SA face parte din grupul Herman Jansen și oferă o gamă diversă de distilate cu etichetă proprie, dar și alte distilate ce aparțin companiei olandeze.
În 2020 producătorul din Maramureș a fost premiat cu medalia de aur Qudal în urma studiului de piață cu privire la calitatea produselor, desfășurat de compania ICERTIAS - International Certification Association.
Dintre băuturile tradiționale românești produse cu dedicare și tradiție în Maramureș vă prezentăm palinca premium obținută din suc de prune fermentat și dublu distilat. Profilul aromatic fructat și natural este dezvăluit atunci când băutura este răcită ușor și savurată înainte de masă.
ASPECT: Clar, în sticlă incoloră îmbrăcată în papură dantelată ce îi oferă un aspect rustic.
MIROS: Note subtile de prune macerate.
GUST: Aromă de prune și distilat rafinat, ușor sec.
FINISH: Mediu. Fructat.
100,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
El Jimador
El Jimador - Tequila Blanco Agave - 0.7L, Alc: 38%
Brand-ul de tequila El Jimador este denumit astfel după 'Jimadores', cei care se ocupă de tăierea și recoltarea agavelor albastre Weber pe terenurile din statul mexican Jalisco. Fiecare Jimador este pregătit din tinerețe de familie și prieteni pentru a ajunge un maestru în această meserie și a da mai departe din experiența sa cu fiecare generație.
Pentru tequila Jimador sunt plantate agave albastre ce au nevoie 6 până la 8 ani pentru a ajunge la maturitatea dorită. Pe măsură ce plantele se dezvoltă Jimadores își folosesc unealta numită 'coa', pentru a tăia frunzele celor mai bune specimene. După această fază, piña (inima plantei cu formă de ananas), este zdrobită, iar sucul este fermentat câteva zile în cuve deschise.
Distilarea sucului se face de două ori pentru a obține un produs clar, rafinat, o bază potrivită pentru maturare. În funcție de perioada de maturare și butoaiele din stejar folosite, echipa El Jimador obține diferite loturi de tequila: unele puțin maturate, cum ar fi Silver, altele bine maturate, cum ar fi Reposado și Anejo.
ASPECT: Clar.
MIROS: Distilat fin cu note de citrice.
GUST: Fructe și condimente echilibrate de note vegetale.
FINISH: Cald și condimentat, cu notă de agavă albastră.
80,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cointreau
Cointreau - Lichior Noir - 0.7L, Alc: 40%
Lichiorul Cointreau este creația lui Adolphe Cointreau, un cofetar inspirat de era Revoluției Industriale franceze, care a decis să extindă afacerea de familie cu o gamă de lichioruri. În scurt timp, i s-a alăturat fratele sau Edouard-Jean Cointreau, iar în anul 1857 apare în documentele distileriei prima rețetă a faimosului lichior de portocale.
În 1885, Édouard Cointreau a reușit să creeze un lichior perfect echilibrat, de trei ori mai concentrat și mai puțin dulce decât cele existente la acea vreme. Cu acest produs, compania Cointreau s-a făcut remarcată în perioada Belle Époque. Începând cu anii 1920, compania a ajuns într-o perioadă de maturizare prin popularizarea mărcii și exportul produselor la nivel mondial.
De zeci de ani, distilatorii Cointreau folosesc aceleași tehnici de producție, date mai departe de fiecare generație. Pentru expresiile Cointreau sunt selectate portocale cu arome intense, din diferite soiuri și sunt realizate amestecuri de ingrediente ce oferă produsului final un gust perfect echilibrat. Pentru alcoolul fin, distilatorii folosesc 19 alambicuri din cupru, asemănătoare cu cele folosite de Édouard Cointreau acum mai bine de un secol.
ASPECT: Chihlimbar-auriu, clar.
MIROS: Din parfumul concentrat se ridică notele de vârf din portocală zemoasă și mandarine. Urmează notele de mijloc din ciocolată neagră și vanilie.
GUST: Aromă intensă de portocală, marmeladă și portocală amară amestecată cu șofron, vanilie și aromă finală de piele nouă, ulei de alune și cel mai rafinat coniac Rémy Martin. Cointreau Noir este un ingredient rafinat pentru cocktail-uri, unde aduce intensitate, oferă echilibru, profunzime și prospețime.
FINISH: Suc de portocală dulce și portocală amară de Sevilia.
146,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Beluga
Beluga - Vodka Noble GB + 1 pahar - 0.7L, Alc: 40%
Primul lot de Beluga a fost produs în 2002 și a fost numit Noble. Prima creație este de multe ori cea mai dragă, de aceea echipa din distileria Mariinsk, a folosit cereale curate și apă pură și rece din izvoare milenare ale Siberiei, pentru a obține în cele din urmă o vodcă fină și nobilă. Ingredientele naturale alese cu grijă pentru acest sortiment sunt trecute printr-un sistem de filtrare cu trei faze de purificare.
După filtrare, Beluga Noble este pusă la păstrare timp de 30 de zile. Toate aceste procese, parcurse de distilatul de vodcă ajută la evaporarea mirosului și eliberarea aromei bogate ce va deveni gustul inconfundabil marca Beluga Noble.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aproape neutru, discret și atrăgător.
GUST: Noble oferă tăria specifică unui distilat de vodcă, acompaniată de dulceață din cereale, miere și extract de susai.
FINISH: Delicat, echilibrat și scurt.
Pachetul conține sticla de vodcă Beluga Noble, de 0.7L + 1 pahar din sticlă cu însemnele brand-ului Beluga.
274,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jelinek
Jelinek - Palinca caise - 0.5L, Alc: 42%
Republica Cehă este cunoscută pentru regiunile istorice în care se produc băuturi alcoolice încă din secolul al XVI-lea. Una dintre aceste regiuni este Moravia, ce include orașul Vizovice, unde se află distileria lui Rudolf Jelinek din 1894. După 40 de ani de la fondare, Jelinek a început exportul produselor din Vizovice către state din Europa.
În ultimii ani Rudolf Jelinek a devenit un grup de brand-uri, și-a diversificat gamele, a sporit cantitățile de băuturi exportate și a devenit mai cunoscut la nivel internațional.
Printre cele mai cunoscute produse ale distileriei Rudolf Jelinek se află pălinca de caise, o băutură tradițională din Cehia, cu origini vechi și în alte state europene. Pălinca Rudolf Jelinek, obținută din caise crescute în livezile din Moravia, urmează rețeta veche și procesele adaptate la tehnologia modernă: este distiliată de trei ori și lăsată la maturare minim 12 luni în butoaie din lemn pentru dezvolta arome intense.
ASPECT: Clar.
MIROS: Palinca Jelinek are un parfum fructat, simplu, dăruit de caisele coapte și zemoase.
GUST: Așa cum era de așteptat, palinca Jelinek este dominată de aroma fructată a caiselor, urmată de un ton amar. Gustul puțin amar este dat de taninii rezultați din distilarea pulpei de caise alături de sâmburii lemnoși.
FINISH: Lung. Fructat și plăcut.
60,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1994 GB - 0.7L, Alc: 40%
Nismes Delclou este un nume strâns legat de regiuni și personalități din istoria Franței, încă de la începutul secolului al XVII-lea. Una dintre primele familii care a produs armagnac este Nismes, căreia i s-a alăturat mai târziu descendenți ai muschetarului Charles de Batz, cunoscut sub numele d’Artagnan, apoi generațiile familiei Delclou.
Meșteșugul acestei băuturi a apărut în familia Nismes încă din secolul al XVII-lea, însă prima unitate de producție și pivnița au fost construite la 1832, în regiunea Nouvelle-Aquitane, localitatea Nérac.
În prezent, Nismes Delclou este unul dintre produsele ce aparțin companiei Armagnac Castarède, iar podgoriile se află în centrul Gasconiei, în trei departamente, la sud-vest de regiunea viticolă Bordeaux. Această varitate de coniac este produsă din patru soiuri de struguri: Ugni Blanc, Colombard, Folle Blance și Baco. După vinificare are loc distilarea în alambicuri din cupru, maturarea în butoaie din stejar și blend-uri din loturi speciale, realizate de un maestru cu experiență de peste 20 de ani.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe bază de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
452,06 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Santa Teresa
Santa Teresa 1796 - Rom Solera GB - 0.7L, Alc: 40%
Santa Teresa este un rom produs pe domeniul cu același nume, construit în 1796 în Valea Aragua, Venezuela. Peste războaie, revoluții și invazii, pe hacienda Santa Teresa a continuat producția de cafea, cacao și zahăr din trestie cultivată local. Produția de rom a început în 1830 sub administrarea lui Gustav Julius Vollmer, un german care s-a stabilit în Venezuela și s-a căsătorit cu o localnică. În prezent, descendenții lor se ocupă de producția de rom și alte activitați de pe domeniul Santa Teresa.
Maestrul distileriei, Nestor Ortega, dezvoltă în tihnă aromele acestui rom prin metodele de producție artizanală. În fiecare sticlă se află un blend final din romuri păstrate în 30 de butoaie, șlefuit prin maturare 100% după metoda Solera. Această metodă de maturare, inventată de spanioli în secolul al XV-lea, este folosită pentru a echilibra profilurile aromatice ale romurilor tinere, proaspete, cu aromele romurilor maturate în butoaie din stejar.
Eticheta 1796 a fost creată la inițiativa lui Alberto Vollmer Herrera în 1996, pentu a sărbători bicentenarul domeniului. Distilarea și maturarea romului este făcută cu toată priceperea și experiența dobândită după 200 de ani de activitate pe domeniul Santa Teresa.
ASPECT: Chihlimbar roșiatic, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum de fructe confiate și macerate, completate cu o notă de lemn tare.
GUST: O textură opulentă, robustă, cu arome de alune, piele nouă, vanilie, scorțișoară, ciocolată neagră, prune și note de miere cu piper.
FINISH: Fructele roșii și condimentele încălzesc papilele cu o persistență impresionantă.
295,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Grey Goose
Grey Goose - Altius Vodka - 0.7L, Alc: 40%
Grey Goose este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de vodcă premium din lume și provine din Franța, regiunea Cognac. Distilatul este obținut din culturi de grău din regiunea agricolă Picardie și apă naturală din izvorul comunei Gensac-la-Pallue, aflată în sud-vestul țării.
Grâul pur și apa curată de izvor sunt singurele ingrediente pentru vodca clasică Grey Goose, iar distilarea urmează cinci pași respectați pentru fiecare lot, fără compromis. Pentru cei care doresc vodcă diferită de varianta clasică, Grey Goose oferă o gamă constantă de șase băuturi cu diferite arome, dar și ediții limitate.
Inspirat de măreția și frumusețea sălbatică a Alpilor francezi, Grey Goose Altius este oferit publicului într-o sticlă unicat, ce recreează atmosfera montană. Pentru această ediție vodca este răcită și filtrată la temperatura scăzută de - 24°C. Efectul natural al acestei metode de îmbuteliere este apariția fulgilor de gheață cristalină în interiorul sticlei, asemenea fulgilor formați pe munte la cele mai mari altitudini. Grey Goose Altius este îmbuteliat manual, iar la baza sticlei prezintă piscurile miniaturale ale Alpilor scufundați în vodca pură.
ASPECT: Clar.
MIROS: Grey Goose Altius este diferită de eticheta clasică. Mirosul este delectat de un parfum complex, cu minerale delicate, note seducătoare de mere verzi și un ton verde-pământiu din pădurile falnice alte peisajului montan.
GUST: Pe papile aduce corpolență, echilibru și eleganță prin notele de portocale și cele din pâine de casă, caldă, abia scoasă din cuptor.
FINISH: Finish-ul este lung, cu o notă de pâine caldă.
515,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Glengoyne
Glengoyne - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Departe de brațul legii, în 1820, George Connell începe să producă distilat la ferma Burnfoot, aflată în Dumgoyne, la nord de Glasgow. În 1833, fondatorul a obținut licență de producție și astfel a aparut whisky-ul numit Glenguin. În decursul anilor George a mărit producția, a folosit resursele naturale ale zonei, iar urmașii săi au ținut pasul cu tendințele industriei de whisky.
Producția a fost triplată în timpul boom-ului din anii 1960. În anii următori tradiția și istoria îndelungată au adus popularitate brand-ului, iar în 2003 afacerea Glengoyne a fost achiziționată de familia Macleod. Pentru că turba lipsește din Dumgoyne, whisky-ul single malt Glengoyne este produs din cel mai bun orz, uscat în aer liber și distilat în instalații cu funcționare continuă.
Deși distileria Glengoyne este la fel de veche ca multe altele din Scoția, aceasta se diferențiază prin durata mai mare necesară unei distilări complete. Ritmul este mai încet, dar distilatul este de foarte bună calitate. Maturarea loturilor Glengoyne are loc în butoaie spaniole asezonate cu sherry în Jerez, atent selectate și pregătite de echipa distileriei înainte de a-și găsi locul în depozit, pe pământ, unde sunt protejate de pereții vechi din piatră.
ASPECT: Auriu, clar și strălucitor.
MIROS: Dulce, cu arome de caramel și floricele din porumb. Sunt prezente și note de alune cu mere verzi, proaspete, ce se dezvoltă încet.
GUST: Clar, cu arome de mere, ierburi, stejar fin și note de lemn dulce. Puțină apă în pahar dezvăluie note de ulei obținut din semințe de in și migdale.
FINISH: Note dulci și malț.
171,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Eristoff
Eristoff - Vodka Red - 0.7L, Alc: 20%
Vodca Eristoff este originară din Georgia și a fost produsă pentru prima dată în 1806 de Prințul Ivane Eristavi (Eristoff) al Ducatului de Racha. Brand-ul Eristoff este recunoscut prin grafica lupului, un animal reprezentativ, aflat la baza folclorului georgian despre numele străvechi al țării ce se traduce în ”tărâmul lupului”, în mare parte datorită populației de lupi gri ce dăinuie și astăzi în pădurile Georgiei.
Vodca Eristoff Red este produsă din 100% cereale, triplu distilate într-un alcool filtrat prin cărbune după o metodă stabilită în secolul al XVIII-lea în Rusia.
Aromele fine ale alcoolului filtrat sunt completate cu o infuzie de fructe de porumbar (sloe berry). Pigmentul și pulpa din porumbar oferă băuturii o culoare roșie elegantă și un profil aromatic fructat și ușor astringent.
ASPECT: Roșu.
MIROS: Parfum intens de fructe de pădure macerate în alcool fin.
GUST: Eristoff Red oferă arome fructate, dulci-amărui, dominate de porumbar și zmeură.
FINISH: Mediu, cu note fructate astringente.
43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
