Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Rose Mary
Rose Mary - Prosecco DOC, Rose - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NERO
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE EXTRA BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.
Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.
În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.
ASPECT: Roz-piersică.
MIROS: Buchet proaspăt, fructat, cu note de mure și trandafir sălbatic.
GUST: Arome de strugurii roșii, nectarine și alte drupe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, preparate din pește și alte feluri de carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
39,33 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Coroanei Segarcea
Segarcea - Prestige Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.
Reconstrucția Domeniului Coroanei Segarcea a început în 2002, de Ziua Regalităţii, atunci când familia Anghel a reluat lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, a restaurat crama și arhitectura originală din timpul monarhiei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.
Vinurile din gama Prestige sunt pentru pasionații de vinuri rafinate, produse prin metodele moderne, consacrate. Producția începe strugurii recoltați mecanic, care sunt apoi zdrobiți și presați pentru mustul ce este lăsat să se limpezească natural la temperaturi cuprinse între 8 - 10°C. timp de 48 de ore. Mustul este fermentat încet în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi controlate ce variază între 15 și 18°C. pentru o perioadă de 21 până 30 de zile. Maturarea vinului are loc în prezența drojdiei fine timp de 3-5 luni cu batonaj.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Aciditate echilibrată, cu note de bergamotă, grepfrut și verdețuri.
GUST: Prospețimea vegetală amestecă notele de ierburi și flori pentru un postgust, cu alcool discret, sec, mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin clasic pentru mesele cu aperitive și preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Rapitala
Tenuta Rapitala - Nero d'Avola Sicilia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA DOC / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NERO D'AVOLA
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.
Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.
Strugurii sunt culeși din august până în noiembrie pentru a se asigura că fiecare vin, monosoi și cupaj, exprimă perfect terroir-ul, priceperea și tradiția vinificatorilor italieni.
Acest vin este produs din soiul Nero d‘Avola, cel mai reprezentativ pentru Sicilia. Struguii crescuți în via aflată la 300-400m deasupra nivelului mării sunt culeși la mijlocul lunii septembrie și vinificați în cisterne de inox cu temperatură controlată.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Arome de fructe roșii, mai mult acrișoare decât dulci, fructe macerate în alcool fin, ciocolată amară și ierburi pământii.
GUST: Papilele sunt delectate cu note de dulceață de fructe roșii echilibrată de alcool bine întegrat. Gustul final este lung, taninos și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu corpolent pentru aperitive cu brânzeturi maturate și mezeluri fine din regiunile italiene, friptură de porc sau vită la grătar, rotisor sau grill.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
42,59 RON Începând cu: 37,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Legendary Dracula
Castellum Dracula - Rose (FN + M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Acesta este și cazul vinului Castellum Dracula rose, obținut din soiurile Fetească Neagră și Merlot. La fel ca toate vinurile de calitate, povestea acestui cupaj începe cu recoltarea manuală și sortarea strugurilor, urmată de desciorchinare și presarea boabelor.
ASPECT: Roz cu o ușoară tentă portocalie.
MIROS: Buchetul este un spectacol natural al aromelor de căpșune, piersici, mure și grepfrut roz cu note tropicale din fructul pasiunii, mango și litchi.
GUST: Echilibrat, așezat, cu taninuri delicate ce păstrează corpolența și oferă un postgust mediu, fructat și cremos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ce poate deveni favoritul meselor cu paella și fructe de mare, brânzeturi Camembert și Brie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Sauvignon Blanc este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Huși, Moldova. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, se află și viţa de vie, cu tradiție ce se întinde pe mii de ani.
Vinurile de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile Moldovei, sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roz intens.
MIROS: Buchet armonios cu aromă dominantă de trandafir și o notă de busuioc.
GUST: Foarte fructat, aduce gustul pe pară coaptă pe papile, și se păstrează notele florale, ce evoluează mai clar spre trandafir roșu. Postgust lung și aromat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate condimentate și desert cu prăjituri dulci-acrișoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - La Stejari Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
În anul 2020 podgoria cramei Recaș a oferit o cultură excepțională a soiului Merlot din care fost obținut un vin de calitate superioară de către enologul Nora Iriarte. De pe parcelele cu sol predominant calcaros strugurii de Merlot sunt culeși manual, selecționați cu rigurozitate, desciorchinați și transferați în cisterne de inox unde sunt lăsați la macerare și fermentare alcoolică timp de 10 zile.
După fermentarea alcoolică vinul este limpezit centrifugal și lăsat la fermentare malolactică. Pentru maturare vinul este tras în baricuri noi din stejar franțuzesc Dargeaux & Jaegle, unde este ținut timp de 12 luni, apoi este îmbuteliat fără filtrare și învechit timp de 10 luni.
ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.
MIROS: După aerare aduce la nas un buchet discret ce dezvălui treptat arome de violete și fructe de pădure, în special mure, afine și zmeură. Notele de maturare ies de pe fundal și se fac simțite prin adieri de scorțișoară, vanilie și nucșoară.
GUST: Cremos, cu taninuri echilibrate ce mai aduc tușe de mirodenii exotice, curmate de aciditate și procentul generos de alcool.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne de rață sau berbecuț, gustări cu brânzeturi semi-maturate sau semitari și dulciuri pe bază de ciocolată condimentată.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de minimum 10 ani).
260,15 RON Începând cu: 234,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Pierre Zero
Pierre Zero - Merlot (fara alcool) - 0.75L
ȚARĂ: FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VIN ROȘU FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.
Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.
Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și strălucitor.
MIROS: Arome de fructe roșii.
GUST: Acest vin roșu fără alcool denotă prospețime, echilibru și tinerețe care încântă simțurile.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de friptură la grătar, inclusiv carne roșie. Un vin recomandat și în compania gustărilor cu brânzeturi tradiționale europene.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).
52,03 RON Începând cu: 42,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Rose (M + CS) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vast rose este un cupaj din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, vinificate în alb la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose și aromele celor două soiuri, vinificatorul folosește metoda saignée în care se face macerație peliculară la 12-15°C, timp de 1-3 ore. După această fază vinul este decantat static la temperatura de 10°C, timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox de 1000 de hectolitri, la temperatura de 16-18°C, pentru un interval de 12 până la 15 zile. În final vinul este lăsat în cisterne la maturat, cu depozit de drojdii fine, timp de 7 luni, apoi este îmbuteliat.
ASPECT: Roz piersică, limpede și strălucitor.
MIROS: Vast rose aduce buchetul gereros și savuros al rose-ului aproape perfect, cu note de flori, mirodenii și fructe roșii de pădure.
GUST: Proaspăt, cu arome de vegetale ce duc către spectrul floral și note de fructe roșii pentru un gust final cu astringența medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest rose la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Muse Night rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. Colecția Muse este una inovatoare pe piața din România și se adresează în special persoanelor moderne, cu viață socială activă. Sortimentul este îmbuteliat într-o sticlă cu design elegant, sablată integral pentru a proteja vinul de acțiunea directă a razelor soarelui.
Pentru a se obține culoare specifică de rose, strugurii sunt lăsați un timp scurt în pielițe pentru a extrage doar o tentă de culoare, apoi mustul rose este tras în cisterne din oțel inoxidabil pentru fermentare. După această fază vinul este stabilizat și îmbuteliat imediat, fără contact cu oxigenul, pentru a se păstra intensitatea și prospețimea aromelor naturale.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Un rose savuros ca o muză a nopții, parfumată cu mure, rodie, note tropicale de papaya și fructul pasiunii.
GUST: Laturile aromatice ale vinului sunt echilibrate, armonioase, cu tanini de catifea, energie prin aciditate și aceleași arome fructate, ușor remanente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite sau mesele îmbelșugate cu preparate din pește, în special carpaccio, pizza hawaiană, salate cu fructe tropicale, creveți și languste. La desert se înțelege foarte bine cu salata de fructe și tortul de înghețată.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
72,60 RON Începând cu: 65,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Roux Pere & Fils
Roux Pere & Fils - Meursault AOC, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: MEURSAULT AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia.
Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare. În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.
Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: Note de migdale, pâine și miere pe un fundal dominat de lămâie.
GUST: Pe papile este complex, cu note de fructe uscate, piersici și migdale. Prospețimea și corpolența vinului se păstrează bine în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic pentru mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
408,50 RON Începând cu: 357,43 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
EPC - Alain Edouard
EPC - Sampanie Blanc de Blancs Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. EPC este un brand de șampanie creat de Edouard, Jérôme și Camille, trei prieteni care s-au întâlnit în 2018 uniți de pasiunea comună pentru această băutură. Cei trei au pornit afacerea și au decis să își producă șampanie prin implicarea viticultorilor în toate fazele de producție. Fondatorii au ales să menționeze pe etichetele fiecărei sticle de șampanie terroir-ul din care provin strugurii, anul culturii și viticultorii care au produs lotul de șampanie respectiv.
Șampaniile EPC sunt produse din struguri Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Fie că sunt realizate cupaje sau vinuri dintr-un singur soi, producătorii fac o selecție a strugurilor și folosesc doar mustul ravac. Pentru a diferenția foarte bine profilele organoleptice ale șampaniilor EPC, producătorii au diferite perioade de maturare pentru fiecare etichetă: minim 36 de luni pentru Blanc de Noir, 60 de luni pentru Grand Cru și 144 de luni pentru Vintage Premier Cru.
Blanc de Blancs este o șampanie produsă de EPC și asociația vinificatorilor din Bethon. Soiul Chardonnay este recoltat din podgoria aflată pe dealurile localității Sézannais, unde vița de vie este hrănită de solul compus din calcar, marne și argile din Cretacicul Superior. Vinificarea este făcută cu fermentare malolactică în cisterne din inox și maturare de minim 29 de luni.
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret și persistent.
MIROS: Un cuvée energic, nerăbdător să împartă aromele de citrice și fructe albe.
GUST: Aciditatea fină se strecoară foarte ușor pe papile unde aduce arome de grepfrut, lămâie, fructe de livadă coapte și proaspete - mere verzi și pere. Mineralele obișnuite ale soiului Chardonnay se ivesc pe final și aduc un post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele acestui Blanc de Blancs sunt puse în valoare de preparate din carne roșie, friptură de vită în crustă de alune cu risotto, ciuperci scoică și brânză Comté.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
293,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromă rustică din amestec de fructe de pădure, o notă cărnoasă de prune coapte, nucă, piper și ierburi aromatice.
GUST: Arome lungi de tartă cu fructe roșii, tanini proaspeți și puțin acid. Tonul ierbos de fundal este suplimentat de tutun, piper și sare. Post gust lung, cu aceeași aromă gustoasă de tartă cu fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, cu potențial de învechire la sticlă. Recomandat la preparatele din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
139,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
La Bastide Saint Dominique
La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape AOC, blanc 2024 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: CHATEAUNEUF DU PAPE AOC - VALEA RONULUI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE ROSE, GRENACHE BLANC, ROUSSANNE
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.
Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.
Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.
ASPECT: Strălucitor, auriu, cu reflexii argintii.
MIROS: Un buchet de flori albe, caprifoi și iasomie, completate de tonuri de piersică coaptă, pară și caisă. În plan secund se simt note fine de vanilie, migdală și miere de salcâm.
GUST: Aromele de fructe galbene se împletesc cu accente de citrice confiate și tușe minerale, oferind o senzație de echilibru perfect între prospețime și bogăție. Gustul final este mediu spre lung, persistent și rafinat, ușor unctuos.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate rafinate din pește gras, crustacee, carne albă cu sosuri fine, risotto cu trufe sau brânzeturi maturate cu aromă delicată.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.
205,22 RON Începând cu: 179,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tinazzi
Tinazzi - Cantine San Giorgio - Tiranno, Malvasia Nera Salento IGP 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Cantine San Giorgio este una dintre vinăriile familiei Tinazzi. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi în orășelul Lazise. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
Cantine San Giorgio este parte dintr-o cooperativă stabilită în 1962. Familia Tinazzi a investit în această vinărie pentru a oferi în prezent cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiunea Puglia. Soiurile vinificate de San Giorgio în această parte a Italiei sunt Malvasia Nera, Zinfandel (Primitivo), Negroamaro del Salento și Fiano.
Pentru acest vin este selecționat soiul Malvasia Nera din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Pubgia, este selecționat, zdrobit, desciorchinat, macerat și fermentat la temperatura controlată de 22-26°C timp de 8 - 10 zile.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe negre coapte, cireșe amare, prune și mure, completate de note de condimente dulci, ciocolată neagră și vanilie. În fundal se resimt tonuri discrete de tutun și lemn nobil.
GUST: Pe papile, vinul se dezvăluie rotund, corpolent și mătăsos, cu taninuri bine șlefuite și o structură elegantă. Fructele negre se împletesc cu nuanțe de condimente și cacao, oferind un echilibru perfect între dulceața naturală a fructului și robustețea specifică regiunii.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu carne roșie la grătar, vânat, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri bogate de roșii și ierburi mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
93,90 RON Începând cu: 82,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Maxence Riesling de Rin DOC, demidulce 2022 - 0.5L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMIDULCE. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvée Maxence 2022 este un vin demidulce obținut din struguri Riesling de Rin, recoltați manual din viile Cramei SERVE situate în zona Cherba, Dealu Mare. Strugurii sunt lăsați în vie și culeși târziu, când dezvoltă arome intense și un conținut ridicat de zahăr. Fermentarea alcoolică are loc timp de 3 săptămâni, la temperaturi controlate între 16 și 17°C, sub supravegherea enologului Aurel Rotarescu. După fermentare, vinul este maturat timp de 5 luni în baricuri franțuzești, ceea ce i-a conferit complexitate și o textură catifelată.
ASPECT: Galben-pai intens, cu reflexii verzui.
MIROS: Nasul este expresiv și delicat, cu arome de citrice confiate, pere coapte și flori albe, completate de accente ușoare de piersică și măr verde. Buchetul este plin de finețe, echilibrat și persistent.
GUST: Pe papile, vinul se arată armonios și catifelat, cu o aciditate fină care susține structura și prospețimea. Fructele albe și citricele se împletesc cu nuanțe florale și o ușoară dulceață care echilibrează gustul, iar finalul este persistent și plăcut, cu impresii de fructe coapte și miere.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de deserturi cu fructe, prăjituri ușoare, brânzeturi fine sau preparate asiatice ușor dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.
61,04 RON Începând cu: 54,94 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ruinart
Ruinart - Sampanie Blanc de Blancs - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE BLANC DE BLANCS BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.
De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.
Blanc de Blancs este un asamblaj delicat din soiul Chardonnay. Regele vinurilor franceze este reprezentat în această șampanie exclusivistă de culturile selectate din ani diferiți și cel puțin 20% vinuri de rezervă din ultimii doi ani.
ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui. Strălucitor, luminos, cu efervescență persistentă.
MIROS: Primul val aromatic aduce note de fructe proaspete, în special citrice coapte. Al doilea val aduce notele din flori și fructe cu pulpă albă (piersici albe).
GUST: Vinurile de rezervă și acele proporții de Chardonnay adus din culturile aflate la nord, în valea Vesle, își fac simțită prezența prin corpolență armonioasă, aromele proaspete de strugure alb, nectarine și citrice. Fnalul aduce o aciditate slabă, persistentă și răcoritoare.
ASOCIERE CULINARĂ: De la pahar la farfurie, acest blanc de blancs este un aperitiv excelent în zilele calde de vară și un vin pentru care preferă meniurile cu fructe de mare, crustacee, pește (biban de mare la disc) și tartar de doradă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
431,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Aligote, acest vin aduce un ton pământiu, caracteristic, balansat cu note vioaie de ierburi proaspăt culese.
GUST: Papilele sunt trezite de aciditatea ridicată, aromele de pere verzi și citrice, care evoluează în note amărui de pelin macerat, andivă și alte plante aromatice. Post gust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și tonic fie că este savurat ca aperitiv sau alături de aperitive cu brânzeturi proaspete, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rose Mary
Rose Mary - Spumant Moscato Dolce - 0.75L, Alc: 6.5%
REGIUNE / ȚARĂ: ITALIA
VOL. ALC.: 6.5%
VIN SPUMANT ALB DULCE. Printre etichetele de vinuri spumante produse de Rose Mary în Italia se află și acest spumant Moscato.
Vinul spumant Moscato este produs 100% din soiul italian numit și Muscat Blanc, parte din cea mai veche familie de soiuri din lume, cu peste 200 de varietăți ce aparțin speciei Vitis vinifera (strugure de viticultură).
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret.
MIROS: Buchet clasic cu note de piersici dulci și flori de portocal.
GUST: Dulce, cu arome de fructe verzi și coapte, echilibrate de mineralitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv sau vin pentru desert, alături de prăjituri cu cremă și cu fructe / tarte.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
31,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC + 1 pahar - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
Pachetul conține sticla de Martini Prosecco DOC, de 0.75L + 1 pahar din sticlă cu însemnele brand-ului Martini.
52,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jean Collet & Fils
Jean Collet & Fils - Petit Chablis AOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: PETIT CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Jean Collet & Fils este o afacere de familie legată de viticultură încă din 1792, la sfârșitul revoluției franceze. Din generație în generație domeniul s-a extins, iar în 1952 Jean Collet a definit domeniul actual și a fost unul dintre pionierii vinurilor din Chablis.
În această parte a Burgundiei este cultivat un singur soi de strugure alb: Chardonnay, și este hrănit de solurile variate acel celor 4 subzone ce compun Chablis. Vinurile din Chablis au profil aromatic definit de 150 de milioane de ani de schimbări și transformări în straturile de pământ.
Petit Chablis este o zonă foarte restrânsă, delimitată de platoul comunei Villy, cu sol bogat în marle din crustacee fosilizate ale Cretacicului și alte ere indepărtate. Solul este cultivat conform standardelor din agricultura ecologică și cultivarea mecanică cu plug. Acest Chardonnay este obținut prin presarea pneumatică a strugurilor și limpezire gravitațională la rece. Fermentarea mustului și maturare în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată.
ASPECT: Galben-pai, limpede, cu un perlaj scurt.
MIROS: Maturarea în cisterne îi oferă un buchet mai consistent, cu arome de pere și mere verzi, alături de note citrice.
GUST: Alături de aromele fructate, Chardonnay reamintește de rădăcinile preistorice prin mineralele marine extrase din sol. Aceeași caracteristică îi oferă onctuozitatea tipică și gustul final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și structura sunt potrivite la aperitive cu mezeluri și fructe de mare, cât și la felurile principale din carne de pește (somon) și carne de porc.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
84,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR