Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Purcari
Purcari - 1827 Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
ASPECT: Rose-foiță de ceapă.
MIROS: Fructe roșii suculente (căpșuni, frăguțe și zmeură), combinate cu note florale fine și accente ușor citrice.
GUST: Elegant și proaspăt, cu aciditate plăcută și arome care curg lin de la fructe roșii coapte la citrice dulci. Postgustul este răcoritor, cu o notă fină de mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu fructe de mare, salate de vară, sushi sau preparate asiatice ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
39,93 RON Începând cu: 35,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Rose (M+Sy+PN) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Roz-somon, strălucitor.
MIROS: Cele trei soiuri roșii oferă arome de căpșune sălbatice, mure și flori de câmp, păstrate natural prin vinificarea clasică în sec.
GUST: Pe papile aduce o textură consistentă pentru un rose, cu note de fructe și flori roșii. Finalul scurt spre mediu este menținut de tanini slabi și un procent de alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose pentru mesele cu preparate din carne de pește și deserturi cu fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
39,33 RON Începând cu: 35,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Special Reserve Rose este obținut din struguri culeși manual în lădițe de 15 Jg și sortați înainte de presare. Macerarea are loc la temperatură scăzută timp de 24 de ore, urmată de fermentația alcoolică în recipiente din oțel inoxidabil la temperatura de 13-14°C. timp de 19-15 zile. După aceste faze de producție este realizat cupajul final, apoi are loc îmbutelierea vinului.
ASPECT: Roz-pal, limpede.
MIROS: Aroma este intensă și rafinată, cu tonuri de căpșuni coapte, zmeură și petale de trandafir, învăluite într-o adiere florală fină. Se disting nuanțe discrete de pepene galben și citrice roșii, care aduc un plus de prospețime și echilibru buchetului.
GUST: Pe papile se dezvăluie o structură catifelată, cu o aciditate echilibrată și o dulceață fină, care subliniază armonia dintre fruct și prospețime. Fructele roșii de pădure și notele florale se contopesc într-un gust final amplu și delicat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește minunat cu preparate mediteraneene, fructe de mare, carne albă la grătar, brânzeturi moi sau deserturi ușoare cu fructe de sezon.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.
ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome intense de fructe roșii de pădure, vișine și coacăze negre, cu accente de piersică sălbatică.
GUST: Gust proaspăt și echilibrat, bine structurat, rotund și amplu. Postgust persistent și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se savurează ca aperitiv sau alături de preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ROȘU DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Feteasca Regală din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Note delicate de lăcrămioară şi liliac timpuriu, urmate de accente fructate de caise şi piersici.
GUST: Textură suculentă şi elegantă, echilibrată, cu fructe galbene şi final plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește armonios cu preparate din pește alb la grătar, file de șalău cu sos de unt și lămâie, pui în sos de vin alb, risotto cu legume, fructe de mare, salate cu brânzeturi fine, paste cu creveți sau legume, precum și brânzeturi moi precum Brie sau Camembert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2017 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BARBARESCO DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat în butoaie din stejar de origine Slavonă.
ASPECT: Roșu-granat, intens.
MIROS: Barbaresco, numit și Nebbiolo în Italia, oferă arome intense de trandafir și cireșe, iar după o aerare generoasă vinul aduce pe simțuri și o notă scurtă de anason.
GUST: Complexitatea organoleptică păstrează aromele florale, unde apar și note de violete. Fructele roșii se dezvoltă cu o notă de coacăze negre, iar în post gust apar condimente uscate și o notă de clei.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu cu arome rustice, potrivite preparatelor consistente cu carne de pasăre sălbatică, căprioară, carne de miel sau paste cu sos ragù.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).
145,20 RON Începând cu: 127,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Special Reserve Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
Vinul de Sauvignon Blanc este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Pomul Vieții, reprezentat pe sticlă după creația artistului Ciprian Vrabie pentru gama Special Reserve aduce un vinul din același soi al Sauvignon Blanc, cu prospețimea oferită de cultura anului 2024.
MIROS: Arome delicate de flori albe, în special soc și liliac, acompaniate de fructe cu pulpă albă bine coapte, alături de note citrice vibrante, ce amplifică senzaţia de prospeţime şi vitalitate.
GUST: În gură se simte o consistenţă fermă, dar suculentă, cu arome de pere zemoase, cireşe albe și pepene galben ce se combină cu citrice, toate bine echilibrate de aciditatea și alcoolul bine integrat. Postgust scurt spre mediu cu notă de fruct verde.
ASOCIERE CULINARĂ: Alături de aperitive ușoare, salate verzi cu ierburi aromatice, pește alb la grătar sau preparate cu scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
33,28 RON Începând cu: 29,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Les Cotilles Chardonnay 2023 - 0.75L, 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.
În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet cu arome de fân proaspăt cosit, trandafiri albi, acacia, caprifoi, verbena și alte ierburi, alături de un amestec armonios de citrice (grepfrut, mandarine, portocale).
GUST: Bolta și papilele sunt delectate cu nuanțe amărui din pin verde, gutuie și fenicul. Sec și proaspăt cu postgust mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai recomandate vinuri la mesele cu fructe de mare și pește cu mămăliguță, sparanghel, ori spanac sote. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,37 RON Începând cu: 43,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie brut Millesime 2015 - 1.5L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
ASPECT: Strălucitor, de o bună limpiditate și de un galben intens cu inflexiuni aurii și cu o prezență evidentă de dioxid de carbon, cu bule mici, elegante.
MIROS: Mirosul este seducător, curat și extrem de proaspăt, plăcut floral (accentuat de soc și tei), foarte intens fructat (pere Williams), mere verzi și citrice, complex și elegant.
GUST: Este foarte intens, floral și extrem de fructat (pere, mere verzi, caise, lămâie și lime), de o aciditate ridicată, abordabil și lejer, dar complex și rafinat, de o corpolență medie și cu o notă de drojdie subtilă, de un gust remanent foarte lung ce amintește de vanilie și pere răscoapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se pretează ca un excelent aperitiv, de savurat înainte de luarea mesei pentru a avea poftă de mâncare, sau împreună cu amuse bouche pe bază de midii, stridi, carne de pește (sushi și sasimi), fructe de mare, caviar, legume și mezeluri fine ușoare.TEMP. DE SERVIRE: 11-13º C.
1.512,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.
ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de cupru.
MIROS: Intens și parfumat, cu note dominante de trandafir, busuioc, cireșe albe și petale de flori de câmp.
GUST: Demidulce, cu o dulceață bine echilibrată de o aciditate plăcută. Aromele de trandafir se regăsesc în gust, alături de note de dulceață de gutuie și zmeură. Postgust lung, aromatic și floral.
ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi cu mucegai nobil, deserturi cu fructe de pădure, plăcintă cu mere sau pur și simplu ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot - Sampanie brut - 0.375L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.
În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.
Șampaniile sunt realizate din struguri de calitate superioară din soiurile Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Cele trei soiuri sunt cupajate în diferite proporții, cu adăugarea unor vinuri din rezerve, păstrate din ani diferiți, pentru a oferi arome grațioase, selecte, perfecționate prin maturarea amestecului final în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben pai, strălucitor, cu perlaj fin, consistent.
MIROS: Veuve Clicqout brut este o experință pe măsura celor mai rafinate simțuri. Plăcerea vine din amestecul fin de arome din fructe albe și stafide, urmate de vanilie și blat delicios de brioșă.
GUST: La gust, șampania este creată să mențină un echilibru între două caracteristici opuse: intensitate și textură mătăsoasă. Echilibrul este dorit și pentru diferitele soiuri aflate în cupaj, cu arome intense de fructe, cu final mediu și post gust sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie potrivită pentru o serie întreagă de preparate: aperitiv, tartar de pește, fructe de mare, paste, parmezan și biscuiți.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 3 ani).
181,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dom Perignon
Dom Perignon - Sampanie blanc neon - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. La sfârșitul secolului al XVII-lea, Dom Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, în regiunea Champagne, Franţa, a obținut una dintre primele variante de şampanie clasică din cupaj.
Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Gust stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat vinul spumant din Champagne.În prezent, şampania Dom Perignon este una dintre etichetele de prestigiu ale casei Moet & Chandon.
Neon Blanc aduce același cupaj îndrăgit de Pinot Noir și Chardonnay, de această dată într-o sticlă cu etichetă luminiscentă, denumită neon.
Creată sub mandatul fostului vinificator șef Richard Geoffroy, gama Neon scoate în evidență latura urbană, cosmopolită, a brand-ului francez, care păstrează fără compromis metoda tradițională de producție și maturare.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii. Perlaj delicat și persistent.
MIROS: Blanc Neon aduce parfumul vesel al unei grădini mici cu tot felul de flori și fructe coapte.
GUST: Aromele din cupajul Neon se joacă tineresc cu simțurile pentru o experiență de neuitat. Răciți bine sticla și veți descoperi aromele de fructe proaspete, fructe uscate, ierburi aromatice, coajă de lămâie și ananas.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelentă alături de aperitive, antreuri sau feluri principale, pregătite din aproape orice tip de carne, din peşte, crustacee sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.514,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.
Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca este o zonă cu denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin. Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană.
Chilienii produc acest vin din 100% Chardonnay, peste standard-ul de calitate al legislației ce impune 75%. Ediția anului 2022 este maturată în proporție de 50% în butoaie din stejar franțuzesc timp de 6 luni. Dintre butoaiele folosite la maturare 25% din ele sunt noi, iar 75% din ele sunt vechi de 1 până la 2 ani.
ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: După un sezon ce a oferit condiții favorabile culturilor, chilienii ne oferă un vin cu arome intense de citrice, compot de pere, petale de trandafir și lămâiță. Buchetul oferă note suplimentare de alune prăjite și tușe de marțipan, oferite de baricurile în care a fost maturat vinul.
GUST: Mineral și complex, cu acididate revigorantă. Citricele se întorc pe papile și oferă un postgust lung, specific vinurilor albe din Lumea Nouă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu pește, în special cod în sos de șofran, ori creveți la grătar cu patrunjel.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
72,60 RON Începând cu: 63,53 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MACON LUGNY AOC - BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, Macon-Lugny oferă arome proaspete de fructe galbene, definite de pere și mere, completate cu o notă de lămâie și alte citrice.
GUST: Fructat, acidulat, cu o textură onctuoasă și notă minerală, caracteristică soiului.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay la mesele cu aperitive reci, foie gras, carne de porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
73,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Stefano Farina
Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.
Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.
Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Producătorul italian aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.
ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul are o subtilitate surprinzătoare, cu note de struguri, prune, tușe uscate și pământii.
GUST: Atacă papilele cu taninii seci și rotunjiți, completați cu arome de fructe negre de pădure, stafide roșii, piele nouă și lemn uscat, pământiu. Postgust mediu spre lung, potrivit la mesele cu preparate consistente.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, friptură de vânat la grătar, ori la cuptor. O alegere firească și la mesele cu preparate tradiţionale din Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne vită Lampredotto.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
49,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Rose Rara Neagra 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Cel mai proaspăt rose din soiul românesc Rară Neagră, cu arome frumoase de mure, căpșune, flori de câmp și pomelo.
GUST: Aciditatea, aromele de fructe roșii și citrice sar pe papile cu intensitate medie, ce aduce un post gust sec și scurt.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest monosepaj rose la mesele cu pește, fructe de mare, piept de pui și salată cu pește, legume și ouă după rețeta Niçoise.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
38,00 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
ASPECT: Roz-somon, cu nuanțe de petale de trandafir.
MIROS: Un rose de Merlot, demisec, relaxant, cu arome de zmeură și cîpșune, înconjurate discret de flori și adieri de grepfrut.
GUST: Un rose descris de vigoare si aciditate, cu note de fructe și minerale. Post gust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu homar, scoici, doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
32,02 RON Începând cu: 28,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.
După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromele predominante sunt fructe roșii de pădure, zmeură și cireșe coapte, completate de condimente calde precum piper alb și note lemnoase delicate de la maturarea în barrique.
GUST: Gust plin și structurat, cu taninuri fine bine integrate. Aromele de fructe roșii coapte sunt urmate de accente subtile de condimente și scorțișoară. Gust final lung, cu alcool bine integrat și textură catifelată.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de miel la cuptor, vânat sau preparate condimentate mediteraneene, musaca, precum și cu mezeluri fine și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Merlot de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
Merlot de Purcari este obținut din struguri recoltați manual, selecționați și vinificați tradițional cu tehnologie modernă. Pentru a desăvârși aromele clasice ale soiului Merlot, vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchetul dezvăluie arome elegante de zmeură și coacăze roșii, însoțite de note delicate de violete, piele nouă și tutun. Fondul dezvălui și accente de stejar bine încorporate.
GUST: Textura este rotundă, taninurile sunt bine definite și integrate; gustul dominat de fructe negre și cireșe coapte, urmat de tonuri de vanilie și condimente care vin de la maturarea în stejar. Gustul finalul este lung, echilibrat și cu o impresie durabilă de complexitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate precum friptură de vită, pulpă de miel la cuptor, carne de vânat, brânzeturi maturate precum Gouda sau Cheddar, și chiar cu paste sau risotto bogate, cu sosuri de vin roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR