BLACK FRIDAY 2025

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă
  • Etereo - Tequila Extra Anejo - 0.7L, Alc: 40% Etereo - Tequila Extra Anejo - 0.7L, Alc: 40%

    Etereo

    Etereo - Tequila Extra Anejo - 0.7L, Alc: 40%

    Din 1996, fondatorul Etéreo, Hamade Nasser a avut viziunea unui brand de tequila ce oferă moștenirea generoasă a Mexicului în Europa. Această viziunea a fost materializată printr-o gamă de tequila ultra premiu, creată după rețete unice. Expresiile Etéreo sunt născute din agavă crescută în pământul din Jalisco, îmbogățit de mineralele vulcanului Tequila timp de câțiva mii de ani. În completarea solului este climatul cald ce oferă un profil aromatic unic agavei, de aceea regiunea are Denumire de Origine Tequila (DOT).

     

    Fiecare etichetă Etéreo este rezultatul a 6 faze de producție. Totul începe cu recoltarea agavei de către maeștrii numiți Jimador, care folosesc unelte ascuțite pentru a tăia frunzele și a păstra doar inima în formă de ananas (piña). Toată cantitatea de piña este rumenită în cuptoare tradiționale din cărămidă, dar și în autoclave din oțel inoxidabil, pentru a se activa substanțele din plantă ce transformă carbohidrații în zaharuri fermentabile. După cocere agava este zdrobită la o moară tahoma, unde o roată mare din piatră zdrobește materia vegetală pentru a se extrage sucul dulce ce va fi fermentat alcoolic, cu drojdii adăugate, timp de 12 zile.

     

    Distilarea are loc în alambicuri din oțel, iar procesul este repetat pentru a oferi mai multă claritate aromei de agavă. În prima distilare se obține un alcool cu 20% volum, iar la a doua distilare de rectificare, ce durează 3-4 ore, alcoolul are o tărie de aproape 55% volum. În final, Tequila Etéreo este maturată în butoaie din stejar Lomousin sau în butoaie din stejar alb american, asezonate cu bourbon. Reposado este maturat între 2 si 12 luni, Añejo stă în butoi între 12 și 24 de luni, iar Extra-Añejo este desăvârșită de stejar timp de peste 3 ani.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Discret, cu o notă vegetală, dulce.

     

    GUST: Arome de agave coapte și stejar alb, completate cu o notă de miere.

     

    FINISH: Lung, cu o notă caldă de zahăr brun.

     

    1.597,20 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Eristoff - Vodka Gold - 0.7L, Alc: 20% Eristoff - Vodka Gold - 0.7L, Alc: 20%

    Eristoff

    Eristoff - Vodka Gold - 0.7L, Alc: 20%

    Vodca Eristoff este originară din Georgia și a fost produsă pentru prima dată în 1806 de Prințul Ivane Eristavi (Eristoff) al Ducatului de Racha.

     

    Brand-ul Eristoff este recunoscut prin grafica lupului, un animal reprezentativ, aflat la baza folclorului georgian despre numele străvechi al țării ce se traduce în ”tărâmul lupului”, în mare parte datorită populației de lupi gri ce dăinuie și astăzi în pădurile Georgiei.

     

    Vodca Eristoff Gold este produsă din 100% cereale, triplu distilate, la care se adaugă caramel și puțină vanilie. Aromele rafinate și pure ale acestei băuturi sunt oferite de filtrarea prin cărbune după o metodă stabilită în secolul al XVIII-lea în Rusia.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Arome intense de cereale dulci, unt și note de vegetale ușor uscate.

     

    GUST: Se simte din nou untul care aduce aroma de carmel dulce și note de mijloc condimentate.

     

    FINISH: Persistă puțin, dar aduce valuri de zahăr brun și distilat fin.

     

    43,56 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Grey Goose - Vodka illuminated Aurora 2023 - 1.75L, Alc: 40% Grey Goose - Vodka illuminated Aurora 2023 - 1.75L, Alc: 40%

    Grey Goose

    Grey Goose - Vodka illuminated Aurora 2023 - 1.75L, Alc: 40%

    Grey Goose este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de vodcă premium din lume și provine din Franța, regiunea Cognac. Distilatul este obținut din culturi de grău din regiunea agricolă Picardie și apă naturală din izvorul comunei Gensac-la-Pallue, aflată în sud-vestul țării.

     

    Grâul pur și apa curată de izvor sunt singurele ingrediente pentru vodca clasică Grey Goose, iar distilarea urmează cinci pași respectați pentru fiecare lot, fără compromis. Pentru cei care doresc vodcă franceză diferită de varianta clasică, Grey Goose oferă o gamă constantă de șase băuturi cu diferite arome, dar și ediții limitate.

     

    Vodca Grey Goose poate fi savurată sec ori în cocktail-uri elegante, cum ar fi: Bloody Mary, Black Russian, Bohemian Goose, Caipiroska, Cosmopolitan, Cherry Collins și multe altele.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Tare, dulce și curat, cu parfum de lămâie și nucă de cocos.

     

    GUST: Vodca are o textură rafinată și cremoasă. Dulce și puțin amară. Se înfiripă ușor o notă de condiment.

     

    FINISH: Finish-ul este lung, cald și cremos. Ultimele picături dezvăluie și o notă de anason dulce.

     

    543,05 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metaxa - Brandy 7 stele + 1 pahar - 0.7L, Alc: 40% Metaxa - Brandy 7 stele + 1 pahar - 0.7L, Alc: 40%

    Metaxa

    Metaxa - Brandy 7 stele + 1 pahar - 0.7L, Alc: 40%

    Încă din 1888, Casa Metaxa urmărește obținerea unei băuturi unice, de culoarea ambrei.

     

    Savurează gustul unic al vinurilor Muscat din insula Samos, al distilatelor de vin învechite și al extractelor de plante mediteraneene într-o băutură cu un gust foarte fin.

     

    Descoperă gustul echilibrat cu arome fructate, specific METAXA 7 Stele simplu, cu gheață sau în cocktailuri.

     

     

    ASPECT: Culoare de ambră, cu reflexii de cupru. 

     

    MIROS: Piersici coapte, prune și flori uscate.

     

    GUST: Bogat, cu note dulcegi de fructe coapte și caramel.

     

    GUST FINAL: Prelung, generos, cu un final fructat.

     

    Pachetul conține sticla de brandy Metaxa 7 stele de 0.7L + 1 pahar de sticlă cu picior.

     

    77,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bombay Sapphire - Gin Premier Cru Murcian Lemon - 0.7L, Alc: 47% Bombay Sapphire - Gin Premier Cru Murcian Lemon - 0.7L, Alc: 47%

    Bombay

    Bombay Sapphire - Gin Premier Cru Murcian Lemon - 0.7L, Alc: 47%

    Bombay Sapphire este un brand de gin lansat în 1987 şi distribuit de către Grupul Bacardi. Ginul Bombay este produs în Anglia, în Hampshire, la distileria construită pe locul unei mori vechi, numită Laverstoke. Cel mai fin gin necesită cele mai bune ingrediente, de aceea maestrul Ivano Tonutti se ocupă de selecția celor 10 plante și fructe rare folosite pentru a infuza alcoolul în instalațiile distileriei din Hampshire.

     

    Prin coșul de cupru perforat, plasat în instalațile originale din anii 1830, dar și în instalații moderne de 12.000 de litri, sunt infuzate arome naturale, intense din vegetale proaspete. Sunset este inspirat de aromele soarelui care apune și fructele mângâiate de acesta. Alături de ingredientele clasice, eticheta Premier Cru Murcian Lemon aduce în plus aromele din lămâi spaniole Fino, mandarine și portocale dulci Navel din Murcia.

     

    Acest gin este creat pentru a aduce tribut calității ingredientelor și priceperii artizanilor implicați în producție. Toate aromele extrase cu muncă manuală și multă răbdare oferă prospețimea și energia naturii de pe coasta Mediteranei.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Parfum de citrice și condimente uscate.

     

    GUST: Textura suplă, cu arome intense din cojide citrice uscate la soare, portocale zemoase și piper negru. Note de flori, pin și dropsuri de lămâie completează profilul aromatic exuberant al etichetei Premier Cru Murcian Lemon.

     

    FINISH: Citrice amărui și fructe uscate, picante.

     

    121,49 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Botanist - Dry Gin - 0.2L, Alc: 46% The Botanist - Dry Gin - 0.2L, Alc: 46%

    The Botanist

    The Botanist - Dry Gin - 0.2L, Alc: 46%

    THE BOTANIST este un gin super-premium, produs artizanal pe insula Islay, din arhipelagul Hebrides, aflat în nord-vestul Scoției. Ginul este parte din istoria locului, de aceea, Botanist este produs în faimoasa distilerie Bruichladdich, construită în 1881.

     

    Baza ginului THE BOTANIST este compusă din cele 9 plante clasice pentru acest tip de băutură. Alături de cele 9, sunt adăugate încă 22 de plante unice de pe insula Islay. Din această perspectivă, THE BOTANIST este o expresie rară a tot ce înseamnă inimă și suflet pentru vechiul teritoriu scoțian.

     

    THE BOTANIST este și un testimonial al culturii, filosofiei și pasiunii oamenilor care știu meșteșugul unei băuturi excepționale.

     

     

    ASPECT: Un gin clar, într-o sticlă cu etichetă minimalistă și text în relief cu numele plantelor folosite la producție.

     

    MIROS: Parfumul dăruit de acest gin este echivalentul unui spectacol vizual creat de Aurora Borealis - învăluie simțurile cu aromele plantelor aproape primordiale ale insulei scoțiene. Botanist proiectează o compoziție rară de mentol dulce, mentă, lemn de primăvară, ienupăr, coriandru cu note de anason, lămâie și coajă de portocală.

     

    Mirosul aduce și un buchet de flori primăvăratice, miere de ciulini, nucă de cocos, mentă sălbatică și alte vegetale proaspete.

     

    GUST: Gustul este bogat și moale; rece atunci când ajunge pe papile, apoi cald și absolut pur, mulțumită alcoolului fin. Un gin cu toate atributele unei băuturi deosebite, create cu plante alese, după o rețetă unică.

     

    FINISH: Finalul aduce o notă de condimente și un gând răzleț de a privi din nou sticla elegantă.

     

    76,96 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.2L, Alc: 40% The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.2L, Alc: 40%

    The Demon's Share

    The Demon's Share - Rom La Reserva Del Diablo 6 yo - 0.2L, Alc: 40%

    The Demon’s Share este un rom inspirat de procesul Angel’s Share (partea îngerilor) în care o parte din distilatul maturat în butoaie se evaporă prin porii lemnului, odată cu trecerea timpului. Acest rom a fost denumit The Demon’s Share după legenda urbană a celor 7 demoni din Panama.

     

    După ce este culeasă trestia din solul vulcanic, bogat în nutrienți, este extrasă melasa, care este apoi distilată în coloane pentru colectarea celui mai pur alcool.

     

    Cei 7 demoni din legenda urbană păstrează în butoaiele de stejar american partea îngerilor pentru a oferi după 6 ani de maturare un profil aromatic complex și savuros.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Notă delicată de vanilie, armonizată cu aromele dulci de mere, citrice proaspete și lemn.

     

    GUST: Notele de lemn cuceresc pe cele de vanilie simțite anterior. Structura aromatică se dezvoltă cu note mai clare de condimente dulci, citrice, lemn și piele nouă.  

     

    FINISH: Delicat și lung.

     

    67,76 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metaxa Honey - Brandy - 0.7L, Alc: 30% Metaxa Honey - Brandy - 0.7L, Alc: 30%

    Metaxa

    Metaxa Honey - Brandy - 0.7L, Alc: 30%

    Faimoasele vinuri Muscat şi distilatele fine ce fac parte din amestecul Metaxa 5 stele sunt infuzate cu miere din Peloponez pentru o obține o combinație surpriză ca un cocktail al naturii, cu o esenţă dulce, sălbatică şi provocatoare.

     

    Colectată din nordul peninsulei Peloponez, din regiunea Egio, la o altitudine de 800 metri, mierea este obținută din flori de brad, castan, măr sălbatic, păducel și trandafiri sălbatici. Servită rece, METAXA HONEY SHOT are un gust incredibil de fin și o aromă surprinzătoare.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar deschis cu reflexe aurii.

     

    MIROS: Arome bogate de fagure de miere, floare de portocal, iasomie, curmale, caise. 

     

    GUST: Stafide albe, stejar, smochine, plante aromate 

     

    FINISH: Dulce, cu o note de coajă de portocală şi plante aromate

     

    61,58 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Herradura - Tequila Anejo - 0.7L, Alc: 40% Herradura - Tequila Anejo - 0.7L, Alc: 40%

    Herradura

    Herradura - Tequila Anejo - 0.7L, Alc: 40%

    Casa Herradura și-a început activitatea în 1870, pe domeniul numit de mexicani ‘hacienda’ San Jose del Refugio, localizat în ce-a mai cunoscută regiune din Mexic, Jalisco. Acolo, la scurtă distanță de Guadalajara, se află ultima hacienda de construcție veche unde încă se mai produce tequila. Dincolo de zidurile străvechi, echipa Herradura folosește meșteșugul transmis de fiecare generație pentru a produce cele mai fine loturi de tequila de până acum. Și tot acolo, în micul orășel Amatitàn, se află locul în care Herradura a produs prima tequila reposado și extra añejo.

     

    Pentru orice tequila Herradura, sunt necesare cele mai bune culturi de agave albastre Weber, care sunt apoi tăiate de ‘jimadores’ și duse la distilerie unde stau la cuptor pentru a se aburi (coace), timp de 26 de ore. Planta este apoi răcită și zdrobită / stoarsă într-o moară de piatră vulcanică pentru a se extrage sucul dulce. Urmează fermentarea sucului în cuve mari cu drojdie de fructe și apă din sursă locală.

     

    Distilarea sucului de agave are loc în instalații din cupru individuale, de mică capacitate, ce oferă o tequila fină, intensă și pregătitiă pentru a fi desăvârșită în butoaiele din lemn. Maturarea are loc în butoaie din stejar alb american, în funcție de etichetă, între 45 de zile și 4 ani.    

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Una dintre primele două etichetele introduse de Herradura în 1962, Añejo aduce parfumul natural al agavelor distilate, esențele lemnului de stejar alb, american, nuci și condimente.  

     

    GUST: Pe papile se remarcă imediat tradiția mexicanilor în producția de tequila premium și maturarea de 25 de luni a distilatului. Agava este invitabil în centrul atenției, completată subtil de aroma fructelor uscate.

     

    FINISH: Mediu spre lung, cu arome de agavă cremoasă.

     

    172,86 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Hennessy - Cognac VSOP NBA Limited Edition Gift Box - 0.7L, Alc: 40% Hennessy - Cognac VSOP NBA Limited Edition Gift Box - 0.7L, Alc: 40%

    Hennessy

    Hennessy - Cognac VSOP NBA Limited Edition Gift Box - 0.7L, Alc: 40%

    Casa Hennessy a fost înființată în 1765 în mica localitate franceză Cognac de către irlandezul Richard Hennessy, un fost ofițer din armata Regelui Ludovic al XV-lea. După 30 de ani de la fondare, Hennessy exporta coniac în tinerele State Unite ale Americii. Inițiativele fondatorului și a celor apropiați au dezvoltat operațiunile și exportul în restul Europei, cât și pe celelalte continente.

     

    Coniacurile Hennessy provin din zona Cognac unde sunt cultivate șase podgorii selecte ce întind pe 75.000 de hectare. Strugurii din soiul Ugni Blanc, urmat în procente mici de alte soiuri locale, sunt storși și lăsați la fermentat pentru vinuri care sunt mai apoi distilate de două ori în alambicuri din cupru. Dubla distilare este urmată de maturarea în butoaie confecționate din stejar ce a fost ținut minim 3 ani în mijlocul naturii pentru a se usca.

     

    Hennessy V.S.O.P (Very Superior Old Pale) NBA este un coniac echilibrat cu măiestria a 200 de ani de experiență în meșteșugul distilatelor de vin pe bătrânul continent. În cazul acestui coniac fiecare fațetă relevă o parte din elementele esențiale ale acestei băuturi: calitatea excepțională a strugurilor, puritatea ansamblului eaux de vie și aromele prețioase ale butoiului de maturare din stejar Limousin.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii

     

    MIROS: Note primare de maturare urmate de arome de fructe proaspete și alcool fin ce îi dau o suplețe rară, apropiată de un Napoleon sau poate chiar un XO.

     

    GUST: Pe papile este luxuriant, mulțumită aromelor mai adânci de fructe și vanilie dulce.

     

    FINISH: Aromele fructate și notele de tutun slab sunt revigorate de ultimul val al distilatelor tinere.  

     

    384,02 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Larios 12 - Gin Premium - 0.7L, Alc: 40% Larios 12 - Gin Premium - 0.7L, Alc: 40%

    Larios

    Larios 12 - Gin Premium - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Larios a fost construită în 1866 în Spania, la Malaga, de antreprenorul francez Charles Lamothe şi asociatul său, Pedro Jiménez. În anii 1930, compania Larios S.A. renaşte, iar în anii 1950 producătorul spaniol se remarcă prin băuturile sale de calitate.

     

    Anii 1980 este cel mai bun deceniu pentru Larios: ajunge pe primul loc în Spania. Mai târziu, Larios ajunge parte din grupul Japonez Suntory, iar în 2000 sunt lansate încă patru sortimente. Primul este Larios cu extracte din 12 ingrediente.

     

    Larios 12 este obţinut prin distilarea cerealelor de 5 ori şi infuzia a 12 ingrediente naturale pentru un profil aromatic rafinat şi bogat. În producţia ginului Larios 12 se regăsesc arome din fructe de ienupăr sălbatic, coriandru, nucşoară şi rădăcină de Angelica. Apoi se adaugă cele mai proaspete citrice (mandarină, clementină, grepfrut, lime şi portocală), pentru un gust răcoritor şi memorabil.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Larios 12 este ingredientul perfect pentru un Gin & Tonic, care trezeşte simţurile cu citrice dulci, note florale şi accente de ierburi aromatice.

     

    GUST: La gust, acelaşi mix aduce note de ierburi şi condimente, urmate de aroma intensă a portocalelor şi condimentelor infuzate.

     

    FINISH: Aromat, dominat de ienupăr şi coriandru.

     

    64,79 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Togouchi - Beer Cask Finish Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40% Togouchi - Beer Cask Finish Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Togouchi

    Togouchi - Beer Cask Finish Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 40%

    Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Sakurao Brewery & Distillery (denumită anterior Chugoku Jozo), fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshima, orașul Sakurao, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.

     

    Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii. Maturarea whisky-urilor Togouchi are loc într-un loc special, ales de compania japoneză: un tunel feroviar din orășelul Togouchi, săpat în anii ’70, ce oferă 361 de metri convertiți pentru pentru păstrarea butoaielor de whisky.

     

    Togouchi Beer Cask Finish materializează fără dubiu experiența și flerul pentru inovație al maestrului din distileria Sakurao. Acest blend este obținut din amestecul unor whisky-uri din malț de orz (malt whisky) și whisky-uri obținute din amestec de cereale (grain whisky), maturat în butoaie de bourbon și butoaie noi din stejar american. Cea de-a treia maturare, care definește profilul blendului, are loc timp de 6 luni în butoaie de bere IPA (Indian Pale Ale).

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: La nas aduce o adiere de prospețime, arome de fructe albe, citrice și cereale încolțite.

     

    GUST: Butoiul asezonat de bere își aduce magia prin notele plăcute de hamei, condimente verzi și fulgi de porumb ce oferă corpolență și echilibrează textura.

     

    FINISH: Moale, delicat, cu note de miere și condimente calde.

     

    198,44 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Peated Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura, cât și alte tipuri de butoaie din lemn de esență tare.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Peated, maturat în butoaie din lemn de stejar alb, folosite anterior la producția de bourbon.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Expresia Peated oferă o mulțime de arome de cereale germinate și rumenite, sprijinite de turba ce aduce un ton pământiu, apoi fum curat de vegetație, vanilie și stejar.

     

    GUST: Se deschide cu aroma de lemn tare rumenit mediu, zahăr brun, vanilie cremoasă și o notă de fruct de livadă.

     

    FINISH: Fumul din turbă arsă este mai evident, apoi aromele fructate se restrâng în măr dulce, persistent.

     

    552,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48% The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui

    The Matsui - Mizunara Cask Japanese Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%

    The Matsui Single Malt Japanese Whisky este produs de compania Matsui Shuzou, în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Whisky-urile trase în butoaie de stejar japonez sunt supuse unei maturări accelerate de schimbările de temperatură, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Prin urmare, meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este expresia Mizunara Cask, maturată exclusiv în butoaie Mizunara.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Aromă proaspătă de flori, vanilie dulce și condimente de patiserie. Crema din nucă de cocos deschide simțurile pentru o degustare complexă.

     

    GUST: Textură mătăsoasă cu arome intense de stejar, scorțișoară, ghimbir și o tușă de ardei chili, echilibrată de caramel dulce.

     

    FINISH: Persistă aromele de caramel dulce și delicat, alături de stejar înflorit, tutun și păstăi de vanilie.

     

    552,50 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    The Kurayoshi

    The Kurayoshi - Japanese Pure Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    The Kurayoshi Pure Malt Whisky este produs de compania Matsui Shuzou în distileria aflată în Japonia, prefectura Tottori, la poalele muntelui Daisen. În peisajul montan ce oferă apă pură filtrată de roca vulcanică și condiții atmosferice speciale, omul și natura șlefuiesc cele mai interesante arome.

     

    Apa pură este doar unul dintre elementele ce oferă un whisky de calitate produs cu rigoare japoneză. Un alt aspect important este distilarea în alambicuri standard, din cupru, urmată de maturarea în butoaie de stejar japonez Mizunara și Sakura.

     

    Pentru această expresie, whisky-ul de producție proprie a fost amestecat cu whisky scoțian apoi tras în butoaie de stejar japonez unde a fost lăsat la maturare sub influența temperaturilor montane, ce variază mult pe parcursul unei perioade scurte. Meșteșugul distilatorului și fenomenele naturale definesc aromele simple, dar reprezentative ale stilului japonez, iar unul dintre cele mai bune exemple este acest blend de 12 ani.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Blend-ul aduce o aromă de portocală flambată și citronelă proaspătă cu o notă de pâine cu secară.

     

    GUST: Aromă consistentă de orz, cu flori proaspete în plan secund. Pe măsură ce respiră, blend-ul aduce note de măr și struguri albi.

     

    FINISH: Lime și ghimbir cu o nuanță de fum tare.

     

    593,51 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8% Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Talisker

    Talisker - Port Ruighe Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 45.8%

    Whisky-ul Talisker a fost produs începând cu anul 1830 în distileria construită de frații Hugh and Kenneth MacAskill în Scoția, pe insula Skye. În următorii ani, distileria din Carbost a schimbat proprietarii, iar dezvoltarea operațiunilor a permis implicarea producătorului în construcția unor infrastructurii proprii pentru aprovizionarea pieții interne și export.

     

    La fel ca majoritatea distileriilor din Scoția, distileria Talisker a fost afectată de război și alte evenimente care au încetinit, ori au oprit total producția. Cu toate acestea, resursele naturale, ingredientele și procesele perfecționate de secole, de fiecare generațiile, oferă în prezent unul dintre cele mai bune whisky-uri scoțiene. Apa din sursă locală, orzul crescut în Marea Britanie, malțurile, drojdiile și distilarea în instalații originale din cupru poziționează Talisker printre brand-urile de whisky cu cel mai înalt standard de calitate.

     

    Port Ruighe (Portree), este numele galic al unui port prosper din trecutul insulei Skye. Acest single malt este creat pentru a reaminti de negustorii scoțieni care au înfruntat cu mare curaj apele învolburate ale oceanului în efortul de păstra comerțul cu vin fortifiat Port. De aceea Port Ruighe este finisat în butoaie din stejar asezonate cu vin Port, ce oferă aromele deosebite din categoria expresiilor Afumate / Maritime.  

     

     

    ASPECT: Chihlimbar-auriu, închis.

     

    MIROS: Aromele ajung repede simțuri și dezvăluie un profil bine echilibrat și dulce, dar energic, cu note de fum din lemn tare, fructe și prune coapte.

     

    GUST: Sublim, afumat și savuros, cu note de piper ce se transformă în turbă cu tușe pământii, apoi alte note de fum, mirodenii și coacăze negre.

     

    FINISH: Lung, intens, cu atingeri fade de cacao rumenit.

     

    210,99 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Suntory - Toki Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Suntory - Toki Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

    Suntory Toki

    Suntory - Toki Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

    Whisky-ul japonez Suntory Chita este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.

     

    Inspirat de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.

     

    Toki înseamnă 'timp' în japoneză, iar acest concept are semnificații în toată lumea, mai ales în țara de origine a acestui whisky unde respectul pentru tradiție și spiritul inovator aprinde o scânteie creativă puternică. Impulsionat de acest mix, expresia Toki oferă tuturor un whisky deosebit, cu un stil mereu actual, obținut prin amestecul a trei loturi diferite de la distileriile Yamazaki, Hakushu și Chita.  

     

     

    ASPECT: Auriu-deschis.

     

    MIROS: Arome din fructe de livadă și miere de cimbru pe un fundal de mentă sălbatică.

     

    GUST: Dintre fructe de livadă se simte mai bine mărul verde în armonie cu note de citrice oferite de grepfut roz. Notele de Ierburi amare, migdale prăjite și vanilie persistă în a doua parte.

     

    FINISH: Gustul final este condimentat de piper negru și ghimbir.

     

    162,34 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Kujira - Ryukyu Japanese Single Grain Whisky 5 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Kujira - Ryukyu Japanese Single Grain Whisky 5 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Kujira

    Kujira - Ryukyu Japanese Single Grain Whisky 5 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Kujira înseamnă „balenă” în japoneză și este un simbol al generozității și al păcii pentru locuitorii insulei Ryukyu, înconjurată de Pacific. Expresiile de whisky single malt Kujira Ryukyu sunt rezultatul unei colaborări între distilatorii reprezentativi din regiunea Okinawa.

     

    Whisky-urile Kujira sunt produse prin metoda zaharificării, fermentării și distilarii orezului din soiul Indica cu Koji negru, un tip de orez specific regiunii, folosit pentru procesul natural de fermentare alcoolică. Whisky-urile Kujira sunt maturate în butoaie din stejar pentru a dezvolta aromele și culoarea de chihlimbar. În clima subtropicală a arhipelagului aflat în extrema sudică a Japoniei, whisky-urile Kujira dezvoltă structuri complexe ce au în comun o aromă intensă de orez Indica. Clima caldă și umedă pe tot parcursul anului permite o maturare accelerată, dar naturală, ce diferențiază această băutură de cele clasice și oferă o experiență organoleptică diferită.

     

    Această expresie este produsă la Masahiro Shuza, una dintre cele mai vechi și cele mai mari distilerii din Okinawa. Maturarea lotului are loc în butoaie din stejar alb la prima umplere timp de peste 5 ani.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Arome dulci de caramel și vanilie, printre care se strecoară și o notă de lemn dulce, urmată de note de stejar și condimente.

     

    GUST: Se păstrează notele de caramel dulce și vanilie, de aceea se simte onctuozitate intensă, dar scurtă. Apar și tanini discreți, șlefuiți de stejar tare.  

     

    FINISH: Moale și dulce, cu note de lemn și piper verde.

     

    319,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42% Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Isle of Jura

    Isle of Jura - French Oak Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 42%

    Distileria Jura a fost ridicată în 1810 de Archibald Campbell pe coasta vestică a Scoției (insula Jura), înconjurată de apele Hebridelor Interioare. După multe piedici și perioade în care activitatea în distilerie a fost oprită, în anul 1963 doi oameni de afaceri din comunitatea locală au investit în aparatura nouă și au reluat producția de whisky.

     

    În prezent, Jura este unul dintre cele mai recunoscute brand-uri de whisky scoțian din regiunea Islands și oferă multe loturi de succes, produse și maturate sub atenta supraveghere a lui Graham Logan, managerul distileriei.

     

    French Oak este un echilibru perfect întra arome delicate de dulceață, fum fin și condimente ușoare, oferite de butoaie din stejar franțuzesc, alese manual de echipa distileriei. French Oak e produs și pentru a aduce o expresie cu arome noi, diferite, extrase din butoaiele de lemn, după aceleași tehnici folosite de două secole.

     

     

    ASPECT: Auriu.

     

    MIROS: Parfum de pom fructifer și flori proaspete.

     

    GUST: Aromă de pară și portocală caramelizată, lemn dulce și cafea proaspătă.

     

    FINISH: Dulce și ușor picant.

     

    268,80 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă