Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Soffio Oro
Soffio Oro - Spumant Rose Millesimato Extra Dry 2023 - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: ITALIA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE EXTRA SEC. Soffio Oro este un brand italian ce face parte din grupul Italian Wine Brands din 2021. Italian Wine Brands este unul dintre cele mai mari grupuri din industria vinului din Italia și prima antrepriză de acest fel listată la bursa de valori din Milano.
Numeroasele vinuri liniștite și spumante, produse sub brand-urile din portofoliul provin din cele mai cunoscute regiuni viticole și sunt distribuite pe piețele din toată lumea.
Soffio Oro Rosé este un vin proaspăt și elegant, perfect pentru a fi savurat în orice zi. Un amestec de struguri italieni sunt atent selecționați și fermentați la temperatura de 15°C. cu drojdii selecționate.
ASPECT: Rose-pal, cu perlaj discret.
MIROS: Un buchet cu arome plăcute de flori și note din fructe roșii de pădure.
GUST: Delicat, vibrant, cu tușe de trandafir și căpșune proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de aperitive, fructe de mare și preparate condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
48,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Trantu
Crama Trantu - Daima - Gewurztraminer 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.
Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Pentru acest vin de Gewurztraminer, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După presarea strugurilor, pielița a fost lăsată la o macerare scurtă pentru oferi aromele fine. Apoi mustul a fost tras în cisterne din oțel inoxidabil unde a fermentat la temperatură controlată. Din toate aceste procese a rezultat un vin special, reprezentativ pentru terroir-ul Dobrogei și bogat în arome caracteristicile soiului de origine franceză.
ASPECT: Alb-gălbui, ușor strălucitor.
MIROS: Parfumul aduce arome florale, mai ales din petale de trandafir, arome fructate din caise și alte fructe exotice.
GUST: Aromele de trandafir îl prezintă ca un vin complex, corpolent, însă pe limbă se simte textura ușoară și acidulată. Se simt mineralele din solul bogat al Podgoriei Murfatlar. În final este jovial și revigorant - un vin excelent, recomandat în sezonul cald.
ASOCIERE CULINARĂ: În răcoarea serilor de vară este fermecător alături de aperitive cu fructe de mare, legume caramelizate, salate și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească Albă și Grasă de Cotnari.
Soiul românesc Fetească Regală își schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.
Pentru acest vin sunt culeși struguri din soiul Fetească Regală, sortați manual și desciorchinați. Urmează presare ușoară, deburbare și limpezire naturală a mustului. Fermentarea alcoolică are loc încet în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 5-7 luni cu batonaj.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii vezui.
MIROS: Arome de ierburi și flori de câmp ce încropesc fundalul aromatic al soiului alb românesc.
GUST: Se dezvăluie pe papile cu o textură acidulată persistentă, ușor vegetală și lemnoasă. Gust final scurt, sec, cu alcool discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și savurat în ritmul propriu se dovedește excelent la mesele cu aperitive, brânzeturi ușoare, mezeluri semi-afumate și legume proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Merlot DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Aromele seducătoare ale acestui Merlot aduc încă odată unicitatea terroir-ului, aromele generoase ale soiului și priceperea vinificatorului din crama 1000 de Chipuri. Obținut din cultura anului 2020, acest Merlot sec este oferit publici într-un număr de sticle foarte limitat.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Asemenea vinului din recolta anului 2018, și acest Merlot seduce cu aromele de fructe roșii și tușe de vanilie uscată, trezite de o aerare binemeritată.
GUST: Pe structura echilibrată se dezvoltă aromele de fructe roșii, dulci, acrișoare, macerate, rezumate treptat la arome de vișine, susținute armonios cu note de ierburi și condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot clasic, așezat, pregătit să facă față gusturilor alese, care preferă o gamă variată de rețete cu carne roșie cu sosuri și gustări cu brânzeturi maturate, servite după felul principal.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Cupajul de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc este obținut prin macerare strugurilor și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C. Aceste metode oferă vinului culoarea intensă, aromele caracteristice soiurilor și taninurile. Personalitatea vinului este definită de contactul direct cu lemnul de stejar al butoiului timp de 12 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchet intens de coacăze, afine și prune uscate, împletite cu note elegante de vanilie, cedru şi lemn dulce provenite din maturarea în butoaie de stejar timp de 12 luni.
GUST: Gust matur, corpolent, cu tanini bine definiţi şi integrati; aromele de fructe negre persistă pe papile, completate de o uşoară tuşă de cacao şi piper. Postgust lung, cu o senzaţie caldă de alcool bine echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de friptură de vită sau miel la grătar, vânat ușor, brânzeturi maturate (Gouda, Manchego), preparate cu sosuri bogate pe bază de vin roșu sau ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.
71,39 RON Începând cu: 64,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Regnard
Regnard - Pouilly Fuisse Clos du Pavillon, blanc 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de Baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Domeniul pe care se cultivă soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, este parte din parcelele cu acelaşi nume, cunoscute în urmă cu peste 200 de ani sub numele de Clos de Pavillion. Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-pal, limpede.
MIROS: Generos, cu arome de piersici, cireșe negre, prune și pere.
GUST: Textura licoroasă păstrează aromele piersici, cireșe negre, prune și pere, completate de o notă acrișoară, ușor amăruie, de gutuie coaptă și alte fructe verzi de livadă. Un vin echilibrat pe papile, cu aciditate discretă și gust final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin franțuzesc din soiul Chardonnay, cu arome potrivite la salate de vară, pește (biban de mare, șalău, guvid) și fructe de mare, dar și preparate de cherhana. La finalul mesei este recomandat alături de brânzeturi fine, tari și semitari (Emmental, Jarlsberg, Pepper Jack).
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Se recomandă aerarea prin decantare).
208,12 RON Începând cu: 182,11 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Pinot Grigio de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru vinurile din gama Nocturne, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet proaspăt și revigorant.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Limpede și strălucitor.
MIROS: Aromele fructate și florale sunt elemente de bază ale experienței organoleptice. Aromele primare sunt suplimentate discret cu o notă de citrice.
GUST: Pe papile este energic, ușor acidulat, cu arome de caprifoi, coajă de lime, mere, pere, caise, alte note vegetale asociate cu flori de tei și gențiană.
ASOCIERE CULINARĂ: Buchetul și aromele revigorante sunt o alegere inspirată la mesele cu pește prăjit și legume, sushi și diverse preparate cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
51,91 RON Începând cu: 46,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Montalcino este produs din struguri Sangiovese, culeși manual din rândurile cele mai tinere ale domeniului Il Poggione. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, apoi baricat timp de 12 luni în butoaie mari din stejar franțuzesc și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul aduce aromele Toscanei rustice, cu fructe roșii și fructe negre de pădure, acrișoare, note de scoarță uscată și lemn pământiu.
GUST: Atacul aromelor de fructe acrișoare (zmeură și vișine trecute) stimulează papilele, apoi le acoperă cu tanini medii și note finale medii, cărnoase.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian pentru o masă italiană cu paste cu sos de carne, friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
87,12 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Primordial Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În Cernoziomul pe pat de roci calcaroase al regiunii Murfatlar, se află vița de vie a soiului românesc Fetească Neagră, ce oferă o recoltă de 5 tone la hectar, începută în prima jumătate a lunii octombrie. În crama strugurii sunt desciorchinați, iar boabe mutate în vase de inox pentru macerare la temperatura de 4-5°C. Pentru a dezvolta aromele și culoare vinului fermentarea se face cu macerare și remontaj de 30 de zile, realizate înainte de a începe fermentarea alcoolică. În completarea acestui efort, producătorul apelează la metoda delestage de 3-4 ori pe săptămână pentru a oferi vinului mai mult oxigen, culoare și persistență taninoasă. Maturarea vinului are loc timp de minim 12 luni în baricuri franțuzești aflate la doua și a treia umplere, arse mediu la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Abundă aromele de vișine, cireșe și prune alături de note lemnoase, vanilie și piper alb, completate de accente pământii.
GUST: Gustul este bogat, de corp plin, cu taninuri ferme, dar bine integrate; aciditatea susține echilibrul aromelor de fructe negre. Tonuri de lemn și condimente dulci cu alcool bine integrat oferă un gust final cald, ușor condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu fripturi (vita, miel), vânat, preparate în sosuri bogate de vin, brânzeturi maturate sau cu ciuperci; ideal și cu preparate de porc marinat sau cu arome de fum.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C.
93,17 RON Începând cu: 83,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.
ASPECT: Galben auriu intens.
MIROS: Aromatic și sofisticat, cu note de pere coapte, mere verzi și vanilie delicată, ușor onctuos, cu accente de migdale și flori albe.
GUST: Catifelat și generos, cu textură bogată, aciditate echilibrată și un final lung, persistent, cu arome fructate și note fine de lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic, savurat rece, este cea mai bună alegere la mesele cu pește gras, pui la cuptor cu ierburi, paste cu sos alb sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.7%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Proaspăt, cu arome de măr verde, drupe și citrice.
GUST: Acidulat, cu un arome de măr verde, caise și citrice coapte. Mineralitatea echilibrată oferă un postgust mediu, fructat și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj alb recomandat la mesele cu fructe de mare în sos de vin, pește condimentat cu plante aromatice și gustări cu brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
40,54 RON Începând cu: 36,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Nativus Zghihara de Averesti DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben-verzui.
MIROS: Aromă proaspătă, tipică soiului - mere verzi, pere și citrice, completate de note florale delicate. Se simt accente minerale și vegetale, care îi conferă autenticitatea terroirului.
GUST: Sprinten, cu aciditate crocantă. Domină notele de fructe verzi și citrice, cu o textură lejeră și final proaspăt, vioi, cu ușoară mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv, alături de pește alb, fructe de mare sau salate ușoare. Este ușor de savurat și cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
42,35 RON Începând cu: 38,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca Maria - Rose Syrah & Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Note delicate florale, cu accente uşor condimentate, îmbogăţite de aroma de trandafir şi piersici coapte.
GUST: Gust fin şi plăcut, cu aciditate bine susţinută, mineralitate revigorantă; textura catifelată și postgust scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potriveşte excelent cu fructe de mare în sos roşu uşor condimentat sau aperitive uşoare, salate sau carne de pasăre.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Castel Huniade Feteasca Regala DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un Hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.
Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.
Pentru a păstra aromele proaspete și persistența acestora vinificatorul începe recolta din timpul nopții, atunci când boabele sunt reci și numai bune pentru presarea imediată, limpezirea și fermentarea alcoolică. Pentru stilul demisec fermentarea are loc lent, la temperatură joasă, și este oprită atunci când vinul a ajuns la o concentrație de 8-9 grame de zahăr rezidual per litru, o valoare ce echilibrează aromele naturale din miros și gust.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Arome intense florale (floare de viță-de-vie, flori de câmp), completate de fructe galbene și albe coapte (caise, cireșe albe, mere), cu note citrice ușor perceptibile și accente delicate de verbena.
GUST: Gust demisec, textura plină, aciditate bine definită care susține caracterul floral și fructat. Note persistente de caise și mere, cu un final rotund și curat, tipic soiului.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește alături de brânzeturi semitari sau telemea, preparate ușoare din pui sau curcan la grătar, pește alb cu sosuri delicate, acompaniamente de ierburi aromatice sau deserturi cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
24,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob alb (SB + FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Pentru acest vin sunt folosiţi struguri din soiurile Sauvignon Blanc şi Fetească Albă, selectați din viţele aflate în arealul Ceptura. Strugurii sunt lăsați la macerație peculiară timp de 8 ore, sub influența temperaturilor cuprinse între 12-13°C. Boabele sunt presate ușor la maxim 600 mbar, apoi este mustul este limpezit la temperatură scăzută timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc la 10-12°C. cu drojdii selecționate în mediu protejat oferit de cisterne din oțel inoxidabil de 10 hectolitri. În același vas se continuă procesul natural de producție prin maturarea scurtă a vinului.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Nasul se deschide cu arome de fructe albe și citrice, precum pere coapte, mere verzi și lime, acompaniate de accente florale delicate și nuanțe subtile de ierburi aromatice. Buchetul este armonios și persistent, captivând simțurile.
GUST: Gustul este suplu și echilibrat, cu fructe coapte și citrice bine integrate. Aciditatea fină îi conferă prospețime, iar finalul este elegant și armonios, cu tușe florale și minerale care rămân plăcut pe palat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu salate proaspete, preparate din pește sau fructe de mare, pui la grătar sau brânzeturi proaspete. Este ideal și ca vin de relaxare, savurat în momente liniștite.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Merlot DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Merlot este obținut din strugurii cultivați în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. În acea parte a țării podgoriile sunt înfluențate de clima Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănite de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Tamam Merlot prezintă un buchet proaspăt, cu arome din vișine, mure și coacăze proaspete.
GUST: La primele atingeri pare aspru, însă corpolența evoluează și aduce taninii moi ce dau notele de fructe roșii și negre și o tușă de condiment pentru o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Merlot ușor de savurat la mesele cu aperitive reci, pastramă, cârnați afumați, feluri principale din carne roșie, inclusiv vânat, și brânzeturi de tip Maasdam și Gouda.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Vinul roșu de Fetească Neagră are pe etichetă un cal desenat cu motive tradiționale în culori vii. Căiuții este o altă referință românească tradițională ce prezintă dansul unui tânăr ce ține un cap de cal stilizat și este acoperit de o pânză albă împodobită cu broderie și ciucuri.
Dansul este compus din mișcări energice, sărituri ce imită galopul, sunete ascuțite și pocnituri de cizme. În trecut, despre caii albi se credea că sunt mesageri ai vieții și ai norocului, iar acest dans simbolizează legătura dintre oamenii și animalele care muncesc pământul.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii de pădure și fructe de livadă, proaspete și dulci.
GUST: Arome de fructe negre coapte, note delicate de vanilie, ciocolată și scorțișoară. Postgust, mediu spre lung, cu note de fructe negre și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, potrivit la mesele cu pui la grătar și platouri cu brânză.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Legend of Dracula - Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Acesta este și cazul vinului roșu Legend of Dracula, un Cabernet Sauvignon pur, a cărei poveste începe din viile unde strugurii sunt recoltați manual, sortați, desciorchinați apoi presați.
Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura controlată, timp de câteva zile, pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. După fermentarea alcoolică și malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Aromatic complex, cu note de coacăze negre, cireșe bine coapte, prune, completate de tonuri de vanilie, lemn ars și fum.
GUST: Plin și robust, cu taninuri bine conturate, echilibrate și un corp generos. Gustul combină fructele negre cu note de ciocolată amăruie și condimente. Postgust lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pe care și Contele l-ar savura la o masă cu friptură de vită în sânge, miel la grătar, vânat mare și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Cabernet Sauvignon 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Cabernet Sauvignon de Purcari este un vin roșu care impresionează cu aromele sale tipice unui vin robust, dublate în acest caz de arome viguroase și energice.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii de violet închis.
MIROS: Un Cabernet clasic, lăsat să respire și savurat fără grabă, aduce parfumul de coacăze negre (cassis), mure și cireșe negre, însoțite de note de piper negru, piele și accente subtile de lemn, dăruite de maturarea în baricuri de stejar franțuzesc.
GUST: Pe papile defilează elegant arome de fructe roșii și negre, prune uscate și condimente. Gustul final este lung, cu o textură mătăsoasă și tușe de vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, vânat, brânzeturi maturate, tocănițe sau preparate cu ciocolată neagră.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Arrogance Alb (SB + FA) DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Gamele oferite de Domeniile Franco-Române includ monosoiuri și cupaje de vinuri albe, rose și roșii, obținute din soiuri autohtone vechi, dar și din soiuri cunoscute din Europa, cultivate cu succes în regiunile viticole din România.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arrogance alb sec 2022 aduce simțurilor un amestec de arome dulci și proaspete din trandafiri și caprifoi, completate de fructe galbene, coapte.
GUST: Pe papile se păstrează aromele de flori, iar cele verzi se păstrează prin struguri verzi și frunze. Aromele fructate sunt aduse de fructe galbene - pomelo și caise coapte. În post gust are o aciditate fructată, scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare pentru preparatele cu pui sau macrou la grătar, curcan la cuptor, fructe de mare, tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
61,50 RON Începând cu: 55,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR