Vin & Şampanie

Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.

Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.

Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11
  5. 12
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Pichon Baron

    Chateau Pichon Baron - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria proprietății situată în Bordeaux, în renumita localitate Pauillac, începe la sfârșitul secolului al XVII-lea, când Pierre Desmezures de Rauzan, un comerciant de vinuri și intendent al unor domenii prestigioase precum Latour și Margaux, a achiziționat parcele de viță de vie în apropiere de Latour, creând Enclos Rauzan. Numele "Pichon Longueville" a apărut în 1694, când aceste vii au intrat în zestrea fiicei sale, Thérèse, la căsătoria cu Baronul Jacques Pichon Longueville.

     

    Punctul de cotitură a avut loc în 1850, cu doar cinci ani înainte de clasificarea oficială a vinurilor de Bordeaux din 1855. Astfel, domeniul original a fost divizat în alte două proprietăți: Château Pichon Baron și Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.

     

    Château Pichon Baron se întinde pe o suprafață de 73 de hectare de viță de vie. Este important de menționat că, pentru producerea vinului principal se folosesc struguri doar de pe cele mai bune 40 de hectare istorice ale proprietății. Terroir-ul de la Château Pichon Baron este definit de solul cu straturi adânci de pietriș (gravel), depozitate de râul Garonne în timpul erelor cuaternare, care asigură un drenaj excelent, forțând rădăcinile viței de vie să pătrundă adânc în sol pentru apă și nutrienți. Acest lucru contribuie la obținerea unor struguri concentrați și la dezvoltarea unei complexități minerale în vin. Sub pietriș se găsesc și straturi de nisip și argilă.

     

     

    ASPECT: Negru intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchetul este construit din arome delicate de flori precum violete și trandafiri, alături de fructe roșii și negre. Ulterior apar note de grafit și lemn, oferite de maturarea reazlitază în procent de 70 % în butoaie noi și 30% în butoaie asezonate .

     

    GUST: După un atac puternic, palatul este încărcat de textura catifelată și profundă. Se regăsesc nuanțe de fructe roșii și negre, condimente lemnoase și mineralitatea terroir-ului. Finalul este intens, corpolent și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață confit, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Chateau Pontet-Canet

    Chateau Pontet-Canet - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%   

     

    VIN ROȘU SEC. Istoria Château Pontet-Canet începe în secolul al XVIII-lea, în 1705, când Jean-François de Pontet, un înalt magistrat și guvernator al Médocului, achiziționează și plantează viță de vie pe un teren situat la nord de Pauillac, dându-i o parte din nume ("Pontet"). Numele "Canet" provine de la locul unde erau situate alte parcele. Familia de Pontet a deținut proprietatea până în 1865.

     

    Atunci, domeniul a fost cumpărat de Herman Cruse, o bogată familie de negociante din Bordeaux, care a modernizat și a îmbunătățit vinificația. Criza financiară din anii 1970 a forțat familia Cruse să vândă, iar în 1975, domeniul a fost achiziționat de Guy Tesseron. Sub conducerea sa și, ulterior, a fiului său, Alfred Tesseron, Pontet-Canet a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, devenind un pionier al agriculturii biodinamice în Bordeaux, începând cu anul 2004 (și certificat din 2010).

     

    Podgoria Château Pontet-Canet se întinde pe aproximativ 81 de hectare, situate în inima localității Pauillac. O parte importantă a podgoriei (aproximativ 50 de hectare) este formată dinr-o singură bucată, un avantaj considerabil pentru managementul viței de vie. Climatul oceanic temperat, specific regiunii Bordeaux, cu estuarul Gironde formează un microclimat care protejează vița de vie de înghețuri primăvara și atenuează căldura în timpul verii. Umiditatea oferită de estuar poate contribui la dezvoltarea noblessei pourriture (putregaiul nobil) în anumiți ani, deși pentru vinurile roșii se caută o maturitate fenolică optimă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, profund.

     

    MIROS: Fructe negre (coacăze, mure), cedru, grafit, mentol, cu accente minerale și de stejar.

     

    GUST: Plin, concentrat, taninuri ferme dar fine. Arome de fructe negre, ciocolată, cafea și minerale pământii. Aciditate echilibrată. Gust final lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Rouget

    Chateau Rouget - Pomerol AOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: POMEROL AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Château Rouget este un domeniu viticol istoric din Bordeaux, aflat în apelațiunea Pomerol, a cărui istorie începe cu secole în urmă, fiind menționat în arhive încă de la 1700. Este considerat unul dintre primele "Cru-uri" oficiale din Pomerol. De altfel, în secolul al XIX-lea, Rouget a fost clasat printre primele cinci proprietăți din Pomerol, un semn al calității constante a vinurilor sale.

     

    După mai bine de un secol în posesia familiei Bayonne, care a construit și splendidul château ce simbolizează proprietatea, și apoi a altor proprietari, în 1992, Château Rouget a fost achiziționat de familia Labruyère, care și-a propus să readucă Château Rouget la gloria sa de odinioară. Sub conducerea lui Jean-Pierre Labruyère, și ulterior a fiului său, Édouard, și cu sprijinul renumitului oenolog Michel Rolland, domeniul a trecut printr-o transformare semnificativă. S-au făcut investiții majore în podgorie și în facilitățile de vinificație.

     

    Château Rouget deține o podgorie de aproximativ 17 hectare, cu un terroir aparte. Solul este compus din straturi consistente de argilă albastră, foarte densă și bogată în fier. Pe lângă argilă, există și zone cu pietriș grosier și nisip, aduse de-a lungul timpului de râurile Garonne și Isle. Climatul este oceanic temperat, influențat de proximitatea râurilor Dordogne și Isle. Acestea moderează temperaturile, reducând riscul de înghețuri primăvara și de căldură excesivă vara. Ploile sunt distribuite relativ uniform pe parcursul anului, dar variațiile anuale pot influența semnificativ recoltele din soiurile roșii principale: Merlot, în proporție de 85% și Cabernet Franc pentru restul de 15%.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet bogat și complex de fructe negre coapte (cireșe negre, prune, mure) și fructe roșii (zmeură). Note florale subtile de violetă, urmate de accente de ciocolată neagră, cafea, lemn dulce și o tentă minerală de pământ proaspăt sau trufe.

     

    GUST: Plin, opulent și catifelat, cu o textură densă și taninuri mătăsoase, coapte, foarte bine integrate. Aromele din nas se regăsesc, amplificate pe papile, cu o predominanță a fructelor negre suculente și a notelor gurmande de ciocolată și condimente dulci. Aciditate echilibrată și gust final lung, persistent, cu o notă caldă și o tentă de mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de preparate din carne de vită (friptură, mușchiuleț), rață la cuptor, vânat (mistreț, căprioară) sau brânzeturi maturate (în special cele din lapte de vacă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 20 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Smith Haut Lafitte

    Chateau Smith Haut Lafitte - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Primele atestări ale cultivării viței de vie pe acest domeniu datează din anul 1365, când familia Verrier Du Boscq a plantat viță de vie pe un platou pietros numit "Lafitte" (de unde și o parte a numelui). Domeniul a fost redenumit în 1720 după George Smith, un negustor scoțian care a cumpărat proprietatea. În 1842, Lodi Martin Duffour-Dubergier, primarul de Bordeaux, a preluat domeniul, contribuind la faima sa.

     

    Smith Haut Lafitte  a fost clasificat ca Grand Cru Classé în 1959. Un moment important pentru evoluția acestui domeniu a fost în 1990, când Daniel și Florence Cathiard au achiziționat proprietatea, au investit masiv în modernizare și au adus recunoaștere internațională pentru vinurile sale excepționale, produse printr-o abordare inovatoare și prietenoasă cu mediul.

     

    Domeniul viticol al Château Smith Haut Lafitte se întinde pe o suprafață totală de 78 de hectare, iar terroirul său definește aromele vinurilor roșii și albe. Solul este compus dintr-un amestec de pietriș, nisip și argilă, depuse de râul Garonne de-a lungul a milioane de ani. Pietrișul asigură un drenaj excelent și absoarbe căldura soarelui ziua și o eliberează lent noaptea, contribuind la coacerea optimă a strugurilor. Cupajul anului 2021 este produs din struguri fermentați în butoaie la 28°C, iar vinul este maturat timp de 18 luni, pe drojdie în butoaie noi (60%), cu un singur transfer.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii (cireșe, coacăze roșii) și negre (coacăze negre), completate de note de ierburi aromatice, cedru, grafit și o subtilă tentă florală. Apar și note fine de mirodenii pământii de la baric.

     

    GUST: Corp mediu, cu o aciditate vibrantă și taninuri fine, bine integrate, care oferă o structură elegantă. Fructul este prezent, dar nu dominant, lăsând loc notelor minerale și celor de stejar. Postgust proaspăt, lung și persistent, cu o tentă salină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), friptură de rață, preparate cu ciuperci, brânzeturi semidure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 15 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Buchet expresiv, cu arome de grapefruit roz, lime și ananas copt, însoțite de note ierboase proaspete și accente delicate de flori albe de câmp. Buchetul este armonios structurat, elegant și persistent, cu o intensitate care captivează simțurile.

     

    GUST: Atacul în palat este proaspăt, suculent și echilibrat, cu fructe citrice și exotice integrate subtil. Textura este catifelată, susținută de o aciditate fină, iar finalul este persistent, cu note minerale și impresii florale care se prelungește plăcut, oferind o experiență rafinată și complexă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate delicate precum salate cu fructe proaspete, pește alb în sosuri fine, fructe de mare sau brânzeturi ușoare. Excelent și ca vin de contemplare, savurat în momente liniștite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu arome de mere verzi, pere și piersici albe, însoțite de note florale subtile și accente minerale fine.

     

    GUST: Gustul este suplu și echilibrat, cu fructe albe și citrice integrate armonios. Aciditatea fină păstrează prospețimea și conferă vinului o structură delicată, iar finalul este persistent și curat, cu tușe florale și minerale ce se prelungesc plăcut pe simțuri.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit cu preparate ușoare, precum salate proaspete, pește alb, fructe de mare sau brânzeturi fine, și ideal ca vin de relaxare, savurat în momente tihnite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    Chateau Bellgrave

    Chateau Bellegrave - Medoc rouge 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEDOC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VIN ROȘU SEC. Château Bellegrave, situat în Médoc, Pauillac, se află între domenii renumite precum Latour, Pichon-Longueville și Lynch-Bages. Proprietatea a aparținut inițial lui Armand Roux și a fost achiziționată în 1901 de H. Van-Der-Voort, comerciant stabilit în San Francisco.

     

    Din 1997 domeniul este deținut de familia Meffre, cunoscută pentru activitatea sa din Valea Ronului, care a combinat tradiția cu tehnici moderne de vinificație. Administrat astăzi de Ludovic și Julien Meffre, Château Bellegrave valorifică solurile de pietriș aluvionar caracteristice regiunii, oferind vinurilor un caracter elegant și structurat. Numele Bellegrave evocă frumusețea și calitatea acestor soluri care definesc terroir-ul vinurilor sale.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchetul se deschide cu arome elegante de fructe negre coapte, precum mure și prune, completate de note fine de condimente dulci, vanilie și lemn fin, rezultate din maturarea în butoaie de stejar. În plan secund se simt accente subtile de tutun și cacao, care sporesc complexitatea și persistența olfactivă.

     

    GUST: Fructele negre coapte se împletesc cu notele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și echilibrat, cu reminiscențe de lemn nobil și fructe bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de fripturi roșii, vânat, carne de miel sau brânzeturi maturate. Poate fi savurat și singur pentru a aprecia rafinamentul unui Médoc clasic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Siel alb, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.7% Mosia Tohani - Siel alb, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.7%

    Tohani

    Mosia Tohani - Siel alb, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, RIESLING, FETEASCĂ REGALĂ, PINOT GRIS, CHARDONNAY.

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ALB SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şapte soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor moderne. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Limpede şi liniştit.

     

    MIROS: Buchet generos și seducător, unde aromele de flori albe și fructe galbene, completate de note fine de citrice și accente exotice. În fundal se resimt nuanțe subtile de ierburi aromatice și mineralitate elegantă, care adaugă profunzime și complexitate.

     

    GUST: Atacul este proaspăt și rotund, cu aciditate bine echilibrată și textură catifelată. Aromele fructate – de piersici, citrice și fructe exotice – se combină cu delicate accente florale. Finalul lung și clar lasă pe papile o impresie de rafinament și echilibru organoleptic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își dezvăluie caracterul rafinat în compania preparatelor din pește, fructe de mare, salate sofisticate sau brânzeturi cu textură fină. De asemenea, se armonizează cu succes cu preparate din bucătăria mediteraneană, unde aromele simple și pure se îmbină cu eleganța vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Siel rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Siel rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Tohani

    Mosia Tohani - Siel rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13% 

     

    VIN ROSE SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de şase soiuri, lansat ca un trend nou pe piața vinurilor din România. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet delicat și expresiv, dominat de fructe roșii fragede – căpșuni, frăguțe și zmeură –, peste care se aștern accente florale de trandafir și flori de câmp. În plan secund se strecoară note fine de citrice și un discret ecou mineral, ce adaugă profunzime și subtilitate.

     

    GUST: Pe papile se dezvăluie o prospețime limpede și echilibrată, cu textură catifelată și aromele de fructe roșii coapte susținute de o aciditate precisă. Finalul este curat și persistent, cu o amprentă fructată elegantă, care rămâne ca o reverberație luminoasă și rafinată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește companionii ideali în preparate estivale pe bază de pește, fructe de mare sau sushi, dar și lângă salate sofisticate, ori brânzeturi proaspete. De asemenea, poate acompania cu grație deserturi lejere pe bază de fructe roșii. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Summer Wine alb, DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9% Mosia Tohani - Summer Wine alb, DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Tohani

    Mosia Tohani - Summer Wine alb, DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur este fermentat imediat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest fază, cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Aromele se deschid cu subtilitate, amestecând note de tei și flori albe, alături de accente fructate de piersică albă, pară coaptă și pepene galben, presărate cu nuanțe delicate de miere și lămâie confiată.

     

    GUST: Rotund și catifelat, cu fructe coapte și citrice dulci ce se succed armonios. Aciditatea fină îi conferă prospețime și vitalitate, iar postgustul este persistent, elegant, cu o tușă florală și o ușoară notă minerală, menținând echilibrul între dulceață și prospețime.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate ușoare de vară – salate cu fructe proaspete, brânzeturi fine, pește la grătar sau fructe de mare în sosuri delicate. Se poate savura și ca aperitiv, într-o după-amiază tihnită sau în compania prietenilor dragi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9% Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Tohani

    Mosia Tohani - Summer Wine rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Strugurii sunt culeși în zori apoi sunt sortați și presați fără oxigenare pentru mustul ravac. Mustul pur, cu extracție limitată de culoare și arome naturale, este fermentat la temperatură scăzută în cisterne din inox.

     

    Pentru a dezvolta aromele, vinul este ținut timp de 30 de zile la fermentație pe drojdie fină. După acest proces cele două soiuri vinificate separat sunt cupajate și îmbuteliate sub acțiunea dioxidului de carbon pentru a oferi un perlaj ușor.  

     

     

    ASPECT: Roz somon.

     

    MIROS: Nasul se deschide cu arome fine de fructe roșii proaspete (căpșuni, zmeură și coacăze roșii), acompaniate de nuanțe florale subtile de trandafir și flori de câmp. În fundal se dezvoltă note de citrice și de piersici albe.

     

    GUST: Fructat, suculent și catifelat, cu o aciditate elegantă care îi oferă dinamism și echilibru. Notele de căpșuni, zmeură și pepene galben se împletesc cu o tușă fină de minerale. Finalul este persistent, rotund și armonios, cu impresii florale și fructate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate savura alături de aperitive ușoare, salate cu fructe, brânzeturi fine, preparate din pește sau fructe de mare. Este de asemenea ideal ca vin de terasă, în momentele de relaxare ale serii. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Avincis

    Avincis - Domnul de Roua Rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj.

     

    Domnul de Rouă este inspirat de o poveste veche din Drăgășani. Un prinț își vizita iubita noaptea și pleca dimineața, înainte de primele raze ale soarelui. Într-o dimineață prințul a fost prins de lumina soarelui și transformat într-o picătură de rouă. Acest cupaj roşu aminteşte de povestea prințului prin licoarea care aduce aromele strugurilor de pe dealurile Drăgăşanilor, unde viile sunt legate de oameni şi poveşti nemuritoare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet aromatic de o complexitate rafinată, în care fructele negre coapte – coacăze, mure și prune – dansează în armonie cu subtilități condimentate de vanilie, piper alb și o notă delicată de stejar. În fundal se strecoară accente minerale discrete și elegante.

     

    GUST: Atacul amplu și voluptuos dezvăluie tanini maturi, catifelați, care se contopesc armonios cu corpul generos și aciditatea echilibrată. Aromele fructate persistă cu noblețe, conturând nuanțe de prune confiate, cireșe negre și o ușoară mângâiere de condimente dulci. Gustul final este lung, sofisticat și elegant, cu reverberații minerale și o impresie de rafinament desăvârșit.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se dezvăluie în toată splendoarea sa lângă preparate rafinate de vită sau miel, vânat ușor, sau brânzeturi maturate. De asemenea, poate însoți cu grație feluri complexe cu sosuri pe bază de roșii, ierburi aromatice și ciuperci, transformând mesele într-o experiență gastronomică sublimă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Castellum Dracula - Tamaioasa Romaneasca 2022 - 0.75L, Alc: 12% Castellum Dracula - Tamaioasa Romaneasca 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Legendary Dracula

    Castellum Dracula - Tamaioasa Romaneasca 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Acesta este și cazul vinului alb Castellum Dracula, din Tămâioasă Românească, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală la sfârșitul lunii septembrie, atunci când strugurii au cea mai mare concentrație de zahăr. După recoltă urmează sortarea, desciorchinarea și presarea strugurilor.

     

    Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului pentru macerare, în cisternă din oțel inoxidabil, la temperatura de 10 - 12°C. pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. Fermentarea alcoolică are loc în prezența drojdiei selecționate, temperatura cuprinsă între 14 - 16°C. timp de 18 zile.

     

     

    ASPECT: Galben cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet elegant de flori de tei și miere, completat armonios de fructe galbene (caise, piersici), cu accente subtile de citrice și mineralitate delicată.

     

    GUST: Atac fin și catifelat, cu aromă echilibrată între fructe și dulceață naturală, aciditate bine integrată și postgust persistent, ușor floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește alături de aperitive ușoare, salate cu fructe, brânzeturi proaspete sau deserturi delicate pe bază de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa - Riesling de Rin, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% La Salina - Issa - Riesling de Rin, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    La Salina

    La Salina - Issa - Riesling de Rin, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchet aromat de flori albe și citrice proaspete, completat de mere verzi, piersici și subtilități minerale, ce conferă profunzime și finețe.

     

    GUST: Atac delicat și proaspăt, echilibrat între dulceață subtilă și aciditate vivace, textură fină, postgust elegant cu nuanțe florale și citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, demisec, ușor de savurat la mesele cu preparate picante din bucătăria asiatică, foie gras, preparate din pește și mâncăruri tradiționale din regiunea Transilvaniei.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Ruinart - Sampanie Brut - 0.75L, Alc: 12.5% Ruinart - Sampanie Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    Ruinart

    Ruinart - Sampanie Brut - 0.75L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.

     

    De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii și bulele fine ce se ridică grațios la suprafață.

     

    MIROS: Inițial, note delicate de fructe albe (pere, mere Bosc), caise și migdale prăjite. A doua impresie olfactivă dezvăluie arome intense de brioșe și biscuiți, cu accente florale de soc și coriandru.

     

    GUST: Atac proaspăt și direct, urmat de un palat rotund și echilibrat, cu note de fructe galbene coapte și un final elegant, evidențiind prospețimea distinctivă a Chardonnay-ului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect ca aperitiv sau alături de preparate din pește alb, fructe de mare, brânzeturi cremoase și preparate fine din carne albă.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    293,38 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Siel rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Siel rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Tohani

    Mosia Tohani - Siel rosu, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    Din gama celor trei vinuri Siel, vă oferim un cupaj curajos de cinci soiuri, lansat ca un trend nou în lumea vinurilor. Acest cupaj reflectă stilul vinurilor seci şi aromate din Lumea Nouă, reinterpretat de oenologul Albertus Van Der Merwe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis ca o cerneală naturală.

     

    MIROS: Buchet intens dominat de fructe negre supracoapte precum prune şi coacăze negre, acompaniate de magiun şi condimente dulci, nucşoară în mod particular, care se contopesc într-o aromă captivantă şi complexă.

     

    GUST: Corpolent şi structurat, cu buchet de fructe coapte şi confiate ce domină simțurile. Taninii sunt bine integraţi, textura mătăsoasă, iar echilibrul între alcool, fruct şi aciditate conferă un postgust lung şi satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate alese precum carne de oaie la cuptor, vânat cu sosuri complexe sau brânzeturi maturate ce solicită un vin cu personalitate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Principe Dracula - Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Principe Dracula - Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Legendary Dracula

    Principe Dracula - Cabernet Sauvignon DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, Principe Dracula Cabernet Sauvignon este produs din struguri cultivați în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

     

    Principe Dracula Cabernet Sauvignon poartă semnătura vinificatorului Aurelia Vișinescu și este produs după standardele înalte de calitate, recunoscute în industria producătorilor români. După ce strugurii sunt  recoltați în luna  septembrie, are loc fermentarea alcoolică în cisterne din oțel, etanșate, cu irigarea fină a căciulii (pieliței) timp de 21 de zile. Urmează maturarea vinului în butoaie noi din stejar românesc, unde se  desăvârșește fermentarea malolactică.  

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet cu numeroase straturi fructate ce se prezintă simțurilor prin arome de afine, prune uscate, completate de tușele vaniliei oferită de maturarea în contact cu lemnul de stejar.

     

    GUST: Textura aduce o evoluție aromatică de la zmeură la vișine coapte, note de tutun, cafea și scorțișoară. Alcoolul generos, dar bine integrat, contribuie la un postgust lung, fructat și taninos.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant și savuros la mesele cu preparate condimentate sau rețete clasice și tradiționale din carne de vițel și miel. Pentru finalul mesei este recomandat alături de brânză maturată sau ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.3% Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Rose Busuioaca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 13.3%

     

    VIN ROSE SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Busuioaca este adusă de pe terasele însorite de la Gura Vadului, acolo unde se află podgoria Dealu Mare, cu o poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.

     

    Valahorum rose de Busuioacă este produs din struguri culeși în zori, sortați pe îndelete și păstrați la temperatura de 8°C. timp de 48 de ore în cisterne din oțel inoxidabil pentru a menține prospețimea și intensitatea aromelor caracteristice. Fermentarea mustului are loc la temperatura de 14°C. timp de 40 de zile, iar după o scurtă maturare în prezența drojdiei vinul este îmbuteliat la finalul lunii noiembrie.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, deschis, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de piersici și petale de trandafir, pe un fond de vanilie și gutuie coaptă ce echilibrează armonios buchetul.

     

    GUST: Pe papile este la fel de armonios, rotund, acidulat, cu note de cireșe, zmeură și litchi. Post gust scurt spre mediu, fructat, sec.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, meniuri cu sosuri complexe, ghiveci și ostropel de pui cu mămăliguță. Bun și alături de prăjiturile cu cireșe și pandișpan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti

    Averesti - Z.INDI Zghihara de Husi DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Vinul este obținut prin recoltare manuală în diminețile răcoroase pentru a asigura calitatea optimă a strugurilor. Vinificarea se realizează cu drojdii indigene, fără filtrare, pentru a păstra caracterul natural și autentic al vinului, iar solurile calcaroase cu expunere sud-estică favorizează o creștere sănătoasă a viței de vie. Conținutul de zahăr la recoltare este de aproximativ 195 g/l, iar întreaga producție reflectă filosofia Domeniilor Averești de a crea vinuri care respectă tradițiile și terroir-ul local, oferind o experiență autentică și de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexe verzi subtile.

     

    MIROS: Arome proaspete și fine de flori albe, mere verzi și pere zemoase se împletesc cu accente ușor citrice și o notă discretă de ierburi aromatice.

     

    GUST: La gust se remarcă prin prospețime și echilibru, cu aciditate plăcută și corp suplu. Fructele albe și citrice se simt clar, completate de o subtilă mineralitate, oferind o experiență catifelată și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune cu preparate din pește și fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi fine, accentuând delicatețea aromelor naturale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Rose de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, este maturat cu drojdie timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, pal.

     

    MIROS: Foarte parfumat de flori wisteria, boabe de păducel, piersici albe și litchi, ce aduce dulceața fructului tropical exotic și ieșit din tipare.

     

    GUST: Proaspăt, cu minerale ce vin în valuri scurte pe papile, urmate de citrice în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose ușor de savurat ca aperitiv în serile calde, dar și la mesele cu antreuri, preparate din pui și pește, în special somon gătit la cuptor după rețete mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11
  5. 12
Grilă Listă