Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Recas
Recas - Regno Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversare a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).
Eticheta aduce o notă personală fiecărui vin. Portretele de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu.
Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin, monosepaj sau cupaj.ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Fructat și verde, prin note de iarbă verde, proaspăt tăiată, verbena, mentă, citrice și fructul pasiunii.
GUST: Aciditate ridicată, caracteristică, cu arome de fructe și ierburi. Post gust mediu, perfect pentru zilele calde de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc pentru mesele cu pui la grătar, somon, fructe de mare servite reci, pește gătit a la plancha și deserturi cu rubarbă sau lămâie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
36,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine Comte Peraldi
Domaine Comte Peraldi - Cuvee du Cardinal Ajaccio AOC, rouge 2011 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: AJACCIO AOC - CORSICA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SCIACCARELLO
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Podgoria casei Peraldi exista în Corsica încă de la începutul secolului al XIX-lea, atunci când era deținută de monseniorul Mario Felice Peraldi. Domeniul a fost transmis mai departe descendenților până la Louis de Poix, un corsican legat de familia Peraldi care a început în 1965 să extindă podgoria până la limitele la care se afla în urmă cu 150 de ani.
Louis a numit domeniul Comte Peraldi și alături de ceilalți vificatori a reușit în 1971 sa obțină certificarea AOP (denumirea de origine protejată) pentru podgoriile din Ajaccio. Pe insula Corsica se află 5.500 de hectare plantate cu viță de vie și sunt 9 zone cu denumire de origine protejată și 1 zona cu indicație geografică protejată.
Domeniul Peraldi deține 50 de hectare de viță de vie pe dealurile din Mezzavia, aflate în jurul golfului Ajaccio. Vița este hrănită de un sol cu straturi de granit și este influențată de clima mediteraneană, cu ierni blânde și veri secetoase. Soiurile care ocupă cele mai mari suprafețe din podgoria Perladi sunt următoarele: Sciaccarello, Vermentino, Nielluccio, Cinsault și Carignan. Vinificarea are loc cu tehnologie modernă, iar pentru gama Cuvée du Cardinal, vinurile sunt maturate în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-granat, cu reflexii scurte.
MIROS: Surprinde cu parfumul de flori, condimente, note vegetale de muscată și flori de mirt. Această primă impresie este continuată de note fructate din drupe, humus, eucalipt și mentă.
GUST: Rotund, catifelat, cu o textură complementară mirosului unde fructele sunt în prim plan. Condimentele sunt mai intense și sugerează o maturare suficientă, iar taninii sunt liniștiți și acoperiți de aromele de humus și frunze uscate de toamnă.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu ton și tomate, măsline și busuioc, chifteluțe din carne de miel cu semințe de pin și stafide.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).
340,22 RON Începând cu: 306,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Bianco di Toscana IGT 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Bianco di Toscana este obținut din struguri Vermentino și Chardonnay, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Pielițele strugurilor sunt lăsate la macerat în must timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel la temperatura de 12°C.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Cupajul Bianco de Toscana este dominat de aromele soiului Vermentino, asociate cu mere galbene și note citrice, completate de mineralitatea discretă a soiului Chardonnay.
GUST: Pe papile este suculent și acidulat, de aceea un moment de respiro aduce o notă scurtă de fruct copt și postgust la fel de scurt.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu aperitive calde din pește, aperitive reci cu pește afumat, risotto cu fructe de mare, sushi, sashimi, brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
52,27 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Amaury DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING DE RIN, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvée Amaury este creația oenologului S.E.R.V.E, Aurel Rotărescu. Cultura fiecărui an este diferită, influențată de polaie, soare, temperaturi variate și sol. Cupajul este format din Sauvignon Blanc, cu aromele intense și naturale, Riesling de Rin pentru o textură fină și echilibru și Fetească Albă ce definește cupajul cu aromele de fructe proaspete. După cupajare vinul este maturat timp de 4 luni în butoaie din stejar franțuzesc
ASPECT: Galben-pal, limpede.
MIROS: Alături de cele două soiuri clasice ale cupajului Amaury, pentru ediția din 2024 a fost adăugată Feteasca Albă, ce oferă mai multă prospețime, note florale și fructate.
GUST: Pe papile se dezvoltă și delectează notele de mere verzi și galbene, citrice, grepfrut galben, coajă de lâmâie și o tușă de drojdie (lăsată de maturare), pentru un gust final mediu, crocant, energic.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte inspirată la mesele cu preparate din pește, carne albă sau paste condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de minimum 8 ani).
96,59 RON Începând cu: 86,93 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Valahorum rose de Busuioacă este produs din struguri culeși în zori, sortați pe îndelete și păstrați la temperatura de 8°C. timp de 48 de ore în cisterne din oțel inoxidabil pentru a menține prospețimea și intensitatea aromelor caracteristice. Fermentarea mustului are loc la temperatura de 14°C. timp de 40 de zile, iar după o scurtă maturare în prezența drojdiei vinul este îmbuteliat la finalul lunii noiembrie.
ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.
MIROS: Arome de piersici și petale de trandafir, pe un fond de vanilie și gutuie coaptă ce echilibrează armonios buchetul.
GUST: Pe papile este la fel de armonios, rotund, acidulat, cu note de cireșe, zmeură și litchi. Post gust scurt spre mediu, fructat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și alături de prăjiturile cu cireșe și pandișpan.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON Începând cu: 43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Abstract alb (Ch + SB) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Cupajul alb din gama Abstract este obținut din cele mai cunoscute soiuri albe din lume: Chardonnay și Sauvignon Blanc, vinificate adesea individual sau în cupaje cu alte soiuri albe ce oferă experiențe complet diferite. Pentru acest cupaj alb, mustul este fermentat atât în cisterne de inox cât și la baric astfel: un cupaj de Chardonnay și Sauvignon Blanc fermentat și ținut în inox cupajat cu un alt lot de Chardonnay fermentat și maturat la baric timp de 18 luni. Chardonnay-ul maturat la baric în prezența drojdiei a fost amestecat săptămânal prin metoda batonnage pentru a dezvolta arome elegante și persistente.
ASPECT: Galben, limpede și strălucitor.
MIROS: Acest cupaj aduce, asemenea abstractului, impresii complexe lăsate la intrepretarea fiecăruia. Cu toate acestea, dintre aromele clasice se remarcă cele de lemn și vanilie ce se dovedesc a fi chintesența vinului, în toate părțile degustării.
GUST: Pe papile se simte corpolent, onctuos. Se păstrează notele de stejar și vanilie, completate de piersică dulce. Din solul argilos și calcaros al terroir-ului dobrogean strugurii păstrează în vin notele de minerale, slăbite de o aciditate scurtă. Postgust mediu și sec, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, de complexitate medie, recomandat alături de pește la grătar, preparate din carne albă și paste cu ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
69,50 RON Începând cu: 62,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Ammos Rosu (FN + CS) 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul dezvăluie note bogate de fructe negre coapte (mure, prune, cireșe negre), armonizate cu tonuri de vanilie, lemn dulce şi condimente fine.
GUST: Papilele sunt delectate de tanini bine definiţi și aciditate medie, care susţine structura. Aromele de fructe negre persistă, urmate de o tuşă lemnoasă elegantă şi un gust final cu nuanţe subtile de cacao şi cedru.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de friptură de vită, miel la grătar, vânat ușor, tocănițe cu sosuri intense pe bază de vin roșu, brânzeturi maturate (cheddar, gouda maturat), chiar și preparate din porc afumat sau cu arome pronunţate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
79,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Fleur Royale Feteasca Regala 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben auriu luminos.
MIROS: Aromă florală intensă, cu tonuri trandafir, urmate de note fructate de piersici coapte, caise și o ușoară tușă de miere. În fundal se distinge o nuanță minerală subtilă, ce aduce profunzime și caracter.
GUST: Gustul este armonios și bine echilibrat, cu o aciditate rafinată ce susține aromele de fructe galbene și miere. Textura este catifelată, iar gustul finalul aduce note de condimente fine și citrice coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu pește alb la grătar, fructe de mare în sosuri ușoare, brânzeturi cremoase sau preparate de pasăre cu ierburi aromatice. De asemenea, poate însoți deserturi delicate cu fructe galbene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
61,01 RON Începând cu: 54,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Histria
Histria - Nikolaos Rose (FN + CS) 2024 - 0.75L, Alc: 12.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.6%
VIN ROSE SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.
Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.
Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.
ASPECT: Galben-auriu cu reflexii verzi.
MIROS: Arome complexe de fructe galbene coapte (piersici, caise), flori albe și o ușoară notă de vanilie, provenită din maturarea în butoaie mari de stejar.
GUST: Corpul este mediu, cu aciditate bine integrată, care susține echilibrul între fructuozitate și finețea lemnului. Postgust persistent, cu accente minerale subtile.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi cremoase.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
66,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Selectie Francusa Alb DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-verzui pal.
MIROS: Arome intense de flori de câmp, soc și fân proaspăt cosit. Se simt și note de fructe verzi, precum măr Granny Smith și agrișe.
GUST: Sec, cu o aciditate ridicată, dar plăcută. Gustul este proaspăt și revigorant, dominat de arome de citrice (lămâie) și drupe, în special caise verzi. Finalul este mineral, cu persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive ușoare, pește slab (păstrăv la grătar), fructe de mare, salate de vară și brânzeturi proaspete de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
26,87 RON Începând cu: 24,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Sparkling Rose Private Selection 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Roz-somon, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Note delicate de zmeură și aluat.
GUST: Structurat, proaspăt, cu perle fine ce aduc aromele de fructe roșii și migdale. Post gust proaspăt, ușor astringent.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, pește, scoici și fructe de mare. Potrivit și la preparatele tradiționale din carne de mangaliță.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
39,52 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Spumant Asti DOCG - miniatura - 0.2L, Alc: 7.5%
REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.
Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.
ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent
MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, puternic fructat de grapefruit și lămâie și subtil de caise și mere verzi. Aciditatea aduce un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
19,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Rapitala
Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.
Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.
Strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare vin, monosoi și cupaj, exprimă perfect terroir-ul, priceperea și tradiția vinificatorilor italieni.
Acest vin este produs din soiul Nero d‘Avola, cel mai reprezentativ pentru Sicilia. Struguii crescuți în via aflată la 300-400m deasupra nivelului mării sunt culeși la mijlocul lunii septembrie și vinificați în cisterne de inox cu temperatură controlată.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Primele arome care deschid buchetul acestui vin sicilian, sunt cele minerale (pământii), lemn ars și note de fructe negre de pădure.
GUST: Pe papile aduce o textură mătăsoasă, din care se dezvoltă mai multe arome de vișine trecute, sâmbure de vișine, piper negru, coacăze negre și un gust final astringent, mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Structura echilibrată de o scurtă aerare aduce un plus de savoare meselor cu aperitive din brânzeturi maturate și mezeluri fine din regiunile italiene, friptură de porc sau vită, gătite la grătar, rotisor sau grill.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
50,34 RON Începând cu: 44,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Malanca Babeasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD NICOREȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Vinul de Băbească Neagră aduce pe etichetă o mască tradițională românească care simbolizează Malanca. Întâlnită în nordul Moldovei, tradiția are loc în ajunul Anului Nou, când un grup de personaje în frunte cu un băiat îmbrăcat în haine de mireasă, merge pe la toate casele unde locuiesc fetele virgine.
Conduse de un singur colindător, personajele pun în scenă diferite jocuri (capra, căprioara, calul, frumoasa și urâtul), iar fetele nemăritate se îmbracă în straie de sărbătoare și aduc tuturor preparate dulci.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Băbeasca este generoasă în arome de vișine, cireșe și prune uscate cu o notă de nuiele afumate.
GUST: Este un vin ușor de băut, cu note simple - de vârf și de mijloc - dar elegant și plăcut. Ceva mai acidulat decât alte vinuri roșii, cu note fructate și taninuri ce se păstrează în post gust și dau impresia unui tonic.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune la mesele cu carne de curcan și pui. Pentru o degustare ce pune în valoare aromele sale tonice, brânzeturile maturate sunt cea mai bună alegere.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee Ecaterina Chardonnay DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Cuvee Ecaterina este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Delicat, cu note de flori și fructe dulci tropicale, completate de portocală coaptă.
GUST: Acidulat, mineral, cu note de fructe coapte galbene, onctuoase, și gust final mediu spre lung, cu notă scurtă de lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, sushi, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
66,55 RON Începând cu: 59,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.
GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb a serilor petrecute cu cei apropiați și cele mai bune preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Vinul Cavalerului Rose demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).
Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesele de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Fermecător, cu arome de zmeură, căpșuni coapte și piersici, acompaniate de nuanțe subtile de trandafiri și condimente dulci. Asemenea vinificatorului inspirat să asocieze acest cupaj cu personalitatea lui Moliere, buchetul evocă spiritul vioi și subtil ironic al dramaturgului francez, amintind de inteligența și umorul său fin.
GUST: Pe papile, vinul este armonios, cu o aciditate elegantă care îi păstrează echilibrul și vioiciunea. Fructele roșii se contopesc cu tonuri florale delicate, iar gustul final este persistent și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu aperitive fine, salate cu fructe de mare, pește alb sau preparate din pui, brânzeturi semitari și deserturi cu fructe de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.
35,59 RON Începând cu: 32,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile din Ceptura.
Vinurile S.E.R.V.E sunt produse din struguri culeși de pe 68 de hectare în podgoria Dealu Mare și 42 de hectare din podgoria Babadag (Cogealac). Soiurile cultivate pe cele două podgorii sunt dintre cele autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri populare în Europa (Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și două varietăți de Riesling).
Vinificația soiurilor pentru toate gamele S.E.R.V.E este realizată cu atenție, experiență și aparatură modernă. Alături de procesele de fermentare și cupajare, vinurile sunt maturate în vase de inox sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Aromele se deschid lent, cu note profunde de coacăze negre, cireșe amare și prune uscate, completate de tușe fine de piper negru, ierburi aromatice și lemn dulce.
GUST: Pe papile se dezvăluie o structură fermă, dar armonioasă, cu taninuri coapte și o aciditate echilibrată. Notele de fructe negre și condimente se împletesc cu accente fine de ciocolată neagră și vanilie, conturând un gust rotund și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de carne roșie la grătar, vânat cu sosuri dense, paste cu trufe sau brânzeturi maturate, unde poate etala întreaga sa amplitudine aromatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
35,59 RON Începând cu: 32,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră este unul dintre cele complexe și intense cupaje de soiuri roșii din viticultura românească. Buchetul este bine închegat, cu arome incipiente de fructe roșii de pădure dulci și acrișoare, tanini din lemn de stejar și o notă mai ușoară de cafea rece.
GUST: Corpolent, cu note de fructe roșii cărnoase, coapte și răscoapte. Alcoolul generos, dar bine integrat aduce remanență lungă, cu note de lemn și vegetație uscată de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit la mesele de seară, în companie selectă și masă îmbelșugată cu preparate din carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi semi-maturate și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.
68,97 RON Începând cu: 62,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR